Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Luokan kielilinkit eivät näy[muokkaa wikitekstiä]

Yhdistin kolme päivää sitten luokan Luokka:Poliittinen terrori wikidatakohteeseen d:Q9981323, mutta kielilinkit eivät vieläkään ole tulleet näkyviin luokkasivulle, vaikka normaalisti ne ilmestyvät hetkessä. Linkki suomenkieliseen näkyy kyllä kaikissa muissa kieliversioissa. Tyhjän tallennuksen tekeminen luokkasivulle ei auta. --Risukarhi (keskustelu) 18. lokakuuta 2019 kello 15.42 (EEST)

Minulle linkit näkyvät nyt, mutta olen itsekin silloin tällöin törmännyt vastaavaan ongelmaan. --Silvonen (keskustelu) 18. lokakuuta 2019 kello 17.37 (EEST)
Varmaan jotain selaimen välimuistiongelmia. Mulla näkyi uloskirjautuneena ainoastaan linkit. Mutta nyt kirjautuessani sisään ?action=purge osoitteen perässä toi ne itselläni näkyviin. Stryn (keskustelu) 18. lokakuuta 2019 kello 17.45 (EEST)
Nyt ne näkyvät normaalisti minullakin. Ilmeisesti jokin mitä sinä teit sai ne toimimaan. Ongelma oli sama riippumatta siitä millä koneella Wikipediaa käytin, joten ei kai se silloin voi selaimesta johtua? --Risukarhi (keskustelu) 18. lokakuuta 2019 kello 18.50 (EEST)

Tarkkailulistan palloille väriä[muokkaa wikitekstiä]

Tarkkailulistalla olevien sivujen historiassa näkyy muokkauksen perässä keltaisella taustalla teksti "päivitetty viimeisimmän käyntisi jälkeen". Voisiko myös muokkauksen edessä olevan mustan pallon väriä muuttaa kuten on englanninkielisessä Wikipediassa, jossa se on kirkkaan vaaleanvihreä? Diffien kautta kun lukee esim. keskustelusivuja, niin sen väripallon avulla on helpompi klikata uusinta lukematonta diffiä, koska pallo on diffilinkin vieressä. Sivua Järjestelmäviesti:Common.css muokkaamalla sen ehkä saa aikaiseksi? -kyykaarme (keskustelu) 19. lokakuuta 2019 kello 13.49 (EEST)

Wikipedia lähteenä viitemallineissa[muokkaa wikitekstiä]

Välillä on tullut vastaan sellaista, että jotain tietoa on "lähteistetty" lisäämällä toinen Wikipedian artikkeli mallineeseen {{Lehtiviite}} tai {{Verkkoviite}}. Olisiko mahdollista toteuttaa jokin virheilmoitus tai vastaava, jos viitemallineeseen merkitään lähteeksi Wikipedia? 01miki10 (keskustelu) 23. lokakuuta 2019 kello 15.11 (EEST)

On mahdollista. Voin tuon toteuttaa, jos saa muiltakin kannatusta. --4shadoww (keskustelu) 23. lokakuuta 2019 kello 21.35 (EEST)
Tuo kannattaa tehdä fiksusti siten, että saadaan virhe myös jos muitakin lähteeksi kelpaamattomia sivustoja käytetään. Muistaakseni joillekin sivustoille jo on tuosta virhe. Ipr1 (keskustelu) 23. lokakuuta 2019 kello 23.26 (EEST)
Ideana on ollut toteuttaa pohjautuen listaan tuo. --4shadoww (keskustelu) 24. lokakuuta 2019 kello 13.19 (EEST)

Tarpeettomia automaattisia nollamuokkauksia sotkemisen yhteydessä[muokkaa wikitekstiä]

