Aino Kaukovaara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aino Kaukovaara
Näyttelijä(t) Janna Ilmanen (2008–2010)
Jasmin Voutilainen (2018–2022, 2022-)
Jessica Öystilä (2021–2022)
Laura Allonen (2022)
Kesto 2008–2010, 2018–2022
Ensi-
esiintyminen
Osa 1553: Ossi haluaa siskonsa reviirilleen (5. toukokuuta 2008)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 4290: Elämää ja ero-tiikkaa (20. lokakuuta 2022)
Henkilötiedot
Koko nimi Aino Johanna Kaukovaara
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Lahti
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B5
Suhteet
Vanhemmat Iiris Kaukovaara
Panu Kaukovaara
Sisarukset Sampo Kaukovaara
Otto Kaukovaara

Aino Johanna Kaukovaara on kuvitteellinen henkilö suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät. Hahmo nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran lapsena vuosina 2008–2010 Janna Ilmasen esittämänä. Hahmo palasi sarjaan aikuisena vuonna 2018 Jasmin Voutilaisen esittämänä. Joulukuusta 2021 helmikuuhun 2022 Jessica Öystilä esitti hahmoa Jasmin Voutilaisen jouduttua jäämään sairauslomalle sarjan kuvauksista.[1] Jasmin palasi rooliinsa mutta hyvin pian Öystilä otti rooliin haltuun toistamiseen ja tämä nähtiin sarjassa huhtikuussa 2022. Voutilainen palasi jälleen hetkellisesti näyttelemään Ainoa, kunnes näyttelijä jäi kolmannen kerran sairaslomalle alkuvuodesta 2022. Tällä kertaa Ainoa tuli sijaistamaan Öystilän sijaan Laura Allonen, ja hänet nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran toukokuussa 2022, kunnes Voutilainen palasi sarjaan elokuussa. Voutilainen jätti sarjan lokakuussa 2022, jolloin Aino lähti Pihlajakadulta Kaliforniaan, Cindy Rintalan luo.

Voutilaisen esittämänä hahmo on esiintynyt myös Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvassa (2014) ja spin-off-sarjassa Satula (2015).

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ainon vanhemmat ovat Panu ja Iiris Kaukovaara. Hänellä on kaksosveli Otto ja isoveli Sampo.

Aino oli lapsena katkera äitinsä Iiriksen katoamisen vuoksi, ja hän pitikin äitiään pitkään petturina. Iiriksen poissaollessa Aino piti Panun uutta vaimoa, Veera Puolakkaa äitinään. Veeran Peppi-tyttärestä tuli samalla hänelle kuin sisko. Iiriksen paluu takaisin Kaukovaarojen elämään aiheutti pitkään kitkaa perheen sisällä, mutta lopulta myös Aino antoi äidilleen anteeksi. Myös Panu ja Iiris palasivat hetkeksi takaisin yhteen. Panun ja Iiriksen riitaisan eron ja huoltajuuskiistan päätteeksi Aino, Panu, Otto ja Sampo muuttivat takaisin entiseen kotikaupunkiinsa Lahteen Iiriksen palatessa Pariisiin.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikuisena Helsinkiin palattuaan Aino työskenteli ensin Ismo Laitelan Delismo-kaupassa ja sitten tarjoilijana Moose-kahvilassa. Sittemmin hän on toiminut Mustavaara-yhtiössä sihteerinä. Aino omisti Mustavaara-yhtiöiden osakkeita, mutta lahjoitti osakkeet Aki Nikkiselle.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhesuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakkaussuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ystävyyssuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.