Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opastuspiste 711-noborder.svg
Chat bubbles.svg
Wikipedia-law.png
Edit-find-replace.svg
Preferences-system.svg
Tekniikka
Copyleft.svg
Newspaper.svg
Nuvola apps filetypes.svg


Developer Wishlist Survey: propose your ideas[muokkaa wikitekstiä]

At the Wikimedia Developer Summit, we decided to organize a Developer Wishlist Survey, and here we go:

https://www.mediawiki.org/wiki/Developer_Wishlist

The Wikimedia technical community seeks input from developers for developers, to create a high-profile list of desired improvements. The scope of the survey includes the MediaWiki platform (core software, APIs, developer environment, enablers for extensions, gadgets, templates, bots, dumps), the Wikimedia server infrastructure, the contribution process, and documentation.

The best part: we want to have the results published by Wednesday, February 15. Yes, in a month, to have a higher chance to influence the Wikimedia Foundation annual plan FY 2017-18.

There's no time to lose. Propose your ideas before the end of January, either by pushing existing tasks in Phabricator or by creating new ones. You can find instructions on the wiki page. Questions and feedback are welcome especially on the related Talk page.

The voting phase is expected to start on February 6 (tentative). Watch this space (or even better, the wiki page) - SSethi_(WMF) January 21st, 2017 3:07 AM (UTC)

Developer Wishlist Survey: Vote for Proposals[muokkaa wikitekstiä]

Almost two weeks ago, the Technical Collaboration team invited proposals for the first edition of the Developer Wishlist survey!

We collected around 77 proposals that were marked as suitable for the developer wishlist and met the defined scope and criteria. These proposals fall into the following nine categories: Frontend, Backend, Code Contribution (Process, Guidelines), Extensions, Technical Debt, Developer Environment, Documentation, Tools (Phabricator, Gerrit) and Community Engagement.

Voting phase starts now and will run until February 14th, 23:59 UTC. Click here on a category and show support for the proposals you care for most. Use the 'Vote' and 'Endorse' buttons next to a proposal to do so.

What happens next?
Proposals that will gather most votes will be included in the final results which will be published on Wednesday, February 15th. These proposals will also be considered in the Wikimedia Foundation’s annual plan FY 2017-18 - SSethi_(WMF) (talk) 04:41, 6 February 2017 (UTC)

Malline:Fossilworks[muokkaa wikitekstiä]

Tein mallineen {{Fossilworks}}, jonka on tarkoitus olla yhtenäinen viite Paleobiology Databasen portaaliin Fossilworksiin, jota käytetään lähteenä yli sadassa artikkelissa.--Parantaja asiantuntija (keskustelu) 10. helmikuuta 2017 kello 18.49 (EET)

Hyvin kirjoitetut ohjeet muuten. Siivosin sitä sen verran, että muutin kaikki parametrit pienellä kirjoitetuksi, koska enemmistössä fiwikin mallinteita ne ovat siten. Sen lisäksi lisäsin templatedata-määritykset jolloin malline näkyy nätisti lomakkeena siinä kun malline lisätään tai sitä muokataan. Lisäksi sellainen neuvo, että kun muokkaat alasivulla olevaa ohjetta, niin muutokset tulevat näkyviin vasta kun olet klikannut mallineessa sitä "päivitä" -nappia. Tämä johtuu siitä, että mediawiki päivittelee sivuja pikkasen viiveellä joten jos haluaa muutoksen näkymään heti, niin silloin se pitää käsin tehdä tai näkee vain vanha välimuistissa olevan kopion. --Zache (keskustelu) 10. helmikuuta 2017 kello 19.04 (EET)
Selvä ja kiitos neuvoista, mutta nyt kun tässä kokeilin mallinetta, niin ID ei toimi vaan tekee tällasen linkin: http://fossilworks.org/?a=taxonInfo&taxon_no={{{id}}} . --Parantaja asiantuntija (keskustelu) 10. helmikuuta 2017 kello 19.19 (EET)
Antilope ehti korjata, olin kirjoittanut Id isoilla ennen kuin vaihdoit sen.--Parantaja asiantuntija (keskustelu) 10. helmikuuta 2017 kello 19.22 (EET)

Muutoksia mallineeseen[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko hyvä idea muuttaa taksoni-parametrin niin että kopioidaan koko otsikko ja piilotetaan se Id viitteestä. Nyt se näyttää vähän oudolta kyllä. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 12. maaliskuuta 2017 kello 09.58 (EET)

Siis poistetaan automaattinen kursivointi, ja piilotetaan id valmiista viitteestä. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 12. maaliskuuta 2017 kello 10.00 (EET)
Tein muutokset. Joku saattoi mennä väärin kun puhelimella enkä tietokoneella rämpläsin. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 12. maaliskuuta 2017 kello 10.12 (EET)

Sivu on kadonnut[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Wikiprojekti:Lappeenrannan Wikikoulutus ohjaa sivulle Wikiprojekti:Lappeenrannan Wikikoulutus, jota ei ole olemassa. Mitähän tässä on tapahtunut? Stryn (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 20.56 (EET)

Enpä tiedä mahtaisko olla joku bugi mediawikissä, tai joku välimuisti juttu. --4shadoww (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.02 (EET)
Vastaan itselleni: Wikiprojekti:Lappeenrannan Wikikoulutus on siirretty artikkelinimiavaruuteen (Wikiprojekti:-etuliite hämää), ennen kuin Wikiprojekti-nimiavaruus otettiin käyttöön. Nyt kun Wikiprojekti-nimiavaruus on käytössä, niin artikkeliavaruuden Wikiprojekti:-etuliite ei enää toimikaan, ja sivu on jotenkin hukkunut. Teenpä ilmoituksen Phabricatoriin. Stryn (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.04 (EET)
phab:T157994. Stryn (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.23 (EET)
Se olikin nopea korjaus! Oli muutama muukin sivu jäänyt väärään nimiavaruuteen. Stryn (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.25 (EET)
Eipä ollutekaan muita. Vaan nuo loput listalle olivat vain linkkejä (pagelinks), jotka linkittivät artikkeliavaruuteen. Stryn (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.29 (EET)
Ainakin löysin toimivan diffiketjun vaikka en sivuhistoriaa. Uusimman version muokkaustilasta voi sisällön keikata-piimätä talteen. --Pxos (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.06 (EET)
Sellainen sivurata, että tämä voi olla kontraindikaatio Metasivu-nimiavaruuden poistamisen kannalta. Suomeksi: ei pidä koskaan poistaa käytössä olleita avaruuksia. Tyhjät joukot eivät haittaa, mutta jos nimiavaruus poistetaan, niin vanhat versiot ja ohjaukset voivat mennä aivan tilttiin. --Pxos (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.11 (EET)

