Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Muiden kielten versiot näkymättömissä[muokkaa wikitekstiä]

Tässä ei näy linkkejä muihin kieliin, nissä kyllä näkyy "suomi". --Abc10 (keskustelu) 9. lokakuuta 2020 kello 17.05 (EEST)

Minulla näkyy. Putsari (keskustelu) 9. lokakuuta 2020 kello 17.09 (EEST)
Jos tarkoitat tuota vasemmalla olevaa "Muilla kielillä" juttua, niin kyllä näkyy. --4shadoww (keskustelu) 9. lokakuuta 2020 kello 17.11 (EEST)
Nyt näkyy minullakin. Outo ilmiö, sillä kun ei näkynyt, menin kolmeen muuhun versioon ja tulin niiden kautta fi.wikiin, eikä näkynyt. Jäänee arvoitukseksi. --Abc10 (keskustelu) 9. lokakuuta 2020 kello 17.41 (EEST)
Tuo oli luultavasti jonkinlainen välimuistiongelma. Sivulla Wikipedia:Purge kuvattu ”null edit” yleensä auttaa. –Kooma (keskustelu) 9. lokakuuta 2020 kello 19.10 (EEST)
Siinä sitten hetken päästä sattui muitakin outoja ja ennenkokemattomia ilmiöitä, joita en käy kuvaamaan. --Abc10 (keskustelu) 9. lokakuuta 2020 kello 20.03 (EEST)
Palvelimien päivitys vie joskus kauankin. Siitä asiasta on samanlaisia kokemuksia. --Höyhens (keskustelu) 9. lokakuuta 2020 kello 20.47 (EEST)
Ja kaikki uskovat, eli siis kukaan ei usko. --195.237.90.72 9. lokakuuta 2020 kello 20.50 (EEST)
Ei näy Josef Škodan kielilinkit, eikä esim. BPF:n kielilinkit. Ei auta purget eikä null-editit. Muissa wikipedioissa joissain näkyy ja joissain ei, esim. Josef Škodan kielilinkit näkyy es-wikissä mutta ei fr-wikissä. --Anr (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 02.18 (EEST)
Itselläni näkyy kyllä kaikissa kieliversioissa linkit.--MAQuire (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 02.26 (EEST)
Painelin satunnainen artikkeli -linkkiä, ja ei muuten näy kielilinkit missään artikkelissa tällä hetkellä. Kirjautumattomana toisella selainprofiililla näkyy. --Anr (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 02.39 (EEST)
Samoin näkyy kielilinkit, kaikilla selaimilla, joita on asennettuna (Chrome, Firefox, Opera, Edge). Mystistä. Katsoin sekä muutaman satunanisen artikkelin että Josef Škodan eri kielillä.--Htm (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 08.05 (EEST)

Artikkelissa Elvis (nimi) ei näkynyt äsken kielilinkkkiä interwikiin en:Elvis (name) vaikka toisin päin näkyi. Sillä välin kun kirjoitin kommenttia tänne, linkki olikin ilmestynyt.--Urjanhai (keskustelu) 17. marraskuuta 2020 kello 22.28 (EET)

Olen huomannut että siinä menee hetki kun se näkyy. Minulle ainakin tulee heti kielilinkit näkyviin kun menen muokkaamaan wikitekstiä ja julkaisen muutokset. --AinScept (keskustelu) 17. marraskuuta 2020 kello 22.37 (EET)
Tein kokeeksi tyhjän muokkauksen, jota neuvotaan joskus tekemään, mutta se ei vaikuyttanut heti, t56iedä sitten vaikuttiko viiveellä.--Urjanhai (keskustelu) 17. marraskuuta 2020 kello 22.42 (EET)

Ctrl+c-ongelma[muokkaa wikitekstiä]

Kun kopioin artikkelin Völuspá otsikon ja siirsin sen toisaalle artikkeliluonnokseen kirjoittamani sanan Voluspa päälle toiminnolla Ctrl+v, ö-kirjain muuttui o-kirjaimeksi, eli tulos oli "Voluspá". Onko ongelma käyttöjärjestelmässä, selaimessa vai Wikipediassa ja mitä sille mahdollisesti voisi tehdä? Sivuhuomautuksena, että haku Ctrl+f ei myöskään osaa erottaa o- ja ö-kirjaimia. --Abc10 (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 08.47 (EEST)

