Silja Salin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Silja Hickley
Näyttelijä(t) Jonna Keskinen
Kesto 1999–2000, 2001, 2002
Ensi-
esiintyminen
Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen (25. tammikuuta 1999)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 546: Saku keksii suunnan tulevaisuudelleen (25. tammikuuta 2002)
Henkilötiedot
Koko nimi Silja Hickley (o.s. Salin)
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Suomi Helsinki
Asuinpaikka Yhdysvallat Utah
Suhteet
Vanhemmat Jukka Salin
Maarit Salin
Sisarukset Aleksi Salin
Saku Salin
Puoliso(t) Matthew Hickley
Lapset Lucas Hickley
Siljan toinen nimetön lapsi
Sisarusten lapset Sofia Salin

Silja Hickley (o.s. Salin) on Jonna Keskisen näyttelemä hahmo suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät vuosina 1999–2000, 2001 ja 2002. Silja esiintyi myös kesällä 2019 Salattujen elämien spin-off-sarjan Pihlajasadun toisella kaudella.[1]

Silja on Jukan ja Maarit Salinin nuorin lapsi ja ainoa tytär. Siljalla on kaksi isoveljeä, Aleksi ja Saku. Siljan isä Jukka ja äiti Maarit erosivat Siljan ollessa pieni Maaritin alkoholismin takia. Jukka meni naimisiin huomattavasti nuoremman Hanna Salinin kanssa. Silja suhtautui Hannaan varsin negatiivisesti eivätkä tulleet hyvin toimeen. Siljan ja Hannan välit lämpenivät kun Silja palasi Amerikasta. Siljalla oli Salinien lapsista lämpimimmät välit Maarittiin, ja yritti jonkin aikaa saada vanhempiaan palaamaan yhteen. Hannalla oli suhde poikapuolensa Aleksin kanssa, ja heille syntyi tytär Sofia. Ennen lähtöään vaihto-oppilaaksi Utahiin Silja tämän selville ja oli vähällä paljastaa sen Sofian ristiäisissä, muttei lopulta tehnyt niin. Utahissa Silja rakastui vaihto-oppilasperheensä poikaan Matthew Hickleyyn, ja he menivät naimisiin. Heille syntyi kaksi lasta, Lucas ja toinen nimetön lapsi. Silja asuu perheensä kanssa Utahissa. Siljan näyttelijä Jonna Keskinen on Siljan roolihahmon isän, Jukan näyttelijän (Jouko Keskisen) oikea tytär.[2]

Siljan hyviä ystäviä olivat Kalle ja Miia Laitela, sekä isoveli Saku. Miia etenkin oli Siljan paras kaveri, ja he viettivät paljon aikaa yhdessä. Miia kuoli aivokasvaimeen kun Silja asui Utahissa. Silja palasi hetkeksi Suomeen Miian hautajaisia varten. Silja ystävystyi myös mielisairaan Tommi Tiihosen kanssa. Silja sympatisoi Tommin kanssa ja oli avoimesti mielisairaiden syrjintää vastaan. Tommi oli kuolleen filmitähden Rebecca Liekan eli Tyyne Puustisen suuri fani ja hän etsi tätä Pihlajakadulta. Tyyne oli kuitenkin tällöin jo kuollut. Saatuaan selville, että Aki Nikkinen oli osaksi syyllinen Puustisen kuolemaan, Tommi yritti saada ihmisiä ymmärtämään Akin olevan murhaaja. Tommi valeli itsensä bensiinillä ja uhkasi sytyttää itsensä tuleen. Aki kuitenkin esti tämän ja Tommi tajusi silloin, että Aki ei ole täysin paha. Tommi joutui ensin sairaalaan ja sitten mielisairaalaan, josta hän lähetti vielä muutamia kirjeitä Siljalle.

Romanttiset suhteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silja oli ihastunut veljensä Aleksin parhaaseen kaveriin Kari Taalasmaahan, joka oli Siljaa monta vuotta vanhempi. Kari ei ollut kiinnostunut Siljasta, mutta yritti Siljan avulla kiristää rahaa Jukalta. Kari oli lähtenyt motelliin Siljan kanssa, ja Silja yritti saada Karia sänkyyn. Kari kuitenkin ymmärsi että Siljan kanssa sänkyyn meneminen olisi väärin ja jätti Siljan linja-autoasemalle.

Silja oli myös hetkellisesti ihastunut Kalleen. Silja seurusteli vanhemman valokuvaajan Atte Tenolan kanssa. Silja varasti Atelta huumeita ja alkoi myydä niitä tuttavilleen. Jukka ei pitänyt Siljan ja Aten suhteesta ja halusi tämän pois kuvioista, joten hän järjesti Atelle töitä Turusta jolloin heidän suhde päättyi. Jukka päättii lähettää Siljan vaihto-oppilaaksi Amerikkaan jota Silja alussa vastusti. Silja kuitenkin lähti Utahiin, ja rakastui siellä Matthew Hickleyyn. Mennessään tämän kanssa naimisiin otti Silja hänen nimen.