Isabella Holm

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Isabella Holm
Isabella Holm
Isabella Holm
Näyttelijä(t) Kirsi Ståhlberg
Kesto 2008–2014
Ensiesiintyminen Osa 1496: Jarkon salaisuus saapuu kylään (11. helmikuuta 2008)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2621: Isabella pullistaa purjeensa ja suuntaa ulapalle (15. huhtikuuta 2014)
Henkilötiedot
Koko nimi Pirjo Luokkanen, esiintyi pitkään valenimellä
Isabella Bettina Holm[1]
Status kuollut
Ammatti kosmetologi, tarjoilija
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka asuu ulkomailla
Suhteet
Sisarukset Krista Luokkanen (kuollut)
Lauri Rossi
Puoliso(t) Sebastian Vuorela (eronnut)
Jarkko Peltonen (eronnut)
Sergei Kuula (eronnut)
Lapset Miro Holm
Oliver Vuorela
Lastenlapset Miron ja Oonan lapsi
(ei näytetty sarjassa)

Isabella Bettina Holm[1] (oikealta nimeltään Pirjo Luokkanen, es. Kirsi Ståhlberg) on kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hän esiintyi sarjassa helmikuusta 2008 huhtikuuhun 2014 saakka. Vuonna 2014 oikeaksi Isabellaksi paljastunutta henkilöä sarjassa näytteli Krista Nyman.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella on luonteeltaan tiukka sekä jokseenkin leuhka ja laskelmoiva nainen, joka pitää huolta ulkonäöstään. Monacossa Jarkon kanssa asuessaan ja etelän elämään aikoinaan tottunut Isabella on pilkannut ja kohdellut alentavasti ”tavallisia duunari-ihmisiä”. Isabella ei esimerkiksi koskaan pitänyt Oona Kivirantaa soveliaana tyttöystävänä pojalleen tämän sosioekonomisen statuksen vuoksi. Hän osoitti avoimesti halveksuntansa Oonaa ja tämän perhettä kohtaan.

Perhe ja muut ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella on ollut naimisissa liikemies Jarkko Peltosen kanssa, mutta liitto päättyi eroon. Isabellalla ja Jarkolla on yhteinen poika, Miro Holm. Isabellalla on myös toinen poika, Oliver Vuorela, suhteestaan Sebastian Vuorelan kanssa. Isabellalla on yksi lapsenlapsi eli Miron ja hänen nykyisen puolison Oona Kivirannan lapsi, jota ei ole näytetty sarjassa, koska Miro ja Oona asuvat Ranskassa.

Isabella valehteli pitkään kuuluvansa rikkaaseen sukuun, kunnes keväällä 2014 selvisi, että Isabella onkin oikealta nimeltään Pirjo Luokkanen eli köyhästä perheestä kotoisin oleva lukuisissa eri nuorisokodeissa asunut tyttö, joka sittemmin varasti oikean Isabella Holmin identiteetin ja omaisuuden tämän kuoltua vahingossa pudotessaan koskeen. Isabellalla on myös pikkusisko Krista, joka kuoli anoreksian aiheuttamaan sydänkohtaukseen sarjan ulkopuolella. Sarjassa ei selvinnyt, oliko Krista oikeaksi Isabellaksi paljastuneen henkilön vai tämän Pirjon pikkusisko.

Hän ehti seurustella Pihlajakadulla edellä mainittujen Jarkon ja Sebastianin lisäksi myös Kari Taalasmaan, Antti Polvijärven ja Sergei Kuulan kanssa. Kaikkien näiden kanssa suhde päättyi eroon.

Isabellan tärkeimpiä ystäviä oli Liisa Salo, jonka kanssa hän vietti usein iltaa viinilasin ääressä. Useiden muiden pihlajakatulaisten naisten kanssa Isabella sen sijaan ei tullut toimeen. Hän joutui törmäyskurssille muun muassa Cindy Rintalan, Helena Kuulan ja Jenni Vainion kanssa.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa mukana ollessaan Isabella ehti työskennellä useassa eri paikassa. Alun perin sarjaan saavuttuaan hän oli osa Jardin-verkostomarkkinointiyritystä, joka oli rahoitettu Isabellan rikkaan suvun rahoilla.[2]

Myöhemmin Isabella osti osuuden Kentauri-nimisestä kahvila-ravintolasta, joka kuitenkin räjähti kevään 2009 päätösjaksossa. Isabellasta tuli hetkellisesti työtön, kunnes hän löysi rähjäisen majatalon, jonka aikoi kunnostaa. Hän osti sen yhdessä Helena Kuulan kanssa, mutta heille tuli usein riitoja majatalo Amandaksi nimetyn paikan omistajuudesta. Isabella omisti osuutensa aina vuoteen 2014 asti ja hänen poistuttuaan sarjasta osuus siirtyi Ismo Laitelalle.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saapuminen sarjaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella helmikuussa 2008 esitetyssä jaksossa.

