Luettelo eduskuntaan varasijalta nousseista kansanedustajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo eduskuntaan varasijalta nousseista kansanedustajista on järjestetty aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan.

Uusi edustaja Korvattu edustaja
Nimi Eduskunta-
ryhmä
Aloitti Nimi Eduskunta-
ryhmä
Syy
Antti Mikkola nuorsuom 15. syyskuuta 1909 Oskari Vihantola ktl vaalitulos kumottiin
Pekka Aakula sdp 1. lokakuuta 1909 Antti Mäkelin sdp sai vapautuksen 24. syyskuuta
Iida Yrjö-Koskinen suom 19. lokakuuta 1909 Aleksi Käpy suom siirtyi 5. lokakuuta senaatin palvelukseen
Pekka Saarelainen suom 26. lokakuuta 1909 Walter Andersin suom siirtyi 5. lokakuuta senaatin palvelukseen
Hjalmar Nordling suom 1. huhtikuuta 1910 Frans Rapola suom kuoli 20. maaliskuuta
Reinhold Grönvall suom 12. huhtikuuta 1910 Hjalmar Nordling suom sai vapautuksen 1. huhtikuuta
Aukusti Eronen suom 8. lokakuuta 1910 Benjamin Anneberg suom sai vapautuksen 23. syyskuuta
Otto Marttila sdp 28. maaliskuuta 1911 Kustaa Kopila sdp sai vapautuksen 17. maaliskuuta
Kalle Vuorinen suom 1. maaliskuuta 1912 Justus Ripatti suom kuoli 16. tammikuuta
George Granfelt rkp 19. huhtikuuta 1912 Ivar Nordlund rkp sai vapautuksen 12. huhtikuuta
Jaakko Saariaho nuorsuom 11. helmikuuta 1913 Arthur Castrén nuorsuom sai vapautuksen 5. helmikuuta
Eemil Linna nuorsuom 22. huhtikuuta 1913 Kalle Viljakainen nuorsuom kuoli 17. huhtikuuta
Johannes Miemois rkp 17. maaliskuuta 1914 Johannes Bäck rkp sai vapautuksen 24. helmikuuta
Alexander Frey rkp 11. huhtikuuta 1917 Leo Ehrnrooth rkp sai vapautuksen 10. huhtikuuta
Alexander Gadolin rkp 13. huhtikuuta 1917 Gunnar Takolander rkp sai vapautuksen 11. huhtikuuta
Konsta Lindqvist sdp 3. heinäkuuta 1917 Otto Piisinen sdp sai vapautuksen 22. kesäkuuta
Santeri Louhelainen sdp 30. marraskuuta 1917 Severi Kurkinen sdp sai vapautuksen 10. marraskuuta
Helena Brander nuorsuom 24. toukokuuta 1918 Antti Mikkola nuorsuom kuoli 1. helmikuuta
Jaakko Loukko suom 28. toukokuuta 1918 Ernst Saari suom kuoli 29. maaliskuuta
Juho Astala nuorsuom 3. kesäkuuta 1918 Rudolf Holsti nuorsuom sai vapautuksen 28. toukokuuta
August Hyöki suom 18. kesäkuuta 1918 Juhani Arajärvi suom sai vapautuksen 25. toukokuuta
August Raatikainen ml 6. marraskuuta 1918 E.Y. Pehkonen ml sai vapautuksen 10. lokakuuta
Väinö Juustila nuorsuom 11. marraskuuta 1918 K. J. Ståhlberg nuorsuom siirtyi 10. elokuuta KHO:n presidentiksi
Väinö Vankkoja sdp 19. joulukuuta 1918 Juho Lehmus sdp teloitettiin huhtikuussa 1918
Vihtori Mäkelä sdp 14. tammikuuta 1919 Juho Rikkonen sdp teloitettiin huhtikuussa 1918
Heikki Väisänen sdp 14. tammikuuta 1919 Vilho Lehokas sdp ammuttiin vankileirillä toukokuussa 1918
Jussi Rapo sdp 17. tammikuuta 1919 Julius Nurminen sdp kuoli vankileirillä 24. heinäkuuta 1918
Jussi Tolonen sdp 17. tammikuuta 1919 Albin Valjakka sdp kuoli vankileirillä 29. kesäkuuta 1918
Heikki Repo kok 6. helmikuuta 1919 Jukka Tuomikoski sdp vangittiin
Elli Laurila kok 7. helmikuuta 1919 Kalle Hakala sdp vangittiin
Vili Taskinen ed 12. helmikuuta 1919 Anni Savolainen sdp vangittiin 1918
Jalmari Meurman kok 24. helmikuuta 1919 Anton Huotari sdp vangittiin 1918
Herman Niittynen ed 24. helmikuuta 1919 Anni Huotari sdp vangittiin 1918
Otto Pesonen ed 24. helmikuuta 1919 Jukka Lankila sdp vangittiin 1918
Mikko Piitulainen ml 25. helmikuuta 1919 Aleksis Salovaara ml sai vapautuksen 21. tammikuuta
Matti Mannonen kok 27. helmikuuta 1919 Paavo Leppänen sdp vangittiin 1918
Juho Kaskinen ed 29. helmikuuta 1919 Julius Sundblom rkp sai vapautuksen 17. tammikuuta
Pekka Tonteri sdp 3. kesäkuuta 1919 Edla Lyytinen sdp kuoli 21. toukokuuta
Kalle Aalto sdp 16. lokakuuta 1919 Sikstus Rönnberg sdp kuoli 30. elokuuta
Kalle Lumio sdp 17. lokakuuta 1919 Väinö Vankkoja sdp kuoli 10. elokuuta
Heikki Peura ml 13. helmikuuta 1920 Mikko Luopajärvi ml kuoli 5. tammikuuta
Mikko Jaskari kok 18. maaliskuuta 1920 Wilhelmi Malmivaara kok sai vapautuksen 11. maaliskuuta
Vili Taskinen ed 4. lokakuuta 1920 Taavetti Heimonen ed kuoli 1. kesäkuuta
Hilja Vilkemaa ed 9. lokakuuta 1920 Mikko Collan ed siirtyi 8. lokakuuta Turun ja Porin läänin maaherraksi
Matti Lassila sdp 12. lokakuuta 1920 Penna Paunu sdp kuoli 24. elokuuta
Anna Toivari sdp 12. lokakuuta 1920 Toivo Turtiainen sdp kuoli 12. syyskuuta
Juhana Toiviainen ed 12. lokakuuta 1920 Aarne Sihvo ed sai vapautuksen 4. lokakuuta
Tatu Nissinen ed 15. lokakuuta 1920 Bruno Sarlin ed siirtyi 8. lokakuuta maaherraksi
Aleksanteri Mero ml 26. lokakuuta 1920 Lauri Kristian Relander ml siirtyi 8. lokakuuta maaherraksi
Hilda Hannunen sdp 23. marraskuuta 1920 Iisakki Valavaara sdp sai vapautuksen 8. lokakuuta
Eelis Rantanen ktl 31. maaliskuuta 1921 Matti Helenius-Seppälä ktl kuoli 18. lokakuuta 1920
Alfred Lindroos sdp 30. syyskuuta 1921 Edvard Helle sdp sai vapautuksen 27. syyskuuta 1921
Jalmari Malmi ml 11. lokakuuta 1921 Artur Wuorimaa ml sai vapautuksen 23. syyskuuta 1921
Jalo Lahdensuo ml 7. joulukuuta 1921 Frans Hanhisalo ml sai vapautuksen 25. marraskuuta 1921
Wivi Roslander sdp 24. tammikuuta 1922 Oskari Leivo sdp kuoli 12. joulukuuta 1921
