Sami Haavisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sami Haavisto (s. 12. helmikuuta 1970) on suomalainen independent-elokuvaohjaaja ja -tuottaja, joka tunnetaan pienen budjetin kauhuelokuvistaan. Haavisto vaikuttaa Blood Ceremony Films -nimisessä independent-elokuvaryhmässä. Haaviston ohjaamia elokuvia ovat muun muassa Desire of the Innocent Blood, Rites of Blood, Succubus sekä tammikuussa 2009 valmistunut Black Blooded Brides of Satan.

Blood Ceremony Films on solminut kolmesta ensimmäisestä elokuvastaan levityssopimuksen brittiläisen Redemptionin kanssa ja tämän myötä elokuvat ovat saaneet kansainvälisen levityksen DVD:llä.[1] Hän on myös Blood Ceremony Magazine -lehden päätoimittaja, sekä Helsingissä sijaitsevan Horror-Shop-myymälän omistaja[2]. Vuonna 2011 Haavisto julkaisi kirjan Suomifilmin alamaailma, joka kertoi Blood Ceremony Films -ryhmän ensimmäisestä kymmenestä vuodesta.[1] Vuonna 2014 hän esitti Salatuissa elämissä Rampea.

Haavistoa pidetään äärioikeistolaisena toimijana, joka myy väitetysti metallitapahtumissa uusfasistisia materiaaleja. [3][4] Horror-Shop on underground musiikkiin ja eri skenejen sekä tyylilajien ympärille keskittyvä erikoisliike. Teemoina Horror, Black Metal, Gootti, Okkultismi, Psychobilly, Horropunk, Hooligan, Redneck, Rebel. Kauppa on keskittynyt toimimaan pääasiassa tapahtumissa, joissa jonkin musiikin alalajin toimijoita esiintyy ja on yleensä hankkinut juuri tuota tyylilajia varten myös materiaalia. [5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.