Ohjaava nuoli muokkausyhteenvedossa[muokkaa wikitekstiä]

Kuinka muokkaushistorioissa usein oleva sininen nuoli oikeastaan luodaan ja onko sillä jokin erityinen nimitys? Siis esim. artikkelissa "Suomi" on muokattu kappaletta "Nimi" ja yhteenvedossa on sininen nuoli välittömästi vaaleanharmaana näkyvän "Nimi"-termin vasemmalla puolen, ja nuolta klikkaamalla pääsee suoraan mainittuun kappaleeseen. En ole löytänyt mistään ohjetta kyseisen nuolen luomiseen. -- Drefer (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.41 (EET)

Nuoli tulee automaattisesti artikkelihistoriaan, kun muokkaat tiettyä osiota sivusta, etkä koko sivua. Stryn (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.46 (EET)
Jos muokkaat sivun alaotsikkoa siten että olet mennyt muokkaustilaan alaotsikon muokkaa wikitekstiä -linkistä, niin se nuoli tulee automaattisesti. =-merkeillä wikikoodatut otsikot ovat automaattisesti ankkurikohtia, johon yhteenveto linkittää automaattisesti tiettyyn sivun kohtaan. Tietysti linkin voi luoda myös manuaalisesti, esim →‎ eli [[Suomi#Nimi|→‎]]. –Makele-90 (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 21.52 (EET)
Varmaan sen voi luoda myös kirjoittamalla haluamansa osion kauttaviivojen ja asteriskien sisään. Tässä esimerkki: /* Haluamasi väliotsikko */. --SMAUG (KeskusteluMuokkaukset) 13. helmikuuta 2017 kello 21.59 (EET)
”Hämäysyhteenvetoa” sivuten, saako keskusteluun osallistua niin, ettei historiatietoihin jää kohdennettua merkintää (jokin tietty käytäntö)? Esimerkiksi jos muokkaa suoraan kahvihuoneen projektisivua eikä nimenomaan tätä keskustelua tai sitten poistaa yhteenvedosta ”/* Ohjaava nuoli muokkausyhteenvedossa */”. Mielestäni se ei ole ainakaan järkevää ja sekoittaa turhaan. --raid5 (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 22.12 (EET)
Ilmeisesti ei ole niin turhan tarkkaa eikä kannata liikaa miettiä. --raid5 (keskustelu) 15. helmikuuta 2017 kello 20.08 (EET)

Lähteet katoavat ja huono vaakavieritys[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeleissa on viitenumeroita, mutta lähteet ovat piilossa. Esimerkiksi tässä artikkelissa viitenumerot 1-34 johtavat näkyviin lähteisiin, mutta siitä eteenpäin numeroon 89 asti lähteet katoavat. Kysyn myös, saako lähteiden vaakavierityksen pois, kun se on muutenkin huonosti käytettävä. Pystyvieritystä kai yleensä suositellaan tällaisissa, kun se on helpompi ja hahmotettavampi.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 14. helmikuuta 2017 kello 12.37 (EET)

Liekö tämä taas jokin mobiiliongelma, kun minulla kaikki 89 lähdettä näkyvät niin isolla kuin pienelläkin näytöllä? --Lax (keskustelu) 14. helmikuuta 2017 kello 13.04 (EET)
Laite on läppäri Win 10:lla ja selain Chrome. Vika on ollut jo pitempään.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 14. helmikuuta 2017 kello 14.47 (EET)
Minulla toimii ainakin Chromella ilman ongelmia. --4shadoww (keskustelu) 14. helmikuuta 2017 kello 14.50 (EET)
Ipädilä ja safarilla toimii.--Tanár 14. helmikuuta 2017 kello 19.37 (EET)
Tämä vaikuttaa Chromen ongelmalta (ehkä vain tiettyjen lisäosien kanssa). Itsellä Firefoxilla toimii ongelmitta. --OneMember (keskustelu) 15. helmikuuta 2017 kello 14.23 (EET)
EDIT: Chrome ei ymmärrä käyttäjän Asetuksien Käyttöliittymä -osiossa olevaa "Asettaa pitkän viitelistan vieritettävän laatikon sisälle". Poistin tuon ja Chromekin toimii. ongelmitta.

En jaksanut testailla onko tuo ongelma myös niissä viite listoissa, joissa ei ole käytetty Viitteet|sarakkeet tarkentavaa komentoa... --OneMember (keskustelu) 15. helmikuuta 2017 kello 14.43 (EET)

Ilmeisesti. Toimii samalla koneella Edgellä.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 15. helmikuuta 2017 kello 14.30 (EET)
Nyt toimii OneMemberin ohjeilla, eikä ikävästä vaakaskrolauksestakaan tarvitse kärsiä. Kiitos.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 15. helmikuuta 2017 kello 16.37 (EET)

Muokkausyhteenveto menee lukukelvottomaksi[muokkaa wikitekstiä]

Eilisestä tai tästä aamusta alkaen muokkausyhteenvetokenttä (se keltainen mihin kirjoitetaan) on ikäänkuin normaalia matalampi ja siihen rustattu teksti lukukelvotonta. Selventävä screenshotti tuossa -> http://tinypic.com/r/o73okk/9 (linkki vaihdettu) Sama ongelma on tuossa 'lisää uusi aihe' napilla aukeavassa keltaisessa kentässä mihin otsikko kirjoitetaan.

Explorerilla toimii, firefoxillakin tuo toimii jos en kirjaudu mutta kirjautuneena tuo keltainen kenttä madaltuu. Kellään ajatusta missä vika voisi olla? --Seeggesup? 18. helmikuuta 2017 kello 00.28 (EET)

Kuvalinkkisi ei toimi ja en ole törmännyt vastaavaan ongelmaan. Testasin, että itsellä Chrome ja Firefox näyttää sen yhteenvetokentän kirjautuneena ihan oikein. --OneMember (keskustelu) 18. helmikuuta 2017 kello 00.43 (EET)
Joku käyttämäsi pienoisohjelma taitaa rikkoa. Stryn (keskustelu) 18. helmikuuta 2017 kello 00.49 (EET)
Firefox + WikEd pienoisohjelma aiheuttaa tuon virheen. Muita pienoisohjelmia mulla ei ole juuri käytössä ja firefoxikin on melko luomu (adblock ja self destructing cookies). Toisaalta tämä varmaan korjaantuu itsestään koneen vaihdoksen myötä maanantaina. --Seeggesup? 18. helmikuuta 2017 kello 01.26 (EET)

