Miro Holm

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miro Holm
Miro Holm vuonna 2008 esitetyssä jaksossa.
Miro Holm vuonna 2008 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Patrik Borodavkin
Kesto 2008–2010
Ensi-
esiintyminen
Osa 1529: Jarkon ja Isabellan rakkauden hedelmä onkin hapan (1. huhtikuuta 2008)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 1855: Oona ja Miro saavat vielä yhden tilaisuuden (22. tammikuuta 2010)
Henkilötiedot
Ammatti toimitusjohtaja, hyllyttäjä
Sukupuoli mies
Ikä 30
Kotipaikka  Monaco
Asuinpaikka  Ranska
Suhteet
Vanhemmat Isabella Holm
Jarkko Peltonen
Sisarukset Oliver Vuorela (velipuoli)
Puoliso(t) Oona Kiviranta
Lapset Miron ja Oonan yhteinen lapsi
Tädit ja sedät Krista Luokkanen (kuollut)
Lauri Rossi

Miro Holm on Patrik Borodavkinin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hahmo esiintyi sarjassa keväästä 2008 vuoden 2010 tammikuuhun asti. Hän esiintyy myös sarjaan perustuvassa elokuvassa Nightmare – painajainen merellä, jonka ensi-ilta oli loppuvuodesta 2012, sekä vuonna 2014 esitetyssä Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvassa.

Tapahtumat sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miro saapui sarjaan palaamalla Suomeen lontoolaisesta yksityiskoulusta. Hänen äitinsä Isabella Holm löysi kotioveltaan pahantuulisen poikansa, joka katkerana valitti, ettei lukukausimaksua ollut maksettu.[1] Saavuttuaan Pihlajakadulle Miro suhtautui koulutovereihinsa ylimielisesti ja korosti joka käänteessä omaa paremmuuttaan. Asuessaan äitinsä kanssa Jenni Vainion alivuokralaisena, Miro ryhtyi heti kiusaamaan Jennin poika Niko Vainiota, joka ei voinut sietää uutta kämppäkaveriaan.

Miro ei käytöksensä ansiosta juuri saanut ystäviä Pihlajakadulla, kunnes tutustui Oona Kivirantaan. Oonalta riitti jopa Mirolle ymmärrystä ja tyttö olikin ainoa, jolle Miro näytti herkemmän ja mukavamman puolensa. Oonan ja Miron ystävyys alkoi kuitenkin pian ärsyttää Oonan silloista poikaystävää, Joonatan Sievistä, ja pian pojat olivatkin jo ilmiriidoissa keskenään. Miro ja Joonatan ajautuivat jopa nyrkkitappeluun, eivätkä heidän välinsä myöhemminkään lämmenneet. Miro ei myöskään voinut sietää isänsä Jarkko Peltosen silloista naisystävää, Salla Laitelaa, vaan yritti kaikin tavoin hankkiutua tästä eroon.

Miron välit Sallaan lämpenivät pienten vaikeuksien jälkeen Miron asuttua isänsä ja Sallan kanssa jonkin aikaa. Jarkko kuitenkin muutti myöhemmin pois erottuaan Sallasta, koska ei ollut valmis menemään naisen kanssa naimisiin.

Suhde Oonaan syveni ja nuoret alkoivat seurustella. Sitä vastustivat sekä Oonan isä Kari Taalasmaa että Miron omat vanhemmat. Miro ja Oona kihlautuivat ja Miro katkaisi välinsä vanhempiinsa. Oona teki samoin oman isänsä kanssa. Miro sai korjattua välit vanhempiinsa, etenkin isäänsä. Myös Kari hyväksyi nuorten lemmen ja itse seurustelikin pitkään Miron äidin kanssa.

Myöhemmin Jarkko teki Mirosta kosmetiikkayrityksensä Jardinin toimitusjohtajan ja muutti itse Ranskaan. Tammikuussa 2010 Miro muutti myös Ranskaan isänsä perässä ja näin jätti sarjan.

Suhde Oonaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miron ja Oonan suhde ei alkanut kovin sopuisasti, varsinkaan sen jälkeen, kun Miro suuteli Oonaa yllätyksellisesti kesken koulupäivän.[2] Kuitenkin, Miron tunnustettua Oonalle rakkautensa heistä tuli melkein heti pari. Suhteen esteenä oli Miron äiti Isabella, joka ei koskaan hyväksynyt "rahvaanomaista" Oonaa poikansa tyttöystäväksi, eikä Karikaan ollut erityisemmin innoissaan tyttärensä ja Miron suhteesta. Antaakseen vanhemmilleen opetuksen Miro ja Oona huijasivat menneensä kihloihin ja pian tämän jälkeen menivät salaa oikeastikin.

Kun Miro Kentaurin räjähdyksen jälkeen sai isänsä paikan Jardinin johtokunnan puheenjohtajana ja lähti vielä työmatkallekin firman nimissä, parin suhteeseen alkoi tulla ongelmia. Oona pettyi pahasti, kun Miro ei töidensä vuoksi ehtinytkään juhlimaan parin kihjalaispäivää. Oonan lähdettyä Australiaan veljeään Saulia tapaamaan Miro palasi kotiin Saksasta ja syytti vaihto-oppilas Noa Okadaa Oonan lähdöstä. Lohdutuksekseen Miro suuteli samassa rapussa asuvaa ystäväänsä Peppi Puolakkaa ja ilmoitti eroavansa Oonasta.

Myöhemmin selvisi, että Miron ja Pepin yhden yön jutun seurauksena Peppi oli tullut raskaaksi, joka päättyi pian aborttiin. Oona sai kuulla totuuden Isabellalta, järkyttyi ja jätti Miron ja katkaisi välinsä Peppiin, joka aiemmin oli ollut hänen paras ystävänsä.

Kun Kari Taalasmaa vuonna 2014 palasi Pihlajakadulle, kertoi hän Oonan muuttaneen Ranskaan Miron luokse.

Nightmare – elokuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Salattujen elämien spin-off-elokuvassa Nightmare - painajainen merellä Miro on lähtenyt Jardinin johtajana laivalle mukanaan kaksi työntekijäänsä joista toinen on Sampo Kaukovaara. Samaisella laivalla on Peppi Kuulan häämatkaristeily. Seurue kohtaa laivalla ja joutuvat pitämään yhtä, kun heitä vainotaan. Miro alkaa lämmittelemään suhdettaan Oonaan, he suutelevat ja alkavat seurustelemaan uudestaan.

Elokuvan jatko-osassa Nightmare 2 - painajainen jatkuu Miro ja Oona kutsutaan Jiri Viitamäen perustamaan kesäkahvilaan lomasaarelle. Saarella Miro kosii Oonaa joka suostuu kosintaan, mutta Kari Taalasmaa yrittää estää Miron aikeet naidan tyttärensä. Kun saarella alkaa tapahtumaan kummia, joutuvat Miro ja Kari pitämään yhtä ja pääsevätkin sopuun lopulta. Oona ja Miro kertovat myös odottavansa ensimmäistä lastaan ja Kari onnitteleekin tulevia vanhempia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 1529: Jarkon ja Isabellan rakkauden hedelmä onkin hapan (1.4.2008)
  2. Tapahtuu jaksossa 1552: Tuuli puhaltaa Sievisten olohuoneeseen (2.5.2008)