Luettelo televisiosarjan Salatut elämät erikois- ja päätösjaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Salatut elämät kausien päätösjaksoista ja muista erikoisjaksoista.

Kausien päätösjaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1999–2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000–2001[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2001–2002[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2002–2003[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2003–2004[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2004–2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2005–2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2006–2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2007–2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2008–2009[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2009–2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2010–2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2011–2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2012–2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2013–2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2014–2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2015–2016[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2016–2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2017–2018[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2018–2019[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisjaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Näin syntyy Salatut elämät (24. elokuuta 2000)

Ohjelmassa nähdään sarjasta poistettuja kohtauksia sekä henkilöhaastatteluja. Haastattelijana toimii sarjassa Aleksia näytellyt Tuomas Kytömäki.[5]

  • Elätyt Salamat (1. toukokuuta 2001)

Vapun kunniaksi julkaistu kooste pilalle menneistä kohtauksista vuosilta 1999-2001.

  • Jouluaatto (24. joulukuuta 2001[6])

Pihlajakadun väki viettää joulua Ylläksellä. Jaksossa nähdään myös poistuneita henkilöitä, esimerkiksi Pete Latun esittämä Kalle Laitela.[7]

  • Osa 1059: Onnellisten saarten enkeli kutsuu Keniä (14. maaliskuuta 2005)

Ken Ojala on jäänyt edellisen jakson lopussa raitiovaunun alle. Tämä erikoisjakso kertoo hengenvaaralliseen onnettomuuteen joutuneesta Kentsusta, joka taistelee jakson ajan elämän ja kuoleman välillä, kun hänet viedään sairaalaan.[8] Tilannetta on seurannut vierestä Elina Ekholm (nyk. Taalasmaa), Kenin hyvä ystävä, jonka kanssa Ken oli aikeissa perustaa uuden kahvilan. Ken oli juuri tulossa kertomaan Elinalle hyviä uutisia ja juoksemassa tien yli, kun jäi ratikan alle. Sairaalassa hänet viedään leikkaukseen. Myöhemmin onnistuneen leikkauksen hänen sydämensä lakkaa lyömästä ja häntä joudutaan elvyttämään. Sairaalaan saapuvat myös Kenin äiti Jutta Ojala, isoveli Daniel Ojala sekä Kenin paras ystävä Ami Vainio. Jaksossa vierailee Kentsun mielikuvissa "tuonpuoleisen rajalla" näkyvä edesmennyt isosisko Madde Ojala, joka menehtyi vuosia sitten veneonnettomuudessa. Keniä houkuttelee mahdollisuus kuolla ja "jäädä Madden luo", mutta Madde saa hänet "valitsemaan" elämän. Jakson lopussa Kentsun sydän alkaa jälleen lyödä ja läheiset ovat onnellisia.

  • Roolin takaa (27. elokuuta 2005)

Kolme päivää ennen kauden 2005–2006 alkua nähdyssä erikoisjaksossa kerrottiin sarjan tekemisestä sekä nähtiin näyttelijöiden ja muiden tekijöiden haastatteluja. Juontajana toimi Annikaa sarjassa esittänyt Emmi Parviainen. Jaksossa näytettiin myös hieman uutta tunnaria sekä paljastuksia alkavasta kaudesta.[9]

  • Seppo Goes Shakespeare (24. joulukuuta 2006)

Seppo Taalasmaa nukahtaa sohvalleen ja näkee unen, jossa pihlajakatulaiset päättävät yhdessä esittää William Shakespearen näytelmän Kesäyön unelma. Sepon unessa tapahtuu outoja asioita eläinhahmoisten näyttelijöiden vauhdittaessa Elinan viidakkoaiheisia juhlia.[10]

  • Salatut elämät 10 v (5. tammikuuta 2009)

Salatut elämät 10 v[11] on Salattujen elämien 10-vuotisen taipaleen kunnaksi tehty juhlaohjelma, joka kuvattiin 15. joulukuuta 2008. Ohjelman kuvauksiin pääsi mukaan 82 arvonnassa voittanutta sarjan fania, jotka ovat jaksossa studioyleisönä.[12] Jaksossa Ismo ja Seppo isännöivät talk-show’ta, jossa muistellaan menneitä. Studioemäntänä toimii Jenni. Ohjelmassa vierailee sarjasta poistuneita henkilöitä, kuten Aki Nikkinen, Camilla Mustavaara, Kalle Laitela, Ulla Taalasmaa, Jukka Salin, Maarit Salin, Aleksi Salin, Sofia Salin ja Roosa Kemppainen.[13] Musiikista vastaa Karin ja Panun ”Pihlajakadun Big Band”. Ohjelmassa nähdään myös pätkiä vanhoista jaksoista.[14] Ohjelman toinen osa oli viikon katsotuin ohjelma 862 000 katsojallaan.

