Luettelo Suomen pääministerien puolisoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen pääministereinä toimineiden henkilöiden puolisoista. Luettelossa on kursivoitu niiden henkilöiden nimet, jotka eivät ole olleet naimisissa puolisonsa kanssa tämän pääministerikauden aikana.

Pääministerien puolisoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääministeri
pääministerikaudet
Puoliso
(elinvuodet)
Avioliittovuodet
Pehr Evind Svinhufvud[1]
1917–1918, 1930–1931
Ellen Svinhufvud (o.s. Timgren)
(1869–1953)
1889–
Juho Kusti Paasikivi[2]
1918, 1944–1946
Anna Paasikivi (o.s. Forsman)
(1869–1931)
1897–1931 (k.)
Alli Paasikivi (o.s. Hildén)
(1879–1960)
1934–
Lauri Ingman[3]
1918–1919, 1924–1925
Anna Elisabeth Ingman (o.s. Rancken)
(1870–1895)
1893–1895 (k.)
Mathilda Ingman (o.s. Halme)
(1870–1959)
1900–
Kaarlo Castrén[4]
1919
Elin Rosina Castrén (o.s. Tamelander)
(1862–1942)
1888–
J. H. Vennola[5]
1919–1920, 1921–1922
Signe Maria Vennola (o.s. Wallin)
(1880–1957)
1905–
Rafael Erich[6]
1920–1921
Hellin Onerva Erich (o.s. Hedberg )
(1880–1960)
1905–
A. K. Cajander[7]
1922, 1924, 1937–1939
Laina Elisabeth Cajander (o.s. Cederberg)
(1882–1956)
1906–
Kyösti Kallio[8]
1922–1924, 1925–1926, 1929–1930, 1936–1937
Kaisa Kallio (o.s. Nivala)
(1878–1954)
1902–
Antti Tulenheimo[9]
1925
Lilli Maria Tulenheimo (o.s. Horsma, synt. Högdahl)
(1880–1958)
1909–
Väinö Tanner[10]
1926–1927
Linda Tanner (o.s. Anttila)
(1882−1978)
1909–
J. E. Sunila[11]
1927–1928, 1931–1932
Maria Johanna Sunila (o.s. Ylikestilä)
(1876–1942)
1896–
Oskari Mantere[12]
1928–1929
Fanny Aurora Mantere (o.s. Sykäri)
(1877–1961)
1901–
T. M. Kivimäki[13]
1932–1936
Marina Elina (Elli) Kivimäki (o.s. Kuusisto)
(1890–1975)[14]
1914–
Risto Ryti[15]
1939–1940
Gerda Ryti (o.s. Serlachius)
(1886–1984)
1916–
Jukka Rangell[16]
1941–1943
Lilli Rangell (o.s. Andersson)
(1895–1991)[17]
1921–
Edwin Linkomies[18]
1943–1944
Vera Karolina Linkomies (o.s. Schultz)
(1891–1979)
1918–
Antti Hackzell[19]
1944
Elsa Julia Hackzell (o.s. Wolff)
(1893–1983)
1914–
Urho Castrén[20]
1944
Ingrid Elise Castrén (o.s. Pehrman)
(1891–1919)
1918–1919 (k.)
Helmi Inkeri Castrén (o.s. Wegelius)
(1899–1991)[21]
1934–
Mauno Pekkala[22]
1946–1948
Hilma Elina Pekkala (o.s. Lörpys)
(1891–1973)[23]
1917–
Karl-August Fagerholm[24]
1948–1950, 1956–1957, 1958–1959
Judith Fagerholm (o.s. Jormala)
(1905−1984)
1926–
Urho Kekkonen[25]
1950–1953, 1954–1956
Sylvi Kekkonen (o.s. Uino)
(1900–1974)
1926–1974 (k.)
Sakari Tuomioja[26]
1953–1954
Vappu Tuomioja (o.s. Wuolijoki)
(1911−1998)
1939–
Ralf Törngren [27]
1954
Alma Margareta Törngren (o.s. Hansson)
(1910–1991)[28]
1932–
V. J. Sukselainen[29]
1957, 1959–1961
Elma Sukselainen (o.s. Bondén)
(1907–1986)[30]
1938–1986 (k.)
Rainer von Fieandt[31]
1957–1958
Vera von Fieandt (o.s. Strahoff)
(1900−1995)
1920–
Reino Kuuskoski[32]
1958
Annikki Kuuskoski (o.s. Lähdekivi)
(1907−1979)
1932–
Martti Miettunen[33]
1961–1962, 1975–1977
Hilda Miettunen (o.s. Kantola)
1934–1961 (eronnut)
Alli Henriikka (Henna) Miettunen (o.s. Salovaara)
1962–
Ahti Karjalainen[34]
1962–1963, 1970–1971
Päivi Karjalainen (o.s. Koskinen)
(1923−2011)
1947–
Reino R. Lehto[35]
1963–1964
Hildi Aleksandra Lehto (o.s. Heinonen)
(1900–1963)
1922–1963 (k.)
