Luettelo Suomen naisministereistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen valtioneuvostossa toimineista naispuolisista ministereistä.

Valtioneuvostoissa on ollut ministereitä yhteensä 607 henkilöä ja heistä 96 on ollut naisia. Pääministerinä nainen on toiminut kolmesti.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri[1] Tehtävä
(toimikausi)[1]
Ministeripäivät (yhteensä)[1] Puolue[1] Hallitukset[1]
Miina sillanpaa.jpg Miina Sillanpää Apulaissosiaaliministeri
(13.12.1926–17.12.1927)
370   SDP Tanner
Hertta.jpg Hertta Kuusinen Salkuton ministeri
(26.5.1948–4.6.1948)
Ministeri valtioneuvoston kansliassa
(4.6.1948–29.7.1948)
65   SKDL Pekkala
Tyyne Leivo-Larsson (cropped).jpg Tyyne Leivo-Larsson Ministeri sosiaaliministeriössä
(29.7.1948–17.3.1950)
(20.10.1954–3.3.1956)
(3.3.1956–17.5.1957)
( 2.5.1958–29.8.1958)
Sosiaaliministeri
(4.3.1949–18.3.1949)
(5.5.1954–20.10.1954)
(17.5.1957–27.5.1957)
Ministeri valtioneuvoston kansliassa
(26.4.1958–29.8.1958)
Pääministerin sijainen
(26.4.1958–29.8.1958)
1842   SDP Fagerholm I
Törngren
Kekkonen V
Fagerholm II
Kuuskoski
Vieno Simonen.jpg Vieno Simonen Ministeri sosiaaliministeriössä
(9.7.1953–17.11.1953)
(5.5.1954–20.10.1954)
Ministeri maatalousministeriössä
(3.3.1956–27.5.1957)
Sosiaaliministeri
(13.1.1959–14.7.1961)
(4.7.1961–13.4.1962)
1939   Maalaisliitto Kekkonen IV
Törngren
Fagerholm II
Sukselainen II
Miettunen I
Irma Karvikko.jpg Irma Karvikko Ministeri sosiaaliministeriössä
(17.11.1953–5.5.1954)
Sosiaaliministeri
(27.5.1957–2.9.1957)
269   Suomen Kansanpuolue Sukselainen I
Tuomioja
Kerttu Saalasti.jpeg Kerttu Saalasti Opetusministeri
(20.10.1954–3.3.1956)
(27.5.1957–29.11.1957)
688   Maalaisliitto Kekkonen V
Sukselainen I
Aino Malkamäki.jpg Aino Malkamäki Sosiaaliministeri
(2.9.1957–29.11.1957)
89   TPSL Sukselainen I
Armi Hosia.jpg Armi Hosia Opetusministeri
(13.4.1962–18.12.1963)
615   Suomen Kansanpuolue Karjalainen I
Kyllikki Pohjala.jpg Kyllikki Pohjala Ministeri sosiaaliministeriössä
(13.4.1962–18.10.1963)
Sosiaaliministeri
(18.10.1963–18.12.1963)
615   Kokoomus Karjalainen I
Marja Lahti.jpg Marja Lahti Ministeri maatalousministeriössä
(12.9.1964–27.5.1966)
623   Keskusta Virolainen
Margit Eskman.jpg Margit Eskman Ministeri valtioneuvoston kansliassa
(1.2.1970–14.5.1970)
Ministeri valtiovarainministeriössä
(23.2.1972–31.5.1972)
202   SDP Koivisto I
Paasio II
Coat of arms of Finland.svg Anna-Liisa Tiekso Sosiaaliministeri
(22.3.1968–14.5.1970)
Sosiaali- ja terveysministeri
(15.7.1970–26.3.1971)
1039   SKDL Koivisto I
Karjalainen II
Coat of arms of Finland.svg Alli Lahtinen Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(14.5.1970–15.7.1970)
Sosiaali- ja terveysministeri
(29.10.1971–23.2.1972)
(13.6.1975–30.11.1975)
352   ammatti/virkamies Aura I
Aura II
Liinamaa
Meeri Kalavainen.jpg Meeri Kalavainen Ministeri opetusministeriössä
(15.7.1970–29.10.1971)
