Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opastuspiste 711-noborder.svg
Wikipedia-law.png
Edit-find-replace.svg
Copyleft.svg
Preferences-system.svg
Tekniikka
Newspaper.svg
Chat bubbles.svg
Nuvola apps filetypes.svg


Ikävä automaattiohjaus fi.m.wikipedia.org -sivulle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ikävä automaattiohjaus fi.m.wikipedia.org -sivulle: Miten tämä estetään käyttäjäprofiilissa/ käyttötilanteessa fiwikin sivulla?

Hei. Haluaisin pitää klassisen wikipediasivun ja estää tuollaiset hyvin ärsyttävät automaattiohjaukset mobiililaitteella. Nykysin joku - anteeksi vaan - idioottilogiikka päättää pakko-ohjata mobiilikäyttäjän tuollaiselle perinteistä wikipedian sivua ominaisuuksiltaan paljon rajoitetummalle fi.m.wikipedia-sivulle. Lisäksi pakkouudelleenohjaus vaihtaa käyttäjän kielen mobiililaitteessa toiseksi kuin mitä fiwikin käyttäjäprofiilissa on asetettu. Eli en käytä kaikissa yhteyksiä suomea fiwikin valikoissa.

Alla a) ja b) ovat kannaltani avainkysymyksiä, muut vähemmän tärkeitä.

a) Bugi: miksi uudelleenojaus mobiilisivulle heittää käyttäjän ulos, vaikka tämä olisi kirjautunut sisään mobiililaitteella käyttäjätunnukselleen fiwikipediassa?
b) Apua! Miten uudelleenohjauksen mobiilisivustolle estetään 1) käyttäjäprofiissa globaalisti (fiwikissä)? 2) istunnon aikana sivulta toiseen siirryttäessä? Nyt siis ohjaa normaaluiltakin sivulta tuonne ei-toivottuun, käytettävyydeltään epämiellyttävälle fi.m.wikipedia -sivustolle.
c) Miten uudelleenohaus estetään tavallisena käyttäjänä; eli myös niin sanottu Black box -testaustilanne (ollaan maallikkokäyttäjä ilman loggautumista wikipediaan, ei mennä hienouksiin, wikipedian peruskäyttötilanne)?
d) Voisiko mobiilisivun alalaidassa, asetuksissa tms olla vaihtoehto, jossa (mobiili)käyttäjä voi valita normaalin näkymän "mobiilipakkopullan" sijaan.
e) Miksi valikot ovat mobiilisivustolla eri kielellä kuin isommalla tietokoneella (läppäri tms). Tämä voi liittyä bugikohtaan a).
f) Miksi mobiililaitetta käytettäessä "wikisivun" vasemmassa laidassa tai kuvakkeenkin takana valikkoja on vähemmän? Kun olen kirjoittautunut sisään, haluan samat vaihtoehdot myös mobiililaitteella kuin PC:llä tai läppärillä työskennellessäni. Nyt mobiilimaailmassa esimerkiksi Tools-valikko on suppeampi. Esimerkiksi tablettia voi käyttää myös hiirtä ja erillisnäppäimistöä hyödyntäen (kun nuo ovat mukana), jolloin melko raskaatkin editoinnot ovat ajateltavissa. Siksi esimerkiksi sivulle linkittävien muiden sivujen näkeminen Tools-valikosta olisi tarpeen, mikä nyt uupuu mobiilipuolella.

yst. --Paju (keskustelu) 18. kesäkuuta 2014 kello 06.50 (EEST)

kuittaan, että näin kommentin ja vastaan jossain välissä tarkemmin. En osaa suoraan vastata miten tuo mobiilisivulle siirtyminen estetään, mutta sen pitäisi olla mahdollista jotenkin. --Zache (keskustelu) 18. kesäkuuta 2014 kello 14.12 (EEST)
Pitäiskö tutkia Bugzillaa? Meinaan että tämä riepoo minuakin eri paljon. Vielä syssymmällä (kai?) evästeen komento pitää kirjautumissessio desktop-tilassa piti kutinsa, mutta nykyisin linkkeja saa rämplätä joka kerran erikseen kun avaa selaimen, tai useamminkin. --Pitke (keskustelu) 19. kesäkuuta 2014 kello 01.54 (EEST)
Mä en pääse ollenkaan desktop tilaan. Voisiko joku kertoa tarkat ohjeet ja ehkä niin että ne löytyvät mobiilitilassa. kahvihuonedenkin löytyminen oli tuskaa. Tappinen (keskustelu) 22. kesäkuuta 2014 kello 09.49 (EEST)

