Kristiina Pohjonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kristiina Pohjonen
Näyttelijä(t) Maria Nieminen (2013–2016)
Satu Rasila (2001)
Kesto 2001, 2013–2016
Ensi-
esiintyminen
Osa 2538: Lari on rikkileirillä (23. marraskuuta 2013)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3068: Kristiina hämeentyy (20. lokakuuta 2016)
Henkilötiedot
Koko nimi Kristiina Pohjonen (ent. Liisa Helena Laitela)
Ammatti sairaanhoitaja
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Hämeenlinna
Suhteet
Puoliso(t) Ismo Laitela (eronnut)
Heikki Pohjonen (ex-mies, kuollut)
Lapset Kalle Laitela
Miia Laitela (kuollut)
Sanni Pohjonen (kuollut)
Lastenlapset Ilja Taalasmaa (kuollut)

Kristiina Pohjonen (ent. Liisa Helena Laitela, o.s. Kumpulainen s. 19. lokakuuta 1956)[1] on Maria Niemisen esittämä kuvitteellinen henkilö Salatuissa elämissä, jossa hän oli mukana vuodesta 2013 vuoteen 2016. Liisa Laitela on nähty sarjassa aiemmin Ismon hypnoosissa syksyllä 2009. Ismo kuvitteli Liisan myös puhuvan hänelle jouluaattona 2001 esitetyssä erikoisjoulujaksossa. Liisaa ääninäytteli Satu Rasila.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Laitela oli naimisissa nuoruuden rakastettunsa Ismo Laitelan kanssa. Pari perusti perheen ja sai kaksi lasta, jotka nimettiin Kalleksi ja Miiaksi. Myöhemmin Miian pohtiessa abortin tekemistä kävi ilmi, että myös Kristiinalle oli ennen Miian ja Kallen syntymää tehty abortti, johon Ismo oli hänet painostanut. Perhe eli onnellista elämää, kunnes Ismon väkivaltaisuus ja Liisan syöpä ilmaantuivat kuvioihin. Liisa ei koskaan selvinnyt syövästä ja monia vuosia hänen uskottiin kuolleen. Todellisuudessa Liisa selvisi syövästä ja lavasti kuolemansa, koska ei halunnut palata takaisin väkivaltaisen miehensä luokse. Liisan lääkäri Heikki Pohjonen väärensi kuolintodistuksen ja hankki Liisalle uuden identiteetin. He menivät naimisiin ja Liisasta tuli Kristiina Pohjonen. Heikki ja Kristiina saivat tyttären nimeltä Sanni Pohjonen.

Valekuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristiina Pohjonen on Ismo Laitelan entinen vaimo sekä Kalle Laitelan ja edesmenneen Miia Laitelan äiti, jonka luultiin kuolleen jo vuosikymmeniä sitten syöpään. Hän ei päästänyt Ismoa kuolinvuoteelle, mutta lääkäri nimeltä Heikki Pohjonen pelasti Liisan hengen ja Liisa rakastui Heikkiin. Kuolinajaksi hautakiveen merkittiin 2. huhtikuuta 1988.[1] Kun Laitelan perhe suri kuolleeksi luultua Liisaa, tämä meni toisaalla naimisiin Heikin kanssa ja he saivat tyttären, Sanni Pohjosen ja erosivat pari vuotta ennen Liisan paluuta Pihlajakadulle. Kerran Liisa meni sattumalta Kallen vastaanotolle ja kertoi järkyttyneelle Kallelle totuuden. Syksyllä 2013 myös Ismolle selvisi Liisan olevan edelleen elossa ja käyttävän nykyisin nimeä Kristiina Pohjonen.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salaisuus paljastuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ismon sairastuttua syöpään palasi Kristiina takaisin Pihlajakadulle tukemaan poikaansa Kallea. Ulkomailla asuessaan Kalle oli saanut selville äitinsä elävän, mutta he olivat sopineet salaavansa asian Ismolta. Myös Sannilta pimitettiin tieto Kristiinan entisestä elämästä Liisana. Ulla Taalasmaa kohtasi Kristiinan Pihlajakadulla, tunnisti tämän Liisaksi ja pyörtyi. Myöhemmin Ulla meni kertomaan sairaalassa syöpähoidoista toipuvalle Ismolle saaneensa viestin rajan takaa Ismon kuolleelta Liisa-vaimolta. Kristiina meni itse katsomaan Ismoa sairaalaan, jolloin Ismo heräsi ja näki kuolleeksi luulemansa Liisa-vaimon. Totuus paljastui Ismolle, kun hän oli toipunut syövästä. Ismo marssi Kristiinan ja Sannin kotiin ja kertoi Sannille tämän äidin entisestä elämästä. Ismo ja Sanni vaativat selityksen kaikkeen. Sanni, joka suuttui äidilleen, muutti Ismon ja Kallen luokse Pihlajakadulle. Myöhemmin monien mutkien kautta koko perhe sai sovittua riitansa ja muutti Ismon asuntoon ollakseen perhe.

