Severi Sievinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Severi Sievinen
Severi Roope Puhakan esittämänä.
Severi Roope Puhakan esittämänä.
Näyttelijä(t) Sisu Koukkula (2009–2010)
Rufus Rusanen (2011–2016)
Roope Puhakka (2016–2021)
Kesto 2009–2015, 2015–2021
Ensi-
esiintyminen
Osa 1771: Peppi vanhenee huomiosta vuosilla (31. elokuuta 2009)
Viimeinen
esiintyminen
4076: Hääyö (30. lokakuuta 2021)
Henkilötiedot
Koko nimi Severi Rikhard Sievinen
Status sinkku
Ammatti opiskelija
Sukupuoli mies
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Tallinna
Suhteet
Vanhemmat Paula Sievinen (kuollut)
Eero Vanala (biologinen-isä, kuollut)
Lasse Sievinen (kasvatti-isä)
Sisarukset Katri Sievinen (siskopuoli)
Heli Sievinen (siskopuoli)
Annika Sievinen (siskopuoli, kuollut)
Jiri Viitamäki (kasvattivelipuoli, serkku)
Isovanhemmat Anni Vatanen
Eeron isä
Tädit ja sedät Aaro Vaalanne
Armi Viitamäki
Leo Sievinen (setäpuoli, kuollut)
Sisarusten lapset Nella Tamminen (kasvattivelipuolen tytär, serkun tytär)
Magnus Mustavaara (kasvattivelipuolen poika, serkun poika)
Serkut Joonatan Sievinen (serkkupuoli)
Jere Sievinen (serkkupuoli)
Satu Sievinen (serkkupuoli)
Leo Sievinen (serkkupuolen poika)
Linda Eerikäinen
Viola Angervuo (serkun tytär)
Nadja Tamminen
Ilo Angervuo (serkun lapsenlapsi)

Severi Rikhard Sievinen (ent. Lepistö, es. Sisu Koukkula 2009–2010, Rufus Rusanen 2011–2016, Roope Puhakka 2016–[1]) on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät.

Severi Sievinen on Paula Sievisen ja Eero Vanalan poika. Severin biologinen isä Eero ei ehtinyt nähdä lastaan ennen kuolemaansa. Lasse Sievinen on kuitenkin pitänyt Severiä omana lapsenaan vaikkei tämän biologinen isä olekaan. Katri, Heli ja edesmennyt Annika ovat Severin siskopuolia. Jiri Viitamäki on Severin serkku, mutta Severi pitää häntä veljenään. Severillä on myös serkkuja, Linda Eerikäinen ja Anton Helenius, setänsä Aaro Vaalanteen puolelta. Severin kummit ovat Panu ja Iiris Kaukovaara, joista Iiristä ei ole nähty vuoden 2010 jälkeen.

Elämä Pihlajakadulla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen syntymää

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paulan odottaessa Severiä hän seurusteli vielä tämän biologisen isän, Eero Vanalan kanssa. Eeron mielenterveys kuitenkin horjui ja hän alkoi nähdä näkyjä kaksoisveljestään Aarosta, joka oli piinannut häntä koko tämän elämän ajan. Eero hautasi raskaana olevan Paulan verstaansa lattian alle ”suojaan Aarolta”. Paulan entinen puoliso Lasse Sievinen kuitenkin löysi Paulan ja pelasti tämän. Eero kuoli kahvila Kentaurin räjähdyksen jälkeen sairaalassa eikä ehtinyt nähdä poikansa syntymää. Lasse toimi lapsen isänä ja lupasi kasvattaa pojan omanaan.

Tutustuminen biologiseen isoäitiin

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varttuessaan Severi tutustui Joonatan Sievisen sosiaalityöntekijään Anni Vataseen. Anni ystävystyy Sievisten kanssa, ja pian hän paljastui Severin Biologisen isän Eeron äidiksi eli Severin isoäidiksi. Tämän jälkeen Lasse kielsi Annia tapaamasta Severiä, mutta Anni houkutteli pojan luokseen tekstiviesteillä. Sieviset lähtevät Annin perään, mutta takaa-ajon päätteeksi Anni ajoi Severi kyydissään sillalta alas jokeen, ja Lasse, Paula sekä Joonatan törmäävät sillalla olevaan tietyöromuun.

Severin kuolleeksi luultu setä Aaro pelastaa Severin pois uppoavasta autosta jonka seurauksena Severi menettää muistinsa ja Aaro uskottelee olevansa hänen isänsä. Vaikka pojan muisti alkaa palautua, Aaro ei päästä häntä lähtemään. Anni alkaa katua Severin kaappaamista ja yrittää palauttaa pojan takaisin tämän vanhemmille, mutta Aaro estää heidän lähtönsä. Anni paljastaa Severin olinpaikan Paulalle, jota Aaro yrittää houkutella karkureissulle Ruotsiin. Poliisi, Lasse sekä Ismo Laitela kuitenkin pysäyttävät karkulaiset. Aaro pakenee poliiseilta, ja Sieviset palaavat kotiin.

Äidin mielenterveysongelmat ja kuolema

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Paula alkoi kokea mielenterveysongelmia ja pakeni sen seurauksena Pihlajakadulta päätti Lasse lähteä etsimään häntä ulkomailta. Severi jäi asumaan siksi ajaksi Ismo Laitelan ja Liisa Salon kanssa. Vanhempiaan ikävöivä Severi sai Lassen palaamaan kotiin valehtelemalla että Ismo löi häntä. Tämän jälkeen Lasse päätti jättää Paulan etsinnät poliisille ja lopulta vuoden päästä Paula palasi takaisin kotiin.

Katariina Mäkelän hyväntekeväisyystansseissa Paula saa osuman luodista ja vajoaa koomaan. Hengityskoneet kytketään pois, jotta Jirin tytär Nella Tamminen saisi Paulan sydämen. Severi ei aluksi tahdo olla tekemisissä Nellan kanssa, mutta myöhemmin kaksikko ystävystyy. Äitinsä kuoleman jälkeen Severi alkaa ikävöidä isäkseen luulemaansa Aaroa ja päättää etsiä tämän käsiinsä Aaron päiväkirjan avulla.

Suhde Violaan

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Severi tutustuu Aaron tyttärentyttäreen Viola Heleniukseen Instagram-sovelluksen kautta. Yhtenä Violan vierailun aikana Severi loukkaa Violaa, minkä seurauksena Viola väittää veljelleen Antonille, että Severi oli houkutellut hänet huoneeseensa ja laittanut kätensä Violan paidan alle. Yhteenotosta alkaa ikävä koston kierre, mutta myöhemmin pari kuitenkin sopii riitansa ja alkaa seurustella. Sittemmin Severille paljastuu, että Violalla on salasuhde Benjamin Taalasmaahan, mutta kostoyritysten ja riitelyn jälkeen pari palaa yhteen.

Kun Aaro tulee koululuokkaan pitämään puheen kiusaamisesta, hän paljastaa samalla olevansa Violan isoisä ja Severin ”isä”. Kiusaajat alkavat kutsua Severin ja Violan suhdetta insestiksi. Benjaminin kanssa vietetyn saunaillan aikana Severi toteaa ”Monican olevan parempi sängyssä”, minkä Viola kuulee ja mikä lopulta johtaa parin eroon.