Salla Mattila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Salla Mattila
Salla Mattila toukokuussa 2009
Salla Mattila toukokuussa 2009
Näyttelijä(t) Hanna Kinnunen
Kesto 2006–2010, 2019
Ensiesiintyminen Osa 1221: Amille perhe on paras ja tärkein
(3. toukokuuta 2006)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3645: Bye bye baby, baby Dubai
(6. marraskuuta 2019)
Henkilötiedot
Koko nimi Salla Hannele Mattila
Status kihloissa
Ammatti myyjä, kosmetologi
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Kempele
Asuinpaikka Turku
Suhteet
Vanhemmat Markku Mattila
Mirja Mattila
Puoliso(t) Jarkko Peltonen
Ismo Laitela (eronnut)
Tuomo Tervajoki (eronnut)
Lapset Ressu Mattila
Tädit ja sedät Eila Kiviranta
Serkut Laura Kiviranta
Muut sukulaiset Sauli Kiviranta (serkun poika)
Oona Kiviranta (serkun tytär)

Salla Hannele Mattila[1] (ent. Tervajoki[2] ja Laitela, es. Hanna Kinnunen) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Hahmo oli sarjassa mukana vuosina 2006–2010. Hahmo palasi vierailulle sarjan tv-oheissarjassa Pihlajasatu kesällä 2018.[3] Salla palasi runkosarjaan vuonna 2019 kevään päätösjaksossa.[4]

Salla saapui sarjaan keväällä 2006 tullessaan silloisen kihlattunsa Tuomo Tervajoen kanssa serkkunsa Laura Kivirannan häihin, jotka olikin yllättäen peruttu. Myöhemmin syksyn 2006 jaksoissa Salla muutti Pihlajakadulle samaan taloon Lauran kanssa Kempeleestä asti ensimmäisen yhteiseen kotiin Tuomon kanssa, mutta parin suhde päättyi kuitenkin eroon. Vajaan neljän vuoden aikana, ennen poistumistaan, Salla ehti mennä kahdesti naimisiin ja asua kahdessa eri asunnossa Pihlajakadulla. Salla poistui sarjasta 15. tammikuuta 2010 esitetyssä jaksossa, jossa hän lauloi junassa, jolla poistui, Ressu Redfordin kanssa laulua ”Taas aurinko nousee”.

Luonne ja työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salla on puhelias ja temperamenttinen sekä ajoittain ärsyttävä ja mustasukkainen. Uteliaalla Sallalla on tapana nuuskia toisten asioita. Salla rakastaa perhettään vilpittömästi ja yrittää pitää perheen puolia kaikin keinoin. Hän haluaa ulkopuolisten ajattelevan elämänsä olevan onnellista. Salla on kokenut myös paljon vastoinkäymisiä, mikä on lujittanut hänen luonnettaan.

Koulutukseltaan Salla on tradenomi. Salla toimi kosmetiikan verkostomarkkinoijana Jardinilla jo ennen Jarkon tapaamista. Jo syksyllä 2006 Salla sai paikan myymäläpäällikkönä Stellansista[5], jossa hän työskenteli muun muassa myyjänä työskentelevän Heli Sievisen kanssa. Alettuaan seurustella Jarkon kanssa aloitti Salla työt myös Jardinilla, vaikkakin työssä Snow Teamin kanssa ilmeni alkuun ristiriitoja.

Möhlittyään asioita Snow Teamissa, Salla sai potkut, mutta hänen onnekseen Ossi Puolakka palkkasi hänen uuteen kiinteistövälitysfirmaansa Happy Homesiin. Salla hoiti firmaa hyvin, mutta hänen palkatessaan Niina Kanervan töihin, Ossi suuttui. Salla otti lopputilin ja jatkoi töitään Stellansissa. Hän toimi jonkin aikaa Maarit Salinin henkilökohtaisena maskeeraajana televisiossa. Miron siirryttyä Jardinin johtoon hän tarjosi Sallalle maskeeraajan paikkaa mainoskuvauksiin. Kuvaustilojen vuokraemäntänä toimineen Isabellan raivonpuuskista huolimatta Salla hoiti keikkansa kunnialla, mikä poiki hänelle työn uuden Jardin Day Spa-kauneushoitolan johtajana. Salla tosin yritti myöhemmin järjestää kollegalleen Cindy Rintalalle potkut, minkä vuoksi Miro antoikin Sallalle potkut.

