Janne Haukkala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Janne Haukkala
Janne Haukkala syksyllä 2017 esitetyssä jaksossa.
Janne Haukkala syksyllä 2017 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Hemmo Karja
Kesto 2011–2019, 2020
Ensi-
esiintyminen
Osa 2084: Niko aukaisee Saraisen arkkunsa
(31. maaliskuuta 2011)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3804: Laulu ikävästä
(12. elokuuta 2020)
Henkilötiedot
Ammatti kokki, yrittäjä
Sukupuoli mies
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Kanariansaaret
Suhteet
Vanhemmat Asuvat Kanariansaarilla
Sisarukset Pietari Haukkala
Aleksandra Haukkala
Tutut Tale Taalasmaa (kuollut)
Sanni Pohjonen (kuollut)
Elias Vikstedt (kuollut)
Lari Väänänen
Iida Mustonen

Janne Haukkala on Hemmo Karjan esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatuissa elämissä. Hahmo oli mukana sarjassa vuodesta 2011 vuoteen 2019, mutta palasi keväällä 2020. Jääkiekkoa pelaava Janne opiskeli samassa koulussa Tale Taalasmaan, Iida Mustosen, Lari Väänäsen, Siru Honkasen ja Elias Vikstedtin kanssa.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jannen perheeseen kuuluvat vanhemmat jotka asuvat Kanariansaarella, isoveli Pietari ja pikkusisko Aleksandra (nähty Young Girl, Dream Girl -spin-off-sarjassa).

Välit veljeen Pietariin olivat tosi huonot, koska Pietari ei ottanut häneen moneen vuoteen yhteyttä, mutta nyt he ovat sopineet ja ovat väleissä.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iida Mustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne oli koulussa suosittu ja seurusteli Iidan kanssa, jota pidettiin koulun kauneimpana tyttönä. Aluksi Janne kiusasi lätkäjengin kanssa Talea ja tämän kavereita, mutta ystävystyi näiden kanssa Iidan tutustuttua porukkaan. Jannea ja Iidaa pidettiin unelmaparina, mutta onnea varjosti Iidan anoreksia ja Jannen yhden illan juttu Heidi Aaltosen kanssa. Lopulta pari erosi. He palasivat myöhemmin yhteen, mutta pysyttelivät sitten kavereina. Kun Iida palasi Helsinkiin hänen ja Joonatanin pakomatkalta, hän joutui asumaan autokorjaamossa. Janne toi Iidalle teltan, jossa he päätyivät harrastamaan seksiä. He palasivat jälleen yhteen, mutta erosivat lopullisesti Iidan ihastuttua Antoniin ja alettua seurustella Antonin kanssa. Janne yritti sabotoida suhdetta, sillä oli kovin mustasukkainen. Sitten hän luovutti ja jäi yksin. Myöhemmin Iida lähti Pihlajakadulta.

Heidi Aaltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne valehteli aikuiselle Heidille olevansa täysi-ikäinen, ja kaksikko harrasti seksiä. Asian paljastattua Iidalle Heidi sai syytteen alaikäiseen sekaantumisesta,[1] mutta Janne puolusti Heidiä oikeudessa ja syytteet kumottiin. Myöhemmin kun Janne oli täyttänyt 18, hän huomasi olevansa ihastunut Heidiin ja suhde alkoi lämmetä, kunnes Marianna Kurki sieppasi sekä Jannen ja Heidin että Eliaksen ja Lari Väänäsen. Mariannasta päästyä Heidi oli alkanut seurustella jälleen Jiri Viitamäen kanssa. Myöhemmin Heidi ja Janne suutelivat kahvila Moosen takahuoneessa. Jiri tuli paikalle eikä pitänyt näkemästään. Lopulta Heidi ja Jiri erosivat ja Heidi muutti pois Pihlajakadulta.

Matleena Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matleena suuteli humalapäissään Jannea ja Iida luuli, että he ovat yhdessä.

Sanni Pohjonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne päätyi harrastamaan seksiä Sanni Pohjosen kanssa. Jannen hyvä ystävä Tale oli kuitenkin ihastunut Sanniin ja Sannikin Taleen. Janne ja Sanni sopivat etteivät kerro vahingosta kenellekään. Sanni huomasi pian olevansa raskaana ja luuli Jannen olevan lapsen isä. Janne ei halunnut olla tekemisissä lapsen kanssa ja antoi Sannin kanssa seurustelevalle Talelle luvan olla lapsen isä. Sanni synnytti terveen poikalapsen, joka kuitenkin alkoi kiinnostaa Jannea. Lopulta selvisi, että Lari on lapsen isä. Vuonna 2017 Janne alkoi vähitellen ihastumaan Sanniin ja lopulta he suutelivat.

