Jiri Viitamäki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jiri Viitamäki
Jiri Viitamäki
Jiri Viitamäki
Näyttelijä(t) Mikko Parikka
Kesto 2010–
Ensiesiintyminen Jakso 1880: Paula menee lukkoon (26. helmikuuta 2010)
Henkilötiedot
Ammatti yrittäjä
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B10[1]
Suhteet
Vanhemmat Lasse Sievinen
Armi Viitamäki
Sisarukset Heli Sievinen (siskopuoli ja serkku)
Katri Sievinen (siskopuoli ja serkku)
Annika Sievinen (siskopuoli ja serkku, kuollut)
Lapset Nella Tamminen
Magnus Mustavaara
Tädit ja sedät Leo Sievinen (setä, kuollut)
Paula Sievinen (täti ja äitipuoli, kuollut)
Serkut Joonatan Sievinen
Severi Sievinen
Satu Sievinen
Jere Sievinen

Jiri Matias Viitamäki (es. Mikko Parikka) on kuvitteellinen hahmo Salatuissa elämissä. Hän on esiintynyt sarjassa vuodesta 2010 lähtien.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paula Sievinen törmäsi Jiriin sattumalta Vilnassa. Myöhemmin Jiri tuli Helsinkiin ja muutti Sievisille asumaan. Jiri luuli pitkään Lassen olevan vain Paula-tädin puoliso, mutta saikin vahingossa tietää Lassen olevan hänen isänsä. Paula sai lapsen, joka sai nimen Severi Sievinen. Severin isästä ei oltu varmoja ja vaihtoehtoina olivat Lasse sekä Eero Vanala. Paula kuitenkin tiesi Eeron olevan isä, mutta Lasse halusi varmistuksen ja Jiri vaihtoi oman sylkinäytteensä Severin sylkinäytteen tilalle. Lasse paljastui ”Severin” isäksi ja näin selvisi, että Lassella ja Armilla oli ollut suhde ja siitä syntyi Jiri. Koko perhe hyväksyi asian ja Jiri sai jäädä asumaan perheeseen.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jiri on seurustellut Heidi Aaltosen ja Eva Tammisen kanssa. Evan kanssa Jirillä on tytär nimeltä Nella, joka saapui Jirin elämään ollessaan jo miltei teini-ikäinen. Jiri ja Eva olivat itse olleet todella nuoria Evan alkaessa odottaa Nellaa ja jätettyään Jirin yksin Amsterdamiin kertomatta raskaudestaan. Jiri on yrittänyt pariin otteeseen aloittaa uudelleen suhdetta Evaan, mutta suhde on loppunut lyhyeen. Sittemmin Jiri on seurusteli Alissa Nikkisen kanssa, mutta tämäkin suhde päättyi eroon.

Eva Tamminen ja tytär Nella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2014 Jirin elämään saapui hänen nuoruuden rakastettunsa Eva Tamminen. Jiri ei halunnut aluksi pitää Evaan mitään yhteyttä, mutta Eva paljasti Jirille tämän olevan hänen tyttärensä Nella Tammisen isä. Jiri ottikin isän roolin vakavasti ja laittoi elämänsä uuteen järjestykseen ja Nella tyttärestä tulikin hänelle tärkeintä elämässä. Nellalla olikin vakava sydänsairaus ja Jiri ei tiennyt kuinka kauan saisi olla isä. Koomassa makaavan Paula Sievisen sydän annettiin Nellalle, joka parantui nopeasti. Jirillä ja Nellalla on todella hyvät välit. Eva taas on ihastunut Jiriin, mutta Jirin alettua seurustelemaan uudestaan Heidin kanssa astui Eva syrjään parin tieltä. Jiri ja Eva päätyivät harrastamaan kerran seksiä Evan makuuhuoneessa, kun Eva oli lajittelemassa pyykkiä. Jiri, Eva, Nella ja Severi asuvat samassa asunnossa, Nellan ja Severin takia. Eva ja Jiri sopivat aluksi olevansa vain ystäviä. Vanhat tunteet heräsivät kuitenkin eloon. Jiri halusi pitää suhteen salassa lapsilta ja kaikilta muiltakin, koska hänellä oli suunnitelma Alissa Nikkisen suhteen, jonka avulla hän saisi koko majatalo Amandan kokonaan itselleen. Severi ja Nella saivat kuitenkin Jirin ja Evan suhteen selville, mutta perhe sopi keskenään etteivät puhu asiasta kenellekään muulle.

Alissa Mustavaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jiri ja Alissa Mustavaara ystävystyivät Amandassa, vaikka kinastelivatkin usein. Jiri on muun muassa tukenut Alissaa kun tämän isää Akia ammuttiin, ja silloin kun Jiri ja Camilla saivat selville että Aki pyörittää veronkiertoyritystään tyttärensä nimissä. Myöhemmin pari alkoi seurustella, mutta esteenä suhteelle on ollut muun muassa Jirin nuoruuden rakkaus Eva, jonka kanssa Alissa ei tule toimeen.

Jiri ja Alissa erosivat lopullisesti, kun Alissa sai tietää, että Monica on raskaana Jirille.

Monica Mustavaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jirillä oli Monican kanssa yhden illan juttu, jonka seurauksena Monica tuli raskaaksi. Monica aikoi muttaa ulkomaille Camilla Mustavaaran kanssa, mutta Jiri sai hänet jäämään. Pian sen jälkeen Monica antoi Jirille luvan olla lapsensa isä. Syksyllä 2017 Monica ja Jiri päätyivät sänkyyn, jonka myös Eva Tamminen näki. Monica synnytti hengenvaarallisesti saunan pukuhuoneeseen, jonka jälkeen hän joutui leikkaukseen ja vauva tarkkailuun. Monica selvisi ja päätti yhdessä Jirin kanssa antaa vauvalle nimeksi Magnus. Sen jälkeen Jiri pyysi Monicaa menemään kanssaan naimisiin, johon Monica ei suostunut.

Kun Jiri ja Nella riitelivät, Magnus putosi sohvalta. Monicasta tuli siksi ylisuojeleva poikaa kohtaan. Hän mm: hiippaili keskellä yötä hakemaan Magnuksen Jirin luota yökylästä, josta Jiri raivostui. Myöhemmin Monica antoi Jirin kuitenkin tunnustaa isyytensä, vaikka olikin sitä epäröinyt.

Kolari ja sokeutuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helmikuussa 2017 esitetyssä jaksossa Jiri ajoi kolarin autolla, jossa olivat mukana myös Kari Taalasmaa ja Aaro Vaalanne, jonka Jiri ja Kari kidnappasivat. Heidän tarkoituksenaan oli, että Aaro jättäisi Karin kihlatun Lindan sekä Jirin serkun Severin rauhaan. Kun Jiri oli vastaamassa tyttärensä Nellan tekstiviestiin, hänen otteensa herpaantui ja auto suistui tieltään puuhun. Onnettomuuden seuraukset olivat vakavat: Jiri sai aivovamman ja sokeutui väliaikaisesti. Kari ja Aaro selvisivät kolarista pelkillä naarmuilla. Toukokuussa 2017 esitetyssä jaksossa Aki löi Jiriä, jolloin hänen näkönsä palasi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Salatut elämät 20 tuotantokausi, 3274 jakso: ”Gunnaria keljuttaa kaljakellunta” MTV3. . Viitattu 20.11.2017 .