Luettelo elossa olevista suomalaisista entisistä ministereistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Suomen valtioneuvoston jäsenenä toimineista elossa olevista henkilöistä.
Kaikki Ahon, Lipposen II, Jäätteenmäen, Vanhasen I, Vanhasen II, Kiviniemen, Kataisen, Stubbin ja Sipilän hallitusten ministerit ovat elossa.

Lehdon hallitus (12/1963–9/1964)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Arno Hannus s. 1920 sisäministeri ammatti/virkamies

Paasion I hallitus (5/1966–3/1968)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Ele Alenius s. 1925 toinen valtiovarainministeri SKDL

Koiviston I hallitus (3/1968–5/1970)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Ele Alenius s. 1925 toinen valtiovarainministeri SKDL

Auran I hallitus (5/1970–7/1970)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Jaakko Numminen s. 1928 opetusministeri ammatti/virkamies

Karjalaisen II hallitus 7/1970–10/1971[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Jacob Söderman s. 1938 oikeusministeri (10/1971–) SDP
Carl Olof Tallgren s. 1927 valtiovarainministeri RKP
Veikko Saarto s. 1934 liikenneministeri (–3/1971) SKDL

Auran II hallitus (10/1971–2/1972)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Matti Louekoski s. 1941 opetusministeri SDP

Paasion II hallitus (2/1972–9/1972)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Pekka Paavola s. 1933 oikeusministeri SDP
Ulf Sundqvist s. 1945 opetusministeri
Seija Karkinen s. 1936 toinen valtiovarainministeri 5/1972–
Matti Louekoski s. 1941 ministeri valtioneuvoston kansliassa
Seppo Lindblom s. 1935 ministeri- kauppa- ja teollisuusministeriössä

Sorsan I hallitus (9/1972–6/1975)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Jermu Laine s. 1931 toinen kauppa- ja teollisuusministeri
ulkomaankauppaministeri 5/1973–
SDP
Matti Louekoski s. 1941 oikeusministeri
Carl-Olaf Homén s. 1936 puolustusministeri 10/1974– RKP
Ulf Sundqvist s. 1945 opetusministeri 5/1974–, 9/1974– SDP
Heimo Linna s. 1925 maa- ja metsätalousministeri 8/1973– Keskusta
Seija Karkinen s. 1936 sosiaali- ja terveysministeri SDP
Marjatta Väänänen s. 1923 kulttuuriministeri Keskusta

Liinamaan hallitus (6/1975–11/1975)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Heikki Koski s. 1940 sisäministeri ammatti/virkamies
Aarno Strömmer s. 1927 toinen sisäministeri
Teuvo Varjas s. 1942 toinen valtiovarainministeri
Pekka Ahtiala s. 1935 ministeri valtioneuvoston kansliassa

Miettusen II hallitus (11/1975–9/1976)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Paavo Väyrynen s. 1946 opetusministeri Keskusta
Kalevi Kivistö s. 1941 kulttuuriministeri SKDL
Heimo Linna s. 1925 maa- ja metsätalousministeri Keskusta
Eero Rantala s. 1941 kauppa- ja teollisuusministeri SDP
Pirkko Työläjärvi s. 1938 toinen sosiaali- ja terveysministeri

Miettusen III hallitus (9/1976–5/1977)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Keijo Korhonen s. 1934 ulkoministeri Keskusta
Jouko Loikkanen s. 1932 toinen valtiovarainministeri
Marjatta Väänänen s. 1923 opetusministeri
Paavo Väyrynen s. 1946 työministeri

Sorsan II hallitus (5/1977–5/1979)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Paavo Väyrynen s. 1946 ulkoministeri Keskusta
Paavo Nikula s. 1942 oikeusministeri (3/1978–) LKP
Eero Rantala s. 1941 kauppa- ja teollisuusministeri SDP
Taisto Tähkämaa s. 1924 puolustusministeri Keskusta
Kalevi Kivistö s. 1941 kulttuuriministeri SKDL
Veikko Saarto s. 1934 liikenneministeri
Pirkko Työläjärvi s. 1938 sosiaali- ja terveysministeri SDP
Olavi Martikainen s. 1941 ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä Keskusta
Arvo Aalto s. 1932 työministeri SKDL