Isabella saapui sarjaan Jarkko Peltosen aviovaimona, jolle Jarkko oli lähettänyt avioeropaperit postissa.[2] Isabella saapui Monacosta Helsinkiin sotkemaan Jarkon kuvioita. Jarkko seurusteli tällöin jo Salla Mattilan kanssa. Isabella sanoi, että Jarkko menettäisi Jardinin, mikäli hän ottaisi avioeron Isabellasta. Todellisuudessa Isabella oli itse korviaan myöten veloissa ja yritti pitää Jarkosta kiinni, ettei joutuisi tyhjän päälle eron myötä.[3] Tilanne eteni niin, että Isabella myi Jarkolle osuutensa Jardinista saadakseen rahaa tulevaa eron jälkeistä elämäänsä varten.[4]

Avioeroprosessin edettyä siihen, että Isabellan ja Jarkon yhteinen talo laitettiin myyntiin ja Jarkko muutti Sallan luo Pihlajakadulle, päätti Isabella hankkia Happy Homesin kautta asunnon Pihlajakatu 23:stä.[5] Lopulta hän päätyi Jenni Vainion alivuokralaiseksi.[6] Tämän asunto oli vain kerrosta alempana kuin Jarkon ja Sallan asunto. Isabella järjesti muuttonsa kunniaksi juhlat, jonne hän kutsui myös Jarkon. Jarkko päätti ottaa seurakseen Sallan, mutta Isabella ei pitänyt Sallan saapumisesta juhliin. Niinpä Isabella iski silmänsä Ossiin ja yritti tehdä tämän avulla Jarkon mustasukkaiseksi.[7] Yritys jäi onnistumatta ja myöhemmin Isabella aloitti tosissaan suhteen Ossin kanssa.

Isabellan saapumisen myötä selvisi, että hänellä on Jarkon kanssa yhteinen lapsi, Miro Holm.[2] Isabella sai Miron ollessaan vasta 17-vuotias eikä koskaan oikein sopeutunut äidin rooliin. Miro opiskeli pitkään lontoolaisessa yksityiskoulussa, mutta maksamattomien lukukausimaksujen vuoksi poika heitettiin koulusta ulos[8] ja Miro joutui muuttamaan Suomeen Isabellan luokse. Isabella joutui jälleen opettelemaan äidinroolia, siinä kuitenkaan erityisen hyvin onnistumatta. Jarkko vaati, että Englantiin takaisin haluava Miro saisi kuria, muttei uskonut, että Isabellasta ollut siihen. Niinpä Jarkko ilmoitti Miron muuttavan hänen ja Sallan luokse.[9] Miro ei pitänyt ajatuksesta, mutta muutti kuitenkin molempien vanhempiensa tahdosta asumaan Jarkon ja Sallan asuntoon.[10] Myöhemmin Miron ja Isabellan välille aiheutti harmia etenkin Miron tyttöystävä Oona, joka ei ollut Isabellan mielestä tarpeeksi tasokasta seuraa pojalleen.

Suhde Kariin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Isabella ei pitänyt poikansa Miron tyttöystävästä Oonasta, tälle kehittyi kuitenkin suhde Oonan isän Kari Taalasmaan kanssa. Pari piikitteli toisiaan – Isabella piti Karia alaluokkaisena duunarina ja Kari puolestaan Isabellaa hienostelevana diivana. Suhde alkoi edetä, kun Kari suuteli Isabellaa hississä, ja pian Isabella tajusi olevansa ihastunut Kariin. Myöhemmin he päätyivät jälleen samaan hissiin, jolloin Isabella suuteli Karia ja pysäytti hissin parin jatkaessa puuhiaan. Myöhemmin Isabella kutsui Karin luokseen ja he päätyivät harrastamaan seksiä. Suhde eteni salasuhteena Isabellan ja Karin esittäessä julkisesti olevansa riidoissa. Talon nuorison tekemän kauhuelokuvan ensi-illassa valkokankaalle heijastettiin sekaannuksen johdosta Karin ja Isabellan kuvaama seksivideo, jolloin suhde paljastui kaikille. Pian Isabella ja Kari aloittivat julkisen suhteen, joka kuitenkin päättyi myöhemmin.

