Severi Sievinen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Severi Sievinen
Severi Roope Puhakan esittämänä.
Severi Roope Puhakan esittämänä.
Näyttelijä(t) Sisu Koukkula (2009–2010)
Rufus Rusanen (2011–2016)
Roope Puhakka (2016–)
Kesto 2009–
Ensiesiintyminen Osa 1771: Peppi vanhenee huomiosta vuosilla (31. elokuuta 2009)
Henkilötiedot
Koko nimi Severi Rikhard Sievinen ent. Lepistö
Sukupuoli mies
Kotipaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B10
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Vanhemmat Paula Sievinen (kuollut)
Eero Vanala (kuollut)
Lasse Sievinen (kasvatti-isä)
Sisarukset Katri Sievinen (siskopuoli)
Heli Sievinen (siskopuoli)
Annika Sievinen (siskopuoli, kuollut)
Tädit ja sedät Aaro Vaalanne (setä)
Armi Viitamäki (täti)
Serkut Joonatan Sievinen
Linda Eerikäinen
Satu Sievinen
Jere Sievinen
Jiri Viitamäki (myös kasvatti-isän poika)
Nella Tamminen (serkun tytär)
Viola Helenius (serkun tytär)
Magnus Mustavaara (serkun poika)

Severi Rikhard Sievinen (ent. Lepistö, es. Sisu Koukkula 2009–2010, Rufus Rusanen 2011–2016, Roope Puhakka 2016–[1]) on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Severi Sievinen on Paula Sievisen ja Eero Vanalan poika. Severin biologinen isä Eero ei ehtinyt nähdä lastaan ennen kuolemaansa. Lasse Sievinen on kuitenkin pitänyt Severiä omana lapsenaan vaikkei tämän biologinen isä olekaan. Katri Sievinen, Heli Sievinen ja edesmennyt Annika Sievinen ovat Severin siskopuolia. Jiri Viitamäki on Severin serkku, mutta Severi pitää häntä veljenään. Severillä on myös serkku, Linda Eerikäinen, setänsä Aaro Vaalanteen puolelta. Severin kummit ovat Panu Kaukovaara ja Iiris Kaukovaara, joita ei ole nähty sarjassa vuoden 2010 jälkeen.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paulan odottaessa Severiä hän seurusteli vielä Severin biologisen isän, Eero Vanalan kanssa. Eeron mielenterveys oli lähellä kuolemaa, kuitenkin horjui ja hän alkoi nähdä sumua ja näkyjä kaksoisveljestään Aaro Vaalanteesta, joka oli narsistinen ja piinasi Eeroa koko elämänsä ajan. Eero hautasi raskaana olevan Paulan verstaansa lattian alle suojaan Aarolta. Paulan entinen mies Lasse Sievinen löysi Paulan ja pelasti hänet ja syntymättömän lapsen. Eero kuoli Kentaurin räjähdyksen jälkeen sairaalassa eikä koskaan ehtinyt nähdä poikaansa. Lasse lupasikin kasvattaa pojan omanaan ja on hyvin omaksunut roolin Severin isänä. Myös Severi on aina pitänyt Lassea isänään.

Tutustuminen biologiseen isoäitiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keväällä 2012 Severi tutustui Joonatan Sievisen sosiaalityöntekijänä työskennelleeseen Anni Vataseen. Anni ystävystyi Sievisten perheen kanssa, mutta erityisen kiinnostunut hän oli Severistä. Pian Anni paljasti olevansa Severin Eero-isän äiti eli Severin isoäiti. Kun asia paljastui Paulalle, hän käski Annin pysyä poissa poikansa elämästä, mutta myöhemmin antoi Annille luvan tavata Severiä.

Kidnappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Lasse sai kuulla Annilta, että tämä on Severin isoäiti, hän kielsi Annia enää tapaamasta Severiä. Anni houkutteli Severin salaiseen tapaamiseen – perheelleen Severi oli kertonut menevänsä kaverinsa luokse yökylään. Todellisuudessa Severi tapasi Annin koulunsa pihalla, ja he lähtivät autolla kohti Annin kotia. Sieviset saivat selvyyden asiasta luettuaan Severin tekstiviestejä, joissa Anni oli sopinut tapaamispaikan Severin kanssa. Sieviset lähtivät Annin perään ja takaa-ajon päätteeksi Anni ajoi sillalta alas jokeen, ja Lasse, Paula sekä Joonatan törmäsivät sillalla olevaan tietyöromuun.