  • Osa 2000: Yksi talo - kaksituhatta tarinaa (12. marraskuuta 2010)

Pihlajakadun asukkaat juhlivat pihalla talon satavuotisjuhlia menneitä muistellen. Lasse kosii Paulaa, mutta tämä ei onnistu ongelmitta ― Jiri suutelee Heidin kanssa parvekkeella eikä huomaa viinipulloa, joka putoaa kadulle kesken kosinnan. Tästä Lasse raivostuu ja riuhtoo Jirin alas parvekkeelta, keskelle talon asukkaita.

  • Osa 2772: Mariannan pinnan alla on salaisuus (25. helmikuuta 2015)

Marianna Kurki muistelee menneisyyttään tiedottomuuden rajamailla ja jaksossa selviää millaiset asiat ovat Mariannan käytöksen taustalla.[15][16]

  • Osa 2841: Pihlajakatu etsii murhaajaa (31. elokuuta 2015)

Linda kuulustelee Heikin murhaajiksi epäityjä, Ismoa, Jiriä, Sebastiania, Akia, Evaa, Monicaa, Helenaa ja Kristiinaa. Lindasta tuntuu, että kaikki valehtelevat.

  • Osa 3000: Sebastian ja 3000 huolta (11. toukokuuta 2016)

Juhlajaksossa Sebastian muistelee elämäänsä ja entisiä naisystäviään terapeutin vastaanotolla ja ihmettelee, miksi hän ihastuu hulluihin naisiin.[17]

  • Osa 3023: Sergei - rikos ja rangaistus (18. elokuuta 2016)

Mariannan ja Sebastianin salasuhteen paljastuttua, mustasukkainen Sergei kuvittelee ampuvansa Sebastianin ja joutuvansa vankilaan.

  • Osa 3051: Sairaalassa leikataan viikatteella (27. syyskuuta 2016)

Erikoisjaksossa selvitetään sosiaalityöntekijä Moilasen asunnossa tapahtunutta ampumavälikohtausta ja sen seurauksia rikkoen sarjalle ominaista aikajanaa. Jakson alkaessa Kalle Laitela saapuu ilmoittamaan huolestuneille Sebastianille, Ismolle, Ullalle, Gunnarille ja Karille, että henkilö, jota hän on leikannut, on huonossa kunnossa. Tämän jälkeen nähdään tapahtumat kuusi tuntia ennen jakson alussa nähtyä kohtausta. Myöhemmin selviää ampumavälikohtauksen uhrin olleen Lari Väänänen ja jakson lopussa nähdään, kuinka joku laskee toistaiseksi tuntemattoman henkilön haudalle ruusun, viiden viikon päästä ampumavälikohtauksesta.[18] Haudassa oleva henkilö paljastui myöhemmissä jaksoissa lopulta Eliakseksi.

  • Osa 3077: Tahdon (2. marraskuuta 2016)

Jaksossa kuvataan ainoastaan Eliaksen viimeisiä kohtauksia ja tapahtumia ennen kuolemaa. Elias kiristää Mariannaa kertomaan Sebastianille, ettei olekaan raskaana. Ampumakohtauksesta toipuva Lari suunnittelee Eliaksen kosintaa. Janne ja Iida pyytävät Eliasta menemään paikkaan, jossa he tapaavat Larin kanssa. Elias katsoo onnellisena tien toisella puolella seisovaa Laria, joka on aikeessa kosia Eliasta. Hetken päästä Marianna ajaa Eliaksen yli. Lari juoksee maassa makavan ja verta yskivän Eliaksen luo. Elias kuiskii Larille korvaan viimeiset sanansa "Tahdon" ja menehtyy saamiinsa vammoihin.