En tuosta kopiointiongelmasta ole varma, mutta selaimen haku ei varmaan missään selaimessa erottele ääkkösiä tai edes aksentteja (ei Wikipediassa eikä muillakaan sivustoilla). --PtG (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 08.52 (EEST)
Sikäli kummallista, että ongelma tuli silmiini vuonna 2020, kun Firefoxia olen käyttänyt noin 15 vuotta, mutta ehkä näin. Kokeilin myös Operaa, ja siinä o ja ö löytyvät erikseen, mutta sehän onkin skandinaavinen ja tarve öökkösten tunnistamiselle on selkäytimessä. --Abc10 (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 09.10 (EEST)
Kun Turun lähellä on paikka nimeltä Hakkinen, niin googlekin tarjoaa sillä haettaessa pelkkää Mika Häkkistä paitsi jos syöttää "Hakkinen -Häkkinen". Jos sitten hakutuloksista, joissa on Hakkinen hakee firefoxin etsi-toiminnolla sanaa "Häkkinen" tai päinvastoin, niin ei se tosiaan niitä näytä kykenevän erottamaan.--Urjanhai (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 09.14 (EEST)
Googlen tulokset ovat tosiaan ravostuttavia, joskus monta sivua pelkkiä mainoksia asian vierestä tai ei edes vierestä, eikä tilanne hakukonetta vaihtamalla parane. --Abc10 (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 09.18 (EEST)
En saanut CTRL+C-ongelmaa toistettua Firefoxilla. CTRL+F-ongelman saa korjattua laittamalla päälle Match diacritics -valinnan. --Crt 16. lokakuuta 2020 kello 09.38 (EEST)
Kerrotko vielä missä tuo Match diacritics on ja vielä suomenkielisessä versiossa. Olen sellaista turhaan etsinyt. --Abc10 (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 09.46 (EEST)
Match diacritics löytyy siitä hakupalkista, joka aukeaa selaimessa CTRL+F-painalluksen jälkeen. --Crt 16. lokakuuta 2020 kello 09.53 (EEST)
Suomeksi se on ilmeisesti nimellä Erota tarkkeet ja se on minulla siinä huomioidaanko kirjainkoko -valinnan vieressä. --Zache (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 09.58 (EEST)
Kiitos molemmille. Sitäkin riviä olen katsellut vuodesta toiseen, ja vasta nyt näen, että siinä lukee Erota tarkkeet (ja myös Kokonaiset sanat). --Abc10 (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 10.01 (EEST)
Jos tuo ctrl+c ja ctrl+v tapahtuisi itselleni, niin kokeilisin itse ensin pystyykö ongelman toistamaan. Jos ei pysty, niin epäilisin ensin että olen vahingossa ctrl+v:n sijaan painanut ctrl+c toistamiseen jolloin korvattava sana (tässä tapauksessa aksentiton sana) onkin leikepöydällä. Tuo meinaan on itselläni sen verran yleinen typo, että tuskin olen ainoa joka typottaa samalla tavoin. --Zache (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 09.19 (EEST)
Leikepöytäongelma on tuttu, mutta kyse ei ollut siitä, koska a:n päällä oli kuitenkin aksentti. Mutta on mahdollista että olenkin kopioinut artikkelista muinaisnorjan version jossa on kyllä kiemura o:n alla, enkä huomannut sitä kun ihmettelin ö:töntä versiota. Toivottavasti ongelma oli siinä. --Abc10 (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 09.46 (EEST)

Siteviews Analysis luokittain[muokkaa wikitekstiä]

Onko mahdollista rajata luetuimpien artikkelien hakuja luokittain? Tarkoitan, että voinko jollakin työkalulla hakea vaikkapa fi.wikipedian luokkien elokuva tai taide katsotuimpia sivuja ja analytiikkaa? Asia kiinnostaa, sillä pohdiskelen tonnikerhon ideaa. -- Rakkaus-muki-2 (keskustelu) 23. lokakuuta 2020 kello 14.07 (EEST)