Aiempi arvio oli turhan positiivinen. Kasasin uuden koneen, nyt win 10 ltsb + firefox 51.0.1 (64-bit) ja vika ihan samanlainen kuin aiemmin. Nyt tosin löysin tuosta juttua. Ilmeisesti joku päättänyt vaihtaa fontteihin liittyviä asetuksia viime viikolla. 1 ja tarkemmin https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Village_pump_(technical)#Thursday_blues --Seeggesup? 26. helmikuuta 2017 kello 02.10 (EET)

Lisätään vielä että tuolla mainittu #wpSummary { padding: 0.2em !important; } käyttäjän vector.css tiedostossa korjaa ongelman. --Seeggesup? 26. helmikuuta 2017 kello 02.15 (EET)

Malline:Muunna[muokkaa wikitekstiä]

Kopioin enwikin template:convert-mallineen nimelle {{Muunna}} ja sillä siis pystyy tekemään yksikkömuunnoksia. Tämän hetken tilanne sen lokalisoinnissa on se, että parametrit, tekstit ja yksiköt ovat englanniksi joten se toimii ainoastaan yksiköiden symboleita käyttäen ("km" toimii ja "kilometri" tai "kilometriä" ei toimi). Kattavammat ohjeet mallineen käyttöön löytyvät englanninkielisen Wikipedian sivulta template:convert.

Esimerkkejä
  • {{muunna|0,01518|km2|ha}} → 1,518 ha
  • {{muunna|2|km|mi}} → 1,2 mi
  • {{muunna|7|dl|l}} → 0,70 l

Jos joku haluaa jatkaa lokalisointia, niin ohjeet siihen löytyy mallineohjeen kohdasta lokalisointi. Päämääränä olisi se, että pidetään taustallaoleva {{Convert}} ja sen käyttämät moduulit sellaisina, että enwikistä voi kopioida asioita suoraan siten, että ne toimivat. (Fyi: @J Hokkanen:)--Zache (keskustelu) 20. helmikuuta 2017 kello 13.17 (EET)

Ylimääräisiä kuvia Alankomaiden provinsseissa[muokkaa wikitekstiä]

Ainakin seuraavissa artikkeleissa on ylimääräisiä kuvia: Pohjois-Brabant, Etelä- ja Pohjois-Hollanti. Ylimääräinen kuva tulee varmaankin Wikidatasta, mutta en huomannut mikä rivi vaikuttaa siihen. --raid5 (keskustelu) 23. helmikuuta 2017 kello 12.34 (EET)

Se parametri oli ihan kuva ja yhdestä noista poistin sen kuvan Wikidatasta, koska se oli sijaintikartan kuva eikä kuva kohteesta. --Zache (keskustelu) 23. helmikuuta 2017 kello 12.48 (EET)
Kiitos. En huomannut sitä millään. Katson tarkemmin seuraavista artikkeleista. --raid5 (keskustelu) 23. helmikuuta 2017 kello 12.50 (EET)

Wikidatan muokkaamistilasto[muokkaa wikitekstiä]

Pistin botin päivittämään luetteloa muokkaajia jotka ovat muokanneet suomenkielisen Wikipedian artikkeleiden Wikidata-kohteita. Suomeksi siis niitä sivuja joihin pääsee kun klikkaa artikkelisivulla vasemman reunan valikossa olevaa "Wikidata-kohde" -linkkiä. Artikkelirajauksen lisäksi tuossa on, että tuo listaa vain edellisen 30-päivän aikana fiwikissä muokanneita käyttäjiä, koska Wikidatassa on käyttäjiä aika paljon.

Syvällisempi ajatus tuossa on yrittää pelillistää noiden tietojen täyttämistä vaikka siten, että tehtävä on täyttää tietyt tiedot noihin kohteisiin ja jokaisesta tiedosta saa pisteen. Sitten kun kaikki vaaditut tiedot on täytetty, niin kaikki siihen kohteeseen tietoja lisänneet henkilöt saavat pisteet kaksinkertaisina. Tämä on yksi kilpailumalli joka minulle tuli noista mieleen ja jos on ehdotuksia, niin niitä voi kertoa vaikka tuon luettelon keskustelusivulla.

--Zache (keskustelu) 23. helmikuuta 2017 kello 14.10 (EET)

Hyvä idea! Wikidata-ominaisuuden kuvaus näkyy mobiilinäkymässä, joten kuvauksen tulisi olla ainakin tärkeimmissä artikkeleissa kunnossa. Tässä kannattaisi mielestäni alussa keskittyä arvioituihin ja luetuimpiin sivuihin. --SMAUG (KeskusteluMuokkaukset) 23. helmikuuta 2017 kello 15.11 (EET)
Tuo on tosiaan kätevä ominaisuus etenkin mobiilissa. Kuvaus näkyy myös Wikipedian etusivulla [1], kun alkaa kirjoittaa etsimänsä artikkelin nimeä. Näiden kuvausten kehittämiseen keskittyvä kilpailu tai talkoot voisi olla hauska kokeilu. --Olimar 23. helmikuuta 2017 kello 15.25 (EET)
Varmaan yksi asia mitä pitäisi tehdä on se, että kirjoittaisi ohjeen siitä, että mitä tietoja Wikidataan ainakin kannattaa kirjata ja mihin ne vaikuttavat/missä ne näkyvät. Esimerkiksi nimi ja kuvaus näkyvät tosiaan noissa hakukentissä, kuva (P18) on tietolaatikon kuva, koordinaatit (P625) vaikuttaa siihen miten hyvin asiat löytyy säätiön paikkatietojutuissa, valtio (P17) ja (P33) on perusominaisuuksia kun rajataan Wikidata-hakuja.. --Zache (keskustelu) 23. helmikuuta 2017 kello 15.43 (EET)
Tutkiskelin wikidataa muutaman hetken enkä oikein päässyt selville mikä on sen merkitys tai onko sillä merkitystä. Ts. en löytänyt wikidatan kohteista tietoa onko mikäkin tieto käytössä ja jos on niin missä on. Esim sivulla 'tampere' lukee väestön määrä mutta kuinka moni sivusto sen päivittää tuosta? --Seeggesup? 24. helmikuuta 2017 kello 02.14 (EET)
Järjestelmästä itsessään ei pysty ominaisuustasolla seuraamaan paljonko jonkin kohteen tietoa on käytetty Wikidatan ulkopuolella, koska se taso jolla kohteet ja artikkelit on linkitetty on se, että kohteet ja artikkelin välillä on yhteys jos jotain tietoa on käytetty artikkelissa. Jos tätä tarkempaa tilastointia haluaisi tehdä, niin se pitäisi tehdä paikallisesti ja ainoa joka näin on tehnyt on frwiki josta näkee mitä ominaisuutta on käytetty paljon (tein luettelon). --Zache (keskustelu) 24. helmikuuta 2017 kello 07.59 (EET)
Miten Wikidatasta pystyy hakemaan tietyn luokan artikkeleita, joista puuttuu tietyllä kielellä kuvaus? Tai mikä parempaa, näyttämään kyseisen luokan ilman kuvausta olevat kohteet allekkain siten, että kuvaukset voisi lisätä ilman tarvetta mennä kohteen sivulle. --SMAUG (keskustelumuokkauksetlokit) 26. helmikuuta 2017 kello 08.45 (EET)
En osaa sanoa pystyykö luokan mukaan hakemaan, mutta Wikidatan Sparql-kielellä pystyy hakemaan Wikidatassa olevien tietojen pohjalta asioita. (klikkaa linkeistä avautuvalla sivulla run, jotta saat tulokset)
Tätä jälkimmäistä voi muokata siten, että muuttaa noita "?item wdt:P106 wd:Q33999 ." -rivejä. Systeemi toimii siten, että ensimmäinen (ammatti (P106)) on ominaisuuden nimi ja jälkimmäinen (näyttelijä (Q33999)) on se mitä etsittävästä artikkelista pitää löytyä jotta se tule listalle. Tuossa lisäks kaikkien noiden item-riveillä määritettyjen item ehtojen pitää täyttyä. Eli jos siitä poistaa rivin ?item wdt:P21 wd:Q6581072 (sukupuoli (P21) ja nainen (Q6581072)), niin haku palauttaa kaikki näyttelijät ilman sukupuolirajausta (esim) ja jos vaihtaa arvon näyttelijä (Q33999) arvoksi poliitikko (Q82955), niin saa tulokseksi poliitikkoja ( esim) --Zache (keskustelu) 26. helmikuuta 2017 kello 15.55 (EET)
Tuosta miten pystyisi muokkaamaan jollain työkalulla kuvauksia massamuotoisesti, niin ainakin siten pystyy noita muokkaamaan, että tekee vaikka excelissä listan jossa on on artikkelin wikidata-id ja haluttu kuvaus ja päivittää tämän listan quickstatementsilla (uusi versio, vanha versio) --Zache (keskustelu) 26. helmikuuta 2017 kello 16.06 (EET)

