Isabella Holm

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Isabella Holm
Isabella Holm, oik. Pirjo Luokkanen
Isabella Holm, oik. Pirjo Luokkanen
Näyttelijä(t) Kirsi Ståhlberg
Kesto 2008–2014
Ensiesiintyminen Osa 1496: Jarkon salaisuus saapuu kylään (11. helmikuuta 2008)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2621: Isabella pullistaa purjeensa ja suuntaa ulapalle (15. huhtikuuta 2014)
Henkilötiedot
Koko nimi Pirjo Luokkanen, esiintyi pitkään valenimellä
Isabella Bettina Holm[1]
Ammatti kosmetologi, tarjoilija
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka asuu ulkomailla
Suhteet
Sisarukset Krista Luokkanen (kuollut)
Puoliso(t) Sebastian Vuorela (eronnut)
Jarkko Peltonen (eronnut)
Sergei Kuula(eronnut)
Lapset Miro Holm
Oliver Vuorela
Lastenlapset Miron ja Oonan lapsi
(ei näytetty sarjassa)

Isabella Bettina Holm (oikealta nimeltään Pirjo Luokkanen, es. Kirsi Ståhlberg) on kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hän esiintyi sarjassa helmikuusta 2008 huhtikuuhun 2014 saakka. Vuonna 2014 oikeaksi Isabellaksi paljastunutta henkilöä sarjassa näytteli Krista Nyman.

Isabella on luoteeltaan tiukka sekä jokseenkin leuhka ja laskelmoiva nainen, joka pitää huolta ulkonäöstään. Hän on ollut naimisissa liikemies Jarkko Peltosen kanssa, mutta liitto päättyi eroon. Isabellalla ja Jarkolla on yhteinen poika, Miro Holm. Monacossa Jarkon kanssa asuessaan ja etelän elämään aikoinaan tottunut Isabella on pilkannut ja kohdellut alentavasti ”tavallisia duunari-ihmisiä”. Isabella ei koskaan pitänyt Oona Kivirantaa soveliaana tyttöystävänä pojalleen tämän sosioekonomisen statuksen vuoksi. Hän osoitti avoimesti halveksuntansa Oonaa ja tämän perhettä kohtaan.

Isabellalla on myös pikkusisko Krista, joka on kuollut anoreksiaan aiheuttamaan sydänkohtaukseen sarjan ulkopuolella. Keväällä 2014 selvisi, että Isabella onkin oikealta nimeltään Pirjo Luokkanen eli köyhästä perheestä kotoisin oleva lukuisissa eri nuorisokodeissa asunut tyttö, joka sittemmin varasti oikean Isabella Holmin identiteetin ja omaisuuden tämän kuoltua vahingossa pudotessaan koskeen. Pirjo tapasi Jarkon vain hetki oikean Isabellan menehtymisen jälkeen ja esitteli itsensä Isabellana. Camilla Mustavaara oli aikanaan oikean Isabellan ystävä, joka törmäsi Pirjoon rapussa ja kiristi tätä maksamaan miljoona euroa siitä, ettei kertoisi totuutta kaikille. Pirjo lähti ulkomaille, kun ei suostunut maksamaan Camillalle tämän vaatimaa summaa.

Romanttiset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella vuonna 2008.

Jarkko Peltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella oli Jarkko Peltosen kanssa avioliitossa sarjan ulkopuolella. Liitosta syntyi Miro Holm. Kun Jarkko seurusteli Salla Laitelan kanssa ja avioeroprosessi oli työn alla, Isabella saapui Monacosta sotkemaan kuvioita.

Kari Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Isabella ei pitänyt poikansa Miron tyttöystävästä Oonasta, tälle kehittyi kuitenkin suhde Oonan isän Kari Taalasmaan kanssa. Pari piikitteli toisiaan – Isabella piti Karia alaluokkaisena duunarina ja Kari puolestaan Isabellaa hienostelevana diivana. Suhde alkoi edetä, kun Kari suuteli Isabellaa hississä, ja pian Isabella tajusi olevansa ihastunut Kariin. Myöhemmin he päätyivät jälleen samaan hissiin, jolloin Isabella suuteli Karia ja pysäytti hissin parin jatkaessa puuhiaan. Myöhemmin Isabella kutsui Karin luokseen ja he päätyivät harrastamaan seksiä. Suhde eteni salasuhteena Isabellan ja Karin esittäessä julkisesti olevansa riidoissa. Talon nuorison tekemän kauhuelokuvan ensi-illassa valkokankaalle heijastettiin sekaannuksen johdosta Karin ja Isabellan kuvaama seksivideo, jolloin suhde paljastui kaikille. Pian Isabella ja Kari aloittivat julkisen suhteen, joka kuitenkin päättyi myöhemmin.

