Heidi Aaltonen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Heidi Aaltonen
Heidi Aaltonen
Heidi Aaltonen
Näyttelijä(t) Venla Savikuja
Kesto 2009–2015
Ensiesiintyminen Osa 1668: Ismo ja Salla kuntoilevat kohti toisiaan (14. tammikuuta 2009)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2795: Heidi laulaa britityy (30. maaliskuuta 2015)
Ammatti baariminna
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka Iso-Britannia
Suhteet
Vanhemmat Pertti Aaltonen (kuollut)
Sisarukset Tuukka Aaltonen
Tutut Joonatan Sievinen
Jiri Viitamäki
Peppi Puolakka
Janne Haukkala
Marianna Kurki
Ossi Puolakka

Heidi Aaltonen oli Venla Savikujan esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät, jossa hän on ollut mukana tammikuusta 2009 alkaen. [1] Heidi esiintyy myös Salattujen elämien spin-off-sarjassa Tuuliranta ja elokuvassa Nightmare – painajainen merellä. Heidi poistui sarjasta keväällä 2015.[2]

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi ystävänsä Pepin kanssa.

Heidi kertoi ystävillensä, että hänen vanhempansa kuolivat auto-onnettomuudessa muutama vuosi sitten, minkä jälkeen hän jäi isoäitinsä huostaan. Myöhemmin paljastui, että todellisuudessa Heidin ja hänen veljensä Tuukan vanhemmat eivät kuolleet auto-onnettomuudessa, vaan heidän isänsä Pertti Aaltonen oli tappanut heidän äitinsä ja lopulta itsensä. Hän yritti tappaa myös Tuukan ja Heidin, mutta nämä pääsivät karkuun.

Marianna Heidin kämppiksenä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi ja Marianna Kurki olivat samassa koulussa ja heistä tuli hyviä ystäviä. Eräänä päivänä Marianna "esitti" asuntonsa palaneen ja pyysi Heidiltä yösijaa. Marianna juoni Heidin silloisen kämppäkaverin Roni Jalavan pois soittamalla Ronin isälle että poikansa asui salaa Helsingissä vaikka hänen oli tarkoitus opiskella ja asua Lontoossa vanhempiensa tahdon mukaisesti. Myöhemmin Heidi pyysi Mariannan kämppikseksi, koska Marianna oli lavastanut Heidin asunnossa tapahtuneen murron ja Heidi pelkäsi asua yksin. Marianna sittemmin vasta katkaisi asuntonsa vuokrasopimuksen, eikä asunnossa tapahtunut tulipaloa. Marianna esitti Heidiä salaa peilin edessä, hän muun muassa kokeili Heidin paitoja ja huulipunaa. Marianna on yrittänyt pitää poissa tieltänsä kaikki henkilöt, jotka ovat päässeet hänen pakkomielteensä jäljille; hän on saanut Sergei Kuulan mielisairaalaan, ja vanginnut Elias Vikstedtin ja Lari Väänäsen. Marianna on myös harrastanut seksiä Janne Haukkalan kanssa Heidiksi tekeytyneenä. Heidi ihmetteli pitkään Jannen kummallista käytöstä. Marianna paljasti seksihetkensä Heidille sen lisäksi, että haluaa olla Heidi. Tilanne äityy naisten välillä niin pahaksi, että Marianna lopulta tainnuttaa Heidin ja raahaa hänet samaan vankilaan Eliaksen ja Larin kanssa. Heidi ja muut pelastuvat lopulta Jannen neuvokkuuden ansiosta, kun Sergei onnistuu vakuuttamaan Jannen Mariannan vaarallisuudesta. Marianna pakenee poliisien tullessa. Mariannan sairaus menee niin pitkälle, että hän luulee olevansa oikeasti Heidi. Heidin vieraillessa eristetyssä asunnossaan hän löytää Mariannan omasta huoneestaan. Heidi järkyttyy, kun tajuaa, että Marianna oikeasti luulee olevansa hän. Taistelun jälkeen Marianna kutsuu paikalle poliisit väittäessään puhelimessa olevansa Heidi, jonka asuntoon on murtauduttu. Heidi todistaa henkilöllisyytensä poliiseille, jonka jälkeen poliisit pidättävät Mariannan.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi seurusteli Konsta Nurmen kanssa, mutta pari erosi Konstan ihastuttua Peppi Puolakkaan. Heidi yritti saada Konstaa takaisin itselleen ja sai Peppiin ihastuneen Sampo Kaukovaaran mukaan juoneen. Yhdessä he onnistuivatkin rikkomaan Pepin ja Konstan suhteen, mutta Konsta ei halunnut palata yhteen Heidin kanssa.

