Heidi Aaltonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Salatut elämät -televisiosarjan hahmoa. Samannimisestä poliitikosta on eri artikkeli.
Heidi Aaltonen
Heidi Aaltonen Café Moosessa
Heidi Aaltonen Café Moosessa
Näyttelijä(t) Venla Savikuja
Kesto 2009–2015
Ensi-
esiintyminen
Osa 1668: Ismo ja Salla kuntoilevat kohti toisiaan
(14. tammikuuta 2009)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2795: Heidi laulaa britityy (30. maaliskuuta 2015)
Henkilötiedot
Ammatti tarjoilija
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka  Iso-Britannia
Suhteet
Vanhemmat Pertti Aaltonen (kuollut)
äiti (kuollut)
Sisarukset Tuukka Aaltonen
Isovanhemmat isoäiti, ei näytetty sarjassa

Heidi Aaltonen (es. Venla Savikuja) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät, jossa hän esiintyi vuosina 2009–2015.[1][2] Heidi esiintyy myös Salattujen elämien spin-off-sarjassa Tuuliranta ja elokuvassa Nightmare – painajainen merellä.

Peppi Puolakka ja Heidi Aaltonen.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidillä on temperamenttinen luonne, mikä on johtanut esimerkiksi väkivaltaisuuteen. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin hellä, hyväsydäminen ja sosiaalinen ihminen. Heidin toisinaan huono tai ilkeä käytös juontaa juurensa Heidin lapsuudessa tapahtuneeseen välikohtaukseen, jonka seurauksen Heidin ja hänen veljensä vanhemmat menehtyivät.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidin perheeseen kuuluvat veli Tuukka ja isoäiti sekä edesmenneet vanhemmat. Heidi kertoi ystävillensä, että hänen vanhempansa kuolivat auto-onnettomuudessa, minkä jälkeen hän jäi isoäitinsä huostaan. Myöhemmin paljastui, että todellisuudessa Heidin ja hänen veljensä Tuukan vanhemmat eivät kuolleet onnettomuudessa, vaan heidän isänsä Pertti Aaltonen oli tappanut jouluaattona aseella heidän äitinsä ja lopulta itsensä. Hän yritti tappaa myös Tuukan ja Heidin, mutta nämä pääsivät karkuun.

Marianna yrittää viedä Heidin identiteetin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi ja Marianna Kurki olivat samassa koulussa. Heidi juoksi luennolle, joka oli kuitenkin peruttu. Suutuspäissään Heidi heitti kansionsa kädestään, joka taas osui Mariannaan. Marianna meni tästä paniikkiin, jolloin Heidi tarjoutui viemään hänet sairaalaan. Sairaalassa heistä tuli hyvät ystävät. Marianna väitti asuntonsa tuhoutuneen tulipalossa, ja kun hän onnistui hankkiutumaan eroon Heidin vuokralaisesta Roni Jalavasta ja lavasti asuntoon murron, sai hän Heidin pelkäämään yksin asumista ja pyytämään Mariannaa vuokralaisekseen.

Marianna halusi paeta elämäänsä ja alkoi esittää Heidiä, mikä lopulta sai naisen menettämään järkensä. Marianna hankkiutui eroon Heidin parhaasta ystävästä Pepistä ja Mariannan jäljille päässeestä Sergei Kuulasta. Lopulta hän vangitsi huoneeseensa serkkunsa Lari Väänäsen ja tämän ystävän Elias Vikstedtin, koska pojat pääsivät liian lähelle totuutta Mariannan menneisyydestä. Pojat olivat nimittäin saaneet selville, että Marianna oli myös yrittänyt esittää entistä ystäväänsä Selinaa, joka oli vaipunut psykoosiin melkein heti heidän muutettuaan samaan asuntoon. Mariannaa tietenkin epäiltiin, että hän oli lavastanut Selinan psykoosin, jolloin myös Marianna otettiin hoitoon. Myöhemmin hän sieppasi myös Heidin ja Janne Haukkalan. Kalle Laitela ja Miska Koistinen kuitenkin pelastivat vangit. Marianna pidätettiin, mutta todettiin olevan henkisesti sairas eikä näin ollen saanut vankeustuomiota. Myöskin mielisairaalassa hän yritti väittää olevansa Heidi. Kun Marianna raivostui psykiatrille, hänet laitettiin lepositeisiin. Yöllä Sergei tuli puhumaan Mariannalle siitä, että kaikki olisivat tyytyväisiä, jos vain kuolisi pois. Tämän jälkeen hän viimein tajusi olevansa Marianna Kurki. Marianna yritti vielä pyytää anteeksi Heidiltä ja mietti, miten hän oli ikinä pystynyt satuttamaan parasta ystäväänsä. Heidi ei halunnut enää antaa anteeksi, joten ystävyys katkesi. Marianna yritti myös itsemurhaa, mutta selvisi hengissä.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsta Nurmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi seurusteli Konsta Nurmen kanssa, mutta pari erosi Konstan ihastuttua Peppi Puolakkaan. Heidi yritti saada Konstaa takaisin itselleen ja sai Peppiin ihastuneen Sampo Kaukovaaran mukaan juoneen. Yhdessä he onnistuivatkin rikkomaan Pepin ja Konstan suhteen, mutta Konsta ei halunnut palata yhteen Heidin kanssa.

