Elina Taalasmaa

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Elina Ekholm)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elina Taalasmaa
Elina Taalasmaa
Elina Taalasmaa
Näyttelijä(t) Sanna Lius
Kesto 1999–2008
Ensiesiintyminen Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 1654: Menneisyyden haamut masentavat Sallan
(4. joulukuuta 2008)
Henkilötiedot
Koko nimi Elina Marjaana Taalasmaa[1]
Ammatti yrittäjä, kokki
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Suomi Helsinki
Asuinpaikka Ruotsi Göteborg
Suhteet
Vanhemmat Ulla Taalasmaa
Martti Viljanen (kuollut)
Seppo Taalasmaa (isäpuoli, kasvatti-isä)
[2]
Sisarukset Kari Taalasmaa (velipuoli)
Juha Viljanen (velipuoli)
Puoliso(t) Tuomo Tervajoki
Markus Ekholm (ex-kihlattu, kuollut)
Lapset Onni Taalasmaa
Lastenlapset Ilja Taalasmaa (pojan adoptiopoika)
Isovanhemmat Selma Viljanen (kuollut)
Sisarusten lapset Oona Kiviranta
Benjamin Taalasmaa (velipuolen adoptiopoika)
Elina Taalasmaa sarjan ensimmäisessä jaksossa vuonna 1999.

Elina Marjaana ”Lellu” Taalasmaa[1] (ent. Ekholm) on Sanna Liuksen esittämä kuvitteellinen hahmo saippuasarjassa Salatut elämät. Hahmo oli mukana sarjassa vuosina 1999–2008.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina Taalasmaa on Ulla Taalasmaan ja Martti Viljasen tytär. Elina pitää kuitenkin kasvatti-isäänsä Seppo Taalasmaata oikeana isänään. Elina on Kari Taalasmaan pikkusisko. Hän on myös Oonan, veljensä Karin ja Laura Kivirannan tyttären täti. Elinalla on Tuomo Tervajoen kanssa yksi lapsi, poika nimeltään Onni ”Tale” Taalasmaa. Elinalla on myös yksi lapsenlapsi Ilja Taalasmaa, jonka Tale on adoptoinut. Elina on myös isotäti Oonan ja hänen puolisonsa Miro Holmin lapselle, jota ei ole sarjassa nähty, koska pariskunta asuu Ranskassa.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina on ollut romanttisissa suhteissa muun muassa Aleksi Salinin, Daniel Ojalan, Esko Heikkilän, Jasu Taavitsaisen ja Markus Ekholmin kanssa. Markuksen kanssa he päätyivät alttarille asti, mutta pahasti huumausaineisiin riippuvainen Markus kuoli lentokoneessa sairauskohtaukseen. He olivat lähdössä häämatkalle Italiaan.

Elinalla oli sopimus Ossi Puolakan kanssa siitä, että tämä siittäisi Elinalle lapsen ja saisi siitä hyvitykseksi paikan Snow Teamin toimitusjohtajana eikä joutuisi olemaan vastuussa lapsesta. Ossi paljastui kyvyttömäksi siittämään jälkeläisiä ja yritti salata asian Elinalta. Ossin ja Elinan välit tulehtuivat pitkäksi aikaa totuuden paljastuttua Elinalle.

Yhden yön suhde naimisissa olevan Tuomon kanssa saattoi Elinan raskaaksi, joka muutti Tampereelle, missä synnytti poikavauvan, jolle antoi nimeksi Onni Taalasmaa. Syksyllä 2007 Elina alkoi seurustella Ossin kanssa, mutta Ossi ei ollut valmis elämään perhe-elämää, joten he erosivat.[3] Sittemmin Elina alkoi seurustella lapsensa isän Tuomon kanssa, vaikka suhdetta hankaloittikin aluksi esimerkiksi Tuomon ex-vaimo, mustasukkainen Salla Laitela. Myöhemmin Tuomo kosi Elinaa[4] ja vastaus kosintaan oli myöntävä.[5] Kihlautunut kaksikko muutti Tampereelle yhdessä Onni-vauvansa kanssa vuonna 2008. Vuonna 2011 Onni kuitenkin muutti isoisänsä Sepon ja tämän vaimon Helenan luokse Pihlajakadulle, kun hänen vanhempansa muuttivat Göteborgiin.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina on koulutukseltaan kokki. Aikoinaan hänen suurin haaveensa oli perustaa oma ravintola. Pian valmistumisensa jälkeen, ollessaan vähän päälle parikymppinen, hän pääsi töihin Markus Ekholmin ja Aki Nikkisen omistamaan Barbaariin. Lopulta Elina osti osan ravintolan osuudesta Markukselta. Vasta Akin myytyä hänelle oman osuutensa markalla, pääsi hän kunnolla johtamaan paikkaa.

Tällä välin oli Markus avannut yökerho Geelin. Uuden yökerhon perustaminen tuotti suurta stressiä miehelle, joka alkoi käyttää huumausaineita. Huumekoukussa oleva Markus kosi Elinaa, joka vastasi epäröinnin jälkeen myöntävästi. Häitä tanssittiin, mutta sairauskohtauksen saanut Markus kuoli lentokoneeseen häämatkan alussa. Murtunut Elina peri Geelin, mutta huomasi yllätyksekseen Camilla Mustavaaran omistavan osan yökerhosta. Geelin alettua tuottaa tappiota ja jouduttua remonttiin luopui Elina paikasta.

