Monica Mustavaara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Monica Mustavaara
Monica Mustavaara
Monica Mustavaara
Näyttelijä(t) Irina Vartia
Kesto 2014–2018, 2019
Ensiesiintyminen Osa 2623: Iidalla on bileet, kaikki sileeks (17. huhtikuuta 2014)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3669: Victoria löytää rasiansa (11. joulukuuta 2019)
Henkilötiedot
Koko nimi Monica Eleonora Mustavaara
Status eronnut
Ammatti asianajaja, juristi
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka Suomi Espoo
Suhteet
Vanhemmat Dahlia Mustavaara
Gunnar Mustavaara
Sisarukset Camilla Axelsson (adoptiosisko)
Puoliso(t) Aki Nikkinen (entinen aviomies)
Sebastian Vuorela (ex-kihlattu)
Jiri Viitamäki (ex-aviomies)
Lapset Magnus Mustavaara
Tädit ja sedät Ingvar Mustavaara (isän veli)
Serkut Sabrina Mustavaara

Monica Eleonora Mustavaara[1] (es. Irina Vartia) on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Irina Vartia on näytellyt Monicaa keväästä 2014 syksyyn 2018 asti. Hahmo tuli alun perin sarjaan Mikko Kannaksen asianajajana, kun Joonatan oli kavaltanut Kannakselta Torture-puhelinpelin. Neljä vuotta myöhemmin Monica jätti Pihlajakadun ja muutti Espooseen. Salkkareiden pressitilaisuudessa uutisoitiin, että Monica palaa Pihlajakadulle syksyn 2019 aikana.[2] Hahmo poistui jälleen saman vuoden joulukuussa.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monican perheeseen kuuluvat poika Magnus Mustavaara, adoptoitu isosisko Camilla Mustavaara, isä Gunnar Mustavaara sekä äiti Dahlia Mustavaara.[3]

Työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monica on ammatiltaan juristi[4] ja toimi Mikko Kannaksen asianajajana Mikon ja Joonatan Sievisen välisessä oikeustaistelussa.

Monica kiinnostui Katariinan salaklinikasta. Monica alkoi saada Katariinan tavoin uhkauksia, joiden takana oli Rönkkö. Sergei onnistui järjestämään Rönkön vankilaan, mutta karattuaan vankilasta Rönkkö soluttautui kätyreidensä kanssa Katariinan salaklinikan hyväntekeväisyystanssiaisiin, joissa sattui ampumavälikohtaus. Myöhemmin kävi ilmi että Monica oli toiminut escorttina Akin seuralaispalvelussa nuoruudessaan. Heikki Pohjonen oli maksanut Monican seurasta ja Monica oli käyttänyt nimeä Susanna. Heikki oli raiskannut ja pahoinpidellyt Monican.

Raskaus ja Magnuksen syntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monicalla oli yhden illan juttu ystävänsä Evan entisen puolison Jirin kanssa ja alettuaan epäillä olevansa raskaana Monica päätyi tekemään useamman raskaustestin, joista jokainen näytti kahta viivaa, mikä varmisti Monican epäilyt todeksi. Monica halusi abortin, mutta raskaus oli jo ylittänyt 12. raskausviikon. Monica suunnitteli Camillan kanssa muuttoa pois Suomesta raskauden ajaksi ja antavansa lapsen ulkomailla adoptioon. Eva sai kuitenkin Monican raskauden selville ja kertoi asiasta Jirille, joka puolestaan paljasti salaisuuden Monican vanhemmille saatuaan tietää, että Monica oli päättänyt lähteä siskonsa kanssa pois Suomesta. Monica ja Camilla olivat jo lähdössä, kun Eva, Jiri, Gunnar ja Dahlia pysäyttivät siskokset heidän odotellessaan taksia ja Jiri vaati, ettei Monica veisi häneltä lasta. Monica kuitenkin vain pahoitteli päätöstään ja lähti Camillan kanssa taksilla kohti lentokenttää. Toukokuun alussa Monica ja Camilla palasivat Pihlajakadulle ja Monica ilmoitti pitävänsä lapsen.

