Perheyritysten liitto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Perheyritysten liitto on suomalainen perheyritysten edunvalvontajärjestö.

Perheyritysten liitto on suomalaisten perheyritysten ja kasvollisten omistajien vuorovaikutusverkosto, edunvalvontaorganisaatio sekä asiantuntija- ja valmennusjärjestö. Perheyritysten liitossa muodostetaan perheyritysten tahtotila. PL:n visiona on rakentaa kestävää suomalaista omistajuutta ja missiona luoda hyvän omistamisen käytännöt, joiden avulla perheyritykset uudistuvat Suomen eduksi.

Liiton noin 450 jäsenestä yli 50 kuuluu Suomen 500 suurimman yrityksen joukkoon. Jäsenyritysten liikevaihto on yhteensä 35 miljardia ja työntekijämäärä lähes 200 000.[1] Jäsenyrityksistä yli 50 on yli 100-vuotiaita ja lähes 200 yli 50-vuotiaita. Mediaaniliikevaihto on noin 11 Meur. Suurimpien jäsenten joukkoon kuuluvat mm. KONE Oyj, Ahlstöm Capital Oy, Karl Fazer Oy Ab, Kuusakoski Group Oy, Paulig Oy, Planmeca Oy, Ponsse Oyj, Rettig Capital Oy Ab ja Veho Oy Ab. Jäsenyrityksiä on ympäri Suomea, ja ne ovat alueellisesti erittäin tärkeitä ja pitkäaikaisia työllistäjiä.

Perheyritysten liitto perustettiin vuonna 1997[2]. Anders Blom toimi aluksi liiton pääsihteerinä ja nimitettiin sen ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi vuonna 2003[2][3]. Petra Thoren oli toimitusjohtajana vuonna 2010 ja entinen pääministeri Matti Vanhanen vuosina 2010–2014[2]. Hänen jälkeensä liiton toimitusjohtaja oli helmikuusta 2015 alkaen Leena Mörttinen[4] ja 1. marraskuuta 2017 lähtien Auli Hänninen (q.v.selvennä).

Perheyritysten liiton toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa Autotalossa.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.