Nyt näkyy paljon sitä että kun joku satunnainen ip-käyttäjä käy sotkemassa artikkelia, samalla hän automaattisesti "siistii" koodia esimerkiksi vaihtelemalla kaikki kuva-koodisanat tiedosto-sanoiksi (esimerkki). Tämän seurauksena varsinaisia sotkuja on joskus vaikea löytää näiden automaattimuokkausten seasta, tai sivua pitää ainakin vierittää pitkään. Ja kun muokkaus kumotaan, samalla kumoutuvat ne koodinsiistimisetkin, ja seuraava sotkija tekee ne uudelleen. Minusta tällainen nollamuokkaustoiminto on turha ja vaikeuttaa sotkujen kumoamista. Voisiko sen poistaa automaattimuokkauksista tai jättää vain automaattiseulotuille käyttäjätunnuksille, jotka eivät samalla sotke artikkeleita. --Savir (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 11.41 (EET)

Kiitos tästä huomiosta. Täällä on eräs kh-työtä tekevä IP, aina vain kuka tahansa muu kuin PH, joka muun ohella vaihtaa kuva-tekstin tiedostoksi jokaisessa muokkauksessa. Hän ei siis tuota teekään oma-aloitteisesti vaan se tulee vain jumaltenkoneesta samalla, kun IP:n kautta tehdään muita muutoksia. Wikipedia tosiaan on muuttunut vuosien varrella. Kun julkaisee muutoksensa, ei voikaan enää olla varma siitä, mikä on omissa käsissä ja mitä tulee bonuslapsuksena. --Pxos (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 11.45 (EET)
Olen samaa mieltä. Tuo varmaankin hyväätarkoittava automaatio vain hidastaa seulontaa kun roskat hukkuvat automaattisten nollamuutosten sekaan. Miksi sana "Kuva" pitäisi sitä paitsi ylipäätään vaihtaa "Tiedosto"-sanaksi? On sangen harvinaista lisätä artikkeleihin esim. äänitiedostoja. jni (k) 31. lokakuuta 2019 kello 11.47 (EET)
Tiedosto on nykyinen oletus. Yhdenmukaisuuden nimissä on hyvä käyttää aina samaa muotoa. --Crt 31. lokakuuta 2019 kello 11.54 (EET)
Onko se muuten oletuksena siksi etteivät muunkieliset muokkaisi tätä liian innokaasti? --Höyhens (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 11.57 (EET)
Kai se on omankielisten palveleminen. Esim. "Thumb" näkyy oleva ruotsiksi "Miniatyr". --Urjanhai (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 13.46 (EET)
En tiedä mistä on nimenomaan kysymys, joskin Pxosin sekavasta kommentista päätellen kuitenkin jostakusta hänelle tutusta, mutta jos artikkelissa on vaihtoehtoja file/kuva/tiedosto, minä ainakin muutan ne tiedostoiksi, koska kuvien etsiminen on yksinkertaista, kun ne ovat samalla tunnuksella. --Abc10 (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 11.58 (EET)
Tämä on myös laajempi kysymys ja jos haluaa oikein sekavaksi mennä, voisi miettiä IP-muokkaajien "oikeusturvaa". Jos IP-osoitteen kautta haluaa korjata kirjoitusvirheen tai tehdä muuta kh-työtä, niin jokin automaatti tekee samalla muita muutoksia wikikoodiin ilman, että käyttäjä itse sitä ymmärtää tai haluaa. Mutta ei puhuta nyt enempää, liian vaikea asia varmasti. --Pxos (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 12.04 (EET)
Jos ne halutaan muuttaa muotoon Tiedosto, niin sen voisi hoitaa kertarysäyksellä botilla, sen sijaan että muutoksia tehdään muiden muutosten seassa, mikä vaikeuttaa niiden muiden muutosten arvioimista kuten keskustelun avauksesta käy ilmi. --Jmk (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 11.59 (EET)
Nuo kuva/file/image -> Tiedosto -muutokset tekee Visuaalinen muokkain, ainakin näin tapahtui kun itse kokeilin. Se myös poistaa tiedostonimestä alaviivat. Bottiajo voisi olla hyvä ratkaisu tehdä ne kaikki kerralla. -kyykaarme (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 12.06 (EET)
