Luettelo itsenäisistä valtioista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo itsenäisistä valtioista. Suomi on tunnustanut 195 valtion itsenäisyyden. [1]

valtioiden tiedot
Afganistanin lippu Afganistan[1] – Afganistanin islamilainen tasavalta
  • dariksi: افغانستان – جمهوری اسلامی افغانستان (Afgānestān – Jomhūrī-ye Eslāmī-ye Afgānestān)
  • persiaksi: افغانستان – جمهوری اسلامی افغانستان (Afgānestān – Jomhūrī-ye Eslāmī-ye Afgānestān)
  • paštuniksi: افغانستان – د افغانستان اسلامي جمهوریت (Afghānistān – Afghānistān Islāmī Jumhūrīyat)
  • Liittyi YK:hon: 1946
Alankomaiden lippu Alankomaat[1] – Alankomaiden kuningaskunta
  • hollanniksi: Nederland – Koninkrijk der Nederlanden
  • Liittyi YK:hon: 1945
Albanian lippu Albania[1] – Albanian tasavalta
  • albaniaksi: Shqipëria – Republika e Shqipërisë
  • Liittyi YK:hon: 1955
Algerian lippu Algeria[1] – Algerian demokraattinen kansantasavalta
  • arabiaksi: الجزائر – الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية (Al Jazā'ir – Al Jumhūrīyah al Jazā'irīyah ad Dīmuqrāţīyah ash Sha‘bīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1962
Andorran lippu Andorra[1] – Andorran ruhtinaskunta
  • katalaaniksi: Andorra – Principat d’Andorra
  • Liittyi YK:hon: 1993
Angolan lippu Angola[1] – Angolan tasavalta
  • portugaliksi: Angola – República de Angola
  • Liittyi YK:hon: 1976
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda[1]
  • englanniksi: Antigua and Barbuda
  • Liittyi YK:hon: 1981
Argentiinan lippu Argentiina[1] – Argentiinan tasavalta
  • espanjaksi: Argentina – República Argentina
  • Liittyi YK:hon: 1945
Armenian lippu Armenia[1] – Armenian tasavalta
  • armeniaksi: Հայաստան – Հայաստանի Հանրապետություն (Hayastan – Hayastani Hanrapetut’yun)
  • Liittyi YK:hon: 1992
Australian lippu Australia[1] – Australian liittovaltio
  • englanniksi: Australia – Commonwealth of Australia
  • Liittyi YK:hon: 1945
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan[1] – Azerbaidžanin tasavalta
  • azeriksi: Azərbaycan – Azərbaycan Respublikası
  • Liittyi YK:hon: 1992
Bahaman lippu Bahama[1] – Bahaman liittovaltio
  • englanniksi': The Bahamas – Commonwealth of The Bahamas
  • Liittyi YK:hon: 1945
Bahrainin lippu Bahrain[1] – Bahrainin kuningaskunta
  • arabiaksi: البحرين – مملكة البحرين (|Al Baḩrayn – Mamlakat al Baḩrayn)
  • Liittyi YK:hon: 1971
Bangladeshin lippu Bangladesh[1] – Bangladeshin kansantasavalta
  • bengaliksi: বাংলাদেশ – গণপ্রজাতন্ত্রী বাংলাদেশ {Bāṁlādesh – Gaṇaprajātantrī Bāṁlādesh)
  • Liittyi YK:hon: 1974
Barbadoksen lippu Barbados[1]
Belgian lippu Belgia[1] – Belgian kuningaskunta
  • hollanniksi: België – Koninkrijk België
  • ranskaksi: Belgique – Royaume de Belgique
  • saksaksi: Belgien – Königreich Belgien
  • Liittyi YK:hon: 1945
Belizen lippu Belize[1]
Beninin lippu Benin[1] – Beninin tasavalta
  • ranskaksi: Bénin – République du Bénin
  • Liittyi YK:hon: 1960
Bhutanin lippu Bhutan[1] – Bhutanin kuningaskunta
  • dzongkhaniksi: Brug rGyal-Khab.svg(Druk Yul – Druk Gyalkhap)
  • Liittyi YK:hon: 1971
Bolivian lippu Bolivia[1] – Bolivian monikansainen valtio
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina[1] – Bosnia ja Hertsegovinan tasavalta
  • bosniaksi: Bosna i Hercegovina
  • kroatiaksi: Bosna i Hercegovina
  • serbiaksi: Босна и Херцеговина (Bosna i Hercegovina)
  • Liittyi YK:hon: 1992
Botswanan lippu Botswana[1] – Botswanan tasavalta
  • tswanaksi: Botswana – Lefatshe la Botswana
  • englanniksi: Botswana – Republic of Botswana
  • Liittyi YK:hon: 1966
Brasilian lippu Brasilia[1] – Brasilian liittotasavalta
  • portugaliksi: Brasil – República Federativa do Brasil
  • Liittyi YK:hon: 1945
Brunein lippu Brunei[1] – Brunei Darussalamin valtio
  • malaijiksi: Brunei – Negara Brunei Darussalam
  • jawiksi: برني دارالسلام
  • Liittyi YK:hon: 1984
Bulgarian lippu Bulgaria[1] – Bulgarian tasavalta