Sebastian Vuorela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella ja Sebastian.

Isabella ja Helena Kuula hankkivat Kentaurin räjähdyksen jälkeen ränsistyneen majatalon ja kunnostivat sen. Majatalon avajaisissa Isabella tutustui Helenan poikaan, Sebastian Vuorelaan. Suhde eteni seurusteluksi, mutta parisuhde oli myrskyisä. Parin välille aiheutti kipinöitä Sebastianin lemmikkikäärme Ritva sekä Sebastianin entisen tyttöystävän Cindyn muutto samaan rappuun.

Sebastian ajautui hämärähommiin ja joutui ahdingossaan lavastamaan kuolemansa. Isabella suri Sebastiania, mutta löysi uuden lohduttajan tämän veljestä, Sergeistä. Suhde päättyi, sillä Isabella haikaili edelleen Sebastiania, eikä tilannetta helpottanut Sebastianin paluu ja uuden lapsen syntymä.

Sebastianin Maria-vaimon kuoleman jälkeen Isabellalla ja Sebastianilla oli seksisuhde, jonka paljastumisen jälkeen he alkoivat seurustella. Myöhemmin he suunnittelivat häitä, mutta häät olivat vain huijausta Sebastianilta, joka oli kuullut totuuden Marian yliajosta. Sebastian sanoi alttarilla kieltävästi ja soitti hääväelle Isabellalta saamansa ääniviestin, jossa tämä tunnusti yliajon. Isabella joutui vankilaan, mutta Sebastian kävi usein vierailemassa hänen luonaan.

Isabella pääsi pois vankilasta ja taisteli Sebastianin kanssa Oliverin (silloisen Ossi Juniorin) huoltajuudesta. Isabella ja Sebastian lähenivät ja muuttivat yhteen, ja Oliverin huoltajuuden saatuaan suhde muuttui perhe-elämäksi. Kunnes Isabella paljasti oikean henkilöllisyytensä, koska Camilla Mustavaara tiesi Isabellan salaisuuden, ja kiristi häntä. Isabella jätti Sebastianin ja Oliverin ja muutti pois Pihlajakadulta.

Sergei Kuula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Sebastian lavasti kuolemansa, Isabella oli pitkään surullinen. Silloin Sebastianin veli Sergei Kuula saapui kuvioihin. Pian he aloittivat suhteen Sebastianin tietämättä. Lopulta suhde päättyi.

Antti ja Isabella.

Antti Polvijärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabellalla oli yhden illan juttu Antti Polvijärven kanssa, mikä paljastui Sebastianille ja Katariina Mäkelälle. Suhde eteni lopulta seurusteluksi ja Antti joutui muuttamaan Isabellan luokse, koska Sergei oli lavastanut Antin raiskaajaksi ja Ossi Puolakka oli heittänyt tämän pihalle asunnostaan.

Antti sai työtarjouksen Alankomaista, jonka hän aikoi ottaa vastaan vain jos Isabella muuttaisi hänen kanssaan sinne. Isabella oli aluksi epäröivä, mutta Helenan järjestämällä illallisella hän muutti mieltään – tosin vain siksi, että oli katkera Sebastianin ja Katariinan suhteesta. Kun Sebastianin ja Isabellan jo jonkin aikaa jatkunut seksisuhde paljastui Antille, jätti tämä Isabellan ja lähti yksin Haagiin.

Lapset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabellalla on yksi lapsi avioliitostaan Jarkko Peltosen kanssa, jo täysi-ikäinen Miro. Isabella sai pojan ollessaan vasta 17-vuotias, eikä koskaan oikein sopeutunut äidin rooliin. Miro opiskeli pitkään lontoolaisessa yksityiskoulussa, mutta maksamattomien lukukausimaksujen vuoksi poika heitettiin koulusta ulos ja Miro joutui muuttamaan Suomeen Isabellan luokse. Isabella joutui jälleen opettelemaan äidinroolia, siinä kuitenkaan erityisen hyvin onnistumatta. Äidin ja pojan välille aiheutti harmia etenkin Miron tyttöystävä Oona, joka ei ollut Isabellan mielestä tarpeeksi tasokasta seuraa pojalleen.

