Sampo Kaukovaara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sampo Kaukovaara
Näyttelijä(t) Sampsa Tuomala
Kesto 2008–2010, 2020–
Ensi-
esiintyminen
Osa 1562: Seppo tekee oikein, mutta sydämessään niin väärin (16. toukokuuta 2008)
Henkilötiedot
Koko nimi Sampo Ilmari Kaukovaara
Status Eronnut
Ammatti turvamies, tarjoilija
Sukupuoli mies
Kotipaikka Lahti
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B5
Suhteet
Vanhemmat Iiris Kaukovaara
Panu Kaukovaara
Sisarukset Aino Kaukovaara
Otto Kaukovaara
Puoliso(t) Kalle Laitela (entinen aviomies)
Victoria Saari (ex-naisystävä, kuollut)
Tessa Nylund (ex-naisystävä, kuollut)
Lapset Ukko Nylund (poika)

Sampo Ilmari Kaukovaara, esiintynyt myös valenimellä Viljami, on Sampsa Tuomalan esittämä kuvitteellinen henkilö saippuasarjassa Salatut elämät, jossa hän on esiintynyt vuosina 2008–2010 ja vuodesta 2020 lähtien.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sampo on Panu ja Iiris Kaukovaaran esikoinen. Sampon jätettyä asepalveluksensa kesken armeijassa temppuilunsa takia hän muutti Pihlajakadulle isänsä Panun, tämän uuden vaimon Veeran ja tämän tyttären Pepin sekä pikkusisarustensa Ainon ja Oton luokse. Sampo koki myös Veeraan ja Peppiin tutustumisen vaikeaksi eikä ymmärtänyt isänsä tarvetta uuden perheen perustamiselle.

Sampo ei koskaan uskonut äitinsä Iiriksen todella kuolleen. Iiriksen palattua Sampo aloittikin tämän kanssa puhtaalta pöydältä pienten riitojen jälkeen. Sampo halusi vanhempiensa palaavan yhteen ja Veeran pois heidän kaikkien elämästä myös siksi, että oli ihastunut Peppiin eikä halunnut olla tälle velipuoli vaan poikaystävä. Panun ja Veeran riitojen jälkeen Panu petti Veeraa Iiriksen kanssa ja pari erosi. Sampo ja Peppi olivat jo ennen tätä seurustelleet jonkin aikaa, mutta vasta silloin Veera antoi heidän suhteelleen siunauksensa ja muutti melkein heti sen jälkeen pois Helsingistä. Sampo ja Peppi puolestaan muuttivat saman katon alle, mutta mustasukkaisuus johti lopulta eroon. Panun ja Iiriksen palattua yhteen Sampo muutti takaisin kotiin.

Tapahtumat sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kentaurin räjähdyksessä Sampo menetti sekä ystävänsä Juulia Aution että työpaikkansa. Isabella Holmin ja Helena Kuulan perustettua majatalo Amandan Sampo pääsi taas takaisin työelämään.

Sampo tuli mustasukkaiseksi Pepin alettua seurustella Niko Vainion kanssa ja yritti sabotoida heidän suhdettaan. Kun Niko oli varannut huoneen Amandasta Pepille ja itselleen, Sampo laittoi heidän kuohuviinipulloonsa lääkkeitä, hankki paikalle ilotytön ja kertoi Pepille Nikon pettäneen häntä saadakseen heidät eroamaan. Valhe kuitenkin paljastui eikä Sampo saanut Peppiä itselleen. Sampo myös varasti monesti Pepin päiväkirjan lukeakseen siitä, mitä Peppi ajatteli Samposta. Sampo nähtiin sarjassa viimeisen kerran kymmeneen vuoteen 16. huhtikuuta 2010 jaksossa esitetyssä jaksossa Ismo saa viestin rajan takaa. Sampo poistui sarjasta muuttaen isänsä ja sisarustensa kanssa takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen.

Paluu Pihlajakadulle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sampo palasi sarjaan 21. helmikuuta 2020 esitetyssä jaksossa, jossa hänet esiteltiin nimellä Viljami. Sampo oli esiintynyt Victoria Saaren poikaystävänä valenimellä Viljami tarkoituksenaan kavaltaa Victorian vanhempien rahat. Keskustellessaan sisarensa Aino Kaukovaaran kanssa kävi ilmi, että Sampo oli jo pitkään elättänyt itsensä epärehellisin keinoin. Palatessaan Pihlajakadulle hän muutti asuntoon B5 edesmenneen Victorian tilalle.