  • bulgariaksi: България – Република България (Bǎlgarija – Republika Bǎlgarija)
  • Liittyi YK:hon: 1955
Burkina Fason lippu Burkina Faso[1] – Burkina Fason tasavalta
  • ranskaksi: Burkina Faso
  • Liittyi YK:hon: 1960
Burundin lippu Burundi[1] – Burundin tasavalta
  • kirundiksi: Uburundi – Republika y'Uburundi
  • ranskaksi: Burundi – République du Burundi
  • Liittyi YK:hon: 1962
Chilen lippu Chile[1] – Chilen tasavalta
  • espanjaksi: Chile – República de Chile
  • Liittyi YK:hon: 1945
Costa Rican lippu Costa Rica[1] – Costa Rican tasavalta
  • espanjaksi: Costa Rica – República de Costa Rica
  • Liittyi YK:hon: 1945
Djiboutin lippu Djibouti[1] – Djiboutin tasavalta
  • ranskaksi: Djibouti – République de Djibouti
  • arabiaksi: جيبوتي – جمهورية جيبوتي(Jībūtī – Jumhūrīyat Jībūtī)
  • Liittyi YK:hon: 1977
Dominican lippu Dominica[1] – Dominican liittovaltio
  • englanniksi: Dominica – Commonwealth of Dominica
  • Liittyi YK:hon: 1978
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta[1]
  • espanjaksi: República Dominicana
  • Liittyi YK:hon: 1945
Ecuadorin lippu Ecuador[1] – Ecuadorin tasavalta
  • espanjaksi: Ecuador – República del Ecuador
  • Liittyi YK:hon: 1945
Egyptin lippu Egypti[1] – Egyptin arabitasavalta
  • arabiaksi: مصر – جمهوريّة مصرالعربيّة(Mişr – Jumhūrīyat Mişr al ‘Arabīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1945
El Salvadorin lippu El Salvador[1] – El Salvadorin tasavalta
  • espanjaksi: El Salvador – República de El Salvador
  • Liittyi YK:hon: 1945
Eritrean lippu Eritrea[1] – Eritrean valtio
  • tigreksi: ኤርትራ – ሃግሬ ኤርትራ (Iertra – Hagere Iertra)
  • arabiaksi: إريتريا – دولة إرتريا (Irītrīyā – Dawlat Irītrīyā)
  • Liittyi YK:hon: 1993
Espanjan lippu Espanja[1] – Espanjan kuningaskunta
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka[1] Etelä-Afrikan tasavalta
  • afrikaansiksi: Suid-Afrika – Republiek van Suid-Afrika
  • englanniksi: South Africa – Republic of South Africa
  • pohjoissothoksi: Afrika-Borwa – Rephaboliki ya Afrika-Borwa
  • sothoksi: Afrika Borwa – Rephaboliki ya Afrika Borwa
  • ndebeleksi: Sewula Afrika – iRiphabliki yeSewula Afrika
  • swatiksi: Ningizimu Afrika – iRiphabhulikhi yeNingizimu Afrika
  • tsongaksi: Afrika Dzonga – Riphabliki ra Afrika Dzonga
  • tswanaksi: Aforika Borwa – Rephaboliki ya Aforika Borwa
  • vendaksi: Afurika Tshipembe – Riphabuḽiki ya Afurika Tshipembe
  • xhosaksi: uMzantsi Afrika – iRiphabliki yaseMzantsi Afrika
  • zuluksi: Ningizimu Afrika – iRiphabliki yaseNingizimu Afrika
  • Liittyi YK:hon: 1945
Korean tasavalta[1]
  • koreaksi: 한국 – 대한민국 (Han’guk – Taehan Min’guk)
  • Liittyi YK:hon: 1991
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan[1] – Etelä-Sudanin tasavalta
  • englanniksi: South Sudan - Republic of South Sudan
  • Liittyi YK:hon: 2011
Etiopia[1] – Etiopian demokraattinen liittotasavalta
  • amharaksi: ኢትዮጵያ – የኢትዮጵያ ፈደራላዊ ዲሞክራሲያዊ ሪፐብሊክ(Ityop'iya – Ityop'iya Fe̱de̱ralawi Dimokrasiyawi Ripe̱blik)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Fidži[1] – Fidžin tasavalta
  • fidžiksi: Viti – Matanitu ko Viti
  • englanniksi: Fiji – Republic of Fiji
  • fidžinhindiksi: फ़िजी / فیجی – फ़िजी गणराज्य / فیجی رپبلک (Fijī – Fijī dvip samooh ganarajya)
  • Liittyi YK:hon: 1970
Filippiinit[1] – Filippiinien tasavalta
  • filipinoksi: Pilipinas – Republika ng Pilipinas
  • tagalogiksi: Pilipinas – Republika ng Pilipinas
  • englanniksi: Philippines – Republic of the Philippines
  • Liittyi YK:hon: 1945
Gabon[1] – Gabonin tasavalta
  • ranskaksi: Gabon – République gabonaise
  • Liittyi YK:hon: 1960
Gambia[1] – Gambian tasavalta
  • englanniksi: The Republic of the Gambia
  • Liittyi YK:hon: 1965
Georgia[1] – Georgian tasavalta
  • georgiaksi: საქართველო(Sak’art’velo)
  • Liittyi YK:hon: 1992
Ghana[1] – Ghanan tasavalta
