Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opastuspiste 711-noborder.svg
Chat bubbles.svg
Wikipedia-law.png
Edit-find-replace.svg
Preferences-system.svg
Tekniikka
Copyleft.svg
Newspaper.svg
Nuvola apps filetypes.svg


Palstoitus temppuilee spinoff: Lähdeviitelinkit temppuilee[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palstoituksessa wikilinkit taas välillä pakenevat hiireni kursoria ja yhden kerran eilen/tänään myös lähdeviitteen linkki (viimeinen viite) häipyi kokonaan näkyvistä, ei päässyt lähteeseen kuin kopioimalla linkin tekstin (siinä ei ollut mallinetta) ja paste. En nyt muista varmasti mikä artikkeli, jokin muokkaamani, oisko ollut Jussi Ahde? Nyt ei temppuile, lisäsin yhden linkin muokatessa.--Htm (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 10.22 (EEST)

Onko selain chrome? Ja jos pystyt kuvaamaan miten lähteissä olevan ongelman pystyy toistamaan kun törmäät siihen seuraavalla, niin se olisi bueno. En onnistunut itse toistamaan sitä edellisellä kerralla, mutta ilmiö luokkien kohdalla saatiin toistettua. --Zache (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 10.28 (EEST)
On crome.- Kävin kumoamassa viimeisen muokkaukseni Jussi Ahde -artikkelissa. Käy kokeilemassa jos toistuu sulla, mulla toistuu nyt!. Siin mä klikkaan sitä linkkiä, se häviää ja mitään ei tapahdu.--Htm (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 10.38 (EEST)
Kiitos. Sain toistettua. Ilmiö on sama kuin mitä luokkasivuilla eli kun klikkaa linkkiä chrome palstoittaa linkin seuraavalle palstalle ja tässä tapauksessa se katoaa jonnekin samalla, mutta paikka jossa selain kuvittelee linkin olevan on seuraava palsta. --Zache (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 11.15 (EEST)
Hyvä, palautan artikkelin ennalleen kumoamalla kumoukseni. - Yleinen juttu taitaa olla, ett Chrome ei (tai ei ainakaan mulla) näytä lähdeviitteitä palstoissa Esim. tossa Jussi Ahde -artikkelissa mulla Cromella lähdeviitteet on yhdessä palstassa, IE:llä ja Operalla ne menevät kahteen palstaan. - Huomasin just, että artikkelissa Seinäjoki viimeinen lähdeviite käyttäytyy samoin, viitteetkin näkyy vain yhdessä sarakkeessa vaikka pitäisi olla kaksi. --Htm (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 11.33 (EEST)
Teknisesti palstoituksen hajoaminen johtuu css-säännöistä ul { margin: 0.3em 0 0 1.6em } joka tulee seuraavista moduuleista mediawiki.skinning.interface ja mediawiki.legacy.shared . Niin pitkälle en selvittelyssä päässyt, että olisin vielä etsinyt koodista tiedoston jossa noi määritellään tai löytänyt oikeaa bugitikettiä tälle. (FYI: @Silvonen:, @Stryn: ) --Zache (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 13.21 (EEST)
En ymmärtänyt sanaakaan, no ei se mitään. Olen nyt vaihtanut IE:hen lähinnä tottuakseni ulkoasuun, joka cromessa on kyllä parempi. Lähdeviitteiden pakenemisesta ei ole varmaan kovin moni valittanut, tosin se ilmeisesti ilmenee vain kun klikkaa alinta linkkiä. -Tietysti on hyvä jos bugeja korjataan (tämän luulin ymmärtäväni). Mutta kiitos kuitenkin vaivannäöstä, menneestä ja tulevasta.--Htm (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 13.27 (EEST)
Tein tiketin phab:T99416 ja väliaikaisesti paikallisen korjauksen järjestelmäviesti:common.css-tiedostoon (diffi) siksi aikaa, että saavat mediawikin tasolla korjatuksi tuon. Nyt ei siis linkkien hyppimistä pitäisi tapahtua (ainakaan sen jälkeen kun selain on päivittänyt välimuistinsa) ja jos tapahtuu niin voisitte ilmoitella siitä. Lisäksi korjaus lisää listojen loppuun tyhjää tilaa joka voi aiheuttaa ulkoasuongelmia jossain muualla. --Zache (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 15.19 (EEST)
ok, kiitos. Testaan kun muokkaan Chromella.--Htm (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 16.08 (EEST)
Chromen oma tiketti tälle bugille ja selvyyden vuoksi kirjoitan tähän auki sen, että varsinaisesti vika siis on Chrome-selaimessa eikä wikipediassa ja ongelma pystytään kiertämään mediawikissä. --Zache (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 16.59 (EEST)
ok.--Htm (keskustelu) 17. toukokuuta 2015 kello 17.04 (EEST)