Voi johtua aika paljon siitäkin mitä kännykkää (tai mahdollisesti selainta) käyttää. Itse kun käytän Windows Phonea ja Internet Exploreria/UC Browseria, niin en ole kohdannut tuollaisia ongelmia. Menin sivulle http//fi.wikipedia.org/ ja kirjauduin sisään. Vaihdoin mobiilitilaan ja pysyi sisäänkirjautuneena, ja takaisin työpöytätilaan, ja edelleen sisäänkirjautuneena. Tosin molemmissa selaimissa käytössäni on asetuksissa "tietokoneversio" valittuna "mobiiliversion" sijaan. Varmaan tämä on se "taika" tässä. Sattumalta en-wikissäkin on tästä aiheesta aloitettu keskustelu, joten ette ole ainoita joilla on ongelmia. --Stryn (keskustelu) 23. kesäkuuta 2014 kello 17.16 (EEST)

Mistä löytyy asetus josta tuon voi valita ? Luin kaikki asetusten välilehdet läpi. Onko se selaimen eikä wikipedian asetus ? --Tappinen (keskustelu) 23. kesäkuuta 2014 kello 17.24 (EEST)
Selaimen asetuksista ainakin Windows Phonessa löytyy. --Stryn (keskustelu) 23. kesäkuuta 2014 kello 17.56 (EEST)
Kiitos. Mulla iPad ja Safari. --Tappinen (keskustelu) 23. kesäkuuta 2014 kello 18.07 (EEST)
Jos on iOS 8 niin ilmeisesti siihen on hiljattain rakennettu Safariin "Request Desktop Site" -toiminto. Uutinen (idownloadblog.com) Ja Chrome-selaimessa tuollainen toiminto on ollut ilmeisesti jo kauemminkin olemassa. --Stryn (keskustelu) 23. kesäkuuta 2014 kello 18.15 (EEST)
Taitaa olla vanhempi, ei löytynyt Safarin asetuksista. No, hyvä syy ladata Chrome, joskus. Kiitos neuvoista. --Tappinen (keskustelu) 23. kesäkuuta 2014 kello 18.35 (EEST)
Wikipedia-mobiilisivun alareunassa on myös linkki työpöytäversioon. --Pitke (keskustelu) 24. kesäkuuta 2014 kello 19.48 (EEST)

siirrä commonsiin ei toimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

siirrä commonsiin ei toimi, saisiko joku kuntoon--Musamies (keskustelu) 18. kesäkuuta 2014 kello 15.24 (EEST)

Muokkaus työkalurivi ei näy aina kun muokataan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muokkaus työkalurivi ei näy kun muokkaan artikkeleita. Tänään yritin muokata artikkeleita Itävallan liittokansleri niin työkalurivi ei näkynyt. Onko tämä jokin välikainen vika vai onko vika yleinen. Se estää minua muan muassa allekirjoittamiseen. Onko tämä virhe jokin tiedossa. --Ashoka (keskustelu) 21. kesäkuuta 2014 kello 17.49 (EEST)

Eikös allekirjoituksen saa koodilla "--~~~~" ? --84.248.189.125 21. kesäkuuta 2014 kello 18.23 (EEST)
meinasin valittaa samasta mutta huomasin valinneeni muokkaa eikä muokkaa wikitekstiä. Ja mobiililaitteella ei kai muuta voi tehdäkään. --Tappinen (keskustelu) 22. kesäkuuta 2014 kello 09.51 (EEST)

Verkkoviite-sovelluskirjanmerkki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivittelin verkkoviite-sovelluskirjanmerkkiä. Eli kyseessä on sovelluskirjanmerkki, joka luo sillä hetkellä aukiolevasta sivusta popupin jossa on sivun tiedoilla esitäytetty verkkoviite. Käytännössä tuo toimii kunnolla niillä sivuila joille on erikseen kerrottu mistä mikäkin tieto haetaan (tällä hetkellä vähintään 5-päivää viikossa ilmestyvien suomalaisten sanomalehtien kotisivut ja suomalaiset opinnäytetyötietokannat) ja lopuista se löytää vaihtelevalla menestyksellä jotain. Yleensä esitäytetyiksi tulevat sivun osoite, otsikko ja viittauspäivämäärä.

Muutokset 18. maaliskuuta -versioon nähden.