  • englanniksi: Ghana – Republic of Ghana
  • Liittyi YK:hon: 1957
Grenada[1]
Guatemala[1] – Guatemalan tasavalta
  • espanjaksi: Guatemala – República de Guatemala
  • Liittyi YK:hon: 1945
Guinea-Bissau[1] – Guinea-Bissaun tasavalta
  • portugaliksi: Guiné-Bissau – República da Guiné-Bissau
  • Liittyi YK:hon: 1974
Guinea[1] – Guinean tasavalta
  • ranskaksi: Guinée – République de Guinée
  • Liittyi YK:hon: 1958
Guyana[1] – Guyanan osuustoiminnallinen tasavalta
  • englanniksi: Guyana – Co-operative Republic of Guyana
  • Liittyi YK:hon: 1966
Haiti[1] – Haitin tasavalta
Honduras[1] – Hondurasin tasavalta
  • espanjaksi: Honduras – República de Honduras
  • Liittyi YK:hon: 1945
Indonesia[1] – Indonesian tasavalta
  • indonesiaksi: Indonesia – Republik Indonesia
  • Liittyi YK:hon: 1950
Intia[1] – Intian tasavalta
  • hindiksi: भारत – भारत गणराज्य (Bhārat – Bhāratīya Gaṇarājya)
  • englanniksi: India – Republic of India
  • assamiksi: ভাৰত – ভাৰত গণৰাজ্য (Bhārôt – Bhārôt Gôṇrājẏô)
  • bengaliksi: ভারত – ভারতীয় প্রজাতন্ত্র (Bhārôt – Bhārôtīyô Prôjātôntrô)
  • bhojpuriksi: भारत – भारत गणराज्य (Bhārat – Bhārat Gaṇrādzya)
  • gujaratiksi: ભારત – ભારતીય ગણરાજ્ય (Bhārat – Bhārat Gaṇrājya)
  • kannadaksi : ಭಾರತ – ಭಾರತ ಗಣರಾಜ್ಯ (Bhārata – Bhārata Gaṇarājya)
  • kashmiriksi: ہِندوستان (Hindustān)
  • konkaniksi: भारत – भारोत गोणराज (Bhārot – Bhārot Goṇrāj)
  • maithiliksi: भारत – भारत गणराज्य (Bhārat – Bhārat Ganarājya)
  • malajalamiksi: ഭാരതം – ഭാരത ഗണരാജ്യം (Bhārataṃ – Bhārata Gaṇarājyaṃ)
  • marathiksi: भारत – भारतीय प्रजासत्ताक (Bhārat – Bhāratīy Pradzāsattāk)
  • meiteiksi: ভারত – ভারত গণরাজ্য (Bhārata – Bhārata Gaṇarājya)
  • nepaliksi: भारत – भारत गणराज्य (Bhārat – Bhārat Gaṇrādzya)
  • orijaksi: ଭାରତ – ଭାରତ ଗଣରାଜ୍ଯ (Bhārôt – Bhārôt Gôṇrājẏô)
  • punjabiksi: ਭਾਰਤ – ਭਾਰਤ ਗਣਤੰਤਰ (Bhārat – Bhārat Gaṇtãtar)
  • sanskritiksi: भारतम् – भारत गणराज्यम् (Bhārat – Bhāratam Gaṇarājyam)
  • sindhiksi: भारत गणराज्य, هندستانڀارت – भारत, ڀارت (Bhāratu – Bhārat Ganarājya)
  • tamiliksi: இந்தியா – இந்தியக் குடியரசு (Intiyā – Intiyak Kuṭiyaracu)
  • teluguksi: భారత్ – భారత గణతంత్ర రాజ్యము (Bhārata – Bhārata Gaṇataṃtra Rājyamu)
  • urduksi: جمہوریہ بھارت – جمہوریہ بھارت (Bhārat – Jumhūrīyâ-e Bhārat)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Irak[1] – Irakin tasavalta
  • arabiaksi: العراق – جمهورية العراق (Al ʿIrāq – Jumhūrīyat al ʿIrāq)
  • kurdiksi: عێراق – كۆماری عێراق (ʿÎraq – Komara Îraqę)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Iran[1] – Iranin islamilainen tasavalta
  • persiaksi: ایران – جمهوری اسلامی ایران (Īrān – Jomhūrī-ye Eslāmī-ye Īrān
  • Liittyi YK:hon: 1945
Irlanti[1] – Irlannin tasavalta
Islannin lippu Islanti[1] – Islannin tasavalta
  • islanniksi: Ísland – Lýðveldið Ísland
  • Liittyi YK:hon: 1946
Israelin lippu Israel[1] – Israelin valtio
  • hepreaksi: ישראל – מדינת ישראל (Yisra'el – Medinat Yisra'el)
  • arabiaksi: اسرائيل – دولة اسرائيل (Isrā'īl – Dawlat Isrā'īl)
  • Liittyi YK:hon: 1949
Italia[1] – Italian tasavalta
  • italiaksi: Italia – Repubblica Italiana
  • Liittyi YK:hon: 1945
Itä-Timor[1] – Itä-Timorin demokraattinen tasavalta
  • portugaliksi: Timor-Leste – República Democrática de Timor-Leste
  • tetumiksi: Timor Lorosa'e – Repúblika Demokrátika Timor Lorosa'e
  • Liittyi YK:hon: 2002
Itävalta[1] – Itävallan tasavalta
  • saksaksi: Österreich – Republik Österreich
  • Liittyi YK:hon: 1954
Jamaika[1] – Jamaika
Japani[1] – Japani
  • japaniksi: 日本 – 日本国 (Nihon/Nippon – Nihon-koku/Nippon-koku)
  • Liittyi YK:hon: 1956
Jemen[1] – Jemenin tasavalta
  • arabiaksi: اليمن – الجمهوريّة اليمنية (Al Yaman – Al Jumhūrīyah al Yamanīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1947
Jordania[1] – Jordanian hašemiittinen kuningaskunta
  • arabiaksi: الاردن – المملكة الأردنّيّة الهاشميّة (Al Urdun – Al Mamlakah al Urdunīyah al Hāshimīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1955