Barbaari puolestaan myytiin Ken Ojalalle, ravintolan entiselle tarjoilijalle, joka vaihtoi paikan nimeksi Kentauri. Ken puolestaan myi ravintolan eteenpäin, joka siirtyi Irma Halosen ja Jenni Vainion omistukseen. Jenni osti Irman ulos kahvilasta ja myöhemmin Jenni myi Irman osuuden Isabella Holmille.

Perittyään isoäitinsä Selma Viljasen päätti Elina sijoittaa rahat ja osti Snow Team-nimisen yrityksen. Myöhemmin Elina myi Snow Teamin ja muutti Tampereelle.

Isyyskysymys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monien vuosien jälkeen paljastui, että Elinan oikea isä ei ollutkaan Seppo Taalasmaa, vaan Ullan nuoruudenrakkaus ja kihlattu Martti Viljanen. Martti oli jo kuollut Elinan saadessa asian selville. Hänen onnistui kuitenkin saada yhteys isänsä äitiin Selma Viljaseen. Tämä oli hyvin sairas ja kuolikin pian kohtaamisen jälkeen jättäen Elinalle varsin suuren perinnön. Ennen paljastusta Elina oli seurustellut hetken aikaa Martti Viljasen pojan Juhan kanssa. Tämän paljastuttua hänen velipuolekseen suhde katkesi.

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhesuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakkaussuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Aleksi Salin: entinen miesystävä, sittemmin ystävä, Hannan jouduttua auto-onnettomuuteen, Aleksi päätyi juomaan Karin ja Elinan seuraan, Elina lohdutti Aleksia ja he päätyivät sänkyyn, Hannan kuoltua Elina antoi hänelle anteeksi sen, että Aleksi jätti aikoinaan Elinan Hannan takia, myöhemmin he pysyivät ystävinä
 • Voitto Sutela: Sepon vanha tuttu, joka ihastui sekä Ullaan, että Elinaan
 • Esko Heikkilä: suhde, päättyi kun paljastui, että Esko oli naimisissa
 • Keijo ”Keke” Naukkarinen: yksipuolinen ihastus Keken puolelta, Elinalla ei ollut tunteita Kekeä kohtaan
 • Jasu Taavitsainen: suhde, päättynyt
 • Markus Ekholm: avioliitto, päättyi Markuksen kuolemaan
 • Daniel Ojala: entinen miesystävä, Elina odotti Danielille lasta, mutta sai keskenmenon
 • Juha Viljanen: suhde, päättyi osapuolten saadessa tietää olevansa sisarpuolia keskenään
 • Ossi Puolakka: yhden illan juttu, sittemmin seksisuhde, sittemin seurustelusuhde, päättynyt
 • Tuomo Tervajoki: nykyinen miesystävä, jonka kanssa Elinalla on yhteinen lapsi Onni

Ystävyyssuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihamieliset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Hanna Salin: Elinan tuolloinen poikaystävä Aleksi petti Elinaa äitipuolensa Hannan kanssa ja Elina syytti Hannaa poikaystävänsä hurmaamisesta, kuollut
 • Camilla Mustavaara: omistivat yhdessä yökerho Club Geelin, eivät tulleet koskaan hyvin toimeen, olivat siis jatkuvasti törmäyskurssilla ja vihoittelivat toisilleen melkein kaikesta
 • Toni Veijalainen: vihamielinen naapuri, Toni kävi Elinan kimppuun Barbaarissa haluamalla selvittää Jennin lähdön syyn, kuollut
 • Ulla Taalasmaa: Elina oli vihainen äidillensä Ullalle saadessaan tietää, että Seppo ei ollutkaan hänen biologinen isänsä vaan Martti Viljanen, sittemmin he olivat törmäyskurssilla Elinan biologisen isoäidin Selman ja hänen kuolemansa takia, nykyään he ovat hyvissä väleissä
 • Salla Laitela: Tuomon ex-vaimo, olivat alussa ystäviä, sittemmin he olivat törmäyskurssilla Sallan saatua tietää, että Elinalla ja Tuomolla on yhteinen lapsi Onni, sittemmin he olivat liikekumppaneita Snow Teamissa, mutta olivat silloinkin törmäyskurssilla

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Seppo mainitsee Elinan pelkäävän koiria, Ullan yrittäessä majoittaa Atsoa ja tämän koiraa Rokia Taalasmaille.
 • Elinalla on ollut ongelmia unissakävelyn kanssa, ja teki tätä useasti nuoruudessaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b Selviää jaksossa 610: Keskeytynyt häävalssi (03.05.2002)
 2. Salkkarit täyttää 16 vuotta – käänteet, joista Suomi puhui 25.1.2015. mtv.fi. Viitattu 16.6.2015.
 3. Tapahtuu jaksossa 1446: Lasse saa kuuman perunan syliinsä (12.11.2007)
 4. Tapahtuu jaksossa 1469: Jenni luistelee äitiyden kaltevalla pinnalla (14.12.2007)
 5. Selviää jaksossa 1470: Lasse pelkää Sallan suurta suuta (17.12.2007)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]