Ken Ojala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kenneth Ojala
Salatut elämät-Kentsu.png
Näyttelijä(t) Aleksi Sariola
Kesto 2001–2005
Ensi-
esiintyminen
Osa 420: Yllätysbileet ovat nimensä mukaiset (16. huhtikuuta 2001)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 1085: Pihlajakadun hiljaisuus laukeaa kaaokseen (27. huhtikuuta 2005)
Henkilötiedot
Koko nimi Kenneth Viljami Ojala
Sukupuoli mies
Asuinpaikka  Australia
Suhteet
Vanhemmat Jutta Ojala
Sisarukset Daniel Ojala
Madeleine "Madde" Ojala (kuollut)

Kenneth[1] Viljami Ojala (tunnetaan paremmin nimellä Ken tai Kentsu) on kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hän oli mukana vuosina 2001–2005. Keniä näytteli Aleksi Sariola.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ken oli alun perin koulukiusaaja lukiossa, jota ovat käyneet muun muassa Kalle Laitela, Saku Salin, Miia Laitela ja Teemu Korhonen. Ken nähtiin ensimmäisen kerran Sakun ja Kallen läksiäisbileissä, joissa Pihlajakadulle juuri muuttanut Teemu nolasi itsensä. Teemu tuli Kenin kanssa samalle luokalle ja Ken alkoi kiusaamaan häntä koulussa. Myöhemmin aikuistunut Ken hankki itselleen työpaikan Barbaarista ja muutti Pihlajakadulle. Kenillä on ollut sarjassa oloaikanaan kaksi suurempaa rakkautta, Aamu Korhonen ja Camilla Mustavaara, jotka molemmat ovat jättäneet Kenin uskottomuuden takia. Ken ja Camilla olivat menossa naimisiin, mutta Kenin syrjähypystä kuullut Camilla vastasi alttarilla kieltävästi ja lensi helikopterilla pois. Ken alkoi tuntea elämäänsä merkityksettömäksi.

Kenin joutuessa onnettomuuteen raitiovaunun törmätessä häneen, hänen sydämensä pysähtyi ja läheiset pelkäsivät hänen puolestaan. Ken näki unta, jossa hän tapasi taivaassa kuolleen siskonsa Madden. Ken piti Maddea elämänsä tärkeimpänä henkilönä ja oli jäämässä tämän luokse, mutta Madde kehotti Keniä palaamaan ja lähteä katsomaan maailmaa. Ken oli tähän saakka pitänyt isoveljeään Danielia syypäänä Madden kuolemaan, mutta Madde sai asiat näyttämään toiselta. Ken heräsi ja sopi välinsä Danielin kanssa, joka oli sairaalassa Kenin herätessä. Ken päätti lähteä Australiaan ja otti mukaansa vain kaikkein välttämättömimmän ja jätti suurimman osan tavaroistaan entiseen asuntoonsa, jonka omisti Elina Taalasmaa.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ken ei juurikaan saanut läheisyyttä vanhemmiltaan, sillä hänen lentäjänä työskentelevä isänsä vietti paljon aikaa työmatkoilla. Kenin äiti Jutta Ojala oli koulutukseltaan juristi, mutta asui kotona huolehtimassa lapsista. Jutta olisi halunnut miehensä viettävän enemmän aikaa kotona. Jutta ikävöi elämänsä rakkauden poissaoloa niin paljon, että se alkoi vaikuttaa mielenterveyteenkin. Jutan tila paheni keskimmäisen lapsen, Madden hukuttua kohtalokkaalla Kenin, Madden ja Danielin purjeveneretkellä. Asiaa pahensi Danielin muuttaminen Tampereelle. Jutta sijoitettiin mielisairaalaan, jossa Ken kävi häntä katsomassa.

Ken ja Daniel eivät koskaan ole tulleet erinomaisen hyvin toimeen keskenään. Veljesten varsinaisen välirikon aiheutti Madden kuolema; Kenin mielestä Daniel olisi kyennyt pelastamaan siskonsa, sillä hän oli koulutukseltaan lääkäri. Daniel uskoi aiheuttaneensa liian paljon pahaa ja päätti häipyä Jutan sekä Kenin elämästä Tampereelle ja toimi siellä tarjoilijana. Daniel palasi vuosia myöhemmin Helsinkiin ja päätti alkajaisiksi maksaa Kenin rikkoman Ismon valinnan ikkunan. Ken kuitenkin raivostui ja käski Danielia häipymään elämästään. Daniel oli kuitenkin palannut jäädäkseen.