Kambodža[1] – Kambodžan kuningaskunta
  • khmeriksi:Cambodia2.png (Kâmpŭchéa – Preăhréachéanachâkr Kâmpŭchéa)
  • Liittyi YK:hon: 1955
Kamerun[1] – Kamerunin tasavalta
  • ranskaksi: Cameroun – République du Cameroun
  • englanniksi: Cameroon – Republic of Cameroon
  • Liittyi YK:hon: 1960
Kanada[1] – Kanadan dominio
Kap Verde[1] – Kap Verden tasavalta
  • portugaliksi: Cabo Verde – República de Cabo Verde
  • Liittyi YK:hon: 1975
Kazakstan[1] – Kazakstanin tasavalta
  • kazakiksi: Қазақстан – Қазақстан Республикасы (Qazaqstan – Qazaqstan Respūblīkasy)
  • venäjäksi: Казахстан – Республика Казахстан (Kazahstan – Respublika Kazahstan)
  • Liittyi YK:hon: 1992
Kenia[1] – Kenian tasavalta
Keski-Afrikan tasavalta[1] – Keski-Afrikan tasavalta
  • ranskaksi: République centrafricaine
  • sangoksi: Ködörösêse tî Bêafrîka
  • Liittyi YK:hon: 1960
Kiina[1] – Kiinan kansantasavalta
  • kiinaksi: 中国 – 中华人民共和国 (Zhongguo – Zhonghua Renmin Gongheguo)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Kirgisia[1] – Kirgisian tasavalta
  • kirgiisiksi: Кыргызстан – Кыргыз Республикасы (Kyrgyzstan – Kyrgyz Respublikasy)
  • venäjäksi: Кыргызстан – Кыргызская Республика (Kyrgyzstan – Kyrgyzskaja Respublika)
  • Liittyi YK:hon: 1992
Kiribati[1] – Kiribatin tasavalta
  • kiribatiksi: Kiribati – Ribaberiki Kiribati
  • englanniksi: Kiribati – Republic of Kiribati
  • Liittyi YK:hon: 1999
Kolumbia[1] – Kolumbian tasavalta
  • espanjaksi: Colombia – República de Colombia
  • Liittyi YK:hon: 1945
Komorit[1] – Komorien liitto
  • šikomoriksi: Komori – Udzima wa Komori
  • ranskaksi: Comores – Union des Comores
  • arabiaksi: جمهورية القمر المتحدة – جزر القمر (rom|Juzur al Qamar – Jumhūrīyat al Qamar al Muttaḩidah)
  • Liittyi YK:hon: 1975
Kongon demokraattinen tasavalta[1] – Kongon demokraattinen tasavalta
  • ranskaksi: République démocratique du Congo
  • Liittyi YK:hon: 1960
Kongon tasavalta[1] – Kongon tasavalta
  • ranskaksi: République du Congo
  • Liittyi YK:hon: 1960
Kosovon lippu Kosovo - Kosovon tasavalta
  • albaniaksi: Kosova - Republika e Kosovës
  • serbiaksi: Косово - Република Косово (Kosovo - Republika Kosovo)
Kreikka[1] – Helleenien tasavalta
  • dimotiki-kreikaksi: Ελλάδα – Ελληνική Δημοκρατία (Elláda – Ellinikí Dimokratía)
  • katharevousa-kreikaksi: Ελλάς – Ελληνική Δημοκρατία (Ellás – Ellinikí Dimokratía)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Kroatia[1] – Kroatian tasavalta
  • kroatiaksi: Hrvatska – Republika Hrvatska
  • Liittyi YK:hon: 1992
Kuuba[1] – Kuuban tasavalta
  • espanjaksi: Cuba – República de Cuba
  • Liittyi YK:hon: 1945
Kuwait[1] – Kuwaitin valtio
  • arabiaksi: الكويت – دولة الكويت (Al Kuwayt – Dawlat al Kuwayt)
  • Liittyi YK:hon: 1963
Kypros[1] – Kyproksen tasavalta
  • kreikaksi: Κύπρος – Κυπριακή Δημοκρατία (Kýpros – Kypriakí Dimokratía)
  • turkiksi: Kıbrıs – Kıbrıs Cumhuriyeti
  • YK:n jäsen
  • Liittyi YK:hon: 1960
Laos[1] – Laosin demokraattinen kansantasavalta
  • laoksi: ລາວ – ສາທາລະນະລັດປະຊາທິປະໄຕ ປະຊາຊົນລາວ (Lao – Sathalanalat Paxathipatai Paxaxôn Lao)
  • Liittyi YK:hon: 1955
Latvia[1] – Latvian tasavalta
  • latviaksi: Latvija – Latvijas Republika
  • Liittyi YK:hon: 1991
Lesotho[1] – Lesothon kuningaskunta
  • englanniksi: Lesotho – Kingdom of Lesotho
  • sothoksi: Lesotho – Mmuso wa Lesotho
  • Liittyi YK:hon: 1966
Libanon[1] – Libanonin tasavalta
  • arabiaksi: لبنان – الجمهوريّة اللبنانيّة (Lubnān – Al Jumhūrīyah al Lubnānīyah)
  • ranskaksi: République libanaise
  • Liittyi YK:hon: 1945
Liberia[1] – Liberian tasavalta
  • englanniksi: Liberia – Republic of Liberia
  • Liittyi YK:hon: 1945
Libya[1]
  • arabiaksi: ليبيا (Daulat Lībiyā)
  • Liittyi YK:hon: 1955
Liechtenstein[1] – Liechtensteinin ruhtinaskunta
  • saksaksi: Liechtenstein – Fürstentum Liechtenstein
  • Liittyi YK:hon: 1990
Liettua[1] – Liettuan tasavalta
