Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)/Arkisto6

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua. Luettelo kaikista arkistoista löytyy hakemistosta.

Muokkaussivu[muokkaa wikitekstiä]

Olisikohan teknisesti mahdollista siirtää Pieni muutos -ruutu kauemmas Tallenna-näppäimestä? Nytkin kursorini osui taas kumpaankin vahingossa. --Watsamies 11. lokakuuta 2007 kello 07.01 (UTC)

On mahdollista, valintalaatikot sijaitsee <div class='editOptions'>...</div> sisällä, eli voit lisätä omaan monobook-tyylitiedostoosi esimerkiksi:
.editOptions {
margin-top: 10px;
margin-bottom:10px;
}
ja saat 10 pikseliä väljää namikoiden ylä- ja alapuolelle. --Agony (403) 11. lokakuuta 2007 kello 07.09 (UTC)

Botti ylläpitäjäehdokkaana[muokkaa wikitekstiä]

Tuolla en-wikin puolella näyttää olevan botti ylläpitäjäehdokkaana. –Ejs-80 11. lokakuuta 2007 kello 11.18 (UTC)

RedirectCleanupBot näyttää nyt saaneen ylläpito-oikeudet. Botin tekemiä muokkauksia ei vielä tällä hetkellä ole. –Ejs-80 12. lokakuuta 2007 kello 10.30 (UTC)
Olisi toisaalta ollut parempi linkittää lokeissa näkyviin muutoksiin. –Ejs-80 10. tammikuuta 2008 kello 13.29 (UTC)

Sivun osoite[muokkaa wikitekstiä]

Osaisiko joku neuvoa?

Wikipediassa aukeaa täsmälleen sama sivu kahdella eri osoitteella. Kumpi sivuista on toimintavarmempi ja pysyvämpi osoitteen puolesta?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hämähäkit

http://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4m%C3%A4h%C3%A4kit

Kumpaa linkkiosoitetta suositellaan käytettäväksi, jos haluaa lisätä osoitteen linkkilistaan nettisivuille? Eli siis "Lisätietoja hämähäkeistä löydät esimerkiksi seuraavista linkeistä..."

Kiitos tiedosta! Kommentin jätti 87.94.122.137 (keskustelu – muokkaukset).

Kyseessä on täsmälleen sama artikkeli. Jälkimmäinen URL on vain koodatussa muodossa (joku muu voi selittää vielä teknisemmin ja vaikeammin). Jälkimmäinen lienee varmempi ratkaisu, sen pitäisi toimia vaikka järjestelmässä ei toimisi skandit tjsp. --Anr 16. lokakuuta 2007 kello 15.25 (UTC)
lisäksi jälkimmäinen on "oikein" jos linkki html koodissa, ensimmäinen ei. --Zache 16. lokakuuta 2007 kello 15.39 (UTC)

Luokan uudet artikkelit[muokkaa wikitekstiä]

Muistin tästä keskustellun joskus, mutten enää löytänyt keskustelua mistään. Elieli... Onko mahdollista selvittää jollain toiminnolla päivän n jälkeen luokkaan y ilmestyneet artikkelit? Kävin jossain vaiheessa koko Maatalous-luokan läpi ja järjestin kaikki artikkelit (mielestäni) loogisiin alaluokkiin. Nyt tekisi mieli tarkistaa, onko uusia artikkeleita tullut ja minne, mutten viitsisi muistella ja klikkailla kaikkia alaluokkia läpi. --albval 18. lokakuuta 2007 kello 09.48 (UTC)

Viimeisen viikon aikana ilmestyneet artikkelit löytyvät tällä työkalulla, mutta kauemmas menneisyyteen ulottuvista työkaluista en tiedä. --Mb 18. lokakuuta 2007 kello 11.12 (UTC)
En itsekään testannut tukeeko tuo yli viikkoa, kokeilemallahan se selviää nope, ei tue yli viikkoa. --Agony (403) 18. lokakuuta 2007 kello 11.16 (UTC)
(Päällekkäinen muokkaus, oltiin Mb:n kanssa samoilla linjoilla) Mediawikillä ei ole mahdollista, mutta Danielin CatScan osaa tuon. Esimerkiksi viimeisen viikon ajalta uudet sivut maatalousluokasta ja sen alaluokista, syvyys 5 luokkaa. Kannattaa bookmarkata TStoc, pirun näppärä ja kohtuusuosittu työkalupalvelimen käyttäjien keskuudessa (eli tiedot ajantasaisia). --Agony (403) 18. lokakuuta 2007 kello 11.16 (UTC)
Kiitos tiedoista. Sääli, ettei viikkoa pidemmälle tosiaan pääse historiaan, sillä säädöistäni on aikaa vähintään kuukausi... Mutta tietääpähän jatkossa sitten kurkkailla useammin. --albval 18. lokakuuta 2007 kello 11.57 (UTC)

Käyttäjälaatikot[muokkaa wikitekstiä]

Kuinka käyttäjälaatikoita voi luoda? Piccadilly Circus 18. lokakuuta 2007 kello 16.05 (UTC)

Ohjeita löydät täältä: Wikipedia:Wikiprojekti Käyttäjälaatikot. Kannattaa ensin tutustua myös käyttäjälaatikoita koskevaan käytäntöön. – JmT 19. lokakuuta 2007 kello 10.32 (UTC)

Sana uudelleenohjaus järjestelmäviesteissä[muokkaa wikitekstiä]

Näillä sivuilla puhutaan uudelleenohjauksesta, vaikka mielekkäämpää olisi puhua ohjauksesta:

Lisäksi kaikilla ohjaussivuilla on se sana, esimerkiksi [1]. --Hautala 23. lokakuuta 2007 kello 10.34 (UTC)

Kaikki muut muutettu paitsi tuo viimeinen. --MiPe (wikinät) 24. lokakuuta 2007 kello 14.07 (UTC)
Movepagetextiin sana jäi vielä kohtaan: "uudelleenohjaus, jolla ei ole muokkaushistoriaa". Missä tuo teksti "uudelleenohjattu sivulta" on? Toiminnot:Järjestelmäviestit (iso) mukaan muita muutettavia kohteita ovat (vieressä sivuun tuleva teksti):
Näkyvimpänä: Järjestelmäviesti:redirectedfrom – Ohjattu sivulta $1
Järjestelmäviesti:1movedto2_redir – siirsi sivun ”$1” ohjauksen ”$2” päälle
Järjestelmäviesti:autoredircomment – Ak: Ohjaus sivulle $1
Järjestelmäviesti:brokenredirects – Virheelliset ohjaukset
Järjestelmäviesti:brokenredirectstext – Seuraavat ohjaukset on linkitetty artikkeleihin, joita ei ole olemassa.
Jne. ne, joissa on "uudelleeno". Niitä on aika monta vielä. -tKahkonen 30. marraskuuta 2007 kello 12.39 (UTC)
Ovat edelleen väärässä muodossa. Ylläpitäjät? -tKahkonen 9. joulukuuta 2007 kello 11.36 (UTC)