Tapahtumat sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saapuminen sarjaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salla saapui sarjaan Tuomon kanssa Lauran häihin, jotka olikin peruttu. Salla ja Tuomo olivat tavanneet ja rakastuneet jo sarjan ulkopuolella, mutta kaukosuhteessa elänyt kihlapari päätti kevään 2006 jaksoissa muuttaa asumaan yhdessä Helsinkiin. Niinpä Salla muutti yhdessä Tuomon kanssa ensimmäiseen yhteiseen kotiinsa Pihlajakadulle syksyllä 2006. Salla ja Tuomo asettuivat asumaan Elina Taalasmaan myynnissä olevaan asuntoon vuokralle. He olivat jo silloin kihloissa ja menivät naimisiin marraskuussa 2006 esitetyssä jaksossa.[6] Salla otti tällöin Tuomon sukunimen käyttöönsä, mutta luopui siitä eron jälkeen. Tuomo petti Sallaa jo polttari-iltana tuntemattoman tytön kanssa sekä myöhemmin Emma Ilolan ja Elina Taalasmaan kanssa. Tuomo ja Salla erosivat syksyllä 2007 Sallan saatua tietää Tuomon olevan Onni Taalasmaan isä.[7] Salla rakasti Tuomoa valtavasti ja tykkäsi kehua tätä ystävilleen, mutta Salla ei voinut antaa Tuomolle anteeksi sitä, että tämä osoittautui Elinan lapsen Onnin isäksi.

Suhde Jarkkoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko ja Salla tapasivat Sallan kaaduttua suoraan Jarkon eteen humalassa seurapiirijuhlissa.[8] Ensitapaamisen seurauksena Jarkko ihastui Sallaan palavasti ja pari alkoi seurustella. Onnea varjosti Jarkon mustasukkainen entinen aviopuoliso Isabella Holm, joka yritti kaikin keinoin rikkoa parin onnen. Myöhemmin Sallalle paljastui, että Jarkolla ja Isabellalla on poika, Miro Holm. Aluksi järkyttynyt Salla antoi Jarkolle kuitenkin anteeksi tämän valheet ja kaikki pari muutti yhdessä Sallan serkun, Laura Kivirannan, vanhaan asuntoon tämän jouduttua mielisairaalaan. Myös Miro muutti saman katon alle. Salla odotti epätoivoisesti kosintaa, jota Jarkko ei koskaan tehnyt, sillä ei ollut valmis menemään naimisiin. Salla päätti jättää Jarkon, kun hän ei enää ollut onnellinen suhteessa. Miro jäi Sallan luokse asumaan, kunnes muutti pois Suomesta.

Avioliitto Ismon kanssa, ”kuolema” ja poistuminen sarjasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salla meni töihin Stellanssiin ja rakastui työkaveriinsa Ismo Laitelaan. Edes Ismon väkivaltainen menneisyys ei pelottanut Sallaa. Pian Salla ja Ismo päätyivät parisuhteeseen. Ismo muutti asumaan Sallan asuntoon, missä asuivat etukäteen myös Miro ja tämän tyttöystävä Oona Kiviranta. Sallan ja Ismon suhde eteni niin pitkälle, että pari päätti mennä naimisiin ja Salla otti Ismon sukunimen käyttöön. Kun hääpari oli sanonut toisilleen ”tahdon”, häävastaanotolla tapahtui räjähdys, jonka seurauksena Sallan luultiin kuolleen, mutta hän ”heräsi eloon” ruumishuoneella. Sallan heräämisen todistanut Ismo palasi yhteen Sallan kanssa. Pian heille tuli erimielisyyksiä Sallan mustasukkaisuuden vuoksi, minkä vuoksi he päättivät erota ja Salla poistui sarjasta.

