Noel Axelsson

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Noel Taalasmaa)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Noel Axelsson
Noel punomassa juonta jaksossa 4215, Kasvot peilissä.
Noel punomassa juonta jaksossa 4215, Kasvot peilissä.
Näyttelijä(t) Jarkko Miettinen
Kesto 2018–
Ensi-
esiintyminen
Osa 3447: Camilla ja alaston avec (26.10.2018)
Henkilötiedot
Koko nimi Noel Axelsson
Ammatti juristi, toimitusjohtaja
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B
Suhteet
Sisarukset Pauli Axelsson (kuollut)
Puoliso(t) Camilla Mustavaara (ex-vaimo)
Elina Taalasmaa (ex-vaimo)
Susu Honkanen (ex-kihlattu)
Daniela Honkanen (naisystävä)
Lapset Toivo Taalasmaa (adoptiopoika)
Sisarusten lapset Viola Angervuo (veljen tytär)
Muut sukulaiset Ilo Angervuo (veljen tyttären poika)
Tutut Linda Eerikäinen (veljen tyttären äiti)

Noel Axelsson (ent. Taalasmaa) on kuvitteellinen henkilö suomalaisessa saippuasarjassa Salatut elämät, jossa häntä esittää Jarkko Miettinen. Noel Axelsson nähtiin sarjassa ensimmäistä kertaa 26. lokakuuta 2018 esitetyssä jaksossa 3447: Camilla ja alaston avec.

Noel Axelsson on sarjan ainoa hahmo, jolla on oma taustamusiikki, August Wilhelmssonin Until this point. Se soi sarjassa kolmena eri versiona; Full-versiona, Melody-versiona ja Instruments-versiona.[1]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noelin lapsuuden perheestä tiedetään hyvin vähän. Sarjassa on mainittu ainoastaan hänen veljensä Pauli Axelsson, joka teki itsemurhan teini-ikäisenä. Tuolloin Paulin tyttöystävä Linda Eerikäinen odotti Paulin lasta, joka Lindan toimesta annettiin Lindan äidille, Päivi Heleniukselle kasvatettavaksi. Noel tutustui veljensä ja Lindan yhteiseen tyttäreen, Viola Angervuohon tytön ollessa teini-ikäinen. Saapuessaan Pihlajakadulle Noel oli naimisissa Camilla Mustavaaran kanssa. Suhde alkoi horjumaan, kun Noel ymmärsi haluavansa lapsen, mutta vaimo Camilla ei ollut tähän suostuvainen. Lopulta pariskunta päätyi avioeroon Noelin petettyä Camillaa useita kertoja tämän siskon Sabrina Mustavaaran kanssa. Camillan jälkeen Noel seurusteli jonkin aikaa nuoremman Aino Kaukovaaran kanssa. Noel rakastui ulkomailla Elina Taalasmaahan, jonka kanssa hän meni naimisiin, jotta pari voisi adoptoida lapsen. Liitto päättyi kuitenkin eroon, jonka jälkeen Noel sai adoptiopoikansa Toivo Taalasmaan yksinhuoltajuuden. Noel luovutti lopulta yksinhuoltajuuden Elinalle luultuaan kuolevansa.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saapuminen Pihlajakadulle ja avioliitto Camillan kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saapuessaan Pihlajakadulle Noel oli naimisissa Camilla Mustavaaran kanssa. Aiemmin Camilla pakeni ulkomaille syyllisyydentuskissaan Alissa Nikkisen jouduttua myrkytetyksi. Myöhemmin Monica Mustavaara sai soitettua siskolleen puhelun ja kertoi, ettei Camillaa enää epäillä Alissan myrkyttämisestä. Noelin kanssa samassa hotellihuoneessa majoittuva Camilla ilmoitti Noelille, että he palaavatkin Helsinkiin. Noel ja Camilla asettuivat asumaan Pihlajakadulle. Camillan avulla Noel asettui Mustavaara-yhtiöiden johtoon.

Myöhemmin Camillan sisko Sabrina Mustavaara asettui yhtiön johtoon, ja Noel päätyi tämän kanssa useamman kerran sänkyyn. Camilla sai tietää tästä ja jätti Noelin. Naiset myös potkivat Noelin ulos yhtiöstä ja pitivät huolen siitä, ettei hän myöskään saisi työskennellä juristina. Tämän jälkeen Noel asui hetken aikaa autossa.[2] Pyytäessään vihdoin apua veljentyttärensä Viola Angervuon äidiltä Linda Eerikäiseltä pääsi hän asumaan Pihlajakatu B5 -asuntoon yhdessä Tale Taalasmaan, Aino Kaukovaaran ja Sampo Kaukovaaran kanssa. Tale tosin muutti kimppakämpästä takaisin Sannin luo.