Oskari Heikinheimo kok 27. tammikuuta 1922 Aleksanteri Koivisto kok kuoli 22. joulukuuta 1921
Augusta Laine ed 10. helmikuuta 1922 Jalmari Jyske ed sai vapautuksen 27. tammikuuta
Alex Alfthan kok 16. helmikuuta 1922 Artturi H. Virkkunen kok sai vapautuksen 7. helmikuuta 1922
T. M. Kivimäki ed 22. helmikuuta 1922 Heikki Ritavuori ed murhattiin 14. helmikuuta 1922
Nestori Nättinen sdp 28. helmikuuta 1922 Niilo Patinen sdp sai vapautuksen 14. helmikuuta 1922
Lennart Byman rkp 2. toukokuuta 1922 Eirik Hornborg rkp sai vapautuksen 1. toukokuuta
Vihtori Vainio sstp 1. helmikuuta 1923 Matti Väisänen sstp julistettiin edustajantoimeen oikeudettomaksi 20. joulukuuta 1922
Anshelm Alestalo ml 13. helmikuuta 1923 Bjarne Westermarck ml sai vapautuksen 6. helmikuuta 1923
Kaaperi Kivialho ed 17. lokakuuta 1923 Rudolf Holsti ed siirtyi erikoislähettilääksi 10. huhtikuuta 1923
Pekka Strengell stp 10. lokakuuta 1924 Bruno Tenhunen stp julistettiin oikeudettomaksi edustajantoimeen 1. lokakuuta 1924
Jaakko Liedes stp 17. lokakuuta 1924 Konsta Vuokila stp julistettiin oikeudettomaksi edustajantoimeen 1. lokakuuta 1924
Eva Heikinheimo ed 1. syyskuuta 1925 Aaro Jaskari ed kuoli 28. heinäkuuta 1925
Kustaa Kylänpää kok 20. lokakuuta 1925 Oskari Sjöstedt-Jussila kok
Kaarlo Varho stp 1. helmikuuta 1926 Svantte Vuorio stp sai vapautuksen 2. joulukuuta 1925
Olli Zitting kok 12. helmikuuta 1926 Armas Saastamoinen kok siirtyi 5. helmikuuta 1926 lähettilääksi Lontooseen ja Haagiin
Max Sergelius rvas 12. maaliskuuta 1926 Hjalmar Procopé rkp siirtyi 9. maaliskuuta 1926 lähettilääksi Varsovaan
Otto Elfving sdp 20. lokakuuta 1926 Pekka Meriläinen sdp kuoli 9. huhtikuuta
Edvin Wahlstén sdp 20. lokakuuta 1926 Valentin Annala sdp kuoli 19. lokakuuta 1926
Isak Penttala sdp 4. maaliskuuta 1927 Kaarlo Saari sdp kuoli 25. helmikuuta 1927
Taavi Pitkänen stp 25. huhtikuuta 1927 Juho Komulainen stp kuoli 10. huhtikuuta 1927
Yrjö Lehtinen stp 22. marraskuuta 1927 Martta Lehtonen stp sai vapautuksen 15. marraskuuta 1927
Antti Vainio kok 3. helmikuuta 1928 Yrjö Puhakka kok valittiin eduskunnan oikeusasiamieheksi 1. helmikuuta 1928
Pekka Strengell stp 8. marraskuuta 1928 Yrjö Enne stp julistettiin oikeudettomaksi edustajantoimeen 2. marraskuuta 1928
Juho Perälä stp 13. marraskuuta 1928 Toivo Latva stp julistettiin oikeudettomaksi edustajantoimeen 2. marraskuuta 1928
Eino Aaltio ml 1. helmikuuta 1929 Janne Ihamuotila ml kuoli 21. tammikuuta 1929
Hugo Aattela sdp 24. syyskuuta 1929 Iida Vihuri sdp kuoli 7. syyskuuta 1929
Axel Åhlström sdp 22. maaliskuuta 1929 Taavi Tainio sdp kuoli 17. maaliskuuta 1929
Oskari Lehtonen kok 11. helmikuuta 1930 Evert Nukari kok sai vapautuksen 3. helmikuuta 1930
Aukusti Mäenpää stp 6. maaliskuuta 1930 Väinö Kallio stp edustajantoimi todettiin lakanneeksi 25. helmikuuta 1930
Yrjö Koskelainen kok 20. helmikuuta 1931 P. E. Svinhufvud kok valittiin Tasavallan Presidentiksi 16. helmikuuta 1931
Eetu Jussila ml 19. lokakuuta 1931 Walto Tuomioja ed kuoli 2. lokakuuta 1931
Akseli Kanerva sdp 19. lokakuuta 1931 J.W. Keto sdp siirtyi 15. lokakuuta 1931 Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi
Anni Huotari sdp 4. huhtikuuta 1932 Hilda Seppälä sdp kuoli 31. maaliskuuta
Kaarle Ellilä ml 20. toukokuuta 1932 Kalle Joukanen ml sai vapautuksen 28. huhtikuuta 1932
Kalle Valta sdp 1. joulukuuta 1932 Taavetti Nuutinen sdp kuoli 25. marraskuuta 1932
Knut Molin rkp 8. joulukuuta 1932 Juho Kaskinen ed kuoli 2. joulukuuta 1932
Vihtori Fallila sdp 21. tammikuuta 1933 Emanuel Aromaa sdp kuoli 14. tammikuuta 1933
Eino Tuomivaara ikl 25. helmikuuta 1933 Aleksanteri Koskenheimo kok kuoli 18. helmikuuta 1933
Otto Toivonen sdp 3. huhtikuuta 1933 Julius Ailio sdp kuoli 4. maaliskuuta
Heikki Soininen ml 26. syyskuuta 1933 J. G. Ryynänen ml kuoli 18. syyskuuta 1933
Akseli Kanerva sdp 17. lokakuuta 1933 Kalle Myllymäki sdp kuoli 12. lokakuuta 1933
Aleksanteri Fränti ed 14. marraskuuta 1933 Emil Jatkola ed siirtyi 10. marraskuuta maaherraksi
Kalle Hakala sdp 22. lokakuuta 1934 Oskari Salonen sdp sai vapautuksen 25. syyskuuta
Juho Kuittinen sdp 23. lokakuuta 1934 Mikko Suokas sdp kuoli 13. lokakuuta 1934
Johan Franzén rkp 17. tammikuuta 1935 Otto Jacobsson rkp siirtyi 31. joulukuuta 1934 virkamiestehtäviin
Arvi Malmivaara ikl 2. syyskuuta 1935 Martti Rantanen kok kuoli 23. kesäkuuta 1935
Toivo Nokelainen sdp 20. syyskuuta 1935 Johan Helo sdp siirtyi 10. syyskuuta 1935 Helsingin kaupungin rahatoimenjohtajaksi
Juho Pyy sdp 26. syyskuuta 1935 Hilja Pärssinen sdp kuoli 23. syyskuuta 1935
Antti Kuisma ml 15. marraskuuta 1935 Jooseppi Kauranen ml kuoli 8. marraskuuta 1935
Väinö Merivirta ed 17. marraskuuta 1935 Toivo Tyrni ed sai vapautuksen 15. marraskuuta 1935
Edvard Huttunen sdp 2. helmikuuta 1937 Mauri Ryömä sdp edustajantoimi lakkautettiin 2. helmikuuta 1937
Antti Lehikoinen sdp 4. helmikuuta 1937 Matti Puittinen sdp kuoli 30. tammikuuta
Juho Kaakinen ml 23. helmikuuta 1937 Kyösti Kallio ml valittiin tasavallan presidentiksi 15. helmikuuta 1937
Hjalmar Lindqvist sdp 1. syyskuuta 1937 Viljo Kilpeläinen sdp kuoli 12. toukokuuta 1937