Tuosta vähän alkuun hakulauseketta: File: noin 21000 kpl. Äkkiä botti tuon määrän pureskelee, verrattuna siihen vaivaan minkä seulojat joutuvat näkemään jos noita tehdään yksitellen ja niitä pitää silmäillä. Oletuksena tässä on että muutos ilmeisesti joka tapauksessa tehdään tavalla tai toisella, kun kerran on tuommoinen automaatti tehty. Kysymys on vain siitä voiko muutoksesta aiheutuvan vaivan minimoida. --Jmk (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 12.14 (EET)
Jos haluaa aloittaa varman päälle, voi hakulausekkeen alkuun ympätä kaksi hakasulkua [1], siltä varalta että pelkkä "File:" antaa harhaosumia (ja varmasti antaakin kuten artikkelissa Yhdysvaltain laivasto The US Navy -- Fact File: Amphibious Transport Dock). Hakasulkujen kanssakin saa noin 20000 kpl pois päiväjärjestyksestä. --Jmk (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 12.20 (EET)
Suurin ongelma tässä haitallisessa toiminnossa on siis se, että jos seuloja saa nähdäkseen ensin monta ruudullista koodinsiistimistä, hän saattaa luulla että artikkelissa on käynyt joku ääripedanttinen käyttäjä, joka ei missään nimessä ole voinut sotkea artikkelia. Sitten hän jättää loput muutokset katsomatta ja hyväksyy ne sokkona. Ennen pitkää siis sotku pääsee läpi pitkään artikkeliin. --Savir (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 12.22 (EET)
Vaihtoehdot taitavat olla: eletään tämän hankaluuden kanssa (ikävää), yritetään saada automaattitoiminto pois käytöstä (in your dreams), pannaan botti luutimaan ne pois tieltä. --Jmk (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 12.24 (EET)
mw:Help:VisualEditor/FAQ: Does VisualEditor make automatic fixes to pages?:
In most cases, VisualEditor will not make changes to formatting on lines that are not being directly edited. In cases where markup already on the page is handled incorrectly (for example, with tables that are not closed), it may attempt to correct these.
Minusta tämä "ominaisuus" on vain bugi. Miten olisi bugireportti Phabrikaattoriin? Meillä on lisäksi Wikipedia:Visuaalinen muokkain/Palaute pehmo-ohjaus olemassa. Botin käytössä on se huonompi puoli että sen pitäisi olla toiminnassa jatkuvasti koska vakiomuokkaajat vanhasta tottumuksesta kirjoittavat [[Kuva:... uusiinkin teksteihin ja [[File:... tulee kansainvälisen muokkausyhteistyön yhteydessä helposti. jni (k) 31. lokakuuta 2019 kello 13.17 (EET)
Commonsistahan jos kopioi tiedoston nimen, siihen tulee tuo "File" helposti mukana.--Urjanhai (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 13.49 (EET)
Kokeile toki bugiraporttia. Mutta ei pidätetä henkeä odottaessa. --Jmk (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 14.37 (EET)
Taidan jättää yksinkertaisesti seulomatta kaikki joissa on merkkaus Visuaalisesta Mokaimesta. Ehkä ongelma katoaa kun sitä ei näe. jni (k) 31. lokakuuta 2019 kello 14.49 (EET)
Toivottavasti tässä ei nyt käy silleen, että asia jää silleen. --Jmk (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 12.04 (EET)
Asia on jo hoidettu. --Crt 4. marraskuuta 2019 kello 12.15 (EET)
Sehän on hienoa. Ja nyt asiasta on ilmoitettu täälläkin, mikä on myös hyvä. --Jmk (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 12.18 (EET)
Osaatteko sanoa milloin tämä ongelma on alkanut? –Nikerabbit (keskustelu) 31. lokakuuta 2019 kello 21.39 (EET)
Ilmeisesti emme, ellemme sitten kaivele tietokannasta tapauksia. Mutta tietokannan kaiveluun on kai Säätämöllä paremmat työkalut. --Jmk (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 12.06 (EET)
phab:T237040: "The buggy patch was in version 1.35.0-wmf.2, which was deployed to Wikimedia wikis in the week of 15-17 October." Tämä on luokiteltu bugiksi ja nyt on vian aiheuttaneen muutoksen revert mennyt Gerritistä läpi, en tiedä milloin tulee servereille mutta varmaan lähiaikoina. jni (k) 4. marraskuuta 2019 kello 12.34 (EET)