  • Sanomalehdet lisätty tuettujen sivujen joukkoon
  • Mikäli sivusto ei käytä valmiiksi JQueryä, niin kirjanmerkki lataa sen
  • Internet Explerer copy paste ongelma on korjattu siten, että nyt käytetään javascript alert:n sijaan javascript prompt:ia (idea lainattu Avannisen refbookmarklet.js:stä; ping Käyttäjä:Samoasambia)

Sovelluskirjanmerkin saa käyttöön raahaamalla ohjesivun johdannossa sinisellä pohjalla olevan "Verkkoviite"-linkin kirjanmerkkipalkkiin ja menemällä tämän jälkeen johonkin uutiseen (esimerkiksi uutiseen) ja klikkaamalla sivulla ollessanne kirjanmerkkiä. Mikäli olette aikaisemmin tehneet jo kirjanmerkin niin sitä ei tarvitse päivittää. --Zache (keskustelu) 25. kesäkuuta 2014 kello 09.05 (EEST)

Ongelma taksoboksin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osaako kukaan sanoa miksei artikkelissa arovaraani näy uhanalisuusluokitusta? Mun mielestä sen pitäisi kyllä näkyä. --MiPe (wikinät) 26. kesäkuuta 2014 kello 14.01 (EEST)

Status oli määriteltynä kahteen kertaan joista jälkimmäinen määritti sen tyhjäksi. [1] --Zache (keskustelu) 26. kesäkuuta 2014 kello 14.30 (EEST)

Commonscat-rivi wikidatakenttään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

eikös Commonscat-rivin tiedon voisi siirtää wikidata kenttään, jos voi niin voisiko sen tehdä jollain botilla vai täytyykö tehdä käsityönä.--Musamies (keskustelu) 27. kesäkuuta 2014 kello 16.56 (EEST)

Olen lisäillyt fi-wikilinkkejä Commonsin puolella, jos ei ole ollut. Ongelmaksi saattaa muodostua se, että osa Commonsin kategorioista on nimetty englanniksi ja osa on alkuperäiskielellä, ja muutenkin vastaavuus pitää tarkistaa. -Htm (keskustelu) 27. kesäkuuta 2014 kello 19.14 (EEST)
Oletan että Musamies tarkoitti Commonscat-rivien lisäämistä Wikidataan, kuten on tehty esim. kohteessa d:Q10270. Siellä on ominaisuus P:373, eli Commons-luokka, joka on Category:Jarkko Nieminen Wikimedia Commonsissa. Kyllä Wikidatasta voi tuoda kaikenlaisia tietoja Wikipediaan ja toisin päin. Eri asia kuka osaa toteuttaa. --Stryn (keskustelu) 27. kesäkuuta 2014 kello 19.29 (EEST)
Kun klikkaan antamaasi linkkiä, niin näkyykö avautuvassa wikidatasivussa jossain selkokielellä "P:373"? -Htm (keskustelu) 27. kesäkuuta 2014 kello 19.47 (EEST)
Ei, vaan Commons-luokka (voit etsiä CTRL+F), jos kielenäsi Wikidatassa on suomi. Jos taas englanti, niin sitten Commons category. d:Property:P373 on tuon ominaisuuden tunniste. --Stryn (keskustelu) 27. kesäkuuta 2014 kello 19.55 (EEST)
a-HAA. -Htm (keskustelu) 27. kesäkuuta 2014 kello 20.05 (EEST)
Otin kokeeksi Kaija Lustila sivusta commonscat rivin pois ja wikidatassa on mainittu commons category mutta silti commons ei ilmesty listaan--Musamies (keskustelu) 28. kesäkuuta 2014 kello 08.26 (EEST)
Eilen aamulla en vielä ymmärtänyt, mitä testilläsi [2] ajoit takaa. No, nyt tuli ymmärrettyä: ei, Commons-linkin lisääminen Wikidataan ei tee Commonscat-riviä Wikipedian artikkeleissa tarpeettomaksi, se vain lisää kielilinkit Commonsissa olevalle sivulle, tässä tapauksessa Commons:Category:Kaija Lustila. Linkit näkyvät sivulla muokkaukseni [3] jälkeenkin. Palautan Commonscat-rivin artikkeliin. --Nironen (keskustelu) 29. kesäkuuta 2014 kello 06.57 (EEST)
Kiitos hyvästä selityksestä, nyt aloin ymmärtämään paremmin systeemiä.--Musamies (keskustelu) 29. kesäkuuta 2014 kello 07.25 (EEST)

Mobiiliwikipedia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minua on ärsyttänyt pitkään, että sekä kännykällä että padilla Wikipedia ohjautuu oletuksena mobiilisaitille. Käyttäisin mieluummin perusversiota molemmilla laitteilla. Voiko desktop-version jotenkin lisätä suosikiksi selaimeen tai asian eteen tehdä jotain muuta? --Jisis (keskustelu) 28. kesäkuuta 2014 kello 23.44 (EEST)

