Luettelo Suomen pääministereistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen pääministeri on Suomen valtioneuvoston eli hallituksen johtaja. Ensimmäinen pääministeri oli senaatin puheenjohtaja Pehr Evind Svinhufvud, joka aloitti pääministerinä 27. marraskuuta 1917.

Suomen pääministerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosikymmenet
Presidentti
Kuva Nimi
(syntynyt–kuollut)
Hallitus Puolue Nimittäjä
(toimikausi)
Toimikausi
P. E. Svinhufvud
(1861–1944)[1]
1. Svinhufvud I[2] 27. marraskuuta
1917
27. toukokuuta
1918
NSP eduskunta

1917–1919

J. K. Paasikivi
(1870–1956)[3]
2. Paasikivi I[4] 27. toukokuuta
1918
27. marraskuuta
1918
SP P. E. Svinhufvud

(1918)
Lauri Ingman
(1868–1934)[5]
3. Ingman I[6] 27. marraskuuta
1918
17. huhtikuuta
1919
Kok.
Kaarlo Castrén
(1860–1938)[7]
4. K. Castrén[8] 17. huhtikuuta
1919
15. elokuuta
1919
Ed. Gustaf Mannerheim

(1918–1919)
J. H. Vennola
(1872–1938)[9]
5. Vennola I[10] 15. elokuuta
1919
15. maaliskuuta
1920
Ed. K. J. Ståhlberg

(1919–1925)
Rafael Erich
(1879–1946)[11]
6. Erich[12] 15. maaliskuuta
1920
9. huhtikuuta
1921
Kok.
J. H. Vennola
(1872–1938)[9]
7. Vennola II[13] 9. huhtikuuta
1921
2. kesäkuuta
1922
Ed.
A. K. Cajander
(1879–1943)[14]
8. Cajander I[15] 2. kesäkuuta
1922
14. marraskuuta
1922
amm.
(Kok.)
Kyösti Kallio
(1873–1940)[16]
9. Kallio I[17] 14. marraskuuta
1922
18. tammikuuta
1924
ML
A. K. Cajander
(1879–1943)[14]
10. Cajander II[18] 18. tammikuuta
1924
31. toukokuuta
1924
amm.
(Kok.)
Lauri Ingman
(1868–1934)[5]
11. Ingman II[19] 31. toukokuuta
1924
31. maaliskuuta
1925
Kok.
Antti Tulenheimo
(1879–1952)[20]
12. Tulenheimo[21] 31. maaliskuuta
1925
31. joulukuuta
1925
Kok. Lauri Kristian
Relander


(1925–1931)
Kyösti Kallio
(1873–1940)[16]
13. Kallio II[22] 31. joulukuuta
1925
13. joulukuuta
1926
ML
Väinö Tanner
(1881–1966)[23]
14. Tanner[24] 13. joulukuuta
1926
17. joulukuuta
1927
SDP
Juho Sunila
(1875–1936)[25]
15. Sunila I[26] 17. joulukuuta
1927
22. joulukuuta
1928
ML
Oskari Mantere
(1874–1942)[27]
16. Mantere[28] 22. joulukuuta
1928
16. elokuuta
1929
Ed.
Kyösti Kallio
(1873–1940)[16]
17. Kallio III[29] 16. elokuuta
1929
4. heinäkuuta
1930
P. E. Svinhufvud
(1861–1944)[1]
18. Svinhufvud II[30] 4. heinäkuuta
1930
2. maaliskuuta
1931
Kokoomus
Juho Sunila
(1875–1936)[25]
19. Sunila II[31] 21. maaliskuuta
1931
14. joulukuuta
1932
ML P. E. Svinhufvud

(1931–1937)
Toivo Kivimäki
(1886–1968)[32]
20. Kivimäki[33] 14. joulukuuta
1932
7. lokakuuta
1936
Ed.
Kyösti Kallio
(1873–1940)[16]
21. Kallio IV[34] 7. lokakuuta
1936
1. maaliskuuta
1937
ML
A. K. Cajander
(1879–1943)[14]
22. Cajander III[35] 12. maaliskuuta
1937
1. joulukuuta
1939
Ed. Kyösti Kallio

