Nella Tamminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nella Tamminen
Nella Tamminen Emma Nopasen esittämänä.
Nella Tamminen Emma Nopasen esittämänä.
Näyttelijä(t) Sonja Kasurinen (2014–2018)
Emma Nopanen (2018–2022)
Kesto 2014–2022
Ensi-
esiintyminen
Osa 2655: Valse triste
(12. kesäkuuta 2014)
Viimeinen
esiintyminen

Osa 4236: Rikos


(22. kesäkuuta 2022)
Henkilötiedot
Koko nimi Nella Tamminen
Status vankilassa
Ammatti opiskelija
Sukupuoli nainen
Ikä 18
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Vanhemmat Eva Tamminen
Jiri Viitamäki
Sisarukset Magnus Mustavaara (velipuoli)
Nadja Tamminen (siskopuoli)
Puoliso(t) Ressu Mattila (ex-kihlattu)
Henrik Ekholm (entinen poikaystävä)
Kristian Harju (poikaystävä)
Lapset Toivo Taalasmaa
Isovanhemmat Lasse Sievinen
Armi Viitamäki
Tädit ja sedät Paula Sievinen (isotäti, isoäitipuoli, kuollut)
Heli Sievinen (tätipuoli, isän serkku)
Katri Sievinen (tätipuoli, isän serkku)
Annika Sievinen (tätipuoli, isän serkku, kuollut)
Severi Sievinen (setäpuoli, isän kasvattivelipuoli ja serkku, isoisän kasvattipoika)
Serkut Leo Sievinen (pikkuserkku)
Tutut Viola Angervuo (paras ystävä)
Mira Angervuo (kaveri, Violan vaimo)

Nella Tamminen (es. Sonja Kasurinen, 2014–2018, Emma Nopanen, 2018–) on kuvitteellinen henkilö saippuasarjassa Salatut elämät, jossa hän on esiintynyt vuodesta 2014 asti lukuun ottamatta lyhyttä poistumista helmikuussa 2021.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nella on Eva Tammisen ja Jiri Viitamäen tytär, jonka Eva on kasvattanut lähes kokonaan yksin. Hänellä on pikkuvelipuoli Magnus Mustavaara, jonka äiti on Monica Mustavaara. Nellalla on myös pikkusiskopuoli, Nadja Tamminen, jonka isä on Aaro Vaalanne. Nella tapasi Nadjan vasta tämän ollessa noin vuoden ikäinen, sillä hän syntyi Anni Vatasen mökillä Evan ollessa kaapattuna siellä. Nellan perheeseen kuuluvat myös isoisä Lasse Sievinen sekä setäpuoli Severi Sievinen, joiden kanssa hän asui äitinsä ollessa vankina Annin mökillä. Nella on Toivo Taalasmaan biologinen äiti.

Nella asui jonkin aikaa yhdessä isänsä, äitinsä sekä pikkusiskopuolensa Nadjan kanssa. Jirin muutettua Tallinnaan hän jäi asumaan Jirin asuntoon, johon jäivät myös Eva ja Nadja. Nella oli raskaana Ressu Mattilalle, mutta vauvan synnyttyä Nella päätti antaa sen adoptoivaksi Elina ja Noel Taalasmaalle.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nella tapaa isänsä, sydänsairaus ja kodittomuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nellan äiti Eva seurusteli teini-ikäisenä Jiri Viitamäen kanssa. He matkustelivat ympäri Eurooppaa ja olivat onnellisia, kunnes Eva sai tietää olevansa raskaana. Raskaana oleva Eva jätti Jirin ja katosi sanaakaan sanomatta. Jo Nellan ollessa pieni vauva selvisi, että tytöllä oli hengenvaarallinen sydänsairaus, jonka takia hänen ei oletettu elävän kovin pitkään. Vuosien kuluttua Eva ilmestyi Nellan kanssa Jirin ovelle kertoen, että Jiri on Nellan isä. Eva halusi Jirin ja Nellan tapaavan, sillä hän halusi antaa kuolevalle tyttärelleen mahdollisuuden tutustua isäänsä. Jirin oli aluksi vaikea uskoa, että hänellä oli lapsi, mutta hyväksyttyään asian hän päätti tutustua Nellaan ja alkaa tälle isäksi.

