Peppi Puolakka

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Peppi Kuula)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peppi Puolakka
Peppi Puolakka
Peppi Puolakka
Näyttelijä(t) Sara Parikka
Kesto 2008–2014, 2015–2016, 2017–
Ensiesiintyminen Osa 1553: Ossi haluaa siskonsa reviirilleen
(5. toukokuuta 2008)
Henkilötiedot
Ammatti fysioterapeutti
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Lahti
Asuinpaikka Rovaniemi
Suhteet
Vanhemmat Veera Puolakka
Puoliso(t) Sergei Kuula (eronnut) (kuollut)
Lapset Taiga Kuula
Tädit ja sedät Ossi Puolakka (eno)
Serkut Alexander Holm (kuollut)

Peppi Ilona Puolakka (ent. Kuula) on Sara Parikan esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät, jossa hän on ollut mukana vuosina 2008–2014 sekä 2015–2016. Peppi esiintyy myös Salattujen elämien spin-off-sarjassa Tuuliranta sekä sarjaan perustuvassa elokuvassa Nightmare – painajainen merellä ja sen jatko-osassa. Hahmo vieraili sarjassa lyhyesti keväällä 2015[1], mutta palasi takaisin sarjaan marraskuussa 2015. Hahmo poistui sarjasta maaliskuussa 2016 Parikan raskauden vuoksi, mutta vieraili sarjassa jälleen syksyllä 2016.[2][3] Hahmo palaa sarjaan syksyllä 2017.[4]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peppi eli pitkään Lahdessa kaksin äitinsä Veera Puolakan kanssa. Pepin isä oli kuollut sarjan ulkopuolella. Opettajana työskennellyt Veera rakastui luokallaan olleen Sampo Kaukovaaran isään Panuun. Panun ja Sampon lisäksi Peppi sai uudet perheenjäsenet Kaukovaaran kaksossisaruksista Ainosta ja Otosta. Pian perhe muutti Helsinkiin, koska Veera oli saanut työpaikan helsinkiläiseltä yläasteelta ja lentokapteenina työskentelevä Panukin olisi lähempänä Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Kaksoset jatkoivat koulua Helsingissä ala-asteella ja Peppi oli samalla yläasteella kuin Veera. Myöhemmin Peppi sai lapsen, Taiga Kuulan, silloisen miehensä Sergei Kuulan kanssa. Sittemmin Sergei ja Peppi erosivat ja Peppi muutti Taigan kanssa Rovaniemelle.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peppi ja Sampo ihastuivat, mutta eivät uskaltaneet edetä suhteessa. Välit viilenivät, kun Sampo luki Pepin päiväkirjaa ja paljasti Veeran tienneen Panun kuolleeksi luullun vaimon, Iiriksen, olevan elossa. Panusta eronnut Veera muutti Lappiin. Peppi muutti enonsa Ossi Puolakan luokse ja päätyi myöhemmin Heidi Aaltosen kämppäkaveriksi. Peppi karkasi vieroituksesta ja Ossi ja Cindy ottivat hänet asumaan luokseen, mutta meni vieroitukseen ja viihtyi siellä. Vieroituksen jälkeeen Peppi muutti jälleen Heidin luokse. Amandassa asuttuaan Sergein kanssa he muuttivat Helenan ostamaan asuntoon.

Konsta Nurmi, Sampo Kaukovaara ja Miro Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peppi ihastui Konsta Nurmeen, joka seurusteli Heidi Aaltosen kanssa. Konsta päätti jättää Heidin ja aloittaa suhteen Pepin kanssa, mutta tämä tajusi olevansa edelleen ihastunut Sampoon. Sampo halusi Pepin takaisin ja järjesti kuvia Pepin ja Sampon suudelmasta Itämeri-gaalan kuvaesitykseen, jolloin koko koulu sai tietää. Sampo luki toistamiseen Pepin päiväkirjaa ja lopulta Peppi poltti päiväkirjansa. Myöhemmin Peppi ja Sampo muuttivat yhteiseen asuntoon, mutta suhde päättyi, kun Peppi sai tietää Sampon järjestäneen kuvaesityksen yhdessä Heidin kanssa. Peppi muutti enonsa Ossi Puolakan luokse. Peppi päätyi harrastamaan seksiä ystävänsä Oona Kivirannan poikaystävän, Miro Holmin kanssa ja huomasi pian olevansa raskaana. Sampo halusi perustaa perheen, mutta Peppi päätti tehdä abortin.

Niko Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peppi alkoi seurustella Niko Vainion kanssa. Pepin oli hankala luottaa Nikoon, joka oli harrastanut seksiä Katariina Mäkelän kanssa. Peppi lähti Heidin ja Tobias Nylundin kanssa tapaamaan Nikoa Lapinjärvelle, mutta Niko olikin poistunut sieltä. Niko oli Katariinan kanssa mökillä, mutta väitti Pepille olleensa Helsingissä järjestämässä tälle syntymäpäiväjuhlia. Totuus selvisi Antti Polvijärven selvittäessä Nikon edellisillan tekosia. Peppi ajautui riitaan Nikon kanssa ja lähti hevostallille ratsastamaan. Humaltunut Peppi putosi läheisessä metsässä olleeseen kaivoon. Läheiset tekivät etsintöjä, ja lopulta Niko ja Ossi löysivät Pepin kaivosta, jossa tämä oli joutunut viettämään monta päivää. Pepin ja Nikon suhde päättyi.