Uusi alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristiina ja Ismo alkoivat tapailla toisiaan Ismon syöpähoitojen jälkeen, mutta Ismo tapaili myös samaan aikaan Helena Kuulaa. Naiset suuttuivat Ismolle, mutta lopulta Ismo valitsi Kristiinan. Kristiinan piti muuttaa Ismolle väliaikaisesti, mutta Ismo sabotoi tämän asuntokaupat ja voitti naisen puolelleen. He lämmittelivät vanhaa suhdettaan ja Kristiina sai myös lapsenlapsen, Ilja Pohjosen (nyk. Taalasmaa), jonka äiti Sanni on. Vaikka Ismo ei olekaan Iljan biologinen isoisä, Sanni on antanut Ismolle luvan olla Iljalle isoisä.

Tammikuussa 2016 Sannille ja Kristiinalle tuli riita, jonka seurauksena Sanni tönäisi Kristiinaa ja Kristiina löi päänsä. Tämän seurauksena Kristiina menetti muistinsa ja eli aikaa, jolloin oli Liisa Laitela. Hän ei muistanut Sannia ja Iljaa ja luulee Miian olevan elossa. Kalle ja Ismo on pimittivät Miian kuolemaa aika pitkään. Kalle ehdottikin, että Kristiina vietäisiin mielisairaalaan, mutta tähän ei Ismo suostunut. Helmikuun 23. päivänä vuonna 2016 muistinsa menettänyt Kristiina uskoi näkevänsä Miian kauppakeskuksessa, mistä kuultuaan Kalle järjesti Kristiinalle jo mielisairaalapaikan. Kun Ismo ja Kalle tulivat kotiin, Kristiina ilmoitti, että hänellä on yllätys Ismolle ja Kallelle. Ismo uteli yllätyksestä, johon Kristiina vastasi: "Miia tietenkin". Samalla Miian näköinen henkilö käveli keittiöstä perheen luokse. Tästä Ismo ja Kalle yllättyivät toden teolla ja Ismo pyörtyi. "Miia" paljastui kuitenkin Kirsi Huoviseksi, joka oli töissä vaatekaupassa. Kalle pyysi Kirsiä muuttamaan pois Helsingistä maksamalla muuton kustannukset. Kirsi muutti Italiaan ja valehteli Kristiinalle, että Miia olisi saanut työtarjouksen sieltä. Hän siis esitti Kristiinalle koko ajan olevansa Miia. Myöhemmin Kristiina tuli vielä raskaaksi Ismolle hedelmöityshoitojen avulla.

Sanni joutui esittämään Ismon sukulaistyttöä pitkään Kristiinalle. Kristiina myös pyysi Sannia ja Iljaa muuttamaan pois Laiteloilta ja niin Sanni muutti aluksi veljensä Kallen luo ja sen jälkeen Taalasmaille. Lopulta hän ei jaksanut sitä, että Kristiina ei muista häntä. Huhtikuun 2016 lopulla esitetyssä jaksossa hän meni kertomaan Kristiinalle itse, että on tämän tytär. Kristiina ei uskonut, joten Sanni vei Kristiinan Miian haudalle ja paljasti, että Miia kuoli aivokasvaimeen monia vuosia sitten. Hautausmaalla Kristiina yhtäkkiä tunsi jotain mahassaan ja vaikeroi. Sanni hälytti ambulanssin paikalle ja myöhemmin sairaalassa selvisi, että Kristiina sai keskenmenon järkyttyessään Sannin uutisista hautausmaalla. Pian sairaalasta kotiin päästyään Kristiina muisti kaiken ja ollessaan Kallen kanssa Laiteloilla he kuulivat, kun käytävässä Ismo huusi Sannille ja syytti tätä Kristiinan keskenmenosta. Kristiina tuli ulos asunnostaan ja käski Ismon jättää tyttärensä rauhaan. Siinä hetkessä Kristiinan muisti palautui takaisin.

Myöhemmin Kristiinalla oli Aki Nikkisen kanssa salasuhde, joka kuitenkin päättyi, kun Kristiina luuli Akin olevan hänen kanssaan vain ärsyttääkseen Ismoa. Menetettyään työpaikkansa Mariannan juonittelun seurauksena Kristiina päätti muuttaa takaisin Hämeenlinnaan.

Henkilösuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhesuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamieliset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Selviää hautakivestä jaksossa 1415: Ismo tuomitaan syyttömänä (28.9.2007)