Jussi Malmivuori sdp 17. syyskuuta 1937 Arvi Jovero sdp sai vapautuksen 10. syyskuuta 1937
Yrjö Hirvensalo kok 1. helmikuuta 1938 Eetu Vaarama kok kuoli 29. tammikuuta 1938
Jukka Kailio ml 15. helmikuuta 1938 Jalo Lahdensuo ml siirtyi 14. helmikuuta 1938 Vaasan läänin maaherraksi
Pentti Kiiskinen ml 20. huhtikuuta 1938 Juho Kaakinen ml kuoli 10. huhtikuuta 1938
Herman Mattsson rkp 1. syyskuuta 1938 Rafael Colliander rkp kuoli 25. toukokuuta 1938
Olli Kekäläinen sdp 31. maaliskuuta 1939 Kaarlo Hänninen ml kuoli 25. maaliskuuta 1939
Kaisu-Mirjami Rydberg sdp 23. toukokuuta 1939 Hannes Ryömä sdp kuoli 22. toukokuuta 1939
Juho Pyörälä ml 9. marraskuuta 1939 Toivo Janhonen ml kuoli 3. marraskuuta 1939
Akseli Nikula ed? 5. kesäkuuta 1940 Kaarlo Mikkola ml kuoli 28. toukokuuta 1940
Jorma Tuominen sdp 1. lokakuuta 1940 Aleksi Lehtonen sdp kuoli 2. syyskuuta 1940
Juho Takala ml 3. lokakuuta 1940 Pekka Ville Heikkinen ml siirtyi 1. lokakuuta 1940 Kuopion läänin maaherraksi
Helena Syrjälä-Eskola ed 15. lokakuuta 1940 Toivo Kivimäki ed siirtyi 4. lokakuuta 1940 Suomen lähettilääksi Berliiniin
Eino Tuomivaara ikl 3. tammikuuta 1941 Paavo Susitaival ikl sai vapautuksen 1. tammikuuta 1941
Väinö Meltti sos 1. helmikuuta 1941 Elsa Metsäranta sdp kuoli 25. tammikuuta 1941
Oskari Heikinheimo kok 4. syyskuuta 1941 Väinö Havas kok kaatui rintamalla 21. elokuuta 1941
Laura Härmä sdp 1. joulukuuta 1941 Cay Sundström sos vangittiin, edustajuus lakkautettiin 25. marraskuuta 1941
Elli Nurminen sdp 1. joulukuuta 1941 Yrjö Räisänen sos vangittiin
Pekka Railo sdp 1. joulukuuta 1941 Kaisu-Mirjami Rydberg sos vangittiin, edustajuus lakkautettiin 25. marraskuuta 1941
August Valta sdp 1. joulukuuta 1941 K.H. Wiik sos vangittiin, edustajuus lakkautettiin 25. marraskuuta 1941
Vihtori Huhta sdp 3. joulukuuta 1941 Mikko Ampuja sos vangittiin, edustajuus lakkautettiin 25. marraskuuta
Taavi Lindman sdp 9. joulukuuta 1941 Väinö Meltti sos vangittiin, edustajuus lakkautettiin 25. marraskuuta
Kaarlo Cederberg ikl 8. huhtikuuta 1942 Kaarlo Kares ikl kuoli 23. maaliskuuta 1942
Toivo Mansner sdp 16. kesäkuuta 1942 Olavi Kajala sdp sai vapautuksen 15. kesäkuuta 1942 ryhdyttyään Lahden kaupunginjohtajaksi
Toivo Ikonen ml 16. heinäkuuta 1942 Antti Halonen ml kuoli 5. heinäkuuta
Teuvo Valanne kok 21. syyskuuta 1942 Jalmari Pilkama kok kuoli 12. elokuuta 1942
Walter Kuusela sdp 27. marraskuuta 1942 Ville Komu sdp kuoli 15. marraskuuta 1942
Kalle Kauppi ed 25. tammikuuta 1943 Aimo Cajander ed kuoli 21. tammikuuta 1943
Lempi Lehto sdp 20. huhtikuuta 1943 Anni Huotari sdp kuoli 15. huhtikuuta 1943
Edvard Pesonen sdp 1. lokakuuta 1943 Alex Hämäläinen sdp kuoli 28. elokuuta 1943
Kustaa Lehtonen kok 14. joulukuuta 1943 Väinö Kokko kok kuoli 5. joulukuuta 1943
Artturi Leinonen ml 28. tammikuuta 1944 Matti Luoma-aho ml kuoli 27. joulukuuta 1943
Emil Jokinen sdp 13. kesäkuuta 1944 Kustaa Perho sdp kuoli 8. kesäkuuta 1944
Johan Otto Söderhjelm rkp 14. heinäkuuta 1944 Edvard Haga rkp sai vapautuksen 1. heinäkuuta 1944
Juho Kosonen sdp 16. marraskuuta 1944 Albin Koponen sdp kuoli 10. marraskuuta 1944
Kuno Nyman rkp 17. marraskuuta 1944 Ragnar Furuhjelm rkp kuoli 15. marraskuuta 1944
Toivo Salakivi ml 9. tammikuuta 1945 Uuno Hannula ml siirtyi 5. joulukuuta 1944 Lapin läänin maaherraksi
Antti Lastu sdp 9. helmikuuta 1945 Väinö Tanner sdp sai vapautuksen 6. helmikuuta 1945
Elsa Karppinen skdl 3. heinäkuuta 1945 Reino Uusisalmi skdl kuoli 14. kesäkuuta 1945
Gösta Rosenberg skdl 13. syyskuuta 1945 Cay Sundström skdl siirtyi 11. syyskuuta 1945 lähettilääksi Moskovaan
Eero Kivelä kok 10. lokakuuta 1945 Kalle Jutila ml siirtyi 5. lokakuuta 1945 lähettilääksi Washingtoniin
Henrik Kullberg rkp 18. joulukuuta 1945 Ole Frietsch rkp siirtyi sanomalehtiavustajaksi 17. joulukuuta 1945
Antti Virtanen skdl 15. tammikuuta 1946 Johan Helo skdl siirtyi 8. tammikuuta 1946 lähettilääksi Pariisiin
Hella Wuolijoki skdl 12. heinäkuuta 1946 K.H. Wiik skdl kuoli 29. kesäkuuta 1946
Fabian Tillanen skdl 3. toukokuuta 1947 Toivo Järvinen skdl kuoli 24. huhtikuuta 1947
Antti Tossavainen sdp 22. toukokuuta 1947 Kalle Hakala sdp kuoli 16. toukokuuta 1947
Toivo Mansner sdp 3. kesäkuuta 1947 Väinö Voionmaa sdp kuoli 24. toukokuuta 1947
Mauri Perkonoja skdl 8. joulukuuta 1947 Vihtori Metsäranta skdl kuoli 20. marraskuuta 1947
Toivo Tyrni ed 9. joulukuuta 1947 Yrjö Suontausta ed nimitettiin 2. joulukuuta 1947 KO:n jäseneksi
Veikko Kosonen skdl 11. toukokuuta 1948 Reinhold Svento skdl siirtyi 27. huhtikuuta 1948 lähettilääksi Berniin
Aukusti Turunen skdl 12. heinäkuuta 1948 Yrjö Räisänen skdl kuoli 18. kesäkuuta 1948
Hugo Aattela sdp 5. huhtikuuta 1949 Alpo Lumme sdp siirtyi 1. huhtikuuta 1949 Mikkelin läänin maaherraksi
Jussi Saukkonen kok 1. syyskuuta 1949 Arvi Oksala kok kuoli 23. heinäkuuta 1949
Eino Rytinki ml 8. syyskuuta 1949 Antti Koukkari ml siirtyi 2. syyskuuta 1949 Taivalkosken kirkkoherraksi
Yrjö Helenius sdp 20. lokakuuta 1949 Aino Lehtokoski sdp kuoli 14. lokakuuta 1949
Armas Tolonen sdp 14. marraskuuta 1949 Jere Juutilainen sdp kuoli 7. marraskuuta 1949
Eemil Pääkkönen ml 1. marraskuuta 1950 Sulo Salo ml sai vapautuksen 31. lokakuuta 1950