@Kotivalo:, @Htm:, @Kooma:. Muutin css-tyylisääntöä siten, että se vaikuttaa ainoastaan lähdeviitteisiin, luokkasivuihin ja {{div col}}-mallineen listoihin, koska muutos vaikutti content translation -lisäosan ulkoasuun joka ei ollut tarkoitus. Mikäli muutoksen seurauksena tulee vastaan Chromella hyppiviä linkkejä yhä niin ilmoitelkaas, niin tiedän päivittää sääntöä. --Zache (keskustelu) 13. kesäkuuta 2015 kello 12.18 (EEST)

Tänään aamupäivällä artikkelissa Bilderberg-ryhmä viimeinen viitelinkki pomppaili näkymättömiin Chromella (aika pian klo 11 jälkeen, tallensin muokkauksen 11.27). Nyt ei pompi. Kiitos! --Htm (keskustelu) 13. kesäkuuta 2015 kello 12.34 (EEST)

Sijaintikartta Etelämanner[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijaintikartta Etelämanner käyttää muissa wikeissä Lua-kieltä, eikä yritelmäni oikein toimi. Mikä kiikastaa mallineessa eiku moduulissa Moduuli:Location map/data/Etelämanner?--RicHard-59 (keskustelu) 23. toukokuuta 2015 kello 13.47 (EEST)

Mitä kyseisen moduulin kuuluisi tehdä? Sivulla mw:Lua manual on kattava opas Luan käytöstä. --Geohakkeri (keskustelu) 23. toukokuuta 2015 kello 14.09 (EEST)
Toimia Etelämantereen Location Map.ina.--RicHard-59 (keskustelu) 23. toukokuuta 2015 kello 15.19 (EEST)
Tuo vaatisi useamman moduulin kopiointia enwikistä ennen kuin se toimisi. Lisäksi malline:Location map:ia pitäisi muuttaa jotta se käyttäisi moduuleja. --Zache (keskustelu) 24. toukokuuta 2015 kello 13.09 (EEST)
Kopioin nuo moduulit ja tein projektisivun alkuun jossa on listattuna mitä moduuleja- ja mallineita tuo käyttää jä vähän suuntaviivoja siitä mitä noille pitäisi tehdä ennen kuin Lua-pohjaisia sijaintikarttoja voi ottaa käyttöön. (ks. Wikipedia:Sijaintikartta) En kuitenkaan itse jatka tuota ainakaan viikkoon joten jos joku haluaa ottaa koppia tuosta niin go for it. Käytännössä noille moduuleille ja mallineille pitäisi vähintään kirjoitella vähintään saman tyyppinen dokumentaatio kuin mitä Moduuli:Authority_control-moduulissakin on. --Zache (keskustelu) 24. toukokuuta 2015 kello 15.28 (EEST) 
@RicHard-59: Tein tätä hiukan eteenpäin ja tämän hetkinen tilanne on se, että sijaintikartan vakiohje pitäisi kääntää englanniksi ja selvittää mistä mystimaagisesti enwikissä tulevat moduulien ohjesivujen ulkoasut. Epäilen järjestelmäviestejä, mutta en katsonut tätä vielä. (tarkemmin wikipedia:sijaintikartta kohta ToDo). Lisäksi pitäisi yhä varmistaa, ettei vanhat sijaintikartat hajoa jos tuolla Lua-pohjaisella mallineella korvaa mallineen {{Location map}}. Molemmat vievät sen verran aikaa, että lykkään niide tekoa tulevaisuuteen.
Jos haluat käyttää Lua-pohjaisia sijaintikarttoja nyt niin voit tehdä sen {{Location map Lua}} -mallineella joka toimii samalla tavalla kuin enwikin en:template:Location map. Jos tarvitset uusia sijaintikarttoja, niin se tapahtuu luomalla Moduuli:Location map/data/SIJAINTIKARTAN_NIMI -määrityksiä ja ne voi kopioida suoraan enwikin vastaavista kunhan kääntää näkyvät tekstit suomeksi. (Esimerkit Wikipedia:Sijaintikartta -sivulla.) --Zache (keskustelu) 31. toukokuuta 2015 kello 14.12 (EEST)
@Zache: en:MediaWiki:Scribunto-doc-page-header --Geohakkeri (keskustelu) 2. kesäkuuta 2015 kello 19.46 (EEST)
Eipäs, vaan en:MediaWiki:Scribunto-doc-page-show! --Geohakkeri (keskustelu) 5. kesäkuuta 2015 kello 18.53 (EEST)