Koiviston II hallitus (5/1979–2/1982)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Paavo Väyrynen s. 1946 ulkoministeri Keskusta
Christoffer Taxell s. 1948 oikeusministeri RKP
Pär Stenbäck s. 1941 opetusministeri
Kalevi Kivistö s. 1941 kulttuuriministeri SKDL
Taisto Tähkämaa s. 1924 maa- ja metsätalousministeri Keskusta
Veikko Saarto s. 1934 liikenneministeri SKDL
Ulf Sundqvist s. 1945 kauppa- ja teollisuusministeri (–6/1981) SDP
Pirkko Työläjärvi s. 1938 toinen valtiovarainministeri (–6/1981)
kauppa- ja teollisuusministeri (7/1981–)
Sinikka Luja-Penttilä s. 1924 sosiaali- ja terveysministeri
Arvo Aalto s. 1932 työministeri (–3/1981) SKDL
Jouko Kajanoja s. 1942 työministeri (3/1981–)

Sorsan III hallitus (2/1982–5/1983)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Pär Stenbäck s. 1941 ulkoministeri RKP
Christoffer Taxell s. 1948 oikeusministeri
Matti Ahde s. 1945 sisäministeri SDP
Juhani Saukkonen s. 1937 puolustusministeri Keskusta
Kalevi Kivistö s. 1941 opetusministeri (–12/1982) SKDL
Kaarina Suonio s. 1941 kulttuuriministeri (–12/1982)
opetusministeri (12/1982–)
SDP
Taisto Tähkämaa s. 1924 maa- ja metsätalousministeri Keskusta
Jacob Söderman s. 1938 sosiaali- ja terveysministeri (–6/1982) SDP
Vappu Taipale s. 1940 sosiaali- ja terveysministeri (7/1982–)
Jouko Kajanoja s. 1942 työministeri (–12/1982) SKDL
Marjatta Väänänen s. 1923 toinen sosiaali- ja terveysministeri Keskusta
Jermu Laine s. 1931 toinen valtiovarainministeri (9/1982–) SDP

Sorsan IV hallitus (5/1983–4/1987)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Paavo Väyrynen s. 1946 ulkoministeri Keskusta
Jermu Laine s. 1931 ulkomaankauppaministeri SDP
Christoffer Taxell s. 1948 oikeusministeri RKP
Matti Ahde s. 1945 sisäministeri (–9/1983)
ympäristöministeri (10/1983–)
SDP
Pekka Vennamo s. 1944 toinen valtiovarainministeri SMP
Kaarina Suonio s. 1941 opetusministeri (–5/1986) SDP
Pirjo Ala-Kapee s. 1944 opetusministeri (6/1986–)
Gustav Björkstrand s. 1941 kulttuuriministeri RKP
Matti Puhakka s. 1945 liikenneministeri (–11/1984)
ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä (12/1984–)
SDP
Seppo Lindblom s. 1935 kauppa- ja teollisuusministeri
Eeva Kuuskoski s. 1946 sosiaali- ja terveysministeri Keskusta
Vappu Taipale s. 1940 ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä (–11/1984) SDP