Valeraskaus, Alexander ja Oliver[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian Sebastianin lavastetun kuoleman jälkeen Isabella menetti Helenalle osuutensa Amandasta. Ystävänsä Liisa Salon avustuksella Isabella kehitti suunnitelman, jonka mukaan hän esittäisi odottavansa Sebastianin lasta, jotta Helena heltyisi ja antaisi Isabellalle takaisin osuuden Amandasta. Isabella onnistui valeraskaudessaan ja jopa kävi Helenan kanssa 4D-ultrassa. Isabella antoi sairaanhoitajalle Heli Sieviseltä varastamansa ultraäänivideon, jotta voisi näyttää Helenalle ”vauvaa”. Ultraäänessä näkyi pieni poikavauva, vaikka Isabellan tietämättä hoitaja ei käyttänyt varastettua videota, vaan suoraa kuvaa Isabellan omasta kohdusta.

Lopulta valeraskaus paljastui Sebastianille ja Helenalle. Isabellaa alkoi kuitenkin supistaa, ja lapsiveden tullessa paljastui naisen olevan oikeasti raskaana. Isabella synnytti poikavauvan. Sebastian suostui isyystesteihin, jotka todistivat Sebastianin olevan vastasyntyneen isä. Ossin jättämä katkeroitunut Jenni Vainio vaihtoi sairaalassa vastasyntyneen Alexander Holmin sekä juuri syntyneen Ossin ja Cindy Rintalan poikavauva Ossi Junior Puolakan keskenään. Ossin ja Cindyn biologinen lapsi, mutta Isabellan ja Sebastianin kasvattama Alexander menehtyi aortta-aneurysmaan.

Isabellalla alkoi ilmetä Alexanderin kuolemasta johtuvia masennuksen oireita. Hänen asuntonsa oli huonossa kunnossa, ja pian hän vaelteli kaupungilla psykoosissa, joutuen melkein raiskauksen uhriksi. Isabella joutui sairaalahoitoon.

Ossi ja Cindy lähtivät karkumatkalle lahkoon OJ mukanaan, kun Isabella ja Sebastian olivat saaneet tietää OJ:n olevan heidän lapsensa. Heidät löydettiin kuitenkin lahkosta, ja pian OJ palautettiin Isabellalle ja Sebastianille. Isabella vaihtoi Ossi Juniorin nimeksi Oliver Vuorelan.

Marian yliajo ja seuraukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhä Sebastiania rakastanut Isabella oli katkera, sillä Sebastian oli alkanut valekuolemansa aikana seurustelemaan Maria Mustosen kanssa. Suhteen edetessä avioliitoksi Isabella oli surun murtama. Sebastianin ja Marian onni ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Maria joutui auton yliajamaksi heti parin hääyönä.

Alexanderin kuoleman jälkeisessä psykoosissa ollut Isabella pyysi Helenalta ”apua”, jolloin hän johdatti Helenan Marian onnettomuuspaikalle. Helena tajusi Isabellan ajaneen Marian yli (mikä pitkän kooman jälkeen johti Marian armokuolemaan). Isabellan psykoottinen tila hävisi pian tunnustuksen jälkeen. Helena lupasi salata Isabellan tunnustuksen, mikäli tämä pysyy erossa Sebastianista.

Kun Seppo Taalasmaa oli yrittänyt itsemurhaa ”syyllisyytensä” takia[2] ja kertonut Helenalle ”totuuden”, Helena käski Isabellan mennä tunnustamaan Marian yliajon poliisille. Isabellan kieltäytessä, Helena uhkasi mennä tunnustamaan Isabellan teot, mutta Isabella löysi Sepon tekemän tunnustuskirjeen ja kiristi sen avulla Helenaa olemaan vaiti. Sepon saadessa tietää Isabellan osuudesta Marian yliajoon, päätti tämä mennä kertomaan totuuden poliiseille. Isabellaa vastaan ei kuitenkaan löytynyt todisteita ja Isabella vapautettiin.