Raskauden aikana Monicalla oli ollut kovat seksihalut ja hän harrasti seksiä sekä Jirin että Sebastianin kanssa useampaan otteeseen. Monican laskettu aika ylittyi, mutta erään jakson päätteeksi Jirin lähdettyä saunalta Monicaa alkoi supistelemaan. Eva oli laittamassa pyykkejä, kun hän kuuli vauvan itkua. Hän meni katsomaan mitä saunalla tapahtui, hän näki verisen vauvan itkuisena pyyhkeessä ja Monican tajuttomana lattialla. Eva soitti hätäpuhelun, ja molemmat vietiin sairaalaan. Kalle kertoi, että vauva on tarkkailussa ja Monica leikkauksessa. Eva kertoi Jirille, että vauva on poika. Monica kuitenkin selvisi ilman kohdunpoistoa ja herättyään sai vauvan syliinsä. Monica kertoi Jirille, että oli miettinyt jo lapsen nimeä, joka oli Magnus Mustavaara. Tämän jälkeen Jiri pyysi Monicaa vaimokseen, mutta Monican vastaus oli kieltävä.

Äitiys ahdisti Monicaa, mutta myöhemmin ahdistus helpotti ja Monica vei Magnuksen Jirille hoitoon. Ollessaan Jirin luona hoidossa, kesken Jirin ja tämän teini-ikäisen tyttären Nellan riidan, Magnus oli pudonnut sohvalta. Kun poika pääsi kotiin sairaalasta, Monicasta tuli ylisuojelevainen lastansa kohtaan. Hän muun muassa hiippaili Jirin asuntoon keskellä yötä, kun Magnus oli siellä yökylässä, ja otti Magnuksen mukaansa. Monica rauhoittui pikku hiljaa ja lopulta suostui myös todistamaan Jirin isyyden.

Paluu sarjaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monica palasi sarjaan 11. marraskuuta esitetyssä jaksossa.

Romanttiset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aki Nikkinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syksyllä 2014 Monica törmäsi erään baarin naamiaisissa Aki Nikkiseen, joka paljastui tämän entiseksi mieheksi. Aki alkoi vainoamaan naista eikä suostunut päästämään irti heidän suhteestaan. Camilla tuli auttamaan Monicaa erossa ja varoitteli Akista, mutta Monica päätyi kuitenkin harrastamaan seksiä Akin kanssa. Camilla lähti Pihlajakadulta siinä luulossa, että Monica on eronnut Akista, vaikka Monica ei ollut vienyt eropapereita oikeuteen. Myöhemmin Monica kuitenkin vei eropaperit ja aloitti sitten suhteen Sebastianin kanssa.

Syyskauden 2017 viimeisessä kohtauksessa Monica yllätti Akin ja siskonsa Camillan sängystä.

Sebastian Vuorela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monicalle ja Camillalle tuli riitaa Sebastianista, jonka kanssa Monica oli ollut Camillan lähdön jälkeen. Camillallakin oli ollut seksisuhde Sebastianin kanssa. He saivat sovittua ja päättivät pysytellä erossa Sebastianista. Monican ja Sebastianin välille kehittyi vakavampikin suhde, mutta sitä vaikeutti Monican ex-miehen Akin ja Sebastianin äidin suhde, mistä Sebastian ei kovasti innostunut ja keskittyi ennemminkin tuon suhteen tuhoamiseen kuin hänen ja Monican omaan suhteeseen. Helenan lähdettyä Helsingistä Sebastian pääsi kunnolla keskittymään heidän suhteeseensa. Sebastian ja Jiri saivat myöhemmin selville, että Monica ja Eva olivat olleet sängyssä, mitä he pitivät aluksi hieman outona ja Sebastiankin ivaili asiasta Monicalle.

