Sebastian Vuorela

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sebastian Vuorela
Sebastian Vuorela helmikuussa 2016 esitetyssä jaksossa.
Sebastian Vuorela helmikuussa 2016 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Jarkko Nyman
(2009–2010, 2011–2017)
Riku Korhonen (2007)
Kesto 2007, 2009–2010, 2011–2017
Ensiesiintyminen Osa 1402: Kel Onni on, se onnen kätkeköön
(11. syyskuuta 2007)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3271: Boom!
(15. marraskuuta 2017)
Henkilötiedot
Koko nimi Sebastian Olavi Vuorela
Ammatti yrittäjä
Sukupuoli mies
Asuinpaikka asuu ulkomailla
Suhteet
Vanhemmat Igor Kuula
Helena Kuula
Sisarukset Antti Polvijärvi
Sergei Kuula (kuollut)
Niina Kanerva (siskopuoli)
Puoliso(t) Camilla Mustavaara (eronnut)
Monica Mustavaara (eronnut)
Isabella Holm (eronnut)
Maria Mustonen (eronnut, kuollut)
Cindy Rintala (eronnut)
Lapset Elias Vikstedt (kuollut)
Oliver Vuorela
Iida Mustonen (tytärpuoli)
Sisarusten lapset Taiga Kuula

Sebastian "Stuba" Olavi Vuorela (ent. Kuula, s. 10. lokakuuta 1978) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hänen ensiesiintymisensä nähtiin vuonna 2007 ja poistuttuaan hän palasi sarjaan 14. tammikuuta 2009. Hahmo oli hetken poissa sarjasta myös marraskuusta 2010 huhtikuuhun 2011, sillä hän oli lavastanut oman kuolemansa ja pysytteli sen takia piilossa. Hän jätti sarjan syksyllä 2017 muuttaessaan pois Helsingistä poikansa Oliverin kanssa.[1] Hahmo on myös tunnettu runsaasta kiroilustaan.

Aiemmin Sebastiania esitti Riku Korhonen, mutta Sebastianin palatessa sarjaan 2009 näyttelijäksi vaihtui Jarkko Nyman.

Sebastian Vuorela

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastian Vuorela Riku Korhosen esittämänä 2007.

Sebastianin äiti on Helena Kuula ja hänen veljensä on Sergei. Sebastianilla on myös kaksoiveli Antti Polvijärvi, jonka kanssa hän ei juurikaan ole tekemisissä. Sebastian oli Kari Taalasmaan ja Romeo Aron pomo autovarkauksissa, mutta joutui vankilaan Karin ilmiannon seurauksena. Vapautuessaan vankilasta Sebastian vaihtoi sukunimensä Vuorelaksi, joka on Helenan tyttönimi. Sebastian aloitti välittömästi vankilasta päästyään työt kuntosali Kehotuksessa. Sebastian seurusteli hetken aikaa Niina Kanervan kanssa, kunnes selvisi, että Sebastianin kuolleeksi luultu isä Igor Kuula onkin elossa ja että hän on Niinan isä Olavi Kanerva. Sebastian antoi lopulta isälleen anteeksi vuosien salailun ja hyvästeli Turkuun muuttaneet Niinan ja myöhemmin vankilaan joutuneen Olavin.

Muut ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ritva "Cindy" Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastianin ja Isabellan muuttaessa avoliittoon ja eläessä onnellisina yhdessä, kuvioihin saapui Jardin Day Span uusi työntekijä Cindy Rintala, joka paljastui Sebastianin entiseksi kihlatuksi Ritvaksi. Sebastian ja Cindy olivat olleet kihloissa, mutta erosivat Sebastianin joutuessa vankilaan. Sebastian ja Cindy vakuuttelivat, ettei heidän välillään ole enää mitään, mutta mustasukkainen Isabella palkkasi yksityisetsivän seuraamaan Sebastiania, joka tunnusti tekonsa. Sebastian käski etsivää hävittämään kaikki tiedot hänen ja Cindyn menneisyydestä. Isabellalle etsivä kertoi, ettei Sebastianin ja Cindyn välillä ole mitään. Sebastian ystävystyi nopeasti myös Cindyn uuden avopuolison, Tuukka Aaltosen kanssa. Myöhemmin paljastui, että Sebastianilla ja Cindyllä on yhteinen lapsi, Elias Vikstedt, jonka Cindy oli antanut adoptoitavaksi Sebastianin ollessa vankilassa.

