Laura Brander-Wallin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Laura Irene Brander-Wallin (5. huhtikuuta 1909 Pori1. tammikuuta 1994 Pori) oli sosialidemokraattien ja vähän aikaa myös TPSL:n kansanedustajana toiminut porilainen ompelija ja toiminnanjohtaja.

Brander-Wallinin vanhemmat olivat metallimies Isak Brander ja Amanda Josefiina From. Hän kävi kansakoulun ja suoritti 1924 tyttöjen ammattikoulun sekä 1942 Työväen akatemian. Brander-Wallin toimi Porissa työnjohtajana ja ompelualan yrittäjänä vuoteen 1948 saakka. Hän oli sitten Porin sos.dem. kunnallisjärjestön sihteerinä, kurssiohjaajana ja lomahuollon toiminnanjohtajana.

Brander-Wallin oli SDP:n kansanedustajana 1948–1958 edustaen Turun läänin pohjoista vaalipiiriä. Helmikuussa 1962 hän oli vielä 10 päivän ajan TPSL:n kansanedustajana tultuaan eduskuntaan SDP:n Pentti Niemen paikalle. Brander-Wallin oli presidentin valitsijamiehenä vuosien 1950 ja 1956 presidentinvaaleissa. Hän kuului myös Porin kaupunginvaltuustoon. Brander-Wallin oli jäsenenä muun muassa Käsi- ja pienteollisuuden neuvottelukunnassa, Sosialidemokraattisen naisliiton ja raittiusliiton liittotoimikunnissa sekä Ensi Kotien liiton liittotoimikunnassa.

Laura Brander-Wallin oli naimisissa vuodesta 1947 Vieno Olavi Wallinin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]