Luokkasivun vasemmassa linkkipalkissa on linkki "Luokan liikenne". Sen kautta pääsee katsomaan luokan artikkelien luetteloa käyntimäärien mukaan järjesteltynä. Palaamalla "Suorita toinen haku" -linkillä haun asetussivulle voi mukaan sisällyttää myös luokan alaluokkien kaikki artikkelit. Siinä täytyy samalla muistaa kopioida ja liittää luokkasivun url hakukenttään. --Savir (keskustelu) 23. lokakuuta 2020 kello 15.49 (EEST)
Ja jotta tuo "Luokan liikenne" -linkki näkyy luokkasivuilla vasemmassa linkkipalkissa, pitää olla asetuksista kohta "Lisää vasemmalle palkkiin linkkejä ulkoisiin työkaluihin" ruksittuna. Vaihtoehtoisesti myös luokkien oikeassa yläkulmassa olevasta "Luokan ulkoiset työkalut" -boksista löytyy "Luokan liikenne" -linkki. --Atraie (keskustelu) 23. lokakuuta 2020 kello 16.03 (EEST)
Kiitos kummallekin! Loistavaa! -- Rakkaus-muki-2 (keskustelu) 23. lokakuuta 2020 kello 16.44 (EEST)

Muilla kielillä[muokkaa wikitekstiä]

En nyt löytänyt pikaisesti katsomalla että tästä olisi keskusteltu tai en edes tiedä onko tätä muilla. Eli kun on "muilla kielillä" vasemmassa alakulmassa ja siellä näkyy niitä muita kieliversioita artikkelista. Kuitenkin siihen tulee aina kolme suositusta käännettäväksi harmaalla, esimerkiksi espanolia, magyaria ja nordfiiskia. En-wikissä tai muissakaan wikeissä ei heitä kolmea eri kieltä siihen, vaan pelkästään täällä. Pystyykö ne harmaat kieliehdotukset poistaa että se näyttäisi vaan ne versiot, joista on artikkeli? En ainakaan löytänyt asetuksista mitään. --AinScept (keskustelu) 26. lokakuuta 2020 kello 00.11 (EET)

Missä artikkelissa näkyy noin, vai näkyykö sinulla kaikissa? --Linkkerpar 26. lokakuuta 2020 kello 01.22 (EET)
Olen havainnut saman kuin AinScept, en yleensä kovin tarkkaan katsele niitä kielilinkkejä, mutta ihan hiljattain huomasin tuon. Nyt kokeeksi avasin artikkelin Luettelo Mikkelin julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä ja siinä ehdotetaan käännettäväks kielelle englanti. Klikkailin siitä eteenpäin ja esim. artikkeli Kurkijoki on olemassa ruotsin ja eestinkielisissä Wikipedioissa ja ehdotetaan käännettäväksi englanniksi. Mulla oli poikkeuksellisesti visuaalinen muokkain päällä, otin sen äsken pois ja edelleen on käännösehdotus patsasartikkelissa. En minäkään löytänyt asetuksista mitään enkä muista havainneeni keskustelua tai ilmoituksia.--Htm (keskustelu) 26. lokakuuta 2020 kello 07.01 (EET)
Itsellä ei vastaavaa näy, onko beta-ominaisuudet automaattisesti käytössä asetuksissa? Ipr1 (keskustelu) 26. lokakuuta 2020 kello 07.27 (EET)
Ei minulla mäy. Kävin kaikki asetukset läpi ja siellä ”Beta-ominaisuuksien” välilehdellä on viimeisenä ”Sisällön kääntäminen” mutta minulla ei ole tuo päällä. Voisikohan teillä olla se päällä?
Sellainen on häirinnyt että aina kun avaan artikkeli avarudessa muokkausikkunan uutta artikkelia varten niin Wikipedia tarjoaa että voin kääntää sivun. En ole vielä keksinyt että miten sen saa pois päältä. Todella ärsyttävää että tuollaista tarjotaan kun en halua ikipäivänä käntää niitä koneela. Kun tein tunnuksen niin silloinkin Wikipedia tarjosi minulle kääntämistä ja kokeilin sitä. Oli niin hirveää jälkeä että varmuuden vuoksi kaadoin selaimen ja kirjauduin uudestaan sisään ettei varmasti vahingossakaan tallennu minnekään :D. --Linkkerpar 26. lokakuuta 2020 kello 07.29 (EET)
Tuo asetus tuntuisi tosiaan vaikuttavan niihin harmaisiin linkkeihin. Täällä kerrotaan, millä logiikalla ehdotettavat kielet valitaan: mw:Content translation/Documentation/FAQ#How are the gray interlanguage links added to the interlanguage links list? --Silvonen (keskustelu) 26. lokakuuta 2020 kello 07.35 (EET)
Oli, poistin ruksin ja käännösehdotukset hävisivät. Kiitos.--Htm (keskustelu) 26. lokakuuta 2020 kello 07.40 (EET)
Noni joo se oli päällä, kiitoksia. --AinScept (keskustelu) 26. lokakuuta 2020 kello 08.23 (EET)

