Janne Haukkala

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Janne Haukkala
Janne Haukkala syksyllä 2017 esitetyssä jaksossa.
Janne Haukkala syksyllä 2017 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Hemmo Karja
Kesto 2011–
Ensiesiintyminen Osa 2084: Niko aukaisee Saraisen arkkunsa
(31. maaliskuuta 2011)
Henkilötiedot
Koko nimi Janne Haukkala
Ammatti kokki, ravintolapäällikkö
Sukupuoli mies
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Sisarukset Pietari Haukkala
Aleksandra Haukkala (esiintynyt Salatut elämät -spin-off-sarjassa Young Girl, Dream Girl) [1]

Janne Haukkala on Hemmo Karjan esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatuissa elämissä. Hahmo on ollut mukana sarjassa vuodesta 2011 lähtien. Jääkiekkoa pelaava Janne opiskeli samassa koulussa Tale Taalasmaan, Iida Mustosen, Lari Väänäsen, Siru Honkasen ja Elias Vikstedtin kanssa.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jannen perheeseen kuuluvat isoveli Pietari, pikkusisko Aleksandra (nähty Young Girl, Dream Girl -spin-off-sarjassa), äiti (ei ole esiintynyt sarjassa) ja isä (ei ole esiintynyt sarjassa).

Välit veljeen Pietariin olivat tosi huonot, koska Pietari ei ottanut häneen moneen vuoteen yhteyttä, mutta nyt he ovat sopineet.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iida Mustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne oli koulussa suosittu ja seurusteli Iidan kanssa, jota pidettiin koulun kauneimpana tyttönä. Aluksi Janne kiusasi lätkäjengin kanssa Talea ja tämän kavereita, mutta ystävystyi näiden kanssa Iidan tutustuttua porukkaan. Jannea ja Iidaa pidettiin unelmaparina, mutta onnea varjosti Iidan anoreksia ja Jannen yhden illan juttu Heidi Aaltosen kanssa. Lopulta pari erosi. He palasivat myöhemmin yhteen, mutta pysyttelivät sitten kavereina. Kun Iida palasi Helsinkiin hänen ja Joonatanin pakomatkalta, hän joutui asumaan autokorjaamossa. Janne toi Iidalle teltan, jossa he päätyivät harrastamaan seksiä. He palasivat jälleen yhteen, mutta erosivat lopullisesti Iidan ihastuttua Antoniin ja alettua seurustella Antonin kanssa. Janne yritti sabotoida suhdetta, sillä oli kovin mustasukkainen. Sitten hän luovutti ja jäi yksin. Myöhemmin Iida lähti Pihlajakadulta.

Heidi Aaltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne valehteli aikuiselle Heidille olevansa täysi-ikäinen, ja kaksikko harrasti seksiä. Asian paljastattua Iidalle Heidi sai syytteen alaikäiseen sekaantumisesta,[2] mutta Janne puolusti Heidiä oikeudessa ja syytteet kumottiin. Myöhemmin kun Janne oli täyttänyt 18, hän huomasi olevansa ihastunut Heidiin ja suhde alkoi lämmetä, kunnes Marianna Kurki sieppasi sekä Jannen ja Heidin että Eliaksen ja Lari Väänäsen. Mariannasta päästyä Heidi oli alkanut seurustella jälleen Jiri Viitamäen kanssa. Myöhemmin Heidi ja Janne suutelivat kahvila Moosen takahuoneessa. Jiri tuli paikalle eikä pitänyt näkemästään. Lopulta Heidi ja Jiri erosivat ja Heidi muutti pois Pihlajakadulta.

Matleena Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matleena suuteli humalapäissään Jannea ja Iida luuli, että he ovat yhdessä.

Sanni Pohjonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne päätyi harrastamaan seksiä Sanni Pohjosen kanssa. Jannen hyvä ystävä Tale oli kuitenkin ihastunut Sanniin ja Sannikin Taleen. Janne ja Sanni sopivat etteivät kerro vahingosta kenellekään. Sanni huomasi pian olevansa raskaana ja luuli Jannen olevan lapsen isä. Janne ei halunnut olla tekemisissä lapsen kanssa ja antoi Sannin kanssa seurustelevalle Talelle luvan olla lapsen isä. Sanni synnytti terveen poikalapsen, joka kuitenkin alkoi kiinnostaa Jannea. Lopulta selvisi, että Lari on lapsen isä. Vuonna 2017 Janne alkoi vähitellen ihastumaan Sanniin ja lopulta he suutelivat.

Aino Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne ja Tale tapasivat Aino Kaukovaaran Jiri Viitamäen kesäkahvilassa saarella (Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvassa). Aino vietti siellä Jannen ja Talen kanssa yhden yön. Sittemmin he tapaasivat Satula-nimisessä kylässä (Satula -sarjassa), missä asuu Talen isoäidin Ullan serkku Ulpu. Janne oli aikeaissa lähteä Satulasta, kunnes he törmäsivät sattumalta Ainoon. Janne päätti jäädä Ainon takia Satulaan lomailemaan, koska hän oli ihastunut Ainoon, niin välit lähenivät. Janne yritti iskeä Ainoa ja Aino pyysi Jannelta ja Talelta apua selvittääkseen Ainon veljen Oton kuolemaa. Suhde jäi kuitenkin lyhyeksi. Ainon palattua sarjaan vuonna 2019 hän flirttaili Jannen veljelle Pietarille, mutta ei saanut vastakaikua. Lopulta Aino ja Janne päätyivät sänkyyn.

Marianna Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne ja Mariannalla oli yhden illan juttu, kun Marianna esitti Heidiä päästääkseen Jannen kanssa sänkyyn.

Alissa Nikkinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne on yrittänyt monta kertaa iskeä Alissan, kun Jiri ja Alissa eivät olleet yhdessä.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne on ammatiltaan kokki ja työskenteli Majatalo Amandassa tarjoilijana, mutta irtisanoi sieltä itsensä. Hän haaveili pitkään huippukokiksi tulemisesta ja oman firman perustamiesta. Maaliskuussa 2017 hän perusti HaukkaPala-streetfoodyrityksen, jonka avajaisissa olivat hänen veli Pietari ja Iida Mustonen. Tale Taalasmaa rahoitti Jannen HaukkaPala yrityksen. Yritys joutui lopulta konkurssiin helmikuussa 2018, jonka jälkeen hän sai töitä taas majatalo Amandasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Salkkarit-nettisarjan uusi kasvo: Harjoittelin repliikkejä peilin edessä MTV.fi. 4.7.2014. Viitattu 20.4.2015.
  2. Janne Haukkala (Hemmo Karja) MTV.fi. 28.1.2014. Viitattu 20.4.2015.