Avioliitto Elinan kanssa ja Toivon adoptoiminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noel seurusteli Ainon kanssa, mutta jätti tämän tajuttuaan rakastavansa Elina Taalasmaata, jonka kanssa hänellä oli vuosia sitten Lontoossa salasuhde, kun Elina oli vielä naimisissa Tuomo Tervajoen kanssa. Noel muutti pois kimppakämpästä ja asui Moosen takahuoneessa, kunnes muutti Taalasmaille alettuaan seurustella Elinan kanssa. Myöhemmin Elina ja Noel menivät naimisiin voidakseen adoptoida Nella Tammisen ja Ressu Mattilan lapsen, koska lain mukaan lapsia ei pysty adoptoimaan molemmat vanhemmat jos he eivät ole virallisesti naimisissa. Noel muutti oman sukunimensä Taalasmaaksi hänen ja Elinan mentyä naimisiin.

Talvella 2021 Seppo ja Ulla Taalasmaa ostivat Pihlajakadulta Helena Kuulan omistaman asunnon. Asunto oli häälahja ja Noel muutti sinne vaimonsa Elinan ja poikansa Toivon kanssa. Elinan katoamisen jälkeen Noel alkoi käyttämään rauhoittavia lääkkeitä koska hän oli ahdistunut, koska Elina oli kadoksissa eikä hän tiennyt missä Elina oli, kun Elina lähti kotoa sekavassa mielentilassa ilmoittamatta Noelille yhtään mitään.

Matiaksen yliajo, Elinan huumaaminen ja suhde Susuun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noel ajoi autolla vahingossa Matias Kajanderin ylitse kesäkuussa 2021 näytetyssä jaksossa.[3] Noelille selvisi Elinan yrittäneen tappaa Toivon ja hän suuttui kuultuaan totuuden. Elina ei uskonut Noelin syyttömyyteen ja hän pelkäsi Elinan paljastavan sen, että Noel ajoi Matiaksen yli omalla autollaan. Hän päätyi ostamaan kadulta hallusinaatioita aiheuttavan aineen joka sekoitti Elinan pään vakavasti. Noel alkoi vähitellen lisäämään ainetta Elinan juomiin ja ruokiin, jotta Elina menisi niin sekavaan tilaan, ettei pystyisi kertomaan tämän syyllisyyttä Matiaksen onnettomuuteen. Myöhemmin Noel ja Elina erosivat ja eron jälkeen Noel muutti oman sukunimensä takaisin Taalasmaasta Axelssoniksi.

Elinan ollessa pahasti sekaisin huumausaineen takia Noel lavasti Elinan yrittäneen uudelleen hukuttaa Toivon ja toimitti Elinan takaisin hoitoon. Elinan hoidon aikana Noel aloitti suhteen Susu Honkasen kanssa. Susun poika on Matias Kajander, jonka yli Noel aiemmin ajoi. Elinan ollessa hoidossa hän tajusi Noelin huumanneen hänet ja kieltäytyi tapaamasta Noelia. Kun hän lopulta palasi kotiin, hän piilotteli Noelilta. Noelille selvisi lopulta, että Elina oli palannut kotiin. Elina kirjoitti veljensä Kari Taalasmaan pyynnöstä Noelin teot paperille ja antoi lopulta Karin lukea kirjoittamansa tekstin. Paperin luettuaan Kari meni Noelin ovelle ja löi Noelia.[4] Noel käski Elinaa tuhota paperin ja uhkasi viedä Toivon huoltajuuden.

Noel yritti esittää Elinalle mukavaa ja onnistuikin siinä hetkellisesti. Noel tarjosi vanhaa asuntoaan Elinalle ja muutti itse Susun luo. Elinalle syntyi suhde hoitajaansa Robin Marklundiin ja Noel kävi asentamassa kameran Elinan uuteen asuntoon. Noel tarkkaili sen kautta Elinaa. Elina ja Robin päättivät, ettei Noel enää voi uhkailla Elinaa Toivon huoltajuudella ja päättivät kertoa Susulle Noelin teot. Noel kuuli tämän ja harhautti Elinaa. Elina tajusi jälkeenpäin Noelin vakoilleen häntä ja siksi hän sai Noelilta soiton juuri silloin, kun päättivät kertoa Susulle kaiken, sillä Noel oli käynyt hänen luonaan ja kertonut asioita, joita vain hän ja Robin voivat tietää. Noel kävi Elinan asunnossa hakeakseen kameran pois. Tämän jälkeen Noel ehti manipuloida Susun uskomaan, että Elina on edelleen mielisairas ja tarvitsee apua. Elina päätti mennä Susulle kertomaan kaiken, mutta Susu ei uskonut Elinan kertomia juttuja. Tämän seurauksena Elina, Kari ja Gunnar kävivät tutkimassa Elinan asunnon läpikotaisin eivätkä löytäneet sieltä kameraa. Tämän jälkeen Susu kehotti Noelia hankkimaan Toivon huoltajuuden. Oikeus päätti Toivon huoltajuuden Noelille.[5]