  • Osa 3300: Me Mustavaarat (17. tammikuuta 2018)

Jaksossa kuvataan Camillan ja Monican välirikkoa Taalasmailla – Monica oli suuttunut siitä, että yllätti Camillan ja Akin harrastamassa seksiä. Camilla paljasti maksaneensa Heikki Pohjosen murhan, jonka myötä Monica pääsi sopuun Camillan kanssa. Myöhemmin samana iltana Gunnar ja Dahlia keskustelivat salaisuuksista, joista suurimmasta heidän tyttäret eivät tulisi tietämään. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria eikä näytetty tapahtumia seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3452: Me ei olla enää me (2. marraskuuta 2018)

Jaksossa käsitellään Sannin ja Talen eroa. Jakson lopussa Mika Joenperä ampuu itsensä kuoliaaksi.

  • Osa 3500: Alussa oli murha (31. tammikuuta 2019)

Jakso esitettiin salattujen elämien 20v juhlan kunniaksi. Jaksossa Sami Kosonen murhattiin. Syylliseksi selvisi Tero Puustinen joka murhasi Kososen mustasukkaisuuden ja Kalleen kohdistuneen pakkomielteen takia. Tero myös tunnusti murhanneensa isoäitinsä Tyyne Puustisen perinnön toivossa. Siten Aki Nikkistä ei enää epäillä murhaajaksi. [19]

  • Osa 3537: Reunalla (26. maaliskuuta 2019)

Jaksossa Viola Helenius oli sillankaiteella valmiina hyppäämään alas. Myös Kalle Laitela tuli paikalle samoissa aikeissa ja he seisoivat yhdessä kaiteella. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria eikä näytetty tapahtumia seuraavasta jaksosta.

  • Osa 3538: Pohjalla (27. maaliskuuta 2019)

Viola liukastuu sillankaiteella ja putoaa alas. Kalle kuitenkin ehtii viedä hänet sairaalaan leikkaukseen.

  • Osa 3645: Bye bye baby, baby Dubai (6. marraskuuta 2019)

Jaksossa Severi Sievinen laukaisi Lasse Sievisen hirvikiväärin, jonka ammuksia Aaro Vaalanne käpelöi räjähtiviksi. Jakson lopussa ei nähty cliffhangeria eikä näytetty tapahtumia seuraavasta jaksosta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Salkkarit 15 v – MTV.fi listasi hurjimmat kausien päätösjaksot MTV.fi. 26.1.2014. Viitattu 28.1.2014.
  2. Salatut elämät, jakso 1765: Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka? (1.6.2009)
  3. Salkkareiden raju päätösjakso: Kohtalokas takaa-ajo MTV. 8.6.2012. Viitattu 28.1.2014.
  4. Salkkareissa suuronnettomuus – tähdet kertovat kohtauksesta MTV. 12.6.2013. Viitattu 30.1.2014.
  5. Näin syntyy Salatut elämät - IMDb.com IMDb.com. Internet Movie Database. Viitattu 10.9.2009. (englanniksi)
  6. Salatut elämät -jouluspesiaali MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 30.1.2014.
  7. Salatut elämät -jouluspesiaali 2001 MTV. 5.12.2001. MTV Oy (Internet Archive). Viitattu 30.1.2014.
  8. Salatut elämät - Ken onnettomuudessa MTV. 14.3.2005. MTV Oy. Viitattu 12.3.2018.
  9. Salatut elämät - roolin takana MTV. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  10. Seppo goes Shakespeare MTV. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  11. Salatut elämät 10 v Telvis. Viitattu 22.6.2014.
  12. Voittajat on arvottu! MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  13. Vieraana Ismo ja Seppo (Seppo ja Ismo) -show'ssa, osa 1 MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  14. Juhlalähetys tammikuussa: Seppo ja Ismo talk-show -isäntinä! MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  15. Raju erikoisjakso Salkkareissa – Mariannan menneisyys paljastuu MTV.fi. Viitattu 13.2.2015.
  16. Salkkarit-jaksosta – Marianna päätyy järkyttävään ratkaisuun MTV.fi. Viitattu 13.2.2015.
  17. Salkkareiden 3000. jakso täynnä draamaa – Sebastian tekee yllättävän ehdotuksen mtv.fi. Viitattu 16.6.2016.
  18. Salkkareiden erikoisjaksossa synkkä tragedia – kuka lasketaan haudan lepoon? mtv.fi. Viitattu 27.9.2016.
  19. Salatut Elämät 20 vuotta -juhlaristeily 25.1.2019 | Viking Line www.vikingline.fi. Viitattu 18.9.2018.