Aleksi Salin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aleksi Salin
Aleksi vieraili sarjassa syksyllä 2014 tapaamassa Karia.
Aleksi vieraili sarjassa syksyllä 2014 tapaamassa Karia.
Näyttelijä(t) Tuomas Kytömäki
Kesto 1999–2004, 2008, 2014, 2019
Ensi-
esiintyminen
Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen (25. tammikuuta 1999)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3508: Alissa vaihtaa luovalle alalle (12. helmikuuta 2019)
Henkilötiedot
Status parisuhteessa
Ammatti yrittäjä
Sukupuoli mies
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Nakkila
Suhteet
Vanhemmat Jukka Salin
Maarit Salin
Sisarukset Saku Salin
Silja Hickley
Puoliso(t) Ilona Salo (avovaimo)
Hanna Salin (kuollut)
Lapset Sofia Salin

Aleksi Salin on Tuomas Kytömäen esittämä kuvitteellinen hahmo suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät, jossa hän on ollut mukana vuosina 1999–2004 sekä vuonna 2008 satunnaisesti. Myöhemmin Aleksi on vieraillut sarjassa syksyllä 2014 ja vuonna 2019.[1] Aleksi esiintyi myös Ismo & Seppo Show / Seppo & Ismo Show -juhlalähetyksessä vuonna 2009. Aleksi esiintyi myös Salattujen elämien spin-off-sarjassa Pihlajasatu vuonna 2019.

Perhe, ystävät ja asunto Pihlajakadulla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Aleksi Salin sarjan ensimmäisessä jaksossa vuonna 1999.

Aleksi on Maarit ja Jukka Salinin vanhin lapsi. Hänellä on pikkuveli Saku ja pikkusisko Silja. Heidän vanhempansa erosivat Maaritin alkoholisoiduttua. Aleksilla itsellään on tytär, Sofia Salin, joka syntyi hänen suhteestaan edesmenneen äitipuolensa ja sittemmin avovaimonsa Hanna Salinin kanssa.

Aleksi on samassa rapussa asuvan Elina Taalasmaan veljen Karin pitkäaikainen ystävä. Heidän ystävyytensä pahimpia koettelemuksia oli Karin ja Maaritin lyhyt mutta kiihkeä suhde. Ennen sarjan alkua Aleksi ja Kari pahoinpitelivät miehen, joka yritti raiskata Elinan, Aleksin silloisen tyttöystävän. Pahoinpitelystä Kari otti yksin syyn niskoilleen, minkä vuoksi hän oli sarjan alkaessa vielä vankilassa.[2]

Aleksi asui pääsääntöisesti koko aikansa sarjassa Pihlajakatu 23B:n kolmannessa kerroksessa asunnossa B9. Sarjan alkaessa siellä hänen kanssaan asuivat hänen pikkusisaruksensa, isänsä ja äitipuolensa. Myöhemmin Siljan lähdettyä vaihtoon Amerikkaan, heille muutti filippiiniläinen vaihto-oppilas Chiqi Li. Silja ei enää palannut pysyvästi asumaan kotiin ja Sakukin muutti lopullisesti pois vuonna 2002, jolloin Aleksi jäi asumaan kolmestaan Sofian ja Hannan kanssa. Jukka oli tässä välissä ehtinyt muuttamaan ullakkoasuntoon Maaritin luo saatuaan tietää Aleksin olevan Sofian isä. Aleksi ehti asua myös jonkin aikaa Laura Kivirannan asunnossa B8 vuokralla mielenterveysongelmista kärsivän Petra Rinteen kanssa, joka kaappasi Sofian.

Äitipuolensa Hanna Salinin kanssa Aleksilla oli pian tämän saavuttua perheeseen paremmat välit kuin perheen muilla lapsilla. Aleksin ja Hannan välille kehittyi salasuhde, jonka seurauksena Hanna tuli raskaaksi ja sai lapsen, Sofian. Elina ja Aleksi erosivat, kun Elina sai kuulla Aleksin ja Hannan salasuhteesta. Aleksi oletti ensin Jukan olevan Sofian isä, mutta Aleksin isyys varmistui Hannan kuultua Jukan steriloinnista. Hanna oli tosin valehdellut Jukalle, että Sofian isä on Hannan homoseksuaali ystävä Harri Järvi. Jukalle suhde paljastui vasta hänen kuultuaan Aleksin lepertelevän Sofialle kevään 2001 päätösjaksossa nimittäen itseään isäksi ja Jukkaa ukiksi. Suhteen paljastuttua Jukan maailma romahti ja hän jätti työnteon.

Aleksilla ja Laura Kivirannalla olivat kerran treffit Hannan pyynnöstä, kun Hanna kyllästyi välillä Aleksiin ja käski Aleksin katsoa muita naisia. Laura taas halusi tehdä Markus Ekholmin mustasukkaiseksi.

Aleksi palasi sarjaan 21. helmikuuta 2008 tyttärensä Sofian jouduttua sairaalaan.

Hannan kuoleman jälkeen Aleksi jäi Sofian yksinhuoltajaksi. He muuttivat Nakkilaan Hannan vanhempien luokse. Nakkilassa asuessaan Aleksi alkoholisoitui eikä pystynyt huolehtimaan tyttärestään Sofiasta. Tämän seurauksena Maarit sai Sofian huoltajuuden. Vuonna 2008 selvisi, että raitistunut Aleksi elää Ilona Salon kanssa avoliitossa.

Aleksi tuli vierailulle Pihlajakadulle syksyllä 2014 tapaamaan retuperällä olevaa Karia. Hän kertoi omistavansa Satakunnan suurimman autokorjaamon sekä pysyneensä äitinsä Maaritin ja tyttärensä Sofian kanssa erossa alkoholista. Hän mainitsi myös, että Maarit tuottaa Nakkilassa paikallislehteä ja että hänen tyttärensä Sofia aloitti opinnot yliopistossa. Lisäksi hän kertoi, että hänen isänsä Jukka ja tämän vaimo Jaana, jonka kanssa Jukka aikoinaan poistui sarjasta, ovat eronneet. Aleksi tarjosi Karille autokorjaamolta töitä ja Kari lähti Aleksin matkaan. Myöhemmin Kari kuitenkin palasi takaisin Pihlajakadulle.

  1. Jakso 3505: Kari paukuttaa vanhaa kaveria (7.2.2019)
  2. Selviää jaksossa 21: Laura saa Jukan pelkäämään (22.2.1999)