Huomiona että Kuva: ja File: merkinnän lisäksi näkyy olevan myös Image: joissain paikoissa -> yksi lisää jonka voisi botilla siivota. Ipr1 (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 12.55 (EET)

Pitäisi olla korjattu nyt. Ilmoitelkaa tänne jos vielä ilmaantuu. Stryn (keskustelu) 10. joulukuuta 2019 kello 20.58 (EET)

Pop-up-tietoiskun sisältöön viive?[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin, että Aleksis Kiven artikkelitekstiin oli lisätty homoutta yhden sanan verran. Kun hyperlinkin päälle vie kohdistimen, se näyttää (niin halutessani) pienen pomppulaatikon, jossa on artikkelin johdannon tiivistelmä ja kuvakin. Heti vandalismin lisäämisen jälkeen laatikossa luki "Aleksis Kivi oli homo suomalainen...". Olisipa hyvä, jos pompsahtavaan sisältöön saisi pienen viiveen niin, että se näyttäisi vain seulottua sisältöä tai muuten hieman viivästettyä. Sehän ei muutenkaan vain kopioi tietoa sokkona koodista, kun siinä ei näytetä syntymäpäiviä tai kuolinöitä, vaikka artikkelitekstissä ne ovatkin heti alussa. --Pxos (keskustelu) 2. marraskuuta 2019 kello 18.27 (EET)

Anonyymien muokkaajien estäminen poistaisi nopeasti paljon vandalismia. Taitaa kuitenkin olla vastoin WP:n periaatteita estää anonyymit muokkaajat joten siitä joutuu nyt kärsimään kaikki.. Ipr1 (keskustelu) 3. marraskuuta 2019 kello 22.57 (EET)

Outo punalinkki[muokkaa wikitekstiä]

Minulla näkyy sivun Wessex "tämä artikkeli" -mallineessa punalinkkinä täsmennyssivun linkki. Se sivu on kuitenkin olemassa ja sinne pääsee punalinkkiä klikkaamalla. Koodi kuitenkin väittää että "sivua ei ole" ja "redlink=1". Muokkaustilassa linkki muuttuu siniseksi. --Savir (keskustelu) 3. marraskuuta 2019 kello 22.23 (EET)

Entä nyt?--MAQuire (keskustelu) 3. marraskuuta 2019 kello 22.27 (EET)
Nyt se näkyy oikein. Olisi hyvä olla yleistä tietoa, miten tuollaisen syntymisen voi välttää. --Savir (keskustelu) 3. marraskuuta 2019 kello 22.30 (EET)
Refreshiä selaimessa (usein F5) auttaa, eipä tuota erityisemmin välttää voi jos selain ei hoksaa sivun muuttumista ja uudelleen lataamisen tarvetta. Ipr1 (keskustelu) 3. marraskuuta 2019 kello 22.54 (EET)
Tokihan selain huomasi sivun muuttuneen, muutenhan se ei olisi sitä tänään uudistettua TA-mallinetta näyttänytkään vaan vanhan mallineen monen kuukauden takaa. Täsmennyssivu oli sitä paitsi jo olemassa kun muokkaaja kävi päivittämässä TA-mallineen. Katsoin sivua myös Google Chromella, jolla en koskaan aiemmin sitä sivua ollut katsonut, ja punalinkki sielläkin oli. --Savir (keskustelu) 3. marraskuuta 2019 kello 23.00 (EET)
Tässä tapauksessa oli kyllä jotain erikoista, koska ikinä minulle ei ole tällaista ilmiötä tapahtunut, vaikka en koskaan painele F5:ttä. --Savir (keskustelu) 3. marraskuuta 2019 kello 23.04 (EET)
Luultavimmin WP:n taustaohjelmisto, joka tuottaa wikisivusta HTML:ää, ei hoksannut tarvetta päivittää sivua kun tuo kohde on lisätty. Yleensä sivun avaaminen muokattavaksi ja tallentaminen uudestaan pakottaa päivityksen. Ipr1 (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 12.29 (EET)

