Luettelo Suomen pääministereistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen pääministeri on Suomen valtioneuvoston eli hallituksen johtaja. Ensimmäinen pääministeri oli senaatin puheenjohtaja Pehr Evind Svinhufvud, joka aloitti pääministerinä 27. marraskuuta 1917.

Suomen pääministerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosikymmenet
Presidentti
     Nuorsuomalainen          Suomalainen          Kokoomus          Edistyspuolue          Sitoutumaton          Maalaisliitto          SDP          SKDL          RKP          Keskusta
Kuva Nimi
(syntynyt–kuollut)
Toimikausi
Vaalit
Puolue Hallitus Koalitio Nimittäjä
(toimikausi)
Lähde
Pehr Evind Svinhufvud (cropped).jpg P. E. Svinhufvud
(1861–1944)
27. marraskuuta
1917
27. toukokuuta
1918
Nuorsuomalainen 1. Svinhufvud I SP–NSP–ML–RKP
(enemmistöhallitus)
Logo of the Parliament of Finland.svg
1917–1919
[1]
[2]
J. K. Paasikivi 1946.png J. K. Paasikivi
(1870–1956)
27. toukokuuta
1918
27. marraskuuta
1918
Suomalainen 2. Paasikivi I SP/KOK–NSP/ED–ML–RKP
(enemmistöhallitus)
P. E. Svinhufvud
Pehr Evind Svinhufvud (cropped).jpg
(1918)
[3]
[4]
Lauri Ingman.jpg Lauri Ingman
(1868–1934)
27. marraskuuta
1918
17. huhtikuuta
1919
Kokoomus 3. Ingman I KOK–ED–RKP
(vähemmistöhallitus)
[5]
[6]
Kaarlo Castrén.jpg Kaarlo Castrén
(1860–1938)
17. huhtikuuta
1919
15. elokuuta
1919
Edistyspuolue 4. K. Castrén ML–ED–RKP
(vähemmistöhallitus)
Gustaf Mannerheim
Carl Gustaf Emil Mannerheim 1940.jpg
(1918–1919)
[7]
[8]
JuhoVennola.jpg J. H. Vennola
(1872–1938)
15. elokuuta
1919
15. maaliskuuta
1920
Edistyspuolue 5. Vennola I ML–ED
(vähemmistöhallitus)
K. J. Ståhlberg
Kaarlo Juho Ståhlberg 1919.jpg
(1919–1925)
[9]
[10]
Rafael-Erich.jpg Rafael Erich
(1879–1946)
15. maaliskuuta
1920
9. huhtikuuta
1921
Kokoomus 6. Erich KOK–ML–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
[11]
[12]
JuhoVennola.jpg J. H. Vennola
(1872–1938)
9. huhtikuuta
1921
2. kesäkuuta
1922
Edistyspuolue 7. Vennola II ML–ED
(vähemmistöhallitus)
[9]
[13]
Akcajander.png A. K. Cajander
(1879–1943)
2. kesäkuuta
1922
14. marraskuuta
1922
ammattiministeri
(Kokoomus)
8. Cajander I virkamieshallitus [14]
[15]
Kyösti Kallio.png Kyösti Kallio
(1873–1940)
14. marraskuuta
1922
18. tammikuuta
1924
Maalaisliitto 9. Kallio I ML–ED
(vähemmistöhallitus)
[16]
[17]
Akcajander.png A. K. Cajander
(1879–1943)
18. tammikuuta
1924
31. toukokuuta
1924
ammattiministeri
(Kokoomus)
10. Cajander II virkamieshallitus [14]
[18]
Lauri Ingman.jpg Lauri Ingman
(1868–1934)
31. toukokuuta
1924
31. maaliskuuta
1925
Kokoomus 11. Ingman II KOK–ML–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
[5]
[19]
AnttiTulenheimo.jpg Antti Tulenheimo
(1879–1952)
31. maaliskuuta
1925
31. joulukuuta
1925
Kokoomus 12. Tulenheimo KOK–ML