Suhde Sebastianiin ja tämän valekuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella ja Sebastian.

Isabella ja Helena Kuula hankkivat Kentaurin räjähdyksen jälkeen ränsistyneen majatalon ja kunnostivat sen. Majatalon avajaisissa Isabella tutustui Helenan poikaan, Sebastian Vuorelaan. Suhde eteni seurusteluksi, mutta parisuhde oli myrskyisä. Parin välille aiheutti kipinöitä Sebastianin lemmikkikäärme Ritva sekä Sebastianin entisen tyttöystävän Cindyn muutto samaan rappuun. Myöhemmin Sebastian ajautui hämärähommiin ja joutui ahdingossaan lavastamaan kuolemansa.

Isabella suri Sebastiania, mutta löysi uuden lohduttajan tämän veljestä, Sergeistä. Isabella kuitenkin haikaili edelleen Sebastiania eikä tilannetta helpottanut Sebastianin paluu, ja suhde päättyi.

Valeraskaus ja Marian yliajo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian Sebastianin lavastetun kuoleman jälkeen Isabella menetti Helenalle osuutensa Amandasta. Ystävänsä Liisa Salon avustuksella Isabella kehitti suunnitelman, jonka mukaan hän esittäisi odottavansa Sebastianin lasta, jotta Helena heltyisi ja antaisi Isabellalle takaisin osuuden Amandasta. Samaan aikaan Isabellalla oli meneillään suhde Sergein kanssa, mutta tältä hän yritti piilotella suhdettaan. Isabella onnistui valeraskaudessaan ja jopa kävi Helenan kanssa 4D-ultrassa. Isabella antoi sairaanhoitajalle Heli Sieviseltä varastamansa ultraäänivideon, jotta voisi näyttää Helenalle ”vauvaa”. Ultraäänessä näkyi pieni poikavauva, vaikka Isabellan tietämättä hoitaja ei käyttänyt varastettua videota, vaan suoraa kuvaa Isabellan omasta kohdusta. Myöhemmin Isabella sai myös Sebastianin uskomaan juoneensa.

Yhä Sebastiania rakastanut Isabella oli katkera, kun sai tietää, että Sebastian oli alkanut valekuolemansa aikana seurustelemaan Maria Mustosen kanssa. Suhteen edetessä avioliitoksi Isabella oli surun murtama. Sebastianin ja Marian onni ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Maria joutui auton yliajamaksi heti parin hääyönä.

Lopulta valeraskaus paljastui ”kuolleista nousseelle” Sebastianille ja Helenalle. Isabellaa alkoi kuitenkin supistaa ja lapsiveden tullessa paljastui tämän olevan oikeasti raskaana. Sairaalassa Isabella synnytti poikavauvan. Sebastian suostui isyystesteihin, jotka todistivat Sebastianin olevan vastasyntyneen isä. Ossin jättämä katkeroitunut Jenni Vainio vaihtoi sairaalassa vastasyntyneen Alexander Holmin sekä juuri syntyneen Ossin ja Cindy Rintalan poikavauva Ossi Junior Puolakan keskenään. Ossin ja Cindyn biologinen lapsi, mutta Isabellan ja Sebastianin kasvattama, Alexander menehtyi aortta-aneurysmaan.

Isabellalla alkoi ilmetä Alexanderin kuoleman jälkeen masennuksen oireita. Hän ei piitannut asuntonsa siisteydestä, ja oli väsynyt sekä uupunut. Isabella vajosi sittemmin psykoosiin, ja hänet toimitettiin sairaalaan. Myöhemmin samaisessa psykoosissa ollessaan Isabella pyysi Helenalta "apua" sairaalassa ollessaan hoidossa. Tämän jälkeen Helena avasi lepositeet ja lähti hakemaan Isabellalle vettä juotavaksi, mutta Isabella oli lähtenyt sillä välin sairaalasta, ja Helena löysi hänet kadulla hortoilemasta. Isabella johdatti hetkeä myöhemmin Helenan Marian onnettomuuspaikalle. Helena tajusi Isabellan ajaneen Marian yli ja aiheuttaneen tämän pitkän kooman, joka johti Marian armokuolemaan. Isabellan psykoottinen tila hävisi pian tunnustuksen jälkeen. Helena lupasi salata Isabellan tunnustuksen, mikäli tämä pysyisi erossa Sebastianista.