Isabella Holm / Pirjo Luokkanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella ja Sebastian.

Sebastian alkoi seurustelemaan uuden velipuolensa Karin ex-naisystävän Isabella Holmin kanssa. Sebastianilla ja Isabellalla meni hyvin siihen asti, kunnes Sebastian jätti tämän kuullessaan, että Isabella on syyllinen Helenan kaappaukseen ja huumausyritykseen. Surullinen Isabella kosti asian Sebastianille tappamalla tämän lemmikkikäärmeen Ritvan ja teettämällä siitä vyön. Sebastianin valekuoleman jälkeen Isabellalle paljastui, että hän on raskaana. Sebastian oli kuitenkin alkanut seurustella Maria Mustosen kanssa. Sebastianin ja Isabellan lapsi on Ossi Junior Puolakka, jota Jenni Vainion salaa suorittaman vauvanvaihdoksen takia kasvattivat aluksi Ossi Puolakka ja Cindy Rintala. Ossin ja Cindyn oikea poika, Sebastianin ja Isabellan kasvattama Alexander kuoli pian syntymänsä jälkeen vakavaan sydänsairauteen. Sebastian joutui ankaran surun valtaan menetettyään niin poikansa kuin vaimonsa auto-onnettomuuteen joutuneen Maria Mustosen.

Marian hautajaisten vastaisena iltana humaltuneella Sebastianilla oli kuitenkin yhden illan juttu Isabellan kanssa. Sebastian ei pitänyt siitä että Antti ja Isabella seurustelivat, ja oli mustasukkainen. Sebastian alkoi kuitenkin seurustella Katariinan kanssa, mutta Sebastianin ja Isabellan välille kehittyi seksisuhde. Isabellan silloinen miesystävä ja Sebastianin kaksoisveli Antti jätti Isabellan saatuaan tietää suhteesta ja muutti Haagiin. Myös Katariinalle selvisi Sebastianin petos, ja pari erosi. Sebastian oli jo valmis aloittamaan suhteen jälleen Isabellan kanssa, kunnes Isabella paljasti hänelle ajaneensa Marian yli. Sebastian meni tilittämään asiasta Helenalle ja Sepolle, jotka olivat tietäneet asiasta jo kauan. Raivostunut Sebastian nappasi repun selkäänsä ja pyysi taksia viemään hänet kauas Helsingistä. Hän kuitenkin kirjoitti ennen sitä tekstiviestin Eliakselle, jossa lupasi palata pian takaisin.

Pian lähtönsä jäikeen Sebastian palasi takaisin ja kosi Isabellaa, jonka kanssa he alkoivat suunnittelemaan häitä. Helena ei ymmärtänyt, miksi Sebastian haluaa naimisiin naisen kanssa, joka tappoi hänen edellisen vaimonsa, mutta Sebastian vakuutti, että rakastaa Isabellaa eikä millään muulla ole väliä. Hääpäivänä Sebastian kuitenkin nöyryytti Isabellaa alttarilla sanomalla ensin ettei tahdo mennä tämän kanssa naimisiin ja kuuluttaa sen jälkeen kaikkien vieraiden kuullen, että Isabella tappoi Marian. Todisteena Sebastianilla on Isabellan tunnustus puhelinvastaajan viestinä, jonka kaikki häävieraat kuulevat. Murtunut Isabella luovutettiin kirkon ulkopuolella poliisille ja hän joutui vankilaan. Isabella pääsi kuitenkin vapaaksi.

