Luettelo televisiosarjan Salatut elämät keskeisistä tapahtumapaikoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli käsittelee suomalaisen televisiosarjan Salatut elämät keskeistä tapahtumapaikkaa, Pihlajakatu 23:sta.

Pihlajakatu 23[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pihlajakatu 23 on kerrostalo, jonka B-rapussa suurin osa sarjan hahmoista asuu.[1] Pihlajakatu 23:n A-rappua eikä C-rappua ei sarjassa ole ikinä nähty, mutta niistä on kuitenkin ollut puhetta. Pihlajakatu 23:een valmistui hissi vuonna 2005. Hissin valmisteluvaiheissa Oona Kiviranta putosi kuiluun mentyä leikkimään sen reunalle.[2] Oona kuitenkin selvisi hissikuiluun putoamisesta. Lokakuussa 2018 esitetyssä jaksossa paljastettiin, että ullakkokerrokseen aiotaan rakentaa uusi asunto.[3] Tammikuussa 2019 Tero Puustinen puukotti Sami Kososen hississä kuoliaaksi.

Asukkaat sarjan alussa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. kerros
    B1: Asukkaita ei näytetty.
    B2: TaalasmaaElina, Seppo ja Ulla Taalasmaa
    B3: Asukkaita ei näytetty.
  2. kerros
    B4: VainioJenni ja Katja Vainio
    B5: PuustinenTyyne Puustinen
    B6: Asukkaita ei näytetty.
  3. kerros
    B7: LaitelaIsmo, Kalle ja Miia Laitela
    B8: KivirantaLaura Kiviranta
    B9: SalinAleksi, Hanna, Jukka, Saku ja Silja Salin
  4. kerros
    Ullakkoasunto B10: Asunto nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2001. Maarit Salin osti kyseisen asunnon samana vuonna.
    Ullakkoasunto B11: Asunto nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran vuonna 2018. Kalle Laitela osti kyseisen asunnon samana vuonna.

Nykyiset asukkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. kerros
    B1: AureAsukkaita ei ole näytetty
    B2: Taalasmaa / MustavaaraElina, Benjamin ja Kari Taalasmaa, sekä Gunnar Mustavaara
    B3: PeltonenAsukkaita ei ole näytetty (Asunto nähtiin sarjassa vuosina 2004–2008 ja 2012–2019)
  2. kerros
    B4: Nikkinen / MustavaaraCamilla Mustavaara ja Aki Nikkinen. He ovat sairaalassa, Monica Mustavaara asuu nykyään heidän kotonaan
    B5: Kaukovaara / Helenius / Mustavaara / JokinenAino ja Sampo Kaukovaara, Viola Helenius, Sabrina Mustavaara sekä Mira Jokinen
    B6: LiljaAsukkaita ei ole näytetty
  3. kerros
    B7: SievinenLasse ja Severi Sievinen
    B8: Kajander / Honkanen - Miki, Matias ja Laila Kajander sekä Susu Honkanen
    B9: Laitela / Mattila / TamminenIsmo Laitela, Ressu Mattila ja Nella Tamminen
  4. kerros
    B10: Tamminen - Eva ja Nadja Tamminen
    B11: Laitela - Kalle Laitela

Kellarikerros[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asuntojen lisäksi sarjassa näytetään talon kellaria sekä siellä olevaa saunaosastoa. Kellarissa oli vuosina 1999–2005 biljardipöytä ja vuosina 2005–2009 kuntosali. Nykyisin kellarissa on Sievisen perheen vanha sohva, jossa varsinkin talon nuoriso viettää aikaansa. Kellarissa sijaitsee myös häkkivarasto, joita näytettiin vuosina 1999–2006 sekä syksyllä 2010, kun talossa vallitsi rikosaalto ja muun muassa Isabella Holmin taulut varastettiin sieltä. 2009 Oona Kivirannan ohjaama lyhytelokuva Elävien Kuolleiden Pyykkipäivä esitettiin kaikille asukkaille kellarissa. Videonauhat olivat menneet sekaisin ja elokuvaruudulla näkyi Kari Taalasmaan ja Isabella Holmin rakkausvideo sängyssä.

Muiden sarjassa esiintyvien henkilöiden asuin- ja olinpaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumapaikkoina toimivia yrityksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa on vuosien varrella toiminut monia erilasia yrityksiä, ravitsemusalalta kuntosaleihin. Yrityksistä lisää tietoa löytyy niille tehdystä omasta artikkelista.

Pääartikkeli: Luettelo televisiosarjan Salatut elämät yrityksistä, tuotemerkeistä ja puolueista

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Miten Salkkarit-hahmot asuvat? Katso kuva Pihlajakadun pohjakartasta! MTV. 16.05.2015. Viitattu 8.8.2017.
  2. Oona Putoaa Hissikuiluun YouTube. Viitattu 8.8.2017
  3. Selviää jaksossa 3448: Lola on leskitien kulkija (29.10.2018)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]