Peppi Kuula

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peppi Kuula
Peppi Kuula
Peppi Kuula
Näyttelijä(t) Sara Parikka
Kesto 2008–2014, 2015–
Ensiesiintyminen Osa 1553: Ossi haluaa siskonsa reviirilleen
(5. toukokuuta 2008)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2675: Sergein mielestä lapissa on Taigaa
(19. syyskuuta 2014)
Ammatti opiskelija, kosmetologi
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Lahti
Asuinpaikka Rovaniemi
Suhteet
Vanhemmat Veera Puolakka
Sisarukset Aino Kaukovaara (siskopuoli) Otto Kaukovaara Sampo Kaukovaara (velipuolet)
Puoliso(t) Sergei Kuula (eronnut)
Lapset Taiga Kuula
Tädit ja sedät Ossi Puolakka (eno)
Serkut Alexander Holm
Tutut Heidi Aaltonen
Jiri Viitamäki
Joonatan Sievinen
Helena Kuula
Isabella Holm
Cindy Rintala

Peppi Ilona Kuula (o.s. Puolakka) oli Sara Parikan esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät, jossa hän on ollut mukana vuosina 2008-2014. Peppi esiintyy myös Salattujen elämien spin-off-sarjassa Tuuliranta sekä sarjaan perustuvassa elokuvassa Nightmare – painajainen merellä ja sen jatko-osassa. Hahmo palaa sarjaan vuoden 2015 aikana.[1]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peppi eli pitkään Lahdessa kaksin äitinsä Veera Puolakan kanssa. Opettajana työskennellyt Veera rakastui luokallaan olleen Sampo Kaukovaaran isään Panuun. Panun ja Sampon lisäksi Peppi sai uudet perheenjäsenet Kaukovaaran kaksossisaruksista Ainosta ja Otosta. Pian perhe muutti Helsinkiin, koska Veera oli saanut työpaikan helsinkiläiseltä yläasteelta ja lentokapteenina työskentelevä Panukin olisi lähempänä Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Kaksoset jatkoivat koulua Helsingissä ala-asteella ja Peppi oli samalla yläasteella kuin Veera.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peppi ja Sampo ihastuivat, mutta eivät uskaltaneet edetä suhteessa. Välit viilenivät, kun Sampo luki Pepin päiväkirjaa ja paljasti Veeran tienneen Panun kuolleeksi luullun vaimon, Iiriksen, olevan elossa. Panusta eronnut Veera muutti Lappiin.

Peppi ihastui Konsta Nurmeen, joka seurusteli Heidi Aaltosen kanssa. Konsta päätti jättää Heidin ja aloittaa suhteen Pepin kanssa, mutta tämä tajusi olevansa edelleen ihastunut Sampoon. Sampo halusi Pepin takaisin ja järjesti kuvia Pepin ja Sampon suudelmasta Itämeri-gaalan kuvaesitykseen, jolloin koko koulu sai tietää. Sampo luki toistamiseen Pepin päiväkirjaa ja lopulta Peppi poltti päiväkirjansa. Myöhemmin Peppi ja Sampo muuttivat yhteiseen asuntoon, mutta suhde päättyi, kun Peppi sai tietää Sampon järjestäneen kuvaesityksen yhdessä Heidin kanssa. Peppi muutti enonsa Ossi Puolakan luokse. Peppi päätyi harrastamaan seksiä ystävänsä Oona Kivirannan poikaystävän, Miro Holmin kanssa ja huomasi pian olevansa raskaana. Sampo halusi perustaa perheen, mutta Peppi päätti tehdä abortin.

Peppi alkoi seurustella Niko Vainion kanssa. Pepin oli hankala luottaa Nikoon, joka oli harrastanut seksiä Katariina Mäkelän kanssa. Peppi lähti Heidin ja Tobias Nylundin kanssa tapaamaan Nikoa Lapinjärvelle, mutta Niko olikin poistunut sieltä. Niko oli Katariinan kanssa mökillä, mutta väitti Pepille olleensa Helsingissä järjestämässä tälle syntymäpäiväjuhlia. Totuus selvisi Antti Polvijärven selvittäessä Nikon edellisillan tekosia. Peppi ajautui riitaan Nikon kanssa ja lähti hevostallille ratsastamaan. Humaltunut Peppi putosi läheisessä metsässä olleeseen kaivoon. Läheiset tekivät etsintöjä, ja lopulta Niko ja Ossi löysivät Pepin kaivosta, jossa tämä oli joutunut viettämään monta päivää. Pepin ja Nikon suhde päättyi.

Peppi sekaantui huumausaineisiin ja aiheutti suuret velat Sergei Kuulalle. Rahojen hankkimiseksi Peppi päätyi prostituutioon. Sergein lopetettua huumekauppansa Peppi ja Topi ostivat Tallinnasta huumausaineita, joita kokeillessaan molemmat joutuivat sairaalaan. Topi menehtyi ja Peppi joutui vieroitushoitoon. Klinikalla hän kohtasi vanhan tuttunsa Joonatan Sievisen.

Peppi rakastui Sergeihin, ja myöhemmin pari meni kihloihin ja naimisiin. Peppi otti Kuulan sukunimekseen ja tuli raskaaksi. Parin välit viilenivät, kun Peppi sai tietää Sergein osallisuudesta Korpin kuolemaan. Sergei lähti Pihlajakadulta ja uskotteli vauvan pärjäävän paremmin ilman Kuulan perhettä. Korpin pojaksi paljastunut Heiskanen kuitenkin kaappasi Pepin ja Sergein sekä Isabella Holmin, Helena Kuulan, Sebastian Vuorelan, ja Seppo Taalasmaan lentokoneeseen, joka ajautui pakkolaskuun keskelle Siperiaa. Kaikki selvisivät pakkolaskusta, mutta joutuivat viettämään useita päiviä erämaassa kunnollisen ravinnon puutteessa. Selviytyneiden mökille saapunut Heiskanen uhkasi polttaa Kuulan perheen ja ottaa Pepin vastasyntyneen tytön, Taigan, omakseen. Seppo kuitenkin ampui Heiskasen, ja perhe pelastui. Siperiassa koetut kärsimykset aiheuttivat Taigalle vakavan CP-vamman. Kun Sergei rahan puutteen vuoksi palasi rikolliseen toimintaan, Peppi päätti lähteä Taigan kanssa äitinsä luokse Lappiin.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]