Holkerin hallitus (4/1987–4/1991)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Pertti Paasio s. 1939 ulkoministeri (2/1989–) SDP
Matti Louekoski s. 1941 oikeusministeri (–2/1990)
valtiovarainministeri (3/1990–)
Tarja Halonen s. 1943 ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä (–2/1990)
oikeusministeri (3/1990–)
Jarmo Rantanen s. 1944 sisäministeri
Ole Norrback s. 1941 puolustusministeri (–6/1990)
opetusministeri (6/1990–)
RKP
Elisabeth Rehn s. 1935 puolustusministeri (6/1990–)
Erkki Liikanen s. 1950 valtiovarainministeri (–2/1990) SDP
Christoffer Taxell s. 1948 opetusministeri (–6/1990) RKP
Pekka Vennamo s. 1944 liikenneministeri (–9/1989) SMP
Raimo Vistbacka s. 1945 liikenneministeri (10/1989–8/1990)
Ilkka Kanerva s. 1948 liikenneministeri, (8/1990–)
ministeri valtioneuvoston kansliassa (–8/1990)
Kokoomus
Ilkka Suominen s. 1939 kauppa- ja teollisuusministeri
Helena Pesola s. 1947 sosiaali- ja terveysministeri (–12/1989)
Mauri Miettinen s. 1941 sosiaali- ja terveysministeri (1/1990–)
Matti Puhakka s. 1945 työministeri SDP
Kaj Bärlund s. 1945 ympäristöministeri
Pertti Salolainen s. 1940 ulkomaankauppaministeri Kokoomus
Anna-Liisa Kasurinen s. 1940 kulttuuriministeri SDP
Tuulikki Hämäläinen s. 1940 ministeri sosiaali- ja terveysministeriössä (3/1990–) SDP

Ahon hallitus (4/1991–4/1995)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Esko Aho s. 1954 pääministeri Keskusta
Ilkka Kanerva s. 1948 työministeri, (–8/1991) Kokoomus
Pertti Salolainen s. 1940 ulkomaankauppaministeri (8/1991–) Keskusta
Paavo Väyrynen s. 1946 ulkoministeri (–5/1993)
Heikki Haavisto s. 1935 ulkoministeri (5/1993–2/1995)
Paavo Rantanen s. 1934 ulkoministeri (2/1995–) ammatti/virkamies
Toimi Kankaanniemi s. 1950 kehitysyhteistyöministeri (–6/1994) Kristillinen liitto
Hannele Pokka s. 1952 oikeusministeri (–4/1994) Keskusta
Anneli Jäätteenmäki s. 1955 oikeusministeri (5/1994–)
Mauri Pekkarinen s. 1947 sisäministeri
Elisabeth Rehn s. 1935 puolustusministeri (–1/1995) RKP
Jan-Erik Enestam s. 1947 puolustusministeri (1/1995–)
Iiro Viinanen s. 1944 valtiovarainministeri Kokoomus
Riitta Uosukainen s. 1942 opetusministeri (2/1994)
Olli-Pekka Heinonen s. 1964 opetusministeri (2/1994–)
Tytti Isohookana-Asunmaa s. 1947 kulttuuriministeri Keskusta
Martti Pura s. 1949 maa- ja metsätalousministeri (–4/1994)
Mikko Pesälä s. 1938 maa- ja metsätalousministeri (4/1994–)
Ole Norrback s. 1941 liikenneministeri RKP
Kauko Juhantalo s. 1942 kauppa- ja teollisuusministeri (–8/1992) Keskusta
Pekka Tuomisto s. 1940 kauppa- ja teollisuusministeri (8/1992–7/1993)
Seppo Kääriäinen s. 1948 kauppa- ja teollisuusministeri (8/1993–)
Eeva Kuuskoski s. 1946 sosiaali- ja terveysministeri (–4/1992)
Jorma Huuhtanen s. 1945 sosiaali- ja terveysministeri (4/1992–)
Sirpa Pietikäinen s. 1959 ympäristöministeri Kokoomus
Pirjo Rusanen s. 1940 asuntoministeri (–1/1995)
Anneli Taina s. 1951 asuntoministeri (1/1995–)

