Mimmi Haapasalo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vilhelmiina (Mimmi) Haapasalo (omaa sukua Jokinen) (16. marraskuuta 1881 Kuorevesi16. toukokuuta 1970 Joensuu) oli suomalainen kauppias ja puvustonhoitaja sekä sosialidemokraattien kansanedustaja.

Haapasalo syntyi maanviljelijä August Karlinpojan ja Hilda Maria Johanintyttären lapsena vuonna 1881 Kuorevedellä. Hän suoritti kansakoulun sekä meijerikoulun ja työskenteli meijerinhoitaja Viinijärven osuusmeijerissä Liperissä ja Osuusliike Oma-Avun myymälänhoitaja Joensuussa. Kansanedustajana Haapasalo toimi Kuopion läänin itäisestä vaalipiiristä vuosina 1914–1917. Eduskunnassa hän oli jäsenenä Suuressa valiokunnassa ja Sivistysvaliokunnassa. Lisäksi hän oli mm. Mäntän ja Pielisensuun kunnanvaltuustojen sekä Sosialidemokraattisen puolueen puolueneuvoston jäsen.

Kansanedustajakautensa jälkeen Haapasalo toimi Hovimaan osuusliikkeen myymälähoitajana ja kauppiaana Mäntässä. Toisen maailmansodan aikaan hän työskenteli työvalmiusnaisten työpajan johtajana. Sodan jälkeen hän teki vielä pitkän työuran Joensuun teatterin puvustonhoitaja sekä Pielisensuun kunnansihteerinä.

Haapasalo oli naimisissa vuodesta 1907 lähtien Juho Haapasalon kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.