Sebastian Vuorela

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sebastian Vuorela
Sebastian Vuorela
Sebastian Vuorela
Näyttelijä(t) Jarkko Nyman (2009–2010, 2011–)
Riku Korhonen (2007)
Kesto 2007, 2009–2010, 2011–
Ensiesiintyminen Osa 1402: Kel Onni on, se onnen kätkeköön
(11. syyskuuta 2007)
Henkilötiedot
Koko nimi Sebastian ”Stuba” Vuorela (ent. Kuula)
Ammatti kuntosalin pitäjä
Sukupuoli mies
Ikä 37 (synt. 10. lokakuuta 1978)
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B10
Suhteet
Vanhemmat Igor Kuula
Helena Kuula
Sisarukset Antti Polvijärvi
Sergei Kuula
Niina Kanerva (siskopuoli)
Puoliso(t) Maria Mustonen (kuollut)
Isabella Holm (ex-kihlattu)
Cindy Rintala (ex-kihlattu)
Monica Mustavaara (ex-kihlattu)
Lapset Elias Vikstedt (kuollut)
Oliver Vuorela
Iida Mustonen (tytärpuoli)
Sisarusten lapset Taiga Kuula
Tutut Seppo Taalasmaa
Peppi Kuula
Heiskanen (kuollut)
Cindy Rintala
Ossi Puolakka
Katariina Mäkelä
Isabella Holm
Kari Taalasmaa
Aki Nikkinen
Camilla Mustavaara
Ismo Laitela

Sebastian Olavi Vuorela (ent. Kuula) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hänen ensiesiintymisensä oli tuotantokaudella 10 vuonna 2007, ja poistuttuaan hän palasi sarjaan 14. tammikuuta 2009. Hahmo oli hetken poissa sarjasta myös marraskuusta 2010 huhtikuuhun 2011, sillä hän oli lavastanut oman kuolemansa ja pysytteli sen takia piilossa.

Aiemmin Sebastiania esitti Riku Korhonen, mutta Sebastianin palatessa sarjaan 2009 näyttelijäksi vaihtui Jarkko Nyman.

Sebastianin äiti on Helena Kuula ja hänen veljensä on Sergei. Sebastianilla on myös kaksoiveli Antti Polvijärvi, jonka kanssa hän ei juurikaan ole tekemisissä. Sebastian oli Kari Taalasmaan ja Romeo Aron pomo autovarkauksissa, mutta joutui vankilaan Karin ilmiannon seurauksena. Vapautuessaan vankilasta Sebastian vaihtoi sukunimensä Vuorelaksi, joka on Helenan tyttönimi. Sebastian aloitti välittömästi vankilasta päästyään työt kuntosali Kehotuksessa. Sebastian seurusteli hetken aikaa Niina Kanervan kanssa, kunnes selvisi, että Sebastianin kuolleeksi luultu isä Igor Kuula onkin elossa ja että hän on Niinan isä Olavi Kanerva. Sebastian antoi lopulta isälleen anteeksi vuosien salailun ja hyvästeli Turkuun muuttaneet Niinan ja myöhemmin vankilaan joutuneen Olavin.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cindy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastianin ja Isabellan muuttaessa avoliittoon ja eläessä onnellisina yhdessä, kuvioihin saapui Jardin Day Span uusi työntekijä Cindy Rintala, joka paljastui Sebastianin entiseksi kihlatuksi Ritvaksi. Sebastian ja Cindy olivat olleet kihloissa, mutta erosivat Sebastianin joutuessa vankilaan. Sebastian ja Cindy vakuuttelivat, ettei heidän välillään ole enää mitään, mutta mustasukkainen Isabella palkkasi yksityisetsivän seuraamaan Sebastiania, joka tunnusti tekonsa. Sebastian käski etsivää hävittämään kaikki tiedot hänen ja Cindyn menneisyydestä. Isabellalle etsivä kertoi, ettei Sebastianin ja Cindyn välillä ole mitään. Sebastian ystävystyi nopeasti myös Cindyn uuden avopuolison, Tuukka Aaltosen kanssa. Myöhemmin paljastui, että Sebastianilla ja Cindyllä on yhteinen lapsi, Elias Vikstedt, jonka Cindy oli antanut adoptoitavaksi Sebastianin ollessa vankilassa.

Isabella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella ja Sebastian.