Esimerkki federoidusta SPARQL kyselystä[muokkaa wikitekstiä]

Tein Commonsia varten esimerkin siitä miten tehdään monesta eri tietolähteestä tulevaa dataa yhdistävä SPARQL-kysely. Allaoleva kysely siis käyttää Wikimedia Commonsin, Wikidatan, Europeanan, Sophoxin ja Finton SPARQL-päätepisteitä siihen, että se hakee Commonsin luokat Europeanan asiasanoille. Muita käyttöesimerkkejä tälle voisi olla esimerkiksi numerotietojen haku esimerkiksi EU:n tilastotietokannoista.

Haku on tehty Commonsin hakupistettä vastaan joka Beta-vaiheessa vaatii kirjautumisen Wikimedia Commonsin kautta jotta saadaan kuormitus pysymään alhaisena. (Ts. pitää klikata kysyttäessä Commonsissa, että hakusivu saa tietää, että käyttäjä on käyttäjätunnus Zache tms.)

# Find Commons category suggestions for a Commons file using subjects stored in Europeana
# 1.) Read collection and identifier for M68435429 (File:Tervahovi_Oulu_1898_02.jpg)
# 2.) Read subjects in Finnish of photo defined by identifier from Europeana
# 3.) Translate subjects to YSO ontology using Finto-service. 
# 3.b) Note: Query is routed through Sophox.org, because there is no direct access from WCQS to Finto.
# 4.) Translate YSO items to Wikidata items using Wikidata and read Commons categories

SELECT * WITH {
 SELECT ?mediafile ?collection ?identifier ?europeana ?subject WHERE {
  
   # 1.) Read collection and identifier for M68435429 (File:Tervahovi_Oulu_1898_02.jpg)
   BIND(sdc:M68435429 as ?mediafile)   
   ?mediafile p:P195 ?collection_prop .
   ?collection_prop ps:P195 ?collection .
   ?collection_prop pq:P217 ?identifier
   
   # 2.) Read subjects in Finnish of photo defined by identifier from Europeana
   SERVICE <http://sparql.europeana.eu/> {
    ?europeana <http://purl.org/dc/elements/1.1/identifier> ?identifier .
    ?europeana <http://purl.org/dc/elements/1.1/subject> ?subject .    
   }
 }
} AS %europeana
WHERE {
 INCLUDE %europeana . 
 
 # 3.) Translate subjects to YSO ontology using Finto-service. 
 # 3.b) Note: Query is routed through Sophox.org, because there is no direct access from WCQS to Finto.
 SERVICE <https://sophox.org/sparql> {
  SERVICE <http://api.finto.fi/sparql> {
   ?yso skos:prefLabel ?subject ;
   skos:inScheme <http://www.yso.fi/onto/yso/>
  }
 } 
 # 4.) Translate YSO items to Wikidata items using Wikidata and read Commons categories
 BIND(REPLACE(STR(?yso), "http://www.yso.fi/onto/yso/p", "") as ?yso_number)
 SERVICE <https://query.wikidata.org/sparql> {
  ?wikidata wdt:P2347 ?yso_number .
  ?wikidata wdt:P373 ?commonscat 
 }
}

Kokeile

--Zache (keskustelu) 26. lokakuuta 2020 kello 09.04 (EET)

AbuseFilter notice: rmspecials() will no longer remove whitespace when used in filters[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language.

We are making a change to the AbuseFilter extension, which may impact the behavior of some existing filters. The rmspecials() function currently removes spaces in addition to special characters. We will change it such that it will only remove special characters. The existing rmwhitespace() can be used to remove spaces whenever applicable.