472   SDP Karjalainen I
Coat of arms of Finland.svg Katri-Helena Eskelinen Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(15.7.1970–29.10.1971)
(26.5.1979–19.2.1982)
1473   Keskusta Karjalainen II
Koivisto I
Coat of arms of Finland.svg Seija Karkinen Ministeri valtiovarainministeriössä
(31.5.1972–4.9.1972)
Sosiaali- ja terveysministeri
(4.9.1972–13.6.1975)
1109   SDP Paasio II
Sorsa I
Coat of arms of Finland.svg Marjatta Väänänen Ministeri opetusministeriössä
(4.9.1972–13.6.1975)
Opetusministeri
(29.9.1976–15.5.1977)
Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(19.2.1982–6.5.1983)
1684   Keskusta Sorsa I
Miettunen III
Sorsa III
Inkeri-Anttila-1961.jpg Inkeri Anttila Oikeusministeri
(13.6.1975–30.11.1975)
171   ammatti/virkamies Liinamaa
Irma-Toivanen-1977.jpg Irma Toivanen Sosiaali- ja terveysministeri
(30.11.1975–29.9.1976)
(29.9.1976–15.5.1977)
533   Liberaalinen kansanpuolue Miettunen II
Miettunen III
Coat of arms of Finland.svg Pirkko Työläjärvi Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(30.11.1975–29.9.1976)
Sosiaali- ja terveysministeri
(15.5.1977–26.5.1979)
Ministeri valtiovarainministeriössä
(26.5.1979–30.6.1981)
Kauppa- ja teollisuusministeri
(1.7.1981–19.2.1982)
2047   SDP Miettunen II
Sorsa II
Koivisto II
Coat of arms of Finland.svg Orvokki Kangas Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(29.9.1976–15.5.1977)
229   Keskusta Miettunen III
Coat of arms of Finland.svg Sinikka Luja-Penttilä Sosiaali- ja terveysministeri
(26.5.1979–19.2.1982)
1001   SDP Koivisto II
Kaarina Suonio.jpg Kaarina Suonio Ministeri opetusministeriössä
(19.2.1982–31.12.1982)
Opetusministeri
(31.12.1982–6.5.1983)
(6.5.1983–31.5.1986)
1563   Sorsa III
Sorsa IV
Vapputaipale.jpg Vappu Taipale Sosiaali- ja terveysministeri
(1.7.1982–6.5.1983)
Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(6.5.1983–30.11.1984)
884  
Coat of arms of Finland.svg Kaisa Raatikainen Sisäasiainministeri
(1.12.1984–30.4.1987)
881   Sorsa IV
Coat of arms of Finland.svg Pirjo Ala-Kapee Opetusministeri
(1.6.1986–30.4.1987)
334  
Eeva Kuuskoski.jpg Eeva Kuuskoski Sosiaali- ja terveysministeri
(6.5.1983–30.4.1987)
(26.4.1991–24.4.1992)
1821   Keskusta Sorsa IV
Aho
Tarja Halonen 1c389 8827-2.jpg Tarja Halonen Ministeri sosiaali–ja terveysministeriössä
(30.4.1987–28.2.1990)
Oikeusministeri
(1.3.1990–26.4.1991)
Ulkoasiainministeri
(13.4.1995–15.4.1999)
(15.4.1999–25.2.2000)
3238   SDP Holkeri
Lipponen I
Lipponen II
Coat of arms of Finland.svg Helena Pesola Sosiaali- ja terveysministeri
(30.4.1987–31.12.1989)
977   Kokoomus Holkeri
Coat of arms of Finland.svg Anna-Liisa Kasurinen Ministeri opetusministeriössä
(30.4.1987–26.4.1991)
Ministeri liikenneministeriössä
(28.8.1990–26.4.1991)
1458   SDP
Kansanedustaja Ulla Puolanne (musketti.M012-HK7155-387-82-1).jpg Ulla Puolanne Ministeri valtiovarainministeriössä
(30.4.1987–26.4.1991)
1458   Kokoomus