Wikiprojekti Wikipedian tekniikalle?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onko Wikipediassa toimivaa projektia tai kanavaa, jossa teknisemmistä asioista voi keskustella ja jonne tietoa voi koota? Olettaisin, että tämä Kahvihuoneen nurkkaus on uutisille oikea paikka, mutta minne koota resurssit ja kehitysehdotukset laajemmin (ja niihin liittyvä keskustelu)? Tässä yksi sovellus, josta haluaisin tiedottaa: Wikimedian hackathonista tviitattiin tavasta tuottaa tilastograafeja. Siinä data tulee Wikidatasta, malline on tehty Lualla ja datan muotoilemiseen se käyttää Graph-laajennusta. --Susannaanas (keskustelu) 24. toukokuuta 2015 kello 12.51 (EEST)

Lisäksi olisi hienoa koota porukkaa yhteen ja järjestää pieniä koulutustilaisuuksia tai hack-tapahtumia. Olisiko kiinnostuneita? --Susannaanas (keskustelu) 24. toukokuuta 2015 kello 12.54 (EEST)

Wikipedia:Tekniikka. Muokkasin hylätyn/arkistoidun sivun em. kuvattuun muotoon.--Usp (keskustelu) 26. kesäkuuta 2015 kello 16.26 (EEST)
Kappas, en ollut huomannut tätä vastausta. Suurkiitos! Alempana kyselen minne laittaisin WIkidata-harjoitustehtäviä. Uskoisin, että sama paikka sopii niillekin. --Susannaanas (keskustelu) 30. kesäkuuta 2015 kello 16.03 (EEST)

Istunnon tiedot häviää?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miksi istunnon tiedot häviää? Tämä tapahtuu täysin epäsäännöllisesti enkä ole edes pitänyt taukoa vaan muutaman minuutin kuluttua edellisestä muokkauksesta voi olla hävinneet. --Käpyläntie (keskustelu) 31. toukokuuta 2015 kello 13.57 (EEST)

Epäilen, että säätiön tekniikka säätää jotain. Samaa on tapahtunut myös minulle. --Zache (keskustelu) 31. toukokuuta 2015 kello 14.24 (EEST)
Vieläkö säätiön tekniikka säätää jotain? Sinänsä se ei hirveästi hidasta tekemistä, mutta jos jossakin on jokin ongelma, joka tämän aiheuttaa, niin se ongelma pitäisi poistaa. --Käpyläntie (keskustelu) 12. kesäkuuta 2015 kello 11.55 (EEST)
Hello
Sorry for posting in English :/ Can anybody translate if necessary, please?
It's my first post here, allow me to introduce myself: I work as a community liaison at the Wikimedia Foundation, mostly on Visuaalinen muokkain.
Is your problem the same as described in this bug ticket? If yes, feel free to add a comment on it.
Best, Trizek (WMF) (keskustelu) 12. kesäkuuta 2015 kello 13.18 (EEST)
No, it is not. I just edit one or two articles and the next says "Muokkaustasi ei voitu tallentaa, koska istunnon tiedot ovat kadonneet" or something like that - that is to say "loss of session data". --Käpyläntie (keskustelu) 12. kesäkuuta 2015 kello 14.06 (EEST)
I've checked some other tickets, and this kind of bug seems to occur when there is a great number of tabs opened in the browser, both in reading or editing mode. Was it the same for you? Trizek (WMF) (keskustelu) 12. kesäkuuta 2015 kello 15.13 (EEST)
No, in editing mode just one, in reading mode max. three or so Wikipedia tabs and may be two or three other tabs (Google, Yle, Helsingin Sanomat). --Käpyläntie (keskustelu) 12. kesäkuuta 2015 kello 15.43 (EEST)
OK, thanks. I'll try to find information about it. :) Trizek (WMF) (keskustelu) 12. kesäkuuta 2015 kello 15.46 (EEST)