Myöhemmin Sebastian ja Isabella saivat tietää O.J:n olevan heidän lapsensa ja saivat lapsensa myös takaisin. OJ:n nimeksi he vaihtoivat tälle nimen Oliver Vuorela. Sebastian ja Isabella muuttivat yhteen ja alkoivat kasvattaa Oliveria yhdessä. Isabella myös yritti saada Sebastiania takaisin itselleen, mutta Sebastian oli asian suhteen vielä epäilevä.

Kauden päätösjaksossa Heiskanen saartoi Kuulat, Sepon, Isabellan ja Pepin lentokoneeseen, jonka kapteenin hän oli myrkyttänyt. Helena yritti saada koneen hallintaansa, mutta kone putosi keskelle Siperiaa. Kaikki muut näyttivät selvinneen lento-onnettomuudesta, mutta Seppoa ei löytynyt mistään. Isabella syytti onnettomuudesta koko Kuulan perhettä, eniten Helenaa ja tämän takia Isabellan ja Sebastianin välit viilenivät Siperiassa. Kun Heiskanen löytää eloonjääneet, hän yritti vielä viimeistä kertaa tappaa heidät. Hän päätti ampua Isabellaa, mutta Sebastian heittäytyi Isabellan eteen, joten luoti osui häneen. Heiskanen oli polttamassa eloonjäneitä hengiltä, mutta kuoli Sepon ampuu häntä selkään. Pian tämän jälkeen kaikki heidät pelastetaan ja Sebastianin välit Isabellan kanssa lämpenevät taas. Lento-onnettomuuden jälkeen Sebastian ja Isabella alkoivat jälleen elää perhe-elämää Oliverin kanssa. Tilannetta häiritsi kuitenkin Ossi, joka halusi yhä olla Oliverille isä. Hän jopa kaappasi lapsen, mutta reissu päättyi hänen kannaltaan tappiollisesti ja mies muutti pois Helsingistä. Myöhemmin myös Sebastianin toinen poika, Elias muutti hänen ja Isabellan kanssa saman katon alle.

Sebastian oli aikeissa kosia Isabellaa, mutta Isabella epäröi, sillä Camilla Mustavaara kiristi häntä; hän uhkasi kertoa kaikille, että Isabella oli oikeasti Pirjo Luokkanen, ellei Isabella maksaisi Camillalle miljoonaa euroa. Isabella oli jo lupautunut Sebastianille vaimoksi, mutta joutui muuttamaan pois maasta Camillan kiristämisen takia. Sebastianin ja Isabellan suhde päättyi lopullisesti vuoden 2014 huhtikuussa esitetyssä jaksossa, jossa Isabella lähti pois sarjasta.

Maria Mustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastian sai työpaikan yövartijana Lintukodossa. Hän esiintyi Sami Hietalana ja alkoi pian seurustelemaan Lintukodon omistajan, Maria Mustosen kanssa. Myöhemmin Sebastian ja Maria menivät naimisiin. Hääyönä Marian tytär Iida soitti äidilleen, että Taalasmailla olleet nuorisojuhlat ovat riistäytyneet käsistä. Maria lähti ajamaan kohti Pihlajakatua, muttei koskaan päässyt perille. Kun aamullakaan Mariaa ei kuulunut takaisin, alkoi Sebastian huolestumaan vaimostaan. Sebastian lähti Helenan, Sergein ja Alexanderin kanssa kohti kotia, kunnes he huomasivat tien varressa Marian auton hylättynä. Puhjennutta rengasta vaihtamaan pysähtyneelle Marialle oli sattunut onnettomuus ja Sebastian löysi hänet tajuttomana tienvarresta. Pitkän kooman jälkeen Marian epätoivoinen hoito päätettiin keskeyttää. Seppo luuli ajaneensa hääyönä Marian päälle, mutta Helena sai tietää yliajajan olleen Isabella. Sebastian suri Marian kuolemaa ja saatuaan selville, että Isabella ajoi Marian yli, hän halusi kostaa.