As reported on https://phabricator.wikimedia.org/P12854 we believe at least one filter on your wiki has been identified to use the rmspecials() function. Please consider updating these filters by wrapping rmspecials() inside rmwhitespace() like this: rmwhitespace(rmspecials(....))

We need you to update the relevant filters within 2 weeks of this notice. If one of the community members with proper access is volunteering to take this on, we ask them to please respond below and notify User:Huji in their response or in the edit summary. If we don't hear back from you within 2 weeks, Huji will edit the relevant filters on your wiki per the global abuse filter maintainer policy, to ensure the filters won't break once the change is implemented. Thank you for your consideration!

Best regards,

--User:Huji (keskustelu) 27. lokakuuta 2020 kello 01.48 (EET), sent via MediaWiki message delivery

Thanks, fixed. --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2020 kello 14.32 (EET)

Mallineen parametrin syöttö toisesta mallineesta[muokkaa wikitekstiä]

Olen tehnyt tietokantamallineen paralympialaiskaupungeista {{Paralympialaiskaupungit}}. Yritän sen käyttöä {{lippukuvake}} mallineen kanssa niin, että {{Paralympialaiskaupungit}} tulosta käytettäisiin {{lippukuvake}} parametrinä, kun ko. malline tuottaa maakoodin. {{Paralympialaiskaupungit|1960kmaa}} antaa tuloksen ITA. {{lippukuvake|ITA}} antaa Italia. Kuitenkin {{Lippukuvake|{{Paralympialaiskaupungit|1960kmaa}}}} malline kutsu ei toimi. Mitä teen väärin? Olen useita päiviä yrittänyt etsiä ohjetta löytämättä ratkaisuja.--Ptmies (keskustelu) 5. marraskuuta 2020 kello 13.43 (EET)

{{Paralympialaiskaupungit}}-mallineen switch-lause tulosti myös rivinvaihtoja joita tuo lippukuvake-malline ei ymmärtänyt syötteenä. Ratkaisin tuon nyt siten, että pyöräytin tulostuksen {{Trim}}-mallineen kautta jonka idea on se, että se poistaa syötteen alussa ja lopussa olevat "tyhjät" whitespace-merkit. (diffi) --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2020 kello 14.11 (EET)
Kiitoksia! --Ptmies (keskustelu) 5. marraskuuta 2020 kello 14.40 (EET)

Mobiilissa väärin näkyvät toccolours-mallineet[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin, että kaikki toccolours-luokkaa käyttävät navigaatiomallineet näkyvät artikkelien alussa mobiilissa aivan väärin eivätkä oikeassa yläkulmassa kuten pitää. Vaihtelin niiden luokkia infoboxeiksi. Kuinka yleinen tämä ongelma on, ja voisiko sen korjata muokkaamalla toccolours-luokkaa? --Savir (keskustelu) 8. marraskuuta 2020 kello 12.50 (EET)

Noita kustom-taulukoilla tehtyjä navigaatioita pitäisi päivittää {{Pystynavigaatio}}lle monissa kohdin jotta vastaavilta (ja useilta muilta) niitä riivaavilta ongelmilta vältyttäisiin. CSS-luokan muutos voi tilapäisesti auttaa mutta pitemmällä tähtäimellä tarvitsee enemmän muutoksia. Tuo havaitsemasi asia on vain yksi oire tarpeesta. Ipr1 (keskustelu) 17. marraskuuta 2020 kello 22.50 (EET)

Pylväsdiagrammi[muokkaa wikitekstiä]

Fiwikissä on käytetty ainakin kunta-artikkeleissa pylväsdiagrammia, jossa pylväät kurkottavat oikealle (Pylväsdiagrammi). Onko meillä pystyasentoisen pylväsdiagrammin mallinetta? En ole vielä sellaista löytänyt. Bongasin ruotsinkielisen wikin Stolpdiagramin, joka oli viehättävän näköinen. Eli, onko jo olemassa ja olisiko sille käyttöä?--J Hokkanen (keskustelu) 9. marraskuuta 2020 kello 13.20 (EET)

