Luettelo televisiosarjan Salatut elämät oheismateriaaleista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Salatut elämät spin-offeista ja oheismateriaaleista.

Spin-off -sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salatuista elämistä on tehty tähän mennessä kaksitoista sarjan omasta juonesta irrallista internetissä esitettyä minisarjaa. Sarjasta on tehty myös joulukuussa 2012 ensi-iltansa saanut elokuva, jonka jatko-osa sai ensi-iltansa joulukuussa 2014.[1]

Romeo & Rafael Desperados[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Salatuista elämistä tehty spin-off-sarja on nimeltään Romeo & Rafael Desperados. Sarjassa seurattiin Romeo (es. Constantinos Mavromichalis) ja Rafael Aron (es. Sami Ristiniemi) pakomatkaa. Veljeksillä oli paljon rahaa, mutta ne hupenivat heidän joutuessaan pikkurikollisten huijaamiksi.

Kymmenosaisen sarjan jaksot ovat noin kolmen minuutin mittaisia. Sarja oli nähtävissä ainoastaan MTV3:n netissä. Aluksi sarja oli maksullinen, mutta kun kaikki jaksot oli julkaistu internetissä, sai sarjaa katsoa ilmaiseksi.

Sarja kuvattiin kesän 2008 aikana. Sen ensimmäinen osa julkaistiin 18. elokuuta 2008 eli samana päivänä, kuin Salatut elämät palasi kesätauolta.[2]

Lillukanvarsia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lillukanvarsia

Toinen Salatuista elämistä tehty spin-off-sarja on nimeltään Lillukanvarsia. Romeo & Rafael Desperados -sarjan mukaisesti myös tämä sarja julkaistiin ainoastaan internetissä MTV3:n Katsomo-palvelussa. Sarja julkaistiin internetiin Salattujen elämien joulutauon aikana vuodenvaihteessa 2010–2011. Ensimmäinen osa julkaistiin 27. joulukuuta 2010 ja viimeinen, sarjan kymmenes osa, 7. tammikuuta 2011.

Lillukanvarsia-sarjan pääosassa ovat sarjan roolihahmot Jenni Vainio (es. Anu Palevaara) ja Cindy Rintala (es. Mia Ehrnrooth), jotka haluavat perustaa oman meikkibisneksen.[3]

Tuuliranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tuuliranta

Kolmas Salatuista elämistä tehty spin-off-sarja on nimeltään Tuuliranta. Sarja julkaistiin MTV3:n Katsomo-palvelussa Salattujen elämien joulutauon aikana vuodenvaihteessa 2011–2012. Sarja esitettiin kokonaisuudessaan MTV3-kanavalla 2. syyskuuta 2012.

Kymmenosaisen sarjan pääosissa nähdään Peppi Puolakka (es. Sara Säkkinen), Jiri Viitamäki (es. Mikko Parikka), Heidi Aaltonen (es. Venla Savikuja) ja Joonatan Sievinen (es. Markku Pulli).[4]

Young Man, Cash Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Young Man, Cash Man

Neljäs Salatuista elämistä tehty spin-off-sarja on nimeltään Young Man, Cash Man.[5] Nettisarjan kaikki kaksikymmentä jaksoa julkaistiin MTV3:n Katsomo-palvelussa kesällä 2013.[5] Sarjan pääosassa on Emil Hallbergin esittämä Onni ”Tale” Taalasmaa, joka pääsee hotellin vloggaajaksi.

Young Girl, Dream Girl[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Young Girl, Dream Girl

Viides nettiin Salatuista elämistä tehty spin-off-sarja on nimeltään Young Girl, Dream Girl, joka oli neljännen spin-off-sarjan tapaan 20-osainen. Se julkaistiin MTV:n Katsomo-palvelussa kesällä 2014.[6] Sarjan päähenkilönä on Rosa Rusasen esittämä Iida Mustonen, joka joutuu ystävineen kokemaan ahdistavia tapahtumia Jannen (es. Hemmo Karja) perheen luksushuvilalla.