Onko keskustelusta Wikipedia:Kahvihuone_(tekniikka)#Ik.C3.A4v.C3.A4_automaattiohjaus_fi.m.wikipedia.org_-sivulle mitään apua? --Stryn (keskustelu) 29. kesäkuuta 2014 kello 11.08 (EEST)
Kiitos, enpä huomannut että vastaava keskustelu oli avattu melko äskettäin. --Jisis (keskustelu) 29. kesäkuuta 2014 kello 15.19 (EEST)

Hakasulut rikkovat wikikoodin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritin linkittää tämmöisen:

http://www.jarviwiki.fi/w/index.php?title=Toiminnot:Kysy&offset=0&limit=50&q=[[Luokka%3AJ%C3%A4rvi]][[Vesist%C3%B6alue%3A%3AVaresjoen+valuma-alue+%2824.073%29]]&p=format%3Dul&po=%3FPinta-ala%3D%0A&sort=Pinta-ala&order=descending&setskin=koitere

mutta osoittessa olevat hakasulut näköjään rikovat wikikoodin. Onko tähän parannuskeinoa? --Urjanhai (keskustelu) 29. kesäkuuta 2014 kello 15.15 (EEST)

On; hakasulut voi muuttaa koodiksi: http://www.jarviwiki.fi/w/index.php?title=Toiminnot:Kysy&offset=0&limit=50&q=%5B%5BLuokka%3AJ%C3%A4rvi%5D%5D%5B%5BVesist%C3%B6alue%3A%3AVaresjoen+valuma-alue+%2824.073%29%5D%5D&p=format%3Dul&po=%3FPinta-ala%3D%0A&sort=Pinta-ala&order=descending&setskin=koitere eli   [ -merkki   korvataan koodinpätkällä    %5B    ja   ] -merkki   pätkällä    %5D 85.194.253.105 29. kesäkuuta 2014 kello 15.33 (EEST)
Danke schön.--Urjanhai (keskustelu) 29. kesäkuuta 2014 kello 15.45 (EEST)

Asiaa sivuten: tästä 4-[2-[4-(6-fluoribentso[d]isoksatsol-3-yyli)-1-piperidyyli]etyyli]-3-metyyli-2,6-diatsabisyklo[4.4.0]deka-1,3-dien-5-onista ei taida saada ohjaussivua artikkeliin Risperidoni, vai? --Höyhens (keskustelu) 29. kesäkuuta 2014 kello 19.55 (EEST)

Toinen asia on: kannattaako? ;D Kirjoittelin vähän vastaavasta tänne: Keskustelu:2,2,4,4,6,6,8,8,10,10-dekametyyli-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekaani. Melkein todennäköisempää saada seitsemän oikein lotossa kuin... --Hartz (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.58 (EEST)

Missäs nämä tyokalut on nykyään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://toolserver.org/~magnus/ on alhalla niin mistä löytyy nykyään--Musamies (keskustelu) 1. heinäkuuta 2014 kello 08.30 (EEST)

Tästä: http://tools.wmflabs.org/magnustools/ 85.194.253.105 1. heinäkuuta 2014 kello 12.03 (EEST)

WHOIS-kysely ei toimi IP-lisääjän sivulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WHOIS-kysely ei toimi IP-lisääjän sivulla, voisiko joku fiksata sen.--Musamies (keskustelu) 3. heinäkuuta 2014 kello 14.39 (EEST)

Uusi haku ei näytä pudotuslaatikossa erikoismerkkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian uusi haku ei näytä hakusanaa kirjoittaessa enää pudotuslaatikon vaihtoehtoina lisämerkkejä sisältäviä sanoja. Esim. Tšudovo, joka aikaisemmin tuli esille kirjoitettua vaikkapa "Tsud". Tämä tekee monien lisämerkkejä sisältävien sanojen haun käytännössä mahdottomaksi. --Esamatti1 (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.24 (EEST)