Asetin käyttäjäsivulleni kellonajan, joka tosin on UTC+0, mutta haluaisin että se näyttää paikallisen ajan (siis Suomenajan), joten onko se mitenkään mahdollista muuttaa? Piccadilly Circus 27. lokakuuta 2007 kello 21.09 (UTC)

{{#time:H.i|{{CURRENTTIME}}-3}} toimii vielä ainakin pari tuntia. –Kooma (di algo) 27. lokakuuta 2007 kello 21.49 (UTC)
Graafinen kellotaulu, joka käyttää kuvia sivulta User:Rei-artur/by/relogio
Tässä koodi, joka antaa linkin kuvaan, joka näyttää Suomen ajan pyöristettynä alas lähimpään viiteen minuuttiin:
Image:Relogio{{ #ifexpr: {{ #time: H | +2 hours }} mod 12 < 10 | 0 }}{{ #expr: {{ #time: H | +2 hours }} mod 12 }} {{ #ifexpr: {{ #time: i }} < 10 | 0 }}{{ #expr: {{ #time: i }} - ({{ #time: i }} mod 5) }}.svg
Esimerkki kuvasta oikealla. Se vain täytyy muistaa siirtää kesäaikaan ja normaaliaikaan korjaamalla +2 hours -kohtaa. --Hautala 29. lokakuuta 2007 kello 13.44 (UTC) Korjasin ja paransin koodia. --Hautala 29. lokakuuta 2007 kello 21.41 (UTC) Korjasin sen vielä kerran. --Hautala 1. marraskuuta 2007 kello 20.35 (UTC)

Olet luomassa sivua, joka on aikaisemmin poistettu.[muokkaa wikitekstiä]

Tuollaiseen varoitukseen (esim) lienee mahdollista lisätä linkki siihen poistoäänestykseenkin, jos kerran systeemi tunnistaa että on äänestetty asiasta? Dummy linkki ensimmäiseen äänestykseen näyttäisi olevan suht simppeli tehdä vaikka se kuseekin tapauksissa joissa on äänestetty useampaan otteeseen. . --Zache 31. lokakuuta 2007 kello 14.31 (UTC)

Eikös siinä ole jo linkki poistoäänestykseen? --Harriv 31. lokakuuta 2007 kello 14.33 (UTC)
Äh, saakutti... mitenköhän olin noin sokea. --Zache 31. lokakuuta 2007 kello 14.50 (UTC)

Wikin tietoturvallinen käyttö yleisökoneilta[muokkaa wikitekstiä]

Agony toi esille yhden altterikäytön esimerkin äänioikeuden muokkausrajan keskustelussa "...toisella altteri on taas julkisilta koneilta Wikipedian käyttämistä varten. Sinullakin voi olla oma altteri, mutta äänestyksiin sillä ei saa osallistua.". Tämä laittoi miettimään yleisesti wikin "staattista" salasana/käyttäjätunnus menettelyä. Olisiko mahdollista, että wikissä käyttäjä voisi valita toisen tavan syöttää salasanansa, tavan jota käytetään muutamissa kuluvalvontajärjestelmissä ja pda laitteissa? Löysin tähän hätään vain Tricerion yhtiön SMA tuotelinkin selventämään mitä ajan takaa. Tuollainen tai vastaava menettely nostaisi wikin tietoturvaa ja ehkä osittain tekisi julkisten laitteiden käyttöön tarkoitetun altterin turhaksi. Olan yli kurkkimista tämäkään ei estä, mutta tuota voi vielä laajentaa "pin" koodilla jos haluaa lisäturvaa. Käyttäjä luonnollisesti valitsisi millaista menettelyä käyttää.--Kimmet 31. lokakuuta 2007 kello 14.52 (UTC)

Kyllähän tuo lisää tietoturvaa, mutta wikin kaltaiseen järjestelmään tuo olisi (IMO) vain "siisti ominaisuus". Tietoturva alkaa aina käyttäjästä, ja on yhtä heikko kuin käyttäjän tietoturva (tuollakaan ei estetä sitä että joku rekisteröityy nimellä pertti ja salasana on pertti jos käyttäjää ei pakoteta ottamaan tuota käyttöön). HC-tietoturvavaajille (joita fiwikissä on ehkä yksi tai kaksi, itsekin kuulun vain "tietoturva on ok kunhan salasana vaihtuu riittävän usein, sisältää min. 8 merkkiä ja kolmea merkkityyppiä seuraavista: pienet kirjaimet, suuret kirjaimet, numerot, erikoismerkit") tuo olisi oiva lisä (vaikkakin kirjautumisesta tulisi kaksivaiheinen koska ennen käyttäjätunnus-salasanan syöttöä palvelin ei voi tietää täytyykö kyseisen käyttäjän kohdalla kysyä kuvasalasanaa vai ei). Konkreettisempia parannuskeinoja olisi
  1. Salasana ei saa olla sama kuin käyttäjätunnus (etuperin tai takaperin)
  2. Salasanan minimipituus 8 merkkiä
Tämäkään ei estäisi sosiaalista kalastusta, mutta olisi askel oikeampaan suuntaan ilman lisävaivaa. Loppujen lopuksi Wikipedia ei kuitenkaan ole pankki, joten tietoturvan olisi syytä lähteä käyttäjästä, ei järjestelmästä. Mitä tulee julkisilla koneilla käytettäviin alttereihin, on se lähinnä varokeino jos vahingossa tallentaa tunnus-salasanaparin tai ruksaa epähuomiossa "Muista minut". --Agony (403) 31. lokakuuta 2007 kello 18.14 (UTC)
Kohta kolme: Salasana ei saa olla mikään niistä top10 salasanasta, jotka vuotivat tässä taannoin :) --Zache 3. marraskuuta 2007 kello 10.59 (UTC)

Kakkostunnuksella äänestämisestä[muokkaa wikitekstiä]