Satula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Satula

Kuudes nettiin Salatuista elämistä tehty spin-off-sarja on nimeltään Satula. Sarja julkaistiin MTV:n Katsomo-palvelussa kesällä 2015. Sarjan pääosissa ovat Janne Haukkala (es. Hemmo Karja), Tale Taalasmaa (es. Emil Hallberg) sekä Aino Kaukovaara (es. Jasmin Voutilainen).[7]

Sarjassa Ulla (es. Maija-Liisa Peuhu) on lähettänyt Jannen ja Talen auttamaan serkkuaan Ulpua (es. Maija-Liisa Peuhu) pieneen maalaiskylään. Retken alussa joku kuitenkin yrittää vahingoittaa heitä. Maalaiskylässä he tapaavat outojen asukkaiden lisäksi myös Aino Kaukovaaran.[8]

Bikineitä ja timantteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Bikineitä ja timantteja

Salatut elämät -sarjan seitsemäs spin-off-sarja on nimeltään Bikineitä ja timantteja. Sarja julkaistiin MTV:n Katsomo-palvelussa kesällä 2016. Sarjan pääosissa ovat Alissa Nikkinen (es. Johanna Puhakka), Sanni Taalasmaa (es. Kerttu Rissanen) sekä Iida Mustonen (es. Pinja Kanon).[9] Kuusitoista sarjan fania valittiin kuvaamaan sarjan kuvauksista materiaalia Salattujen elämien YouTube-kanavalle.[10]

Pihlajakadun tuhmat tädit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salattujen elämien kahdeksas spin-off, nimeltään Pihlajakadun tuhmat tädit, sai lopulta myös kaksi jatko-osaa oltuaan todella suosittu. Sarjan pääosissa ovat Linda Eerikäinen (es. Monika Lindeman), Monica Mustavaara (es. Irina Vartia), Eva Tamminen (es. Tiia Elg) sekä Camilla Mustavaara (es. Nora Rinne). Sarjassa naisnelikko viettää Lindan polttareita ja joutuvat seuraavana päivänä kertaamaan yhdessä edellisillan tapahtumia. Tämä spin-off-sarja sisälsi neljä jaksoa, jotka kaikki kestivät hieman yli 20 minuuttia. Jaksot julkaistiin Katsomossa 29. marraskuuta 2016. Tammikuussa 2017 uutisoitiin, että sarja tulee saamaan jatkoa kesällä 2017.[11] Toisen kauden nimi on Pihlajakadun tuhmat tädit - Vaatteet pois ja tähänkin kauteen sisältyi neljä noin 20 minuutin mittaista jaksoa. Kauden jaksot julkaistiin Katsomossa 8. kesäkuuta 2017 ja kausi sai jo ensimmäisen viikon aikana yli miljoona katselukertaa, mikä ylitti ensimmäisen kauden ennätyksen.[12] Jo ennen sarjan toisen kauden julkaisua paljastettiin, että sarjasta on suunnitteilla myös kolmas kausi[13] nimeltä Pihlajakadun tuhmat tädit - Syntiset, joka julkaistiin MTV Katsomossa 23. marraskuuta 2017.[14]

Kämppä tyhjänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kämppä tyhjänä

Salattujen elämien yhdeksäs spin-off, Kämppä tyhjänä, on kolmen viisiosaisen kauden mittainen kokonaisuus, jonka ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin MTV Katsomossa 24. toukokuuta 2018. Toinen tuotantokausi julkaistiin 16. elokuuta 2018. Sarjassa Pihlajakadun nuoret Viola Helenius (es. Vivi Wahlström), Benjamin Taalasmaa (es. Aaron Bojang), Nella Tamminen (es. Sonja Kasurinen) ja Severi Sievinen (es. Roope Puhakka) kouluelämää sekä kotibileiden järjestämistä.[15] Kausien jaksot ovat noin 10 minuutin mittaisia eli yhteensä yhdellä kaudella on materiaalia noin 50 minuuttia. Kämppä tyhjänä sarjasta tulee kesällä 2019 kolmas kausi.lähde?