Jonkin ajan päästä tämän jälkeen Elina halusi kertoa Aki Nikkiselle Noelin teoista, sillä he olivat töissä samassa yhtiössä. Noel oli kuitenkin valmistanut Aki-naamarin, joka kasvoillaan hän otti Elinan vastaan. Noel ei kuitenkaan voinut puhua, jotta ei paljastuisi, joten hän kirjoitti kaikki asiansa tietokoneelle. Tämän jälkeen Noel ajoi Aki-naamari päällään Elinan yli. Aki vakuutti Elinalle, Karille, Gunnarille ja Robinille, ettei ollut yliajaja. Elina tajusi sen olleen Noel. Tässä vaiheessa Aki kertoi Joanna Lumijoelle, mitä Noel oli tehnyt. He päättivät tehdä yhteistyötä. Sillä aikaa, kun Joanna kuulusteli Noelia, Aki kävi Noelin autolla ja löysi auton takatilasta naamarin.[6] Aki soitti Joannalle löydöstä ja Joanna poistui huoneesta. Tällä välin Noel soitti Matiakselle, joka haki salkun jossa naamari oli pois Noelin autosta. Aki kävi kertomassa uutiset Elinalle ja Elina ja Aki päättivät lähteä sivusta seuraamaan, kun salkku löydetään. Salkkua ei kuitenkaan löydetä. Noel valehteli Matiakselle salkussa olleen sormus, jolla aikoi kosia Susua. Myöhemmin Noel lopulta kosi Susua, joka suostui. Aki tuli ovelle kertomaan nähneensä salkun, mutta Noel ei myöntänyt mitään. Akin maine kärsi siitä, että lehdet kirjoittelevat hänen ajaneen Elinan yli ja hänet erotettiin Mustavaara-yhtiön toimitusjohtajan tehtävistä. Noelista tuli yhtiön uusi toimitusjohtaja.

Noelin ampuminen, Susun katoaminen ja totuus ampujasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kevään 2022 päätösjaksossa Noel oli allekirjoittamassa sopimustaan Mustavaara-yhtiön toimitusjohtajaksi juoden konjakkia. Häntä ammuttiin ja hän kaatui pöydälle. Susu löysi Noelin ammuttuna. Noel sai sairaalassa sydänkohtauksen, mutta sitten heräsi ja toipui ennalleen. Vielä sairaalassa ollessaan hän kertoi pojalleen mitä kaikkea on tehnyt. Susu kuuli keskustelun ja katosi.[7] Noel tajusi Susun kuulleen keskustelun ja kadonneen tästä syystä. Myöhemmin Noel hankki Mustavaara-yhtiön itselleen ja muutti sen Axelsson Companyksi. Axelsson Companyn juhlissa Matias Kajander kävi pelottelemassa Noelia ampumalla ostamallaan aseella Noelin ohi ja pakeni paikalta. Perään lähtenyt silloinen Axelsson Companyn turvallisuuspäällikkö Miki Kajander sai lopulta Matiaksen kiinni, mutta, koska Matias on Mikin poika, hän päästi Matiaksen karkuun ja hankkiutui eroon aseesta.

Myöhemmin paljastui Noelin lavastaneen Elinan syylliseksi ampumiseensa. Noel oli palkannut erään Salmisen ampumaan häntä takaapäin, ja käskenyt Salmista hankkimaan Elinan sormenjäljet pistooliin, millä Salminen ampui Noelia. Salminen huumasi Elinan unilääkkeellä ja sai näin ollen hankittua Elinan sormenjäljet pistooliin Elinan nukkuessa sohvalla. Oikeus tuomitsi Elinan vankilaan Noelin murhan yrityksestä. Noel kuitenkin tilasi palkkamurhaajan murhaamaan Salmisen koska hän ei suostunut jatkamaan yhteistyötä Noelin kanssa.[8]

Suhde Danielaan ja Mikin yritys saada Noel kiinni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susun kadottua Susun siskon, Marika Honkasen tytär Daniela Honkanen jäi asumaan Noelin kanssa samaan asuntoon, jossa asuivat jonkin aikaa yhdessä, kunnes Noelin manipuloitua Danielaa, he alkoivat seurustelemaan. He yrittivät pitää suhteen salassa, mutta Miki, Matias ja Laila näkivät heidät puistossa.[9] Matias ja Laila pakottivat Danielan valitsemaan Noelin ja heidän välillä, Daniela joutui valitsemaan Noelin.