Yliajon seuraukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Seppo Taalasmaa oli yrittänyt itsemurhaa ”syyllisyytensä” takia[11] ja kertonut Helenalle ”totuuden”, Helena käski Isabellan mennä tunnustamaan Marian yliajon poliisille. Isabellan kieltäytessä, Helena uhkasi mennä tunnustamaan Isabellan teot, mutta Isabella löysi Sepon tekemän tunnustuskirjeen ja kiristi sen avulla Helenaa olemaan vaiti. Sepon saadessa tietää Isabellan osuudesta Marian yliajoon, päätti tämä mennä kertomaan totuuden poliiseille. Isabellaa vastaan ei kuitenkaan löytynyt todisteita ja Isabella vapautettiin.

Duo Osmon musiikkivideon kuvauksissa Isabella kaatoi tarkoituksella kuohuviiniä Sepon lasiin, vaikka Helena käski tarjota Sepolle mehua. Antabus-kuurilla olleen Sepon sydän pysähtyi,[12] mutta Isabellan defibrillaattorilla antama elvytys pelasti Sepon hengen.[13] Helena sai tietää Isabellan tarjonneen Sepolle tarkoituksella alkoholia ja uhkasi kertoa Sebastianille totuuden Mariasta. Isabella kertoi itse totuuden ennen Helenaa ja sanoi sen olleen vahinko. Sebastian lähti maasta, mutta palasi takaisin ja antoi Isabellalle anteeksi. He alkoivat seurustella, ja pian he suunnittelivat häitä. Isabella oli pyytänyt Liisaa kaasokseen, mutta pyysi Helenaa, kun tiesi että tämä pysyisi hänen lähellään vaikkei haluaisi. Alttarilla Sebastian vastasi kieltävästi[14] ja ilmoitti hääväelle Isabellan ajaneen Marian yli. Todistusaineistoksi Sebastian soitti Isabellalta saamansa ääniviestin, jossa Isabella tunnusti yliajon. Isabella juoksi ulos kirkosta poliisipiiritykseen, ja hänet vietiin vankilaan.[15] Myöhemmin Isabella onnistui pääsemään vapaaksi.

Suhde Anttiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti ja Isabella.

Isabellalla oli yhden illan juttu Antti Polvijärven kanssa, mikä paljastui Sebastianille ja Katariina Mäkelälle. Suhde eteni lopulta seurusteluksi ja Antti joutui muuttamaan Isabellan luokse, koska Sergei oli lavastanut Antin raiskaajaksi ja Ossi Puolakka oli heittänyt tämän pihalle asunnostaan.

Antti sai työtarjouksen Alankomaista, jonka hän aikoi ottaa vastaan vain jos Isabella muuttaisi hänen kanssaan sinne. Isabella oli aluksi epäröivä, mutta Helenan järjestämällä illallisella hän muutti mieltään – tosin vain siksi, että oli katkera Sebastianin ja Katariinan suhteesta. Kun Sebastianin ja Isabellan jo jonkin aikaa jatkunut seksisuhde paljastui Antille, jätti tämä Isabellan ja lähti yksin Haagiin.

Huoltajuuskiista Oliverista ja lento-onnettomuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ossi ja Cindy lähtivät karkumatkalle lahkoon Ossi Junior, lyhyemmin OJ, mukanaan, kun Isabella ja Sebastian olivat saaneet tietää OJ:n olevan heidän lapsensa. Heidät löydettiin kuitenkin lahkosta ja pian OJ palautettiin Isabellalle ja Sebastianille. Isabella pääsi pois vankilasta ja taisteli Sebastianin kanssa OJ:n huoltajuudesta Cindyä ja Ossia vastaan. Huoltajuuskiistan aikana Isabella ja Sebastian lähenivät ja muuttivat yhteen. Oliverin huoltajuuden saatuaan suhde muuttui perhe-elämäksi ja Isabella vaihtoi Ossi Juniorin nimeksi Oliver Vuorelan.

