Aki Nikkinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aki Nikkinen
Aki Nikkinen palatessaan sarjaan vuonna 2014.
Aki Nikkinen palatessaan sarjaan vuonna 2014.
Näyttelijä(t) Sami Uotila
Kesto 1999–2002, 2014–
Ensi-
esiintyminen
Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Henkilötiedot
Koko nimi Aki Petteri Nikkinen
Status eronnut
Ammatti yrittäjä, rikollisjohtaja
Sukupuoli mies
Ikä 52 (s. 1971)
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Vanhemmat Salme Hämäläinen [1] (kuollut)
Erik Ekholm (kuollut)
Sisarukset Markus Ekholm (velipuoli, kuollut)
Puoliso(t) Jenni Vainio (ex-tyttöystävä, elämänrakkaus, kuollut)
Cindy Rintala (ex-naisystävä)
Camilla Mustavaara (ex-vaimo, myöhemmin ex-kihlattu)
Helena Kuula (ex-vaimo)
Monica Mustavaara (ex-vaimo)
Karin Ekholm (ex-kihlattu)
Lapset Alissa Nikkinen
Tädit ja sedät Johan Ekholm (setä)
Lars Ekholm (setä)
Serkut Henrik Ekholm (serkku)
Erika Ekholm (serkku)

Aki Petteri Nikkinen[2] (s. 13. maaliskuuta 1971[3], myöhemmin 14. marraskuuta 1971[2]) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät, jossa häntä näyttelee Sami Uotila. Hahmo esiintyi sarjassa vuosina 1999–2002 ja keväällä 2009 esitetyssä erikoisjaksossa Salatut elämät 10 v. Aki teki paluun sarjaan lokakuussa 2014.[4] Hänet nähtiin myös sarjasta tehdyssä television oheissarjassa nimeltä Pihlajasatu kesällä 2018.[5]

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki Nikkinen sarjan ensimmäisessä jaksossa vuonna 1999 ensiesiintymisen jälkeen.

Aki on poikamainen ja hurjaluonteinen nuori mies, joka kuitenkin sulattaa jään ystäviensä sydämistä. Hänen paras ystävänsä oli Markus Ekholm, joka sittemmin kuoli huumausaineiden yliannostukseen. Markus yritti monin konstein saada Akin huumekaupat ja muut rikokset kuriin. Aki oli lapsena heitteille jätetty ja joutui äitinsä seksuaalisesti hyväksikäyttämäksi. Hän asui monissa sijaiskodeissa, joista hänen tiensä lopulta johti Pihlajakadulle. Hän on ollut vankilassa, osallisena Tyyne Puustisen mysteeriseen kuolemaan, mukana mustan pörssin kaupoissa sekä huumevälittäjänä. Aki valehteli olevansa mielisairas, jottei hän joutuisi olemaan vankilassa vaan pääsisi sairaalaan hoidettavaksi, sillä hän ajatteli siellä olevan helpompaa. Samassa mielisairaalassa ollut Katja Vainio kuitenkin näki Akin läpi. Vapaalle jalalle päästyään Aki oli edelleen altis hankkiutumaan hämäriin tilanteisiin ja käyttämään hyväkseen itseään tyhmempiä.

Työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki ja Markus perustivat kahvila Barbaarin (myöhemmin Kentauri), jonka myöhemmät omistajat olivat Aki ja Elina Taalasmaa. Heillä oli erimielisyyksiä lähes kaikesta, mutta he eivät antaneet sen vaikuttaa paikan imagoon millään lailla. Lopulta he pystyivät sietämään toisiaan ja lopulta jopa ystävystyivät. Aki sai kahvilanpitäjien keskinäisessä kilpailussa usein aikaan kommelluksia. Samalla hän veti taloon asiakkaita ja osasi omaan energiseen, häpeämättömään tapaansa viihdyttää myös erilaisia asiakkaita.