Pian tuosta tapahtumasta Miki murtautui Noelin autoon ja pakotti Noelin myöntämään ajaneensa Matiaksen yli. Noel ei halunnut tunnustaa, mutta teki sen, koska Miki uhkasi häntä aseella.[10] Miki äänitti tunnustuksen ja uhkasi viedä asian oikeuteen. Miki kuitenkin paljasti vahingossa Matiaksen ampuneen Noelia jälkimmäisellä kerralla. Noel oli ovela, joten hän keksi saman ajatuksen kuin Miki ja äänitti itse Mikin tunnustuksen. Hän ei kuitenkaan kertonut Mikille äänittäneensä Mikin tunnustusta. Tunnustuksesta iloinen Miki lähti kotiin Matiaksen luo, jossa odotti Matiaksen lisäksi myös Noel. Noel soitti äänitteen Mikille ja Matiakselle ja totesi, että hän pystyy järjestämään sekä Mikin, että Matiaksen vankilaan. Miki kuitenkin huomautti hänen tekemästään äänitteestä, johon Noel totesi, että tunnusti valheellista tietoa vain, jotta häntä ei ammuttaisi ja väitti, ettei oikeasti ajanutkaan Matiaksen yli.

Noel hankkiutuu eroon Robinista, kontrolloi Danielan elämää ja sabotoi tämän työnhaun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Robin Marklund kävi uhkailemassa Noelia, että mikäli tämä ei muuttaisi asennettaan Elinaa kohtaan ja antaisi Elinan tavata Toivoa, hän ryhtyisi toimenpiteisiin. Myöhemmin Noel kuiskutteli Toivolle aikovansa hankkiutua eroon Robinista. Noel asetti Elinalle ehdoksi Toivon tapaamiseen sen, että Elina jättää Robinin. Elina jätti Robinin ja Noelin juoni onnistui. Robin poistui Pihlajakadulta.[11]

Daniela kertoi Noelille haluavansa omaa aikaa. Noel ei kuitenkaan ollut ymmärtäväinen vaan alkoi manipuloivaan sävyyn udella Danielalta eikö hänen seuransa miellytä. Riidan jälkeen he palasivat yhteen ja saivat sovittua. Daniela halusi mennä keikalle Mooseen vasta tutustuneensa Hani Laitelan kanssa ja Noel jäi kotiin hoitamaan Toivoa. Noel kuitenkin hankki Toivolle hoitajan ja lähti vakoilemaan Danielaa. Pian tästä Daniela halusi töihin majatalo Amandaan. Noel suhtautui ajatukseen skeptisesti, koska hänen mielestään Danielan ei ollut järkeä siirtyä Axelsson Companystä Amandaan töihin. Lopulta Noel kuitenkin esitti hyväksyneensä valinnan ja tilasi Danielalle taksin. Taksi ajoi kuitenkin väärään suuntaan ja kiertotietä. Taksikuski joutui lopulta paljastamaan Danielalle Noelin maksaneen hänet ajamaan kiertotietä, jotta Daniela ei saisi töitä. Daniela sai työn ja raivosi Noelille.[12] Noel kuitenkin manipuloi Danielan puolelleen takaisin.

Noelin "vatsasyöpä", Elina saa Toivon huoltajuuden ja Elinan pako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina halusi kostaa kaiken sen mitä Noel oli hänelle tehnyt. Hankkiuduttuaan lääkäriksi, hän laittoi vatsavaivoja aiheuttavaa lääkettä Noelin kahviin. Noel meni sairaalaan vatsavaivojen takia ja häneltä otettiin testit. Elina väärensi tulokset ja Kalle Laitela kertoi Noelille tuloksista paljastuneen jotain yllättävää. Noel valehteli Danielalle olevansa täysin terve, mutta hakiessaan Toivoa hoidosta Elinalta, Noel kertoi hänellä olevan vatsasyöpä. Elina esitti tukevansa Noelia ja osti jopa Noelille ennen sädehoitoa otettavaa lääkettä, joka sai Noelin pyörtymään. Lopulta Elina kertoi syynä pyörtyilylle olevan mahdollisesti syövän leviäminen aivoihin. Noel valmistautui kuolemaan. Hän antoi Elinalle Toivon yksinhuoltajuuden, lähti Kallen vastaanotolle tutkimuksiin ja hänet laitettiin magneettikuvauksiin. Elinalle tuli kiire hakea Toivo päiväkodista ja hän kertoi Toivolle heidän lähtevän pitkälle matkalle. Samalla Kallen vastaanotolla Noel sai kuulla olevansa täysin terve.[13]