Edellisestä: "Sinullakin voi olla oma altteri, mutta äänestyksiin sillä ei saa osallistua". Mielestäni kuitenkin on järkevää hyväksyä osallistuminen, jos käyttäjä Ekatunnus selvästi kertoo käyttäjäsivullaan, että käyttäjä Kakkostunnus on hänen kakkostunnuksensa (ja sama ilmoitus on myös Kakkostunnuksen käyttäjäsivulla). -tKahkonen 9. joulukuuta 2007 kello 11.50 (UTC)

IMO ei, joku vain keksii tehdä KäyttäjäXYZ:lle altteriA:n jonka altteri on altteriB jonka altteri on altteriC ja mennä äänestämään altteriC:llä ka KäyttäjäXYZ:lla (tipuitko kärryiltä? Niin tippuisi suurin osa äänivahdeistakin :). --Agony (403) 9. joulukuuta 2007 kello 12.30 (UTC)
Ei tuosta ole ongelmaa, koska tietysti vaihtoehtotunnus olisi aina "päätunnuksen" kakkostunnus ja altteriA–Ö:n käyttäjäsivulla lukisi: "Tämä on Käyttäjän XYZ kakkostunnus". Ei altterille ole kakkostunnusta. -tKahkonen 14. joulukuuta 2007 kello 11.25 (UTC)
Kuka haluaa valvoa että näin toimitaan? Helpompaa on vain yksinkertaisesti kieltää alttereilla äänestäminen niin ei tarvitse ruuvata kuutta eri ohjetta uusiksi. --Agony (403) 14. joulukuuta 2007 kello 14.21 (UTC)
Jaa, no, minä luulin, että kakkostunnusten äänestämistä valvotaan nykyään, mutta ei kai sitten... :-D -tKahkonen 14. joulukuuta 2007 kello 15.13 (UTC)

MediaWikistä[muokkaa wikitekstiä]

Mikä mediawiki-sivu määrittelee sivuston logon? –Kommentin jätti 88.85.144.220 (keskustelu – muokkaukset).

Käytettävä logo määritellään LocalSettings.php-tiedoston $wgLogo-muuttujalla. Logon vaihtaminen ei siis onnistu suoraan MediaWikin kautta, vaan tarvitset pääsyn wikin tiedostoihin suoraan palvelimella. Kyseinen tiedosto löytyy wiki-kansion juuresta. Jatkossa tällaisiin suoranaisesti Wikipediaan liittymättömiin kysymyksiin kannattaa etsiä vastausta MediaWiki.orgista, etenkin sivuston FAQ-osio on hyödyllinen. –Kooma (di algo) 7. marraskuuta 2007 kello 15.52 (UTC)

Onko wikipedian teksti mahdollista saada toimimaan html-koodina jollakin kikalla? Eli siis jotenkin niin että kirjoitettaisiin jotain, jonka jälkeen voisi lisätä normaalia html-koodia, ja sitten sen saisi lopetettua? --kallerna 9. marraskuuta 2007 kello 15.25 (UTC)

Metassa on luettelo sallituista HTML-elementeistä, muiden käyttö on estetty luultavasti turvallisuus- tms. syistä. Vai halusitko esittää HTML-koodia ilman, että selain yrittää tulkita sitä? Tämä onnistuu ainakin <pre>...</pre>- tai <nowiki>...</nowiki>-tageilla.. –Kooma (di algo) 11. marraskuuta 2007 kello 10.02 (UTC)
Siis kyllä nuo osaan, ajattelin vaan liittää html-koodilla kirjoitetun boksin käyttäjäsivulleni. Ilmeisesti siis mahdotonta? --kallerna 14. marraskuuta 2007 kello 15.31 (UTC)

Voipi olla että olen huono havainnoija tai muuten vaan laiska. Miten tehdään yksittäisestä sanasta linkki toisessa artikkelissa olevaan yksittäiseen sanaan? Ei siis otsikkoon. Yksityiskohtaisia neuvoja, jos se on mahdollista. En ole mikään koodauksen suurmufti...

Voipi olla että olen huono havainnoija tai muuten vaan laiska. Miten tehdään yksittäisestä sanasta linkki toisessa artikkelissa olevaan yksittäiseen sanaan? Ei siis otsikkoon. Yksityiskohtaisia neuvoja, jos se on mahdollista. En ole mikään koodauksen suurmufti...85.29.88.118 13. marraskuuta 2007 kello 05.59 (UTC)Olutkori

Pariin otteeseen minusta on tuntunut, että ajankohtaisuusmalline on jäänyt roikkumaan artikkeleihin. Koska ilmeisesti ei ole tarkoitus pitää ko. mallinetta artikkelissa kovin pitkää aikaa (esim. laivan kölinlaskun ja neitsytmatkan välistä aikaa), niin voisiko mallineeseen saada jonkin kommervenkkikoodin, jolla se piilotetaan tietyn (mallineeseen asetettavan) ajan kuluttua, ja jonka joku botti voisi käydä myöhemmin poistamassa. 30 tunnin mallinehän meillä jo on, merkittävyyden kyseenalaistamismalline. --Tve4 24. marraskuuta 2007 kello 14.32 (UTC)

Tein joskus ammoin (n. kuukausi sitten) taittomallineen kaikille tulevaisuusmallineille, mutta tämä oli jostain syystä jäänyt huomaamatta. Nyt voi laittaa {{Ajankohtaista|päättymisaika=2007-11-25}} niin malline huomenna menisi piiloon ja luokittelisi artikkelin Luokka:Mahdollisesti väärässä aikamuodossa olevat sivut alle. --Agony (403) 24. marraskuuta 2007 kello 17.21 (UTC)

Stable Editcounter[muokkaa wikitekstiä]

Osoitteessa http://stable.ts.wikimedia.org/editcount/ löytyy muokkaustilastolaskuri joka on työkalupalvelimen nk. "Stable" -julkaisu, eli tuon toimivuus tulisi olla parempi kuin Interiotin vastaava (jota ei ole ylläpidetty sitten Interiotin lähdön). Kaikki jotka on kiinnostuneet omista (tai miksei muidenkin) nippelitietotilastoista, kannattaisi siirtyä tuon käyttöön. En ole varma miten jsessionid käyttäytyy, joten jos haluaa linkittää omiin tuloksiinsa, kannattaa osoitteesta poistaa result;jsessionid=...? -välinen osuus. --Agony (403) 26. marraskuuta 2007 kello 08.07 (UTC)

Koodi enterille/rivinvaihdolle[muokkaa wikitekstiä]

Onko rivinvaidolle (eli enterille) olemassa mitään koodia, jota voisi käyttää vaikkapa tällä etsi ja korvaa -työkalulla? --Usp 2. joulukuuta 2007 kello 02.04 (UTC)

