Tuote-esittely

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuote-esittelyllä tarkoitetaan ihmisen tekemää jonkin tuotteen kaupallista tarjoamista. Usein tuote-esittelijöitä käy esimerkiksi kaupoissa, messuilla, lentokentillä tai myös muissa julkisissa tiloissa.

Tuote-esittelyn osapuolet ovat ensi sijassa työtä tekevä ihminen ja asiakas, joka voi olla kuluttaja tai ammattilaisasiakas. Osapuolina välillisesti ovat myös esittelypaikka (tilan haltija), tuotteen tai tuotemerkin omistaja ja usein myös tuote-esittelijän eli promoottorin työnantaja, joka ei välttämättä ole sama kuin tuotemerkin omistaja.

Usein promootion tuotetta saa maistaa tai kokeilla ilmaiseksi ja olennaisena osana tuote-esittelyyn kuuluu usein myös jokin tarjous. Tarjouksia ja kylkiäisiä koskevat normaalit markkinoinnin säännöt ja lait. Tuote-esittelyssä pätevät normaalit kaupan säännöt ja täten pääsääntöisesti asiakas ostaa tuotteen kuten kaupasta, eikä postimyynnin ja etämyynnin palautusoikeutta ole.

Tuote-esittely voi olla puhdasta PR:ää, jossa tuote vain halutaan tuoda asiakkaan tietoon tai useammin on kuitenkin kyseessä myyntiin tähtäävä työ. Promootiot järjestetään useimmiten uuden tuotteen lanseerauksen yhteydessä tai tuotteen elinkaaren myöhäisemmässä vaiheessa, jossa tuotteen menekkiä jostain syystä halutaan kasvattaa tai vaikkapa kun tuotteelle on tehty jokin uudistus. Nykyään on tyypillistä myös uusien tuoteperheen jäsenten (ns. line extension) lanseeraaminen promootion avulla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.