Luokkasivujen "liikenne"-linkki[muokkaa wikitekstiä]

Luokkasivuilla on nyt "Ulkoiset työkalut" -valikossa samanlainen "Sivun liikenne" -linkki kuin artikkelisivuillakin. Se johtaa tällaisille sivuille. Olisi kiinnostavampaa ja hyödyllisempää käyttää luokkasivuilla käyntilaskurin luokan sisältämien artikkelien käyntikertatoimintoa, joka vie tällaisille sivuille. Voisiko nykyisen linkin yläpuolelle siis laittaa linkin "Luokan artikkelien liikenne"? --Savir (keskustelu) 3. maaliskuuta 2017 kello 10.40 (EET)

Lisäsin linkin [2]. --Zache (keskustelu) 6. maaliskuuta 2017 kello 05.46 (EET)
Kiitos. --Savir (keskustelu) 6. maaliskuuta 2017 kello 12.11 (EET)

Muokkaaminen Firefoxilla ei onnistu[muokkaa wikitekstiä]

Itselläni on tullut jonkin aikaa Firefoxilla muokatessa seuraava virheilmoitus wikipedia Sorry! We could not process your edit due to a loss of session data. Please try saving your changes again. If it still does not work, try logging out and logging back in. . Ongelmaan ei ole toistaiseksi ratkaisua, mutta sen voi kiertää näillä ohjeilla: mw:Firefox users and session loss bug--Zache (keskustelu) 4. maaliskuuta 2017 kello 19.01 (EET)

Ainakin tuo on raportoitu Phabricatorin sivulle (Frequent loss of session data (since around 2016-11-28)), joten ehkäpä se korjataan jossain vaiheessa. --OneMember (keskustelu) 6. maaliskuuta 2017 kello 04.09 (EET)
Tuo on firefoxin bugi, ja se on ilmeisesti nyt sitten korjattu.[3] Korjaus tulee versioon 53, eli ilmeisesti seuraavassa versiossa 52 on vielä sama ongelma. 53 versio julkaistaa 18. huhtikuuta, että korjausta saa vielä hetken odotella.[4] --4shadoww (keskustelu) 6. maaliskuuta 2017 kello 16.14 (EET)
Mikäli Mozillan aikataulu ei muutu, niin 52 ESR:n ongelmat uudistetaan vuoden päästä ilmestyvässä 59 ESR:ssä. Mahdollisesti virhe korjataan kuitenkin lähiaikoina pienemmässä välipäivityksessä. --raid5 (keskustelu) 8. maaliskuuta 2017 kello 22.47 (EET)

Uuden sivun teossa syntyvä automaattinen muokkausyhteenveto[muokkaa wikitekstiä]

Uuden sivun luomisessa syntyvä automaattinen yhteenvetoteksti tuottaa nyt tekstin Ak: Uusi sivu: $1, jossa $1 on ote sivun tekstistä. Käytännössä tämä tuottaa useimmiten tällaisia yhteenvetoja: (Ak: Uusi sivu: {{Jääkiekkoilija | kuva = | kuvankoko = | pelipaikka = laitahyökkääjä | maila = oikea | hanska = | lempinimi = | pituus = 185 | paino = 84 | liiga = | seura = | tehtäv...), sillä se poimii yhteenvetoon tietolaatikon aloituskoodin, tämä artikkeli -mallineen tekstin, tai pääkuvan koodin ja kuvatekstin, jotka kaikki edeltävät määritelmää. Voisiko kokeeksi säätää tuota toimintoa niin, että se aloittaakin yhteenvetoon poimitun tekstin merkkijonosta ''' joka on lähes aina artikkelin ensimmäisen rivin aloittavan määritelmälauseen alkuna? Silloin yhteenvetoon tulisi siististi artikkelin määritelmälause. --Savir (keskustelu) 6. maaliskuuta 2017 kello 12.11 (EET)

Ei taida onnistua mitenkään helposti. --Zache (keskustelu) 6. maaliskuuta 2017 kello 12.36 (EET)

Puuttuuko yksi linkki?[muokkaa wikitekstiä]

Loppu oma tietotaito, joten kysytään muilta. Tässä on kuva asiasta, eli kun vertailen kahta eri artikkeliversiota ja tuolla ylhäällä oikealla lukee "Nyk versio... (muokka) (kumoa) ()". Kuuluuko viimeisten sulkeiden olla tyhjä, vai puutuuko minulta Kiitä-linkki? --OneMember (keskustelu) 6. maaliskuuta 2017 kello 17.27 (EET)