Arvi Ikonen ml 17. lokakuuta 1950 Lauri Riikonen ml siirtyi 11. lokakuuta 1950 Kuopion läänin maaherraksi
Kauko Andersson sdp 8. helmikuuta 1951 Veli Järvinen sdp
Aare Leikola kp 10. lokakuuta 1951 Lassi Hiekkala kp kuoli 5. lokakuuta 1951
Eino Rannikkoluoto skdl 13. maaliskuuta 1952 Paavo Leskinen skdl kuoli 5. maaliskuuta 1952
Niilo Nieminen skdl 9. syyskuuta 1952 Mauno Pekkala skdl kuoli 30. kesäkuuta 1952
Erkki Mohell sdp 18. syyskuuta 1952 Uuno Takki sdp siirtyi 9. syyskuuta 1952 OTK:n pääjohtajaksi
Reino Ala-Kulju kok 25. syyskuuta 1952 Iisakki Nikkola kok sai vapautuksen 19. syyskuuta 1952
Armas Leinonen kp 3. lokakuuta 1952 Heikki Kannisto kp sai vapautuksen 30. syyskuuta 1952
Georg Backlund skdl 9. kesäkuuta 1953 Mikko Järvinen skdl kuoli 30. huhtikuuta 1953
Onni Mannila ml 22. heinäkuuta 1953 Aino Luostarinen ml kuoli 3. heinäkuuta 1953
Bertel Lindh rkp 11. joulukuuta 1953 Henrik Kullberg rkp kuoli 4. joulukuuta 1953
Matti Mattila ml 18. toukokuuta 1954 J. E. Lampinen ml kuoli 14. toukokuuta 1954
Esa Koivusilta ml 21. toukokuuta 1954 Juho Niukkanen ml kuoli 17. toukokuuta 1954
Valdemar Liljeström sdp 2. helmikuuta 1955 Yrjö Kilpeläinen sdp kuoli 30. tammikuuta 1955
Eeno Pusa sdp 11. helmikuuta 1955 Eero Antikainen sdp siirtyi 8. helmikuuta 1955 SAK:n puheenjohtajaksi
Onni Mannila ml 22. huhtikuuta 1955 Väinö Kaasalainen ml kuoli 14. huhtikuuta 1955
Erkki Ryömä ml 13. syyskuuta 1955 Lauri Murtomaa ml kuoli 29. heinäkuuta 1955
Eino Uusitalo ml 13. syyskuuta 1955 Eero Saari ml kuoli 29. toukokuuta 1955
Martti Salminen kok 19. tammikuuta 1956 Martti Huttunen kok kuoli 10. tammikuuta 1956
Aaro Kauppi ml 21. helmikuuta 1956 Urho Kekkonen ml valittiin tasavallan presidentiksi 15. helmikuuta 1956
Sulo Hostila sdp 6. maaliskuuta 1956 Penna Tervo ml kuoli 26. helmikuuta 1956
Kalle Matilainen sdp 11. syyskuuta 1956 Juho Kuittinen sdp kuoli 12. kesäkuuta 1956
Tuomas Saikku kok 3. lokakuuta 1956 Jaakko Hakala kok sai vapautuksen 1. lokakuuta 1956
Martti I. Honkavaara ml 1. helmikuuta 1957 Arvi Ikonen ml kuoli 9. tammikuuta 1957
Ale Holopainen ml 30. huhtikuuta 1957 Heikki Soininen ml kuoli 19. huhtikuuta 1957
Juho Mäkelä skdl 2. joulukuuta 1958 Mauri Ryömä skdl kuoli 28. marraskuuta 1958
Akseli Paarman ml 2. joulukuuta 1958 Martti Miettunen ml siirtyi 21. marraskuuta 1958 Lapin läänin maaherraksi
Veikko Kansikas skdl 14. huhtikuuta 1959 Toivo Kujala skdl kuoli 7. huhtikuuta 1959
Elis Andersson rkp 27. lokakuuta 1959 Arthur Larson rkp kuoli 21. lokakuuta 1959
Reino Ala-Kulju kok 1. joulukuuta 1959 Johannes Wirtanen kok kuoli 24. marraskuuta 1959
Mauno Pohjonen ml 12. helmikuuta 1960 Eino Palovesi ml siirtyi 9. helmikuuta 1960 Keski-Suomen läänin maaherraksi
Mikko Kaarna ml 15. syyskuuta 1960 Matti Miikki ml kuoli 9. heinäkuuta 1960
Torsten Aminoff rkp 20. syyskuuta 1960 John Österholm rkp sai vapautuksen 15. kesäkuuta 1960
Toivo Saloranta ml 18. marraskuuta 1960 Aarre Marttila ml kuoli 5. lokakuuta 1961
Carl Olof Tallgren rkp 19. toukokuuta 1961 Ralf Törngren rkp kuoli 16. toukokuuta 1961
Eeno Pusa tpsl 13. lokakuuta 1961 Aino Malkamäki tpsl kuoli 17. lokakuuta 1961
Eeno Pusa tpsl 20. lokakuuta 1961 Aino Malkamäki tpsl kuoli 17. lokakuuta 1961
Hellä Meltti skdl 17. marraskuuta 1961 Yrjö Enne skdl kuoli 12. marraskuuta 1961
Laura Brander-Wallin tpsl 9. helmikuuta 1962 Pentti Niemi sdp kuoli 7. helmikuuta 1962
Eino Roine skdl 5. heinäkuuta 1962 Inkeri Virtanen skdl kuoli 29. kesäkuuta 1962
Veikko I. Rytkönen skdl 25. lokakuuta 1962 Esa Hietanen skdl kuoli 15. lokakuuta 1962
Aaro Kauppi ml 17. huhtikuuta 1963 Eeli Erkkilä ml kuoli 1. huhtikuuta 1963
Pekka Vilmi ml 26. huhtikuuta 1963 Markus Niskala ml kuoli 14. huhtikuuta 1963
Martti Valkama kok 10. syyskuuta 1963 Väinö Kuoppala kok kuoli 2. syyskuuta 1963
Janne Mustonen skdl 20. joulukuuta 1963 Yrjö Murto skdl kuoli 17. joulukuuta 1963
Akseli Rodén sdp 3. helmikuuta 1964 Väinö Tikkaoja sdp kuoli 30. tammikuuta 1964
Veikko Mattila sdp 10. maaliskuuta 1964 Georg Eriksson sdp kuoli 28. helmikuuta 1964
Timo Mäki kok 8. toukokuuta 1964 Olli Aulanko kok kuoli 30. huhtikuuta 1964
Paavo Lagerroos skdl 20. toukokuuta 1964 Janne Mustonen skdl kuoli 11. toukokuuta 1964
Mikko Juva kp 15. syyskuuta 1964 Harras Kyttä kp siirtyi 14. syyskuuta 1964 Vakuutusyhtiön Tarmon toimitusjohtajaksi
Kustaa Tiitu ml 19. maaliskuuta 1965 Kauno Kleemola ml kuoli 12. maaliskuuta 1965
Seija Karkinen sdp 1. lokakuuta 1966 Kaarlo Pitsinki sdp siirtyi 1. lokakuuta 1966 Uudenmaan läänin maaherraksi
Akseli Paarman kesk 3. maaliskuuta 1967 Olavi Lahtela kesk kuoli 29. joulukuuta 1968
Heikki Hasu kesk 25. huhtikuuta 1967 Marja Lahti kesk kuoli 19. huhtikuuta 1967
Kauko Tamminen skdl 19. toukokuuta 1967 Olli J. Uoti tpsl kuoli 13. toukokuuta 1967
Paula Ruutu kesk 22. syyskuuta 1967 Esa Timonen kesk siirtyi 19. syyskuuta 1967 Pohjois-Karjalan läänin maaherraksi
Veikko Honkanen kesk 26. syyskuuta 1967 Niilo Ryhtä kesk siirtyi 19. syyskuuta 1967 Oulun läänin maaherraksi
Ensio Laine skdl 24. toukokuuta 1968 Pekka Silander skdl kuoli 14. toukokuuta 1968