Eva Tamminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Heikki yritti raiskata Monican uudestaan, tämä huomasi, ettei pysty edes nukkumaan Sebastianin kanssa samassa sängyssä. Sen seurauksena Monica ja Sebastian erosivat, jolloin nainen sai tukea Eva Tammiselta, joka oli myös joutunut Pohjosen uhriksi, mutta oli päässyt pakoon. Heistä tuli erittäin läheisiä ystäviä.

Erään saunaillan päätteeksi naisten välillä alkoi kuitenkin kipinöidä, kun Eva pyyhkäisi ripsen Monican poskelta. Päiviä myöhemmin, Monican ollessa Evan luona ja tämän tarjotessa viskiä Monicalle, Monica rohkaistui ja suuteli Evaa. Eva hämmentyi tästä ja oletti suudelman olevan kiitos kaikesta tuesta, eikä Monicakaan osannut sitä paremmin selittää. Myöhemmin Eva itse teki aloitteen ja suuteli Monicaa. Eva kertoi Mariannalle olevansa kiinnostunut yhdestä henkilöstä kun taas toisaalla Monica paljasti Kallelle, että eräs nainen saa hänet sekaisin. Kalle kuitenkin kertoi Monicalle, että tämä saattaa olla vain vaihe, olihan Kalle aikoinaan lyhyessä parisuhteessa Katariinan kanssa, vaikka hän onkin homo. Tämä sai Monican perääntymään ja hän kertoi myöhemmin Evalle, että heidän kannattaisi pitää etäisyyttä ja miettiä omaa elämäänsä. Monica ja Eva alkoivat välttelemään toisiaan. Monica kertoi Kallelle, että on kiinnostunut Evasta, mutta Kalle rauhoitteli tätä ja sanoi että olisi hyvä pitää etäisyyttä jottei ystävyys kokonaan katkeaisi. He törmäsivät Evaan kadulla mikä johti kiusalliseen tilanteeseen. Monica jopa meni Evaa piiloon pensaikkoon, kun näki tämän. Myös Eva teki samoin toisella puolella pensaikkoa, ja pari törmäsi toisiinsa. Sen seurauksena he nauraen päättivät lopettaa välttelyn ja pelleilyn. 

Eva saapui kukkien kanssa Monican luo ja he sopivat olevansa vain ystäviä. Illan hämärtyessä he joivat yhdessä viiniä ja Monican ojentaessa täyttämäänsä viinilasia heidän kätensä hipaisivat toisiaan, eivätkä he enää pystyneet piilottelemaan tunteitaan. He suutelivat ja Eva riisui paitansa ja he päätyivät makuuhuoneeseen harrastamaan seksiä. Naiset olivat tapahtuneesta hämmentyneitä eivätkä oikeen tienneet mitä tehdä. Heidän etsiessään Evan paitaa Sergei ja Marianna tulivat kotiin, jolloin Eva joutui piiloutumaan Mariannan huoneeseen. Monica sai harhautettua Sergeitä ja Mariannaa,jolloin Eva pääsi livahtamaan pois Mustavaaroilta. Paidattomana hän törmäsi Iidaan, mutta pääsi kuitenkin turvallisesti kotiin, jossa Jiri häntä odotti. Kotona ei vältytty väärinkäsityksiltä, mutta ajan saatossa niin Jirin kuin Sebastianinkin tietoon tulivat naisten keskinäiset petipuuhat.