(1937–1940)
Risto Ryti
(1889–1956)[36]
23. Ryti I[37] 1. joulukuuta
1939
27. maaliskuuta
1940
Ed.
24. Ryti II[38] 27. maaliskuuta
1940
19. joulukuuta
1940
Jukka Rangell
(1894–1982)
25. Rangell[39] 3. tammikuuta
1941
5. maaliskuuta
1943
Ed. Risto Ryti

(1940–1944)
Edwin Linkomies
(1894–1963)[40]
26. Linkomies[41] 5. maaliskuuta
1943
8. elokuuta
1944
Kok.
Antti Hackzell
(1881–1946)[42]
27. Hackzell[43] 8. elokuuta
1944
21. syyskuuta
1944
amm.
(Kok.)
Gustaf Mannerheim

(1944–1946)
Urho Castrén
(1886–1965)
28. U. Castrén[44] 21. syyskuuta
1944
17. marraskuuta
1944
Kok.
J. K. Paasikivi
(1870–1956)[3]
29. Paasikivi II[45] 17. marraskuuta
1944
17. huhtikuuta
1945
amm.
(Kok.)
30. Paasikivi III[46] 17. huhtikuuta
1945
11. maaliskuuta
1946
Mauno Pekkala
(1890–1952)[47]
31. Pekkala[48] 26. maaliskuuta
1946
29. heinäkuuta
1948
SKDL J. K. Paasikivi

(1946–1956)
K.-A. Fagerholm
(1901–1984)[49]
32. Fagerholm I[50] 29. heinäkuuta
1948
17. maaliskuuta
1950
SDP
Urho Kekkonen
(1900–1986)[51]
33. Kekkonen I[52] 17. maaliskuuta
1950
17. tammikuuta
1951
ML
34. Kekkonen II[53] 17. tammikuuta
1951
20. syyskuuta
1951
35. Kekkonen III[54] 20. syyskuuta
1951
9. heinäkuuta
1953
36. Kekkonen IV[55] 9. heinäkuuta
1953
17. marraskuuta
1953
Sakari Tuomioja
(1911–1964)
37. Tuomioja[56] 17. marraskuuta
1953
5. toukokuuta
1954
VL
Ralf Törngren
(1899–1961)
38. Törngren[57] 5. toukokuuta
1954
20. lokakuuta
1954
RKP
Urho Kekkonen
(1900–1986)[51]
39. Kekkonen V[58] 20. lokakuuta
1954
1. maaliskuuta
1956
ML
K.-A. Fagerholm
(1901–1984)[49]
40. Fagerholm II[59] 3. maaliskuuta
1956
27. toukokuuta
1957
SDP Urho Kekkonen

(1956–1982)
V. J. Sukselainen
(1906–1995)[60]
41. Sukselainen I[61] 27. toukokuuta
1957
29. marraskuuta
1957
ML
Rainer von Fieandt
(1890–1972)
42. von Fieandt[62] 29. marraskuuta
1957
26. huhtikuuta
1958
amm.
Reino Kuuskoski
(1907–1965)
43. Kuuskoski[63] 26. huhtikuuta
1958
29. elokuuta
1958
amm.
K.-A. Fagerholm
(1901–1984)[49]
44. Fagerholm III[64] 29. elokuuta
1958
13. tammikuuta
1959
SDP
V. J. Sukselainen
(1906–1995)[60]
45. Sukselainen II[65] 13. tammikuuta
1959
14. heinäkuuta
1961
ML
Martti Miettunen
(1907–2002)[66]
46. Miettunen I[67] 14. heinäkuuta
1961
13. huhtikuuta
1962
ML
Ahti Karjalainen
(1923–1990)[68]
47. Karjalainen I[69] 13. huhtikuuta
1962
18. joulukuuta
1963
ML
Reino R. Lehto
(1898–1966)
48. Lehto[70] 18. joulukuuta
1963
12. syyskuuta
1964
amm.
Johannes Virolainen
(1914–2000)[71]
49. Virolainen[72] 12. syyskuuta
1964
27. toukokuuta
1966
ML