Joonatan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi ja Joonatan Sievinen ystävystyivät tavatessaan toisensa hautausmaalla. Heidi ja Joonatan tunsivat toisensa jo koulusta, mutta tuolloin nuoret eivät tehneet lähempää tuttavuutta, sillä Joonatan seurusteli Juulia Aution kanssa ja lopetti koulunsa kesken. Heidi löysi Joonatanista kuuntelevan ystävän ja myöhemmin he alkoivat seurustella. Seurustelu keskeytyi Joonatanin lähdettyä Norjaan.

Kun Joonatan oli palannut takaisin Suomeen, päätyi hän eräänä iltana harrastamaan Heidin kanssa seksiä humalassa. Heidin ja Pepin raskaustestit menivät sekaisin, jolloin Heidi luuli olevansa raskaana. Todellisuudessa Peppi oli raskaana Sergei Kuulalle. Heidi ja Joonatan suunnittelivat tulevaisuutta lapsen ympärille, kunnes totuus paljastui.

Jiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi tapasi Paula Sievisen sisarenpojan Jiri Viitamäen Vilnassa, missä Pihlajakadun koripallojoukkue osallistui paikalliseen kilpailuun. Jiri teki vaikutuksen Heidiin ja myöhemmin tämä odotti tapaavansa Jirin uudestaan. Heidin oltua Pepin ja Niko Vainion kanssa syömässä, Jiri ilmestyi samaan ravintolaan. Nikon ja Pepin poistuttua Jiri suuteli Heidiä. Paula oli antanut Jirille osoitteensa ja pian Jiri saapui Pihlajakadulle.

Jiri oli aikaisemmin kirjoittanut puhelinnumeronsa Heidin käsivarteen tussilla. Numero ei kuitenkaan irronnut käsivarresta useista yrityksistä huolimatta ja Heidi joutui piilottelemaan sitä poikaystävältään Joonatanilta. Joonatanin huomattua numeron Heidi valehteli sen kuuluvan eräälle luokkatoverille. Salaisuus paljastui Joonatanin ja Jirin vaihdettua keskenään puhelinnumeroita. Joonatanin lähdettyä Norjaan Heidi ja Jiri tapailivat julkisemmin ja päätyivät harrastamaan seksiä. Alkava suhde päättyi, kun Heidi yllätti Jirin ja Anna Abreun roudarin saman peiton alta. Myöhemmin Heidi ja Jiri aloittivat seksisuhteen, vaikka Heidi seurusteli Topin kanssa. Topin kuoltua parisuhde Heidin ja Jirin välillä jatkui. Lopulta suhde päättyi Heidin raivokkuuden ja väkivaltaisuuden takia.

Heidin selvittyä Marianna Kurjen järjestämästä kidnappauksesta Heidin ja Jirin välit lämpevät uudelleen, kun Jiri riensi tukemaan Heidiä ja majoitti Heidin luokseen tämän asunnon ollessa käyttökiellossa poliisitutkinnan takia. Heidi ja Jiri päätyivät harrastamaan seksiä, jonka jälkeen pariskunta päätti antaa suhteelleen toisen mahdollisuuden.

Topi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi tapasi Tobias ”Topi” Nylundin hevostalleilla. Kaksikon tavattua uudelleen Eetu-hevosen pelastamiseksi pidetyissä ”länkkärijuhlissa” kaksikon välit lämpenivät, ja he aloittivat parisuhteen. Topi jätti Heidin saatuaan tietää tämän ja Jirin välisestä seksisuhteesta ja ajautui käyttämään huumausaineita, jotka lopulta johtivat Topin kuolemaan. Heidi kärsi omantunnontuskia asiasta, mutta ymmärsi sitten, ettei voi syyttää itseään ikuisesti.

Janne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidillä oli yhden yön juttu Janne Haukkalan kanssa, eikä hän tiennyt tämän olleen alle 16-vuotias. Heidi joutui oikeuteen asiasta[3], mutta selvisi säikähdyksellä. Myöhemmin Heidin ja Jannen välillä kipinöi Jannen ollessa töissä Moosessa. Janne paljasti myöhemmin rakastavan häntä.

Ossi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cindyn ja Ossin menetettyä OJ:n, Cindyn ja Ossin erottua ja Isabellan palkattua Heidin Oliverin hoitajaksi, Heidi antoi Ossin tavata lasta, minkä takia Heidille ja Ossille alkoi kehittyä tunteita. Myöhemmin Heidi melkein löi Ossia, mutta he sopivat. Pari kuitenkin erosi Heidin mustasukkaisuuden takia.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]