Malline:Wi2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miksi Malline:Wi2 ei tuota artikkeliin wikilinkkiä mutta Malline:Wi tuottaa? Wi2:ta käyttävät sivut listautuvat toimintosivulle Sivut, joilla ei ole linkkejä ja Wi:tä käyttävät ei. Pitäisi saada myös Wi2:ta käyttävät sivut pois luettelosta jollain koodimuutoksella. --Pxos (keskustelu) 31. toukokuuta 2015 kello 14.42 (EEST)

Pakotin mallineeseen linkitetyn tekstinpätkän, joten katsotaan, mitä tapahtuu kun toimintosivu seuraavan kerran päivittyy (kesäkuun lopussa kenties). --Pxos (keskustelu) 3. kesäkuuta 2015 kello 14.18 (EEST)

Bot Academy Ruotsissa syksyllä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BotAcademy

Wikimedia Sverige järjestää Tukholmassa syksyllä Bot Academyn, jossa voi opetella tekemään massamuokkauksia kaikkiin Wikimediaprojekteihin. Osallistujaksi voi hakea myös Suomesta. Lisätietoa tulossa myöhemmin, pysy kuulolla! --Susannaanas (keskustelu) 2. kesäkuuta 2015 kello 19.44 (EEST)

Onko tietoa ennakkotietovaatimuksista (esim. ohjelmointitaito)?--Urjanhai (keskustelu) 12. kesäkuuta 2015 kello 15.31 (EEST)

Viiteosion sarakkeet automaattiseksi?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olisiko järkevintä säätää viitteet-osiota niin, että se jakaantuu kahteen sarakkeeseen automaattisesti kun viitteitä on tietty määrä ja käyttäjän selainikkuna on kapeana? Nyt jotkut käyttäjät säätävät sitä käsin lisäilemällä sarakkeet-parametriä, mikä vaikuttaa turhalta työltä. --Savir (keskustelu) 6. kesäkuuta 2015 kello 13.34 (EEST)

Tuohon oikeastaan sopii vastakysymys, josta lopputulema olisi sama: onko ylipäätään tilanteita, jossa sarakkeitta ei tarvittaisi tai sisällysluettelo ilman sarakkeita olisi nätempi? Joskus olen lisännyt sarakkeet-parametriä artikkeleihin silloinkin, kun on vain vaikka pari viitettä, koska artikkelin ulkoasu silloin on mielestäni kauniimpi ja ryhdikkäämpi ja miellyttävämpi. Siksi mitään tiettyä viitteiden määrän rajaa ei mielestäni kannattaisi asettaa (sikäli kuin se edes helposti onnistuisikaan), mutta voi kyllä kysyä, onko sarakkeettommudesta missään tapauksessa hyötyä? Ja vastaavasti taas viiteluettelo ilman sarakkeita on usein ikävän hajanainen ja hapsottava. Suurin syy käyttää sarakkeita ainakin oman komeukseni mukaan on se, jos viitteiden tekstimassan pituus vaihtelee hyvin pitkästä täydellisestä viitteestä hyvin lyhyeen tyyliin Virtanen 1980: 525. Silloin lyhyestäkin viiteluettelosta tulee nätempi sarakkeilla. Oikeastaan ainoa tapaus taitaa olla hyvin lyhyt lähdeluettelo, joka riippuen siitä ovatko viitteet eripituisia vai samanpituisia, voi joskus olla nätempi sarakkeilla ja joskus ilman. Jos siinä olisi automaattisesti valittavissa vain toinen, niin automatiikka voisi joskus tuottaa ikävän näköisiä häkkyröitä suuntaan tai toiseen. Mutta toisaalta tämä voi olla myös makuasia, ja lisäksi kun nykyään on hyvin eri kokoisia näyttöjä, niin vaikuttaako se?--Urjanhai (keskustelu) 6. kesäkuuta 2015 kello 14.04 (EEST)
Ihan makuasia ja riippuu viitteiden pituudesta tai tarkemmin siitä, onko mukana hyvin eri pituisia viitteitä sikin sokin. Kieltämättä joskus sarakkeiden kera viiteluettelosta tulee kompaktimman ja samalla kauniimman näköinen (mun mielestä siis).--Htm (keskustelu) 6. kesäkuuta 2015 kello 14.41 (EEST)
Tuollainen 6 viitettä voisi jo olla hyvä olla sarakkeissa.--Käpyläntie (keskustelu) 8. kesäkuuta 2015 kello 07.31 (EEST)