Kesk.
Rafael Paasio
(1903–1980)[73]
50. Paasio I[74] 27. toukokuuta
1966
22. maaliskuuta
1968
SDP
Mauno Koivisto
(1923–2017)
51. Koivisto I [75] 22. maaliskuuta
1968
14. toukokuuta
1970
SDP
Teuvo Aura
(1912–1999)
52. Aura I[76] 14. toukokuuta
1970
15. elokuuta
1970
amm.
(LKP)
Ahti Karjalainen
(1923–1990)[68]
53. Karjalainen II[77] 15. elokuuta
1970
29. lokakuuta
1971
Kesk.
Teuvo Aura
(1912–1999)
54. Aura II[78] 29. lokakuuta
1971
23. helmikuuta
1972
amm.
(LKP)
Rafael Paasio
(1903–1980)[73]
55. Paasio II[79] 23. helmikuuta
1972
4. syyskuuta
1972
SDP
Kalevi Sorsa
(1930–2004)[80]
56. Sorsa I[81] 4. syyskuuta
1972
13. kesäkuuta
1975
SDP
Keijo Liinamaa
(1929–1980)
57. Liinamaa[82] 13. heinäkuuta
1975
30. marraskuuta
1975
amm.
Martti Miettunen
(1907–2002)[66]
58. Miettunen II[83] 30. marraskuuta
1975
29. syyskuuta
1976
Kesk.
59. Miettunen III[84] 29. syyskuuta
1976
15. toukokuuta
1977
Kalevi Sorsa
(1930–2004)[80]
60. Sorsa II[85] 15. toukokuuta
1977
26. toukokuuta
1979
SDP
Mauno Koivisto
(1923–2017)
61. Koivisto II[86] 26. toukokuuta
1979
26. tammikuuta
1982
SDP
Kalevi Sorsa
(1930–2004)[80]
62. Sorsa III[87] 19. helmikuuta
1982
6. toukokuuta
1983
SDP Mauno Koivisto

(1982–1994)
63. Sorsa IV[88] 6. toukokuuta
1983
30. huhtikuuta
1987
Harri Holkeri
(1937–2011)[89]
64. Holkeri[90] 30. huhtikuuta
1987
26. huhtikuuta
1991
Kok.
Esko Aho
(s. 1954)[91]
65. Aho[92] 26. huhtikuuta
1991
13. huhtikuuta
1995
Kesk.
Paavo Lipponen
(s. 1941)[93]
66. Lipponen I[94] 13. huhtikuuta
1995
15. huhtikuuta
1999
SDP Martti Ahtisaari

(1994–2000)
67. Lipponen II[95] 15. huhtikuuta
1999
17. huhtikuuta
2003
Anneli Jäätteenmäki
(s. 1955)[96]
68. Jäätteenmäki[97] 17. huhtikuuta
2003
24. kesäkuuta
2003
Kesk. Tarja Halonen

(2000–2012)
Matti Vanhanen
(s. 1955)[98]
69. Vanhanen I[99] 24. kesäkuuta
2003
19. huhtikuuta
2007
Kesk.
70. Vanhanen II[100] 19. huhtikuuta
2007
22. kesäkuuta
2010
Mari Kiviniemi
(s. 1968)[101]
71. Kiviniemi[102] 22. kesäkuuta
2010
22. kesäkuuta
2011
Kesk.
Jyrki Katainen
(s. 1971)[103]
72. Katainen[104] 22. kesäkuuta
2011
24. kesäkuuta
2014
Kok.
Alexander Stubb
(s. 1968)[105]
73. Stubb[106] 24. kesäkuuta
2014
29. toukokuuta
2015
Kok. Sauli Niinistö

(2012 lähtien)
Juha Sipilä
(s. 1961)[107]
74. Sipilä[108] 29. toukokuuta
2015
6. kesäkuuta
2019
Kesk.
Antti Rinne
(s. 1962)[109]
75. Rinne[110] 6. kesäkuuta
2019
10. joulukuuta
2019
SDP
Sanna Marin
(s. 1985)[111]
76. Marin[112] 10. joulukuuta
2019
20. kesäkuuta
2023
SDP
Petteri Orpo
(s. 1969)[113]
77. Orpo[114] 20. kesäkuuta
2023
toimessa Kok.