\n ? --AdaL 2. joulukuuta 2007 kello 03.01 (UTC)
Siis sillein että, liitetty koodi häviää ja tilalle tulee rivinvaihto. Esim.
*teksti
korvataan koodilla |-"enterkoodi"|teksti
ja tuloksena olisi
|-
|teksti
--Usp 8. joulukuuta 2007 kello 17.07 (UTC)
En osaa tuosta skriptistä sanoa, mutta esim. Notepad++:ssa, joka ymmärtää säännöllisiä lausekkeita, tuo onnistuisi juuri \n:llä. Eli replace-ikkunasta ruksi ruutuun ”regular expression”, hakusanaksi \*, korvaajaksi |-\n| ja ”replace all”. Notepad++:aa voin muutenkin suositella lämpimästi kaikille wikipedisteille. –Kooma (di algo) 8. joulukuuta 2007 kello 19.05 (UTC)
Tai sitten voi tehdä hausta textarean:
// var srBoxCode ='<div id="srForm"><table id="srBox" cellpadding="0" cellspacing="2">'
//            +'<tr><td valign="bottom"><small><span style="color:#000000;">search for:</span></small><br/>'
//            +'<input type="text" id="srSearch" accesskey="F" tabindex="8"'
//            +'onkeypress="event.which == 13 && srNext()"; value=""/></td>'
var srBoxCode ='<div id="srForm"><table id="srBox" cellpadding="0" cellspacing="2">'
           +'<tr><td valign="bottom"><small><span style="color:#000000;">search for:</span></small><br/>'
           +'<textarea id="srSearch" accesskey="F" tabindex="8" onkeypress="'
           +'event.which == 13 && srNext()"; cols="20" rows="1"></textarea></td>'
// ...
Jos ei toimi, voi kokeilla tuon onkeypressin poistamista. --Agony (403) 8. joulukuuta 2007 kello 19.12 (UTC)
Notepad++:n sain toimimaan mutta en tuota textareaa. Sen verran harvoin tarvitsee, joten eiköhän Notepad++ riitä. Kiitos näistä.--Usp 8. joulukuuta 2007 kello 20.56 (UTC)
Yksi minkä ainakin Opera hallitsee on myös rivinvaihdollisen tekstin pasteaminen text-lomakekenttään: kopioi rivinvaihdollisen tekstin ja Ctrl + V search-kenttään (toimii melkein aina, enkä usko että tuo JS olisi viritetty karsimaan rivinvaihtoja pois). --Agony (403) 8. joulukuuta 2007 kello 21.06 (UTC)
Leikkaaliitosta kokeilin jo aiemmin, mutta se ei toimi. "\n" toimii, nyt kun osaan sen verran säännöllisiä lausekkeita. EtsiiKorvaa-työkalussa onkin "use regexp"-valinta mahdollisuus.
Osittain aiheeseen liittyen, onko mitään tapaa, jolla saisi yksinkertaisia etsi ja korvaa pareja etsittyä ja korvattua? Esim. taulukkolaskemalla ja muistiolla olisi kasattu seuraava lista:
1 January 1. tammikuuta
2 January 2. tammikuuta
jne.
Tämä sitten vain leikattaisiin ja liitettäisiin työkaluun. En ole löytänyt kuin sellaisia, joissa jokainen tapaus tarvitsee yksitellen kirjata. --Usp 8. joulukuuta 2007 kello 21.39 (UTC)

Kansanedustajamalline[muokkaa wikitekstiä]

Mallineapua kaivattaisiin. Ainakin vanhojen kansanedustajien henkilötietosivut on päivitetty eduskunnan matrikkelissa. Wikipedian artikkelissa ollut malline ei vienyt perille, esimerkiksi edustajan Vilho Leivonen kohdalla. Vaihdoin sen toiseen, mutta sekin vie matrikkelin vanhalle sivulle. Normaalilla urlilla taas ei pääse kuin hakusivulle. Onko mahdollista tehdä malline, jolla pääsisi esimerkiksi Leivosen sivulle, joka on päivitetty 24.10.2007? Päiväys on sivun alareunassa, ja sinne pääsee hakusivun kautta. --Ulrika 3. joulukuuta 2007 kello 09.29 (UTC)

Olen juuri muokkaamassa noita... Tällä hetkellä menen Jaakko Mäen kohdalla tällä listalla. Hoidan loppuun vielä. Lisätietoa: Wikipedia:Wikiprojekti Linkit#Käyttäjien pyytämät korjaukset -tKahkonen 3. joulukuuta 2007 kello 10.07 (UTC)
Ja vot, nyt on korjattu. Joissakin edustaja-artikkeleissa linkataan pelkkään matrikkelin etusivuun tai toimimattoman linkin kautta (kopioituna osoiteriviltä). Ne pitäisi vielä saada korjattua. Ja tuo päiväys (enpä ole aimmin huomannut) lisäänpä sen valinnaiseksi. -tKahkonen 3. joulukuuta 2007 kello 10.48 (UTC)
Olinkin sitten jälkijunassa tämän asian kanssa. (Korjasin päiväysmokani kysymyksessä) --Ulrika 3. joulukuuta 2007 kello 11.13 (UTC)

Ikilinkkiin viittaaminen[muokkaa wikitekstiä]

Onko ikilinkkiin mahdollista viitata siten ettei joudu käyttämään suotta ulkoista linkkiä (esim. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Kahvihuone_%28tekniikka%29&oldid=3911383)? --Usp 8. joulukuuta 2007 kello 16.59 (UTC)

Ei ainakaan tietääkseni. --Agony (403) 8. joulukuuta 2007 kello 18.41 (UTC)

En-wikissä näyttäisi olevan mahdollista lajitella (=aakkostaa) ihmisiä kätevästi, helposti ja nopeasti. Avainsana on defaultsort.