Koodi?[muokkaa wikitekstiä]

Savitaulun alussa toisenkielisen nimen perässä on koodi, joka varmaan esittää jotain. En.wikissä on sama. Selain Firefox. --Abc10 (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 10.50 (EET)

Mikäli englanninkieliseen Wikisanakirjaan on luottamista kyseessä on akkadinkielinen kirjoitusmerkki sanalle tuppu, jonka merkityksiä ovat esimerkiksi savitaulu ja kirje. --MiPe (wikinät) 4. marraskuuta 2019 kello 12.43 (EET)
Mitenkäs nuo saikaan näkyviin, minulla ei näy kunnolla. Vaatiiko se jonkin ylimäräisen sovelluksen lataamista vai onko mahdollista säätää omia asetuksiaan riittävästi? --Höyhens (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 13.06 (EET)
Jokin fontti pitää asentaa, riippuu käyttiksestä, etsi "Unicode Fonts for Ancient Scripts". Edit: Googlen noto-fontti taitaa toimia [2]. Ipr1 (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 14.51 (EET)

Google Code-In will soon take place again! Mentor tasks to help new contributors![muokkaa wikitekstiä]

Hi everybody! Google Code-in (GCI) will soon take place again - a seven week long contest for 13-17 year old students to contribute to free software projects. Tasks should take an experienced contributor about two or three hours and can be of the categories Code, Documentation/Training, Outreach/Research, Quality Assurance, and User Interface/Design. Do you have any Lua, template, gadget/script or similar task that would benefit your wiki? Or maybe some of your tools need better documentation? If so, and you can imagine enjoying mentoring such a task to help a new contributor, please check out mw:Google Code-in/2019 and become a mentor. If you have any questions, feel free to ask at our talk page. Many thanks in advance! --Martin Urbanec 5. marraskuuta 2019 kello 09.28 (EET)

Puolipiste lokitietorivin alussa[muokkaa wikitekstiä]

Muokkauslistalla merkinnät alkavat puolipisteellä. Näyttää rumalta ja sekavalta. Tyyliin

; 9. marraskuuta 2019 kello 13.03 ero historia

2001:14BA:984A:F200:0:0:0:8EA 9. marraskuuta 2019 kello 13.07 (EET)

Niin on: phab:T233649. Stryn (keskustelu) 9. marraskuuta 2019 kello 13.10 (EET)
Luulin jo painaneeni taas väärää nappia. --Höyhens (keskustelu) 9. marraskuuta 2019 kello 18.29 (EET)

Rikkinäinen viite[muokkaa wikitekstiä]

Mikä rikkoo viitteen tässä: [3].--Urjanhai (keskustelu) 9. marraskuuta 2019 kello 21.45 (EET)

Rivinvaihto kesken nimekkeen. Korjattu --Abc10 (keskustelu) 9. marraskuuta 2019 kello 21.52 (EET)
Kiitos.--Urjanhai (keskustelu) 9. marraskuuta 2019 kello 21.53 (EET)

Mallineiden tuottaman luokituksen estäminen muualla kuin artikkeleissa[muokkaa wikitekstiä]

Osa mallineineista tuottaa artikkeleihin luokituksen automaattisesti esimerkiksi taksomallineet eliön uhanalaisuuden perusteella. Toisinaan työstän sellaisia sivuja hiekkalaatikollani ja siellä ole keskeneräinen artikkelinraakile luokittuu. Onko olemassa "taikasanaa", jonka voin laittaa hiekkalaatikkoon tämän estämiseksi tai voiko mallineita muuttaa siten, että luokka tulee vain artikkeliavaruuden sivuihin? --MiPe (wikinät) 17. marraskuuta 2019 kello 17.47 (EET)