Eero Salo sdp 20. syyskuuta 1968 Uuno Takki sdp kuoli 15. syyskuuta 1968
Niilo Nieminen skdl 18. syyskuuta 1969 Lyyli Koskinen skdl kuoli 27. elokuuta 1969
Arto Tiainen sdp 22. tammikuuta 1970 Viljo Virtanen sdp siirtyi 20. tammikuuta 1970 Mikkelin läänin maaherraksi
Eino Kankaanpää kesk 27. tammikuuta 1970 Toivo Antila kesk kuoli 21. tammikuuta 1970
Ville Tikkanen sdp 8. syyskuuta 1970 Antero Väyrynen sdp kuoli 2. elokuuta 1970
Anna-Kaarina Aalto kok 2. helmikuuta 1971 Juha Rihtniemi kok kuoli 12. tammikuuta 1971
Mauno Forsman sdp 25. toukokuuta 1971 Eero Laine sdp kuoli 15. toukokuuta 1971
Mauno Pohjonen kesk 1. kesäkuuta 1971 Artturi Jämsén kesk siirtyi 31. toukokuuta 1971 Keski-Suomen läänin maaherraksi
Ilkka Taipale sdp 1. lokakuuta 1971 Mikko Laaksonen sdp siirtyi 30. syyskuuta 1971 verohallituksen pääjohtajaksi
Jacob Söderman sdp 4. huhtikuuta 1972 Sylvi Siltanen sdp siirtyi Turun ja Porin läänin maaherraksi 1. huhtikuuta 1972
Antti Halme sdp 11. syyskuuta 1973 Valdemar Sandelin sdp siirtyi 3. syyskuuta 1973 Hämeen läänin maaherraksi
Akseli Rodén sdp 13. syyskuuta 1973 Eeli Lepistö sdp kuoli 30. heinäkuuta 1973
Mauno Manninen kesk 1. lokakuuta 1973 Erkki Haukipuro kesk siirtyi 30. syyskuuta 1973 Oulun läänin maaherraksi
Mikko Ekorre skdl 4. helmikuuta 1974 Anna-Liisa Tiekso skdl siirtyi 1. helmikuuta 1974 Rautaruukki oy:n apulaisjohtajaksi
Kaino Haapanen skdl 1. maaliskuuta 1974 Osmo Kock skdl siirtyi 1. maaliskuuta 1974 suurlähettilääksi DDR:ään
Pauli Burman sdp 18. syyskuuta 1974 Tyyne Paasivuori sdp kuoli 28. heinäkuuta 1974
Arto Lampinen kok 11. joulukuuta 1974 Juha Vikatmaa kok kuoli 2. joulukuuta 1974
Lauri Impiö kok 13. tammikuuta 1975 Jouni Mykkänen kok siirtyi 31. joulukuuta 1974 Yleisradion johtajaksi
Toivo Yläjärvi kesk 27. tammikuuta 1975 Pentti Pekkarinen kesk kuoli 20. tammikuuta 1975
Matti Hannola skyp 13. maaliskuuta 1975 Kalevi Huotari skyp kuoli 8. maaliskuuta 1975
Pertti Paasio sdp 7. toukokuuta 1975 Esko Niskanen sdp siirtyi 6. toukokuuta 1975 Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajaksi
Saara Mikkola kok 1. heinäkuuta 1975 Erkki Huurtamo kok siirtyi 30. kesäkuuta 1975 Kymen läänin maaherraksi
Eino Grönholm sdp 21. lokakuuta 1975 Eero Salo sdp kuoli 13. lokakuuta 1975
Ulla-Leena Alppi skdl 4. helmikuuta 1976 Kaisu Weckman skdl siirtyi 31. tammikuuta 1976 Kansaneläkelaitoksen johtajaksi
Matti Louekoski sdp 1. elokuuta 1976 Lars Lindeman sdp siirtyi 31. heinäkuuta 1976 suurlähettilääksi Osloon
Gunnar Häggblom rkp 24. syyskuuta 1976 Evald Häggblom rkp kuoli 29. elokuuta 1976
Oili Suomi skdl 2. helmikuuta 1977 Paavo Aitio skdl siirtyi 31. tammikuuta 1977 Turun ja Porin läänin maaherraksi
Jalmari Torikka kok 21. maaliskuuta 1977 Markku Salonen kok kuoli 11. maaliskuuta 1977
Kati Peltola skdl 1. toukokuuta 1977 Ele Alenius skdl siirtyi Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi
Kyllikki Virolainen kesk 27. syyskuuta 1977 Pekka Tarjanne lkp siirtyi 20. syyskuuta 1977 Posti- ja telehallituksen pääjohtajaksi
Juhani Raudasoja sdp 1. lokakuuta 1977 Antti Pohjonen sdp siirtyi 30. syyskuuta 1977 Vaasan läänin maaherraksi
Veikko J. Rytkönen skdl 1. helmikuuta 1978 Aarne Pulkkinen skdl kuoli 30. joulukuuta 1977
Juhani Vähäkangas skdl 1. elokuuta 1978 Kauko Hjerppe skdl siirtyi 31. heinäkuuta 1978 Kuopion läänin maaherraksi
Ritva Laurila kok 22. syyskuuta 1978 Harri Holkeri kok siirtyi 19. syyskuuta 1978 Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi
Pirkko Valtonen sdp 1. lokakuuta 1978 Uljas Mäkelä sdp
Vuokko Juhola kok 9. lokakuuta 1978 Olavi Majlander skl kuoli 3. lokakuuta 1978
Joel Hongisto skdl 17. lokakuuta 1978 Arto Merisaari skdl kuoli 3. lokakuuta 1978
Matti Pelttari kok 17. lokakuuta 1978 Kirsti Hollming kok kuoli 3. lokakuuta 1978
Toivo Mäkynen kok 1. helmikuuta 1979 Antero Salmenkivi kok kuoli 29. tammikuuta 1979
Raimo Päivinen sdp 1. helmikuuta 1979 Uki Voutilainen sdp siirtyi 31. tammikuuta 1979 Mikkelin läänin maaherraksi
Erkki Korhonen skl 27. syyskuuta 1979 Eino Poutiainen smp kuoli 12. syyskuuta 1979
Jouko Skinnari sdp 26. syyskuuta 1980 Salme Myyryläinen sdp kuoli 13. syyskuuta 1980
Kati Peltola skdl 1. lokakuuta 1980 Anna-Liisa Hyvönen skdl siirtyi 30. syyskuuta 1980 Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi
Jouni J. Särkijärvi kok 3. helmikuuta 1981 Irma Rihtniemi-Koski kok kuoli 6. tammikuuta 1981
Riitta Järvisalo sdp 12. maaliskuuta 1982 Tellervo Maria Koivisto sdp kuoli 6. maaliskuuta 1982
Pertti Paasio sdp 1. heinäkuuta 1982 Jacob Söderman sdp siirtyi 1. heinäkuuta 1982 Uudenmaan läänin maaherraksi
Kari Urpilainen sdp 11. helmikuuta 1983 Bror Lillqvist sdp kuoli 2. helmikuuta 1983
Mauno Manninen kesk 16. syyskuuta 1983 Matti Ruokola kesk
Pentti Liedes Skdl 20. joulukuuta 1983 Heikki Mustonen Skdl KHO:n päätös 14.12.1983 Oulun vaalituloksen kumoamisesta
Matti Lahtinen kok 14. helmikuuta 1984 Matti Jaatinen kok siirtyi Kymen läänin maaherraksi 12. helmikuuta 1984
Ulla Bogdanoff smp 19. syyskuuta 1984 Reijo Enävaara smp kuoli 6. heinäkuuta 1984
Kati Peltola skdl 2. tammikuuta 1985 Kalevi Kivistö skdl siirtyi Keski-Suomen läänin maaherraksi