Malline:Kaavio löytyy. --Zache (keskustelu) 9. marraskuuta 2020 kello 13.42 (EET)
Kiitos, Z. En huomannut tuota, silmäilin diagrammeja jne.--J Hokkanen (keskustelu) 9. marraskuuta 2020 kello 16.24 (EET)

AWB päätunnuksella[muokkaa wikitekstiä]

Olen joitakin kertoja miettinyt, että voisin korjata esimerkiksi siirrosta jääneitä ohjauksia/linkkejä oikeisiin paikkoihin AWB:llä, mutta minulla ei ole AWB-tunnusta, enkä viitsisi sellaista hankkia, koska en haluaisi kirjautua ulos päätunnuksella jos ei ole pakko. Olen käyttänyt AWB:ta Commonsissa, jossa – kuten ainakin myös enwikissä – sen käyttämiseen tarvitsee vain vakuuttaa joku ylläpitäjä siitä, että osaa sitä käyttää ja ettei aio tehdä sillä mitään typerää. Ehdotan, että höllentäisimme AWB:n käyttöä niin, että sitä varten ei tarvitsisi toista tunnusta, vaan sitä voisi käyttää myös päätunnuksella, ja oikeudet saa pyytämällä (ja ylläpitäjä voisi luonnollisesti käyttää sitä omin luvin). Tarvittaessa voisimme ottaa käyttöön saman teknisen rajoitteen kuin enwikissä ja Commonsissa, joissa AWB:tä ei pysty käyttämään, ellei tunnus löydy tarkistuslistalta.

Bottikäytännön mukaan AWB tarvitsee toimintaansa bottilipun "mikäli AWB:llä tehdään satunnaista useammin muokkauksia (yli 50 muokkausta päivittäin tai säännöllisesti toistuvia muokkaussarjoja)", eli jos sillä vain korjaa silloin tällöin linkkejä, niin helpompaahan se olisi tehdä päätunnuksella, kuin tehdä sitä varten kokonaan toinen tunnus. -kyykaarme (keskustelu) 11. marraskuuta 2020 kello 22.01 (EET)

Mun mielestä ollaan tulkittu tuota käytäntöä siten, AWB-tunnus tarvitaan varsinkin jos käyttäjä tekee usein puoliautomaattisesti muokkauksia tahdilla useita muokkauksia minuutissa.. Eli oman kokemukseni mukaan ei olla seurattu satunnaista AWB-muokkaamista ennenkään millään tiukalla seulalla jos muokkausmäärä ei ole suuri eikä muokkauksista ole häiriötä. @Ejs-80, Lentokonefani: --Zache (keskustelu) 12. marraskuuta 2020 kello 15.13 (EET)
Täytyy myöntää että tämä on aika epäselvää itselleni, ja tuon "Suomenkielisessä Wikipediassa AWB:tä varten täytyy rekisteröidä ja hyväksyttää oma tunnus.", joka lukee AWB-sivulla, olen itse sinne lisännyt, koska niin olen ohjeista ymmärtänyt. Tuo sinun siteeraamasi kohta alkaa "Siitä huolimatta AWB on luokiteltu botiksi, jonka pitää noudattaa myös bottikäytäntöä, varsinkin..," eli minä ymmärrän nuo (kahdella eri sivulla olevat) ohjeet/säännöt niin, että sillä pitää aina olla oma tunnus, mutta se ei välttämättä tarvitse bottilippua. Wikipedia:Botit/AWB-sivulla luetellaan "kaikki suomenkielisen Wikipedian 4 hyväksyttyä AWB-tunnusta.", mistä taas ymmärrän, että muita AWB-tunnuksia ei ole kuin hyväksytyt AWB-tunnukset. kyykaarme (keskustelu) 12. marraskuuta 2020 kello 18.33 (EET)
No siis kirjoitetun käytännön mukaan tarvitsee olla AWB-tunnus, de-facto sitä ei kuitenkaan olla valvottu kuin tilanteissa joissa AWB:n käyttö on laajaa tai siitä on ongelmia. --Zache (keskustelu) 12. marraskuuta 2020 kello 18.58 (EET)

Update to ICU Unicode library[muokkaa wikitekstiä]

Trizek (WMF) 16. marraskuuta 2020 kello 16.53 (EET)

Poem: toivomus[muokkaa wikitekstiä]