Väliaikaiset pääministerit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääministeri
(syntynyt–kuollut)
Toimiaika Puolue Lisätietoa
(th. = toimea hoitanut)
Juho Vennola
(1872–1938)
18. helmikuuta –
21. maaliskuuta 1931
Ed. toimi th. pääministerinä Svinhufvudin II hallituksessa pääministeri P. E. Svinhufvudin tultua valituksi tasavallan presidentiksi
Rudolf Holsti
(1881–1945)
17. helmikuuta –
12. maaliskuuta 1937
Ed. toimi th. pääministerinä Kallion IV hallituksessa pääministeri Kyösti Kallion tultua valituksi tasavallan presidentiksi
Rudolf Walden
(1878–1946)
19. joulukuuta 1940 –
4. tammikuuta 1941
amm. toimi th. pääministerinä Rytin II hallituksessa pääministeri Risto Rytin tultua valituksi tasavallan presidentiksi

Ernst von Born
(1885–1956)

14. – 21. syyskuuta 1944 RKP toimi th. pääministerinä Hackzellin hallituksessa pääministeri Antti Hackzellin saatua sairauskohtauksen Moskovan välirauhansopimusneuvotteluissa
Carl Enckell
(1876–1959)
9. maaliskuuta –
26. maaliskuuta 1946
amm. toimi th. pääministerinä Paasikiven III hallituksessa pääministeri J. K. Paasikiven tultua valituksi tasavallan presidentiksi
Viljami Kalliokoski
(1894–1978)
15. helmikuuta –
3. maaliskuuta 1956
ML toimi th. pääministerinä Kekkosen V hallituksessa pääministeri Urho Kekkosen tultua valituksi tasavallan presidentiksi
Eemil Luukka
(1892–1970)
3. – 14. heinäkuuta 1961 ML toimi th. pääministerinä Sukselaisen II hallituksessa pääministeri V. J. Sukselaisen jätettyä sekä eroilmoituksen että toimen hoitamisen saatuaan hovioikeudelta tuomion Kansaneläkelaitoksen jutussa
Eino Uusitalo
(1924–2015)
26. lokakuuta 1981 –
19. helmikuuta 1982
Kesk. toimi th. pääministerinä Koiviston II hallituksessa pääministeri Mauno Koiviston tultua ensin hoitamaan tasavallan presidentin tehtäviä ja sitten valituksi tasavallan presidentiksi

Tiedot numeroina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavassa luettelossa ovat pääministerit aakkosjärjestyksessä ja pääministerivuorokaudet mainiten. Nykyisen pääministerin osalta pääministerivuorokausien lukumäärä on 21.4.2024 mukainen.