(vähemmistöhallitus)
Lauri Kristian
Relander

Lauri Kristian Relander.png
(1925–1931)
[20]
[21]
Kyösti Kallio.png Kyösti Kallio
(1873–1940)
31. joulukuuta
1925
13. joulukuuta
1926
Maalaisliitto 13. Kallio II ML–KOK
(vähemmistöhallitus)
[16]
[22]
Väinö-Tanner.jpg Väinö Tanner
(1881–1966)
13. joulukuuta
1926
17. joulukuuta
1927
Sosiaalidemokraatit 14. Tanner SDP
(vähemmistöhallitus)
[23]
[24]
JuhoSunila.jpg Juho Sunila
(1875–1936)
17. joulukuuta
1927
22. joulukuuta
1928
Maalaisliitto 15. Sunila I ML
(vähemmistöhallitus)
[25]
[26]
OskariMantere.jpg Oskari Mantere
(1874–1942)
22. joulukuuta
1928
16. elokuuta
1929
Edistyspuolue 16. Mantere ED
(vähemmistöhallitus)
[27]
[28]
Kyösti Kallio.png Kyösti Kallio
(1873–1940)
16. elokuuta
1929
4. heinäkuuta
1930
Maalaisliitto 17. Kallio III ML
(vähemmistöhallitus)
[16]
[29]
Pehr Evind Svinhufvud (cropped).jpg P. E. Svinhufvud
(1861–1944)
4. heinäkuuta
1930
2. maaliskuuta
1931
Kokoomus 18. Svinhufvud II ML–KOK–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
[1]
[30]
JuhoSunila.jpg Juho Sunila
(1875–1936)
21. maaliskuuta
1931
14. joulukuuta
1932
Maalaisliitto 19. Sunila II ML–KOK–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
P. E. Svinhufvud
Pehr Evind Svinhufvud (cropped).jpg
(1931–1937)
[25]
[31]
Kivimäki Toivo Mikael.jpg Toivo Kivimäki
(1886–1968)
14. joulukuuta
1932
7. lokakuuta
1936
Edistyspuolue 20. Kivimäki ML–ED–RKP
(vähemmistöhallitus)
[32]
[33]
Kyösti Kallio.png Kyösti Kallio
(1873–1940)
7. lokakuuta
1936
1. maaliskuuta
1937
Maalaisliitto 21. Kallio IV ML–ED
(vähemmistöhallitus)
[16]
[34]
Akcajander.png A. K. Cajander
(1879–1943)
12. maaliskuuta
1937
1. joulukuuta
1939
Edistyspuolue 22. Cajander III SDP–ML–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
Kyösti Kallio
Kyösti Kallio.png
(1937–1940)
[14]
[35]
Risto Ryti 1940.png Risto Ryti
(1889–1956)
1. joulukuuta
1939
27. maaliskuuta
1940
Edistyspuolue 23. Ryti I SDP–ML–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
[36]
[37]
[38]
27. maaliskuuta
1940
19. joulukuuta
1940
24. Ryti II SDP–ML–KOK–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
Rangell Jukka.jpg Jukka Rangell
(1894–1982)
3. tammikuuta
1941
5. maaliskuuta
1943
Edistyspuolue 25. Rangell SDP–ML–KOK–RKP–ED–IKL
(enemmistöhallitus)
Risto Ryti
Risto Ryti 1940.png
(1940–1944)
[39]
Linkomies 1956 2.jpg Edwin Linkomies
(1894–1963)
5. maaliskuuta
1943
8. elokuuta
1944
Kokoomus 26. Linkomies KOK–SDP–ML–RKP–ED
(enemmistöhallitus)
[40]
[41]
Antti Hackzell.jpg Antti Hackzell
(1881–1946)
8. elokuuta
1944
21. syyskuuta
1944
ammattiministeri
(Kokoomus)
27. Hackzell KOK–SDP–ML–RKP–ED
(enemmistöhallitus)
Gustaf Mannerheim
Carl Gustaf Emil Mannerheim 1940.jpg
(1944–1946)
[42]
[43]
Urho Castrén.jpg Urho Castrén
(1886–1965)