Myöhemmin Sampo pelasti Sabrina Mustavaaran auton alle jäämiseltä. Hän sai kuulla tämän olevan rikas, ja päätti huijata tämän omaisuuden itselleen. Sampo alkoi pelottelemaan Sabrinaa jättämällä pieniä vihjeitä tavoitteenaan saada tämän mielenterveys järkkymään. Myöhemmin Sabrina palkkasi Sampon turvamiehekseen, minkä jälkeen Sampo huomasi kehittäneensä tunteita Sabrinaa kohtaan.

Sampo Sabrinan turvamiehenä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sabrina koki vainoamisen takia tarvitsemansa uuden kodin ja turvamiehen. Täten Sabrina palkkasi Sampon turvamiehekseen. Sabrina myös muutti Pihlajakadun kommuuniin, jossa samaan aikaan tuolloin asuivat Sampo, Aino, Viola ja Mira (myöhemmin Viola jätti Miran ja tämä jäi kodittomaksi omien valheidensa takia). Kommuunissa Sabrina turhautui silloin tällöin, koska hän on rauhaa rakastava nainen. Helmikuussa 2021 Lauri murtautui kommuuniin, aikomuksenaan hakea hänestä piirretty tunnistuskuva pois sieltä. Tapahtuma sai kuitenkin yllättävän käänteen: Sabrina oli Laurin tietämättä kotona, jolloin vainoaja ja uhri kohtasivat kasvotusten ensimmäistä kertaa. Sampo odotti ulkona Sabrinaa. Sabrina suuttui Sampolle, koska tämä ei tullut edes katsomaan, mikä Sabrinalla kestää. Sabrina pääsi onnekseen makuuhuoneeseen turvaan, lukitsemalla itsensä sinne. Tämän jälkeen Sampo sai potkut turvamiehen työstään. Gunnar oli myös näreissään työtään laiminlyöneelle Sampolle.

Sampo on päätynyt sänkyyn Linda Eerikäisen kanssa.

Sampo Spin-offeissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spin-offien tapahtumia ei Sampon kohdalla ole runkosarjassa vahvistettu. Myöhemmin hänet nähtiin vielä sarjan kahdessa spin-off-elokuvassa, Nightmare – painajainen merellä ja Nightmare 2 – Painajainen jatkuu. Ensimmäisessä elokuvassa selvisi, että Sampo on päätynyt töihin Miro Holmin omistamalle Jardinille ja he lähtevät esittelemään uusia tuotteita laivalle. Samaisella laivalla myös Peppi Kuula (nyk. Puolakka) ja Sergei Kuula olivat viettämässä häämatkaansa. Katkeroitunut Sampo ja hänen uusi naisystävänsä Tessa Nylund yrittivät tappaa Pepin seurueineen, koska halusivat kostaa Tessan pojan Tobias Nylundin kuoleman sekä sen, miten kurjasti Sampon mielestä Peppi häntä kohteli. Tessa ja Sampo olivat jo heittämässä Peppiä ja Heidi Aaltosta mereen, kun Jiri Viitamäki tiputti Tessan ja Sampon mereen. Kun Sampo oli päässyt takaisin laivaan, yritti Sampo jälleen hukuttaa Pepin. Sergei tuli paikalle ja veti Pepin ylös roikkumasta, Sampo jaloissaan, laivan kaiteesta kiinni. Sampo putosi mereen, mutta onnistui nousemaan pelastuslauttaan. Elokuvan jatko-osassa Sampo ei esiintynyt vaan hänestä oli ainoastaan mainintoja. Sampon pikkusisko Aino Kaukovaara kertoi elokuvassa Pepille, että Sampo on kuollut. Elokuvassa esiintynyt kahvilanpitäjä Eino puolestaan kertoi Tessan olleen raskaana joutuessaan saarelle ja kuolleen synnyttäessään hänen ja Sampon yhteistä poikalasta Ukkoa. Peppi kertoi Ainolle lapsesta ja Aino lupasi pitää veljenpojastaan Ukosta huolta. Pepin seurueen poistuttua Aino kuiskasi Ukolle "Haluutsä tietää salaisuuden? On sulla isä. Näät sen heti kotona".

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhesuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakkaussuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Peppi Puolakka: ihastus Sampon puolelta, myöhemmin suhde, eronnut
  • Tessa Nylund: suhde syntyi yhteinen lapsi Ukko, kuollut
  • Sabrina Mustavaara: ihastus kummankin puolelta (tosin Sabrina ei tätä suostunut myöntämään), harrastaneet kerran seksiä, päättynyt
  • Monica Mustavaara: yhden illan juttu
  • Linda Eerikäinen: (seksi) suhde, päättynyt
  • Kalle Laitela: entinen aviomies ja täten suhde päättynyt Sampon huijausten vuoksi
  • Cindy Rintala: säätöä, myöhemmin suhde, joka jatkui etäsuhteena Cindyn muutettua ulkomaille, päättynyt.

Ystävyyssuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamieliset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]