Sebastianin äiti Helena meni kihloihin Seppo Taalasmaan kanssa ja muuttivat saman katon alle. Kari ja Sebastian olivat pian ystäviä. Sebastian alkoi seurustelemaa Karin ex-naisystävän Isabella Holmin kanssa. Sebastianilla ja Isabellalla menee hyvin siihen asti kun Sebastian jättää Isabellan kuullessaan tämän olleen syyllinen Helenan kaappaukseen ja huumausyritykseen. Surullinen Isabella kostaa Sebastianille tappamalla tämän lemmikkikäärme Ritvan ja teettämällä siitä vyön. Sebastianin valekuoleman jälkeen Isabella paljastui olevan raskaana. Sebastianin ja Isabellan lapsi on Ossi Junior Puolakka, jota Jenni Vainion salaa suorittaman vauvanvaihdoksen takia kasvattavat Ossi Puolakka ja Cindy Rintala. Ossin ja Cindyn oikea poika, Sebastianin ja Isabellan kasvattama Alexander kuoli pian syntymänsä jälkeen vakavaan sairauteen. Sebastian joutui ankaran surun valtaan menetettyään niin poikansakin kuin vaimonsa auto-onnettomuuteen joutuneen Maria Mustosen.

Isabellalla oli yhden illan juttu Antti Polvijärven kanssa, mikä paljastui Sebastianille ja Katariina Mäkelälle. Katariina ystävystyi Sebastianin kanssa ja nämä muuttivat yhteen kämppäkavereina. Asuntoon muutti myös Sebastianin poika Elias Vikstedt. Pian Sebastian ja Katariina huomasivat olevansa kiinnostuneita toisistaan. Marian hautajaisten vastaisena iltana Sebastianilla oli kuitenkin yhden illan juttu Isabellan kanssa. Sebastian oli silloin humalassa. Sebastian ei pitänyt siitä että Antti ja Isabella seurustelivat, ja on mustasukkainen asiasta.

Kun Antti jätti Isabellan saatuaan selville hänen ja Sebastianin seksisuhteen, hän muutti Haagiin. Myös Katariinalle selvisi Sebastianin petos, ja pari erosi. Sebastian oli jo valmis aloittamaan suhteen jälleen Isabellan kanssa, kunnes Isabella paljasti hänelle ajaneensa Marian yli. Sebastian meni tilittämään asiasta Helenalle ja Sepolle, jolloin sai selville heidän tietäneen asiasta jo kauan. Raivostunut Sebastian nappasi repun selkäänsä ja pyysi taksia viemään hänet kauas Helsingistä. Hän kuitenkin kirjoitti ennen sitä tekstiviestin Eliakselle, jossa lupasi palata pian takaisin.

Pian lähtönsä jäikeen Sebastian palaa takaisin ja hän palaa yhteen Isabellan kanssa. Sebastian kosii Isabellaa ja he alkavat suunnittelemaan häitä. Helena ei ymmärrä miksi Sebastian haluaa naimisiin naisen kanssa, joka tappoi hänen vaimonsa, mutta Sebastian vakuuttaa että rakastaa Isabellaa ja millään muulla ei ole väliä. Kun Isabellan ja Sebastianin hääpäivä koittaa, selviää että Sebastian huijasi kaikkia, mukaan lukien Isabellaa että rakastaa häntä. Murtunut Isabella luovutetaan kirkon ulkopuolella poliisille ja hän joutuu vankilaan. Sebastian vierailee vankilassa aika ajoin katsomassa Isabellaa ja paljastaa, että rakasti häntä oikeasti. Kun aikaa kuluu, Isabella pääsee lopulta vapaaksi.

Myöhemmin Sebastian ja Isabella saivat tietää O.J:n olevan heidän lapsensa ja myöhemmin he saivat lapsensa myös takaisin ja vaihtoivat tälle nimen Oliver Vuorela. Sebastian ja Isabella muuttavat yhteen ja alkavat kasvattaa Oliveria yhdessä, perheenä. Isabella myös yrittää saada Sebastiania takaisin itselleen, mutta Sebastian on asian suhteen vielä epäilevä.

Kauden päätösjaksossa Heiskanen saartaa Kuulat, Sepon, Isabellan ja Pepin lentokoneeseen, jonka kapteenin hän on myrkyttänyt. Helena yrittää saada koneen hallinnan, mutta kone putoaa keskelle Siperiaa. Kaikki muut näyttävät selviävän lento-onnettomuudesta, mutta Seppoa ei näy missään. Isabella syyttää onnettomuudesta koko Kuulan perhettä, eniten Helenaa ja tämän takia Isabellan ja Sebastianin välit viilenevät Siperiassa. Kun Heiskanen löytää eloonjääneet, hän yrittää vielä viimeistä kertaa tappaa eloonjääneet. Hän yrittää ampua Isabellaa, mutta Sebastian heittäytyy Isabellan eteen, joten luoti osuu häneen. Heiskanen on polttamassa eloonjäneitä hengiltä, mutta kuolee, kun Seppo ampuu häntä selkään. Pian tämän jälkeen heidät pelastetaan ja Isabellan ja Sebastianin välit lämpenevät taas.