Lipposen I hallitus (4/1995–4/1999)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Paavo Lipponen s. 1941 pääministeri SDP
Sauli Niinistö s. 1948 oikeusministeri, (–2/1996)
valtiovarainministeri (2/1996–)
Kokoomus
Tarja Halonen s. 1943 ulkoministeri SDP
Ole Norrback s. 1941 ministeri ulkoasiainministeriössä RKP
Kari Häkämies s. 1956 oikeusministeri (2/1996–3/1998) Kokoomus
Jussi Järventaus s. 1951 oikeusministeri (3/1998–)
Jan-Erik Enestam s. 1947 sisäministeri RKP
Anneli Taina s. 1951 puolustusministeri Kokoomus
Iiro Viinanen s. 1944 valtiovarainministeri (–2/1996)
Arja Alho s. 1954 toinen valtiovarainministeri (–10/1997) SDP
Olli-Pekka Heinonen s. 1964 opetusministeri Kokoomus
Kalevi Hemilä s. 1952 maa- ja metsätalousministeri virkamies/ammatti
Tuula Linnainmaa s. 1942 liikenneministeri (–4/1997) Kokoomus
Kimmo Sasi s. 1952 liikenneministeri (1/1999–)
Antti Kalliomäki s. 1947 kauppa- ja teollisuusministeri SDP
Sinikka Mönkäre s. 1947 sosiaali- ja terveysministeri
Terttu Huttu-Juntunen s. 1951 toinen sosiaali- ja terveysministeri Vasemmistoliitto
Liisa Jaakonsaari s. 1945 työministeri SDP
Pekka Haavisto s. 1958 ympäristöministeri Vihreä liitto
Jouni Backman s. 1959 toinen sisäministeri SDP
Claes Andersson s. 1937 kulttuuriministeri (–9/1998) Vasemmistoliitto
Suvi-Anne Siimes s. 1963 kulttuuriministeri (9/1998–)

Lipposen II hallitus (4/1999–4/2003)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Paavo Lipponen s. 1941 pääministeri SDP
Sauli Niinistö s. 1948 valtiovarainministeri (–8/2001) Kokoomus
Ville Itälä s. 1959 sisäministeri (9/2000–)
Tarja Halonen s. 1943 ulkoministeri (–2/2000) SDP
Erkki Tuomioja s. 1946 kauppa- ja teollisuusministeri (–2/2000)
ulkoministeri (2/2000–)
Johannes Koskinen s. 1954 oikeusministeri
Kari Häkämies s. 1956 sisäministeri (–9/2000) Kokoomus
Jan-Erik Enestam s. 1947 puolustusministeri RKP
Suvi-Anne Siimes s. 1963 toinen valtiovarainministeri Vasemmistoliitto
Maija Rask s. 1951 opetusministeri SDP
Kalevi Hemilä s. 1952 maa- ja metsätalousministeri (–2/2002) ammatti/virkamies
Raimo Tammilehto s. 1943 maa- ja metsätalousministeri (2/2002–5/2002)
Jari Koskinen s. 1960 maa- ja metsätalousministeri (5/2002–) Kokoomus
Olli-Pekka Heinonen s. 1964 liikenneministeri (–9/2000)
liikenne- ja viestintäministeri (9/2000–1/2002)
Kimmo Sasi s. 1952 ulkomaankauppaministeri (–1/2002)
liikenne- ja viestintäministeri, (1/2002–)
Sinikka Mönkäre s. 1947 työministeri (–2/2000)
kauppa- ja teollisuusministeri (2/2000–)
SDP
Maija Perho s. 1948 sosiaali- ja terveysministeri Kokoomus
Eva Biaudet s. 1961 peruspalveluministeri (–4/2000-4/2002–) RKP
Osmo Soininvaara s. 1951 peruspalveluministeri (4/2000–4/2002) Vihreä liitto
Tarja Filatov s. 1963 työministeri (2/2000–) SDP
Satu Hassi s. 1951 ympäristöministeri (–5/2002) Vihreä liitto
Jouni Backman s. 1959 ympäristöministeri (5/2002–) SDP
Suvi Lindén s. 1962 kulttuuriministeri (–6/2002) Kokoomus
Kaarina Dromberg s. 1942 kulttuuriministeri (6/2002–)
Martti Korhonen s. 1953 alue- ja kuntaministeri Vasemmistoliitto
Jari Vilén s. 1964 ulkomaankauppaministeri (1/2002–) Kokoomus