Kenin hypättyä sillalta pääsi Daniel näyttämään pelastajan kykynsä ja pelasti pikkuveljensä. Tämä korjasi suuresti veljesten välejä ja he jopa muuttivat asumaan Elina Ekholmin vuokraamaan asuntoon. Heidän äitinsäkin tila alkoi jo parantua ja hän pääsi sairaalasta.

Työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ken hakeutui lukioaikanaan töihin Elina Ekholmin omistamaan kahvila Barbaariin. Elinan saadessa tietää Kenin koulukiusaajataustasta hän oli irtisanomassa tätä, ajatellen Barbaarissa työskentelevää, downin syndroomasta kärsivää Roosa Kemppaista, joka on Aamu ja Teemu Korhosen siskopuoli ja jota Ken oli aikaisemmin solvannut. Roosalle ja Kenille oli kuitenkin tällöin kehittynyt hyvät välit ja Roosa halusi Kenin jäävän työtoverikseen, joten Ken sai pitää työpaikkansa. Myöhemmin sarjassa Ken yleni ravintolapäälliköksi ja lopulta osti Barbaarin Elinalta osittain Camillan kanssa ja muutti sen nimen Kentauriksi. Kun Ken ja Camilla olivat menossa naimisiin, Camilla antoi Kenille lahjaksi osuutensa Kentaurista, jolloin Ken omisti koko paikan. Ennen lähtöään maailmalle Ken myi Kahvilan Irma Haloselle, osakkaana tosin oli myös Jenni Vainio.

Asunto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ken asui lapsena isossa, kallein tavaroin sisustetussa kolmikerroksisessa talossa, jossa oli sauna, uima-allas ja suihku. Myöhemmin Ken muutti Pihlajakatu 23:n asuntoon B5, vuokraemäntänään Elina Ekholm. Asunto pysyi varsin samankaltaisena vihreäsävyisenä, vain tavarat muuttuivat asukkaiden vaihtuessa. Kenin lähdettyä Elina päätti muuttaa asunnon ulkoasun täysin tapetteineen päivineen.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ken oli lukiossa naistenmies. Sarjassa hänellä on ollut merkittävä suhde kahden naisen kanssa ja muutamia vähemmän merkittävä ihastuksia.

Inka Haapala: Taalasmailla asunut Inka joutui kodittomaksi, jolloin Ken tarjosi tytölle majapaikan kotoaan. Kenin ängetessä samaan suihkuun Inkan kanssa, sai tämä tarpeekseen ja lähti. Suhde ei edennyt sen pitemmälle.

Aamu Korhonen: Kenin ensimmäinen suuri rakkaus, jossa häntä viehätti tytön tavoittelu; Aamu ei vaikuttanut olevan kiinnostunut Kenistä. Nämä alkoivat kuitenkin tapailla, mutta Aamun päästessä perille Kenin kiusaamispuuhista suhde joutui jälleen katkolle. Lepyttelyyn meni viikkoja ja yhteenpalaamisen jälkeen heillä meni uudelleen poikki, sillä Aamu ei halunnut kertoa veljelleen Teemulle heidän seurustelustaan. Kuvioita sotki Ilari Pesonen, joka sai pulaan sekä Aamun että Inkan typerillä tempauksillaan. Lopulta Aamu päätti lähteä Lontooseen veljensä Teemun kanssa ja siihen päättyi heidän suhteensa.

Katri Sievinen: Ken makasi kokeneen Katrin kanssa, jotta pystyisi tyydyttämään Aamun sängyssä. Vastoin puheitaan Ken oli yhä neitsyt ja täysin kokematon sänkypuuhissa. Katri lupautui opettamaan Kenille muutamia ”temppuja”.

Camilla Mustavaara: Ken rakastui Camillaan niin paljon, että oli onnistuneen suhteen päätteeksi kävelemässä alttarille tämän kanssa. Suomeen lomailemaan saapunut Aamu kuitenkin sai houkuteltua Kenin sänkyyn kanssaan vain muutamaa päivää ennen häitä. Camilla sai tietää asiasta, mutta vaikutti siltä, että hän olisi yhä naimassa Kenin. Alttarilla Camilla vastasi kielteisesti tyrmistyttäen sekä sulhasen että koko kirkkoon kokoontuneen väen. Hän pakeni hääparille varattuun helikopteriin ja lähti Helsingistä.

Annika Sievinen: Ken ja Annika tapailivat toisiaan, mutta lopulta Ken ei kiinnostunut Annikasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 547: Laura yrittää vaimentaa omantuntonsa (28.1.2002)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]