Camilla Mustavaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erottuaan Isabellasta Sebastian ja Camilla Mustavaara ajautuivat harrastamaan seksiä. Camilla ehti kuitenkin poistua Helsingistä ja sillä välin Sebastian ehti jopa kihlautua Camillan siskon kanssa. Kihlaus päättyi ennen kuin pari ehti astella alttarille ja keväällä 2017 Camilla ja Sebastian aloittivat seurustelun. Camillan sisko ja Sebastianin ex-kihlattu. Myöhemmin Sebastian ja Camilla erosivat. Monica eivätkä Camillan vanhemmat hyväksyneet heidän suhdettaan.

Monica Mustavaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Camillan lähdettyä Helsingistä Sebastian iski silmänsä tämän pikkusiskoon Monica Mustavaaraan. Myöhemmin Monica ja Sebastian päätyivät harrastamaan seksiä. He aloittivat suhteen, mutta erosivat. Heidän välinsä alkoivat lämmetä uudelleen ja Sebastian kosi Monicaa, joka vastasi myöntävästi. Kihlaus päättyi, kun Monica sai tietää Sebastianin ja Mariannan salasuhteesta. Syksyllä 2017 he päätyivät sänkyyn.

Marianna Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Humaltunut Marianna, joka oli aiemmin pitänyt Sebastian poikaa Eliasta asunnossaan vankina, tuli Sebastianin luokse ja alkoi tivata, miksi Sebastian vihaa häntä. Pari päätyi harrastamaan seksiä. Sebastian oli aikaisemmin nähnyt jopa eroottisen unen Mariannasta ja pian he päätyivät Café Moosen vessaan harrastamaan seksiä. Marianna alkoi odottaa lasta Sebastianille, mutta sai keskenmenon, jonka kuitenkin salasi Sebastianilta. Eliaksen saatua tietää Mariannan keskenmenosta, hän uhkasi paljastaa sen isälleen. Marianna ehti kuitenkin ajaa Eliaksen yli autolla ennen kuin poika ehti paljastaa mitään isälleen. Lopulta keskenmeno paljastui myös Sebastianille eikä pari sen jälkeen jatkanut suhdetta.

Korppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastian joutui tekemään yhteistyötä kahden uuden Talotaikurin, Esa Leivon ja Kimmo Kylmälän kanssa. Miehet olivat hänen vanhoja vankilatuttujaan. Kolmikko päätyi ryöstämään Elsa Toivion arvokkaan ikonin. Kolmikon yllätti Helena, jonka Sebastian löi vahingossa tajuttomaksi. Tämän jälkeen Sebastian kieltäytyi tekemästä enää töitä Esalle ja Kimmolle. Hänen mielensä muuttui, kun hän sai tietää heidän olleen Korppi-nimisen rikollispomon kätyreitä. Korppi antoi Sebastianille kirjeen, jossa oli Eliaksen kuva ja kaksi klovnia. Sebastianin, Esan ja Kimmon tehtävänä oli ryöstää pitkään tyhjillään ollut konttori. Sebastian ilmoitti nimettömänä poliisille ryöstöstä, minkä seurauksena poliisit saivat Esan ja Kimmon kiinni.

Sebastian oli valmistautumassa Pihlajakadun 100-vuotisjuhliin, kunnes Eliaksen kanssa kuvassa olleet klovnit tulivat hänen kodilleen ja lauloivat hänelle Korpin uhkausviestin. Kuultuaan tappouhkauksesta Helena hankki Sebastianille moottoriveneen, jolla mies pääsisi pakoon. Juuri Sebastianin lähdettyä Korpin kätyrit riensivät rannalle pistoolien kanssa ja ampuivat kohti pakenevaa Sebastiania. Sebastianin vene räjähti ja miehen oletettiin kuolleen.

