Kosmetologi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kosmetologi on kosmetologiaan erikoistunut ammattilainen. Kosmetologit ehostavat asiakkaita, hoitavat näiden ihoa, myyvät kosmetiikkatuotteita ja opastavat kauneudenhoitoasioissa. Kosmetologeja työskentelee esimerkiksi kauneushoitoloissa, kylpylöissä, teattereissa ja kosmetiikkamyymälöissä.lähde?

Kosmetologi voi erikoistua manikyyreihin, ehostukseen tai kosmetiikan myyntiin ja markkinointiin.selvennä. Kosmetologit hoitavat ihmiskehon suurinta elintä eli ihoa. Huomioitavaa onkin, että kosmetologi opiskelee ihoon liittyviä oppiaineita enemmän kuin sairaanhoitaja. Kosmetologeja koulutetaan ammattioppilaitoksissa.

Kosmetologit Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1938 perustetussa Suomen Kosmetologien Yhdistyksessä on noin 3 200 jäsentä, joista noin 1 100 toimii hoitolayrittäjinä.[1] Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston Säätiö (SKY-Opisto) yhdistyi Suomen Diakoniaopisto (SDO) Oy:n kanssa tammikuussa 2018. SDO tarjoaa kauneudenhoitoalan koulutusten lisäksi muun muassa sosiaali- ja terveysalan koulutuksia, minkä ansiosta esimerkiksi lähihoitajaopiskelija voi opiskella jalkojen ja ihon hoitoa ja kosmetologiopiskelija voi opiskella hoitotyötä.[2]

Tunnettuja kosmetologeja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen Kosmetologien Yhdistyksen verkkosivut (Suomen Kosmetologien Yhdistyksen verkkosivut) kosmetologitsky.fi. Viitattu 26.1.2009.
  2. SKY-Opisto ja Suomen Diakoniaopisto SDO yhdistyvät - Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry www.amke.fi. Viitattu 9.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]