Myöhemmin vuoden 2014 paluunsa jälkeen Aki oli perustanut menestyneen viinien maahantuontiyrityksen Vinottaren. Aki onnistui myös huijaamaan silloisen vaimonsa Helena Kuula-Nikkisen osuuden majatalo Amandasta ja käytti sitä seuralaisbisneksensä peiteyrityksenä. Aki on myös kiertänyt veroja.

Akista tuli Mustavaara-yhtiöiden pääomistaja, kun Ingvar Mustavaara ja Aino Kaukovaara lahjoittivat hänelle osakkeitaan.

Tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuaikoinaan Aki nähtiin tavallisesti pukeutuneena nahkatakkiin tai kahvila Barbaarin työasuun. Sarjaan paluun yhteydessä Akin tyyli muuttui elegantimmaksi. Hän käyttää yleensä pukuja ja solmioita, ja hiukset on kammattu taakse.

Tärkeimmät ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markus Ekholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akin hyvä ystävä sarjan alkuaikoina oli Markus Ekholm. Aki perusti kahvila Barbaarin yhdessä Markuksen kanssa. He asuivat myös kämppäkavereina jonkun aikaa. Myöhemmin paljastui, että he ovat velipuolia.

Elina Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työkaveri, jonka kanssa Aki tuli hyvin juttuun.

Ulla Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamielinen naapuri, jonka kanssa Aki ei tullut toimeen. Ulla oli hänen mielestä liian utelias. Ulla taas syytti Akia Tyyne Puustisen murhasta, eikä suostunut vielä 20 vuoden jälkeenkään uskomaan, ettei hän ollut syyllinen Tyynen kuolemaan. Vasta kun Ulla sai Akilta kuulla poliisien löytäneen oikean murhaajan, Tyynen lapsenlapsen Tero Puustisen (joka myös mustasukkaisuuksissaan tappoi Kallen miesystävän Sami Kososen), Ulla ymmärsi tehneensä väärin ja pyysi tältä anteeksi (tosin melko vastahakoisesti, koska ei hänestä erityisemmin pitänyt edelleenkään)

Seppo Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamielinen naapuri. Seppo syytti Akia murhaajaksi.

Kari Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki myi Karille huumeita, jotka Kari myi eteenpäin Kalle Laitelalle ja Saku Salinille, jonka seurauksena Kalle joutui sairaalaan. Myöhemmin he olivat osittain paremmissa väleissä. Aki on asunut moneen otteeseen Taalasbiilissä.

Ismo Laitela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamies, kumpikaan osapuoli ei ole juuri koskaan pitänyt toisistaan. Kiistat alkoivat Ismon laittaessa alulle adressin Barbaaria vastaan. Kaikki kääntyi aina vain pahemmaksi, kun Akia epäiltiin Tyyne Puustisen murhasta ja Ismo halusi Akin muuttavan pois Pihlajakadulta. Palattuaan sarjaan Akin ja Ismon riidat vain kärjistyivät, etenkin kun Helena Kuula-Nikkinen seurusteli Akin kanssa ja puolusti tätä kaikessa. Keväällä 2016 esitetyissä jaksoissa Akin ja Ismon välit olivat paranemaan päin, kunnes lopulta Ismo näki Akin suutelemassa tämän entistä vaimoa Kristiinaa.

Jenni Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akin suuri rakkaus Pihlajakadulla oli Jenni Vainio. Akin ja Jennin suhde oli ailahteleva, mutta molemmat pitivät aidosti toisistaan. Akin vanha tuttu Pasi Ruotsalainen rakastui Jenniin, mutta kun Jenni ei vastannut tunteisiin, Pasi lopulta raiskasi hänet. Aki kosti Jennin puolesta pahoinpitelemällä Pasin sairaalakuntoon. Myöhemmin Jennillä oli suhde Erik Ekholmin kanssa. Aki yritti saada suhteen loppumaan kosimalla Jenniä, mutta Jenni kieltäytyi. Kun Jenni joutui saksalaiseen vankilaan, Aki tunnusti Jennille rakastavansa tätä. Aki yritti saada Jennin pois vankilasta keinolla millä hyvänsä, mutta ei onnistunut. Akin palattua Pihlajakadulle Jenni oli jo kuollut.