Paluu sarjaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salla palasi sarjaan kevään 2019 päätösjaksossa, keskeyttäessään Ismon ja Jutan häät. Hän myös kertoi tuolloin Ismolle heidän yhteisestä lapsestaan, Ressusta. Sallalla on vielä tunteita Ismoa kohtaan ja haluaa hänet takaisin itselleen. Salla on sittemmin melkein joutunut kissatappeluun Jutan kanssa pariinkin otteeseen.

Aluksi Ismo halusi Sallan ja Ressun lähtevän hänen elämästään, mutta myöhemmin halusi tutustua poikaansa. Ismon ja Sallan välit ovat sitemmin olleet paremmat, kun Salla ja Ressu auttoivat Ismoa, kun Dahlia Mustavaara kiristi tältä rahaa.

Ismon palatessa takaisin Jutan kanssa yhteen Salla aloitti lyhyen seksisuhteen Kari Taalasmaan kanssa. Ismo tuli Sallasta mustasukkaiseksi, minkä vuoksi Jutan ja Ismon välit viilenivät uudestaan. Salla ja Jutta ystävystyivät, kun molemmat päättivät pysyä erossa Ismosta.

Marraskuussa 2019 Jarkko Peltonen palasi sarjaan. Tällöin selvisi, että Jarkko on vuosia sitten jo muuttanut takaisin Suomeen ja palanneen yhteen Sallan kanssa. Jarkon pelätessä sitoutumista, Salla palasi Helsinkiin ja erosi Jarkosta. Jarkko kosi Sallaa, johon tämä vastasi myöntävästi.

Salla ja Jarkko poistuivat yhdessä sarjasta 6. marraskuuta 2019, mennen aluksi häämatkalle Dubaihin, ja sitten he muuttaisivat takaisin Turkuun.

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romanttiset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamieliset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Mirja Mattila: Sallan ja hänen äitinsä Mirjan välit ovat aina olleet tulehtuneet ja kireät, kun Salla ja Ismo kävivät Sallan vanhempien luona, Mirja yritti hurmata Ismon ja Salla raivostui siitä äidilleen, sopivat myöhemmin välinsä
 • Elina Taalasmaa: olivat alussa ystäviä, kunnes Tuomo petti Sallaa Elinan kanssa ja petoksen seurauksena syntyi Onni, sittemmin he olivat liikekumppaneita Snow Teamissa, mutta olivat silloin tällöin törmäyskurssilla, kun Elina, Tuomo ja Onni muuttivat Tampereelle, Salla ja Elina saivat sovittua
 • Isabella Holm: Jarkon entinen vaimo
 • Cindy Rintala: Salla oli mustasukkainen Ismosta kun tämä tanssi Cindyn kanssa
 • Jutta Korhonen: Ismon kihlattu, Salla keskeytti Ismon ja Jutan häät, Sallan mielestä Jutta ei ollut Ismolle sopiva vaimo, mutta myöhemmin Salla luovutti ja sanoi Jutalle, että hän voi pitää Ismon itsellään

Pihlajasatu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Pihlajasatu

Pihlajasadussa nähdään, mitä jos Salla olisi jäänyt Pihlajakadulle ja olisi naimisissa vielä Ismo Laitelan kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Selviää jaksossa 1765: Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka? (1.6.2009)
 2. Selviää jaksossa 1413: Tuhkimo-Salla hukkaa lasikenkänsä (26.9.2007)
 3. Ilouutisia Salkkarit-faneille! Uudessa tv-sarjassa seurataan Pihlajakadulta poistuneita hahmoja salatutelamat.fi. 25.1.2018. Viitattu 25.1.2018.
 4. Yllätyspaljastus! Kolme suosikkinäyttelijää palaa Salkkareihin MTV.fi. 25.1.2018. Viitattu 26.1.2018.
 5. Selviää jaksossa 1250: Ossillakin on tunteet (7.9.2006)
 6. Tapahtuu jaksossa 1289: Sallan ja Tuomon häät (15.11.2006)
 7. Tuomon isyys paljastuu jaksossa 1405: Tuomon rohkeus löytyy televisiosta (14.9.2007)
 8. Tapahtuu jaksossa 1413: Tuhkimo-Salla hukkaa lasikenkänsä (26.9.2007)