  • liettuaksi: Lietuva – Lietuvos Respublika
  • Liittyi YK:hon: 1991
Luxemburg[1] – Luxemburgin suurherttuakunta
  • luxemburgiksi: Lëtzebuerg – Groussherzogdem Lëtzebuerg
  • ranskaksi: Luxembourg – Grand-Duché du Luxembourg
  • saksaksi: Luxemburg – Großherzogtum Luxemburg
  • Liittyi YK:hon: 1945
Madagaskarin lippu Madagaskar[1] – Madagaskarin tasavalta
  • Malagassiksi: Madagasikara – Repoblikan'i Madagasikara
  • ranskaksi: Madagascar – Republique de Madagascar
  • Liittyi YK:hon: 1960
Makedonian lippu. Makedonia[1] – Makedonian tasavalta
  • makedoniaksi: Македонија – Република Македонија (Makedonija – Republika Makedonija)
  • Liittyi YK:hon: 1993
Malawin lippu. Malawi[1] – Malawin tasavalta
Malediivien lippu Malediivit[1] – Malediivien tasavalta
  • divehiksi: ދިވެހިރާއްޖެ – ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމްހޫރިއްޔާ (Dhivehi Raajje – Dhivehi Raajjeyge Jumhooriyyaa)
  • Liittyi YK:hon: 1965
Malesian lippu Malesia[1]
Malin lippu. Mali[1] – Malin tasavalta
  • ranskaksi: Mali – République du Mali
  • Liittyi YK:hon: 1960
Maltan lippu. Malta[1] – Maltan tasavalta
  • maltaksi: Malta – Repubblika ta' Malta
  • englanniksi: Malta – Republic of Malta
  • Liittyi YK:hon: 1964
Marokon lippu. Marokko[1] – Marokon kuningaskunta
  • arabiaksi: المغرب – المملكة المغربية (Al Maghrib – Al Mamlakah al Maghribīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1956
Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret[1] – Marshallinsaarten tasavalta
  • marshalliksi: Aelōn̄ in M̧ajeļ – Aolepān Aorōkin M̧ajeļ
  • Liittyi YK:hon: 19991
Mauritanian lippu. Mauritania[1] – Mauritanian islamilainen tasavalta
  • arabiaksi: موريتانيا – الجمهورية الإسلامية الموريتانية (Mūrītāniyā – Al Jumhūrīyah al Islāmīyah al Mūrītānīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1961
Mauritiuksen lippu Mauritius[1] – Mauritiuksen tasavalta
  • englanniksi: Mauritius – Republic of Mauritius
  • Liittyi YK:hon: 1968
Meksikon lippu Meksiko[1] – Meksikon yhdysvallat
  • espanjaksi: México – Estados Unidos Mexicanos
  • Liittyi YK:hon: 1945
Mikronesian lippu Mikronesia[1] – Mikronesian liittovaltio
  • englanniksi: Federated States of Micronesia
  • Liittyi YK:hon: 1991
Moldovan lippu Moldova[1] – Moldovan tasavalta
  • romaniaksi: Moldova – Republica Moldova
  • moldovaksi: Moldova – Republica Moldova
  • Liittyi YK:hon: 1992
Monacon lippu Monaco[1] – Monacon ruhtinaskunta
  • ranskaksi: Monaco – Principauté de Monaco
  • monegassiksi: Múnegu – Principatu de Múnegu
  • Liittyi YK:hon: 1993
Mongolian lippu Mongolia[1]
  • mongoliaksi: Монгол улс (Mongol uls)
  • Liittyi YK:hon: 1961
Montenegron lippu Montenegro[1] – Montenegron tasavalta
  • montenegroksi: Црна Гора (Crna Gora)
  • Liittyi YK:hon: 2006
Mosambikin lippu Mosambik[1] – Mosambikin tasavalta
  • portugaliksi: Moçambique – República de Moçambique
  • Liittyi YK:hon: 1975
Myanmarin lippu Myanmar[1] – Myanmarin liiton tasavalta
  • burmaksi:Myanmar long form.svg (Myanma – Pyidaungzu Myanma Naingngandaw)
  • Liittyi YK:hon: 1948
Namibian lippu Namibia[1] – Namibian tasavalta
  • englanniksi: Namibia – Republic of Namibia
  • Liittyi YK:hon: 1990
Naurun lippu Nauru[1] – Naurun tasavalta
  • nauruksi: Naoero – Ripublik Naoero
  • englanniksi: Nauru – Republic of Nauru
  • Liittyi YK:hon: 1999
Nepalin lippu Nepal[1] – Nepalin demokraattinen liittotasavalta
  • nepaliksi: नेपाल – संघिय लोकतन्त्रिक गणतन्त्र नेपाल (Nepāl – Saṁghīya Loktāntrik Gaṇatantra Nepāl)
  • Liittyi YK:hon: 1955
Nicaraguan lippu Nicaragua[1] – Nicaraguan tasavalta
  • espanjaksi: Nicaragua – República de Nicaragua
  • Liittyi YK:hon: 1945
Nigerian lippu Nigeria[1] – Nigerian liittotasavalta
  • englanniksi: Nigeria – Federal Republic of Nigeria
  • Liittyi YK:hon: 1960
Nigerin lippu Niger[1] – Nigerin tasavalta
  • ranskaksi: Niger – République du Niger