Coat of arms of Finland.svg Tuulikki Hämäläinen Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(1.3.1990–26.4.1991)
422   SDP
Elisabeth Rehn 1993.jpg Elisabeth Rehn Puolustusministeri
(13.6.1990–26.4.1991)
(26.4.1991–1.1.1995)
Ministeri sosiaali–ja terveysministeriössä
(17.5.1991–1.1.1995)
1664   RKP Holkeri
Aho
Hannele Pokka.jpg Hannele Pokka Oikeusministeri
(26.4.1991–30.4.1994)
Ministeri sosiaali–ja terveysministeriössä
(3.5.1991–17.5.1991)
1101   Keskusta Aho
Jäätteenmäki Anneli 2014-02-06 1.jpg Anneli Jäätteenmäki Oikeusministeri
(1.5.1994–13.4.1995)
Pääministeri
(17.4.2003–24.6.2003)
417   Aho
Jäätteenmäki
Riitta Uosukainen.jpg Riitta Uosukainen Opetusministeri
(26.4.1991–11.2.1994)
1023   Kokoomus Aho
Coat of arms of Finland.svg Tytti Isohookana-Asunmaa Ministeri opetusministeriössä
(26.4.1991–13.4.1995)
1449   Keskusta
Pietikäinen Sirpa.jpg Sirpa Pietikäinen Ympäristöministeri
(26.4.1991–13.4.1995)
1449   Kokoomus
Coat of arms of Finland.svg Pirjo Rusanen Ministeri ympäristöministeriössä
(26.4.1991–2.1.1995)
1348  
Anneli Taina 1998.jpg Anneli Taina Ministeri ympäristöministeriössä
(2.1.1995–13.4.1995)
Puolustusministeri
(13.4.1995–15.4.1999)
1565   Aho
Lipponen I
Arja Alho.jpg Arja Alho Ministeri valtiovarainministeriössä
(13.4.1995–9.10.1997)
Ministeri valtioneuvoston kansliassa
(13.4.1995–9.10.1997)
Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(28.4.1995–9.10.1997)
911   SDP Lipponen I
Coat of arms of Finland.svg Tuula Linnainmaa Liikenneministeri
(13.4.1995–1.4.1997)
720   Kokoomus Lipponen I
Sinikka Mönkäre.jpg Sinikka Mönkäre Ministeri ympäristöministeriössä
(13.4.1995–15.4.1999)
Sosiaali- ja terveysministeri
(13.4.1995–15.4.1999)
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–23.9.2005)
Työministeri
(15.4.1999–25.2.2000)
Kauppa- ja teollisuusministeri
(25.2.2000–17.4.2003)
3817   SDP Lipponen I
Lipponen II
Jäätteenmäki
Vanhanen I
Coat of arms of Finland.svg Terttu Huttu-Juntunen Ministeri työministeriössä
(13.4.1995–31.3.1997)
Ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä
(13.4.1995–15.4.1999)
1464   Vasemmistoliitto Lipponen I
Liisa Jaakonsaari - Wiki Loves Parliament - 2014 - P1760851.jpg Liisa Jaakonsaari Työministeri
(13.4.1995–15.4.1999)
1464   SDP
Suvi-Anne Siimes.jpg Suvi-Anne Siimes Ministeri opetusministeriössä
(4.9.1998–15.4.1999)
Ministeri ympäristöministeriössä
(15.4.1999–17.4.2003)
Ministeri valtiovarainministeriössä
(15.4.1999–17.4.2003)
Ministeri ulkoasiainministeriössä
(31.5.2002–17.4.2003)
1687   Vasemmistoliitto Lipponen I
Lipponen II
Coat of arms of Finland.svg Maija Rask Opetusministeri
(15.4.1999–17.4.2003)
1464   SDP Lipponen II
Maija Perho.jpg Maija Perho Sosiaali- ja terveysministeri
(15.4.1999–17.4.2003)
1464   Kokoomus
Eva Biaudet.jpg Eva Biaudet Peruspalveluministeri
(15.4.1999–14.4.2000
19.4.2002–17.4.2003)
730   RKP
Tarja Filatov.jpg Tarja Filatov Työministeri