Päivi Varpasuo kok 5. helmikuuta 1985 Pekka Löyttyniemi kok siirtyi 31. tammikuuta 1985 Espoon kaupunginjohtajaksi
Pähr-Einar Hellström rkp 1. elokuuta 1985 Pär Stenbäck rkp siirtyi 31. heinäkuuta 1985 Suomen Punaisen Ristin pääsihteeriksi
Pirkko Valtonen sdp 10. syyskuuta 1985 Pirkko Työläjärvi sdp siirtyi Turun ja Porin läänin maaherraksi
Heikki Mustonen Skdl 11. syyskuuta 1985 Pentti Liedes Skdl kuoli 6.8.1985
Tellervo Renko kesk 4. helmikuuta 1986 Ahti Pekkala kesk siirtyi 1. tammikuuta 1986 Oulun läänin maaherraksi
Seija Karkinen sdp 16. syyskuuta 1986 Kaarina Suonio sdp siirtyi 31. heinäkuuta 1986 Tampereen apulaiskaupunginjohtajaksi
Pauli Uitto skdl 2. joulukuuta 1986 Veikko Saarto skdl siirtyi Kansaneläkelaitoksen johtajaksi
Tarja Kautto sdp 3. toukokuuta 1989 Pirjo Ala-Kapee sdp siirtyi 30. huhtikuuta 1989 Vantaan kaupunginjohtajaksi
Pentti Kettunen smp 16. toukokuuta 1989 J. Juhani Kortesalmi smp siirtyi 15. toukokuuta 1989 Mikkelin läänin maaherraksi
Gunnar Joutsensaari smp 1. lokakuuta 1989 Pekka Vennamo smp siirtyi 30. syyskuuta 1989 Posti- ja telelaitoksen pääjohtajaksi
Kai Kalima sdp 15. joulukuuta 1989 Reino Paasilinna sdp siirtyi 14. joulukuuta Yleisradion pääjohtajaksi
Tuure Junnila kok 9. tammikuuta 1990 Eva-Riitta Siitonen kok siirtyi Uudenmaan läänin maaherraksi 1. tammikuuta 1990
Aarno von Bell sdp 1. heinäkuuta 1990 Matti Ahde sdp siirtyi 30. kesäkuuta 1990 Oy Veikkaus Ab:n toimitusjohtajaksi
Kyllikki Muttilainen sdp 4. syyskuuta 1990 Erkki Liikanen sdp siirtyi 31. elokuuta 1990 Suomen EY-suurlähettilääksi
Tellervo Renko kesk 1. marraskuuta 1991 Eino Siuruainen kesk siirtyi 30. lokakuuta 1991 Oulun läänin maaherraksi
Martti Pura kesk 1. kesäkuuta 1992 Hannu Tenhiälä kesk siirtyi 31. toukokuuta 1992 Pohjois-Karjalan läänin maaherraksi
Timo Ihamäki kok 4. toukokuuta 1993 Mauri Miettinen kok siirtyi 30. huhtikuuta 1993 Kymen läänin maaherraksi
Pekka Kivelä kok 1. elokuuta 1993 Jouni J. Särkijärvi kok siirtyi 31. heinäkuuta 1993 Ympäristöministeriön ylijohtajaksi
Saimi Ääri kesk 7. joulukuuta 1993 Kauko Juhantalo kesk erotettiin eduskunnasta vankeustuomion vuoksi
Ossi Korteniemi kesk 1. toukokuuta 1994 Hannele Pokka kesk siirtyi 30. huhtikuuta 1994 Lapin läänin maaherraksi
Kirsi Piha kok 1. toukokuuta 1994 Ilkka Suominen kesk siirtyi 30. huhtikuuta 1994 Alkon pääjohtajaksi
Tero Mölsä kesk 4. huhtikuuta 1995 Paavo Väyrynen kesk valittiin 25.11.1994 alkaen Euroopan parlamentin jäseneksi
Raimo Holopainen sd 1. maaliskuuta 1996 Matti Puhakka sd siirtyi 29. helmikuuta 1996 Kansaneläkelaitoksen johtajaksi
Jari Koskinen kok 1. maaliskuuta 1996 Iiro Viinanen kok siirtyi 29. helmikuuta 1996 Pohjolan pääjohtajaksi
Lauri Metsämäki sd 1. toukokuuta 1996 Matti Louekoski sd siirtyi 30. huhtikuuta 1996 Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi
Outi Siimes kok 31. toukokuuta 1996 Väinö Saario kok kuoli 22. toukokuuta 1996
Pirjo-Riitta Antvuori kok 2. lokakuuta 1996 Pertti Salolainen kok siirtyi 1. lokakuuta 1996 Lontoon suurlähettilääksi
Tuula Haatainen sd 19. marraskuuta 1996 Reino Paasilinna sd siirtyi 19. marraskuuta Euroopan parlamentin jäseneksi
Seppo Kanerva kok 19. marraskuuta 1996 Kirsi Piha kok siirtyi 18. marraskuuta Euroopan parlamentin jäseneksi
Reino Laine vas 19. marraskuuta 1996 Esko Seppänen vas siirtyi 19. marraskuuta Euroopan parlamentin jäseneksi
Juha Rehula kesk 19. marraskuuta 1996 Sirkka-Liisa Anttila kesk siirtyi 19. marraskuuta Euroopan parlamentin jäseneksi
Pekka Saarnio vas 19. marraskuuta 1996 Outi Ojala vas siirtyi 19. marraskuuta Euroopan parlamentin jäseneksi
Helena Vartiainen sd 19. marraskuuta 1996 Pertti Paasio sd siirtyi 19. marraskuuta Euroopan parlamentin jäseneksi
Juhani Sjöblom kok 4. huhtikuuta 1997 Tuula Linnainmaa kok siirtyi 1. huhtikuuta Uudenmaan läänin maaherraksi
Arto Lapiolahti sd 16. syyskuuta 1997 Ilkka Joenpalo sd siirtyi 14. syyskuuta 1997 Teknisten liiton puheenjohtajaksi
Rauha-Maria Mertjärvi vihr 17. maaliskuuta 1998 Paavo Nikula vihr siirtyi 1. huhtikuuta 1998 valtioneuvoston oikeuskansleriksi
Matti Huutola vas 1. kesäkuuta 1998 Asko Apukka vas siirtyi 31. toukokuuta 1998 Kansaneläkelaitoksen hallituksen jäseneksi
Heikki Järvenpää kok 1. elokuuta 1998 Kari Häkämies kok siirtyi 31. heinäkuuta 1998 Kuopion kaupunginjohtajaksi
Sirkka Lekman kok 8. syyskuuta 1998 Anssi Rauramo kok siirtyi 7. syyskuuta 1998 Helsingin kaupungin liikuntajohtajaksi
Markku Rossi kesk 31. maaliskuuta 1999 Mirja Ryynänen kesk toimi Euroopan parlamentissa 20. heinäkuuta 1999 asti
Ilkka Taipale sd 1. maaliskuuta 2000 Tarja Halonen sd siirtyi tasavallan presidentiksi
Christina Gestrin rkp 26. huhtikuuta 2000 Rainer Erlund erl kuoli 16. huhtikuuta 2000
Markku Rossi kesk 1. lokakuuta 2000 Jorma Huuhtanen kesk siirtyi Kansaneläkelaitoksen pääjohtajaksi
Timo E. Korva kesk 5. syyskuuta 2001 Ossi Korteniemi kesk sai vapautuksen edustajantoimesta sairauden vuoksi 5. syyskuuta 2001
Iivo Polvi vas 2. helmikuuta 2001 Jorma Vokkolainen vas kuoli 27. tammikuuta 2001
Anne Holmlund kok 1. helmikuuta 2002 Olli-Pekka Heinonen kok siirtyi 1. helmikuuta 2002 Yleisradion ohjelmajohtajaksi