Nimi # Vrk Puolue
Aho, EskoEsko Aho 37 1449 Keskusta
Aura, TeuvoTeuvo Aura 33 181 Sitoutumaton
Cajander, A. K.A. K. Cajander 7 1296 Sitoutumaton
Castrén, KaarloKaarlo Castrén 4 121 Edistyspuolue
Castrén, UrhoUrho Castrén 18 58 Kokoomus
Erich, RafaelRafael Erich 6 391 Kokoomus
Fagerholm, Karl-AugustKarl-August Fagerholm 20 1186 Sosiaalidemokraatit
Fieandt, Rainer vonRainer von Fieandt 25 149 Sitoutumaton
Hackzell, AnttiAntti Hackzell 17 45 Sitoutumaton
Holkeri, HarriHarri Holkeri 36 1458 Kokoomus
Ingman, LauriLauri Ingman 3 447 Kokoomus
Jäätteenmäki, AnneliAnneli Jäätteenmäki 39 69 Keskusta
Kallio, KyöstiKyösti Kallio 8 1234 Maalaisliitto
Karjalainen, AhtiAhti Karjalainen 28 1087 Maalaisliitto
Katainen, JyrkiJyrki Katainen 42 1099 Kokoomus
Kekkonen, UrhoUrho Kekkonen 21 1826 Maalaisliitto
Kivimäki, ToivoToivo Kivimäki 13 1394 Edistyspuolue
Kiviniemi, MariMari Kiviniemi 41 366 Keskusta
Koivisto, MaunoMauno Koivisto 32 1761 Sosiaalidemokraatit
Kuuskoski, ReinoReino Kuuskoski 26 126 Sitoutumaton
Lehto, Reino R.Reino R. Lehto 29 270 Sitoutumaton
Liinamaa, KeijoKeijo Liinamaa 35 171 Sitoutumaton
Linkomies, EdwinEdwin Linkomies 16 523 Kokoomus
Lipponen, PaavoPaavo Lipponen 38 2927 Sosiaalidemokraatit
Mantere, OskariOskari Mantere 12 238 Edistyspuolue
Marin, SannaSanna Marin 46 1289 Sosiaalidemokraatit
Miettunen, MarttiMartti Miettunen 27 807 Maalaisliitto
Orpo, PetteriPetteri Orpo 47 307 Kokoomus
Paasikivi, Juho KustiJuho Kusti Paasikivi 2 663 Suomalainen
Paasio, RafaelRafael Paasio 31 861 Sosiaalidemokraatit
Pekkala, MaunoMauno Pekkala 19 857 SKDL
Rangell, JukkaJukka Rangell 15 791 Edistyspuolue
Rinne, AnttiAntti Rinne 45 188 Sosiaalidemokraatit
Ryti, RistoRisto Ryti 14 385 Edistyspuolue
Sipilä, JuhaJuha Sipilä 44 1470 Keskusta
Sorsa, KaleviKalevi Sorsa 34 3652 Sosiaalidemokraatit
Stubb, AlexanderAlexander Stubb 43 340 Kokoomus
Sukselainen, V. J.V. J. Sukselainen 24 1090 Maalaisliitto
Sunila, JuhoJuho Sunila 11 1007 Maalaisliitto
Svinhufvud, P. E.P. E. Svinhufvud 1 412 Nuorsuomalainen
Tanner, VäinöVäinö Tanner 10 370 Sosiaalidemokraatit
Tulenheimo, AnttiAntti Tulenheimo 9 276 Kokoomus
Tuomioja, SakariSakari Tuomioja 22 170 Vapaamielisten Liitto
Törngren, RalfRalf Törngren 23 169 Ruotsalainen kansanpuolue
Vanhanen, MattiMatti Vanhanen 40 2556 Keskusta
Vennola, JuhoJuho Vennola 5 634 Edistyspuolue
Virolainen, JohannesJohannes Virolainen 30 623 Maalaisliitto