Hetki onnettomuuden jälkeen Severin kuolleeksi luultu setä Aaro Vaalanne kävi pelastamassa Severin pois uppoavasta autosta ja soitti paikalle ambulanssin. Kävi ilmi, että Severi oli menettänyt muistinsa onnettomuudessa ja Aaro oli uskotellut Severille olevansa hänen isänsä. Severin muisti kuitenkin palautui ja hän yritti karata, mutta yritys kuitenkin epäonnistui. Samaan aikaan, kun Sievisten huoli Severistä kasvoi, Anni alkoi katua Severin kaappaamista ja halusi palauttaa pojan takaisin tämän vanhemmille. Anni oli aikeissa lähteä viemään Severiä kotiin, mutta Aaro yllätti heidät ja esti heidän lähtönsä. Aaro kolkkasi Annin halolla ja telkesi hänet kellariin.

Myöhemmin Paula löysi Annin avulla Severin ja sen jälkeen Aaro haki myös Paulan mökilleen, josta he suunnittelivat yhdessä karkaavansa Ruotsiin. Poliisi, Lasse ja Ismo kuitenkin pysäytti karkulaiset. Anni ja Aaro vangittiin ja Paula ja Severi palasivat kotiin Pihlajakadulle. Ennen kotiin lähtöä Severi kuitenkin vapautti Aaron poliisiautosta, ja hän pakeni poliiseilta.

Äidin mielenterveysongelmat ja kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron vankeudessa elämisen jälkeen Paula sai mielenterveydellisiä ongelmia ja pakeni Pihlajakadulta. Lasse-isä lähti etsimään häntä. Severi jäi asumaan Ismo Laitelan ja Liisa Salon kanssa. Vanhempiaan ikävöivä Severi sai Lassen palaamaan kotiin valehtelemalla Ismon lyöneen tätä. Lasse lupasi jättää Paulan etsinnät poliisille ja lopulta vuoden päästä Paula palasikin takaisin kotiin.

Kauan ei onnea kestänyt, kun Katariina Mäkelän hyväntekeväisyystansseissa Paula sai osuman luodista päähänsä ja vajosi koomaan. Paulan hengityskoneet kytkettiin pois, jotta Jirin tytär Nella Tamminen saisi Paulan sydämen. Severi ei halunnut olla tekemisissä Nellan kanssa, koska hänellä oli äitinsä sydän. Severi myös tönäisi Nellaa ja Jiri Viitamäki suuttui siitä. Nykyään Severi ja Nella ovat ystäviä. Äitinsä kuoleman jälkeen Severi alkoi ikävöidä isäkseen luulemaansa Aaroa ja päättikin etsiä tämän käsiinsä Aaron päiväkirjan avulla.

Suhde Violaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Severi tutustui Aaron tyttärentyttäreen Viola Heleniukseen Instagram-sovelluksen kautta. He tapailivat muutaman kerran, mutta Jiri Viitamäki ei ollut kovin mielissään tästä. Yhtenä Violan vierailun aikana Severi loukkasi Violaa ja Viola meni isoveljensä Anton Heleniuksen luokse. Viola valehteli Antonille, että Severi oli houkutellut hänet huoneeseensa ja laittanut kätensä Violan paidan alle. Anton tuli hermostuneena selvittämään tätä ja lopulta Viola kertoi totuuden. Severi päätti kostaa tämän Violalle. Hän lähetteli Violalle viestejä esittäen olevansa nuori Joonatan Sievinen. Hän jäi kuitenkin kiinni, ja joutui sopimaan Violan kanssa. Sittemmin he alkoivat seurustella. Syksyllä 2017 esitetyssä jaksossa Severi näki Violan suutelemassa tämän velipuolta Benjaminia. Severi sai tietää, että Violalla on salasuhde Benjaminiin Violan ja Severin kaukosuhteesta huolimatta. Hän yritti kostaa Nellan kanssa Violalle sen, että Viola petti Severin luottamuksen ja kiusasi Nellaa. Myöhemmin he alkoivat seurustella uudelleen. Aluksi Aaro ei hyväksynyt heidän seurusteluaan, koska he ovat sukua.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaisla: lapsuudenihastus, päättynyt
  • Alissa Nikkinen: Severi tirkisteli Alissaa kun Alissa vaihtoi vaatteitaan
  • Viola Helenius: suhde
  • Monica Mustavaara: ihastus, suudelma vaihdettu Monican ollessa humalassa, sittemmin Severi suuteli Monicaa ja myöhemmin päätyivät sänkyyn.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]