Katja Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki tutustui Katjaan Markuksen kautta. Katja oli hetkellisesti ihastunut Akiin, joka kuitenkin rakastui Katjan pikkusiskoon Jenniin. Katja ei koskaan erityisemmin pitänyt Akista. Jo kevään 1999 jaksoissa Katja aikoi suutuspäissään ajaa Akin päältä autolla. Katja suunnitteli Akin ja Markuksen kahvila-ravintola Barbaarin alkuperäisen sisustuksen ilmaiseksi. Aki asui Vainioilla seurustellessaan Jennin kanssa ja myöhemmin kahdestaan Katjan kanssa Jennin jouduttua vankilaan.

Toni Veijalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toni oli Akin tuttu ja vihamies Pihlajakadulla. Aki oli ainoita ihmisiä, joka alusta alkaen uskoi, että Toni on jollain tapaa sekaantunut rikollisiin kuvioihin. Aki ja Toni olivat molemmat rakastuneita Jenniin, mutta Jenni valitsi Tonin, jonka kanssa hänen oli tarkoitus astella alttarille. Toni kuitenkin häipyi häistä ja samalla koko sarjasta, kun Jenni oli sakastissa käskenyt Tonin lopettaa rikolliset puuhansa. Aki päätyi Jennin lohduttajaksi, mutta pari ehti kuitenkin erota ennen kuin Jenni joutui saksalaiseen vankilaan Tonin huijausten seurauksena.

Pasi Ruotsalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pasi oli Akin tuttava rikospiireistä, joka raiskasi Jennin. Kostoksi Aki hakkasi Pasin sairaalakuntoon. Pasi halusi kostaa takaisin ja piti Jenniä, Katjaa ja Tonia panttivankina. Lopulta Pasi joutui vankilaan.

Laura Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauralla ja Akilla oli aikoinaan lyhyt suhde, joka perustui lähinnä seksiin. Laura toimi Akin asianajajana useampaankin otteeseen.

Chiqi Li[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Filippiineiltä kotoisin ollut vaihto-oppilas Chiqi Li oli yksi Akin ihastuksista.

Maarit Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akilla ja hänelle pr-töitä hetkellisesti tekevällä Maarit Salinilla oli lyhyt seksisuhde Akin silloinen tyttöystävän Jenni Vainion selän takana. Suhde päättyi Akin ja Maaritin keskinäisiin erimielisyyksiin, mutta se ehti kuitenkin paljastua Jennille.

Jukka Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamielinen naapuri, jonka kanssa Aki ei tullut toimeen. Kerran Aki löi Jukkaa.

Karin Ekholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akilla oli romanttinen suhde Markuksen äidin kanssa. Aki ryhtyi suhteeseen, koska halusi varastaa Karinin rahat maksaakseen Jennin velat ja saadakseen tämän pois vankilasta.[6] Suhde päättyi, kun Karin sai kuulla Akin olevan edesmenneen miehensä avioton lapsi. Tässä vaiheessa pari oli ollut veneellä solmimassa avioliittoa, kunnes Markus saapui pysäyttämään häät kertomalla totuuden Akista.

Monica Mustavaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan ulkopuolella Aki avioitui Monica Mustavaaran kanssa, joka sarjaan saapuessaan oli tekemässä avioeroa Akin kanssa. Syksyllä 2014 Aki palasi sarjaan ja alkoi vainota Monicaa, joka oli uhannut ottavansa eron Akista. Sebastian Vuorela varoitteli Monicaa näkemästään vainoajasta, ja myöhemmin Monica soitti puhelun Akille, jossa sanoi ettei halua olla tekemisissä tämän kanssa. Aki uhkasi tuhota Monican juristiuran paljastamalla tämän ”värikkään menneisyyden”, jos tämä allekirjoittaisi avioeropaperit. Monica ei kuitenkaan pystynyt viemään eropapereita oikeuteen. Uhkauksistaan huolimatta Aki luuli eron tulleen voimaan ja alkoi tapailla itseään huomattavasti vanhempaa Helena Kuulaa, jolle aviorikos paljastui.