Minäkin tein äsken haun andre delvaux, muttei löytynyt mitään. Piti tehdä ohjaussivu André Delvaux -artikkeliin. Niitä näkyi yhtäkkiä tehdyn muillekin Andréille, joten onko tämä uusi bugi vai vanha "ominaisuus"? –Kotivalo (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.33 (EEST)
Varmaan uusi, jos Esamatti1 kertoo, että ennen oli toisin. Meidän kannattaisi valittaa tästä, sillä se rikkoo koko *askan. --Hartz (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.34 (EEST)
Näin varmasti. Hullua, kun kirjoittaa antoine de saint-ex... niin pudotusvalikossa näkyy koko ajan Antoine de Saint-Exupéry, mutta kun näppäilee tuon viimeisen een niin pudotusvalikko tyhjenee kuin taikaiskusta. –Kotivalo (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.42 (EEST)
En ole aivan sataprosenttisen varma, mutta mielestäni aikaisemmin olen pystynyt hakemaan hattuässälliset sanat kirjoittamalla tavalliset ässät. En tietenkään suoraan, mutta valitsemalla "tarjokkaan" pudotuslaatikosta. --Esamatti1 (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.49 (EEST)
Ihan oikein muistat. Aiemmin ei haku ollut myöskään kovin tarkka välilyönneistä - nyt on. Toivottavasti kyseessä on joku tilapäinen häikkä, eikä uusi ominaisuus. --Otrfan (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.52 (EEST)
Wikisanakirjassa on tämä sama "uusi ominaisuus". :/ --Hartz (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.56 (EEST)
Heimoveljemme ovat jo raportoineet ongelmasta: bugzilla:67521. --Silvonen (keskustelu) 4. heinäkuuta 2014 kello 12.58 (EEST)
Onkohan tässä jokin projektikohtainen asetus vaikuttamassa? Kokeilin nimittäin hakua saksankielisessä Wikipediassa, jossa esim. aanekos löysi Äänekoski-sivun, detente löysi Détente (Band) -sivun ja etoile löysi Étoile d’Or (Filmpreis) -sivun, joille ei nähdäkseni ollut vastaavia ohjaussivuja. Jos asetuksista on kyse, ne voisi kai ottaa käyttöön myös fi-wikipediassa? EDIT: Eipä näköjään, sillä de-wiki saa uuden hakukoneen vasta elokuussa. ¬Antilope 6. heinäkuuta 2014 kello 20.16 (EEST)
Kysyin tuolla Bugzillassa. --Silvonen (keskustelu) 6. heinäkuuta 2014 kello 20.30 (EEST)

Merkityt versiot on susi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siirretty sivulle Keskustelu Wikipediasta:Merkityt versiot.

haku ei löydä jos & on korvattu ja-sanalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

esim Köpi Koski ja Projekti haulla ei löydy sivua Köpi Koski & Projekti, pitäisikö tehdä uudelleenohjaukset noissa tapauksissa.--Musamies (keskustelu) 7. heinäkuuta 2014 kello 12.04 (EEST)

Juu. --Lax (keskustelu) 7. heinäkuuta 2014 kello 17.20 (EEST)

Levinneisyyskartta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miten tähän on liitetty levinneisyyskartta kun sitä ei näy muokkauspuolella vaikka kartta on artikkelissa ja mallineluettelossakin se lukee? --85.76.140.62 9. heinäkuuta 2014 kello 15.26 (EEST)

Tulee artikkeliin Wikidatasta. --MiPe (wikinät) 9. heinäkuuta 2014 kello 15.35 (EEST)
Onpa hienoa. Voiko sinne kohtaan In other languages lisätä selitystekstin, sillä kartta jää muuten osittain arvoitukselliseksi? --85.76.140.62 9. heinäkuuta 2014 kello 15.46 (EEST)
Ei näköjään ilmesty kuvatekstiksi. Mitenkähän siihen saa selityksen? --85.76.140.62 9. heinäkuuta 2014 kello 16.17 (EEST)


Sisäänkirjautuminen ei onnistu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun klikkaan "kirjaudu sisään" syötettyäni käyttäjänimeni ja salasanani, siirryn sivulle, jossa olin ennen sitä, mutta minua ei näytetä kirjautuneena. 109.204.167.95 9. heinäkuuta 2014 kello 23.05 (EEST)

kokeile toimiiko kirjautminen enwikin kautta ?--Zache (keskustelu) 9. heinäkuuta 2014 kello 23.07 (EEST)
Kokeilin jo. Ei toimi. Evästeetkään eivät vaikuta asiaan. 109.204.167.95 9. heinäkuuta 2014 kello 23.25 (EEST)
ok. Mikäli et pääse enwikiinkään kirjautumaan, niin tuo ei ole fiwiki kohtainen vika. (Muutin seulojien javascriptejä tänään ja jos olet seuloja niin muutos plisi voinut fiwikissä jotain, mutta muutos ei pysty vaikuttamaan muihin wikeihin.) Seuraava mitä voisit kokeilla on selaimen välimuistin tuhjennys. Jos sekään ei auta niin kerros mitä selainta käytät, niin yritän selvittää onko vikaa laajemminkin. --Zache (keskustelu) 9. heinäkuuta 2014 kello 23.48 (EEST)