Tullessaan sarjaan Nellalla oli vakava sydänsairaus, jonka takia hän joutui käymään paljon sairaalassa. Nellan tila huononi nopeasti ja kävi ilmi, että hän tulisi tarvitsemaan uuden sydämen. Ensimmäinen löydetty sopiva sydän ei kuitenkaan saapunut perille, jonka takia Nellan aika alkoi käymään todella vähiin. Samaan aikaan sairaalassa oli myös Nellan päähän ammuttu isoäitipuoli, Paula Sievinen, joka todettiin aivokuolleeksi. Nella sai tarvitsemansa sydänsiirrännäisen Paulalta, ja elää nykyään normaalia elämää hylkimisenestolääkityksellä.

Nellan äiti Eva oli joutunut jäämään kotiin hoitamaan sairasta tytärtään, jonka takia he olivat joutuneet jo vuosia elämään pienillä tuloilla. Nellan sairaalajakson jälkeen tilanne riistäytyi käsistä, kun Eva ja Nella heitettiin ulos heidän vuokra-asunnostaan maksamattomien vuokrien takia. Eva sai töitä Aki Nikkiseltä, mutta maksamattomien laskujen takia hänen palkastaan perittiin suurin osa ulosottoon. Ylpeytensä takia Eva ei halunnut apua tyttärensä isältä Jiri Viitamäeltä tai Jirin isältä Lasse Sieviseltä, vaan kotinsa menetettyään Eva ja Nella muuttivat autoon asumaan. Asuttuaan autossa jonkin aikaa päätti Nella kuitenkin karata isänsä luo, joka otti hänet ja myöhemmin hänen äitinsä luokseen asumaan. Eva ja Nella muuttivat jonkin ajan kuluttua Nellan isoisälle, sillä Jiriin ihastunut Eva koki olonsa epämukavaksi Heidi Aaltosen kanssa seurustelevan Jirin asunnossa.

Pihlajakadulle muutettuaan Nella tutustui myös muihin hänen sukulaisiinsa, kuten hänen setäpuoleensa Severiin. Severin kuultua äitinsä Paulan sydämen olevan Nellalla, hän ei halunnut nähdä enää Nellaa. Severi ja Nella saivat kuitenkin välinsä sovittua. Myöhemmin Nella ihastui Severiin, josta Severin tyttöystävä Viola Helenius sai tietää. Viola ja Severi olivat aikeissa karata mutta Nellan kuultua suunnitelmasta hän meni kertomaan siitä, joten Viola ja Severi eivät pystyneet karkaamaan. Severi ja Viola olivat vihaisia siitä Nellalle. Kun Violan suhde Benjaminin kanssa paljastui Nellalle, hän päätti lähettää parista kuvan Vaasaan muuttaneelle Severille, joka päätti palata Helsinkiin kostamaan Violalle.

Nellan teini-ikä ja koulukiusaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikään tullut Nella törmäsi ratikassa poikaan, johon ihastui ja lopulta halusi löytää hänet. Nellan ja Violan välit olivat kiristyneet, kun Nuutti Seppä, sama poika johon Nella törmäsi ratikassa, saapui heidän luokalleen. He ajautuivat tappelemaan luokassa, minkä takia myös tyttöjen äitien välit olivat tulehtuneet. Viola Helenius kiusasi Nellaa milloin mistäkin syystä, mutta ajan kuluessa heistä tuli parhaita ystäviä.