Olen käyttänyt en.wikissä näkemääni <poem></poem>. Aiemmin se sisensi tekstin. Sen vaikutuksen määritys ilmeisesti tulee en.wikistä, koska en löydä sitä täältä. Pieni sisennys olisi hyvä. Voisiko sen tehdä tänne sellaisena? --Abc10 (keskustelu) 21. marraskuuta 2020 kello 16.33 (EET)

Jos oikein katsoin, niin enwikin jutut tekee sen kahdessa osassa. Ensimmäinen on sisennyksen tekevä sitaatti-malline ja sen sisällä on poem-tagit. Tein joka tapauksessa fiwikiin {{Runositaatti}}-mallineen joka toimii samalla tavalla kuin {{sitaatti}}-mutta se käärii tekstin Poem-tagien sisälle blockquoten sijaan. Zache (keskustelu) 21. marraskuuta 2020 kello 18.00 (EET)
Oikein hyvä. Kiitos. --Abc10 (keskustelu) 21. marraskuuta 2020 kello 18.22 (EET)

Kyseessähän on
      wikielämän laajennos
      sisentäjän apuväline,
      välinpitäjän lisävaruste,
      joka ompi toimintona
      eli toimii joten kuten.

--Pxos (keskustelu) 21. marraskuuta 2020 kello 17.03 (EET)

ListeriaBot:n päivitys[muokkaa wikitekstiä]

user:ListeriaBot:ia ({{Wikidata-lista}}) päivitetään parhaillaan uuteen versioon. Päivityksen aikana osa sen päivittämistä listoista ei toimi kunnolla. Mikäli listaa käytetään artikkelissa, niin sen voi poistaa väliaikaisesti näkyviltä. Mikäli lista on projektisivulla paras tapa on odotella jonkin aikaa kunnes tilanne vakiintuu. Haaste botin päivityksessä on, että sillä on tehtynä yli 70000 listaa eri wikeissä ei ole mahdollista varmistaa etukäteen, että kaikki toimisivat varmasti ennen päivitystä joten ongelmia ratkotaan sitä mukaa kun niitä ilmenee.

Käsittääkseni kaikki fiwikissä näkyvät ongelmat ovat tällä hetkellä jo tiketeinä lukuunottamatta muutamaa ongelmaa joiden varsinainen syy on fiwikin SPARQL-kyselyissä eikä botissa. Esimerkiksi suojeltujen rakennusten tyyppi-kentässä näkyvä URL-osoite on fiwikin SPARQL-kyselystä johtuva. Joka tapauksessa jos tulee vastaan ongelmia, niin niistä voi ilmoitella vaikka tämän otsikon alle. --Zache (keskustelu) 21. marraskuuta 2020 kello 22.43 (EET)

Omat muokkauspainikkeet[muokkaa wikitekstiä]

Loin itselleni oman JS-tyylitiedoston (Käyttäjä:Maantietäjä/common.js) sen vuoksi, että saisin omat muokkauspainikkeet (eli koodi on otettu järjestelmäviestistä Edittool.js). Halusin tyylitiedoston avulla muokkauspainikkeisiin ainaKin mallineen auktoriteettitunnisteet ja se tuli sinne, ja kyllä toimiikin. Mutta en jaksaisi jokaisella muokkauskerralla kirjoittaa yhteenvetokenttään erikseen sitä mitä olen tehnyt, eli "auktoriteettitunnisteet", vaan että yhteenveto tulisi automaattisesti muokkauspainiketta painamalla. Niin kuin esimerkiksi mallineessa Test, joka kirjoittaa yhteenvetokenttään automaattisesti "Ensimmäinen huomautus". Kokeilin tätä yhteenvetoasetusta itsekin, ja onnistuin, mutta sitten auktoriteettitunnisteet menivät jopa luokkienkin alapuolelle ja auktoriteettitunnisteiden täytyy olla aakkostuksen ja tynkämallineen yläpuolella ja navigaatiomallineen alapuolella, eli ei siellä luokkien alla. Osaisiko joku auttaa tässä tai jos haluaa, niin muokata tyylitiedostoani siten, että yhteenvedossa lukisi "auktoriteettitunnisteet" automaattisesti sitä muokkauspainiketta painamalla? --Maantie (k) 29. marraskuuta 2020 kello 14.14 (EET)