Pihlajasatu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Pihlajasatu

Kesällä 2018 esitettiin MTV3-kanavalla Pihlajasatu-niminen järjestyksessään kymmenes spin-off, jota esitettiin ensisijaisesti televisiosarjana MTV3-kanavalla. Se on kymmenosainen sarja, jossa nähtiin sarjan nykyisten hahmojen lisäksi useita sarjasta poistuneita hahmoja, kuten Jenni Vainio (es. Anu Palevaara), Salla Laitela (es. Hanna Kinnunen), Markus Ekholm (es. Andrei Sandberg), Ossi Puolakka (es. Sami Sarjula) sekä Miia Laitela (es. Venla Saartamo). Pihlajasatu on tarina siitä, mitä olisi tapahtunut, jos asiat olisivat menneet toisin kuin runkosarjassa.[16] Esimerkki sarjan juonikuvion muutoksista on se, että runkosarjassa menehtyneet Jenni ja Miia ovat sarjassa elossa. Ensimmäiset neljä jaksoa kertovat Aki Nikkisen (es. Sami Uotila) tarinasta, mikäli se olisi mennyt toisin kuin runkosarjassa. Seuraavien neljän jakson päähenkilönä on Ismo Laitela (es. Esko Kovero) ja kahdessa viimeisessä jaksossa päähenkilönä on Kari Taalasmaa (es. Tommi Taurula).

Pihlajasadusta julkaistaan kesällä 2019 toinen kausi. Toisella kaudella kerrotaan Salinien ja Sievisten perheiden tarinat. Kaudella nähdään vanhoista hahmoista ainakin Jukka Salin, Hanna Salin, Silja Hickley, Lasse Sievinen, Heli Sievinen, Paula Sievinen ja Katri Sievinen.[17]

Pahainpäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Pahainpäivä

Salattujen elämien yhdestoista spin-off on viisiosainen halloween-teemainen Pahainpäivä-nettisarja, joka julkaistiin MTV Katsomossa 24. lokakuuta 2018.[18] Sarjan pääosissa ovat jälleen Pihlajakadun nuoret Viola, Benjamin, Nella ja Severi. Heidän lisäkseen sarjassa nähdään runkosarjan nykyisistä hahmoista Kalle Laitela (es. Pete Lattu), Sanni Taalasmaa (es. Kerttu Rissanen) ja Pietari Haukkala (es. Miikka Wallin) sekä Kämppä tyhjänä-spin-offista tuttu nuorten luokkakaveri Jonne.

Soppatykkimiehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Soppatykkimiehet

Soppatykkimiehet on kahdestoista spin-off, joka on viisiosainen, ja se julkaistiin MTV-suoratoistopalvelussa 22. joulukuuta 2018. Televisiossa sarja esitettiin yhtenä kokonaisuutena MTV3-kanavalla 7. tammikuuta 2019. Pääosissa nähdään Janne Haukkala (es. Hemmo Karja) ja Onni "Tale" Taalasmaa (es. Emil Hallberg).

MC Taalasbiili[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: MC Taalasbiili

Viisiosainen spin-off MC Taalasbiili jukaistaan MTV-suoratoistopalvelussa 22. heinäkuuta 2019. Sarjassa Kari Taalasmaa päättää vanhan linnakundikaverinsa Skäbän (Marko Äijö) kanssa toteuttaa vanhan suunnitelmansa ajaa Amerikan halki moottoripyörällä.

Ullalla on asiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spin-off -sisarsarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rantabaari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Rantabaari

Rantabaari-sarjaa tullaan esittämään Sub-kanavalla kolmena iltana viikossa syksyllä 2019. Sarjassa on mukana Salatuista elämistä Alissa Nikkinen (es. Johanna Puhakka), Lola Vinberg (es. Sofia Arasola) sekä Pietari Haukkala (es. Miikka Wallin).

Spin-off -elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nightmare – painajainen merellä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MTV3 ilmoitti huhtikuussa 2012, että Salatut elämät -sarjaan perustuva kauhuelokuva on tuotannossa. Työnimellä Ei maata näkyvissä aiemmin tunnetun Nightmare – painajainen merellä -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tiina Tanskanen ja Teemu Salonen, ja sen ohjasi Marko Äijö. Elokuva kuvattiin kesäkuussa 2012, ja sen ensi-ilta oli 5. joulukuuta 2012.[19][20]