Homma toimii suunnilleen niin, että henkilöartikkelissa on mallinne {{defaultsort}}, jolle annetaan putkimerkillä eroteltuna nimi sukunimi, etunimet -formaatissa. Sen jälkeen on luokat johon henkilö kuuluu, ilman aakkostusvinkkejä. Olisiko hyvä ottaa tämä sama tekniikka käyttöön myös fi-wikissä? --Krgeqewrjsif 9. joulukuuta 2007 kello 03.13 (UTC)

On jo. esim. {{DEFAULTSORT:Schumacher, Michael}}. Tämä ei tosin ole malline, vaan nk. avainsana. En-wikin mallinekin kutsuisi vain tätä avainsanaa. Siksi sitä ei sielläkään suosita ja täällä sitä ei taida edes olla. --Usp 9. joulukuuta 2007 kello 04.14 (UTC)

Wikin lagiminen[muokkaa wikitekstiä]

Nykyään tämä sivusto lagii lähes päivittäin. Ongelmana on kyllä tuo palvelimien huonous (syy miksi tuo bannerikin tuossa varmaan on), mutta miksi suomiwiki lagii huomattavasti enemmän kuin enkkuwiki? En ole koskaan en-wikissä törmännyt hitauteen, ja luulisi että se olisi hidas samaan aikaan kuin tämä. Miksi näin on? --kallerna 11. joulukuuta 2007 kello 15.54 (UTC)

Visitor statistics[muokkaa wikitekstiä]

After 7 years of Wikipedia operation with webserver log files being thrown away, sysadmin Domas Mituzas has now made some log files available. In the last 5 days (120 hours), the following were the 300 most visited pages of the Finnish Wikipedia: 1st place Toiminnot:Haku (754836 views), 2 Etusivu (405912), 3 Toiminnot:Satunnainen sivu (212858), 4 Toiminnot:Tuoreet muutokset (32291), 5 The Joulukalenteri (13980), 6 Wiki (9636), 7 Suomi (8728), 8 Pyhä Lucia (7930), 9 Toiminnot:Tarkkailulista (7516), 10 Toni Hannula (7469), 11 Led Zeppelin (6555), 12 Wikipedia:Suositellut sivut (5842), 13 Joulu (4850), 14 Lucia-neito (4630), 15 Facebook (4397), 16 Wikipedia:Kahvihuone (4394), 17 Wikipedia:Ajankohtaista (3838), 18 Yhdysvallat (3812), 19 Talvisota (3664), 20 Joulupukki (3617), 21 Serranon perhe (3593), 22 Tuntematon sotilas (3490), 23 Saksa (3487), 24 Espanja (3378), 25 Metallica (3265), 26 Oulu (3191), 27 Motörhead (3052), 28 Ruotsi (2994), 29 Venäjä (2879), 30 Japani (2877), 31 %s (2858), 32 Santa Lucia (2844), 33 Italia (2826), 34 Ranska (2816), 35 Wikipedia:Yhteystiedot (2617), 36 Toinen maailmansota (2606), 37 Jatkosota (2600), 38 Bone Thugs-N-Harmony (2582), 39 Helsinki (2552), 40 Elvis Presley (2453), 41 Nightwish (2362), 42 Westroadin ostoskeskussurmat (2346), 43 Yhdyntä (2282), 44 Kiina (2275), 45 Northern Kings (2254), 46 Salatut elämät (2209), 47 Adolf Hitler (2204), 48 Intia (2196), 49 Eurooppa (2175), 50 Toiminnot:Vie sivuja (2166), 51 Skientologia (2165), 52 Seksi (2155), 53 Johnny Depp (2147), 54 Kimi Räikkönen (2120), 55 SingStar (2098), 56 Wikipedia (2075), 57 Irlanti (2074), 58 LOL (2071), 59 Jokelan koulusurmat (2069), 60 Anna Abreu (2046), 61 Australia (2017), 62 Emätin (2015), 63 HTTP (1956), 64 Kateenkorva (1953), 65 Itsetyydytys (1953), 66 Euroopan unioni (1952), 67 Kannabis (1945), 68 Toiminnot:Uudet sivut (1931), 69 2007 (1909), 70 Zac Efron (1906), 71 Viro (1887), 72 Afrikka (1829), 73 Ohje:Sisällys (1821), 74 Egypti (1817), 75 Tali-Ihantalan taistelu (1814), 76 Internet (1785), 77 Pako (1781), 78 Islanti (1771), 79 Sveitsi (1754), 80 Suomen kieli (1720), 81 Ihmisen evoluutio (1710), 82 Peniksensiirto (1707), 83 Queen (1698), 84 Norja (1695), 85 Kanada (1688), 86 Siitin (1673), 87 Sähkökitara (1649), 88 Jalkapallo (1646), 89 Luettelo Salattujen elämien näyttelijöistä (1644), 90 Tanska (1639), 91 Yhdistynyt kuningaskunta (1630), 92 Euro (1630), 93 Kuollut kieli (1626), 94 Iron Maiden (1604), 95 Orgasmi (1603), 96 Harry Potter (1599), 97 Jääkiekko (1595), 98 Laura Birn (1586), 99 Simo Häyhä (1584), 100 Kari Lehtomäki (1575), 101 Children of Bodom (1575), 102 Luettelo seksiasennoista (1571), 103 Emo (nuorisokulttuuri) (1564), 104 Thaimaa (1560), 105 Aikavyöhyke (1551), 106 Maa (1550), 107 Frank Sinatra (1546), 108 Tietokone (1524), 109 Itävalta (1514), 110 Toiminnot:Toimintosivut (1512), 111 Goatse (1500), 112 Turku (1486), 113 Simpsonit (1473), 114 Tampere (1467), 115 Hevonen (1467), 116 AC/DC (1464), 117 Kissa (1454), 118 Tali-Ihantala 1944 (1453), 119 Abortti (1440), 120 Suomen sisällissota (1439), 121 Renessanssi (1437), 122 Kreikka (1430), 123 Manga (1429), 124 IRC-Galleria (1424), 125 Leonardo da Vinci (1415), 126 Kitara (1415), 127 Rinnat (1411), 128 Diabetes (1411), 129 Tokio Hotel (1402), 130 Neuvostoliitto (1396), 131 Madonna (1396), 132 Blu-ray (1393), 133 Hanoi Rocks (1391), 134 Vesi (1378), 135 Koira (1375), 136 IRC (1374), 137 Alkoholijuoma (1370), 138 Ydinvoima (1347), 139 Islam (1347), 140 Wikipedia:Merkitse lähteet (1346), 141 Spice Girls (1340), 142 Heikki Kovalainen (1340), 143 Äskettäin kuolleita (1337), 144 Portugali (1319), 145 Jeesus (1318), 146 Sanakirja (1315), 147 Kampamaneetit (1311), 148 Erektio (1311), 149 Heroes (1309), 150 Tove Jansson (1307), 151 Mikael Jungner (1303), 152 YouTube (1302), 153 Luettelo naispornotähdistä (1298), 154 RMS Titanic (1294), 155 WLAN (1292), 156 Verenluovutus (1288), 157 Windows Vista (1285), 158 Jean Sibelius (1278), 159 Big Ben (1277), 160 Peppi Pitkätossu (1276), 161 Albert Einstein (1262), 162 Ensimmäinen maailmansota (1258), 163 Unkari (1256), 164 Slipknot (1256), 165 Anette Olzon (1255), 166 Kalevala (1253), 167 Leukemia (1249), 168 Urho Kekkonen (1247), 169 Rihanna (1246), 170 James Bond (1246), 171 Joululaulu (1242), 172 Alankomaat (1236), 173 A (1236), 174 Kondylooma (1231), 175 Sukupuolielin (1230), 176 Talent (1226), 177 Toiminnot:Kaikki sivut (1223), 178 Aurinko (1220), 179 Keskiaika (1212), 180 Tiernapojat (1206), 181 Sturm und Drang (yhtye) (1206), 182 Sonata Arctica (1202), 183 Raimo Smedberg (1202), 184 Alfred Nobel (1202), 185 Pariisi (1199), 186 Nuuska (1193), 187 Talvipäivänseisaus (1192), 188 Ihminen (1187), 189 Chicago (1187), 190 Toiminnot:Luokat (1186), 191 Marilyn Manson (1180), 192 Jaksollinen järjestelmä (1178), 193 Lordi (1175), 194 Kotiteollisuus (yhtye) (1175), 195 Englanti (1174), 196 Sydämen asialla (1172), 197 Playstation 3 (1170), 198 Nobel-palkinto (1169), 199 Serj Tankian (1167), 200 Psykoosi (1161), 201 Israel (1153), 202 Ihmisen anatomia (1152), 203 Lontoo (1149), 204 Tarja Turunen (1138), 205 Suomen historia (1138), 206 Amy Winehouse (1130), 207 Skitsofrenia (1129), 208 Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla (1127), 209 Brasilia (1127), 210 Ike Turner (1125), 211 Olympialaiset (1124), 212 Masennus (1123), 213 World of Warcraft (1118), 214 Tolvajärven–Ägläjärven taistelu (1113), 215 Pääsiäinen (1112), 216 Kulta (1112), 217 Kiss (1112), 218 Osakeyhtiö (1109), 219 Kultainen kompassi (elokuva) (1107), 220 Xbox 360 (1106), 221 Kristinusko (1105), 222 Happi (1102), 223 Suomen läänit (1101), 224 Jenni Vartiainen (1098), 225 Pornografia (1095), 226 Siemensyöksy (1093), 227 Alexi Laiho (1092), 228 Latvia (1091), 229 Aasia (1091), 230 Raskaus (1088), 231 Aspergerin oireyhtymä (1088), 232 Tara Reid (1082), 233 Muovi (1082), 234 Etelä-Afrikka (1078), 235 Luettelo Serranon perheen jaksoista (1077), 236 Suuseksi (1076), 237 Wikipedia:Tiesitkö, että... (1074), 238 Toiminnot:Tallenna (1074), 239 Lauri Törni (1069), 240 Hikipedia (1069), 241 Puola (1063), 242 Kuukautiskierto (1063), 243 Kaksisuuntainen mielialahäiriö (1063), 244 Anaaliseksi (1062), 245 Latina (1056), 246 Antiikin Kreikka (1048), 247 The Beatles (1047), 248 Travian (1041), 249 Maksa (1041), 250 Guns N' Roses (1040), 251 The Sims 2 (1031), 252 Sydän (1031), 253 HIM (1029), 254 Wikipedia:Juonipaljastukset (1028), 255 Luettelo koiraroduista (1026), 256 Syöpä (1023), 257 Tina Turner (1022), 258 H&M (1021), 259 M (1020), 260 Talin-Ihantalan taistelu (1017), 261 Main Page (1014), 262 Teemu Selänne (1007), 263 Ajax (ohjelmointi) (1007), 264 Rachel Kauppila (1006), 265 Rooman valtakunta (1004), 266 Kaupunki (1004), 267 Homoseksuaalisuus (1004), 268 Suomen vaakuna (1002), 269 Seksuaalinen kanssakäyminen (1002), 270 IP-osoite (1002), 271 Murrosikä (997), 272 Kiira Korpi (997), 273 Intiaanit (997), 274 Martti Luther (994), 275 Elastinen (993), 276 2006 (993), 277 Emolevy (992), 278 Aleksi Vähäpassi (991), 279 Kondomi (990), 280 Hepatiitti (990), 281 Leevi and the Leavings (988), 282 Kuume (988), 283 Punk (986), 284 Nokia (yritys) (986), 285 Itsemurha (986), 286 Marilyn Monroe (985), 287 Auto (984), 288 Kanariansaaret (983), 289 Bulgaria (981), 290 Kenia (980), 291 DVD (977), 292 Kirosana (975), 293 Juice Leskinen (974), 294 SWOT-analyysi (972), 295 Englannin kieli (972), 296 Amfetamiini (972), 297 Carl Gustaf Emil Mannerheim (971), 298 Vancouver (967), 299 Nanjingin verilöyly (967), 300 Pantera (963). How can you use these statistics? Perhaps you can see if these pages are as well-written as they should be. I guess we will learn better ways to use statistics as time goes by. --LA2 12. joulukuuta 2007 kello 22.54 (UTC)