Joku on näköjään muokannut viitemallineet automaattisesti sarakkeellisiksi. Kun tekee artikkelin jossa on yksi viite, leveällä näytöllä teksti katkeaa keskeltä ja siinä on tyhjä väli kunnes tulee lopputeksti. On aika hassun näköinen: [1]. Eihän tässä mitään yksimielisyyttä aen suhteen syntynyt eikä taida olla kannattajiakaan sille, että yhden viitteen listalle tulisi sarakkeet. --Käpyläntie (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 08.28 (EEST)

Tunnustan syyllisyyteni. --Geohakkeri (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 08.33 (EEST)
Minulta hävisivät sarakkeet kokonaan. Suuria kaikkiin käyttäjiin ja artikkeleihin vaikuttavia muutoksia ei pidä tehdä keskustelematta. --Abc10 (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 08.46 (EEST)
En kyllä todellakaan kannata tätä ratkaisua. Jos sarakkeet jossakin viitemäärässä pitää pakottaa artikkeliin, mielestäni sopiva luku voisi olla pikemminkin 10–12 tienoilla. – Haltiamieli 11. kesäkuuta 2015 kello 08.39 (EEST)
Kumoan tekemäni muutokset. --Geohakkeri (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 08.46 (EEST)
Minustakin viitteitä saisi olla vähintään kymmenen ennen kuin ne alkaisivat jakautua automaattisesti sarakkeisiin. Sillä ei kai ole niin väliä, ovatko viitteet etupäässä monirivisiä vai yksirivisiä. --Savir (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 08.51 (EEST)
Onko nyt siis niin että tuon kynnyksen ylipäätään pystyy asettamaan? Usein kun ei-koodarina heittelen ajatuksia, mitä olisi kiva tehdä, niin koodarit sanoo, ettei onnistu.--Urjanhai (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 09.15 (EEST)
Kutsutaan Zache paikalle. Itse en osaa enempää auttaa. --Geohakkeri (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 09.28 (EEST)
Minä passaan. Voin miettiä asiaa sitten kun Chromen palstoitus on korjattu, mutta tällä hetkellä tuo tuon toteuttaminen tuottaa automaattisena vain surua ja murhetta, koska Chrome ei osaa laskea palstan vaatimaa tilaa oikein. Sinänsä tuon varmaan voisi saada toimimaan, mutta edellä mainitun syyn takia en oikein usko, että homman saaminen varmasti toimivaksi olisi vaivan arvoista. ks. phab:T99416 ja Chrome issue 439820. --Zache (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 09.43 (EEST)
Vaikuttaa siltä, että olet miettinyt asiaa jo pari vuotta sitten: MediaWiki:Gadget-Viite-palstat.js --Geohakkeri (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 10.37 (EEST)
Joo, silloin selaintuki ei ollut riittävän hyvä siihen, että homman olisi saanut automaattiseksi eivätkä mobiililaitteen ihan vielä näin yleisiä jotta se olisi ollut välttämätöntä. Nyt se varmaan pitäisi saada automaattiseksi ihan vain tablettien yleisyyden takia, mutta olen ihan tyytyväinen siihen jos joku iso wiki tekee sen ensin ja me vain copypastetetaan ratkaisu tänne, koska homman testaaminen toimivaksi ei ole ihan triviaalia varsinkin kun tuo chromen bugi tuo mukaan oman kieroutensa. --Zache (keskustelu) 11. kesäkuuta 2015 kello 10.44 (EEST)

