Elina Taalasmaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elina Taalasmaa
Elina Taalasmaa Inna Tähkäsen esittämänä.
Elina Taalasmaa Inna Tähkäsen esittämänä.
Näyttelijä(t) Sanna Lius 1999–2008
Inna Tähkänen 2020–
Kesto 1999–2008, 2020–
Ensiesiintyminen Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Henkilötiedot
Koko nimi Elina Marjaana Taalasmaa [1]
Ammatti ravintolapäällikkö
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Suomi Helsinki
Asuinpaikka Suomi Helsinki
Suhteet
Vanhemmat Ulla Taalasmaa
Martti Viljanen (kuollut)
Seppo Taalasmaa (isäpuoli, kasvatti-isä) [2]
Sisarukset Kari Taalasmaa (velipuoli)
Juha Viljanen (velipuoli)
Puoliso(t) Markus Ekholm (ex-aviomies, kuollut)
Tuomo Tervajoki (eronnut)
Lapset Onni Taalasmaa (kuollut)
Lastenlapset Ilja Taalasmaa (pojan adoptiopoika, kuollut)
Isovanhemmat Selma Viljanen (kuollut)
Sisarusten lapset Oona Kiviranta (velipuolen tytär)
Benjamin Taalasmaa (velipuolen adoptiopoika)
Elina Taalasmaa Sanna Liuksen esittämänä.
Elina Taalasmaa sarjan ensimmäisessä jaksossa vuonna 1999.

Elina Marjaana ”Lellu” Taalasmaa[1] (ent. Ekholm) on Sanna Liuksen ja myöhemmin Inna Tähkäsen esittämä kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hahmo on ollut mukana sarjassa vuosina 1999–2008, ja uudelleen keväästä 2020.

Salattujen elämien 21-vuotispressitilaisuudessa kerrottiin, että Elina palaa sarjaan kevään 2020 aikana, uuden näyttelijän Inna Tähkäsen esittämänä.[3] Elinan paluukohtaus esitettiin televisiossa 13. huhtikuuta 2020.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina Taalasmaa on Ulla Taalasmaan ja Martti Viljasen tytär. Elina pitää kuitenkin kasvatti-isäänsä Seppo Taalasmaata oikeana isänään. Elina on Kari Taalasmaan pikkusisko. Hän on myös Oonan, veljensä Karin ja Laura Kivirannan tyttären täti. Elinalla on Tuomo Tervajoen kanssa yksi lapsi, poika nimeltään Onni ”Tale” Taalasmaa. Elinalla on myös yksi lapsenlapsi Ilja Taalasmaa, jonka Tale on adoptoinut. Elinan suureksi suruksi Tale, Ilja ja Iljan äiti Sanni kuolivat vuoden 2020 päätösjaksossa. Elina on myös isotäti Oonan ja hänen puolisonsa Miro Holmin lapselle, jota ei ole sarjassa nähty, koska pariskunta asuu Ranskassa.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina on ollut romanttisissa suhteissa muun muassa Aleksi Salinin, Daniel Ojalan, Esko Heikkilän, Jasu Taavitsaisen ja Markus Ekholmin kanssa. Markuksen kanssa he päätyivät naimisiin asti, mutta pahasti huumausaineisiin riippuvainen Markus kuoli lentokoneessa sairauskohtaukseen. He olivat lähdössä häämatkalle Italiaan.

Elinalla oli sopimus Ossi Puolakan kanssa siitä, että tämä siittäisi Elinalle lapsen ja saisi siitä hyvitykseksi paikan Snow Teamin toimitusjohtajana eikä joutuisi olemaan vastuussa lapsesta. Ossi paljastui kyvyttömäksi siittämään jälkeläisiä ja yritti salata asian Elinalta. Ossin ja Elinan välit tulehtuivat pitkäksi aikaa totuuden paljastuttua Elinalle.