(25.2.2000–17.4.2003)
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–19.4.2007)
2611   SDP Lipponen II
Jäätteenmäki
Vanhanen II
Satu Hassi, Finland-MIP-Europaparlament-by-Leila-Paul-1.jpg Satu Hassi Ympäristöministeri
(15.4.1999–31.5.2002)
Ministeri ulkoasiainministeriössä
(15.4.1999–31.5.2002)
1143   Vihreä liitto Lipponen II
Suvi Lindén.jpg Suvi Lindén Kulttuuriministeri
(15.4.1999–5.6.2002)
Viestintäministeri
(19.4.2007–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
2674   Kokoomus Lipponen II
Vanhanen II
Kiviniemi
Coat of arms of Finland.svg Kaarina Dromberg Kulttuuriministeri
(5.6.2002–17.4.2003)
317   Lipponen II
Wideroos.jpg Ulla-Maj Wideroos Toinen valtiovarainministeri
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–19.4.2007)
1464   RKP Jäätteenmäki
Vanhanen I
Tuula Haatainen 2017 04.jpg Tuula Haatainen Opetusministeri
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–23.9.2005)
Sosiaali- ja terveysministeri
(23.9.2005–19.4.2007)
Työministeri
(10.12.2019-virassa)
1604 (yhteensä)
289
  SDP Jäätteenmäki
Vanhanen I
Marin
Leena Luhtanen.jpg Leena Luhtanen Liikenne- ja viestintäministeri
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–23.9.2005)
Oikeusministeri
(23.9.2005–19.4.2007)
1464   Jäätteenmäki
Vanhanen I
Liisa Hyssälä.JPG Liisa Hyssälä Peruspalveluministeri
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–19.4.2007)
Ministeri työministeriössä
(19.4.2007–1.1.2008)
Sosiaali- ja terveysministeri
(19.4.2007–24.5.2010)
2595   Keskusta Jäätteenmäki
Vanhanen I
Vanhanen II
Tanja Karpela 2009.jpg Tanja Saarela Kulttuuriministeri
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–19.4.2007)
1464   Jäätteenmäki
Vanhanen I
Paula Lehtomäki kesk edryhmä 22082013.jpg Paula Lehtomäki Ministeri kauppa teollisuusministeriössä
(17.4.2003–24.6.2003)
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–2.9.2005)
(3.3.2006–19.4.2007)
Ministeri valtioneuvoston kansliassa
(17.4.2003–24.6.2003)
(24.6.2003–2.9.2005)
(3.3.2006–19.4.2007)
Ympäristöministeri
(19.4.2007–28.9.2007)
(11.4.2008–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
2613   Jäätteenmäki
Vanhanen I

Vanhanen II
Kiviniemi
Mari Kiviniemi 2010-11-02 (2).jpg Mari Kiviniemi Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri
(2.9.2005–3.3.2006)
Ministeri valtioneuvoston kansliassa
(2.9.2005–3.3.2006)
Hallinto- ja kuntaministeri
(19.4.2007–22.6.2010)
Ministeri sisäasiainministeriössä
(19.4.2007–1.1.2008)
Pääministeri
(22.6.2010–22.6.2011)
1709   Vanhanen I
Vanhanen II
Kiviniemi
Susanna Huovinen Finland BSPC 19 Mariehamn aland 2010 (cropped).jpg Susanna Huovinen Liikenne- ja viestintäministeri
(23.9.2005–19.4.2007)
Peruspalveluministeri
(24.5.2013 -29.5.2015)
1310   SDP Vanhanen I
Katainen
Stubb
Tuijabrax.jpg Tuija Brax Oikeusministeri
(19.4.2007–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
1526   Vihreä liitto Vanhanen II