Joonatan Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi ja Joonatan Sievinen ystävystyivät tavatessaan toisensa hautausmaalla. Heidi ja Joonatan tunsivat toisensa jo koulusta, mutta tuolloin nuoret eivät tehneet lähempää tuttavuutta, sillä Joonatan seurusteli Juulia Aution kanssa ja lopetti koulunsa kesken. Heidi löysi Joonatanista kuuntelevan ystävän ja myöhemmin he alkoivat seurustella. Seurustelu keskeytyi Joonatanin lähdettyä Norjaan.

Kun Joonatan oli palannut takaisin Suomeen, päätyi hän eräänä iltana harrastamaan Heidin kanssa seksiä humalassa. Heidin ja Pepin raskaustestit menivät sekaisin, jolloin Heidi luuli olevansa raskaana. Todellisuudessa Peppi oli raskaana Sergei Kuulalle. Heidi ja Joonatan suunnittelivat tulevaisuutta lapsen ympärille, kunnes totuus paljastui.

Jiri Viitamäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi tapasi Paula Sievisen sisarenpojan Jiri Viitamäen Vilnassa, missä Pihlajakadun koripallojoukkue osallistui paikalliseen kilpailuun. Jiri teki vaikutuksen Heidiin ja myöhemmin tämä odotti tapaavansa Jirin uudestaan. Heidin oltua Pepin ja Niko Vainion kanssa syömässä, Jiri ilmestyi samaan ravintolaan. Nikon ja Pepin poistuttua Jiri suuteli Heidiä. Paula oli antanut Jirille osoitteensa ja pian Jiri saapui Pihlajakadulle.

Jiri oli aikaisemmin kirjoittanut puhelinnumeronsa Heidin käsivarteen tussilla. Numero ei kuitenkaan irronnut käsivarresta useista yrityksistä huolimatta ja Heidi joutui piilottelemaan sitä poikaystävältään Joonatanilta. Joonatanin huomattua numeron Heidi valehteli sen kuuluvan eräälle luokkatoverille. Salaisuus paljastui Joonatanin ja Jirin vaihdettua keskenään puhelinnumeroita. Joonatanin lähdettyä Norjaan Heidi ja Jiri tapailivat julkisemmin ja päätyivät harrastamaan seksiä. Alkava suhde päättyi, kun Heidi yllätti Jirin ja Anna Abreun roudarin saman peiton alta. Myöhemmin Heidi ja Jiri aloittivat seksisuhteen, vaikka Heidi seurusteli Topin kanssa. Topin kuoltua parisuhde Heidin ja Jirin välillä jatkui. Lopulta suhde päättyi Heidin raivokkuuden ja väkivaltaisuuden takia.

Heidin selvittyä Marianna Kurjen järjestämästä kidnappauksesta, Heidin ja Jirin välit lämpevät uudelleen, kun Jiri riensi tukemaan Heidiä ja majoitti Heidin luokseen tämän asunnon ollessa käyttökiellossa poliisitutkinnan takia. Heidi ja Jiri päätyivät harrastamaan seksiä, minkä jälkeen pariskunta päätti antaa suhteelleen toisen mahdollisuuden.

Tobias "Topi" Nylund[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi tapasi Tobias ”Topi” Nylundin hevostalleilla. Kaksikon tavattua uudelleen Eetu-hevosen pelastamiseksi pidetyissä ”länkkärijuhlissa” kaksikon välit lämpenivät, ja he aloittivat parisuhteen. Topi jätti Heidin saatuaan tietää tämän ja Jirin välisestä seksisuhteesta ja ajautui käyttämään huumausaineita, jotka lopulta johtivat Topin kuolemaan. Heidi kärsi omantunnontuskia asiasta, mutta ymmärsi sitten, ettei voi syyttää itseään ikuisesti.

Janne Haukkala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidillä oli yhden yön juttu Janne Haukkalan kanssa, eikä hän tiennyt tämän olleen alle 16-vuotias. Heidi joutui oikeuteen asiasta[3], mutta selvisi säikähdyksellä. Myöhemmin Heidin ja Jannen välillä kipinöi Jannen ollessa töissä Moosessa. Janne paljasti myöhemmin rakastavansa häntä.

Ossi Puolakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Ossi Junior Puolakan todellisiksi vanhemmiksi paljastuivat Sebastian Vuorela ja Isabella Holm, menettivät Ossi Puolakka ja Cindy Rintala lapsen huoltajuuden. Isabella palkkasi lapsen hoitajaksi Heidin, joka Isabellan tietämättä antoi Ossin tavata lasta. Tapaamisissa Heidille ja Ossille alkoi kehittyä romanttinen suhde. Pari kuitenkin erosi Heidin mustasukkaisuuden takia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]