Mallineeseen voi lisätä luokkien yhteyteen koodin {{#if:{{NAMESPACE}}||[[Luokka:Jotain]]}}, jolloin ne tulevat vain artikkeleihin. 01miki10 (keskustelu) 17. marraskuuta 2019 kello 17.59 (EET)
Toimiiko tuo 01miki10:n if-koodi muuten? Eikös if-vaadi todella tyhjää merkkijonoa ja tulkitse nollaa epätyhjäksi? Siis taikasana "NEIMSPEIS" palauttaa artikkeliavaruudessa arvon "0", mutta se ei ole tyhjä vaan tekstimerkki "0", joten #if ei tajua sitä tyhjäksi vaan kohtelee sitä kuin mitä tahansa muutakin nimiavaruusarvoa (0...999). --Pxos (keskustelu) 17. marraskuuta 2019 kello 20.53 (EET)
Käsittääkseni {{NAMESPACE}} palauttaa nimiavaruuden nimen, ja pääavaruudessa se on tyhjä. {{NAMESPACENUMBER}} olisi 0. 01miki10 (keskustelu) 17. marraskuuta 2019 kello 21.58 (EET)
Tosiaan, sekoitin taikasanat. Käytän itse noita numeroita, koska ne ovat yksiselitteisiä. Nimiavaruuden nimet voivat muuttua translaatiossa ja kukapa tietää, mitä ne ovat vaikkapa puolaksi. Meilläkin artikkelinimiavaruuden virallinen nimi on " ", mutta sen näyttönimi on (Tietosanakirja-artikkelit). En-wikin ohjeessa näkyy suosittavan tarkempaa #ifeq-funktiota, joka tutkii kunnolla, onko nimiavaruus tosiaan numero nolla ja sitten luokittelee sivun. Siellä ei luoteta vain yksinkertaiseen tyhjyystestiin, joka kenties voi olla virhealtis vaikka onkin varmaan sinänsä siisti ja vienee vähemmän prosessoriaikaa. --Pxos (keskustelu) 18. marraskuuta 2019 kello 15.08 (EET)
Englanninkielisessä Wikipediassa on asiasta kokonainen ohjesivu Wikipedia:Category suppression, jossa annetaan ohjeita. En jaksanut edes selailla sitä, mutta vaikuttaa pitkältä ja kattavalta. --Pxos (keskustelu) 17. marraskuuta 2019 kello 20.50 (EET)

Poistettujen sivujen vertailun tutkiminen tuottaa vakavan sisäisen virheen[muokkaa wikitekstiä]

Vakava virhe, jonka tyyppi on ”InvalidArgumentException”

Yritin nähdä poistetun sivun revisioiden välisen diffin [4] (vain ylläpitäjille toimiva linkki) niin saan vain punertavan värisen "Sisäinen virhe" lootan jonka sisällä teksti "[XdOQIApAIDEAAKdnkBEAAACK] 2019-11-19 06:48:01: Vakava virhe, jonka tyyppi on ”InvalidArgumentException”" jni (k) 19. marraskuuta 2019 kello 08.53 (EET)

Kappas, näyttäisi vikaa olevan muissakin wikeissä: phab:T237709. Stryn (keskustelu) 19. marraskuuta 2019 kello 08.56 (EET)
Huomasin saman asian noin viikko sitten. Onneksi on mahdollista kuitenkin tutkia yksittäisten versioiden sisältöä, vaikka niiden keskinäisten erojen tarkastelu onkin rikki. Tekstin voi molemmista versiosta kopioida vaikka johonkin teksinkäsittelyohjelmaan ja tehdä siellä kahden asiakirjan välisen vertailun. --Pxos (keskustelu) 19. marraskuuta 2019 kello 15.54 (EET)
Kirjaan muistiin, että tämä sisäinen virhe esiintyi vielä joulukuun alkupuolella (suunnilleen 7.–8. päivä muistaakseni), mutta tänään 11. joulukuuta huomasin, että se on korjattu. --Pxos (keskustelu) 11. joulukuuta 2019 kello 15.06 (EET)