Liittyy aika varmasti tähän: [4]. --Stryn (keskustelu) 9. heinäkuuta 2014 kello 23.56 (EEST)

Haku näyttää saman kahdesti?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olen merkinnyt uudelleenohjauksen Peruslause roskaksi eikä sitä ole vielä poistettu (vink vink). Kokeilinpa sitten käydä katsomassa josko se on jo poistettu, kirjoittamalla sivun oikean ylälaidan hakukenttään "Peruslause". Haku pullautti sen alapuolelle ilmestyvään kenttään kaksi kertaa saman: siis "Peruslause" ja sen alapuolelle saman "Peruslause". Haussa taitaa olla siis muutakin vikaa kuin diakriittisten merkkien käsittely. --Hartz (keskustelu) 10. heinäkuuta 2014 kello 10.06 (EEST)

Sienten taksobokseista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enpäs vieläkään ymmärrä, miksi Levysienet-artikkelin taksoboksiin tuli (sinänsä asiallinen) kuva ihan pyytämättä. --Höyhens (keskustelu) 11. heinäkuuta 2014 kello 16.43 (EEST)

Wikidatasta. --MiPe (wikinät) 11. heinäkuuta 2014 kello 16.44 (EEST)
Hmm... ? --Höyhens (keskustelu) 11. heinäkuuta 2014 kello 16.47 (EEST)
Kai siinä taksoboksimallineessa on jokin viritys, mikä hakee Wikidatasta automaattisesti kuvan? --Hartz (keskustelu) 11. heinäkuuta 2014 kello 16.49 (EEST)
Juu. Jos kuvaparametria ei ole täytetty täällä ja jos wikidata sivuun on linkitetty jokin tiedosto Commonsista, kuten levysienten kohdalla on (Statements-otsikon alla kohta Image), niin tuo malline osaa hakea Wikidatasta sinne linkitetyn kuvan taksoboksiin. Sama pätee levinneisyyskarttoihinkin. Mistä oli kysymys tuossa ylempänä. --MiPe (wikinät) 11. heinäkuuta 2014 kello 17.02 (EEST)

TemplateDatan muokkaamiseen työkalu käyttöön fi-wikissä?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Visuaalista muokkainta käytetään varsin paljon, niin myös mallineiden pitäisi tukea Visuaalista muokkainta. Sen vuoksi mallineisiin pitäisi lisätä TemplateData, jonka lisääminen puolestaan vie aikaa ja järjen ennen pitkää. Ehdotankin, että otamme fi-wikiinkin käyttöön TemplateDatan generointia/muokkaamista helpottavan sitä varten suunnitellun graafisen työkalun. Se on jo käytössä muutamissa muissa Wikipedioissa. Esimerkki työkalun toiminnasta löytyy sivulta https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Template:Cite_web/doc&action=edit (Manage template documentation sivun yläosassa). Jos vastustusta ei ilmene, niin voin tehdä Bugzilla-pyynnön tässä lähipäivien aikana. --Stryn (keskustelu) 13. heinäkuuta 2014 kello 16.04 (EEST)

Tilannepäivitys: Tulee käyttöön maanantaina / Will be deployed on Monday. Bugzilla:68184. --Stryn (keskustelu) 18. heinäkuuta 2014 kello 23.07 (EEST)

Tietosuojakäytäntö -linkki käyttäjän valikossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos oikean yläkulman alasvetovalikosta valitsee "Tietosuojakäytäntö" -kohdan, ohjataan sivulle Wikipedia:Tietosuojakäytäntö, jota ei ole olemassa. Alareunan "Tietosuojakäytäntö" linkki ohjaa sivulle https://meta.wikimedia.org/wiki/Privacy_policy/fi . Onko kaksi linkkiä tarpeellisia ja jos tuo alasvetovalikon linkki säilytetään, mistä sen voi muuttaa? Privacy Policy/fi -sivu on muuten ikävän osittaisesti käännetty. --Harriv (keskustelu) 14. heinäkuuta 2014 kello 12.04 (EEST)