Joonatan Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joonatan Sievinen oli yksi Akin silloisen yrityksen, Vinottaren, työntekijöistä. Hän sai selville, että Aki pyöritti yrityksensä sivussa escort-palvelua, mutta Aki kiristi Joonatania olemaan hiljaa.

Helena Kuula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helena Kuula oli ensimmäisiä ihmisiä Akin paluun jälkeen, joka luotti Akiin. Helena tosin ei ollut tavannut Akia vielä silloin, kun tämä asui Pihlajakadulla. Vähitellen Helena alkoi ihastua Akiin. Kun Helenalle paljastui, että Aki oli edelleen avioliitossa Monican kanssa, hän katkaisi välinsä Akiin. Aki palasi tämän jälkeen Monican kanssa yhteen, mutta he erosivat lopullisesti Monican saatua tietää Helenan ja Akin yhteisestä yöstä. Aki ja Helena saivat kuitenkin sovittua välinsä ja jatkoivat suhdetta. Helenan poika Sebastian ei kuitenkaan voinut hyväksyä sitä, että hänen äitinsä tapailee rikollistaustaista Akia. Myöhemmin Aki kihlasi Helenan. Pari meni myöhemmin naimisiin sairaalassa salaa Helenan perheeltä ja Helena vaihtoi sukunimensä Kuula-Nikkiseksi. Myöhemmin Helena sai tietää Akin hämäräpuuhista ja ampui Akia rintaan, jonka seurauksena heidän välinsä katkesivat ja Akin jalat halvaantuivat hetkellisesti luodin vaurioittaessa hänen selkärankaansa. Ampumisen jälkeen Helena lähti pois Pihlajakadulta.

Alissa Nikkinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alissa Nikkinen on Akin aikuinen tytär, jonka äidin henkilöllisyyttä ei sarjassa tiedetä. Akilla oli veronkiertofirma Monetanum Alissan nimissä. Kun Alissa sai kuulla tästä Jiri Viitamäeltä, hän ei uskonut asiaa todeksi. Lopulta hänen oli pakko uskoa, sillä Monetanumin papereita oli allekirjoitettu hänen allekirjoituksellaan. Alissa ja Jiri yhdistivät voimansa Akin sortamiseksi. Alissa omisti Monetanumin kautta myös Akin osuuden Amandasta sekä Amandan tiloissa toimivan Vinottaren, joten Alissa heitti Akin pihalle asunnostaan. Alissa myi osuutensa Amandasta Sebastian Vuorelalle. Alissa tulee isäänsä muun muassa siinä, että hänkin on juonitteleva ja älykäs. Sittemmin heidän välinsä ovat normalisoituneet läheisiksi.

Peppi Puolakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peppi Puolakka toimi Akin fysioterapeuttina hänen toipuessa ampumavälikohtauksessa saamista vammoistaan. Peppi lopetti Akin fysioterapeuttina kuullessaan Sebastian Vuorelalta Akin huijanneen Helenalta Amandan, mutta aloitti myöhemmin työn uudelleen. Hoitosuhteen välille syntyikin paljon romanttisempi suhde. Aki osti Pepin CP-vammaiselle tyttärelle Taigalle kuntoutusvälineitä. Akin ja Pepin suhde tuli ilmi, kun vastakkaisesta huoneesta Amandassa tulivat samaan aikaan ulos Sergei ja Marianna, joilla oli myös salassa pidetty suhde. Suhde päättyi eroon. Oltuaan miltei kaksi vuotta poissa Pihlajakadulta, Peppi palasi ja tapasi Akin majatalo Amandassa.

Kristiina Pohjonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Akilla oli lyhyt romanssi Kristiina Pohjosen (ent. Liisa Laitela) kanssa. Ismo ei pitänyt siitä, että hänen ex-vaimonsa hempeili vihamiehensä kanssa. Suhde päättyi, kun Kristiina muutti takaisin Hämeenlinnaan.