Esikatselun muuttaminen pakolliseksi esivaiheeksi vapaaehtoisesti pienoisohjelmalla?[muokkaa wikitekstiä]

Olen ollut huomaavinani, että joidenkin käyttäjien olisi syytä tarkastella esikatselussa muokkauksiaan ennen julkaisemista. Itsekin painan toisinaan julkaise-nappulaa, vaikka olisi ollut hyödyksi tarkastaa kommentti taikka artikkelimuokkaus virheiden varalta etukäteen eikä jälkikäteen. Onkohan mahdollista luoda halukkaiden käyttöön (Asetuksiin) sellaista pienoisohjelmaa tai koodinpätkää, joka pakottaisi esikatseluvaiheen ennen julkaisemista? Tämän saisi käyttöön halutessaan. Siis kun painaa Julkaise-nappia, se tuottaisi kysymyksen "Haluatko tosiaan julkaista vai olisiko vielä syytä katsella?" taikka Julkaise-nappi ei toimisi, ennen kuin on käyty vähintään kerran esikatselunäkymässä. --Pxos (keskustelu) 20. marraskuuta 2019 kello 18.52 (EET)

Zh.wikipediassa on ilmeisesti kaikkien käyttäjien pakko esikatsella muutos kerran ennen kuin sen saa julkaista. Mitenköhän se on sinne toteutettu? Jnovikov (ᛕᛈᛇᛕ∪ᛇᏖᛈᏞ∪) 24. marraskuuta 2019 kello 19.02 (EET)
Varmaan ne jotka tuosta eniten hyötyisivät (tai joiden kohdalla muut muokkaajat hyötyisivät) vapaaehtoisesti pakottaisivat itsensä tuon käyttäjiksi? jni (k) 24. marraskuuta 2019 kello 19.13 (EET)
Musta tuntuu että on muitakin kuin mandariinikiina, joisssa tämä tsekkauspakko on olemassa. Sehän vähentää toisaalta kirjautumisen merkitystä, mitä en pidä suotavana. Kiinan kirjoitus on niin meidän ajattelutavasta poikkeavaa, etten ossa sanoa miksi juuri siellä on tämä katsottu tarpeelliseksi. --Höyhens (keskustelu) 25. marraskuuta 2019 kello 03.01 (EET)

Jalkapalloilija2-mallineen päivityspäivämäärien näkyminen[muokkaa wikitekstiä]

Osaako joku selittää, miksi Jalkapalloilija2-malline näyttää siihen kirjoitetun päivitysajankohdan eli kentät seurapäivitys ja mjpäivitys useimmissa artikkeleissa mutta joissakin ei? Esimerkiksi artikkeleissa Eric Bailly ja Muhamed Bešić päivitysajankohdat näkyvät infolaatikon alaosassa siten kuin pitääkin mutta artikkelissa Nemanja Matić taasen ei. Ongelman olen havainnut jo kauan sitten ja hämärä mielikuva on, että se saattaisi esiintyä myös Jalkapalloilija-mallineessa. --Lax (keskustelu) 4. joulukuuta 2019 kello 00.36 (EET)