Ja kuten pelkäsinkin, ongelman syy oli tuolin ja näytön välissä. Poistin aikaisemmin .css tiedostosta paljon turhaa, kuten kaikki paitsi tuon vertailusivun fonttiin vaikuttavat asiat. Mutta eikös sinne jäänyt myös Thank-napin toimintaan vaikuttava rivi... Poistin sen ja nyt kaikki taas toimii. --OneMember (keskustelu) 6. maaliskuuta 2017 kello 17.39 (EET)

CAPTCHA ei vaihdu![muokkaa wikitekstiä]

Heissan! Olen tehnyt tänään muutamat muokkaukset IP:llä ja se kysyy aina samaa sanaparia.  –Kommentin jätti 2001:14ba:8300::1:2d19 (keskustelu) 7. maaliskuuta 2017 kello 13.26

Näköjään vika on tiedossa: phab:T159581. Stryn (keskustelu) 8. maaliskuuta 2017 kello 22.25 (EET)

Käyttäjän oikeudet eivät näy oikein[muokkaa wikitekstiä]

Ilmeisesti sellaisten käyttäjien oikeudet eivät näy oikein, jotka ovat vaihtaneet nimeään. Esimerkkinä nyt Smaug the Golden. Kun klikkaa tuolta sivulta missä näkyy käyttäjän muokkaukset alhaalta linkkiä "Käyttäjän oikeudet", niin tulee näkyviin tällainen sivu [5] missä näkyy ilmeisesti jonkun toisen käyttäjätunnus. Mutta jos tuosta linkistä muuttaa tuon "%2B" plussaksi tähän tapaan [6], niin oikean käyttäjän oikeudet näkyvät. Ongelma siis koskee vain tuota linkkiä. En tiedä koskeeko ongelma myös muitakin kuin uudelleen nimettyjä tunnuksia. Toisena esimerkkinä löysin käyttäjän Dmitri 152, mutta en tiedä onko sitä uudelleen nimetty. --4shadoww (keskustelu) 10. maaliskuuta 2017 kello 19.48 (EET)

Tutkin asiaa hiukan lisää, ja huomasin, että vika koskee vain käyttäjiä joiden nimessä on väli. Uudelleen nimeämisellä ei ole vaikutusta, että löytyykö oikea käyttäjä vai ei. Haun pitäisi kyllä mielestäni löytää ko. käyttäjän vaikka plussa on linkissä url enkoodattuna, eli vika saattaa olla haussa. Mutta vian saa korjattua muuttamalla "%2B" plussaksi linkissä kuten jo aikaisemmin selitin. --4shadoww (keskustelu) 10. maaliskuuta 2017 kello 20.24 (EET)

Globaaleissa lokeissahan nimeämiset eivät päivitys ollenkaan käyttäjäoikeuslokeissa.[7][8] Stryn (keskustelu) 10. maaliskuuta 2017 kello 23.04 (EET)
Linkki koodaa välilyönnin väärin plussaksi (%2B), ja kun plussallista käyttäjänimeä ei ole, niin haku näyttää aakkosissa seuraavan tunnuksen. Muissa Käyttäjän muokkaukset -sivun linkeissä välilyönnin kohdalla on normaali plus-merkki tai alaviiva. -kyykaarme (keskustelu) 11. maaliskuuta 2017 kello 19.02 (EET)
Muutin tässä välilyönnillisen käyttäjänimen tulostamaan alaviivan oletuksena tulevan plussan sijaan. Stryn (keskustelu) 11. maaliskuuta 2017 kello 19.09 (EET)

Doi-malline[muokkaa wikitekstiä]

Pystyykö joku korjaamaan {{Doi}}n niin että Tämän kaltaiset linkit pysyvät kokonaisina, eivätkä katkea jos tulee hakasulku vastaan. --Parantaja asiantuntija (Keskustelu | Muokkaukset) 11. maaliskuuta 2017 kello 12.30 (EET)

Tein siihen tämän muutoksen ja tuon pitäisi nyt toimia. Pidän jossain määrin mahdollisena, että tuo voi rikkoa olemassa oleva DOI-linkkejä siten, että se tekee urlenkoodauksen toistamiseen jo urlenkoodatulle linkille. Jos sellaisia tulee vastaan, niin ilmoitelkaas. --Zache (keskustelu) 11. maaliskuuta 2017 kello 13.05 (EET)
Selvä pyy. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 11. maaliskuuta 2017 kello 13.52 (EET)

Geological range[muokkaa wikitekstiä]

{{Geological range}} ei toimi ihan niinkuin pitäisi. Eli seuraavan koodin ({{Geological range|68|65|}}) pitäisi tulostua näin: 68–65 Ma, vaan tulee näin: 6865Ma.

Onko mahdollista korjata tämä tuhoamatta kymmeniä, ellei satoja manuaalisesti tehtyjä aikajanoja? Korjaus olis tarpeen koska nyt ei voi kopioida suoraan enwikistä, vaan pitää kirjoittaa näin pitkä rämpsy: 68–65 [[Ma (mittayksikkö)|Ma]]--Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 13. maaliskuuta 2017 kello 17.46 (EET)

Siis tuon Ma:n linkki tulee olla Ma (mittayksikkö)--Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 13. maaliskuuta 2017 kello 17.47 (EET)
Josko tuo nyt toimisi. Oli näemmä alunperin minun kopioima malline alkujaankin. --Zache (keskustelu) 13. maaliskuuta 2017 kello 19.43 (EET)
Kiitos! Näyttää toimivan mutta voisitko lisätä ton Ma (mittayksikkö)-linkin tulemaan automaattisesti. Sitten se ei olisi päivitettävissä copypastella ainakaan, mutta ei taida olla nytkään. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 13. maaliskuuta 2017 kello 20.06 (EET) Korjaus Sorry, näin väärin. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 13. maaliskuuta 2017 kello 20.08 (EET)

Malline: Kladogrammi[muokkaa wikitekstiä]

Taas yksi malline johon pyydän Zachen apua... Voisitko lisätä dashed-jutun ja mahdollisesti muita puuttuvia asioita mallineeseen {{Kladogrammi}}. Taitaa olla tuotu enwikistä mutta kaipaa päivitystä. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 14. maaliskuuta 2017 kello 22.17 (EET)

Kaipaa myös ohjetta. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 14. maaliskuuta 2017 kello 22.18 (EET)
Uuden version voisi kyllä päivittää enwikistä. Sellaisia kysymyksiä, että miksi tuo kaipaa päivitystä eli onko tuon ja enwikin version välillä toiminnallisia eroja jotka pitää ottaa huomioon kun tuon päivittää jos haluaa pitää nykyiset fiwikin Kladogrammit ehjänä? --Zache (keskustelu) 15. maaliskuuta 2017 kello 06.52 (EET)
No ainakin tuo viivoitus puuttuu. Pelkästään yksi sana on käännetty (Clade = Kladogrammi).--Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 15. maaliskuuta 2017 kello 15.13 (EET)