Compared to the last 3 days, the following articles have become much more popular today (first 12 hours of December 13). --LA2 13. joulukuuta 2007 kello 11.56 (UTC)
Factor Article     (today's ranking <- last week's ranking)   Comment
1473.5 Maailman luonnonsuojeluliitto (35 <- 51573)
1122.2 Rachel Kauppila (14 <- 15711)
 960.5 Niina Kurkinen (20 <- 19211)
 779.1 Ike Turner (23 <- 17920)                         Died yesterday
 158.7 Tina Turner (26 <- 4125)                         Related to Ike
 137.7 Santa Lucia (15 <- 2065)                         Event of the day
  63.6 13. joulukuuta (36 <- 2291)                      Event of the day
  55.8 Nanjingin verilöyly (31 <- 1730)
  39.9 Mariah Kekkonen (25 <- 997)
  16.3 Saddam Hussein (89 <- 1452)
  14.0 Kirosana (66 <- 924)
  11.4 Sademetsä (87 <- 991)
   7.2 Juutalaisuus (84 <- 607)
   6.5 Kondensaattori (86 <- 559)
   6.4 Lucia-neito (10 <- 64)                           Event of the day
   5.0 Pyhä Lucia (5 <- 25)                             Event of the day
Nice statistics, are you going to publish them regularly? --Harriv 13. joulukuuta 2007 kello 19.49 (UTC)
See, this is the big question. Now, after the first 3-4 days, I just manually compiled these lists as a starting point. Once a useful technical solution is found, it can be fully automated, and useful in all languages. Perhaps it should run on the German m:Toolserver. But what kind of output is useful? A daily listing? Or weekly? Hourly trends or trends over the seasons of a year? The top 100 or the top 100.000 articles? Comparison of the articles within a category? I guess we can't present every combination, so we have to pick a few that make good sense. What would be useful to you? --LA2 13. joulukuuta 2007 kello 20.46 (UTC)
Even the most basic statistics would be nice, like top articles during 7 days, 30 days and one year period etc. --Harriv 13. joulukuuta 2007 kello 22.47 (UTC)
In my opinion, it would be nice if localized version of special page and non-localized would be one entry only. Pages Toiminnot:Haku, Toiminnot:Search and Special:Search all lead to search page and pages Toiminnot:Satunnainen sivu, Toiminnot:Random and Special:Random all lead to random page. --AdaL 14. joulukuuta 2007 kello 03.03 (UTC)
The big list is now updated with all namespaces and names of special pages translated to Finnish and improved processing. --LA2 15. joulukuuta 2007 kello 00.33 (UTC)