Elokuvan pääosaa näyttelee Sara Säkkinen, ja muissa rooleissa nähdään Mikko Parikka, Venla Savikuja, Markku Pulli, Tero Tiittanen, Sara Lohiniva, Patrik Borodavkin, Sampsa Tuomala sekä Karoliina Blackburn.[21] Elokuvassa Parikan esittämä Peppi joutuu kohtaamaan laivamatkalla menneisyytensä haamuja, jotka liittyvät huumekuolemaan, jossa Peppi oli osallisena.[22]

Elokuva sai innoituksensa Salattujen elämien spin-off-sarjasta Tuuliranta. MTV3:n mukaan Salatut elämät -aiheinen elokuva oli ollut jo pidemmän aikaa suunnitteilla, mutta sopivaa konseptia elokuvalle ei aiemmin keksitty.[21] Elokuvan kokonaisbudjetti oli noin puoli miljoonaa euroa, ja Suomen elokuvasäätiö kattaa siitä 200 000 euroa. Elokuva on pääasiassa nuorille suunnattu, ja se on kielletty alle 12-vuotiailta.[23]

Nightmare 2 – Painajainen jatkuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen sarjaan perustuva elokuva on nimeltään Nightmare 2 – Painajainen jatkuu.[24] Elokuva kuvattiin kesällä 2014[24] ja se sai ensi-iltansa 3. joulukuuta 2014. Elokuvassa sen henkilöhahmot joutuvat eristyksiin saarelle.[24][1] Elokuvan pääosissa näyttelevät Sara Parikka, Tero Tiittanen, Mikko Parikka, Hemmo Karja, Emil Hallberg sekä Tommi Taurula.[25]

YouTube-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salatuilla elämillä on oma YouTube-kanava. Pääosassa siitä vastaavat Rea Dominicy, Eeva Helenius, Susanna Jyllinmaa ja Tommi Sipilä. Näiden sarjojen lisäksi kanavalla julkaistaan videoita esimerkiksi kulissien takaa.

Loma-Stadi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loma-Stadi on ensimmäinen YouTube-sarja, jonka Salatut elämät julkaisi viralliselle YouTube-kanavalleen. Se on Tero Tiittasen ja Janne Saarisen, jotka näyttelevät sarjassa hahmoja Sergei Kuula ja Anton Helenius, tähdittämä Helsingin nähtävyyksiä ja lomakohteita esittelevä sarja. Sarjan ensimmäinen jakso julkaistiin YouTubeen 26. kesäkuuta 2017 ja siitä eteenpäin jaksoja julkaistiin maanantaisin kello 11.30 elokuun 14. päivään saakka.[26][27]

Kesälaitumilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesälaitumilla on Irina Vartian tähdittämä kolmiosainen YouTube-sarja, jossa hän esittelee vapaa-ajan harrastustaan ratsastamista. Sarjasta ilmestyi kerran viikossa uusi jakso. Sarjassa vierailevana tähtenä nähtiin Esko Kovero.

Mikko feat.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikko feat. on Salatuissa elämissä Jiri Viitamäkeä näyttelevän Mikko Parikan tähdittämä YouTube-sarja, jossa hän kokeilee kollegoidensa opastuksella uusia taitoja. Sarjan ensimmäisessä jaksossa vierailevana tähtenä nähtiin Parikalle seiväshyppyä opettava Miikka Wallin, joka esittää sarjassa Pietari Haukkalaa. Toisessa jaksossa Benjamin Taalasmaata näyttelevä Aaron Bojang tutustuttaa Mikon parkouriin. Sarjan kolmannessa jaksossa viulunsoittoa harrastanut Sanni Taalasmaan näyttelijä Kerttu Rissanen opetti Mikolle viulunsoiton alkeita. Sofia Arasola, joka näyttelee sarjassa hahmoa nimeltä Lola Vinberg, vieraili neljännessä jaksossa opettaen Parikalle tankotanssia. Viidennen jakson vieraana nähtiin Salattujen elämien maskeeraajana työskentelevä Jane Koski, joka ensi näytti Mikolle, miten hän tekee Nora Rinteelle tämän hahmon Camilla Mustavaaran meikin. Sitten Mikko sai tehdä perässä Noralle samaisen meikin. Maaliskuussa 2018 sarjaan haettiin Salattujen elämien fania seuraavan Mikko feat.-jakson vierailijaksi. Samaisen vuoden toukokuussa julkaistiin jakso, jossa Salkkarit-fani Julia Puustinen opettaa Parikalle ringetteä.

