Toni Veijalainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toni Veijalainen
Näyttelijä(t) Kristo Salminen
Kesto 1999–2000, 2003–2004
Ensi-
esiintyminen
Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 866: Jenni ja Camilla kohtaavat Tonin vielä kerran (23. tammikuuta 2004)
Henkilötiedot
Status kuollut
Sukupuoli mies
Kuolinsyy hukuttaminen
Suhteet
Vanhemmat Eeva Harakka
Sisarukset Petri Veijalainen
Puoliso(t) Jenni Vainio (kuollut)
Lapset Niko Vainio

Toni Veijalainen (peitenimellä Vigren) oli fiktiivinen hahmo suomalaisessa televisiosarjassa Salatut elämät, jossa häntä esitti Kristo Salminen vuosina 1999–2000 sekä 2003–2004.

Vaiheet sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jenni Vainio löysi Tonin baarista juuri ennen Salattujen elämien ensimmäistä jaksoa ja toi Tonin kotiinsa, jonka hän jakaa siskonsa Katja Vainion kanssa. Toni jäi Vainioille asumaan ja alkoi pian seurustella Katjan kanssa. Jonkin aikaa Katjan kanssa seurusteltuaan Toni alkoi kuitenkin rakastua Jenniin ja oli pian etäisempi ja välinpitämättömämpi Katjaa kohtaan. Pari kertaa Jenniä suudeltuaan Toni ilmoitti Katjalle rakastavansa Jenniä ja haluavansa alkaa seurustella tämän kanssa. Tämän seurauksena Katja masentui ja joutui vähäksi aikaa mielisairaalaan. Pian Toni kosi Jenniä, joka vastasikin myöntävästi. Toni halusi muuttaa Jennin kanssa Frankfurtiin saatuaan sieltä arvokkaan työn, mutta Jenni ei halunnut vielä lähteä Katjan heikon mielenterveyden vuoksi. Toni lähti edeltä Saksaan töihin ja Jenni muutti pian perässä.

Toni kuitenkin sotkeentui Frankfurtissa rikollisiin piireihin, kuten rahanpesuun. Hän halusi ottaa Jennin sukunimen naimisiinmenossa voidakseen peittää huijauksensa. Totuus selvisi Jennille pian ja juuri ennen häitä hän ilmoitti, että Toni saa luvan lopettaa rikokset ja alkaa elää rehellistä elämää. Toni ei tähän suostunut ja poistui kirkosta kesken häiden. Sitä ennen hän oli ehtinyt testamentata yli miljoonan markan suuruiset velkansa Jennille ja huijata Erik Ekholmin yrityksen mukaan huijauksiinsa. Velkojensa takia Jenni joutui vankilaan neljäksi vuodeksi. Tällä välin Toni lavasti kuolemansa.

Vuosien jälkeen Toni kuitenkin palasi takaisin Pihlajakadulle ja yritti saada Jennin takaisin. Rikoksiaan hän ei kuitenkaan lopettanut ja yritti kaikin puolin saada rahaa, muun muassa ryöstämällä yökerho Geelin kassan. Hän oli myös velkaantunut Raivolle ja muille rikollisille, jotka vaativat Tonia maksamaan velkansa. Toni ei saanut kerättyä rahoja ja tämä kostautuikin lopulta pahasti: hänen pakoiltuaan Raivoa ja velkojiaan pitkän aikaa, Raivo ja velkojat hukuttivat hänet ja hänet löydettiin jään alta merestä.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toni oli aluksi pörssialalla töissä. Hänet irtisanottiin kuitenkin Gyllendorfin firmasta, koska keskittyi liikaa perheeseensä, etenkin vammautuneeseen veljeensä Petriin, jota Toni ampui vahingossa tämän rikottua Tonin leluautoradan autot. Irtisanomisen jälkeen Toni kokeili monenlaisia eri töitä. Hän teki töitä esimerkiksi pappi Rauni Koivukujalle, oli mukana hyväntekeväisyystöissä sekä ajoi pizzaautoa Ragazzo Povero -pizzeriassa. Ollessaan töissä Ragazzo Povero:ssa hän sai uudelleen töitä Gyllendorffilta. Gyllendorffille palattuaan Tonin työt veivät Saksaan jossa Toni sotkeutui rikollisiin piireihin.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tonin rakkauselämä oli vaisua. Muita suhteita hänellä ei juuri ollut kuin Katjan ja Jennin kanssa käydyt pitkät romanssit. Hänellä ja Jennillä oli yhteinen lapsi, Niko Vainio. Tonilla oli myös Camilla Mustavaaran kanssa epämääräinen suhde.