Yhden yön suhde naimisissa olevan Tuomon kanssa saattoi Elinan raskaaksi, joka muutti Tampereelle, missä synnytti poikavauvan, jolle antoi nimeksi Onni Taalasmaa. Syksyllä 2007 Elina alkoi seurustella Ossin kanssa, mutta Ossi ei ollut valmis elämään perhe-elämää, joten he erosivat.[4] Sittemmin Elina alkoi seurustella lapsensa isän Tuomon kanssa, vaikka suhdetta hankaloittikin aluksi esimerkiksi Tuomon ex-vaimo, mustasukkainen Salla Laitela. Myöhemmin Tuomo kosi Elinaa[5] ja vastaus kosintaan oli myöntävä.[6] Kihlautunut kaksikko muutti Tampereelle yhdessä Onni-vauvansa kanssa vuonna 2008. Vuonna 2011 Onni kuitenkin muutti isoisänsä Sepon ja tämän vaimon Helenan luokse Pihlajakadulle, kun hänen vanhempansa muuttivat Göteborgiin. Elinan palattua Helsinkiin keväällä 2020, paljasti hän eronneensa Tuomon kanssa, sillä oli pettänyt tätä useampien miesten kanssa rakkauden loppuessa.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina on koulutukseltaan kokki. Aikoinaan hänen suurin haaveensa oli perustaa oma ravintola. Pian valmistumisensa jälkeen, ollessaan vähän päälle parikymppinen, hän pääsi töihin Markus Ekholmin ja Aki Nikkisen omistamaan Barbaariin. Lopulta Elina osti osan ravintolan osuudesta Markukselta. Vasta Akin myytyä hänelle oman osuutensa markalla, pääsi hän kunnolla johtamaan paikkaa.

Tällä välin oli Markus avannut yökerho Geelin. Uuden yökerhon perustaminen tuotti suurta stressiä miehelle, joka alkoi käyttää huumausaineita. Huumekoukussa oleva Markus kosi Elinaa, joka vastasi epäröinnin jälkeen myöntävästi. Häitä tanssittiin, mutta sairauskohtauksen saanut Markus kuoli lentokoneeseen häämatkan alussa. Murtunut Elina peri Geelin, mutta huomasi yllätyksekseen Camilla Mustavaaran omistavan osan yökerhosta. Geelin alettua tuottaa tappiota ja jouduttua remonttiin luopui Elina paikasta.

Barbaari puolestaan myytiin Ken Ojalalle, ravintolan entiselle tarjoilijalle, joka vaihtoi paikan nimeksi Kentauri. Ken puolestaan myi ravintolan eteenpäin, joka siirtyi Irma Halosen ja Jenni Vainion omistukseen. Jenni osti Irman ulos kahvilasta ja myöhemmin Jenni myi Irman osuuden Isabella Holmille.

Perittyään isoäitinsä Selma Viljasen päätti Elina sijoittaa rahat ja osti Snow Team-nimisen yrityksen. Myöhemmin Elina myi Snow Teamin ja muutti Tampereelle.

Palattuaan Helsinkiin hän kertoi suorittaneensa sairaanhoitajan opinnot. Taalasmailta lähdettyään hän muutti Majatalo Amandaan, josta sai ravintolapäällikön työtehtävän.

Isyyskysymys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monien vuosien jälkeen paljastui, että Elinan oikea isä ei ollutkaan Seppo Taalasmaa, vaan Ullan nuoruudenrakkaus ja kihlattu Martti Viljanen. Martti oli jo kuollut Elinan saadessa asian selville. Hänen onnistui kuitenkin saada yhteys isänsä äitiin Selma Viljaseen. Tämä oli hyvin sairas ja kuolikin pian kohtaamisen jälkeen jättäen Elinalle varsin suuren perinnön. Ennen paljastusta Elina oli seurustellut hetken aikaa Martti Viljasen pojan Juhan kanssa. Tämän paljastuttua hänen velipuolekseen suhde katkesi.

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhesuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakkaussuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Aleksi Salin: entinen miesystävä, sittemmin ystävä, Hannan jouduttua auto-onnettomuuteen, Aleksi päätyi juomaan Karin ja Elinan seuraan, Elina lohdutti Aleksia ja he päätyivät sänkyyn, Hannan kuoltua Elina antoi hänelle anteeksi sen, että Aleksi jätti aikoinaan Elinan Hannan takia, myöhemmin he pysyivät ystävinä
 • Voitto Sutela: Sepon vanha tuttu, joka ihastui sekä Ullaan, että Elinaan
 • Esko Heikkilä: suhde, päättyi kun paljastui, että Esko oli naimisissa
 • Keijo ”Keke” Naukkarinen: yksipuolinen ihastus Keken puolelta, Elinalla ei ollut tunteita Kekeä kohtaan
 • Jasu Taavitsainen: suhde, päättynyt
 • Markus Ekholm: avioliitto, päättyi Markuksen kuolemaan
 • Daniel Ojala: entinen miesystävä, Elina odotti Danielille lasta, mutta sai keskenmenon
 • Juha Viljanen: suhde, päättyi osapuolten saadessa tietää olevansa sisarpuolia keskenään
 • Ossi Puolakka: yhden illan juttu, sittemmin seksisuhde, sittemmin seurustelusuhde, päättynyt
 • Tuomo Tervajoki: entinen miesystävä, jonka kanssa Elinalla on yhteinen lapsi Onni
 • Noel Axelsson: entinen rakastaja, tapasivat useasti Lontoossa, suhde päättyi Noelin tavatessa Camilla Mustavaara, palasivat myöhemmin takaisin yhteen
 • Samuli Palokoski: työkaveri, yhden illan juttu, sittemmin päätyivät uudestaan sänkyyn ja alkoivat tapailla, eronneet

Ystävyyssuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamieliset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Hanna Salin: Elinan tuolloinen poikaystävä Aleksi petti Elinaa äitipuolensa Hannan kanssa ja Elina syytti Hannaa poikaystävänsä hurmaamisesta, kuollut
 • Camilla Mustavaara: omistivat yhdessä yökerho Club Geelin, eivät tulleet koskaan hyvin toimeen, olivat siis jatkuvasti törmäyskurssilla ja vihoittelivat toisilleen melkein kaikesta, nykyään Elina ja Camilla ovat paremmissa väleissä, ja Elina on töissä Amandassa.
 • Toni Veijalainen: vihamielinen naapuri, Toni kävi Elinan kimppuun Barbaarissa haluamalla selvittää Jennin lähdön syyn, kuollut
 • Ulla Taalasmaa: Elina oli vihainen äidillensä Ullalle saadessaan tietää, että Seppo ei ollutkaan hänen biologinen isänsä vaan Martti Viljanen, sittemmin he olivat törmäyskurssilla Elinan biologisen isoäidin Selman ja hänen kuolemansa takia, nykyään he ovat hyvissä väleissä
 • Salla Laitela: Tuomon ex-vaimo, olivat alussa ystäviä, sittemmin he olivat törmäyskurssilla Sallan saatua tietää, että Elinalla ja Tuomolla on yhteinen lapsi Onni, sittemmin he olivat liikekumppaneita Snow Teamissa, mutta olivat silloinkin törmäyskurssilla
 • Sanni Pohjonen: Sanni suuttui Elinalle kuullessaan että Elinan mielestä Sanni on vastuuton lapsen kasvattaja. Heidän välinsä kuitenkin paranivat myöhemmin Janne Haukkalan avustuksella, kuollut

Paluu sarjaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina palasi sarjaan 13. huhtikuuta 2020 esitetyssä jaksossa 12 vuoden tauon jälkeen.

Heti alussa Ulla sai selville, että Elinan paluuseen liittyi jotain muutakin. Elina paljasti hänen pettäneen Tuomoa, ja tämän vuoksi heidän eronneen. Elina kertoi myös opiskelleensa sairaanhoitajan ammatin. Elina muutti Majatalo Amandaan asumaan, ja sai sieltä myös työpaikan. Hän ystävystyi nopeasti Samuli Palokosken kanssa, ja he alkoivat seurustella. Elina myös törmäsi Noel Axelssoniin, ja kertoi tästä myöhemmin Samulille. Elina ja Noel olivat tavanneet Lontoossa joka vuosi, vuodesta 2014 lähtien.

Myöhemmin Elinan tutustuessa Talen perheeseen hänelle ja Sanni Pohjoselle syttyi riita. Heidän välit pysyivät pitkään viileinä. Koko perhe teki kuitenkin sovun hieman ennen vuoden 2020 päätösjaksoa, jossa Tale, Sanni ja Ilja kuolivat.

Elokuussa 2020 Elina ja Noel tapasivat toisensa Majatalo Amandassa ensimmäistä kertaa vuosiin. Pari selvitti menneet asiat, ja päättivät teeskennellä muille, etteivät ole tunteneet entuudestaan.

Myöhemmin sekä Elina että Noel tajusivat, että he rakastavat toisiaan yhä. Molemmat jättivät aikaisemmat kumppaninsa ja alkoivat tapailla salaa.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seppo mainitsee Elinan pelkäävän koiria.
 • Elinalla on taipumus kävellä unissaan. Tätä tapahtui erityisesti Elinan nuoruudessa, sekä tämän kärsiessä stressistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b Selviää jaksossa 610: Keskeytynyt häävalssi (03.05.2002)
 2. Salkkarit täyttää 16 vuotta – käänteet, joista Suomi puhui 25.1.2015. mtv.fi. Viitattu 16.6.2015.
 3. Romero, Rebeca: Elina Taalasmaa palaa Salkkareihin – roolihahmoa näyttelee uusi kasvo mtvuutiset.fi. 22.1.2020. Viitattu 22.1.2020.
 4. Tapahtuu jaksossa 1446: Lasse saa kuuman perunan syliinsä (12.11.2007)
 5. Tapahtuu jaksossa 1469: Jenni luistelee äitiyden kaltevalla pinnalla (14.12.2007)
 6. Selviää jaksossa 1470: Lasse pelkää Sallan suurta suuta (17.12.2007)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]