Visitor statistics: Daily trends[muokkaa wikitekstiä]

Below is an attempt at finding the daily trends in visitor statistics. At each bullet is the page's rank on that day. In the parenthesis is an indicator of the advancement of the rank, compared to the previous day, where +2.0 means the old rank number was 10+2.0 = 100 times higher. After the semicolon is the number of visits to the page on the given day. Only pages that moved more than +/- 0.5 are listed, in order to filter out the "usual suspects" (Main page, Special:Search, Wikipedia, etc.). For each day, 30 entries are listed. --LA2 16. joulukuuta 2007 kello 05.21 (UTC)

11. joulukuuta 12. joulukuuta 13. joulukuuta 14. joulukuuta 15. joulukuuta

Gadgets – "pienoisohjelmat"?[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedian projekteihin on vastikään lisätty lisäosa Gadgets. Eikö kukaan ylläpitäjistä voisi muokata järjestelmäviestejä Gadgets, Gadgets-pagetext, Gadgets-prefs, Gadgets-prefstext, Gadgets-title ja Gadgets-uses. Pienoisohjelmiksi voisi lisätä vähintään Lupinin Navigations-Popupsin, ettei jokaisen käyttäjän tarvitsisi erikseen muokata omaa käyttäjäjavascriptiään, vaan sen voisi valita helposti asetuksista. --str4nd (jutskaa) 21. joulukuuta 2007 kello 10.37 (UTC)

IMO heitä vaan suoraan tekniikkapyyntöihin, jos kukaan muu ei kerkeä niin yritän itse virittää tuon kuntoon Wikipediaaneille joululahjaksi :) --Agony (403) 21. joulukuuta 2007 kello 10.53 (UTC)
By the way, noista järjestelmäviesteistä tulee suomenkieliset seuraavan päivityksen yhteydessä eli ei välttämättä ole tarvetta suomentaa niitä paikallisesti. --Crt 21. joulukuuta 2007 kello 15.40 (UTC)
Voisin ehkä toivoa että Gadgets suomennettaisiin vimpaimeksi (ála Opera). --Agony (403) 22. joulukuuta 2007 kello 09.17 (UTC)
Vimpain on ainakin minun mielestäni epäonnistunein suomennos, tosin ei pienoisohjelmakaan ole mikään onnistunein. --Crt 22. joulukuuta 2007 kello 11.04 (UTC)
Mainittakoon tässä, että seuraavassa Operassa tuo ominaisuus on eri nimellä. Totesin termin epäonnistuneeksi ja olen siirtymässä pienoisohjelmaan. --Hapo 24. joulukuuta 2007 kello 22.21 (UTC)
Pienoisohjelmat ovat nyt suomeksi, miksi kukaan ylläpitäjistä ei lisää pienoisohjelmia käytettäväksi? –str4nd (jutskaa) 2. tammikuuta 2008 kello 18.30 (UTC)

Pudotusvalikko[muokkaa wikitekstiä]

Onko wikitekniikalla mahdollista tehdä pudotusvalikkoja? Jos, niin miten?--Skorpion87 24. joulukuuta 2007 kello 23.55 (UTC)

Katso Malline:Avattava. –str4nd (jutskaa) 25. joulukuuta 2007 kello 04.49 (UTC)
Malline ei ole aivan sitä mitä etsin. Kuinka tuollaisia pudotusvalikkoja tehdään kuin on esim. tuoreet muutokset sivulla tuo nimiavaruus valikko. Onko sellaista mahdollistia tehdä ihan normaalille sivulle tai mallineelle, vai onnistuuko se ainoastaan järjestelmäviesti sivulle.--Skorpion87 25. joulukuuta 2007 kello 12.00 (UTC)
Kerro, mihin käyttöön se tulisi niin joku saattaa keksiä sille hyvän korvikkeen. --Miiro 28. joulukuuta 2007 kello 11.52 (UTC)
Wikisanakirjaan pitäisi saada käytännöllisempi syöttölomake kuin nykyinen ja se onnistuisi loistavasti kahdella pudotusvalikolla, joihin toiseen laittaisi kielen ja toiseen sanaluokan.--Skorpion87 29. joulukuuta 2007 kello 19.42 (UTC)

näkeekö mistään[muokkaa wikitekstiä]

televisiosarjojen suomalaisia nimiä? Basa 27. joulukuuta 2007 kello 18.00 (UTC)

Hyvällä tuurilla IMDb:stä. --Ulrika 27. joulukuuta 2007 kello 18.02 (UTC)
Myös Valtion elokuvatarkastamon tietokannasta voi olla apua. --Apalsola km 28. joulukuuta 2007 kello 01.17 (UTC)

Onko mahdollista että kuvaa ei näytetä jos epäselvä-status[muokkaa wikitekstiä]

Onko mahdollista wikipedioissa että kuvaa ei näytetä jos kuvassa on epäselvä-status, se nopeuttaisi kuvien tietojen laittamista kuntoon. --Musamies 28. joulukuuta 2007 kello 12.18 (UTC)

En usko että kuvarajapinta ottaa mitenkään kantaa tuohon (eikä sen edes pitäisi ottaa kantaa). Jonkinlaisen js-virin voisi viritellä mutta a) se ei toimisi kuin javascriptin sallineilla ja b) toimintavarmuus ei olisi 100%. Helpointa vain poistaa epäselvä kuva käytöstä merkkaamisen yhteydessä ja muotoilla epäselvämalline ehdottomaksi että "kuvaa ei saa lisätä artikkeleihin ennen tilan selviämistä". --Agony (403) 28. joulukuuta 2007 kello 12.21 (UTC)
Ei tietääkseni. --Johney 28. joulukuuta 2007 kello 12.22 (UTC)

url-osoite Korjattava-mallineen tarkennuksessa[muokkaa wikitekstiä]