  • Liittyi YK:hon: 1960
Norjan lippu Norja[1] – Norjan kuningaskunta
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko[1] – Norsunluurannikon tasavalta
  • ranskaksi: Côte d'Ivoire – République de Côte d'Ivoire
  • Liittyi YK:hon: 1960
Omanin lippu Oman[1] – Omanin sulttaanikunta
  • arabiaksi: عُمان – سلطنة عُمان (ʿUmān – Salţanat ʿUmān)
  • Liittyi YK:hon: 1971
Pakistanin lippu Pakistan[1] – Pakistanin islamilainen tasavalta
  • urduksi: پَاکِسْتَان – جَمْهُورْيَة إِسْلامِی پَاکِسْتَان (Pākistān – Jamhūryat Islāmī Pākistān)
  • englanniksi: Pakistan – Islamic Republic of Pakistan
  • Liittyi YK:hon: 1947
Palaun lippu Palau[1] – Palaun tasavalta
  • palauksi: Belau – Beluu er a Belau
  • englanniksi: Palau – Republic of Palau
  • Liittyi YK:hon: 1994
Panaman lippu Panama[1] – Panaman tasavalta
  • espanjaksi: Panamá – República de Panamá
  • Liittyi YK:hon: 1945
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea[1] – Papua-Uuden-Guinean itsenäinen valtio
Paraguayn lippu Paraguay[1] – Paraguayn tasavalta
  • guaraníksi: Paraguay – Paraguay Retãn
  • espanjaksi: Paraguay – República del Paraguay
  • Liittyi YK:hon: 1945
Perun lippu Peru[1] – Perun tasavalta
Korean demokraattinen kansantasavalta[1]
  • koreaksi: 조선 – 조선민주주의인민공화국 (Chosŏn – Chosŏn-minjujuŭi-inmin-konghwaguk)
  • Liittyi YK:hon: 1991
Portugalin lippu Portugali[1] – Portugalin tasavalta
  • portugaliksi: Portugal – República Portuguesa
  • Liittyi YK:hon: 1955
Puolan lippu Puola[1] – Puolan tasavalta
  • puolaksi: Polska – Rzeczpospolita Polska
  • Liittyi YK:hon: 1945
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea[1] – Päiväntasaajan Guinean tasavalta
  • espanjaksi: Guinea Ecuatorial – República de Guinea Ecuatorial
  • ranskaksi: Guinée Équatoriale – République de Guinée équatoriale
  • portugaliksi:Guiné Equatorial – República da Guiné Equatorial
  • Liittyi YK:hon: 1968
Qatarin lippu Qatar[1] – Qatarin valtio
  • arabiaksi: قطر – دولة قطر (Qaţar – Dawlat Qaţar)
  • Liittyi YK:hon: 1971
Ranskan lippu Ranska[1] – Ranskan tasavalta
  • ranskaksi: France – République française
  • Liittyi YK:hon: 1945
Romanian lippu Romania[1]
Ruandan lippu Ruanda[1] – Ruandan tasavalta
  • ruandaksi: Rwanda – Republika y'u Rwanda
  • ranskaksi: Rwanda – République du Rwanda
  • englanniksi: Rwanda – Republic of Rwanda
  • Liittyi YK:hon: 1962
Ruotsin lippu Ruotsi[1] – Ruotsin kuningaskunta
  • ruotsiksi: Sverige – Konungariket Sverige
  • Liittyi YK:hon: 1946
Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis[1] – Saint Christopherin ja Nevisin federaatio
  • englanniksi: Saint Kitts and Nevis – Federation of Saint Christopher and Nevis
  • Liittyi YK:hon: 1983
Saint Lucian lippu Saint Lucia[1]
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit[1]
  • englanniksi: Saint Vincent and the Grenadines
  • Liittyi YK:hon: 1980
Saksan lippu Saksa[1] – Saksan liittotasavalta
  • saksaksi: Deutschland – Bundesrepublik Deutschland
  • Liittyi YK:hon: 1973
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret[1]
Sambian lippu Sambia[1] – Sambian tasavalta
  • englanniksi: Zambia – Republic of Zambia
  • Liittyi YK:hon: 1964
Samoan lippu Samoa[1] – Samoan itsenäinen valtio
  • samoaksi: Sāmoa – Malo Sa‘oloto Tuto'atasi o Sāmoa
  • englanniksi: Samoa – Independent State of Samoa
  • Liittyi YK:hon: 1976
San Marinon lippu San Marino[1] – San Marinon seesteinen tasavalta
  • italiaksi: San Marino – Repubblica di San Marino
  • Liittyi YK:hon: 1992
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe[1] – São Tomén ja Príncipen demokraattinen tasavalta
  • portugaliksi: São Tomé e Príncipe – República Democrática de São Tomé e Príncipe
  • Liittyi YK:hon: 1975
Saudi-Arabia Saudi-Arabia[1] – Saudi-Arabian kuningaskunta