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b P.E. Svinhufvud Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  2. 1. Svinhufvud Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  3. a b J.K. Paasikivi Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  4. 2. Paasikivi Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  5. a b Lauri Ingman Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  6. 3. Ingman Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  7. Kaarlo Castrén Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 19.6.2017.
  8. 4. Castrén Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  9. a b Juho Vennola Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  10. 5. Vennola Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  11. Rafael Erich Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  12. 6. Erich Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  13. 7. Vennola Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  14. a b c A.K. Cajander Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  15. 8. Cajander Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  16. a b c d Kyösti Kallio Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  17. 9. Kallio Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  18. 10. Cajander II Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  19. 11. Ingman II Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  20. Antti Tulenheimo Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  21. 12. Tulenheimo Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  22. 13. Kallio II Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  23. Väinö Tanner Eduskunta. Viitattu 19.6.2017.
  24. 14. Tanner Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  25. a b Juho Sunila Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  26. 15. Sunila Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  27. Oskari Mantere Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  28. 16. Mantere Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  29. 17. Kallio III Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  30. 18. Svinhufvud II Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  31. 19. Sunila II Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  32. T.M. Kivimäki Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  33. 20. Kivimäki Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  34. 21. Kallio IV Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  35. 22. Cajander III Valtioneuvosto. Arkistoitu 21.1.2016. Viitattu 20.6.2017.
  36. Risto Ryti Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  37. 23. Ryti I Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  38. 24. Ryti II Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  39. 25. Rangell Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  40. Edwin Linkomies Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  41. 26. Linkomies Valtioneuvosto. Arkistoitu 9.9.2017. Viitattu 20.6.2017.
  42. Antti Hackzell Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  43. 27. Hackzell Valtioneuvosto. Arkistoitu 15.6.2017. Viitattu 20.6.2017.
  44. 28. Castren U Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  45. 29. Paasikivi II Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  46. 30. Paasikivi III Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  47. Mauno Pekkala Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  48. 31. Pekkala Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  49. a b c Karl-August Fagerholm Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  50. 32. Fagerholm Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  51. a b Urho Kekkonen Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  52. 33. Kekkonen I Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  53. 34. Kekkonen II Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  54. 35. Kekkonen III Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  55. 36. Kekkonen IV Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  56. 37. Tuomioja Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  57. 38. Törngren Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  58. 39. Kekkonen V Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  59. 40. Fagerholm II Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  60. a b V.J. Sukselainen Eduskunta. Viitattu 20.6.2017.
  61. 41. Sukselainen Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  62. 42. von Fieandt Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 21.6.2017.
  63. 43. Kuuskoski Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 21.6.2017.
  64. 44. Fagerholm III Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  65. 45. Sukselainen II Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 20.6.2017.
  66. a b Martti Miettunen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  67. 46. Miettunen Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  68. a b Ahti Karjalainen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  69. 47. Karjalainen Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  70. 48. Lehto Valtioneuvosto. Viitattu 21.6.2017.
  71. Johannes Virolainen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  72. 49. Virolainen Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  73. a b Rafael Paasio Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  74. 50. Paasio Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  75. 51. Koivisto Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  76. 52. Aura Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  77. 53. Karjalainen II Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  78. 54. Aura II Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  79. 55. Paasio II Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  80. a b c Kalevi Sorsa Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  81. 56. Sorsa Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  82. 57. Liinamaa Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  83. 58. Miettunen II Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  84. 59. Miettunen III Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  85. 60. Sorsa II Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 21.6.2017.
  86. 61. Koivisto II Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  87. 62. Sorsa III Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  88. 63. Sorsa IV Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 21.6.2017.
  89. Harri Holkeri Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  90. 64. Holkeri Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  91. Esko Aho Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  92. 65. Aho Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  93. Paavo Lipponen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  94. 66. Lipponen Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  95. 67. Lipponen II Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  96. Anneli Jäätteenmäki Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  97. 68. Jäätteenmäki Valtioneuvosto. Arkistoitu 27.4.2017. Viitattu 21.6.2017.
  98. Matti Vanhanen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  99. 69. Vanhanen Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 21.6.2017.
  100. 70. Vanhanen II Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  101. Mari Kiviniemi Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  102. 71. Kiviniemi Valtioneuvosto. Arkistoitu 12.6.2017. Viitattu 21.6.2017.
  103. Jyrki Katainen Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  104. 72. Katainen Valtioneuvosto. Arkistoitu 14.3.2017. Viitattu 21.6.2017.
  105. Alexander Stubb Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  106. 73. Stubb Valtioneuvosto. Arkistoitu 26.9.2017. Viitattu 21.6.2017.
  107. Juha Sipilä Eduskunta. Viitattu 21.6.2017.
  108. 74. Sipilä Valtioneuvosto. Arkistoitu 16.4.2018. Viitattu 21.6.2017.
  109. Antti Rinne Eduskunta. Viitattu 6.6.2019.
  110. 75. Rinne Valtioneuvosto. Arkistoitu 6.6.2019. Viitattu 6.6.2019.
  111. Sanna Marin Eduskunta. Viitattu 10.12.2019.
  112. 76. Marin Valtioneuvosto. Arkistoitu 10.12.2019. Viitattu 10.12.2019.
  113. Petteri Orpo Eduskunta. Viitattu 20.6.2023.
  114. Pääministeri Orpon hallitus nimitettiin Valtioneuvosto. Viitattu 20.6.2023.