Jäätteenmäen hallitus (4/2003–6/2003)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Anneli Jäätteenmäki s. 1955 pääministeri Keskusta
Antti Kalliomäki s. 1947 valtiovarainministeri SDP
Erkki Tuomioja s. 1946 ulkoministeri
Johannes Koskinen s. 1954 oikeusministeri
Kari Rajamäki s. 1948 sisäministeri
Matti Vanhanen s. 1955 puolustusministeri Keskusta
Ulla-Maj Wideroos s. 1951 toinen valtiovarainministeri RKP
Tuula Haatainen s. 1960 opetusministeri SDP
Juha Korkeaoja s. 1950 maa- ja metsätalousministeri Keskusta
Leena Luhtanen s. 1941 liikenne- ja viestintäministeri SDP
Mauri Pekkarinen s. 1947 kauppa- ja teollisuusministeri Keskusta
Sinikka Mönkäre s. 1947 sosiaali- ja terveysministeri SDP
Liisa Hyssälä s. 1948 peruspalveluministeri Keskusta
Tarja Filatov s. 1963 työministeri SDP
Jan-Erik Enestam s. 1947 ympäristöministeri RKP
Tanja Karpela s. 1970 kulttuuriministeri Keskusta
Hannes Manninen s. 1946 alue- ja kuntaministeri
Paula Lehtomäki s. 1972 ulkomaankauppa- ja kehitysministeri

Vanhasen I hallitus (6/2003–4/2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Matti Vanhanen s. 1955 pääministeri Keskusta
Antti Kalliomäki s. 1947 valtiovarainministeri (–9/2005)
opetusministeri (9/2005–)
SDP
Eero Heinäluoma s. 1955 valtiovarainministeri (9/2005–)
Erkki Tuomioja s. 1946 ulkoministeri
Paula Lehtomäki s. 1972 ulkomaankauppa- ja kehitysministeri (–9/2005 - 3/2006–) Keskusta
Mari Kiviniemi s. 1968 ulkomaankauppa- ja kehitysministeri (9/2005–3/2006)
Johannes Koskinen s. 1954 oikeusministeri (–9/2005) SDP
Leena Luhtanen s. 1941 liikenne- ja viestintäministeri (–9/2005)
oikeusministeri (9/2005–)
Kari Rajamäki s. 1948 sisäministeri
Hannes Manninen s. 1946 alue- ja kuntaministeri Keskusta
Seppo Kääriäinen s. 1948 puolustusministeri
Ulla-Maj Wideroos s. 1951 toinen valtiovarainministeri RKP
Tuula Haatainen s. 1960 opetusministeri (–9/2005)
sosiaali- ja terveysministeri (9/2005–)
SDP
Tanja Karpela s. 1970 kulttuuriministeri Keskusta
Juha Korkeaoja s. 1950 maa- ja metsätalousministeri
Susanna Huovinen s. 1972 liikenne- ja viestintäministeri (9/2005–) SDP
Mauri Pekkarinen s. 1947 kauppa- ja teollisuusministeri Keskusta
Sinikka Mönkäre s. 1947 sosiaali- ja terveysministeri (–9/2005) SDP
Liisa Hyssälä s. 1948 peruspalveluministeri Keskusta
Tarja Filatov s. 1963 työministeri SDP
Jan-Erik Enestam s. 1947 ympäristöministeri (–12/2006) RKP
Stefan Wallin s. 1967 ympäristöministeri (1/2007–)