Ylimääräisiä välilyöntejä pääotsikossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miksi artikkelin nimen kopioidessa artikkelin sivulta mukaan tulee nyt ylimääräisiä välilyöntejä, jotka pitää käsin poistaa? Voisiko entisen muotoilun palauttaa, kiitos. --Savir (keskustelu) 13. kesäkuuta 2015 kello 20.02 (EEST)

Mikä artikkeli? --Anr (keskustelu) 13. kesäkuuta 2015 kello 20.08 (EEST)
Painelin satunnaista ja testailin, näköjään jos sivun nimen lopussa on sulkeissa oleva täsmenne, kuten tällä tekniikka-sivulla, niin copypastessa alkuun ja loppuun tulee ylimääräinen välilyönti. Mistä lie johtuu. --Anr (keskustelu) 13. kesäkuuta 2015 kello 20.12 (EEST)
Ei kai se täsmenteestä johdu, vaan sama on kaikissa ainakin Firefoxilla. Linkkihakasulkeiden väliin copypastettaessa tulee tällaista jälkeä: [[ Joseph P. Kennedy ]]. --Savir (keskustelu) 13. kesäkuuta 2015 kello 20.14 (EEST)
Paitsi että välillä niitä tulee ilman noita sulkeitakin, välillä taas ei, en tiedä. Ihmetelköön joku muu. --Anr (keskustelu) 13. kesäkuuta 2015 kello 20.15 (EEST)
Kaikissa sivujen otsikoissa näyttää olevan "firstHeading"-määritteen sisällä otsikon perässä tyhjää. Sama näköjään en-wikissäkin. Esim.
			<h1 id="firstHeading" class="firstHeading" lang="fi">
				Aki Riihilahti			</h1>

--Stryn (keskustelu) 13. kesäkuuta 2015 kello 20.16 (EEST)

Korjaantuu pian: Phab:T102861. --Stryn (keskustelu) 18. kesäkuuta 2015 kello 17.55 (EEST)

Miten saa pulpahtavat kysymykset pois?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aina kun tulen wikipediaan, eteen pulpahtaa kysymys haluanko kokeilla kääntämistä jollakin systeemillä. En todellakaan halua, enkä haluaisi vastata siihen joka päivä. Miten tuollaiset häiriöt saa pois lopullisesti? --Käpyläntie (keskustelu) 14. kesäkuuta 2015 kello 08.41 (EEST)

Olisiko kyse tästä uudesta käännösominaisuudesta? Toiminnot:Asetukset -> välilehti Beeta-ominaisuudet -> Sisällön kääntäminen on luultavasti päällä -> ota toiminto pois käytöstä -> muista tallentaa asetukset sivun alareunan painikkeella. --Pitke (keskustelu) 14. kesäkuuta 2015 kello 10.04 (EEST)
Ei ole rastia siinä. --Käpyläntie (keskustelu) 14. kesäkuuta 2015 kello 12.36 (EEST)
Itsekin olen samaisen viestin saanut jokusen kerran. Phab:T90532:n mukaan pitäisi näkyä tuo ilmoitus maksimissaan kerran. --Stryn (keskustelu) 14. kesäkuuta 2015 kello 13.39 (EEST)
Niinpä, mutta näkyy aina kun tulen. Ei voi mitään, ellei joku tee sellaista asetusta, että sen voi itse säätää pois. --Käpyläntie (keskustelu) 14. kesäkuuta 2015 kello 13.41 (EEST)

Cirrus search is busy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hakutoiminnosta tulee iloinen tervehdys: "Haku epäonnistui: Search is currently too busy. Please try again later." Huomasin äsken, joten kirjaan tänne, jotta ihmettelyn voi ulkoistaa. --Pxos (keskustelu) 15. kesäkuuta 2015 kello 12.13 (EEST)

Phab:T102454. Stryn (keskustelu) 15. kesäkuuta 2015 kello 12.54 (EEST)

Wikimedia labs on nurin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos joku on ihmetellyt miksi osa työkaluista kuten Catscan ei ole toiminut, niin se johtuu siitä, että Wikimedia Labsissa tiedostojärjestelmä korruptoitui ja ne palauttelevat sitä. En sen kummemmin lukenut keskustelua, mutta worst case ilmeisesti on, että palauttavat 9.6.2015 päivätyn backupin ja se miksi hommassa on kestänyt se, että tiedostojärjestelmä oli iso. Täällä on lisätietoa. --Zache (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 02.04 (EEST)