Malline:Hertta[muokkaa wikitekstiä]

Miksei tämä helvetillinen parserihökötys toimi kuten haluan? Arvatkaa, mitä haluan, ja tehkää mallineesta toimiva. --Pxos (keskustelu) 15. maaliskuuta 2017 kello 19.02 (EET)

Idea on seuraava: Wikipediaan on luotu malline, joka saa aikaan punaisen lohikäärmeen. Tulee käyttäjä, joka haluaisi vihreän lohikäärmeen, ja luo erillisen mallineen. Jotta ei tulisi jokaista väriä varten omaa mallinetta, pitäisi yhdistää toiminnallisuus niin, että yhdellä ja samalla mallineella voisi luoda monta erilaista lopputulosta riippuen siitä, millaisen parametrin valitsee. Tänne kopioitiin en-wikistä koodia, josta tehtiin toimimaton malline Malline:Herttaväri, koska olemassa oleva malline Hertta ei kelvannut tarkoitukseen. Nyt pitäisi parantaa vanhempaa, olemassa olevaa mallinetta niin, että sillä ja vain sillä saisi aikaan sekä pokerikäsiä että ilmeisesti bridgeen tarvittavia juttuja. Yritin, mutta parametrikävyt vaativat tekno-oravaa. --Pxos (keskustelu) 15. maaliskuuta 2017 kello 19.22 (EET)

Tarkkailulista[muokkaa wikitekstiä]

Ovatko käyttäjäsivu ja keskustelu käyttäjästä -sivu niin tiukasti sidoksissa toisiinsa ettei toista saa tarkkailulistalle ilman toista? Yritin sitten manuaalisesti poistaa käyttäjäsivun, mutta samalla poistui keskustelusivukin. Onko asialle tehtävissä jotakin? Abc10 (keskustelu) 16. maaliskuuta 2017 kello 08.26 (EET)

Käyttäjän keskustelusivua ei voi lisätä tarkkailulistalleen ilman käyttäjäsivua, mutta käyttäjäsivut voi piilottaa tarkkailulistalta. Valitse tarkkailulistan asetuksista nimiavaruudeksi "Käyttäjä" ja sen jälkeen "Käänteinen valinta", niin näet kaikki muut nimiavaruudet paitsi käyttäjän. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 16. maaliskuuta 2017 kello 09.00 (EET)
Jos asiat voidaan tehdä vaikeiksi, niin ne tehdään vaikeiksi. Asetuksen joutuu tekemään joka kerta uudestaan kun katsoo tarkkailulistaa, eli käyttäjäsivut ovat siinä oletuksena, kun avaa tarkkailulistan, ja joutuu tekemään ylimääräisen kierroksen saadakseen käyttäjät pois. En näe tätä ratkaisuna. Joku tekniikan kanssa painiskeleva voisi varmasti korjata ongelman. Abc10 (keskustelu) 16. maaliskuuta 2017 kello 09.19 (EET)
Tuo onnistunee helposti lisäämällä Tarkkailulistalle vievän linkin perään rimpsu Toiminnot:Tarkkailulista&days=3&hidemyself=1&namespace=2&invert=1&action=submit. Käyttäjä:Joku muu voinee neuvoa tässä, kun itse en osaa, mutta veikkaisin sen tapahtuvan Käyttäjä:Esimerkkinimi/common.css-sivua muokkaamalla. On muuten typerää, ettei Toiminnot:Asetukset#mw-prefsection-watchlist-asetussivulta pysty valitsemaan haluamiaan nimiavaruuksia, vaikka kaikkia muita asetuksia tarkkailulistalle löytyy. 88.113.105.231 16. maaliskuuta 2017 kello 18.26 (EET)
Asiaan saattaa olla myös epäsosiaalinen ratkaisu teknisen viritelmän sijasta tai ohella. Jos joku käyttäjä päivittää ja hioo omaa käyttäjäsivuaan jatkuvasti lisäämällä siihen vaikkapa luomiaan artikkeleja, tällaisessa tapauksessa voi opastaa kyseistä käyttäjää siirtämään luettelot alasivuksi, joka vain sisällytetään varsinaiseen käyttäjäsivuun kutsukoodilla {{Käyttäjä:Xyz10/Puuhaa}}. Näin muutokset ohjataan alasivulle ja varsinaista käyttäjäsivua ei tarvitse enää jatkuvasti mainostaa toisten tarkkailulistoilla. Tämän vaihtoehdon onnistuminen tosin vaatii yhteistyökykyä enemmän kuin teknisten asetusten muuttaminen taustalla. --Pxos (keskustelu) 16. maaliskuuta 2017 kello 12.07 (EET)

Oikea vastaus on siis, että ne ovat niin sidoksissa, ettei mitään yleispätevää ratkaisua (rasti ruutuun) löydy, vaan jokaisen on itse tehtävä viritelmiä, joiden tekeminen ei ole mielitehtäviäni. Kiitos kommenteista. --Abc10 (keskustelu) 16. maaliskuuta 2017 kello 18.53 (EET)

Malline:Ulkopuolinen arviointi avattavaksi[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko joku muuttaa mallineen {{Ulkopuolinen arviointi}} tai ainakin osan siitä sellaiseksi avattavaksi laatikoksi? Ainakin sivulla Keskustelu:Adolf Hitler mallineeseen on nyt lisätty niin pitkä teksti, että se on mielestäni epäkäytännöllinen keskustelusivun alussa. Olisi parempi, jos tuon pitkän selostuksen saisi oletusarvoisesti piiloon ja vain kaksi ylintä riviä olisivat valmiiksi näkyvillä. --Risukarhi (keskustelu) 20. maaliskuuta 2017 kello 14.51 (EET)