Vanhasen II hallitus (4/2007–6/2010)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Matti Vanhanen s. 1955 pääministeri Keskusta
Jyrki Katainen s. 1971 valtiovarainministeri Kokoomus
Ilkka Kanerva s. 1948 ulkoministeri (–4/2008)
Alexander Stubb s. 1968 ulkoministeri (4/2008–)
Paavo Väyrynen s. 1946 ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Keskusta
Tuija Brax s. 1965 oikeusministeri Vihreä liitto
Anne Holmlund s. 1964 sisäministeri Kokoomus
Astrid Thors s. 1957 maahanmuutto- ja eurooppaministeri RKP
Jyri Häkämies s. 1961 puolustusministeri Kokoomus
Mari Kiviniemi s. 1968 hallinto- ja kuntaministeri Keskusta
Sari Sarkomaa s. 1965 opetusministeri (–12/2008) Kokoomus
Henna Virkkunen s. 1972 opetusministeri (12/2008–)
Stefan Wallin s. 1967 kulttuuri- ja urheiluministeri RKP
Sirkka-Liisa Anttila s. 1943 maa- ja metsätalousministeri Keskusta
Anu Vehviläinen s. 1963 liikenneministeri
Suvi Lindén s. 1962 viestintäministeri Kokoomus
Mauri Pekkarinen s. 1947 elinkeinoministeri Keskusta
Tarja Cronberg s. 1943 työministeri (–6/2009) Vihreä liitto
Anni Sinnemäki s. 1973 työministeri (6/2009–)
Liisa Hyssälä s. 1948 sosiaali- ja terveysministeri (–5/2010) Keskusta
Juha Rehula s. 1963 sosiaali- ja terveysministeri (5/2010–)
Paula Risikko s. 1960 peruspalveluministeri (–9/2007) Kokoomus
Paula Lehtomäki s. 1972 ympäristöministeri (4/2008–) Keskusta
Kimmo Tiilikainen s. 1966 ympäristöministeri (9/2007–4/2008)
Jan Vapaavuori s. 1965 asuntoministeri Kokoomus

Kiviniemen hallitus (6/2010–6/2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Mari Kiviniemi s. 1968 pääministeri Keskusta
Jyrki Katainen s. 1971 valtiovarainministeri Kokoomus
Alexander Stubb s. 1968 ulkoministeri
Paavo Väyrynen s. 1946 ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Keskusta
Tuija Brax s. 1965 oikeusministeri Vihreä liitto
Anne Holmlund s. 1964 sisäministeri Kokoomus
Astrid Thors s. 1957 maahanmuutto- ja eurooppaministeri RKP
Jyri Häkämies s. 1961 puolustusministeri Kokoomus
Tapani Tölli s. 1951 hallinto- ja kuntaministeri Keskusta
Henna Virkkunen s. 1972 opetusministeri Kokoomus
Stefan Wallin s. 1967 kulttuuri- ja urheiluministeri RKP
Sirkka-Liisa Anttila s. 1943 maa- ja metsätalousministeri Keskusta
Anu Vehviläinen s. 1963 liikenneministeri
Suvi Lindén s. 1962 viestintäministeri Kokoomus
Mauri Pekkarinen s. 1947 elinkeinoministeri Keskusta
Anni Sinnemäki s. 1973 työministeri Vihreä liitto
Juha Rehula s. 1963 sosiaali- ja terveysministeri Keskusta
Paula Risikko s. 1960 sosiaali- ja terveysministeri Kokoomus
Paula Lehtomäki s. 1972 ympäristöministeri Keskusta
Jan Vapaavuori s. 1965 asuntoministeri Kokoomus