21. syyskuuta
1944
17. marraskuuta
1944
Kokoomus 28. U. Castrén KOK–SDP–ML–RKP–ED
(enemmistöhallitus)
[44]
J. K. Paasikivi 1946.png J. K. Paasikivi
(1870–1956)
17. marraskuuta
1944
17. huhtikuuta
1945
ammattiministeri
(Kokoomus)
29. Paasikivi II SDP–SKDL–ML–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
[3]
[45]
[46]
17. huhtikuuta
1945
11. maaliskuuta
1946
30. Paasikivi III SDP–SKDL–ML–ED–RKP
(enemmistöhallitus)
MaunoPekkala.jpg Mauno Pekkala
(1890–1952)
26. maaliskuuta
1946
29. heinäkuuta
1948
SKDL 31. Pekkala SKDL–SDP–ML–RKP
(enemmistöhallitus)
J. K. Paasikivi
Juho Kusti Paasikivi.jpg
(1946–1956)
[47]
[48]
Karl-August Fagerholm 1958.jpg K.-A. Fagerholm
(1901–1984)
29. heinäkuuta
1948
17. maaliskuuta
1950
Sosiaalidemokraatit 32. Fagerholm I SDP
(vähemmistöhallitus)
[49]
[50]
Urho Kekkonen 1955.jpg Urho Kekkonen
(1900–1986)
17. maaliskuuta
1950
17. tammikuuta
1951
Maalaisliitto 33. Kekkonen I ML–RKP–ED
(vähemmistöhallitus)
[51]
[52]
[53]
[54]
[55]
17. tammikuuta
1951
20. syyskuuta
1951
34. Kekkonen II ML–SDP–RKP–ED
(enemmistöhallitus)
20. syyskuuta
1951
9. heinäkuuta
1953
35. Kekkonen III ML–SDP–RKP
(enemmistöhallitus)
9. heinäkuuta
1953
17. marraskuuta
1953
36. Kekkonen IV ML–RKP
(vähemmistöhallitus)
Sakari Severi Tuomioja.JPG Sakari Tuomioja
(1911–1964)
17. marraskuuta
1953
5. toukokuuta
1954
Vapaamieliset 37. Tuomioja virkamieshallitus [56]
Ralf Törngren (cropped).jpg Ralf Törngren
(1899–1961)
5. toukokuuta
1954
20. lokakuuta
1954
RKP 38. Törngren SDP–ML–RKP
(enemmistöhallitus)
[57]
Urho Kekkonen 1955.jpg Urho Kekkonen
(1900–1986)
20. lokakuuta
1954
1. maaliskuuta
1956
Maalaisliitto 39. Kekkonen V ML–SDP
(enemmistöhallitus)
[51]
[58]
Karl-August Fagerholm 1958.jpg K.-A. Fagerholm
(1901–1984)
3. maaliskuuta
1956
27. toukokuuta
1957
Sosiaalidemokraatit 40. Fagerholm II SDP–ML–RKP
(enemmistöhallitus)
Urho Kekkonen
Urho-Kekkonen-1977-c.jpg
(1956–1982)
[49]
[59]
Vieno Johannes Sukselainen.jpg V. J. Sukselainen
(1906–1995)
27. toukokuuta
1957
29. marraskuuta
1957
Maalaisliitto 41. Sukselainen I ML–RKP–KP–TPSL
(enemmistöhallitus)
[60]
[61]
Rainer von Fieandt.jpg Rainer von Fieandt
(1890–1972)
29. marraskuuta
1957
26. huhtikuuta
1958
ammattiministeri 42. von Fieandt virkamieshallitus [62]
Reino-Kuuskoski.jpg Reino Kuuskoski
(1907–1965)
26. huhtikuuta
1958
29. elokuuta
1958
ammattiministeri 43. Kuuskoski virkamieshallitus [63]
Karl-August Fagerholm 1958.jpg K.-A. Fagerholm
(1901–1984)
29. elokuuta
1958
13. tammikuuta
1959
Sosiaalidemokraatit 44. Fagerholm III SDP–ML–KOK–RKP–KP
(enemmistöhallitus)
[49]
[64]
Vieno Johannes Sukselainen.jpg V. J. Sukselainen
(1906–1995)
13. tammikuuta
1959
14. heinäkuuta
1961
Maalaisliitto 45. Sukselainen II ML–RKP
(vähemmistöhallitus)
[60]
[65]
Martti-Miettunen.jpg Martti Miettunen