Silvennoisen arviointia ei voi julkaistu Wikipediassa vain sillä perusteella että käyttäjä väittää saaneensa luvan Silvennoiselta. Teksti on julkaistu Helsingin Sanomissa, joten lupa on kysyttävä sieltä tai ainakin selvitettävä millainen sopimus HS:llä ja Silvennoisella on. Lisäksi pelkkä väite Hurryganesin keskustelusivulla ei - tietenkään - riitä, vaan jos lupa on Helsingin Sanomilta ja Silvennoiselta, ne on oltava kirjallisena ja lähetettävä Wikimedialle johonin instanssiin jota en nyt muista. --Abc10 (keskustelu) 20. maaliskuuta 2017 kello 17.16 (EET)
Kysymyksen tekniseen puoleen kommenttina, niin tilanteita joissa tuota tarvittaisiin on aika vähän joten ei hirveän suurisuuntaista mallineen tunkkausta kannata tehdä. Yksittäistapauksissa minkä tahansa kentän sisällön saa aika tyylikkäästi avattavaksi {{Collapsible list}}-mallineella josta maininnan voisi tietysti lisätä tuon {{Ulkopuolinen arviointi}} -mallineen ohjesivulle. --Zache (keskustelu) 20. maaliskuuta 2017 kello 20.56 (EET)

Kotisivulinkin toimimattomuus muusikkomallineessa[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Kikka Laitinen kotisivun linkki http://kikkalaitinen.fi/ vie sivulle http://www.http.com//kikkalaitinen.fi/, mutta toimii kuitenkin Aiheesta muualla -osion linkkinä. Mistä se mahtaa johtua? Ohjeessa ei sanota kotisivun muodosta tarkemmin. Selaimena käytän tällä hetkellä 64 bittistä PaleMoon 27.2.0 -versiota. Mozilla Firefox 52.0.1 ESR -selaimen linkki taas on http://http//kikkalaitinen.fi/ --raid5 (keskustelu) 20. maaliskuuta 2017 kello 23.45 (EET)

http:// pitäisi ottaa pois edestä, koska se tulee automaattisesti muusikko-mallineesta. Stryn (keskustelu) 21. maaliskuuta 2017 kello 08.18 (EET)
Kävin korjaamassa --Pyscowicz (keskustelu) 21. maaliskuuta 2017 kello 08.25 (EET)
Kyse oli siis infoboxista. Infoboxien pitää olla samanlaisia eikä niin että yhteen kirjoitetaan http:// ja toisiin ei. Käyttäjille ei saa olla ristiriitaisia tilanteita kuten Raid5:lle nyt kävi, että joutui todennäköiselle haittasivulle. Voiko infoboxin korjata yhteneväiseksi muiden kanssa. --85.76.128.61 21. maaliskuuta 2017 kello 08.31 (EET)
Kiitos vastauksista. Tämä ei tullut mieleeni, sillä joissakin muissa tietolaatikoissa osoite on sellaisenaan tai vaihtelevin tavoin lyhennettynä ([www.jokusivu.com Jokusivu]). Mielestäni paras vaihtoehto on kaikkiin tietolaatikoihin osoite sellaisenaan ilman mitään vaihtoehtoja sekä näytettävä teksti kotisivu (Helloween) tai muu sellainen. Se olisi siisti tapa näyttää sivusto, ennen valintaa näkee kuitenkin kohdeosoitteen. 85.76.128.61:n kommentti oli hyvä, joka tapauksessa esitystavasta riippumatta yhdenmukaisuus olisi tärkeää, myös turvallisuuden kannalta. --raid5 (keskustelu) 21. maaliskuuta 2017 kello 15.48 (EET)
Aluksi ajattelin, että muusikkomalline käyttää mallinetta Malline:Tietolaatikko/linkki. Onhan tämä kieltämättä typerästi järjestetty. Jonkun if–else-himmelin voisi joku osaava virittää ja/tai laittaa botin töihin, mutta ilman osaamista ei kannata tehdä yhtään mitään. Pahimmassa tapauksessa kaikkien mallinetta käyttävien sivujen kotisivulinkit hajoavat. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 21. maaliskuuta 2017 kello 17.44 (EET)

Yhteysongelma Wikipediassa[muokkaa wikitekstiä]

Mikähän siinä on että tänään aina kun olen muokannut ja talentanut en meinaa päästä takaisin Wikipediaan? En muista että tällaista on ollut ennen, eikä muilla sivustoilla ole liikkumisongelmia, siis esim. google tai iltapäiväsanomat. --Tpe1 (keskustelu) 21. maaliskuuta 2017 kello 10.24 (EET)

Onko ongelma sama kuin tuo yllä oleva Muokkaaminen Firefoxilla ei onnistu vai jokin muu? --Zache (keskustelu) 21. maaliskuuta 2017 kello 10.29 (EET)
Ei. Ei tule mitään ilmoitusta vaan tökkii vain. Sitten kun vaihdan ip:n pääsen taas. Muokkaan siis Elisan mobiiliyhteydellä. Eikä nyt taas enää näytä olevan ongelmia, mutta nuo ensimmäiset tallennukset tänään tekivät sen. --Tpe1 (keskustelu) 21. maaliskuuta 2017 kello 10.38 (EET)
Mikähän tämän aiheuttaa ja mikä auttaa muu kuin jatkuva ip:n vaihto? Tänään muokkasin sujuvasti kunnes Donald Trump Jr.:ia artikkelia muokatessa taas pysähtyi, ja jouduin vaihtamaan ip:n. Ainoa ongelma näyttää olevan Wikipediassa ja vain minun kohdalla koska muut ovat pystyneet tallentamaan muokkauksensa tuolloin. --Tpe1 (keskustelu) 22. maaliskuuta 2017 kello 09.31 (EET)
@Zache Eli jotakin tapahtui klo 9:n jälkeen aamulla kumpanakin päivänä mutta mitä. --Tpe1 (keskustelu) 22. maaliskuuta 2017 kello 09.39 (EET)
Pari käytännön ehdotusta. Kokeile pystytkö muokkaamaan sisäänkirjautumattomana normaalisti. Jos et pysty niin vika wikimedian tasolal eikä liity meidän paikallisiin puukotuksiin. Mikäli pystyt sisäänkirjautumattomana muokkaamaan, niin kun kirjaudut sisälle niin käy täppäämässä asetuksista nappia "Palauta kaikki oletusasetuksiin (kaikissa osioissa)" ja tyhjennä selaimen välimuisti. Selaimen välimuistin tyhjentämiseen pitäisi minusta riittää seuraava näppäinyhdistelmä
  • Windows: ctrl + F5
  • Mac/Apple: Apple + R TAI command + R
  • Linux: F5
Nuo on yleisvinkkejä suurin piirtein kaikkiin ongelmiin mitä Wikipediassa tulee vastaan. Joka tapauksessa luulisin, että vika liittyy johonkin välimuistiin tai keep-alive-juttuun jossakin, koska IP:n vaihto auttaa. --Zache (keskustelu) 22. maaliskuuta 2017 kello 10.11 (EET)
Kokeilen seuraavan kerran. --Tpe1 (keskustelu) 22. maaliskuuta 2017 kello 10.21 (EET)