Salme Hämäläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huhtikuussa 2017 esitetyssä jaksossa Aki tapasi äitinsä Salme Hämäläisen sattumalta sairaalan käytävällä. Lähtiessään hän kuuli lääkärin lausuvan Salmen nimen ja ymmärsi, että kyseessä on hänen äitinsä. Tällöin Aki oli saanut Dahlia Mustavaaralta tietoonsa äitinsä nykyiset yhteystiedot ja sen, ettei tämä käytä enää Vikman-sukunimeä. Myöhemmin Aki yritti tukehduttaa Salmen tyynyllä sairaalassa, mutta Kalle näki taponyrityksen ja esti Akin aikeet. Aki joutui poliisikuulusteluun ja kiisti asian kertomalla, että hän oli pöyhinyt tyynyä Salmen pyynnöstä, kun se oli ollut niin litteä. Salmekaan ei esittänyt syytettä Akia vastaan, vaan vaati Akin päästämistä pois putkasta tietäen, että kyse on hänen pojastaan.

Salme halusi pitkään yrittää korjata välejään poikansa kanssa, mutta Aki ei ollut valmis sopuun ja kaksikko erkaantui toisistaan lopullisesti, kun Akin lisäksi Alissalle selvisi, että Salmen silloinen miesystävä oli käyttänyt Akia seksuaalisesti hyväkseen. Isä ja tytär katkaisivat välinsä Salmeen, joka kuitenkin palasi halutessaan Akin takaisin elämäänsä säälin avulla. Hän teeskenteli saavansa sydänkohtauksen, jotta Aki alkaisi jälleen välittää hänestä. Suunnitelma toimi, kunnes Aki tajusi Salmen huijanneen häntä. Aki katkaisi jälleen välinsä Salmeen, joka sai sydänkohtauksen Amandassa tammikuussa 2018 esitetyssä jaksossa. Sydänkohtauksen seurauksena Akille kerrottiin, että Salme on kuolemassa ja Akilla olisi mahdollisuus tulla hyvästelemään hänet, mutta Aki ei halunnut tulla näkemään Salmea. Sairaalassa Aki antoi kaikesta huolimatta äidilleen anteeksi, mutta saikin takauman halatessaan äitiään ja muisti, että Salme olikin entisen miesystävänsä sijaan se henkilö, joka oli seksuaalisesti hyväksikäyttänyt Akia, joka oli yrittänyt mielessään yrittänyt suojautua totuudelta. Salme yritti puolustella tekoaan, mutta Aki raivostui ja lähti. Hän palasi sairaalaan puhuakseen vielä kerran Salmen kanssa ja syyllisti tätä pahasta olostaan, josta oli kärsinyt lapsesta saakka. Yhtäkkiä Salme sai uuden sydänkohtauksen sairaalassa ja menehtyi.

Janne Haukkala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki ja Janne eivät ole tulleet hyvin toimeen, pääosin Alissan takia. Kerran Ulla lähetti Jannen Akin toimistoon penkomaan hänen tavaroita, josta Janne jäi kiinni Akille ja Alissalle.