Café Sara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Café Sara on Sara Parikan, joka näyttelee Salkkareissa hahmoa nimeltä Peppi Puolakka, tähdittämä YouTube-sarja, jossa hän keskustelee kahvittelun merkeissä julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa ja kyselee heiltä kysymyksiä liittyen heidän uraansa sekä Salkkareihin. Osa kysymyksistä on sarjan fanien lähettämiä. Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistiin syksyllä 2017. Ensimmäinen jakso, jossa vierailijana nähtiin laulaja Suvi Teräsniska, julkaistiin 16. lokakuuta 2017. Sarjan toisessa jaksossa vieraili Idols-kilpailusta tunnetuksi tullut Diandra. Helmikuussa 2018 kuvattiin uusi jakso, jonka vieraana nähdään sarjassa Lari Väänästä näytellyt Ronny Roslöf.[28] Jakso julkaistiin kuitenkin vasta syksyllä 2018, kun Roslöfin esittämä Lari oli palannut sarjaan. Ennen sitä, keväällä 2018 julkaistiin jakso, jossa vierailijana nähtiin Venla Saartamo, joka näytteli sarjan alkuaikoina Miia Laitelaa.

Hääkimara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hääkimara on kesä- ja heinäkuussa 2018 esitetty YouTube-sarja, jossa Camilla Mustavaaran näyttelijä Nora Rinne ja Aki Nikkisen näyttelijä Sami Uotila ruotivat Salatuissa elämissä esitettyjä hääkohtauksia kautta aikojen. Sarjassa nähtiin miltei kaikki sarjan historiassa esitetyt häät, esimerkiksi Hanna ja Jukka Salinin häät, Elina Taalasmaan ja Markus Ekholmin häät, Camillan ja Ken Ojalan häät, Paula ja Lasse Sievisen häät sekä Jenni Vainion ja Ossi Puolakan häät.

Manse - Saran ja Kertun kesäretki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manse - Saran ja Kertun kesäretki on Sara Parikan ja Kerttu Rissasen tähdittämä YouTube-sarja, jonka ensimmäinen osa julkaistiin Salattujen elämien virallisella YouTube-kanavalla 2. heinäkuuta 2018. Sarjassa tutustutaan Loma-Stadi-sarjan tavoin kaupungin nähtävyyksiin ja lomakohteisiin, mutta tässä sarjassa esitellään Helsingin sijaan Tampereen nähtävyyksiä. Sarjassa vierailivat myös Salatut elämät-sarjasta tutut näyttelijät Esko Kovero, Miikka Wallin ja Eva Adamson.

IsmoTube[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IsmoTube on Ismon valintaan sijoittuva Ismo Laitelan, jota näyttelee Esko Kovero, ja tämän Olli-nimisen kauppa-apulaisen YouTube-sarja, jonka ensimmäinen jakso julkaistiin 27. elokuuta 2018. Kyseisessä jaksossa Olli kuvasi salaa videon Ismosta, joka alkujärkytyksensä jälkeen yrittää saada uusia asiakkaita kauppaansa tekemällä YouTube-videoita.

Yötön yö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yötön yö on kolmiosainen sarja, jossa selvitetään, miten Miikka Wallinin esittämän Pietari Haukkalan matka päätyi metsästä heräämiseen. Illan oli tarkoitus olla "normaali koti-ilta". Sarjan ensimmäinen jakso julkaistiin 3. syyskuuta 2018 ja sen käsikirjoitus on tehty kesän 2018 aikana järjestetyn kirjoituskilpailun perusteella.

Bloopers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloopers on videosarja, jonka jaksoissa nähdään koosteita epäonnistuneista otoista runkosarjassa. Lisäksi muita Bloopers-videoita on julkaistu Pihlajakadun tuhmat tädit- ja Kämppä tyhjänä-spin-off-sarjojen kuvauksista.

