Jodel

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jodel
Kuvakaappaus Jodelista. Yläoikealla näkyvä karmamittari kertoo, kuinka suosittuja käyttäjän viestit ovat olleet: yhdestä ylösäänestä saa 10 karmapistettä.
Kuvakaappaus Jodelista. Yläoikealla näkyvä karmamittari kertoo, kuinka suosittuja käyttäjän viestit ovat olleet: yhdestä ylösäänestä saa 10 karmapistettä.
Luoja Alessio Avellan Borgmeyer
Kehittäjä The Jodel Venture GmbH
Kehityshistoria
Julkaistu Lokakuu 2014
Vakaa versio 4.33.2(1000302) (Android) / 2016
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Sosiaalinen media
Alusta Android
iOS
Verkkosivu jodel-app.com

Jodel on mobiiliviestintäsovellus, jonka pääasiallinen käyttäjäryhmä on korkeakouluopiskelijat. Sovellus antaa käyttäjien lähettää anonyymisti viestejä ("jodlausta"), jotka näkyvät 10 kilometrin säteellä oleville käyttäjille. Jodel käyttää paikantamiseen GPS-tekniikkaa. Viesti voi olla kuva tai 230 merkin pituinen teksti. Kuvan päälle saa luotua lyhyen kuvatekstin. Jokaista Jodeliin lähetettyä viestiä voi kommentoida sekä äänestää ylös tai alas, ja jos viesti saa viisi alas-ääntä, se poistuu.lähde?

Jodel julkaistiin vuoden 2014 lokakuussa, ja jo vuoden 2015 huhtikuussa sillä oli 100 000 käyttäjää ja lokakuussa yli miljoona. Toukokuussa 2016 sovelluksella kirjoitettiin 600 000 viestiä päivässä.lähde?

Jodelin "pisteinä" toimii karma, jota käyttäjä kerryttää antamalla ylös-ääniä kanssajodlaajille tai lisäämällä itse sisältöä, joka kerää huomiota. Moderoinnista Jodelissa vastaa pääasiassa käyttäjäkunta itse, sillä saavutettuaan tietyn määrän karmaa, tulee käyttäjälle esiin moderointiominaisuus. Vaadittava karman määrä on vaihdellut ajan myötä, pääasiassa välillä 5 000 - 50 000.lähde?

Jodel saa rahaa sijoittajilta ja lahjoittajilta, jotta ne voivat päivittää sovellusta.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de:Jodel (App)