Betaominaisuuksia piti pistää päälle ennen kuin koko alasvetovalikon löysin. https://translatewiki.net/wiki/MediaWiki:Privacypage/fi, on tosin myös paikallinen Järjestelmäviesti:Privacypage mutta jostain syystä ohitetaan. --Anr (keskustelu) 14. heinäkuuta 2014 kello 13.10 (EEST)
Ohje-sivukin menee artikkeliin Https://www.mediawiki.org/wiki/Special:MyLanguage/Help:Contents ... Näyttää olevan jo kehittäjien tiedossa: Bugzilla:64909 ja Bugzilla:65427. --Stryn (keskustelu) 14. heinäkuuta 2014 kello 19.42 (EEST)
Käännöstyössä on monta vaihtoehtoa: a) Wikimedia-säätiö palkkaa ammattikääntäjän, b) tavikset kääntävät tekstin suomea muistuttavaksi englanniksi, jolloin siitä tulee sellainen kökkerö, c) tai sitten yksi vapaaehtoinen masokisti jaksaa tehdä huolellista työtä kääntämällä koko pitkän ja raskaan sisällön huolitellulle ja oikealle suomelle käyttäen oikeita termejä. Jos mikään vaihtoehdoista ei toteudu, se saa jäädä sellaiseksi kuin on. Säätiön henkilökunta on kasvanut, ja siellä tuotetaan yhä enemmän kaikkea tekstiä, joka muka pitäisi kääntää kaikille kielille. Ajanhukkaa. --Pxos (keskustelu) 14. heinäkuuta 2014 kello 20.01 (EEST)

Viitteet-malline tarpeeton?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Enää ei näköjään tarvita {{Viitteet}}-mallinetta, vaan viitteet tulevat alas ilman sitäkin. Vahingossa unohdin, eikä enää tullut punaista hälytysmerkkiä vaan itse viite. --Käyttäjä:Kielimiliisi 15. heinäkuuta 2014 kello 15.06 (EEST)

Silloin ne viitteet vain menevät aivan viimeiseksi kaikkien mahdollisten navigaatiomallineidenkin perään. Parempi siis käyttää edelleen. --Anr (keskustelu) 15. heinäkuuta 2014 kello 15.11 (EEST)
Onko tuo automatisointi siis edes hyväksi vaan päinvastoin. Nyt niitä väärään paikkaan joutuvia saa sitten korjailla, ja jos ei korjailla, ovat missä sattuu. --Käyttäjä:Kielimiliisi 15. heinäkuuta 2014 kello 15.24 (EEST)
Olen vuosia ihmetellyt, miten wiki-käyttöliittymä osaa kyllä herjata reftagien virheistä, muttei viitsi niitä itse korjata vaikka korjauksen ohjelmointi ei kai olisi juuri herjojen ohjelmointia vaikeampaa. Viitteiden automaattinen ilmestyminen on siis taivaan lahja, mutta miten tuon lahjan saisi osumaan oikeaan kohtaan artikkelissa? –Kotivalo (keskustelu) 15. heinäkuuta 2014 kello 16.51 (EEST)
Ehdotan bottiajoa. Botti haistelee onko viitteellisissä artikkeleissa viitteet-mallinetta ja tekee apinan työn tarvittaessa. --Gwafton (keskustelu) 15. heinäkuuta 2014 kello 17.59 (EEST)

coor title dms -mallineen korvaaminen Coord-mallineella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onko jotain vähemmän työlästä tapaa korvata coor title dms -mallinetta käyttävät sivut käyttämään Coord-mallinetta vai pitääkö nuo käydä käsin läpi? Coord-mallineen käyttö toisi sen sivun Toiminnot:nearby -listalle. Tässä on esimerkki muutoksesta. --Josutus (keskustelu) 17. heinäkuuta 2014 kello 11.16 (EEST)

Sä voit tehdä muutospyynnön Wikipedia:Bottipyynnöt -sivulla jolloin joku AWB:tä käyttävä tekee sen. --Zache (keskustelu) 17. heinäkuuta 2014 kello 12.37 (EEST)
Ok, tehty. --Josutus (keskustelu) 17. heinäkuuta 2014 kello 13.08 (EEST)

Useilta artikkeleilta uupuu ensisijainen koordinaattitieto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Nikerabbit listasi ne sivut jotka käyttävät Coord-mallinetta, mutta joilta silti uupuu ensisijainen koordinaatti. Reilusta 23 000 Coord-mallinetta käyttävästä sivusta ensisijainen koordinaatti uupuu reilulta 11 000 sivulta. Käytännössä siis koordinaatti ei näy sivun yläreunassa otsikon vieressä eikä ko. sivu näy Toiminnot:Nearby-listassa. Korjauksena Coord-mallineen parametrina tulee olla esim näyttö=otsikko (display=title) tai näyttö=otsikko,rivi (display=title,inline) jne. Lista sivuista löytyy täältä Käyttäjä:Nikerabbit/toissijaiset_paikantimet. Onkohan nuo vain käytävä yksitellen läpi?

