Alissa Nikkinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alissa Nikkinen
Alissa Nikkinen
Alissa Nikkinen
Näyttelijä(t) Johanna Puhakka
Kesto 2015–2019
Ensiesiintyminen Osa 2839: Heikki saa Sebastianista lenkkeilykaverin
(10. kesäkuuta 2015)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3548: Alissa ja riemuloma Rivieralla
(10. huhtikuuta 2019)
Henkilötiedot
Koko nimi Alissa Claudia Nikkinen (ent. Mustavaara)
Status parisuhteessa
Ammatti Yrittäjä
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Vanhemmat Aki Nikkinen (isä)
Puoliso(t) Gunnar Mustavaara (eronnut)
Tommi Juslin (eronnut)
Isovanhemmat Erik Ekholm (isoisä, kuollut)
Salme Hämäläinen (isoäiti, kuollut)
Tädit ja sedät Markus Ekholm (setäpuoli, kuollut)
Muut sukulaiset Karin Ekholm (sedän äiti)


Alissa Claudia Nikkinen[1] (ent. Mustavaara, s. 2. huhtikuuta 1993[1], es. Johanna Puhakka) on kuvitteellinen hahmo Salatuissa elämissä, jossa hän on esiintynyt vuodesta 2015 lähtien. Hän kuitenkin poistui sarjasta vuoden 2019 huhtikuussa muuttaessaan Ranskaan.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alissa on Aki Nikkisen tytär[2], joka saapui Pihlajakadulle vuonna 2015. Alissan äiti on mainittu ainoastaan Salattujen elämien spin-off-sarjassa Bikinejä ja timantteja, mutta hänen henkilöllisyyttään ei siitä huolimatta tiedetä. Alissalla on isäänsä viha-rakkaussuhde. He ovat keskenään hyvin samanlaisia persoonia.

Alissan isovanhemmat ovat Salme Hämäläinen sekä Erik Ekholm. Isöisäänsä Alissa ei ole koskaan ehtinyt tavata, koska tämä kuoli vuonna 2001 luuydinsyöpään. Isoäitinsä kanssa Alissa oli aluksi läheinen, mutta kuultuaan tämän hyväksikäyttäneen Akia seksuaalisesti katkaisi Alissa välinsä Salmeen välittömästi eikä koskaan antanut tälle anteeksi. Salme kuoli sydänkohtaukseen vuonna 2018.

Alissalla on myös yksi setä Markus Ekholm, joka on hänen isänsä velipuoli. Alissa ei ehtinyt tavata setäänsä koskaan, sillä Markus menehtyi vuonna 2002 huumeiden yliannostukseen.

Asunto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavuttuaan Pihlajakadulle Alissa asui lähinnä vain majatalo Amandan tiloissa, joko omassa huoneessaan tai isänsä vuokraaman huoneiston tiloissa. Keväällä 2018 hän päätti ostaa Pihlajakatu 23:sta asunnon B5 ja muutti sinne asumaan. Pihlajakadulla Alissan alivuokralaiseksi muutti Lola Vinberg, joka jäi asuntoon Alissan muutettua myöhemmin Ranskaan.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavuttuaan Helsinkiin Alissa auttoi isäänsä tämän viinintuontifirmassa Vinottaressa. Myöhemmin kävi ilmi, että Aki oli perustanut veronkiertofirman Monetanumin tyttärensä nimissä. Alissa potki isänsä pihalle firmasta ja jatkoi yksin Vinottaren pyörittämistä. Monetanumin kautta Alissa omisti Vinottaren lisäksi myös osuuden Majatalo Amandasta. Amandan osuuden hän myi kuitenkin Sebastian Vuorelalle. Akin kieroilujen seurauksena Vinotar kuitenkin meni vararikkoon ja Alissa joutui luovuttamaan osuutensa takaisin Akille.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhteet Janneen ja Jiriin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alissa iski silmänsä Janne Haukkalaan saavuttuaan Pihlajakadulle. Alun perin hän teki sen ärsyttääkseen Iida Mustosta, josta Alissa ei pitänyt ollenkaan, koska tämä oli Alissalle velkaa. Myöhemmin he saivat välinsä korjattua. Alissa ja Janne puolestaan pysyivät ystävinä, vaikkakin pientä flirttiä kaksikon välillä oli myöhemminkin.

Alissan ensimmäinen seurustelusuhde Pihjalakadulla oli Jiri Viitamäen kanssa. Aluksi pariskunta piti suhteensa salassa, koska Jirin ex-tyttöystävä Eva Tamminen haikaili vielä Jirin perään. Alissan ja Jirin suhde kuitenkin syveni ja Jiri muutti lopulta Alissan luokse. Alissan ja Jirin suhde kuitenkin päättyi, kun Alissa jäi kiinni petettyään Jiriä Jannen kanssa. Alissa puolestaan ei pitänyt siitä että naapurin Monica Mustavaara odotti Jirin lasta.