(1907–2002)
14. heinäkuuta
1961
13. huhtikuuta
1962
Maalaisliitto 46. Miettunen I ML
(vähemmistöhallitus)
[66]
[67]
Ahti Karjalainen.jpg Ahti Karjalainen
(1923–1990)
13. huhtikuuta
1962
18. joulukuuta
1963
Maalaisliitto 47. Karjalainen I ML–KOK–RKP–KP–TPSL
(enemmistöhallitus)
[68]
[69]
Reino-R-Lehto.jpg Reino R. Lehto
(1898–1966)
18. joulukuuta
1963
12. syyskuuta
1964
ammattiministeri 48. Lehto virkamieshallitus [70]
Johannes Virolainen 1955.jpg Johannes Virolainen
(1914–2000)
12. syyskuuta
1964
27. toukokuuta
1966
Maalaisliitto

Keskustapuolue
49. Virolainen ML–KOK–RKP–KP
(enemmistöhallitus)
[71]
[72]
PuhemiesRafael-Paasio-1963.jpg Rafael Paasio
(1903–1980)
27. toukokuuta
1966
22. maaliskuuta
1968
Sosiaalidemokraatit 50. Paasio I SDP–KESK–SKDL–TPSL
(enemmistöhallitus)
[73]
[74]
Mauno-Koivisto-1967.jpg Mauno Koivisto
(1923–2017)
22. maaliskuuta
1968
14. toukokuuta
1970
Sosiaalidemokraatit 51. Koivisto I SDP–KESK–SKDL–TPSL–RKP
(enemmistöhallitus)
[75]
Teuvo-Aura-1972 (cropped).jpg Teuvo Aura
(1912–1999)
14. toukokuuta
1970
15. elokuuta
1970
ammattiministeri
(Liberaalit)
52. Aura I virkamieshallitus [76]
Ahti Karjalainen.jpg Ahti Karjalainen
(1923–1990)
15. elokuuta
1970
29. lokakuuta
1971
Keskustapuolue 53. Karjalainen II KESK–SDP–SKDL–RKP–LKP
(enemmistöhallitus)
[68]
[77]
Teuvo-Aura-1972 (cropped).jpg Teuvo Aura
(1912–1999)
29. lokakuuta
1971
23. helmikuuta
1972
ammattiministeri
(Liberaalit)
54. Aura II virkamieshallitus [78]
PuhemiesRafael-Paasio-1963.jpg Rafael Paasio
(1903–1980)
23. helmikuuta
1972
4. syyskuuta
1972
Sosiaalidemokraatit 55. Paasio II SDP
(vähemmistöhallitus)
[73]
[79]
Kalevi-Sorsa-1975 (cropped).jpg Kalevi Sorsa
(1930–2004)
4. syyskuuta
1972
13. kesäkuuta
1975
Sosiaalidemokraatit 56. Sorsa I SDP–KESK–RKP–LKP
(enemmistöhallitus)
[80]
[81]
Liinamaa puhelimessa.jpg Keijo Liinamaa
(1929–1980)
13. heinäkuuta
1975
30. marraskuuta
1975
ammattiministeri 57. Liinamaa virkamieshallitus [82]
Martti-Miettunen.jpg Martti Miettunen
(1907–2002)
30. marraskuuta
1975
29. syyskuuta
1976
Keskustapuolue 58. Miettunen II SDP–KESK–SKDL–RKP–LKP
(enemmistöhallitus)
[66]
[83]
[84]
29. syyskuuta
1976
15. toukokuuta
1977
59. Miettunen III KESK–RKP–LKP
(vähemmistöhallitus)
Kalevi-Sorsa-1975 (cropped).jpg Kalevi Sorsa
(1930–2004)
15. toukokuuta
1977
26. toukokuuta
1979
Sosiaalidemokraatit 60. Sorsa II SDP–KESK–SKDL–RKP–LKP
(enemmistöhallitus)
[80]
[85]
Mauno-Koivisto-1967.jpg Mauno Koivisto
(1923–2017)
26. toukokuuta
1979
26. tammikuuta
1982
Sosiaalidemokraatit 61. Koivisto II SDP–KESK–SKDL–RKP
(enemmistöhallitus)
[86]
Kalevi-Sorsa-1975 (cropped).jpg Kalevi Sorsa
(1930–2004)
19. helmikuuta
1982
6. toukokuuta
1983
Sosiaalidemokraatit 62. Sorsa III SDP–KESK–SKDL–RKP
(enemmistöhallitus)
Mauno Koivisto