Muutamaa kuukautta myöhemmin yksinäiset Eva ja Monica päättivät ottaa irtioton arjesta ja matkasivat etelään. Siellä he nauttivat viinistä ja hyvästä seurasta eli toisistaan. Hotellilla he kehuivat toistensa ulkonäköä ja Evan aloitteesta pari päätyi jälleen sänkyyn. Loman aikana he päättivät etteivät määrittele suhdettaan vaan voivat harrastaa seksiä ilman sen suurempia tunteita. Kun Eva suuttui Jirille löytäessään tämän pelehtimästä Alissan kanssa omassa sängyssään, ryntäsi hän Monican luokse ja suuteli tätä. Paikalle sattunut Monican sisko Camilla näki suudelman ja alkoi tenttaamaan kaksikkoa. Naiset saivat Camillan uskomaan vilpittömyyteen.

Myöhemmin kaksikon välit alkoivat rakoilla, mutta he saivat kuitenkin välinsä selvitettyä.

Monica ja Eva ajautuivat uuteen riitaan huhtikuussa 2017 Evan saadessa tietää, että Monica on raskaana Jirin ollessa Magnus-pojan isä.

Jiri Viitamäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monican ja Jirin suhde alkoi yhden illan jutulla, josta Monica tuli raskaaksi. Monican synnytettyä Magnuksen Pihlajakatu 23B:n saunassa poika ja äiti vietiin sairaalaan. Jiri saapui paikalle sairaalaan tapaamaan uutta lastaan, ja sairaalassa ollessaan Jiri kosi Monicaa. Monica vastasi kieltävästi ja Jiri ja Monica olivat pitkään tekemisissä vain ystävinä ja Magnuksen vanhempina.

Useiden kuukausien ystävyyden jälkeen Jiri ja Monica kuitenkin suutelivat. Pari viikkoa tämän jälkeen Magnus sairastui tuhkarokkoon, koska häntä ei ollut rokotettu. Magnus oli pitkään kriittisessä tilassa, ja Jiri ja Monica ymmärsivät tunteiden ollessa pinnalla Magnuksen takia rakastavansa toisiaan ja päättivät perustaa perheen, jos Magnus selviää. Kun Magnus tervehtyi, Jiri ja Monica menivät naimisiin sairaalan kappelissa. Paikalla olivat vastavihittyjen lisäksi naispappi, Monican hyvä ystävä ja sairaalan ylilääkäri Kalle Laitela sekä Monican vanhemmat Dahlia Mustavaara ja Gunnar Mustavaara.

Pian häiden jälkeen Monica muutti Magnuksen kanssa Jirin luo, mutta heidän lukuisten erimielisyyksiensä seurauksena Monica muutti entiseen asuntoonsa muutamaa kerrosta alemmas. Jiri ei halunnut luovuttaa Monican suhteen, joten he yrittivät vielä käydä treffeillä ja tutustua, huonolla menestyksellä. Monica ihastui Jirin alaikäiseen serkkuun Severiin ja päätyi tämän kanssa sänkyyn. Severi meni kertomaan tapahtuneesta Jirille, joka raivostui tapahtuneesta ja halusi avioeron Monicasta, vaikka oli aiemmin ollut halukas yrittämään. Monica suostui eroon ja muutti pian tapahtuneen jälkeen Espooseen poistuen samalla sarjasta.

Muut ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Camilla Mustavaara: isosisko, jonka kanssa on ollut riitoja niin miesasioissa kuin erimielisyyksissäkin
  • Gunnar Mustavaara: isä, jonka kanssa oli alussa huonoissa väleissä tämän välinpitämättömyyden takia. Myöhemmin antoi anteeksi ja ovat nykyään väleissä
  • Dahlia Mustavaara: äiti
  • Kalle Laitela: hyvä ystävä
  • Marianna Kurki: asiakas, myöhemmin ystävä ja asuintoveri, ystävyys päättyi Monican saatua tietää Mariannan seksisuhteesta Sebastianin kanssa
  • Kari Taalasmaa: säätöä
  • Severi Sievinen: ihastus Severin puolesta, suudelma vaihdettu, kun Monica oli humalassa, sittemmin Severi suuteli Monicaa ja myöhemmin he päätyivät sänkyyn.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]