Kiviniemi
Anne Holmlund.jpg Anne Holmlund Sisäasiainministeri
(19.4.2007–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
1526   Kokoomus
Astridthors2.jpg Astrid Thors Ministeri työministeriössä
(19.4.2007–1.1.2008)
Maahanmuutto- ja eurooppaministeri
(19.4.2007–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
Ministeri oikeusministeriössä
(19.4.2007–22.6.2010 )
(22.6.2010–22.6.2011)
Ministeri valtioneuvoston kansliassa
(19.4.2007–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
1526   RKP Vanhanen II
Kiviniemi
Sari Sarkomaa.jpg Sari Sarkomaa Opetusministeri
(19.4.2007–19.12.2008)
611   Kokoomus Vanhanen II
Henna Virkkunen.jpg Henna Virkkunen Opetusministeri
(19.12.2008–1.5.2010)
(1.5.2010–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
Hallinto- ja kuntaministeri
(22.6.2011–4.4.2014)
Liikenne- ja kuntaministeri
(4.4.2014–24.6.2014)
2014   Vanhanen II
Kiviniemi
Katainen
Sirkka-Liisa Anttila.jpg Sirkka-Liisa Anttila Maa- ja metsätalousministeri
(19.4.2007–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
1526   Keskusta Vanhanen II
Kiviniemi
Anu Vehviläinen-8.jpg Anu Vehviläinen Liikenneministeri
(19.4.2007–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
Kunta- ja uudistusministeri
(29.5.2015- 6.6.2019)
2996 (yhteensä)
1471
  Vanhanen II
Kiviniemi
Sipilä
Tarja Cronberg Finnish MEP 2014.jpg Tarja Cronberg Työministeri
(19.4.2007–1.1.2008)
(1.1.2008–26.6.2009)
800   Vihreä liitto Vanhanen II
Anni Sinnemäki 2014.JPG Anni Sinnemäki Työministeri
(26.6.2009–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
727  
Paula Risikko 2019.jpg Paula Risikko Ministeri ympäristöministeriössä
(19.4.2007–1.1.2008)
Peruspalveluministeri
(19.4.2007–22.6.2010)
(22.6.2010–22.6.2011)
Sosiaali- ja terveysministeri
(22.6.2011–24.6.2014)
Liikenne- ja kuntaministeri
(24.6.2014 -29.5.2015)
Sisäministeri
(22.6.2016– 5.2.2018)
3557   Kokoomus Vanhanen II
Kiviniemi
Katainen
Stubb
Sipilä
Hearings Jutta Urpilainen (Finland) - International partnerships (48825497106) (cropped).jpg Jutta Urpilainen Valtiovarainministeri
(22.6.2011–6.6.2014)
Pääministerin sijainen
(22.6.2011–6.6.2014)
1081   SDP Katainen
Heidi Hautala A4.jpg Heidi Hautala Kehitysministeri
(22.6.2011–17.10.2013)
Ministeri valtioneuvoston kansliassa
(22.6.2011–17.10.2013)
849   Vihreä liitto
Anna-Maja Henriksson.jpg Anna-Maja Henriksson Oikeusministeri (22.6.2011–29.5.2015)
(6.6.2019–10.12.2019)
(10.12.2019- virassa)
1765 (yhteensä)
289
  RKP Katainen
Stubb
Rinne
Marin
Päivi Räsänen 2015.jpg Päivi Räsänen Sisäministeri
(22.6.2011–29.5.2015)
1438   Kristillisdemokraatit Katainen
Stubb
Krista Kiuru 2019 (cropped).jpg Krista Kiuru Asunto- ja viestintäministeri
(22.6.2011–24.5.2013)
Opetusministeri
(24.5.2013–4.4.2014)
Opetus ja Viestintäministeri
(4.4.2014-29.5.2015)
Suomen perhe- ja peruspalveluministeri (6.6.2019 –10.12.2019)
(10.12.2019 –virassa)
1765 (yhteensä)