  • arabiaksi: السعودية – المملكة العربيّة السّعوديّة (As Su‘ūdīyah – Al Mamlakah al ‘Arabīyah as Su‘ūdīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Senegalin lippu Senegal[1] – Senegalin tasavalta
  • ranskaksi: Sénégal – République du Sénégal
  • Liittyi YK:hon: 1960
Serbian lippu Serbia[1] – Serbian tasavalta
  • serbiaksi: Србија – Република Србија (Srbija – Republika Srbija)
  • Liittyi YK:hon: 2000
Seychellien lippu Seychellit[1] – Seychellien tasavalta
Sierra Leonen lippu Sierra Leone[1] – Sierra Leonen tasavalta
  • englanniksi: Sierra Leone – Republic of Sierra Leone
  • Liittyi YK:hon: 1961
Singaporen lippu Singapore[1] – Singaporen tasavalta
  • englanniksi: Singapore – Republic of Singapore
  • malaijiksi: Singapura – Republik Singapura
  • kiinaksi: 新加坡 – 新加坡共和国 (Xinjiapo – Xinjiapo Gongheguo)
  • tamiliksi: சிங்கப்பூர் – சிங்கப்பூர் குடியரசு (rom|Chiṅkappūr – Chiṅkappūr Kuṭiyarachu)
  • Liittyi YK:hon: 1965
Slovakian lippu Slovakia[1] – Slovakian tasavalta
  • slovakiaksi: Slovensko – Slovenská republika
  • Liittyi YK:hon: 1993
Slovenian lippu Slovenia[1] – Slovenian tasavalta
  • sloveeniksi: Slovenija – Republika Slovenija
  • Liittyi YK:hon: 1992
Somalian lippu Somalia[1] – Somalian tasavalta
  • somaliaksi: Soomaaliya – Jamhuuriyadda Soomaaliya
  • arabiaksi: الصومال – جمهورية الصومال (Aş Şūmāl – Jumhūrīyat aş Şūmāl)
  • Liittyi YK:hon: 1960
Sri Lankan lippu Sri Lanka[1] – Sri Lankan demokraattinen sosialistinen tasavalta
  • sinhaliksi: ශ්‍රී ලංකා – ශ්‍රී ලංකා ප්‍රජාතාන්ත්‍රික සමාජවාදී ජනරජය (Shrī Laṁkā – Shrī Laṁkā Prajātāntrika Samājavādī Janarajaya)
  • tamiliksi: இலங்கை – இலங்கை சனநாயக சோசலிசக் குடியரசு (Ilaṅkai – Ilaṅkai Jaṉanāyaka Choṣhalichak Kuṭiyarachu)
  • Liittyi YK:hon: 1955
Sudanin lippu Sudan[1] – Sudanin tasavalta
  • arabiaksi: السودان – جمهورية السودان (As Sūdān – Jumhūrīyat as Sūdān)
  • englanniksi: Sudan – Republic of the Sudan
  • Liittyi YK:hon: 1956
Suomen lippu Suomi[1] – Suomen tasavalta
  • suomeksi: Suomi – Suomen tasavalta
  • ruotsiksi: Finland – Republiken Finland
  • Liittyi YK:hon: 1956
Surinamen lippu Suriname[1] – Surinamen tasavalta
  • hollanniksi: Suriname – Republiek Suriname
  • Liittyi YK:hon: 1975
Swazimaan lippu Swazimaa[1] – Swazimaan kuningaskunta
  • englanniksi: Swaziland – Kingdom of Swaziland
  • swaziksi: eSwatini – Umbuso weSwatini
  • Liittyi YK:hon: 1968
Flag of Switzerland.svg Sveitsi[1] – Sveitsin valaliitto
  • saksaksi: Schweiz – Schweizerische Eidgenossenschaft
  • ranskaksi: Suisse – Confédération suisse
  • italiaksi: Svizzera – Confederazione Svizzera
  • retoromaaniksi: Svizra – Confederaziun Svizra
  • latinaksi: Helvetia – Confoederatio Helvetica
  • Liittyi YK:hon: 2002
Syyrian lippu Syyria[1] – Syyrian arabitasavalta
  • arabiaksi: سورية – الجمهوريّة العربيّة السّوريّة (Sūrīyah – Al Jumhūrīyah al ‘Arabīyah as Sūrīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Tadžikistanin lippu Tadžikistan[1] – Tadžikistanin tasavalta
  • tadžikiksi: Тоҷикистон – Ҷумҳурии Тоҷикистон (Tojikiston – Jumhurii Tojikiston)
  • Liittyi YK:hon: 1992
Tansanian lippu Tansania[1] – Tansanian yhdistynyt tasavalta
  • swahiliksi: Tanzania – Jamhuri ya Muungano wa Tanzania
  • englanniksi: Tanzania – United Republic of Tanzania
  • Liittyi YK:hon: 1961
Tanskan lippu Tanska[1] – Tanskan kuningaskunta
  • tanskaksi: Danmark – Kongeriget Danmark
  • Liittyi YK:hon: 1945
Thaimaan lippu Thaimaa[1] – Thaimaan kuningaskunta
  • thaiksi: ประเทศไทย – ราชอาณาจักรไทย (Prathet Thai – Ratcha Anachak Thai)
  • Liittyi YK:hon: 1946
Togon lippu Togo[1] – Togon tasavalta
  • ranskaksi: Togo – République togolaise
  • Liittyi YK:hon: 1960
Tongan lippu Tonga[1] – Tongan kuningaskunta
  • tongaksi: Tonga – Pule'anga Tonga
  • englanniksi: Tonga – Kingdom of Tonga
  • Liittyi YK:hon: 1999
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago[1] – Trinidadin ja Tobagon tasavalta