Noel haluaa uuden lapsen, Susun paluu ja Merja Pennanen sotkeutuu Noelin juoniin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elinan lähdettyä Toivo matkassaan, Noel suri asiaa ja oli lähes täysin toimintakyvytön. Pian hän kuitenkin keksi, että haluaa uuden lapsen. Daniela ei ollut innokas asiasta. Noel uskotteli ymmärtävänsä, mutta alkoikin eri tavoin yrittämään saada Danielaa raskaaksi. Lopulta Daniela päätti hankkia kierukan ja, kun Noel sai kuulla siitä hänen suunnitelmansa meinasi mennä pieleen. Noel alkoi syöttää Elinan hänelle antamia "syöpälääkkeitä" Danielalle salaa, jotta Daniela lääkkeiden oireista luulisi sen johtuvan kierukasta ja näin hankkiutuisi kierukasta eroon.[14]

Pian tästä Susu teki paluun Pihlajakadulle ja yritti piilotella Noelilta. Se ei kuitenkaan onnistunut vaan Noel löysi Susun heti. Noelille selvisi Susun lähdön syy ja he sopivat, etteivät puutu toistensa elämään sen jälkeen, kun Noel oli uhkaillut Susua. Susu alkoi kuitenkin suunnitella Noelille kostoa.[15]

Danielan käytyä Susun vastaanotolla Susu tajusi Noelin myrkyttäneen Danielaa. Hänen epäilyksensä heräsivät, kun laboratorionhoitaja oli jäänyt lomalle voitettuaan paljon rahaa. Noel olikin lahjonut laboratorionhoitaja Merja Pennasen väärentämään tulokset. Susu kävi etsimässä todisteita Noelin ja Danielan asunnosta, mutta ei löytänyt niitä sillä Noel oli hankkiutunut lääkkeistä aiemmin eroon Axelsson Companylla heitettyään lääkkeet roskakoriin. Noel oli aiemmin rapussa nähnyt korun Susulla ja löydettyään sen asunnostaan, hän tajusi mistä on kyse.[16] Noel vei korun asentajalle, joka asensi koruun kuuntelulaitteen. Noel vei korun rappuun, josta Joonatan Sievinen löysi sen ja palautti Susulle. Susu helpottui, mutta päästyään Amandaan juttelemaan asiasta Danielan kanssa, Noel oli kotonaan kuuntelemassa puhelimeen asennetun sovelluksen kautta Susun ja Danielan keskustelua.[17]

Susu yritti tiedustella Merjalta totuutta asiasta, mutta Merja kielsi kaiken. Noel murtautui myöhemmin Merjan autoon ja uhkaili vahingoittavansa tämän tytärtä mikäli paljastaa Noelin juonet kenellekään. Susu kertoi epäilyksistään Mikille ja Miki kävi myöhemmin kuulustelemassa Merjaa asiasta. Merja ei tälläkään kerralla suostunut myöntämään mitään, mutta epäilykset heräsivät Mikissä. Noel piti vielä myöhemmin huolta vierailullaan sairaalassa, että Merja pitää sopimuksensa Noelin kanssa.[18]

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakkaussuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. August Wilhelmsson - Until This Point | Epidemic Sound
  2. Jakso 3742: Noel muhii spurgundinpadassa
  3. Jakso 4016: Kun taivaskin itkee
  4. Jakso 4150: Tiedän mitä teit
  5. Jakso 4210: Toivoton tilanne
  6. Jakso 4229: Ismo ja Lasse - rakkauden asialla
  7. Jakso 4245: Susu törmää totuuteen
  8. Jakso 4313: Entä ne sormenjäljet?
  9. Jakso 4345: Kuolinilmoitus
  10. Jakso 4349: Miki ja nauhava kulkuri
  11. Jakso 4395: Miki Moose
  12. Jakso 4423: Miki joutuu ojasta ollikkoon
  13. Jakso 4464: Kaikenlaiset äidit 5: Tuparit
  14. Jakso 4504: Noel rukkaa kierukkaa
  15. Jakso 4524: Vierellesi jään
  16. Jakso 4543: Lymyillään kun tavataan
  17. Jakso 4547: Dahlia, joka huusi Aaroa
  18. Jakso 4556: Wc koppikuoriainen