Bugi Syntymäaika ja ikä -mallineessa[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Syntymäaika ja ikä tulostaa karkausvuotisen syntymäpäivän 29. helmikuuta näkyviin maaliskuun 1. päivänä, esimerkiksi artikkeleissa Kyösti Rousti, Kari Eloranta ja Cam Ward. Tämä puute on tuotu tuloksetta esille mallineen keskustelusivulla jo 2010 ja 2014, joten voisiko mallineelle löytyä korjaaja näin kahvihuoneen kautta vai poistetaanko malline kaikkien 29. helmikuuta syntyneiden artikkeleista? Näyttäisi, että Malline:Kuolinaika ja ikä osaa tulostaa kuolinajaksi helmikuun 29. päivän aivan oikein. – Haltiamieli 22. maaliskuuta 2017 kello 13.37 (EET)

Korjasin. Malline käytti päivämäärän tarkistuksessa nykyistä eikä parametrina annettua vuotta. Nyt ei ole karkausvuosi, joten päivämääräksi korjautui 1. maaliskuuta. --Outilein (keskustelu) 22. maaliskuuta 2017 kello 14.57 (EET)

Muokkaushistorian valintapallot[muokkaa wikitekstiä]

Mikä ero on sillä, että esimerkiksi tässä valintapallojen kohdalla on toisin paikoin neliöitä, miten milloinkin, sekä vasemmalla että oikealla? Toisissa artikkeleissa taas on vasemmalla pelkästään palloja ja oikealla neliöitä, kuten tässä. --Abc10 (keskustelu) 23. maaliskuuta 2017 kello 10.17 (EET)

En itse oikein osaa erottaa vasenta oikeasta enkä näe niiden sijainnissa eroa. Kuitenkin ympyröillä valitaan versiot vertailevaa tutkimusta eli diffejä varten, ja niissä voi olla vain yksi (tai siis kaksi) versiota valittuna kerrallaan. Neliöt taas liittyvät nappulaan "Muokkaa merkkauksia" eli niistä voi valita versiot, joihin haluaa lisätä erityisen merkkauksen. Neliöt tulivat kaikille käyttäjille silloin, kun Kehittämö päätti ottaa merkkaukset käyttöön. Aikaisemmin ne näkyivät vain ylläpitäjille, jotka valitsivat niillä piilotettavat tai esille tuotavat versiot. Toistan vielä, että jos kysymys ei ole valintaruutujen funktiosta vaan sijainnista historianäkymässä, niin minä en itse näe linkkien välillä mitään eroa. Ensin on (nyk./edell.), sitten pallukka, sitten neliö, sitten päivämäärä jne. --Pxos (keskustelu) 23. maaliskuuta 2017 kello 12.38 (EET)
Funktio selvisi. Mutta kysyessäni ensimmäisessä linkissä niitä neliöitä oli joissakin kohdissa vasemmalla ja palloja oikealla. Ei ole enää. Koska se näytti kummalliselta, kysyin täällä, mutta sillä aikaa tilanne muuttui. --Abc10 (keskustelu) 23. maaliskuuta 2017 kello 15.27 (EET)

Mobiiliversiosta palautetta[muokkaa wikitekstiä]

keskustelu on siirretty sekalaista kahvihuoneesta --Zache (keskustelu) 27. maaliskuuta 2017 kello 09.42 (EEST)

Zachea tai jotakuta muuta saattaa ehkä kiinnostaa Wikipedian mobiiliversion uusimman muutoksen mukana tullut pikkuvirhe. Kun tallentaa muokkauksen keskustelusivulla, se ei lähde pois editorista, vaan pysyy siellä ja jankuttaa "Aiotko todella hylätä tekemäsi muutoksen", joten täytyy käsin mennä muokkaamaan linkkiä tai klikata takaisin-nuolta monta kertaa ulos päästäkseen. Se siis palaa myös samaan tilaan jos painaa "Ok" muutoksen hylkäämiselle. Jos jotakuta kiinnostaa voisin kertoa paljonkin risuja ja ruusuja mobiiliversiosta, kun sitä tietokoneen ohella päivittäin käytän. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 26. maaliskuuta 2017 kello 19.02 (EEST) EDIT: Muistin väärin, kun painaa "ok" niin se kyllä lähtee pois editorista. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 26. maaliskuuta 2017 kello 21.52 (EEST)

Palaute on varmasti hyödyllistä, mutta se pitäisi saada suoraan Kehittämöön eli sinne, missä pippurit kasvatetaan. Täällä voi toki keskustella asiasta, koska mobiilista käytetään Wikipediaa nykyään paljon. --Pxos (keskustelu) 26. maaliskuuta 2017 kello 20.20 (EEST)
Ei tämä nyt niin suuri ongelma ole, että sitä sinne olisi tarvetta viedä. Mobiiliversio on kokenut useita muutoksia viineaikoina, esimerkiksi lisätty Visual editor, joten eiköhän tämäkin kohta korjata. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 26. maaliskuuta 2017 kello 21.52 (EEST)
Juu kiitos, ylipäätänsä minusta on hyvä jos havaittuja ongelmia kirjataan johonkin. Oli se sitten kahvihuone, laajennuksen oma keskustelusivu tai phabricator. Jos fiwikissä ilmoittelee asioista, niin tekniikan kahvihuone lienee paras paikka, koska se varmaan näkyy parhaiten sellaisten käyttäjien tarkkailulistoilla (eniten wikitekniikasta kiinnostuneita muokkaajia ja vähiten muuta keskustelua) jotka tekevät asialle jotain. Ylipäätänsäkin fi.m.wikipedia.org:n ongelmat ovat sellaisia, että niistä voi hyvin ilmoitella fiwikissä, koska ne koskevat suoraan meitä. --Zache (keskustelu) 27. maaliskuuta 2017 kello 09.39 (EEST)
Ja tosiaan jos jaksat, niin kirjoita ihmeessä tänne englanniksi palautetta siitä millaisia kokemuksia sinulla on mobiilikäyttöliittymästä. --Zache (keskustelu) 27. maaliskuuta 2017 kello 10.04 (EEST)
Englanniksi en haluaisi ruveta kirjoittamaan, kielitaitokaan ei ole parhaimmasta päästä. Tekniikan kahvihuoneessa voin kyllä kertoa lisää jos havaitsen muita ongelmia. Kiitos vastauksesta. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 27. maaliskuuta 2017 kello 15.03 (EEST)
Vielä yksi juttu. Minulla on siis Windows Phone, ja haluaisin tietää jos wp:n mobiiliversio näyttää samalta esim. Androidilla tai iOs:llä, ja vaikuttaako käyttöjärjestelmä jotenkin Wikipediassa muokkaamiseen. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 27. maaliskuuta 2017 kello 15.07 (EEST)