Gunnar Mustavaara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gunnar Mustavaara
Gunnar Mustavaara Raimo Grönbergin esittämänä.
Gunnar Mustavaara Raimo Grönbergin esittämänä.
Näyttelijä(t) Antti Seppä (2016–2017)
Raimo Grönberg (2017–)
Kesto 2016 –
Ensi-
esiintyminen
Osa 2937: Elias on vakavastiotettava (4. helmikuuta 2016)
Henkilötiedot
Koko nimi Gunnar Valdemar Mustavaara
Sukupuoli mies
Asuinpaikka SuomiHelsinki
Suhteet
Sisarukset Ingvar Mustavaara
Puoliso(t) Ulla Taalasmaa (ex-naisystävä)
Dahlia Mustavaara (eronnut)
Alissa Nikkinen (eronnut)
Lapset Camilla Mustavaara (adoptiotytär)
Monica Mustavaara
Sabrina Mustavaara
Lastenlapset Magnus Mustavaara

Gunnar Valdemar Mustavaara[1] (s. 29. kesäkuuta 1947[1]) on Raimo Grönbergin esittämä kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Häntä näytteli alun perin sittemmin eläkkeelle jäänyt Antti Seppä, sillä roolin ajateltiin olevan sarjassa lyhytkestoinen.[2]

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gunnar on Camilla, Monica ja Sabrina Mustavaaran isä, sekä Dahlia Mustavaaran entinen aviomies. Gunnar on aikoinaan työskennellyt diplomaattina Pretoriassa[3] ja myös muualla päin maailmaa. Syksyn 2018 jaksoissa selvisi, että Camilla ei ole Gunnarin ja Dahlian biologinen lapsi, vaan hänet on adoptoitu. Gunnar ja Dahlia olivat yhdessä salanneet asian kaikilta. Gunnar ei tosin tiennyt sitä, että Camillalla on identtinen kaksoissisko, Satu. Dahlia oli lahjonut vuosia sitten Camillan ja Satun biologisen äidin ja muutamia viranomaisia rahalla, jottei Camillan adoptiopapereihin tulisi mainintaa kaksoissiskosta, eikä kertonut asiasta myöskään Gunnarille. Vuonna 2020 paljastui Gunnarilla olevan veli, Ingvar Mustavaara, jonka tytär Sabrina kaappasi aikaisemmin Mustavaara-yhtiöt itsensä ja Ingvarin omistukseen. Pian kuitenkin paljastui, ettei Sabrina olekaan Ingvarin vaan Gunnarin tytär. Gunnarilla ja Sabrinan äidillä Ulrikalla oli ollut suhde, jonka päätyttyä Ulrika teki itsemurhan. Ingvar tiesi tämän, mutta pystyi lopulta antamaan Gunnarille anteeksi. Tällä hetkellä Gunnar ja Sabrina eivät ole väleissä.

Tapahtumat sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gunnar oli ainoa, joka tuli Ulla Taalasmaan kauppakeskuksessa järjestämään senioreiden juttupiiriin. Sittemmin he tutustuivat toisiinsa paremmin illallisella, mutta Gunnarin vahingossa antaman väärän puhelinnumeron vuoksi pari menetti yhteyden toisiinsa. Molemmat kuitenkin yrittivät löytää toisiaan kauppakeskuksesta. Myöhemmin selvisi, että Gunnar on Ullan kanssa samassa talossa asuvien Mustavaaran siskosten, Camillan ja Monican, isä. Pian kävi ilmi, että Gunnar sairastaa Alzheimerin tautia. Gunnarin oli tarkoitus pitää asia salaisuutena, mutta sittemmin useat Pihlajakadun asukkaat saivat tietää siitä. Myöhemmin Gunnar kosi Ullaa ja alkoi suunnitella häitä. Gunnarin entinen vaimo Dahlia kuitenkin yritti sabotoida häiden järjestymistä esimerkiksi vaihtamalla Gunnarin muistilääkkeet toisiin.

Lopulta Gunnar meni naimisiin häntä huijanneen Alissa Nikkisen kanssa. Gunnarille ja Alissalle tuli riitaa, kun Camilla kuoletti kaikki Gunnarin luottokortit ja kertoi Alissan yrittäneen kinuta tältä kaksi miljoonaa euroa. Gunnar jätti avioeropaperit. Myöhemmin hän törmäsi Alissaan kadulla ja tämä sanoi uhkailevansa Gunnaria, jos on pakko. Alissa sanoi myös toivovansa, että Gunnar kuolisi. Alissan lähdettyä kävelemään pois paikalta, hän vilkaisi taakseen ja näki Gunnarin makaavan raitiokiskoilla ja raitiovaunun tulevan takaa. Alissa pelasti Gunnarin sanoistaan huolimatta. Camilla antoi Alissalle kiitokseksi Amandan lahjakortin, mutta Alissa jäi kodittomaksi. Myöhemmin Gunnar palasi yhteen Ullan kanssa. He myös muuttivat yhteen, vaikka olivatkin pahoissa riidoissa Gunnarin jäätyä kiinni yöllisistä seikkailusta tätä kiristäneen Tamara-stripparin kanssa. Sittemmin Ulla ja Gunnar ovat eronneet ja palanneet yhteen useita kertoja vaihtelevista syystä. Lopulta erosivat lopullisesti, kun petti Ullaa Sallan kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Selviää jaksossa 3301: Suitsait sukkelaan, Kalle Laitela (18.1.2018)
  2. Hän on Salkkareiden uusi näyttelijä – Gunnarin alkuperäisnäyttelijä jää eläkkeelle MTV.fi. 7.11.2017. Arkistoitu 10.2.2018. Viitattu 21.11.2017.
  3. Selviää jaksossa 526: Karin koulutus johtaa suudelmaan (18.12.2001)