Jukka Tuomikoski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juho (Jukka) Arvid Tuomikoski (29. elokuuta 1884 Keuruu6. joulukuuta 1956 Nurmo) oli suomalainen maalari ja sosialidemokraattien kansanedustaja.

Tuomikosken vanhemmat olivat maanviljelijä Tuomas Tuomikoski ja Vilhelmiina Lindgren. Hän työskenteli maalarina ja oli sitten sosiaalidemokraattien puhujana sekä Kuopion läänin itäisen ja Viipurin läänin itäisen vaalipiirin sosiaalidemokraattien piirisihteerinä. Suomen sisällissodan aikana Tuomikoski oli kansanvaltuuskunnan liikenneasiainosaston rautatieneuvoston jäsenenä ja oli sodan jälkeen vankilassa poliittisista syistä 1918–1921. Myöhemmin Tuomikoski työskenteli maalarina Nurmossa ja Kouvolassa.

Tuomikoski oli sosialidemokraattien kansanedustajana 1914–1917 sekä marraskuusta 1917 toukokuulle 1918 edustaen edellisellä kaudella Kuopion läänin itäistä vaalipiiriä ja jälkimmäisellä kaudella Viipurin läänin itäistä vaalipiiriä. Tuomikoski menetti edustajapaikkansa Suomen sisällissodan jälkeen ja hänen tilalleen eduskuntaan tuli suomalaisen puolueen Heikki Repo. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jukka Tuomikoski Suomen kansanedustajat. Eduskunta.