Alissalla ja Jirillä oli pitkään nihkeät välit toisiinsa, mutta vuonna 2018 parin välit alkoivat lämmetä. He aloittivat seurustelusuhteen uudestaan. Sittemmin Alissa ja Jiri erosivat taas.

Avioliitto Gunnarin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kevään 2017 päätösjaksossa Alissa meni naimisiin Alzheimerin tautia sairastavan varakkaan Gunnar Mustavaaran kanssa. Gunnarin piti alun perin mennä naimisiin Ulla Taalasmaan kanssa, mutta Alissa käytti hyväkseen Gunnarin muistisairautta ja yllätti pihalla odottavat häävieraat Gunnarin kanssa. Myöhemmin Gunnar tajusi Alissan haluavan vain hänen rahansa ja päätyi allekirjoittamaan avioeropaperit, minkä jälkeen Alissa kertoi tälle toivovansa Gunnarin kuolevan. Alissan lähdettyään pois paikalta hän sattui vilkaisemaan taakseen juuri, kun Gunnar kompastui ja kaatui raitiovaunun radalle. Raitiovaunu olisi ajanut hänen ylitseen, jos Alissa ei olisi pelastanut Gunnaria. Sittemmin hän vaihtoi itsellensä Mustavaara-sukunimen, vaihdettua sen taas takaisin Nikkiseksi. Alissan ja Gunnarin virallinen avioero astui voimaan tammikuussa 2018.

Rikokset ja kidnappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmin Gunnarin ja Alissan eron myötä Alissa joutui kodittomaksi, mutta muutti asumaan majatalo Amandaan sovittuaan välinsä isänsä kanssa. Kun Sergei Kuula murtautui parkkihallista löytyneeseen autoon, hän näki takapenkillä nukkuvan vielä tällöin kodittoman Alissan. Sergei ja Alissa rupesivat tekemään yhteisiä rikosbisneksiä, mutta olivat vähällä joutua poliisiratsiaan. Kun Sergein rikollisystävät saivat tietää tästä, Alissa ja Sergei saivat tappouhkauksen ja heillä vaadittiin suuria rahasummia. He juonivat muutamia esitettyjä kidnappauksia, joiden seurauksena he olisivat saaneet tarvittavan rahasumman Gunnarilta. Kidnappaukset kuitenkin epäonnistuivat ja Sergei päätti lopettaa yhteistyönsä Alissan kanssa. Alissa päätti pyytää Akia kidnappaamaan hänet ja he lähettivät Gunnarille videoviestejä, joista näkyi kuinka myöhemmin Akiksi paljastunut henkilö osoitti kärsivän Alissan päätä aseella. Gunnarin olisi täytynyt maksaa kiristäjille, eli Alissalle ja Akille, miljoona euroa. Sergei sai tietää Nikkisten valekaappauksesta ja uhkasi kertoa siitä poliiseille, jos ei saisi puolta voitosta. Nikkiset suostuivat lopulta yhteistyöhön ja kolmikko teki yhteistyötä Alissan ”kaappauksessa”, kunnes Gunnarin tytär Camilla Axelsson maksoi heille rahat. Kun Sergei lopulta sai osuutensa rahoista, Nikkiset päättivät kostaa hänelle. Sergei pidätettiin tekemistään rikoksista ja hän joutui vankilaan, mutta karkasi sieltä. Sergein pakoauto tuhoutui, ja pitkään hänen luultiinkin olevan kuollut. Kun selvisi hänen olevan elossa, paljastui, että hän on Alissan piinaaja.

Suhde Tommiin ja lähtö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syksyllä 2018 Alissa tapasi Tommin Moosessa. Myöhemmin Alissa ja Tommi tapasivat sattumalta Vermossa, joka teki yhteistyötä Alissan ja Akin viiniyrityksen, Vinottaren kanssa. Aluksi Alissa oli epävarma Tommin suhteen. Alissan isä, Aki ei hyväksynyt Tommia, sillä hän työskenteli hevosten kanssa. Kuitenkin Alissa ja Tommi aloittivat seurustelemaan.

Keväällä 2019 Alissa ja Tommi muuttivat yhdessä Ranskaan, Nizzaan Tommin saadessa sieltä töitä.

Rantabaari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rantabaari-sarjassa Alissa on muuttanut takaisin Helsinkiin, koska "asiat eivät menneet putkeen" Nizzassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Selviää jaksossa 3301: Suitsait sukkelaan, Kalle Laitela (18.1.2018)
  2. Video: Jymy-yllätys Salkkareissa – salainen tytär sekoittaa pakkaa MTV.fi. 10.6.2015. Viitattu 10.6.2015.