Helena kertoi Sepolle Sebastianin kuolleen veneonnettomuudessa. Hän kielsi soittamasta poliisille, koska Korpin kätyrit olivat uhanneet siinä tapauksessa tappavansa Sepon. Helena ilmoitti Sebastianin kuolemasta myös Isabellalle, joka murtui täysin. Helena, Seppo, Isabella ja Ismo Laitela päättivät järjestää pienen muistotilaisuuden meren rannalla. Heidän tietämättään Sebastian tarkkaili heitä lähistöltä. Pian Helena tapasi Sebastianin ja kertoi, että kaikki uskovat hänen kuolleen. Veneonnettomuus oli siis lavastettu kuolema, jotta Korppi lopettaisi Sebastianin vainoamisen. Korppi putosi talon katolta Helenan kanssa käydyn kamppailun seurauksena ja menehtyi, minkä jälkeen Sebastian ei ollut enää uhattuna.

Sebastian itse ei ole Korppia nähnyt, vaikka Korppi uhkasi häntä.

Heiskanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korpin kuoltua Kuulan perhe joutui Heiskasen vainoamaksi. Paljastui että Heiskanen on Korpin poika, joka tahtoo kostaa äitinsä kuoleman. Heiskanen vakoili perhettä ja lopulta kaappasi Sergein, Pepin ja Helenan sekä Sebastianin ja Isabellan tarkoituksenaan räjäyttää heidät työmaalla. Helena onnistui vapauttamaan läheisensä, ja Heiskasen luultiin kuolleen räjähdykseen. Kun Helena oli lähdössä Seppo Taalasmaan kanssa tämän voittamalle ulkomaanmatkalle yksityiskoneella, pari huomasi Sergein, Pepin, Sebastianin ja Isabellan olleen vangittuina lentokoneen takaosaan. Heiskanen ilmoitti olevansa elossa ja myrkyttäneen lentokapteenin. Kone syöksyi maahan. Sebastian, Isabella, Sergei, Peppi ja Helena selvisivät onnettomuudesta, ja taistelevat hengestään Venäjän erämaalla ruokaa, Seppoa ja apua etsien, myöhemmin Heiskanen palaa takaisin ja aikoo tappaa kaikki, hän ampuukin Sebastiania, joka suojeli Isabellaa luodilta ja lopulta aikoo tappaa kaikki räjäyttämällä koko mökin, mutta suunnitelma kuitenkin epäonnistuu Sepon saapuessa kiväärin kanssa paikalle. Sergei löysi Heiskasen satelliittipuhelimen ja Kuulat pääsivät onnellisesti kotiin. Paitsi Sebastian, joka sai Heiskasen luodista osuman joutui leikkaukseen, mutta Sebastian on toipunut täysin.

Kadonnut kaksonen Antti Polvijärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian Alexanderin kuoleman jälkeen Elias palasi Brysselistä Pihlajakadulle. Jäätyään Taalasmaille asumaan Elias sai yhdessä Onni ”Tale” Taalasmaan, Iida Mustosen ja Janne Haukkalan kanssa selville, että Sebastianilla on kadonnut kaksosveli, jonka Igor Kuulan viholliset kidnappasivat synnytyslaitokselta panttivangiksi. Nuorten lisäksi asiasta tietävät vain Seppo ja Helena. Nuoret päättivät ottaa selvää kadonneen kaksosen kohtalosta, mutta tutkinta ei tuottanut tulosta.

Surun jälkeen seurasi ilon aihetta, kun Sebastian täytti 33 vuotta ja perhe järjesti hänelle juhlat. Kenenkään tietämättä samaan aikaan myös Antti Polvijärvi juhli omia 33-vuotispäiviään. Lopulta selvisi että Antti ja Sebastian olivat kaksoisveljet. Niin Helenalle selvisi että hänen kadonnut poikansa asuu hänen vieressään. Antti seurusteli jonkin aikaa Isabellan kanssa ja oli valmis muuttamaan tämän kanssa Haagiin, sillä sai sieltä paikan Europolista. Kun Antti sai selville Isabellan ja Sebastianin seksisuhteen, Antti jätti Isabellan ja päätti muuttaa yksin Haagiin.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katariina ja Sebastian.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]