Teknisenä yksityiskohtana Coord-mallineessa käytetty #coordinates:lle tulee olla asetettu primary-parametri, jotta sivulle tallentuu sijaintitieto (coordinates property) (esimerkki) --Josutus (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 14.31 (EEST)

Mikä on ensisijainen koordinaatti ja mitä muita koordinaatteja on olemassa (Wikipediassa)? -Htm (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 14.42 (EEST)
"Primary vs. secondary coordinates: primary coordinates define article subject's location, while secondary coordinates are other coordinates mentioned in the article. There can be only one primary coordinate per article, but as many secondaries as you like barring technical restrictions." [5] --Josutus (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 14.50 (EEST)
Suomenkielisessä Wikipediassa oli pitkään (joko virallisena tai epävirallisena) käytäntönä, että "title"-koordinaatteja ei käytetä, jos koordinaatit ovat esimerkiksi tietolaatikossa. Näitä pitää vain nyt sitten korjailla. Joistain boteista saattaisi olla apua. ––Apalsola km 20. heinäkuuta 2014 kello 17.34 (EEST)
Yksi vaihtoehto on, että mallinetta muutetaan siten, että oletuksena koordinaatti merkitään ensisijaiseksi (riippumatta näyttöparametrin arvosta) ja jos artikkelissa käytetään useampia koordinaatteja (toissijaisia) niin nämä pitäisi sitten merkitä toissijaisiksi. En osaa sanoa mikä on järkevää, kun en niin ole perillä miten näitä koordinaatteja on totuttu käyttämään. Tuohon käytäntöön liittyen sanoisin, että nyt on hieman hämäävää, että välillä koordinaatti löytyy heti otsikon vierestä ja toisinaan se on tietolaatikossa. --Josutus (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 17.48 (EEST)
Olemassa olevan ja laajasti käytetyn mallineen logiikkaa ei mielestäni pidä lähteä muuttamaan. Se voisi aiheuttaa liikaa ongelmia olemassaolevissa artikkeleissa. Mieluummin asetetaan tietolaatikoissa oleviin Coord-mallineisiin näyttö=rivi,otsikko tai display=inline,title. Muutos ei toki tapahdu hetkessä, mutta milloinka Wikipedia olisi valmis. ––Apalsola km 20. heinäkuuta 2014 kello 19.24 (EEST)
Jos tarkoitus on käydä manuaalisesti läpi noi Nikerabbitin listassa olevat artikkelit, niin varmaan olisi mahdollista päivittää sitä listaa joko isse issekseen eli automaattisesti tai joku tekisi sen manuaalisesti. Vois helpottaa? -Htm (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 21.57 (EEST)
Tai ainakin pilkkoa lista pienempiin osiin, josta voisi kukin merkata mitä on ottanut työnalle tai tehnyt. --Josutus (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 22.08 (EEST)

Muistan noin kuukausi sitten kirjoittaneeni jonkin artikkelin keskustelusivulle, että voisiko artikkelin sisältämän koordinaatin saada näkyviin sivun oikeaan yläkulmaan. Kannatan sitä, että joku/jotkut kävisivät näitä lävitse ja koordinaatit saataisiin siirrettyä sekalaisista mallineista samaan kohtaan sivulla. --Hartz (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 19.27 (EEST)

Eivät mallineet ole sekalaisia. Koordinaatit näkyvät mallineissa ihan hyvin sinistettynä ja edessä on joku pallonpyllerö. Lisäksi koordinaattien edessä lukee mustalla lihavoidulla tekstillä "Koordinaatit". -Mitä tulee vastaukseen jonka sain alussa esittämääni kysymykseen, en ymmärtänyt vastauksesta mitään. Nikerabbitin tekemästä listasta havaitsen, että mallineissa olevissa koordinaateissa ei lue display=jotain, koska sitä ei tarvita, jotta koordinaait näkyy mallineissa. STGM. -Htm (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 20.16 (EEST)
Listan artikkeleilta uupuu ensisijainen koordinaatti. Tästä seuraa mm. se etteivät artikkelit näy Toiminnot:nearby -listassa tai muissa työkaluissa, jotka tukeutuvat noihin koordinaatteihin. Esimerkiksi Wiki ShootMe voisi olla loistava apuväline kuvittajille, jos myös täällä artikkeleilla olisi nuo koordinaattitiedot kunnossa. --Josutus (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 21.57 (EEST)