Viikon kurkistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viikon kurkistus on perjantaisin kello 20 julkaistava vajaan minuutin mittainen kooste paljastuksista seuraavaan viikkoon. Yleensä videossa näytetään pätkiä, jotka jäävät epäselväksi videon katsomisen perusteella tai vaikuttavat seuraavan viikkoon merkittävästi. Videossa on yleensä 4-6 pätkää.

The Look[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Look on YouTube-sarja, jossa tutustutaan hahmojen puvustukseen ja maskeeraukseen. Sarjan ensimmäisessä jaksossa esiteltiin Alissa Nikkisen tyyliä, toisessa jaksossa Aki Nikkisen tyyliä, kolmannessa jaksossa Monica Mustavaaran tyyliä, neljännessä jaksossa Peppi Puolakan tyyliä ja viidennessä jaksossa sekä Aaro Vaalanteen että Benjamin Taalasmaan tyyliä.

Kommentoidaan päätösjaksoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kommentoidaan päätösjaksoja on YouTube-sarja, jossa Salattujen elämien näyttelijät katsovat ja kommentoivat vanhojen päätösjaksojen tapahtumia. Ensimmäisessä osassa katsojina toimivat Tiia Elg, Esko Kovero ja Teemu Lehtilä. Toisessa osassa katsojina toimivat Sara Parikka, Pete Lattu ja Sami Uotila. Kolmanessa osassa katsojina toimivat Pete Lattu, Jasmin Voutilainen ja Inkeri Mertanen, lopuissa kohdissa Mikko Parikka, Roope Puhakka ja Aaron Bojang. Neljännessä osassa katsojina toimivat Johanna Puhakka, Miikka Wallin ja Maarit Poussa. Viidennessä osassa katsojina toimivat Hemmo Karja ja Emil Hallberg.

Kohtaus murteella sarjassa jotkut näyttelijät esittävät kohtauksen murteella. Ensimmäisessä osassa kohtauksen esittivät Pete Lattu (Kalle Laitela) ja Maarit Poussa (Jutta Korhonen). Toisessa osassa Pete Lattu ja Maarit Poussa olivat uudestaan mukana.

Sama kohtaus, eri näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sama kohtaus, eri näyttelijät sarjassa jotkut näyttelijät esittävät vanhan kohtauksen uudestaan. Ensimmäisessä osassa esitettiin kohtaus, jossa Kalle kertoi Ismolle homoudestaan. Kohtauksessa esiintyivät Wivi Vahlström (Ismona) ja Teemu Lehtilä (Kallena). Toisessa osassa esitettiin kohtaus, jossa Aaro ja Severi tapasivat kellarilla salaa ja Lasse tuli paikalle. Kohtauksessa esiintyivät Johanna Puhakka (Lassena), Esko Kovero (Severinä) ja Sara Parikka (Aarona). Kolmannessa osassa esitettiin kohtaus, jossa Aki kertoi Markukselle tappaneensa Tyyne Puustisen (vaikka ei todellisesti häntä tappanut, vaan tappajaksi paljastui Tero Puustinen). Kohtauksessa esiintyivät Hemmo Karja (Markuksena) ja Miikka Wallin (Akina).

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan henkilöistä kertovia kirjoja on julkaistu yhteensä 15 kappaletta. Yleensä kirjoissa tapahtuu jotain sellaista mitä televisiossa ei näytetä, esimerkiksi kerrotaan henkilön elämästä ennen muuttoa Pihlajakadulle. Romaanit ovat pääosin nuorille suunnattuja, ja niiden käsittelemät ihmiset kuuluvat sarjan nuorisoon.

Romaanien lisäksi on julkaistu keittokirja, jossa kerrotaan sarjan pääosissa esiintyvien hahmojen lempireseptejä sekä sarjan teosta kertova päiväkirjan muotoon kirjoitettu kirja. Elokuussa 2009 julkaistiin Aki Ryynäsen kirjoittama kirja, jossa kerrotaan näyttelijä Sara Säkkisen valitsemisesta roolihahmonsa Peppi Puolakan rooliin ja näyttelemisestä sarjassa.