Näyttäisi taas toimivan. --Stryn (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 11.25 (EEST)
Jos joku ei osaa englantia, niin suomennus: "worst case ilmeisesti on, että palauttavat 9.6.2015 päivätyn backupin" tarkoittaa suunnilleen, että "pahimmassa tapauksessa palauttavat 9.6.2015 päivätyn varmuuskopion". Menikö oikein? --85.76.23.215 19. kesäkuuta 2015 kello 12.36 (EEST)
Varmaan, mutta toi mistä käänsit ei ollut edes apinaenglantia vaan jotain virtuaalislangia. Hyvää juhannusta. --Höyhens (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 12.42 (EEST)

verkkoviitemalline[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jostain syystä nettiviitteissä ei ole kohtaa Sivu, vaikka usein kyse on esimerkiksi lehtien näköispainoksista tai skannauksista. Esimerkiksi tätä [2] en saa toimimaan; olisi kivampi antaa lukijalle sivunnumero. --Höyhens (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 12.29 (EEST)

Käytä lehtiviitettä. –Makele-90 (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 14.07 (EEST)
Selite-kohtaan olen laittanut. --Anr (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 14.10 (EEST)

Nopeus solmuina laivamallineessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malline:Laiva:ssa on ongelmaa solmuina ilmoitetun nopeuden suhteen, se ei nyt pelaa. En hjymmärrä.--Htm (keskustelu) 23. kesäkuuta 2015 kello 15.05 (EEST)

Näyttää pelaavan, kiitos. --Htm (keskustelu) 23. kesäkuuta 2015 kello 15.39 (EEST)

Urheilusarjojen kausiartikkeleissa käytetyt mallineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloin ihmetellä, miksi sivulle NHL-kausi 2014–2015 ilmaantui valituksia, joiden mukaan tiettyjä viitteitä ei ollut käytetty edeltävässä tekstissä, vaikka niitä selvästikin oli käytetty. Huomasin, että jotkin mallineen {{Jääkiekkokausi}} mallinekutsuun merkityt tiedot eivät näkyneet. Selvisi, että {{Jääkiekkokausi}} oli muutettu käyttämään mallinetta {{Urheilusarjan kausi}}, jolloin joitakin parametreja oli jäänyt jälkimmäisestä pois. Lisäsin kohdat ”pudotuspelien pistepörssin voittaja” sekä ”pistepörssin voittaja”. Jos huomaat muissa urheilusarjojen kausiartikkeleissa outouksia, niiden syynä saattaa olla sama parametrien puuttumisesta johtuva vaiva. Kausimallineeseen viittaavien mallineiden vanhojen versioiden vertailu mallineen {{Urheilusarjan kausi}} nykyversioon voi auttaa selvittämään, onko muita parametreja hukkunut matkalla. –Ejs-80 25. kesäkuuta 2015 kello 10.14 (EEST)

hae-arkistomalline tökkii[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitäisi tulla hylätty, koska kannatusääniä ei ole tarpeeksi [3]. --Höyhens (keskustelu) 26. kesäkuuta 2015 kello 14.52 (EEST)

Ei se ole koskaan toiminut noin, koska se on laskukone. Kirjoitin jo Geohakkerille, joka lupasi katsahtaa maisemaa. --Pxos (keskustelu) 26. kesäkuuta 2015 kello 14.58 (EEST)
Asian huomasi aikanaan myös Savir mallineen keskustelusivulla. Tein silloin aikanaan äänestyssivun ongelmaan käsityökorjauksen, jota voi käyttää myös nyt, jos malline ei muutu. --Pxos (keskustelu) 26. kesäkuuta 2015 kello 15.00 (EEST)
Hyvä, kiitän ja seuraan asiaa. --Höyhens (keskustelu) 26. kesäkuuta 2015 kello 15.05 (EEST)
Geohakkeri loi mallineen Malline:Äänikynnys, jonka avulla ongelma on ratkaistu. Näin arkistointimalline ei enää ole pelkkä laskukone vaan ottaa huomioon myös liian pienen määrän (alle 5) kannatusääntä SA/HA-äänestyksissä. Malline toimii myös takautuvasti eli sen näyttämät tulokset koskevat myös satoja jo päättyneitä äänestyksiä. Joku voisi pistokokeilla, onko siellä virheitä. --Pxos (keskustelu) 27. kesäkuuta 2015 kello 14.04 (EEST)