Aino Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne ja Tale tapasivat Aino Kaukovaaran Jiri Viitamäen kesäkahvilassa saarella (Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvassa). Aino vietti siellä Jannen ja Talen kanssa yhden yön. Sittemmin he tapaasivat Satula-nimisessä kylässä (Satula -sarjassa), missä asuu Talen isoäidin Ullan serkku Ulpu. Janne oli aikeaissa lähteä Satulasta, kunnes he törmäsivät sattumalta Ainoon. Janne päätti jäädä Ainon takia Satulaan lomailemaan, koska hän oli ihastunut Ainoon, niin välit lähenivät. Janne yritti iskeä Ainoa ja Aino pyysi Jannelta ja Talelta apua selvittääkseen Ainon veljen Oton kuolemaa. Suhde jäi kuitenkin lyhyeksi. Ainon palattua sarjaan vuonna 2019 hän flirttaili Jannen veljelle Pietarille, mutta ei saanut vastakaikua. Lopulta Aino ja Janne päätyivät sänkyyn.

Marianna Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne ja Mariannalla oli yhden illan juttu, kun Marianna esitti Heidiä päästääkseen Jannen kanssa sänkyyn.

Alissa Nikkinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne on yrittänyt monta kertaa iskeä Alissan, kun Jiri ja Alissa eivät olleet yhdessä.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne on ammatiltaan kokki ja työskenteli Majatalo Amandassa tarjoilijana, mutta irtisanoi sieltä itsensä. Hän haaveili pitkään huippukokiksi tulemisesta ja oman firman perustamiesta. Maaliskuussa 2017 hän perusti HaukkaPala-streetfoodyrityksen, jonka avajaisissa olivat hänen veli Pietari ja Iida Mustonen. Tale Taalasmaa rahoitti Jannen HaukkaPala yrityksen. Janne lopetti yrityksen kannattamattomana helmikuussa 2018, jonka jälkeen hän sai töitä taas majatalo Amandasta. Janne irtisanottiin lokakuussa 2019, kun hän kiristi esimiestään Camilla Mustavaaraa ja Aki Nikkistä. Janne muutti tapahtuneen jälkeen vanhempiensa luokse Kanariansaarille ja perusti HaukkaPalan uudelleen sinne. Palattuaan Suomeen Janne aloittaa työt rantabaari Trissassa.

Paluu Pihlajakadulle ja parhaan kaverin perheen kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne oli parhaan kaverinsa Tale Taalasmaan kanssa suunnitellut Talen perheelle yllätyslomaa Kanarialle. Talen tyttöystävä Sanni Pohjonen sattui kuulemaan, kun Tale puhui puhelimessa Jannen kanssa. Tale ja Janne sopivat tapaavansa majatalo Amandassa. Sanni luuli, että Tale pettää häntä, joten Sanni päätti lähteä velipuolensa Kalle Laitelan kanssa majatalo Amandaan, johon Tale suunnitteli menevänsä. Kun Tale avasi majatalon huoneensa oven, Sannille selvisikin, että Tale ei pettänytkään häntä, vaan oli majatalossa parhaan kaverinsa Jannen kanssa, ja Sanni sai tietää yllätyslomasta.

Kun Janne ja Talen perhe alkoivat pakkaamaan matkatavaroita, selvisi, että Talen passi oli unohtunut hänen isoäitinsä Ulla Taalasmaan asuntoon. Janne lähti hakemaan passin Talelle. Kun Janne, Tale, Sanni ja Ilja lähtivät autolla kohti lentokenttää, Sanni huomasi, että Janne olikin pakannut Talelle Ullan passin. Tale käänsi autonsa ympäri ja lähti ajamaan kovaa vauhtia kohti Pihlajakatua, jotta hän saisi oikean passin mukaan ja he ehtisivät lennolle.

Samaan aikaan helikopterilla häämatkalle lähteneet Aki ja Camilla pyysivät kopterin lentäjää lentämään Pihlajakadun kautta, niin he näkisivät kotinsa vielä häämatkan alussa, ennen kuin lentävät kauemmas. Juuri kun kopteri oli Pihlajakadun yläpuolella, siihen tuli jokin toimintahäiriö ja se syttyi tuleen. Kopteri lähti putoamaan Pihlajakatua päin.

Kun Tale ajoi Pihlajakadulle ja lähti hakemaan passia, Janne näki kopterin putoavan. Noustuaan autosta Jannen kädessä olleet lentoliput lähtivät tuulen mukana lentämään ja hän lähti niiden perään. Tale ja Sanni yrittivät pelastaa autossa ollen Iljan, mutta kopteri putosi heidän autonsa päälle. Kun ambulanssi saatiin paikalle, Aki, Camilla ja kopterin lentäjä vietiin sairaalaan, mutta Tale, Sanni ja Ilja todettiin kuolleiksi, eikä heitä voitu enää pelastaa. Sen jälkeen Janne lähti takaisin Kanarialle. Hän muutti jonkin ajan kuluttua takaisin Suomeen hahmon siirryttyä sisarsarjaan Rantabaari.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Janne Haukkala (Hemmo Karja) MTV.fi. 28.1.2014. Arkistoitu 23.11.2014. Viitattu 20.4.2015.