Christina Gestrin r 2. huhtikuuta 2003 Astrid Thors r jatkoi Euroopan parlamentissa kautensa loppuun[1]
Tapani Mäkinen kok 2. huhtikuuta 2003 Marjo Matikainen-Kallström kok jatkoi Euroopan parlamentissa kautensa loppuun[1]
Oras Tynkkynen vihr 17. heinäkuuta 2004 Satu Hassi vihr valittiin Euroopan parlamenttiin[2]
Christina Gestrin r 20. heinäkuuta 2004 Henrik Lax r valittiin Euroopan parlamenttiin[3]
Tatja Karvonen kesk 20. heinäkuuta 2004 Hannu Takkula kesk valittiin Euroopan parlamenttiin[3]
Jouko Laxell kok 20. heinäkuuta 2004 Ville Itälä kok valittiin Euroopan parlamenttiin[3]
Terhi Peltokorpi kesk 20. heinäkuuta 2004 Anneli Jäätteenmäki kesk valittiin Euroopan parlamenttiin[3]
Sirpa Paatero sd 1. helmikuuta 2006[3] Sinikka Mönkäre sd siirtyi Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtajaksi[4]
Mauri Salo kesk 1. maaliskuuta 2006 Olavi Ala-Nissilä kesk siirtyi 28. helmikuuta 2006 Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi[5]
Johanna Sumuvuori vihr 1. elokuuta 2006 Irina Krohn vihr siirtyi Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajaksi[2]
Jörn Donner r 5. tammikuuta 2007[6] Eva Biaudet r siirtyi Etyjin erityisedustajaksi Wieniin[7]
Jacob Söderman sd 12. syyskuuta 2007[8] Tuula Haatainen sd siirtyi 11. syyskuuta Helsingin sivistys- ja henkilöstöasiain apulaiskaupunginjohtajaksi[9]
Kari Uotila vas 10. syyskuuta 2008 Claes Andersson vas erosi terveydellisistä syistä 9. syyskuuta
Lasse Hautala kesk 9. kesäkuuta 2009 Susanna Haapoja kesk kuoli 30. toukokuuta
Pietari Jääskeläinen ps 20. heinäkuuta 2009 Timo Soini ps siirtyi europarlamenttiin
Timo Juurikkala vihr 20. heinäkuuta 2009 Heidi Hautala vihr siirtyi europarlamenttiin
Raimo Piirainen sd 20. heinäkuuta 2009 Liisa Jaakonsaari sd siirtyi europarlamenttiin
Kalle Jokinen kok 9. syyskuuta 2009 Jari Koskinen kok siirtyi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokuntaan
Risto Kuisma sdp 13. heinäkuuta 2010 Tommy Tabermann sdp kuoli 1. heinäkuuta
Mauri Salo kesk 2. elokuuta 2010 Liisa Hyssälä kesk siirtyi Kansaneläkelaitoksen pääjohtajaksi[10]
Seppo Särkiniemi kesk 20. syyskuuta 2010 Matti Vanhanen kesk siirtyi Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi
Lasse Virén kok 19. lokakuuta 2010 Jukka Mäkelä kok valittiin Espoon kaupunginjohtajaksi[11]
Anu Urpalainen kok 21. marraskuuta 2012 Jyri Häkämies kok siirtyi Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi[12]
Jörn Donner rkp 5. syyskuuta 2013 Astrid Thors rkp siirtyi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön vähemmistövaltuutetuksi[13]
Mika Raatikainen ps 4. heinäkuuta 2014 Jussi Halla-aho ps valittiin Euroopan parlamentiin[14]
Katja Hänninen vas 4. heinäkuuta 2014 Merja Kyllönen vas valittiin Euroopan parlamentiin[15]
Elina Lepomäki kok 4. heinäkuuta 2014 Jyrki Katainen kok valittiin EU:n talouskomissaariksi[16]
Mikael Palola kok 4. heinäkuuta 2014 Henna Virkkunen kok valittiin Euroopan parlamentiin[17]
Harry Wallin sd 4. heinäkuuta 2014 Miapetra Kumpula-Natri sd valittiin Euroopan parlamentiin[18]
Terhi Peltokorpi kesk 3. syyskuuta 2014 Mari Kiviniemi kesk valittiin OECD:n apulaispääsihteeriksi [19][20]
Johanna Sumuvuori vihr 14. tammikuuta 2015 Anni Sinnemäki vihr valittiin Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi [21]
Mikko Kärnä kesk 27. huhtikuuta 2015 Paavo Väyrynen kesk päätti jatkaa Euroopan parlamentissa [22](12. kesäkuuta 2018 saakka)
Leena Meri ps 4. toukokuuta 2015 Pirkko Ruohonen-Lerner ps siirtyi Euroopan parlamenttiin [23]
Veronica Rehn-Kivi rkp 1. elokuuta 2016 Carl Haglund rkp valittiin Sunshine Kaidi New Energy Groupin varatoimitusjohtajaksi [24]
Paula Lehtomäki kesk 1. helmikuuta 2017 Olli Rehn kesk valittiin Suomen Pankin johtokuntaan [25]
Pekka Puska kesk 9. helmikuuta 2017 Paula Lehtomäki kesk päätti jatkaa valtiosihteerin tehtävässä [26]
Pilvi Torsti sdp 9. kesäkuuta 2017 Nasima Razmyar sdp siirtyi Helsingin apulaispormestariksi[27]
Matti Torvinen uv 30. kesäkuuta 2017 Hanna Mäntylä uv siirtyi Euroopan neuvoston sihteeristöön.[28]
Pia Kauma kok 30. heinäkuuta 2017 Alexander Stubb kok siirtyi Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi.[29]
Eero Reijonen kesk 1. maaliskuuta 2018 Elsi Katainen kesk siirtyi europarlamenttiin.[30]
Mia Laiho kok 5. maaliskuuta 2018 Outi Mäkelä kok siirtyi Nurmijärven kunnanjohtajaksi.[31]
Raija Vahasalo kok 10. huhtikuuta 2018 Sanna Lauslahti kok siirtyi Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajaksi.[32]
Riitta Mäkinen sd 15. kesäkuuta 2018 Susanna Huovinen sd siirtyi Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtajaksi.[33]
Eija Nivala kesk 18. kesäkuuta 2018 Mirja Vehkaperä kesk siirtyi europarlamenttiin.[34]
Hanna-Leena Mattila kesk 25. kesäkuuta 2018 Eija Nivala kesk valittiin Ylivieskan kirkkoherraksi.[35]
Toimi Kankaanniemi ps 2. heinäkuuta 2019 Teuvo Hakkarainen ps valittiin Euroopan parlamenttiin.[36]
Petri Huru ps 2. heinäkuuta 2019 Laura Huhtasaari ps valittiin Euroopan parlamenttiin.[36]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ellei toisin mainita, lähteenä on käytetty Kansanedustajat 1907–2000 -matrikkelia ja sen päivitettyä versiota.