Sarjan henkilöistä kertovat kirjat
Muut

CD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjaa aloitettiin julkaisemaan loppuvuodesta 2011 40–50 jakson DVD-bokseissa. Neljä ensimmäistä boksia sisälsi jaksot 1–180, jotka olivat esitetty alun perin vuonna 1999. Toukokuusta 2013 lähtien DVD:illä on julkaistu jaksoja, jotka ovat esitetty televisiossa vuodesta 2009 alkaen, koska sarjan alkupään jaksojen DVD-julkaisu ei ole saanut kaikkien tarvittavien osapuolten hyväksyntää.[29]

Julkaisut eivät sisällä lisämateriaalia, poikkeuksena viidennen boksin erikoisjulkaisu, joka sisälsi 56 minuuttia kestävän koostevideon ”Paula & Lasse Forever”, jossa on materiaalia vuosilta 2004–2009.[30]

Helmikuussa 2014 DVD:llä julkaistiin kaikki siihen mennessä julkaistut neljä spin-off -sarjaa.[31]

Julkaisu Julkaisupäivä Jaksot Lisämateriaalit
1 8. joulukuuta 2011 [32] 1–40
2 3. toukokuuta 2012 [33] 41–90
3 16. elokuuta 2012 [34] 91–135
4 14. marraskuuta 2012 [35] 136–180
5 2. toukokuuta 2013 [30]
(Erikoisversio)
8. toukokuuta 2013 [36]
1765–1809 Paula & Lasse Forever
6 14. elokuuta 2013 [37] 1810–1855
7 13. marraskuuta 2013 [38] 1856–1899
8 12. maaliskuuta 2014 [39] 1900–1944
9 21. toukokuuta 2014 [40] 1945–1989
10 13. elokuuta 2014 [41] 1990–2034 [42]
11 12. marraskuuta 2014[43] 2035–2079 [44]

Muut DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisu Nimi Julkaisupäivä Sisältö Lisämateriaalit
1 Salatut elämät – Spin Off 5. helmikuuta 2014 [31] Romeo & Rafael Desperados, Lillukanvarsia
Tuuliranta, Young Man Cash Man