Lento-onnettomuuden jälkeen Sebastian ja Isabella muuttivat yhteen, ja alkoivat elää perhe-elämää Oliverin kanssa. Tilannetta häiritsi kuitenkin Ossi, joka halusi yhä kuumeisesti olla Oliverille isä. Hän jopa kaappasi lapsen, mutta reissu päättyi hänen kannalta tappiollisesti. Ossi muutti pois Helsingistä. Myöhemmin myös Sebastianin toinen poika, Elias muutti hänen ja Isabellan kanssa saman katon alle.

Sebastian oli aikeissa kosia Isabellaa, mutta Isabella epäröi, sillä Camilla Mustavaara kiristi häntä; hän uhkasi kertoa kaikille, että Isabella oli oikeasti Pirjo Luokkanen, ellei hän maksaisi hänelle miljoona euroa. Isabella oli jo lupautunut Sebastianille vaimoksi, mutta joutui muuttamaan pois maasta Camillan kiristämisen takia. Sebastianin ja Isabellan suhde päättyi tähän.

Maria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastian sai työpaikan yövartijana Lintukodossa. Hän esiintyi Sami Hietalana ja alkoi pian seurustelemaan Lintukodon omistajan, Maria Mustosen kanssa. Myöhemmin Sebastian ja Maria menivät naimisiin. Hääyönä Marian tytär Iida soitti äidilleen, että Taalasmailla olleet nuorisojuhlat ovat riistäytyneet käsistä. Maria lähti ajamaan kohti Pihlajakatua, mutta ei koskaan päässyt perille. Kun aamullakaan Mariaa ei kuulunut takaisin, alkoi Sebastian huolestumaan vaimostaan. Sebastian lähti Helenan, Sergein ja Alexanderin kanssa kohti kotia, kunnes he huomasivat tien varressa Marian auton hylättynä. Puhjennutta rengasta vaihtamaan pysähtyneelle Marialle oli sattunut onnettomuus ja Sebastian löysi hänet tajuttomana tienvarresta. Pitkän kooman jälkeen Marian epätoivoinen hoito päätettiin keskeyttää. Seppo luuli ajaneensa hääyönä Marian päälle, mutta Helena sai tietää yliajajan olleen Isabella. Sebastian suree Marian kuolemaa ja kun hän saa selville, että Isabella ajoi Marian yli, hän haluaa kostaa.

Camilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erottuaan Isabellasta Sebastian ja Camilla Mustavaara ajautuivat harrastamaan seksiä.

Monica[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Camillan lähdettyä Helsingistä Sebastian iski silmänsä tämän pikkusiskoon Monica Mustavaaraan. Myöhemmin Monica ja Sebastian ajautuivat harrastamaan seksiä. He aloittivat suhteen. Mutta lopulta hekin erosivat. Heidän välinsä ovat alkaneet lämmetä uudelleen. Lopulta Sebastian kosikin Monicaa. Suhde päättyi, kun Monica sai tietää Sebastianin ja Mariannan salasuhteesta.

Marianna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marianna ajautui juomaan, sillä Sergei lähti Akin kanssa Rovaniemelle houkuttelemaan Peppiä ja Taigaa takaisin Helsinkiin. Sebastian ja Monica kuitenkin vakuuttivat, että Sergei lähti vain Taigan takia. Marianna tuli humalassa Sebastianin luokse ja alkoi tivata, miksi Sebastian vihaa häntä. He ajautuivat harrastamaan seksiä. Sebastian oli aikaisemmin nähnyt jopa eroottisen unen Mariannasta. Myöhemmin he päätyivät Moosen vessaan harrastamaan seksiä. Marianna alkoi odottaa vauvaa Sebastianille, mutta sai keskenmenon, jonka kuitenkin salasi Sebastianilta.

Korppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastian Vuorela

Sebastian joutui tekemään yhteistyötä kahden uuden Talotaikurin, Esa Leivon ja Kimmo Kylmälän kanssa. Miehet olivat hänen vanhoja vankilatuttujaan. Kolmikko päätyi ryöstämään Elsa Toivion arvokkaan ikonin. Kolmikon yllätti Helena, jonka Sebastian löi vahingossa tajuttomaksi. Tämän jälkeen Sebastian kieltäytyi tekemästä enää töitä Esalle ja Kimmolle. Hänen mielensä muuttui, kun hän sai tietää heidän olleen Korppi-nimisen rikollispomon kätyreitä. Korppi antoi Sebastianille kirjeen, jossa oli Eliaksen kuva ja kaksi klovnia. Sebastianin, Esan ja Kimmon tehtävänä oli ryöstää pitkään tyhjillään ollut konttori. Sebastian ilmoitti nimettömänä poliisille ryöstöstä, minkä seurauksena poliisit saivat Esan ja Kimmon kiinni.