Myöhemmin Nella ja Severi lähtivät käymään Ismon Valinnassa, missä Nella törmäsi Nuuttiin. Nella luuli että Nuutti oli ihastunut Violaan, mutta tämä kertoi toivovansa Nellan olevan vapaa. Nuutti luuli Nellan ja Severin seurustelevan. Myöhemmin Nella laittoi hänelle viestin, jossa hän kertoi, ettei hän ole yhdessä Severin kanssa. Koulussa Nuutti pyysi Nellaa olemaan yhdessä hänen kanssaan. Nella suostui ja he päättivät lintsata koulusta. Nella ja Nuutti suutelivat ja alkoivat seurustelemaan. Alettuaan seurustella Nuutin kanssa päätti Nella alkaa meikkaamaan. Samalla hän myös vaihtoi pukeutumistyyliään. Myöhemmin heidän lintsatessaan jälleen kerran tunnilta, Jiri yllätti heidät suutelemasta. Hän vastusti Nellan ja Nuutin seurustelua ja halusi parin eroavan mitä pikimmiten, mikä myös tapahtui, kun Nuutti jätti Nellan Jirin soittaessa hänen vanhemmilleen.

Nella seurusteli hetken aikaa Benjamin Taalasmaan kanssa, mutta he erosivat Nellan saatua tietää Benjaminin tirkistelleen Nellan äitiä Evaa suihkussa ja sen, että Benjamin jätti Violan, kun tämä ei tahtonut harrastaa seksiä Benjaminin kanssa.

Nella täyttää 18 ja Eva katoaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nellan äiti Eva Tamminen seurusteli Aaro Vaalanteen kanssa, joka myös asui heidän kanssaan. Aarolla oli mielenterveysongelmia, joiden takia hän päätyi kaappaamaan raskaana olevan Evan. Eva ei tiennyt, oliko hänen odottamansa lapsen isä Jiri vai Aaro. Aaro piti Jiriä uhkana Evalle, Evan syntymättömälle lapselle, itselleen sekä Nellalle, jolla oli Aaron rakastaman naisen, Paulan, sydän. Eva synnytti Nellan pikkusiskon Aaron äidin, Anni Vatasen mökillä, jonne harhainen Aaro Vaalanne oli vienyt hänet "turvaan". Aaro lavasti Evan katoamisen näyttämään siltä, että Eva olisi lähtenyt vapaasta tahdostaan. Nella joutui hyväksymään sen, että hänen äitinsä oli hylännyt hänet. Evan katoamisen jälkeen Lasse Sievinen, Nellan isoisä, tuli huolehtimaan perheestään Pihlajakadulle.

Nella menetti neitsyytensä 18-vuotissyntymäpäivänään Tale Taalasmaalle. Tapahtuman jälkeen Nellan ja Talen välit kipinöivät ja ihastusta oli ilmassa molemminpuolisesti. Tale päätti kuitenkin palata entisen vaimonsa ja lapsensa luo, joten Nellan ja Talen suhde ei kehittynyt vakavammaksi.

Myöhemmin Nella päätyi humalassa suutelemaan Ressu Mattilaa, johon hän oli ollut aikaisemmin ihastunut. Tämän jälkeen heille kehittyi jonkinlainen suhde, mutta varsinaisesta seurustelusta kaksikko ei sopinut. Pian tämän jälkeen Viola, Nella, muistinsa menettänyt Aaro sekä Ressu lähtivät pelastamaan Evaa Annin mökiltä, sillä Viola ja Aaro olivat löytäneet Annin tuomasta lahjaraamatusta Evan kirjoittaman salaviestin. Pelastusoperaatio onnistui ja Nella näki pitkästä aikaa äitinsä sekä ensimmäistä kertaa pikkusiskonsa Nadja Tammisen.

Nellan raskaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian Evan kotiin paluun jälkeen löysi tämä tyttärensä suutelemasta Ressun kanssa. Nellan vanhemmat eivät pitäneet ajatuksesta, että heidän tyttärensä seurustelisi Ressun kanssa. He uskoivat Ressun haluavan ainoastaan käyttää hyväksi Nellan ihastusta. Nella ja Ressu kuitenkin vakuuttivat olevansa vain kavereita, jonka takia Jirin ja Evan oli jätettävä kaksikko rauhaan. Nella ja Ressu olivat olleet läheisissä tunnelmissa myös nuorten yhteisissä 18-vuotissyntymäpäiväjuhlissa, joiden aikana he menivät baarin wc-tiloihin harrastamaan seksiä.