Kataisen hallitus (6/2011–6/2014)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Jyrki Katainen s. 1971 pääministeri Kokoomus
Jutta Urpilainen s. 1975 valtiovarainministeri (–6/2014) SDP
Antti Rinne s. 1962 valtiovarainministeri (6/2014–)
Erkki Tuomioja s. 1946 ulkoministeri
Alexander Stubb s. 1968 Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Kokoomus
Heidi Hautala s. 1955 kehitysministeri (–10/2013) Vihreä liitto
Pekka Haavisto s. 1958 kehitysministeri (10/2013–)
Anna-Maja Henriksson s. 1964 oikeusministeri RKP
Päivi Räsänen s. 1959 sisäministeri Kristillisdemokraatit
Stefan Wallin s. 1967 puolustusministeri (–7/2012) RKP
Carl Haglund s. 1979 puolustusministeri (7/2012–)
Henna Virkkunen s. 1972 hallinto- ja kuntaministeri
(–4/2014)
liikenne- ja kuntaministeri(4/2014–)
Kokoomus
Jukka Gustafsson s. 1947 opetusministeri (–5/2013) SDP
Krista Kiuru s. 1974 opetusministeri (5/2013–4/2014)
opetus- ja viestintäministeri (4/2014–)
Pia Viitanen s. 1967 kulttuuri- ja asuntoministeri (4/2014–)
Jari Koskinen s. 1960 maa- ja metsätalousministeri Kokoomus
Jyri Häkämies s. 1961 elinkeinoministeri (–11/2012)
Jan Vapaavuori s. 1965 elinkeinoministeri (11/2012–)
Lauri Ihalainen s. 1947 työministeri SDP
Paula Risikko s. 1960 sosiaali- ja terveysministeri Kokoomus
Maria Guzenina s. 1969 peruspalveluministeri (–5/2013) SDP
Susanna Huovinen s. 1972 peruspalveluministeri (5/2013–)
Ville Niinistö s. 1976 ympäristöministeri Vihreä liitto
Merja Kyllönen s. 1977 liikenneministeri (–4/2014) Vasemmistoliitto
Paavo Arhinmäki s. 1976 kulttuuri- ja urheiluministeri (–4/2014)

Stubbin hallitus (6/2014–5/2015)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Alexander Stubb s. 1968 pääministeri Kokoomus
Antti Rinne s. 1962 valtiovarainministeri SDP
Erkki Tuomioja s. 1946 ulkoministeri
Lenita Toivakka s. 1961 Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Kokoomus
Pekka Haavisto s. 1958 kehitysministeri (–9/2014) Vihreä liitto
Sirpa Paatero s. 1964 kehitysministeri (9/2014–) SDP
Anna-Maja Henriksson s. 1964 oikeusministeri RKP
Päivi Räsänen s. 1959 sisäministeri Kristillisdemokraatit
Carl Haglund s. 1979 puolustusministeri RKP
Paula Risikko s. 1960 liikenne- ja kuntaministeri Kokoomus
Krista Kiuru s. 1974 opetus- ja viestintäministeri SDP
Pia Viitanen s. 1967 kulttuuri- ja asuntoministeri
Petteri Orpo s. 1969 maa- ja metsätalousministeri Kokoomus
Jan Vapaavuori s. 1965 elinkeinoministeri
Lauri Ihalainen s. 1947 työministeri SDP
Laura Räty s. 1977 sosiaali- ja terveysministeri Kokoomus
Susanna Huovinen s. 1972 peruspalveluministeri SDP
Ville Niinistö s. 1976 ympäristöministeri (–9/2014) Vihreä liitto
Sanni Grahn-Laasonen s. 1983 ympäristöministeri (9/2014–) Kokoomus

Sipilän hallitus (5/2015–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ministeri Syntymävuosi Ministerin virka Puolue
Alexander Stubb s. 1968 valtiovarainministeri (–6/2016) Kokoomus
Paula Risikko s. 1960 sisäministeri (6/2016–2/2018) Kokoomus
Lenita Toivakka s. 1961 ulkomaankauppa- ja kehitysministeri (–6/2016) Kokoomus
Olli Rehn s. 1962 elinkeinoministeri (–12/2016) Keskusta
Hanna Mäntylä s. 1974 sosiaali- ja terveysministeri (–8/2016) Perussuomalaiset
Juha Rehula s. 1963 perhe- ja peruspalveluministeri (–7/2017) Keskusta

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]