Sebastian oli valmistautumassa Pihlajakadun 100-vuotisjuhliin, kunnes Eliaksen kanssa kuvassa olleet klovnit tulivat hänen kodilleen ja lauloivat hänelle Korpin uhkausviestin. Kuultuaan tappouhkauksesta Helena hankki Sebastianille moottoriveneen, jolla mies pääsisi pakoon. Juuri Sebastianin lähdettyä Korpin kätyrit riensivät rannalle pistoolien kanssa ja ampuivat kohti pakenevaa Sebastiania. Sebastianin vene räjähti ja miehen oletettiin kuolleen.

Helena kertoi Sepolle Sebastianin kuolleen veneonnettomuudessa. Hän kielsi soittamasta poliisille, koska Korpin kätyrit olivat uhanneet siinä tapauksessa tappavansa Sepon. Helena ilmoitti Sebastianin kuolemasta myös Isabellalle, joka murtui täysin. Helena, Seppo, Isabella ja Ismo Laitela päättivät järjestää pienen muistotilaisuuden meren rannalla. Heidän tietämättään Sebastian tarkkaili heitä lähistöltä. Pian Helena tapasi Sebastianin ja kertoi, että kaikki uskovat hänen kuolleen. Veneonnettomuus oli siis lavastettu kuolema, jotta Korppi lopettaisi Sebastianin vainoamisen. Korppi putosi talon katolta Helenan kanssa käydyn kamppailun seurauksena ja menehtyi, minkä jälkeen Sebastian ei ollut enää uhattuna.

Heiskanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korpin kuoltua Kuulan perhe joutui Heiskasen vainoamaksi. Paljastui että Heiskanen on Korpin poika, joka tahtoo kostaa äitinsä kuoleman. Heiskanen vakoili perhettä ja lopulta kaappasi Sergein, Pepin ja Helenan sekä Sebastianin ja Isabellan tarkoituksenaan räjäyttää heidät työmaalla. Helena onnistui vapauttamaan läheisensä, ja Heiskasen luultiin kuolleen räjähdykseen. Kun Helena oli lähdössä Seppo Taalasmaan kanssa tämän voittamalle ulkomaanmatkalle yksityiskoneella, pari huomasi Sergein, Pepin, Sebastianin ja Isabellan olleen vangittuina lentokoneen takaosaan. Heiskanen ilmoitti olevansa elossa ja myrkyttäneen lentokapteenin. Kone syöksyi maahan. Sebastian, Isabella, Sergei, Peppi ja Helena selvisivät onnettomuudesta, ja taistelevat hengestään Venäjän erämaalla ruokaa, Seppoa ja apua etsien, myöhemmin Heiskanen palaa takaisin ja aikoo tappaa kaikki, hän ampuukin Sebastiania, joka suojeli Isabellaa luodilta ja lopulta aikoo tappaa kaikki räjäyttämällä koko mökin, mutta suunnitelma kuitenkin epäonnistuu Sepon saapuessa kiväärin kanssa paikalle. Sergei löysi Heiskasen satelliittipuhelimen ja Kuulat pääsivät onnellisesti kotiin. Paitsi Sebastian, joka sai Heiskasen luodista osuman joutui leikkaukseen, mutta Sebastian on toipunut täysin.

Kadonnut kaksonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian Alexanderin kuoleman jälkeen Elias palasi Brysselistä Pihlajakadulle. Jäätyään Taalasmaille asumaan Elias sai yhdessä Onni ”Tale” Taalasmaan, Iida Mustosen ja Janne Haukkalan kanssa selville, että Sebastianilla on kadonnut kaksosveli, jonka Igor Kuulan viholliset kidnappasivat synnytyslaitokselta panttivangiksi. Nuorten lisäksi asiasta tietävät vain Seppo ja Helena. Nuoret päättivät ottaa selvää kadonneen kaksosen kohtalosta, mutta tutkinta ei tuottanut tulosta.

Surun jälkeen seurasi ilon aihetta, kun Sebastian täytti 33 vuotta ja perhe järjesti hänelle juhlat. Kenenkään tietämättä samaan aikaan myös Antti Polvijärvi juhli omia 33-vuotispäiviään. Lopulta selvisi että Antti ja Sebastian olivat kaksoisveljet. Niin Helenalle selvisi että hänen kadonnut poikansa asuu hänen vieressään. Antti seurusteli jonkin aikaa ja oli valmis muuttamaan tämän kanssa Haagiin, sillä sai sieltä paikan Europolista. Kun Antti sai selville Isabellan ja Sebastianin seksisuhteen, Antti jätti Isabellan ja päätti muuttaa yksin Haagiin.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katariina ja Sebastian.