Jonkin ajan kuluttua Nella alkoi epäillä olevansa raskaana Ressulle. Hän teki Pihlajakadun saunatiloissa parhaan ystävänsä Violan kanssa raskaustestin, joka näytti positiivista. Nella keskeytti tietämättään vanhempiensa sänkypuuhat ja sai kerrotuksi raskausuutisesta äidilleen. Aluksi Eva ei suhtautunut hyvin, mutta hän lupasi olla tyttärensä tukena ja kannusti häntä kertomaan asiasta isälleen. Nella sai kerrottua raskaudesta isälleen, joka oletusten mukaisesti ei suhtautunut asiaan innostuneesti, mutta pyysi myöhemmin anteeksi käytöstään ja lupasi olla tämän tukena, mitä ikinä hän päättääkään. Nella päätti pitää lapsen ja Ressu lupautui lapselle isäksi, koska tiesi millaista on elää ilman isää eikä halunnut lapselleen samaa kohtaloa. Ressu kosi Nellaa, mutta Nella kieltäytyi, sillä ei uskonut Ressulla olevan aitoja tunteita häntä kohtaan. Nellan ja Ressun keskusteltua asiasta kosi Ressu Nellaa uudestaan, jolloin Nella suostui. Nella ja Ressu aikoivat mennä naimisiin samana päivänä Nellan vanhempien kanssa, mutta häät keskeytyivät Evan ja Jirin ongelmien takia. Jiri muutti häiden jälkeen ulkomaille, ja hetken kuluttua hänen äitinsä päätyi tutkintavankeuteen epäiltynä ampumatapauksesta. Tästä huolimatta Nella ja Ressu olivat aikeissa astella uudelleen alttarille, mutta Ressu ei kokenut olevansa valmis isäksi ja aviomieheksi, joten hän jätti Nellan kirjeellä hetkeä ennen vihkimistä. Ressu päätti lähteä Pihlajakadulta ja näin ollen olla osallistumatta lapsensa kasvatukseen.

Ressun lähdön jälkeen ja Evan jouduttua syyttömänä vankilaan Nella huolehti hetken aikaa yksin Nadjasta ja ymmärsi, miten paljon huolenpitoa pieni lapsi tarvitsee. Nella alkoi suunnitella antavansa lapsensa adoptioon, sillä hän ei uskonut jaksavansa huolehtia lapsesta yksin. Evan vapauduttua vankilasta kertoi Nella tälle adoptioaikeistaan, mitä Evan oli todella vaikea hyväksyä. Eräänä iltana Evan ja Nellan tultua saunasta he näkivät Elina Taalasmaan itkemässä saunan pukuhuoneessa. Tämä kertoi heille, ettei enää voisi saada toivomaansa lasta. Kuultuaan Elinan tilanteen Nella tarjosi lastaan tälle adoptoitavaksi. Elina ilahtui tästä, mutta Eva oli toista mieltä asiasta. Eva syytti Elinaa Nellan painostamisesta koskien lapsen adoptiota, mutta Nella kertoi ajatuksen tulleen hänen mieleensä jo ennen Elinan lapsihaaveista kuulemista. Nellan synnytyksen jälkeen hänen äitinsä Eva ja Ressun äiti Salla Mattila kaappasivat lapsen hänen adoptiovanhemmiltaan, Elina ja Noel Taalasmaalta. Myöhemmin Nella löysi lapsen Sievisten asunnosta Evan ja Sallan hoidosta. Nella oli raivoissaan äidilleen toisen lapsen kaappauksesta. Eva pyysi anteeksi ja lupasi pysyä jatkossa erossa lapsesta. Nellalle se ei riittänyt, vaan hän ehdotti pois muuttoa Helsingistä. Aluksi Eva ei aluksi pitänyt Nellan ehdotuksesta, mutta myöntyi lopulta. Nella poistui hetkeksi sarjasta helmikuussa 2021 muuttaessaan äitinsä ja siskonsa kanssa Hankoon, mutta muutti takaisin Helsinkiin ja palasi sarjaan.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]