  1. a b Kaksi varaedustajaa euroedustajien tilalle (Verkkouutiset 28.3.2003)
  2. a b Yhteystiedot (Vihreä eduskuntaryhmä)
  3. a b c d e Vaalikaudesta 2003 – 2006 (Eduskuntatiedotus 15.2.2007)
  4. Kohta on hiljaista kuin Arkadianmäellä (Uutispäivä Demari 19.6.2006)
  5. Vaalikauden 2003 - 2006 aikana tapahtuneet muutokset (Eduskunta)
  6. Jörn Donner Eva Biaudet'n tilalle eduskuntaan (Eduskunta 5.1.2007)
  7. Rkp käyttää vaaleihin 900 000 euroa ja tavoittelee kolmea lisäpaikkaa (Turun Sanomat 24.10.2006)
  8. Jacob Söderman / Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä (Eduskunnan kansanedustajahaku)
  9. Tuula Haataiselle vapautus edustajantoimesta (Verkkouutiset 11.9.2007)
  10. Mauri Salo pääsi jälleen kansanedustajaksi iltasanomat.fi. 2.8.2010. Viitattu 2.8.2010.
  11. Lasse Virén aloitti eduskunnassa yle.fi. 19.10.2010. Viitattu 11.11.2010.
  12. Anu Urpalainen kirjautui eduskuntaan yle.fi. 21.11.2012. Viitattu 22.11.2012.
  13. Jörn Donner palaa eduskuntaan - "Olen aivan ulalla" Yle Uutiset. 25.7.2013. Viitattu 4.9.2013.
  14. Edustajamatrikkeli Jussi Halla-aho Eduskunta. 25.7.2013. Viitattu 4.9.2013.
  15. Edustajamatrikkeli Merja Kyllönen Eduskunta. 25.7.2013. Viitattu 4.9.2013.
  16. EU-parlamentti hyväksyi Kataisen komissaariksi Taloussanomat. 16.7.2014. Viitattu 7.3.2014.
  17. Edustajamatrikkeli Henna Virkkunen Eduskunta. 25.7.2013. Viitattu 4.9.2013.
  18. Edustajamatrikkeli Miapetra Kumpula-Natri Eduskunta. 25.7.2013. Viitattu 4.9.2013.
  19. Lapintie, Lassi: Mari Kiviniemi OECD:n apulaispääsihteeriksi - eduskuntaan tilalle Terhi Peltokorpi Yle Uutiset. 25.7.2014. Viitattu 25.7.2014.
  20. Terhi Peltokorpi Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  21. Johanna Sumuvuori palaa eduskuntaan Sinnemäen tilalle Yle Helsinki. Viitattu 23.12.2014.
  22. Väyrynen jatkaa europarlamentissa, Mikko Kärnä tilalle TS.fi. 27.4.2015. Turun Sanomat. Viitattu 29.4.2015.
  23. Pirkko Ruohonen-Lerneristä tulee europarlamentaarikko 4.5.2015. Yle.fi. Viitattu 4.5.2015.
  24. Kiinalaisyritykseen siirtyvä Haglund ei sulje paluuta pois: "Koskaan ei tiedä, miten asiat voivat muuttua" www.iltalehti.fi. Viitattu 3.8.2016. fi-FI
  25. Kansanedustaja Paula Lehtomäki jätti jo eronpyynnön eduskunnalle Maaseudun Tulevaisuus. 1.2.2017. Viitattu 1.2.2017.
  26. Pekka Puska palasi eduskuntaan – ”A-oluen tulo kauppoihin olisi turmiollista” 9.2.2017. Yle.fi. Viitattu 11.2.2017.
  27. Laitinen, Joonas: Pilvi Torsti kieltäytyi Helsingin pormestarin paikasta ja päätyi ”puolipakolla” kansanedustajaksi – ”Politiikassa tapahtuu paljon asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa” Helsingin Sanomat. 9.6.2017. Viitattu 13.6.2017.
  28. Talvitie, Marjukka: Matti Torvinen eroaa perussuomalaisista Yle Uutiset. 30.6.2017. Yleisradio. Viitattu 30.6.2017.
  29. Tulikukka de Fresnes: Alexander Stubb nousemassa Euroopan investointipankin johtoon – Pia Kauma eduskuntaan Yle Uutiset. 14.6.2017. Yleisradio. Viitattu 31.7.2017.
  30. Hautanen, Suvi: Elsi Katainen nousee Euroopan parlamenttiin, Eero Reijonen eduskuntaan Verkkouutiset. 16.11.2017. Viitattu 27.4.2018.
  31. Pukkila, Outi: Kansanedustaja Outi Mäkelä jättää eduskunnan – Mäkelä on valittu Nurmijärven johtoon Yle Uutiset. 20.12.2017. Yleisradio. Viitattu 27.4.2018.
  32. Sundqvist, Vesa: Eduskunta myönsi eron Mäkelälle ja Lauslahdelle Yle Uutiset. 14.2.2018. Yleisradio. Viitattu 27.4.2018.
  33. Riitta Mäkinen Suomen kansanedustajat. Eduskunta. Viitattu 22.6.2018.
  34. Eduskuntaan palanneen Paavo Väyrysen tilalle Euroopan parlamenttiin lähteneen Mirja Vehkaperän tilalle eduskuntaan nouseva Eija Nevala tekee Suomen ennätyksen - kansanedustajan ura kestää vain kahdeksan päivää! Iltalehti. Viitattu 15.6.2018.
  35. Eduskuntaan palanneen Paavo Väyrysen tilalle Euroopan parlamenttiin lähteneen Mirja Vehkaperän tilalle eduskuntaan nouseva Eija Nevala tekee Suomen ennätyksen - kansanedustajan ura kestää vain kahdeksan päivää! Iltalehti. Viitattu 15.6.2018.
  36. a b Paananen, Karoliina: Petri Huru ja Toimi Kankaanniemi saavat eduskuntapaikat, kun Huhtasaari ja Hakkarainen lähtevät Brysseliin Ilta-Sanomat. 26.5.2019. Viitattu 4.7.2019.