Myöhemmin Isabella, Sebastian, Peppi ja Sergei kaapattiin lentokoneeseen, jolla Seppo ja Helena olivat matkustamassa palkintomatkalle Havaijille. Seppo löysi kaapatut koneen takaosasta ja kuusikko tajusi Heiskasen olevan kaiken takana tämän lähetettyä heille videon jossa hän uhkasi kostavansa äitinsä kuoleman. Kun lentokoneen kapteeni kuoli Heiskasen myrkyttämään ruokaan, Helena ohjasi lentokonetta ja yritti laskeutua turvallisesti maahan. Kone syöksyi Siperiaan.

Erämaasta Sebastian, Isabella, Sergei ja Peppi löysivät mökin ja tajusivat laskeutuneensa Siperiaan. Kadoksissa ollut Helena löysi muut, mutta Seppo oli edelleen kateissa. Joukko joutui koville, kun mökistä aiemmin löytyneet säilykeruoat loppuivat eikä apua näyttänyt tulevan. Kun mökin ylle ilmestyi helikopteri, joukko luuli pääsevänsä kotiin, mutta lentäjäksi paljastui Heiskanen. Mies uhkasi tappaa Kuulat. Heiskasen Isabellalle tarkoitettu luoti osui Sebastianin selkään. Peppi synnytti tyttövauvan. Synnytyksen jälkeen Heiskanen sitoi Kuulat ja uhkasi polttaa nämä elävältä sekä otti Pepin vauvan sanoen kasvattavansa tämän omanaan. Paikalle saapunut Seppo ampui Heiskasen, ja Kuulat saivat hälytettyä apua Heiskasen satelliittipuhelimella.

Sebastian pääsi hoitoon ampumahaavansa takia ja muiden palatessa Helsinkiin Isabella jäi Sebastianin tueksi venäläiseen sairaalaan. Lopulta Isabella palasi Pihlajakadulle vaatimaan Cindylle ja Ossille sijoitettua Oliveria takaisin itselleen.

Poistuminen sarjasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2014 paljastui, että Isabella onkin oikean Isabella Holmin identiteetin nuoruudessaan varastanut Pirjo Luokkanen. Samalla Isabellan ja Jarkon tapaamisesta kerrottiin Pirjon tavanneen Jarkon vain hetki oikean Isabellan menehtymisen jälkeen ja esitelleen itsensä Isabellana. Sarjaan yllätyspaluun tehnyt Camilla Mustavaara oli aikanaan oikean Isabellan ystävä, joka tunsi myös Pirjon. Hän törmäsi Pirjoon Pihlajakatu 23:n rapussa ja kiristi tätä maksamaan miljoona euroa siitä, ettei kertoisi totuutta kaikille. Pirjo jätti Sebastianin ja Oliverin ja lähti ulkomaille, kun ei suostunut maksamaan Camillalle tämän vaatimaa summaa.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b Selviää jaksossa 2368: Sebastian johdattaa Isabellan vihille (29.11.2012)
 2. a b c Selviää jaksossa 1497: Nooran kunnianhimot saavat kummia aikaan (12.2.2008)
 3. Selviää jaksossa 1510: Ismo käy pedon kimppuun (3.3.2008)
 4. Selviää jaksossa 1513: Sofian menneisyys ei ole tyhjä taulu (5.3.2008)
 5. Tapahtuu jaksossa 1520: Lasse joutuu turvautumaan taikurointiin (18.3.2008)
 6. Selviää jaksossa 1523: Naispaholainen astuu taloon (21.3.2008)
 7. Tapahtuu jaksossa 1537: Oona vetoaa äitinsä järjettömyyteen (11.4.2008)
 8. Selviää jaksossa 1529: Jarkon ja Isabellan rakkauden hedelmä onkin hapan (1.4.2008)
 9. Tapahtuu jaksossa 1544: Paula takertuu valheiden verkkoon (22.4.2008)
 10. Tapahtuu jaksossa 1545: Jenni saa sitä, mitä ei tilaa (23.4.2008)
 11. Selviää jaksossa 2260: Sepon surupuvun kruunaa uusi kravaatti (6.4.2012)
 12. Selviää jaksossa 2335: Seppo maistaa viimeisen pisaran (12.10.2012)
 13. Selviää jaksossa 2336: Elo virtaa Kallen suoniin (15.10.2012)
 14. Selviää jaksossa 2368: Sebastian johdattaa Isabellan vihille (29.11.2012)
 15. Selviää jaksossa 2369: Jenni ei hallitse uniaan (30.11.2012)