Muut oheismateriaalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lautapeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjasta on tehty myös Tacticin lanseeraama lautapeli vuonna 2009, jossa pelaajan tulee tietää mahdollisimman paljon sarjan hahmoista ja tapahtumista.[45][46] Tactic julkaisi päivitetyn version vuonna 2019.[47]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Uusia Salkkarit-elokuvia vireillä, yksi piti kuvata kesällä HS.fi. Helsingin Sanomat. Viitattu 6.8.2013.
  2. Salkkareista netti-jaksoja! MTV3.fi. MTV Oy. Viitattu 10.9.2009.
  3. Salatut elämät spin-off Lillukanvarret netissä 27.12. alkaen 20.12.2010. MTV3.fi. Viitattu 20.12.2010.
  4. Salkkarit-faneille joulukuussa uusi nettisarja MTV3.fi. Viitattu 2.12.2011.
  5. a b Salkkarit-hahmon nettisuosio jatkuu – kesällä oma sarja 25.3.2013. MTV3.fi. Viitattu 25.3.2013.
  6. Salkkareista uusi nettisarja – tätä on luvassa! mtv.fi. 8.4.2014. MTV.fi. Viitattu 18.4.2014.
  7. VIDEO: Ensivilaus Salkkarit-nettisarjaan – tätä on luvassa! mtv.fi. 13.5.2015. MTV.fi. Viitattu 11.6.2015.
  8. Salkkareiden mystinen kesäsarja alkaa pian – tätä on luvassa mtv.fi. 12.6.2015. MTV.fi. Viitattu 13.6.2015.
  9. Salkkarit-kaunotar tähdittää uutta nettisarjaa: Jännitystä ja Sinkkuelämää-glamouria mtv.fi. 18.3.2016. MTV.fi. Viitattu 29.3.2016.
  10. Haluatko Salkkarit-tubettajaksi? Haku on nyt käynnissä! mtv.fi. 22.2.2016. MTV.fi. Viitattu 5.4.2016.
  11. Pihljakadun tuhmat tädit palaa! Kakkoskausi entistä rohkeampi MTV. 25.1.2017. mtv.fi.
  12. Tuhmisten kakkososaa katsottu jo yli miljoona kertaa - rikkoi ensimmäisen kauden ennätyksen mtv.fi. 19.6.2017. mtv.fi.
  13. Ilouutisia Salkkarit-faneille! Pihlajakadun tuhmat tädit-nettisarjasta tekeillä kolmas kausi mtv.fi. 23.5.2017. mtv.fi.
  14. Pihlajakadun tuhmat tädit tulee taas! Tuttu naisnelikko nähdään nyt entistäkin "syntisempänä" mtv.fi. 15.11.2017. MTV. Viitattu 15.11.2017.
  15. Käty eli kämppä tyhjänä! Salkkareiden uusi nettisarja on tarina ikimuistoisista kotibileistä 9.5.2018. MTV. Viitattu 10.5.2018.
  16. Ilouutisia Salkkarit-faneille! Uudessa tv-sarjassa seurataan Pihlajakadulta poistuneita hahmoja salatutelamat.fi. 25.1.2018. Viitattu 25.1.2018.
  17. Uudet Salatut elämät -hahmot paljastettiin livelähetyksessä - katso video! salatutelamat.fi. 16.8.2018. Viitattu 22.8.2018.
  18. Uusi Salatut elämät -nettisarja nähdään pian! Luvassa kauhunsekaisia ja kuumottavia käänteitä MTV.fi. 8.10.2018. Viitattu 16.10.2018.
  19. Salkkari-elokuvan päänäyttelijä paljastaa: Unelmani tulivat toteen 10.4.2012. MTV3.fi. Viitattu 10.4.2012.
  20. Nightmare - Painajainen merellä Finnkino. Viitattu 19.11.2012.
  21. a b Salkkari-elokuvan teko vuosien pohdinnan tulos 10.4.2012. MTV3.fi. Viitattu 10.4.2012.
  22. Salatut elämät -leffan pääosassa Peppi – lue juonikuvaus 10.4.2012. MTV3.fi. Viitattu 10.4.2012.
  23. Sundström, Merja: Salkkareista kauhuelokuva säätiön tuella – Peppi kauhun ytimessä 10.4.2012. MTV3.fi. Viitattu 10.4.2012.
  24. a b c Uusi Salkkarit-elokuva ja Kätilö-filmatisointi saavat rahaa elokuvasäätiöltä hs.fi. 30.10.2013. HS. Viitattu 30.10.2013.
  25. Nightmare 2 - Painajainen jatkuu finnkino.fi. Finnkino. Viitattu 24.11.2014.
  26. Esimakua Salkkareiden uudesta YouTube-sarjasta! Nämä veijarit saavat nauruhermot kihisemään mtv.fi. 13.6.2017.
  27. ALKAA MAANANTAINA! youtube.com. 22.6.2017.
  28. Instagram-julkaisu: Salatut elämät • 14. helmikuuta 2018 Instagram. 14.2.2018. Viitattu 17.2.2018.
  29. MTV3 2. lokakuuta 2014 kello 16:44 MTV3. Viitattu 23.11.2014.
  30. a b Salatut elämät Vol. 5, jaksot 1765-1809 (4-disc) dvd NetAnttila. Viitattu 31.3.2014.
  31. a b Salatut elämät - Spin-off Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  32. Salatut Elämät - Box 1 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  33. Salatut Elämät - Box 2 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  34. Salatut Elämät - Box 3 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  35. Salatut Elämät - Box 4 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  36. Salatut Elämät - Box 5 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  37. Salatut Elämät - Box 6 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  38. Salatut Elämät - Box 7 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  39. Salatut Elämät - Box 8 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  40. Salatut Elämät - Box 9 Discshop. Viitattu 31.3.2014.
  41. SALATUT ELÄMÄT SERIE 10 1990-2 Scanbox. Viitattu 23.4.2014.
  42. Scanbox - Tulevat julkaisut Scanbox. Viitattu 31.3.2014.
  43. SALATUT ELÄMÄT SERIE 11 2035- scanbox.com.
  44. Scanbox - Tulevat julkaisut Scanbox. Viitattu 22.7.2014.
  45. Salatut elämät-peli Tactic. Viitattu 1.1.2015.
  46. Salkkarit-tähdet tiukassa tentissä – kuka tuntee sarjan parhaiten? MTV.fi. Viitattu 4.6.2015.
  47. Salatut elämät Tactic. Viitattu 4.9.2019.