Mauno Koivisto.png
(1982–1994)
[80]
[87]
[88]
6. toukokuuta
1983
30. huhtikuuta
1987
63. Sorsa IV SDP–KESK–RKP–SMP
(enemmistöhallitus)
Harri Holkeri.jpg Harri Holkeri
(1937–2011)
30. huhtikuuta
1987
26. huhtikuuta
1991
Kokoomus 64. Holkeri KOK–SDP–RKP–SMP
(enemmistöhallitus)
[89]
[90]
Esko Aho (cropped).jpg Esko Aho
(s. 1954)
26. huhtikuuta
1991
13. huhtikuuta
1995
Keskusta 65. Aho KESK–KOK–RKP–KD
(enemmistöhallitus)
[91]
[92]
Martti Ahtisaari
Martti Ahtisaari, tidigare president Finland och mottagare av Nobels fredrspris (2).jpg
(1994–2000)
Paavo lipponen 15.1.2002 (cropped).jpg Paavo Lipponen
(s. 1941)
13. huhtikuuta
1995
15. huhtikuuta
1999
Sosiaalidemokraatit 66. Lipponen I SDP–KOK–RKP–VAS–VIHR
(enemmistöhallitus)
[93]
[94]
[95]
15. huhtikuuta
1999
17. huhtikuuta
2003
67. Lipponen II SDP–KOK–RKP–VAS–VIHR
(enemmistöhallitus)
Tarja Halonen
Tarja Halonen 2010-08-26.jpg
(2000–2012)
Jäätteenmäki Anneli 2014-02-06 1.jpg Anneli Jäätteenmäki
(s. 1955)
17. huhtikuuta
2003
24. kesäkuuta
2003
Keskusta 68. Jäätteenmäki KESK–SDP–RKP
(enemmistöhallitus)
[96]
[97]
Matti Vanhanen 2008-05-29.jpg Matti Vanhanen
(s. 1955)
24. kesäkuuta
2003
19. huhtikuuta
2007
Keskusta 69. Vanhanen I KESK–SDP–RKP
(enemmistöhallitus)
[98]
[99]
[100]
19. huhtikuuta
2007
22. kesäkuuta
2010
70. Vanhanen II KESK–KOK–RKP–VIHR
(enemmistöhallitus)
Mari Kiviniemi 2010-11-02 (2).jpg Mari Kiviniemi
(s. 1968)
22. kesäkuuta
2010
22. kesäkuuta
2011
Keskusta 71. Kiviniemi KESK–KOK–RKP–VIHR
(enemmistöhallitus)
[101]
[102]
Jyrki Katainen 2014-03-07.jpg Jyrki Katainen
(s. 1971)
22. kesäkuuta
2011
24. kesäkuuta
2014
Kokoomus 72. Katainen KOK–SDP–RKP–VAS–VIHR–KD
(enemmistöhallitus)
[103]
[104]
Sauli Niinistö
Sauli Niinistö 2013-09-10.jpg
(2012 lähtien)
Alexander Stubb 2014-10-27 (2).jpg Alexander Stubb
(s. 1968)
24. kesäkuuta
2014
29. toukokuuta
2015
Kokoomus 73. Stubb KOK–SDP–RKP–VIHR–KD
(enemmistöhallitus)
[105]
[106]
Juha Sipilä 18-4-2015.JPG Juha Sipilä
(s. 1961)
29. toukokuuta
2015
6. kesäkuuta
2019
Keskusta 74. Sipilä KESK–KOK–PS/SIN
(enemmistöhallitus)
[107]
[108]
Finnish Council Presidency priorities debated in plenary (48308299127) (cropped).jpg Antti Rinne
(s. 1962)
6. kesäkuuta
2019
10. joulukuuta
2019
Sosiaalidemokraatit 75. Rinne SDP–KESK–VIHR–VAS–RKP
(enemmistöhallitus)
[109]
[110]
Prime Minister of Finland Sanna Marin 2019 (cropped).jpg Sanna Marin
(s. 1985)
10. joulukuuta
2019
toimessa Sosiaalidemokraatit 76. Marin SDP–KESK–VIHR–VAS–RKP
(enemmistöhallitus)
[111]
[112]

Tiedot numeroina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavassa luettelossa ovat pääministerit pääministerivuorokausien (Vrk) määrän mukaisessa järjestyksessä. Nykyisen pääministerin osalta pääministerivuorokausien lukumäärä on 26.1.2020 mukainen.