  • englanniksi]: Trinidad and Tobago – Republic of Trinidad and Tobago
  • Liittyi YK:hon: 1962
Tšadin lippu Tšad[1] – Tšadin tasavalta
  • ranskaksi: Tchad – République du Tchad
  • arabiaksi: تشاد – جمهوريّة تشاد (Tshād – Jumhūrīyat Tshād)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Tšekin lippu Tšekki[1] – Tšekin tasavalta
  • tšekiksi: Česko – Česká republika
  • Liittyi YK:hon: 1993
Tunisian lippu Tunisia[1] – Tunisian tasavalta
  • arabiaksi: تونس – الجمهورية التونسية (Tūnis – Al Jumhūrīyah at Tūnisīyah)
  • Liittyi YK:hon: 1956
Turkin lippu Turkki[1] – Turkin tasavalta
  • turkiksi: Türkiye – Türkiye Cumhuriyeti
  • Liittyi YK:hon: 1945
Turkmenistanin lippu Turkmenistan[1]
Tuvalun lippu Tuvalu[1]
Ugandan lippu Uganda[1] – Ugandan tasavalta
  • englanniksi: Uganda – Republic of Uganda
  • swahiliksi: Uganda – Jamhuri ya Uganda
  • Liittyi YK:hon: 1962
Ukrainan lippu Ukraina[1]
Unkarin lippu Unkari[1]
  • unkariksi: Magyarország
  • Liittyi YK:hon: 1955
Uruguayn lippu Uruguay[1] – Uruguayn itäinen tasavalta
  • espanjaksi: Uruguay – República Oriental del Uruguay
  • Liittyi YK:hon: 1945
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti[1]
Uzbekistanin lippu Uzbekistan[1] – Uzbekistanin tasavalta
  • uzbekiksi: Ўзбекистон – Ўзбекистон Республикаси (O'zbekiston – O‘zbekiston Respublikasi)
  • Liittyi YK:hon: 1992
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä[1] – Valko-Venäjän tasavalta
  • valkovenäjäksi: Беларусь – Рэспубліка Беларусь(Bielarus' – Respublika Bielaruś)
  • venäjäksi: Беларусь / Белоруссия – Республика Беларусь (Belarus' – Respublika Belaruś)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Vanuatun lippu Vanuatu[1] – Vanuatun tasavalta
  • bislamaksi: Vanuatu – Ripablik blong Vanuatu
  • englanniksi: Vanuatu – Republic of Vanuatu
  • ranskaksi: Vanuatu – République du Vanuatu
  • Liittyi YK:hon: 1981
Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio [2]
Venezuelan lippu Venezuela[1] – Venezuelan bolivariaaninen tasavalta
  • espanjaksi: Venezuela – República Bolivariana de Venezuela
  • Liittyi YK:hon: 1945
Venäjän lippu Venäjä[1] – Venäjän federaatio
  • venäjäksi: Россия – Российская Федерация (Rossija – Rossijskaja Federatsija)
  • Liittyi YK:hon: 1945
Vietnamin lippu Vietnam[1] – Vietnamin sosialistinen tasavalta
  • vietnamiksi: Việt Nam – Cộng Hòa Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam
  • Liittyi YK:hon: 1977
Viron lippu Viro[1] – Viron tasavalta
  • viroksi: Eesti – Eesti Vabariik
  • Liittyi YK:hon: 1991
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat[1]
  • arabiaksi: اَلإمَارَات – اَلإمَارَات اَلْعَرَبِيَّة اَلْمُتَّحِدَة(Al Imārāt – Al Imārāt al ‘Arabīyah al Muttaḩidah)
  • Liittyi YK:hon: 1971
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta[1] – Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta
  • englanniksi: United Kingdom – United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
  • Liittyi YK:hon: 1945
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat[1] – Amerikan yhdysvallat
  • englanniksi: United States – United States of America
  • Liittyi YK:hon: 1945
Zimbabwen lippu Zimbabwe[1] – Zimbabwen tasavalta
  • englanniksi: Zimbabwe – Republic of Zimbabwe
  • Liittyi YK:hon: 1980

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf cg ch ci cj ck cl cm cn co cp cq cr cs ct cu cv cw cx cy cz da db dc dd de df dg dh di dj dk dl dm dn do dp dq dr ds dt du dv dw dx dy dz ea eb ec ed ee ef eg eh ei ej ek el em en eo ep eq er es et eu ev ew ex ey ez fa fb fc fd fe ff fg fh fi fj fk fl fm fn fo fp fq fr fs ft fu fv fw fx fy fz ga gb gc gd ge gf gg gh gi gj gk gl Member States of the United Nations Your United Nations. United Nations. Viitattu 13.04.2013.
  2. Permanent Observer of Mission of the Holy See to the United Nations Your United Nations. United Nations. Viitattu 13.04.2013.