Duo Osmon musiikkivideon kuvauksissa Isabella kaatoi tarkoituksella kuohuviiniä Sepon lasiin, vaikka Helena käski tarjota Sepolle mehua. Antabus-kuurilla olleen Sepon sydän pysähtyi,[3] mutta Isabellan defibrillaattorilla antama elvytys pelasti Sepon hengen.[4] Helena sai tietää Isabellan tarjonneen Sepolle tarkoituksella alkoholia ja uhkasi kertoa Sebastianille totuuden Mariasta. Isabella kertoi itse totuuden ennen Helenaa ja sanoi sen olleen vahinko. Sebastian lähti maasta, mutta palasi takaisin ja antoi Isabellalle anteeksi. He alkoivat seurustella, ja pian he suunnittelivat häitä. Isabella oli pyytänyt Liisaa kaasokseen, mutta pyysi Helenaa, kun tiesi että tämä pysyisi hänen lähellään vaikkei haluaisi. Alttarilla Sebastian vastasi kieltävästi[5] ja ilmoitti hääväelle Isabellan ajaneen Marian yli. Todistusaineistoksi Sebastian soitti Isabellalta saamansa ääniviestin, jossa Isabella tunnusti yliajon. Isabella juoksi ulos kirkosta poliisipiiritykseen, ja hänet vietiin vankilaan.[6] Myöhemmin Isabella onnistui pääsemään vapaaksi.

Lento-onnettomuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella, Sebastian, Peppi ja Sergei kaapattiin lentokoneeseen, jolla Seppo ja Helena olivat matkustamassa palkintomatkalle Havaijille. Seppo löysi kaapatut koneen takaosasta ja kuusikko tajusi Heiskasen olevan kaiken takana tämän lähetettyä heille videon jossa hän uhkasi kostavansa äitinsä kuoleman. Kun lentokoneen kapteeni kuoli Heiskasen myrkyttämään ruokaan, Helena ohjasi lentokonetta ja yritti laskeutua turvallisesti maahan. Kone syöksyi Siperiaan.

Erämaasta Sebastian, Isabella, Sergei ja Peppi löysivät mökin ja tajusivat laskeutuneensa Siperiaan. Kadoksissa ollut Helena löysi muut, mutta Seppo oli edelleen kateissa. Joukko joutui koville, kun mökistä aiemmin löytyneet säilykeruoat loppuivat eikä apua näyttänyt tulevan. Epätoivoinen Sergei ehdotti kuolleen lentäjän syömistä, mutta Sebastiania lukuun ottamatta idea ei saanut muilta kannatusta. Isabellalla ja Helenalla oli kinaa Isabellan syyttäessä Helenaa onnettomuudesta.

Kun mökin ylle ilmestyi helikopteri, joukko luuli pääsevänsä kotiin, mutta lentäjäksi paljastui Heiskanen. Mies uhkasi tappaa Kuulat. Heiskasen Isabellalle tarkoitettu luoti osui Sebastianin selkään. Peppi synnytti tyttövauvan. Synnytyksen jälkeen Heiskanen sitoi Kuulat ja uhkasi polttaa nämä elävältä sekä otti Pepin vauvan sanoen kasvattavansa tämän omanaan. Paikalle saapunut Seppo ampui Heiskasen, ja Kuulat saivat hälytettyä apua Heiskasen satelliittipuhelimella.

Sebastian pääsi hoitoon ampumahaavansa takia ja muiden palatessa Helsinkiin Isabella jäi Sebastianin tueksi venäläiseen sairaalaan. Lopulta Isabella palasi Pihlajakadulle vaatimaan Cindylle ja Ossille sijoitettua Oliveria takaisin itselleen.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 2368: Sebastian johdattaa Isabellan vihille (29.11.2012)
  2. Selviää jaksossa 2260: Sepon surupuvun kruunaa uusi kravaatti (6.4.2012)
  3. Selviää jaksossa 2335: Seppo maistaa viimeisen pisaran (12.10.2012)
  4. Selviää jaksossa 2336: Elo virtaa Kallen suoniin (15.10.2012)
  5. Selviää jaksossa 2368: Sebastian johdattaa Isabellan vihille (29.11.2012)
  6. Selviää jaksossa 2369: Jenni ei hallitse uniaan (30.11.2012)