289
  SDP Katainen
Stubb
Rinne
Marin
Maria Guzenina-Richardson A4.jpg Maria Guzenina-Richardson Peruspalveluministeri
(22.6.2011–24.5.2013)
703   Katainen
Merja Kyllönen.jpg Merja Kyllönen Liikenneministeri
(22.6.2011–4.4.2014)
1018   Vasemmistoliitto
Pia Viitanen 2014.jpg Pia Viitanen Asunto- ja viestintäministeri
(24.5.2013–4.4.2014)
Kulttuuri- ja asuntoministeri
(4.4.2014–29.5.2015)
736   SDP Katainen
Stubb
Laura Räty tammikuussa 2015.jpg Laura Räty Sosiaali- ja terveysministeri
(24.6.2014–29.5.2015)
340   Kokoomus Stubb
Lenita Toivakka-26.jpg Lenita Toivakka Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri
(24.6.2014-29.5.2015)
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri
( 29.5.2015–6.6.2019)
340 (yhteensä)
391
  Stubb
Sipilä
Sanni Grahn-Laasonen 2014.jpg Sanni Grahn-Laasonen Ympäristöministeri
(26.9.2014-29.5.2015)
Opetus -ja Kulttuuriministeri
(29.5.2015–6.6.2019)
246 (yhteensä)
1469
 
Sirpa Paatero-16.jpg Sirpa Paatero Kehitysministeri
(26.9.2014-29.5.2015)
Kunta- ja omistajaohjausministeri (6.6.2019-10.12.2019)
Kuntaministeri
(10.12.2019–virassa)
573 (yhteensä)
289
  SDP Stubb
Rinne
Marin
Anne Berner.jpg Anne Berner Liikenne- ja viestintäministeri
(29.5.2015 -6.6.2019)
1462   Keskusta Sipilä
Hanna Mäntylä.JPG Hanna Mäntylä Sosiaali- ja terveysministeri
(29.5.2015–25.8.2016)
454   Perussuomalaiset
Pirkko Mattila.jpg Pirkko Mattila Sosiaali- ja terveysministeri
(25.8.2016–6.6.2019)
1016   Perussuomalaiset
  Sininen tulevaisuus
Prime Minister of Finland Sanna Marin 2019 (cropped).jpg Sanna Marin Liikenne- ja viestintäministeri (6.6.2019–10.12.2019)
Pääministeri
(10.12.2019-virassa)
327 (yhteensä)
289
  SDP Rinne
Marin
Hanna Kosonen 18.3.2020 (cropped).jpg Hanna Kosonen Tiede- ja kulttuuriministeri (9.8.2019–10.12.2019)
(10.12.2019-virassa)
263 (yhteensä)
289
  Keskusta
Maria Ohisalo 2019 cropped.jpg Maria Ohisalo Sisäministeri
(6.6.2019–10.12.2019)
(10.12.2019-virassa)
327 (yhteensä)
289
  Vihreä liitto
Li Andersson 2014 (2).jpg Li Andersson Opetusministeri
(6.6.2019–10.12.2019)
(10.12.2019-virassa)
327 (yhteensä)
289
  Vasemmistoliitto
2019 Tytti Tuppurainen (48137854342) (cropped).jpg Tytti Tuppurainen Eurooppa- ja omistajaohjausministeri
(6.6.2019–10.12.2019)
(10.12.2019-virassa)
327 (yhteensä)
289
  SDP
Krista Mikkonen.jpg Krista Mikkonen Ympäristö- ja ilmastoministeri
(6.6.2019–10.12.2019)
(10.12.2019-virassa)
327 (yhteensä)
289
  Vihreä liitto
Katri Kulmuni.jpg Katri Kulmuni elinkeinoministeri (6.6.2019–10.12.2019)
Valtiovarainministeri
(10.12.2019–9.6.2020)
327 (yhteensä)
183
  Keskusta
Aino-Kaisa Pekonen vuonna 2019.jpg Aino-Kaisa Pekonen Sosiaali- ja terveysministeri (6.6.2019–10.12.2019)

(10.12.2019-virassa)

327 (yhteensä)
289
  Vasemmistoliitto

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917 (Tietoa valtioneuvostosta) Valtioneuvoston historiaa. Valtioneuvosto. Viitattu 9.3.2015.