Luettelo Suomen presidenttiehdokkaista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo ehdokkaista Suomen tasavallan presidentiksi aakkosjärjestyksessä. Tasavallan presidenttinä palvelleiden nimet lihavoituna. Vuonna 1944 Carl Gustaf Emil Mannerheim valittiin presidentiksi poikkeuslailla. Vuonna 1973 Urho Kekkonen valittiin presidentiksi poikkeuslailla.

Ehdokas Vaalit Asettanut puolue(et) Tulos
Esko Aho 2000 Keskusta 2. kierroksella 2/2
Martti Ahtisaari 1994 SDP Voitto
Sulo Aittoniemi 1994 SMP 10/11
Paavo Aitio 1962 SKDL 2/4
Claes Andersson 1994 Vasemmistoliitto 6/11
Paavo Arhinmäki 2012 6/8
Eva Biaudet 2012 RKP 7/8
Sari Essayah 2012 KD 8/8
Karl-August Fagerholm 1956 SDP 3. kierroksella 2/2
Tuula Haatainen 2018 SDP 6/8
Pekka Haavisto 2012 Vihreät 2/8
2018 2/8
Eino Haikala 1978 SKYP Ei valitsijamiesääniä.
Ilkka Hakalehto 2000 Perussuomalaiset 6/7
Tarja Halonen 2000 SDP Voitto
2006 SDP/Vasemmistoliitto Voitto
Heidi Hautala 2000 Vihreät 5/7
2006 4/8
Johan Helo 1940 Sos. kuutoset 2/4
Harri Holkeri 1982 Kokoomus 4/5
1988 2/8
Laura Huhtasaari 2018 Perussuomalaiset 3/8
Raimo Ilaskivi 1994 Kokoomus 4/11
Jan-Magnus Jansson 1982 RKP 5/8
Jouko Kajanoja 1988 DeVa 5/5
Kyösti Kallio 1931 Maalaisliitto 3/4
1937 Voitto
Bjarne Kallis 2006 KD 6/8
Toimi Kankaanniemi 1994 SKL 9/11
Urho Kekkonen 1950 Maalaisliitto 3/3
1956 Voitto
1962 Maalaisliitto Voitto
KP (enemmistö)
RKP (vähemmistö)
1968 Keskustapuolue Voitto
SKDL
SDP
TPSL
RKP
1978 Keskustapuolue Voitto
SDP
SKDL
Kokoomus
LKP
ÅS
STP
SYP
Eino Kilpi 1956 SKDL 5/7
Toivo Kivimäki 1940 Edistyspuolue 3/4
Kalevi Kivistö 1982 SKDL 2. kierroksella 4/6
1988 Liike 88 2. kierroksella 3/4
Mauno Koivisto 1982 SDP Voitto
1988 SDP , SMP, Pro Koivisto, Åländsk Samling Voitto
Keijo Korhonen 1994 Valitsijayhdistys 5/11
Väinö Kotilainen 1943 Sitoutumaton 2/2
Risto Kuisma 2000 Remonttiryhmä 7/7
Eeva Kuuskoski 1994 Valitsijayhdistys 8/11
Merja Kyllönen 2018 Vasemmistoliitto 7/8
Arto Lahti 2006 Valitsijayhdistys 8/8
Henrik Lax 2006 RKP 7/8
Paavo Lipponen 2012 SDP 5/8
Carl Gustaf Emil Mannerheim 1919 Kokoomus 2/4
RKP
Sauli Niinistö 2006 Kokoomus 2. kierroksella 2/2
2012 Voitto
2018 valitsijayhdistys Voitto
Juho Kusti Paasikivi 1946 Kokoomus Voitto
1950 Voitto
RKP Voitto
FP Voitto
Edistyspuolue Voitto
IK Voitto
PP Voitto
1956 (epävirallinen ehdokas) Kokoomus 2. kierroksella 3/3
Rafael Paasio 1962 SDP 3/4
Mauno Pekkala 1950 SKDL 2/3
Elisabeth Rehn 1994 RKP 2. kierroksella 2/2
2000 4/7
Lauri Kristian Relander 1919 Maalaisliitto 3/4
1925 Voitto
Eero Rydman 1956 KP 7/7
Risto Ryti 1925 Edistyspuolue 3. kierros 2/2
1940 Voitto
1943 Voitto
Ahti M. Salonen 1978 SPK 4/4
Helvi Sipilä ensimmäinen naisehdokas 1982 LKP 7/7
Emil Skog 1962 TPSL 4/4
Timo Soini 2006 Perussuomalaiset 5/8
2012 Perussuomalaiset 4/8
K. J. Ståhlberg 1919 Edistyspuolue Voitto
1931 3. kierros 2/2
1937 2. kierros 3/3
SPP
Kansanpuolue
SV
1946 Edistyspuolue 2/2
Hugo Suolahti 1925 Kokoomus 3/6
Pehr Evind Svinhufvud 1931 Voitto
1937 IKL 2. kierros 2/3
1940 Kokoomus 4/4
Karl Söderholm 1925 RKP 6/6
Väinö Tanner 1919 SDP 4/4
1925 2. kierroksella 5/5
1931 4/4
Pekka Tiainen 1994 KTP 11/11
Sakari Tuomioja 1956 Kokoomus 4/7
VL
Nils Torvalds 2018 RKP 8/8
Ralf Törngren 1956 RKP 6/7
Riitta Uosukainen 2000 Kokoomus 3/7
Matti Vanhanen 2006 Keskusta 3/8
2018 5/8
Veikko Vennamo 1968 SMP 3/3
1978 3/4
1982 6/7
Raino Westerholm 1978 SKL 2/4
1982 Ei valitsijamiesääniä.
Matti Virkkunen 1968 Kokoomus 2/3
Veltto Virtanen 1994 Valitsijayhdistys 7/11
Johannes Virolainen 1982 Keskustapuolue 2. kierroksella 3/6
Matti Väisänen 1925 STP 2. kierroksella 4/5
Paavo Väyrynen 1988 Keskusta 2. kierros 2/4
1994 3/11
2012 3/8
2018 valitsijayhdistys 4/8