Johannes Virolainen[36]
1964–1966
Kaarina Virolainen (o.s. Päivölä)
(1916−2005)
1939–1981 (eronnut)
Kyllikki Virolainen (ent. Stenros, o.s. Salojärvi)
(1924−2009)
1981–
Rafael Paasio [37]
1966–1968, 1972
Mary Regina Paasio (o.s. Wahlman)
(1907−2002)[38]
1936–
Mauno Koivisto[39]
1968–1970, 1979–1982
Tellervo Koivisto (o.s. Kankaanranta)
(s. 1929)
1952–
Teuvo Aura[40]
1970, 1971–1972
Kaino Kielo Aura (o.s. Kivekäs)
(1914–1970)[41]
1939–1970 (k.)
Sirkka Aura (ent. Wiik, o.s. Kosonen)
1976–
Kalevi Sorsa[42]
1972–1975, 1977–1979, 1982–1987
Irene Sorsa (o.s. Lääkäri) 1953–
Keijo Liinamaa[43]
1975
Pirkko Liinamaa (o.s. Lindroos)
(s. 1931)
1955–
Harri Holkeri[44]
1987–1991
Marja-Liisa Holkeri (o.s. Lepistö) 1960–
Esko Aho[45]
1991–1995
Kirsti Aho (o.s. Söderkultalahti) 1980–
Paavo Lipponen [46]
1995–2003
Aila-Marja Lipponen (o.s. Nikupeteri)
(1939–2007)
1963–1997 (eronnut)
Päivi Lipponen (ent. Hertzberg, o.s. Hiltunen)
(s. 1967)
1998–
Anneli Jäätteenmäki[47]
2003
Jorma Melleri 1994–
Matti Vanhanen[48]
2003–2010
Merja Vanhanen (o.s. Lemmetti, myöh. Mäntyniemi)
(s. 1961)
1985–2005 (eronnut)
Mari Kiviniemi[49]
2010–2011
Juha Louhivuori 1996–
Jyrki Katainen[50]
2011–2014
Mervi Katainen (o.s. Kuittinen) 2003–
Alexander Stubb
2014–2015
Suzanne Innes-Stubb (o.s. Innes)
Juha Sipilä[51]
2015–2019
Minna-Maaria Sipilä 1981–
Antti Rinne[52]
2019–
Tiina Rinne (eronnut)
Merja Rinne –2003 (eronnut)
Heta Ravolainen-Rinne (o.s. Ravolainen)
(s. 1974)[53]
2008–[54]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. P.E. Svinhufvud Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  2. J.K. Paasikivi Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  3. Lauri Ingman Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  4. Kaarlo Castrén Geneanet Sukututkimus. Geneanet. Viitattu 13.5.2015.
  5. Juho Vennola Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  6. Rafael Erich Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  7. A.K. Cajander Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  8. Kyösti Kallio Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  9. Antti Tulenheimo Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  10. Väinö Tanner Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  11. Juho Sunila Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  12. Oskari Mantere Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  13. T.M.Kivimäki Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  14. Kuva Kivimäkien hautakivestä Silviisii.com. Viitattu 6.10.2015.
  15. Risto Ryti Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  16. ”Rangell, Jukka (1894 - 1982)”, Suomen kansallisbiografia. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. ISBN 951-746-441-X.
  17. Kuva Rangellien hautakivestä Silviisii.com. Viitattu 6.10.2015.
  18. Edwin Linkomies Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  19. Antti Hackzell Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  20. Castrén, Urho (1886 - 1965) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  21. Kuva Castrénien hautakivestä Silviisii.com. Viitattu 6.10.2015.
  22. Mauno Pekkala Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  23. Kuva Pekkaloiden hautakivestä Silviisii.com. Viitattu 6.10.2015.
  24. Karl-August Fagerholm Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  25. Urho Kekkonen Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  26. Erkki Tuomioja Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  27. Ralf Törngren Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  28. Kuva Törngrenien hautakivestä Silviisii.com. Viitattu 6.10.2015.
  29. V.J. Sukselainen Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  30. Kuva Sukselaisten hautakivestä Silviisii.com. Viitattu 6.10.2015.
  31. Berndt Rainer von Fieandt Geneanet Sukututkimus. Geneanet. Viitattu 13.5.2015.
  32. Kuka kukin on 1954 Runeberg.org.
  33. Martti Miettunen Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  34. Ahti Karjalainen Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  35. Lehto, Reino Ragnar (1898 - 1966) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  36. Johannes Virolainen Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  37. Rafael Paasio Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  38. Mary Regina Paasio geni.com. Viitattu 5.10.2015.
  39. Tellervo Koivisto Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  40. Aura, Teuvo (1912 - 1999) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  41. Kuva Aurojen hautakivestä Silviisii.com. Viitattu 6.10.2015.
  42. Kalevi Sorsa Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  43. Liinamaa, Keijo (1929 - 1980) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  44. Harri Holkeri Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  45. Esko Aho Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  46. Paavo Lipponen Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  47. Anneli Jäätteenmäki Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  48. Matti Vanhanen Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  49. Mari Kiviniemi Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  50. Jyrki Katainen Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  51. Juha Sipilä Suomen kansanedustajat. Eduskunta.
  52. Rinne avautuu Hjallikselle kariutuneista liitoistaan Iltalehti 20.11.2014. Viitattu 20.6.2019.
  53. Virpi Salmi: Ministeri Antti Rinne: "Hyvätuloisuutemme heijastuu eniten lapsiin" Me Naiset 20.11.2014. Viitattu 20.6.2019.
  54. Heta Ravolainen-Rinne ja Antti Rinne: Miten ay-aktiiveista tuli aviopari Oma-aika 2016. Viitattu 20.6.2019.