Topi Nylund, huumeet, Sergei Kuula ja Taigan syntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peppi sekaantui huumausaineisiin ja aiheutti suuret velat Sergei Kuulalle. Rahojen hankkimiseksi Peppi päätyi prostituutioon. Sergein lopetettua huumekauppansa Peppi ja Topi ostivat Tallinnasta huumausaineita, joita kokeillessaan molemmat joutuivat sairaalaan. Topi menehtyi ja Peppi joutui vieroitushoitoon. Klinikalla hän kohtasi vanhan tuttunsa Joonatan Sievisen.

Peppi rakastui Sergeihin, ja myöhemmin pari meni kihloihin ja naimisiin. Peppi otti Kuulan sukunimekseen ja tuli raskaaksi. Parin välit viilenivät, kun Peppi sai tietää Sergein osallisuudesta Korpin kuolemaan. Sergei lähti Pihlajakadulta ja uskotteli vauvan pärjäävän paremmin ilman Kuulan perhettä. Korpin pojaksi paljastunut Heiskanen kuitenkin kaappasi Pepin ja Sergein sekä Isabella Holmin, Helena Kuulan, Sebastian Vuorelan, ja Seppo Taalasmaan lentokoneeseen, joka ajautui pakkolaskuun keskelle Siperiaa. Kaikki selvisivät pakkolaskusta, mutta joutuivat viettämään useita päiviä erämaassa kunnollisen ravinnon puutteessa. Selviytyneiden mökille saapunut Heiskanen uhkasi polttaa Kuulan perheen ja ottaa Pepin vastasyntyneen tytön Taigan omakseen. Seppo kuitenkin ampui Heiskasen, ja perhe pelastui. Siperiassa koetut kärsimykset aiheuttivat Taigalle vakavan CP-vamman. Kun Sergei rahan puutteen vuoksi palasi rikolliseen toimintaan, Peppi päätti lähteä Taigan kanssa äitinsä luokse Lappiin ja vaihtaa sukunimensä takaisin Puolakaksi. Sergei kävi kyllä sen jälkeen Lapissa katsomassa heitä.

Paluut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kevään 2015 loppupuolen jaksoissa Peppi palasi takaisin Pihlajakadulle, juuri kun Sergei odotti Mariannaa romanttiselle illalliselle. Peppi väitti vain poikenneensa moikkaamaan, vaikka tosiasiassa Sebastian oli kutsunut Pepin, jotta he saisivat Sergein ja Mariannan erotettua toisistaan. Sergei ja Peppi päätyivät suutelemaan.

Vuoden lopulla 2015 Peppi palasi jälleen Pihlajakadulle fysioterapeutin töiden perässä. Hän sai töitä Helsingistä, joten haki Taigankin Helsinkiin. Hän ryhtyi sairaalassa Aki Nikkisen fysioterapeutiksi. Kuntoutusessio muuttui ajan mittaan romanssiksi, kun Aki oli ostanut Taigalle kuntoutusvälineitä. Kävi ilmi, että heillä molemmilla oli tunteita toisiaan kohtaan. 23.2.2016 jaksossa Pepin ja Akin suhde tuli ilmi, sillä vastakkaisesta huoneesta Amandassa poistui samaan aikaan Sergei ja Marianna, joilla on myös suhde. Peppi ja Sergei lupasivat hyväksyä toistensa seurustelukumppanit Taigan takia. Peppi ei kuitenkaan voinut mitään epäluuloilleen Mariannaa kohtaan ja yritti lavastaa tämän väkivaltaiseksi meikkaamalla silmänsä ympäryksen tummanpuhuvaksi. Kun Sergei sai selville, että lyöntijälki olikin vain meikkiä, hän ei enää halunnut nähdä Peppiä. Niin Peppi ja Taiga lähtivät jälleen Rovaniemelle Veeran luokse. Sittemmin Sergei ja Aki yrittivät houkutella Pepin takaisin, mutta turhaan.

Sykysyllä 2016 Sergei kävi Lapissa katsomassa Peppiä ja Taigaa. Hänellä tuli vanhaa perhettä ikävä, kun hänen silloinen tyttöystävä Marianna oli hankkiutunut raskaaksi Sebastianille. Peppi käski Sergein mennä takaisin Helsinkiin selvittävänsä välit Sebastianiin ja Mariannaan.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sampo Kaukovaara: suhde, päättynyt
 • Konsta Nurmi: suhde, päättynyt
 • Tero: lyhyt ihastus, Peppi käytti enonsa Ossin ystävää Teroa hyväkseen ja valehteli olevansa täysi-ikäinen päästääkseen baariin, päättynyt
 • Roope: yksinpuolinen ihastus Roopen puolelta, suutelivat ja päätyivät sänkyyn
 • Miro Holm: yhden illan juttu, jonka seurauksena Peppi tuli raskaaksi, mutta teki abortin
 • Niko Vainio: pitkä ja monimutkainen suhde, päättynyt
 • Jiri Viitamäki: Peppi suuteli huumepäissään Jiriä
 • Tobias Nylund: yhden illan juttu, kuollut
 • Sergei Kuula: avioliitto, päättynyt, liitosta syntyi Taiga Kuula
 • Aki Nikkinen: lyhyt suhde, päättynyt

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Sara Parikka Salkkareihin taas ensi vuonna: Äitiysloma teki hyvää MTV.fi. Viitattu 24.11.2014.
 2. Suosikkinäyttelijä palasi Salkkareihin Iltalehti.fi. 12.8.2015. Viitattu 12.8.2015.
 3. Toinenkin Salkkarit-tähti katoaa ruudusta: ”Ikävä tulee” Iltasanomat.fi. 13.11.2015. Viitattu 13.11.2015.
 4. Niina Enqvist: Jättiyllätys! Salkkarit-Seppo palaa sarjaan 17.5.2017 klo 13:37. Ilta-Sanomat. Viitattu 17.5.2017.