Jalkapalloilija2-mallineessa pitää olla ottelut1-parametri täytettynä, jotta nuo mainitsemasi kentät tulostuvat mallineeseen. Tuossa Jalkapalloilija-mallineessa taas pitää olla täytettynä parametri "ottelut(maalit)". --Atraie (keskustelu) 4. joulukuuta 2019 kello 02.49 (EET)
Katos vaan, aika velmu temppu. Kiitos tiedosta! Ehkä tuon nyt sietää, kun tietää, miten sen voi kiertää. Edelleenkin hyvin hämärä muistikuvani kuitenkin on, että maaotteluidenkaan päivitysajankohta ei tulostu vaikka maaotteluissa olisi merkattuna ottelut ja maalit mutta jos ne sarjaotteluista puuttuvat, joten malline(et) voisi(vat) kaivata ainakin sellaista korjaamista, että tuollainen rajoittava ehto katsottaisiin erikseen sarjapeleille ja maaotteluille (jos sellainen ehto välttämättä edes halutaan pitää voimassa). --Lax (keskustelu) 4. joulukuuta 2019 kello 12.11 (EET)
Tuo Jalkapalloija-mallineen if-ehto on lisätty vuonna 2007. Jalkapalloilija2-mallineen ehto taas on ollut jo mallineen ensimmäisessä versiossa vuonna 2010. Kannattaa varmaan noiden ehtojen luojien kanssa keskustella, jos ehtoja haluaa muuttaa. Mutta jos noita tulostumattomia päivitysajankohtia haluaa korjailla artikkeleista, niin syöttämällä hakutoimintoon
hastemplate:Jalkapalloilija2 insource:/[ |]ottelut1[ =]*\|.*päivitys[ =]*[0-9]/
löytyy Jalkapalloilija2-mallinetta käyttävät artikkelit, joihin - ylempänä mainitusta syystä - ei tulostu päivitysajankohtaa eikä "Seurajoukkueuran tilastot kattavat vain kansalliset sarjat" -huomautusta (kirjoitushetkellä vain 19 artikkelia). Jalkapalloilija-mallinetta käyttävien artikkelien joukossa ei ainakaan kirjoitushetkellä ollut ei-tulostuvia päivitysajankohtia:
hastemplate:Jalkapalloilija insource:/[ |]ottelut\(maalit\)[ =]*\|.*päivitys[ =]*[0-9]/
--Atraie (keskustelu) 5. joulukuuta 2019 kello 22.21 (EET)

Ajankohtaista-osio ja päivitysongelma[muokkaa wikitekstiä]

Ajankohtaista-osion kohta "Artikkeliäänestykset ja -keskustelut" ei ole päivittynyt pitkään aikaan. Listassa on viikkoja sitten sulkeutuneita äänestyksiä, ja vastaavasti tuoreimmat äänestykset eivät näy. --Sblöbö (keskustelu) 5. joulukuuta 2019 kello 22.05 (EET)

Zache: saatko bottisi taas päivittämään tuota sivua? Stryn (keskustelu) 5. joulukuuta 2019 kello 22.07 (EET)
Muutin sen tulemaan Moduuli:Artikkeliäänestykset -moduulilla, niin nyt se on suurin piirtein reaaliaikainenkin. --Zache (keskustelu) 6. joulukuuta 2019 kello 12.54 (EET)

Kumoaminen Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet ja vastaavilla sivuilla[muokkaa wikitekstiä]

Miksei rollback ole käytössä tässä flow-kikkareessa? Mikä on paras tapa kumota sotkut kuten tämä teki: [5]? Kumous-työkalu ei toimi kun sotkua on monta muokkausta peräkkäin. Jouduin estämään käyttäjän "suoriltaan" tämän takia enemmän vahingon estämiseksi. @Nitraus ilmeisesti kopioi vanhan tekstin käsipelillä tähän takaisin, mutta onko muuta keinoa? jni (k) 13. joulukuuta 2019 kello 09.49 (EET)

Sain tehtyä sen käyttämällä kumoustoimintoa kaksi kertaa. Ensin piti kumota uudempi sotku ja sitten vanhempi, mutta toisiaan yhdellä kumouksella tuo ei onnistunut. --Nitraus (wikinät) 13. joulukuuta 2019 kello 10.07 (EET)
Ok. Minäkin yritin tuota mutta uudemmallekin sotkulle tuli joku "kumousta ei voi suorittaa" tms. virheilmoitus. Ehkä tein sen samaan aikaan kuin sinä ja törmättiin siinä yhteen. jni (k) 13. joulukuuta 2019 kello 10.23 (EET)
Joo ensimmäisellä kerralla, kun yritin noita kumota, mullekin tuli tuo virheilmoitus. Ehkä kyseessä tosiaan oli päällekkäinen muutos. --Nitraus (wikinät) 13. joulukuuta 2019 kello 10.25 (EET)