Camilla Mustavaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki tutustui Camillaan jo Ekholmien puutarhajuhlissa, joissa Aki oli Karin Ekholmin seuralaisena vastaanottamassa vieraita. Vuosia myöhemmin sarjan ulkopuolella Akilla oli suhde Monicaan, joka on Camillan pikkusisko. Suhde eteni avioliittoon, kunnes Monica halusi ottaa avioeron, jonka tekemisestä Camilla oli suositellut jo pidempään. Camillan ja Akin välit olivat pitkään viileät. Sittemmin he ovat tehneet yhteistyötä työn merkeissä majatalo Amandan ja Vinottaren yhteydessä. Aki avautui Camillalle vaikeasta lapsuudestaan ja Camilla oli hänen tukenaan. Pari on suudellut useamman kerran ja päätynyt kerran sänkyyn, jolloin Monica yllätti heidät ja kimpaantui. Siskokset sopivat välinsä ja Camilla harkitsi syvempää suhdetta Akin kanssa. Akin äidin, Salmen kuoltua, Aki syytti Camillaa saatuaan tietää, että Salme oli käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväksi, ja käski Camillaa pysymään kaukana hänestä. Camilla pysyikin kaukana Akista, kunnes sai tietää Akin lapsuudesta ja Salmen kuoleman jälkeisestä itsemurhayrityksestä. Sittemmin he seurustelivat, kunnes Camilla meni salaa naimisiin Noel Axelssonin kanssa. Camillan erottua Noelista, hän ja Aki alkoivat seurustella. Aki meni naimisiin Camillan kanssa kevään 2020 päätösjaksossa. Avioitumisen jälkeen he olivat lähdössä häämatkalle helikopterilla. Helikopteri kuitenkin putosi Pihlajakadulle teknisen vian takia ja Camilla poistui sarjasta vajottuaan koomaan. Pitkään harkitun päätökseen jälkeen Aki erosi Camillasta tämän ollessa koomassa. Kaksi vuotta myöhemmin Camilla heräsi pitkästä koomastaan. Pari alkoi seurustella Camillan heräämisen jälkeen. Aki kosi Camillaa ja he menivät uudestaan kihloihin. He unohtivat häänsä ja Camilla tunnusti, ettei rakasta Akia enää samalla tavalla. He erosivat ja vain vähän myöhemmin Camilla kertoi muuttavansa ulkomaille. Pari hyvästeli toisensa, jonka jälkeen Camilla poistui helikopterilla.

Lola Vinberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki ja Lola Vinberg tapailivat ja heillä on ollut säätöäselvennä, mutta molemmat tekivät sitä ärsyttääkseen Kari Taalasmaata ja Camilla Mustavaaraa.

Cindy Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähtö ja paluu sarjaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2002 Aki lähti sarjasta, kun hän luuli tappaneensa hyvän ystävänsä ja velipuolensa Markus Ekholmin pudottamalla tämän mereen useiden metrien korkeuksista, vaikkei Markus todellisuudessa kuollut. Aki myi osuutensa Barbaarista Elinalle markalla ja lähti pois Suomesta rahtilaivan mukana.

Aki palasi pysyvästi sarjaan vuonna 2014 varjostaessaan silloista vaimoaan Monica Mustavaaraa. Hän uhkaili Monicaa, jotta tämä jättäisi avioeropaperit kirjoittamatta. Tämän jälkeen Akin luultiin poistuneen Helsingistä hänen kirjauduttuaan ulos Majatalo Amandasta, mutta Aki olikin todellisuudessa tekemässä vuokrasopimusta Helenan kanssa saadakseen toimitilat yritykselleen Vinottarelle.

Pihlajakadulla Ismo Laitela ja Ulla Taalasmaa eivät ilahtuneet Akin paluusta ja alkoivat juonitella saadakseen häädettyä Akin Helsingistä. Akin häätötoimenpiteet loppuivat ajan myötä, ja Ismokin asui Akin kanssa saman katon alla vähän aikaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 3182: Ismo on puotitietoinen (25.4.2017)
  2. a b Selviää jaksossa 502: Sosiaalinen omatunto kääntää Teemun auttamaan (14.11.2001)
  3. Selviää jaksossa 452: Vanha muusa kiilaa nuoren edelle (3.9.2001)
  4. Salkkarit-Aki palaa – luvassa vahvoja ja isoja käänteitä MTV.fi. 15.4.2014. Arkistoitu 13.11.2014. Viitattu 15.4.2014.
  5. Ilouutisia Salkkarit-faneille! uudessa tv-sarjassa seurataan Pihlajakadulta poistuneita hahmoja salatutelamat.fi. 25.1.2018. Arkistoitu 26.1.2018. Viitattu 25.1.2018.
  6. Selviää esimerkiksi 4.1.2002 esitetyssä jaksossa 531: Aleksi soutaa ja huopaa rakkauden aavalla

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]