Nimi # Vrk Puolue
Aho, EskoEsko Aho 37 1449 Keskusta
Aura, TeuvoTeuvo Aura 33 181 Sitoutumaton
Cajander, A. K.A. K. Cajander 7 1296 Sitoutumaton
Castrén, KaarloKaarlo Castrén 4 121 Edistyspuolue
Castrén, UrhoUrho Castrén 18 58 Kokoomus
Erich, RafaelRafael Erich 6 391 Kokoomus
Fagerholm, Karl-AugustKarl-August Fagerholm 20 1186 Sosiaalidemokraatit
Fieandt, Rainer vonRainer von Fieandt 25 149 Sitoutumaton
Hackzell, AnttiAntti Hackzell 17 45 Sitoutumaton
Holkeri, HarriHarri Holkeri 36 1458 Kokoomus
Ingman, LauriLauri Ingman 3 447 Kokoomus
Jäätteenmäki, AnneliAnneli Jäätteenmäki 39 69 Keskusta
Kallio, KyöstiKyösti Kallio 8 1234 Maalaisliitto
Karjalainen, AhtiAhti Karjalainen 28 1087 Maalaisliitto
Katainen, JyrkiJyrki Katainen 42 1099 Kokoomus
Kekkonen, UrhoUrho Kekkonen 21 1826 Maalaisliitto
Kivimäki, ToivoToivo Kivimäki 13 1394 Edistyspuolue
Kiviniemi, MariMari Kiviniemi 41 366 Keskusta
Koivisto, MaunoMauno Koivisto 32 1761 Sosiaalidemokraatit
Kuuskoski, ReinoReino Kuuskoski 26 126 Sitoutumaton
Lehto, Reino R.Reino R. Lehto 29 270 Sitoutumaton
Liinamaa, KeijoKeijo Liinamaa 35 171 Sitoutumaton
Linkomies, EdwinEdwin Linkomies 16 523 Kokoomus
Lipponen, PaavoPaavo Lipponen 38 2927 Sosiaalidemokraatit
Mantere, OskariOskari Mantere 12 238 Edistyspuolue
Marin, SannaSanna Marin 46 48 Sosiaalidemokraatit
Miettunen, MarttiMartti Miettunen 27 807 Maalaisliitto
Paasikivi, Juho KustiJuho Kusti Paasikivi 2 663 Suomalainen
Paasio, RafaelRafael Paasio 31 861 Sosiaalidemokraatit
Pekkala, MaunoMauno Pekkala 19 857 SKDL
Rangell, JukkaJukka Rangell 15 791 Edistyspuolue
Rinne, AnttiAntti Rinne 45 188 Sosiaalidemokraatit
Ryti, RistoRisto Ryti 14 385 Edistyspuolue
Sipilä, JuhaJuha Sipilä 44 1470 Keskusta
Sorsa, KaleviKalevi Sorsa 34 3652 Sosiaalidemokraatit
Stubb, AlexanderAlexander Stubb 43 340 Kokoomus
Sukselainen, V. J.V. J. Sukselainen 24 1090 Maalaisliitto
Sunila, JuhoJuho Sunila 11 1007 Maalaisliitto
Svinhufvud, P. E.P. E. Svinhufvud 1 412 Nuorsuomalainen
Tanner, VäinöVäinö Tanner 10 370 Sosiaalidemokraatit
Tulenheimo, AnttiAntti Tulenheimo 9 276 Kokoomus
Tuomioja, SakariSakari Tuomioja 22 170 Vapaamielisten Liitto
Törngren, RalfRalf Törngren 23 169 RKP
Vanhanen, MattiMatti Vanhanen 40 2556 Keskusta
Vennola, JuhoJuho Vennola 5 634 Edistyspuolue
Virolainen, JohannesJohannes Virolainen 30 623 Maalaisliitto

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b P.E. Svinhufvud Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  2. 1. Svinhufvud Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  3. a b J.K. Paasikivi Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  4. 2. Paasikivi Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  5. a b Lauri Ingman Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  6. 3. Ingman Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  7. Kaarlo Castrén Valtioneuvosto. Viitattu 19.6.2017.