Miksi tarkennus, jossa on url-osoite ei näy ollenkaan? Koodi on seuraava: {{Korjattava|Ei vastaa ministeritietojärjestelmää [http://www.vn.fi/hakemisto/ministerikortisto/kokoonpano.asp?hallitus=65.+Aho]}} sivulla http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Ahon_hallitus&oldid=3874377 --Usp 30. joulukuuta 2007 kello 22.46 (UTC)

Osoitteessa oleva yhtäsuuruusmerkki sotkee toimintaa, merkinnän 1=tarkennus käyttäminen auttoi. –Ejs-80 30. joulukuuta 2007 kello 23.05 (UTC)

Tyhjä tila ennen mallineen alkua[muokkaa wikitekstiä]

Ymmärtääkö joku, miksi tämän muokkaukseni jälkeen kirjailija-mallineen eteen artikkeleissa ilmestyi muutaman rivin verran tyhjää tilaa (ainakin IE:tä käytettäessä)? Korjasin ongelman palauttamalla turhina pitämäni tyhjät kommentit, mutta minua jäi vaivaamaan, mitä tässä tarkkaan ottaen tapahtui. --Mb 31. joulukuuta 2007 kello 13.03 (UTC)

Nuo mallineessa olevat tyhjät kommentit sulkevat sisäänsä nimenomaan rivien perässä olevia rivinvaihtoja. --Mikko Paananen 31. joulukuuta 2007 kello 13.10 (UTC)
Ahaa, kiitos vastauksesta. Ilmeisesti tämä rivinvaihto-asia on useimmissa mallineissa hoidettu jollakin eri tavalla, koska en muista nähneeni tuollaista aikaisemmin. No, tästä opimme sen, että jos ei ymmärrä jonkin koodin merkitystä, on parempi olla koskematta siihen ;) --Mb 31. joulukuuta 2007 kello 13.20 (UTC)

Sähköpostiosoitteen varmentaminen[muokkaa wikitekstiä]

Sähköpostin varmentamisessa on ongelma: Ohjelmisto lähettä viestin jossa on linki muotoa http://fi.wikipedia.org/wiki/Toiminnot:Varmista_s%C3%A4hk%C3%B6postiosoite/12345678901234567890

Tämä linki ei kuitenkaan aukea, vaan sivu ilmoitaa etta "Kyseistä toimintosivua ei ole".

Asia korjauttu korjaamalla linkistä käsin ääkköset muotoon: http://fi.wikipedia.org/wiki/Toiminnot:Varmista_sähköpostiosoite/12345678901234567890

Ehkä olisi parempi, jos varmennesivu ei sisältäisi lainkaan ääkkösiä.

-- Petri Krohn 1. tammikuuta 2008 kello 08.09 (UTC)

Itselläni toimii Firefoxilla. Mitä selainta ja versiota käytät? --Harriv 1. tammikuuta 2008 kello 12.13 (UTC)

Tarkistetut muokkaukset[muokkaa wikitekstiä]

Missä kohtaa fi-wikiin on taas laitettu nämä "tarkistetut muokkakset" huutomerkkien kera? Missä tästä on sovittu? Ja ketkä niitä muokkauksia saa merkitä tarkastetuiksi (saako itse merkata omansa?). --kallerna 2. tammikuuta 2008 kello 12.31 (UTC)

Eilen (joku hemmo kävi irkissä ilmoittamassa) ja onhan tuosta ollut keskustelua. Ks. myös Bugzilla. Ominaisuus on käytössä yli 1 000 muokkausta tehneillä käyttäjillä, joiden tunnus on vähintään 100 päivää vanha. Omien muokkauksien merkitsemisestä en osaa sanoa, onkohan tarpeellista? Ylläpitäjien muokkaukset ohjelmisto tosin merkitsee automaattisesti tarkistetuiksi. –Kooma (di algo) 2. tammikuuta 2008 kello 13.28 (UTC)
Ahaa, ilmeisesti peruskäyttäjien ei ole edes mahdollista merkitä omia muokkauksiaan tarkistetuiksi, joten se siitä. –Kooma (di algo) 2. tammikuuta 2008 kello 13.38 (UTC)
Nuo punaiset huutomerkit ovat mielestäni häiritseviä. --Johney 2. tammikuuta 2008 kello 18.39 (UTC)
Ne saa varmaan pois päältä jos ei tykkää, vihjeitä sivulla Wikipedia:Muutosten tarkastaminen. --Harriv 2. tammikuuta 2008 kello 18.41 (UTC)

Siirto-ongelma: kaksi keskustelusivua[muokkaa wikitekstiä]

Siirsin artikkelin Suomen tekijänoikeus- ja rikoslain muutos 2005 uudelle nimelle, mutta ilmenikin erikoinen ongelma. Siirto onnistui nimelle Lex Karpela, mutta keskustelusivu jäi nimelle Keskustelu:Suomen tekijänoikeus- ja rikoslain muutos 2005, koska sivu Keskustelu:Lex Karpela oli jo olemassa. Enpä ole ennen tuollaiseen törmännyt, että antaa siirtää, jos sivulla on muokkaushistoriaa. (Tässä tapauksessa sivulla ei ollut, mutta sivun keskustelusivulla on). -tKahkonen 4. tammikuuta 2008 kello 22.32 (UTC)

Niin että joku ylläpitäjä voisi nyt korjata tuon sotkun :-) eli yhdistää keskustelusivut ellei sitä leikkaa–sijoita-menetelmällä saa tehdä. -tKahkonen 4. tammikuuta 2008 kello 22.43 (UTC)
Yhdistetty. –Kooma (di algo) 4. tammikuuta 2008 kello 22.50 (UTC)

kuvan poistaminen galleriasta[muokkaa wikitekstiä]

Miten saisi poistettua kuvan galleriasta? Kuvaan tuli väärä nimi ja se on liian iso. Olen laittanut samasta kuvasta myös oikean version galleriaan, oikealla nimellä. Nyt en tiedä miten saisin väärän poistettua.

Terveisin. Koskimer

Merkitsemällä sen roskaksi koodilla {{roskaa}}. --Johney 6. tammikuuta 2008 kello 13.28 (UTC)