  8. 4. Castrén Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  9. a b Juho Vennola Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  10. 5. Vennola Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  11. Rafael Erich Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  12. 6. Erich Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  13. 7. Vennola Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  14. a b c A.K. Cajander Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  15. 8. Cajander Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  16. a b c d Kyösti Kallio Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  17. 9. Kallio Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  18. 10. Cajander II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  19. 11. Ingman II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  20. Antti Tulenheimo Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  21. 12. Tulenheimo Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  22. 13. Kallio II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  23. Väinö Tanner Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  24. 14. Tanner Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  25. a b Juho Sunila Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  26. 15. Sunila Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  27. Oskari Mantere Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  28. 16. Mantere Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  29. 17. Kallio III Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  30. 18. Svinhufvud II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  31. 19. Sunila II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  32. T.M. Kivimäki Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  33. 20. Kivimäki Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  34. 21. Kallio IV Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  35. 22. Cajander III Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  36. Risto Ryti Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  37. 23. Ryti I Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  38. 24. Ryti II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  39. 25. Rangell Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  40. Edwin Linkomies Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  41. 26. Linkomies Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  42. Antti Hackzell Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  43. 27. Hackzell Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  44. 28. Castren U Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  45. 29. Paasikivi II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  46. 30. Paasikivi III Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  47. Mauno Pekkala Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  48. 31. Pekkala Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  49. a b c Karl-August Fagerholm Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  50. 32. Fagerholm Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  51. a b Urho Kekkonen Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  52. 33. Kekkonen I Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  53. 34. Kekkonen II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  54. 35. Kekkonen III Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  55. 36. Kekkonen IV Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  56. 37. Tuomioja Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  57. 38. Törngren Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  58. 39. Kekkonen V Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  59. 40. Fagerholm II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  60. a b V.J. Sukselainen Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  61. 41. Sukselainen Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  62. 42. von Fieandt Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  63. 43. Kuuskoski Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  64. 44. Fagerholm III Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  65. 45. Sukselainen II Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2017.
  66. a b Martti Miettunen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  67. 46. Miettunen Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  68. a b Ahti Karjalainen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  69. 47. Karjalainen Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  70. 48. Lehto Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  71. Johannes Virolainen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  72. 49. Virolainen Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  73. a b Rafael Paasio Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  74. 50. Paasio Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  75. 51. Koivisto Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  76. 52. Aura Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  77. 53. Karjalainen II Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  78. 54. Aura II Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  79. 55. Paasio II Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  80. a b c Kalevi Sorsa Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  81. 56. Sorsa Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  82. 57. Liinamaa Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  83. 58. Miettunen II Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  84. 59. Miettunen III Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  85. 60. Sorsa II Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  86. 61. Koivisto II Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  87. 62. Sorsa III Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  88. 63. Sorsa IV Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  89. Harri Holkeri Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  90. 64. Holkeri Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  91. Esko Aho Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  92. 65. Aho Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  93. Paavo Lipponen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  94. 66. Lipponen Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  95. 67. Lipponen II Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  96. Anneli Jäätteenmäki Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  97. 68. Jäätteenmäki Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  98. Matti Vanhanen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  99. 69. Vanhanen Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  100. 70. Vanhanen II Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  101. Mari Kiviniemi Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  102. 71. Kiviniemi Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  103. Jyrki Katainen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  104. 72. Katainen Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  105. Alexander Stubb Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  106. 73. Stubb Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  107. Juha Sipilä Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  108. 74. Sipilä Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  109. Antti Rinne Eduskunta. Viitattu 6.6.2019.
  110. 75. Rinne Valtioneuvosto. Viitattu 6.6.2019.
  111. Sanna Marin Eduskunta. Viitattu 10.12.2019.
  112. 76. Marin Valtioneuvosto. Viitattu 10.12.2019.