Odottavat muutokset -testi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onko mahdollista itse väsätä uusia fokuskategorioita odottavat muutokset -testiohjelmaan kaikkien urheilulajien ja tietokonepelien mukaan "Osallistuminen" -valikkoon?--Lenitha (keskustelu) 26. kesäkuuta 2015 kello 23.24 (EEST)

On mahdollista. Se, että fokuskategorian saa pienoisohjelmavalintojen sekaan vaatii ylläpitäjänoikeuksia, koska siinä pitää muokata järjestelmäviestejä, mutta jos haluat vain omaan henkilökohtaiseen käyttöön kategorian niin riittää, että kopioit Zache-test/vector.js -sivun sisällön omalle monobook.js, vector.js tai common.js-sivullesi ja kopioitavassa tekstissä olevia olevia arvoja omaan käyttöösi sopivaksi. Käytännössä muutettavat arvot ovat seuraavat ja loput jätetään ennalleen:
  • "Suomalaiset_rockmuusikot" = luokan nimi jota haluat seurata.
  • "Omat odottavat muutokset" = tekstin nimi joka ilmestyy vasemman reunan palkkiin.
Lisäksi tuossa on vielä se, että jos haluaa seurata jotain tiettyä kokonaisuutta niin se kokonaisuus harvemmin on yhdessä ainoassa luokassa jonka takia olen tehnyt koosteluokkia kuten luokka:musiikkiin liittyvät artikkelit jota scripti sitten seuraa. Jotta kuitenkin osaisin vastata jotain fiksua siihen, että tarvitaanko koosteluokkaa ja miten sellaisen pystyisi parhaiten tekemään, niin se vaatisi sen tietämistä, että mitä aihetta haluaisit seurata. --Zache (keskustelu) 28. kesäkuuta 2015 kello 14.38 (EEST)

Wikidatan arbitrary access suomenkielisessä Wikipediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oliko arbitrary accessin aktivoimisesta fiwikissä tietoa? Haluaisin alkaa luonnostelemaan myös Wikidata-harjoitustehtäviä. Mikä olisi niille paras paikka joko WIkipediassa tai Wikimedia Suomen wikissä? Niin, tervetuloa myös mukaan ideoimaan! --Susannaanas (keskustelu) 30. kesäkuuta 2015 kello 16.02 (EEST)

Alustavasti tulossa fiwikiin vasta 18. elokuuta [4]. Saisi varmaan aikaistettua fiwikin osalta, jos pistää Lydialle viestiä perusteluineen. --Stryn (keskustelu) 30. kesäkuuta 2015 kello 16.09 (EEST)
Hmmm... Kesän aikana ei ehdi paljon tapahtua, ellei sadesään takia käy juuri päinvastoin. Wikidata-projektia varten voisi olla hyvä tehdä sormiharjoituksia kukin tahollaan. On olemassa näköjään useita eriä ennen tuota. Kysyn Lydialta. --Susannaanas (keskustelu) 30. kesäkuuta 2015 kello 16.59 (EEST)

IP-osoitteiden varoittelu sahaa omaa oksaamme?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käytin äsken Wikipediaa poikkeuksellisesti kirjautumattomana, ja sain viestinä Savirin kuukausi sitten antaman varoituksen vandalismista. Siitä tuli mieleen, että onko ip-osoitteiden paimentaminen ja varoittelu itse asiassa lainkaan järkevää nykyisenä dynaamisten ip-osoitteiden aikana (meniköhän termi oikein?). Jos satunnainen tiedonhakija saa hänelle arpoutuvan ip-numeron takia heti kättelyssä silmilleen haukut, se ei ole kivaa Wikipedian yleisösuhteen kannalta. Mikä neuvoksi? – Kotivalo (keskustelu) 2. heinäkuuta 2015 kello 20.59 (EEST)

Pakko kai sitä on IP-käyttäjiäkin huomautella, ellei sitten ruveta estämään huomauttamatta/estosta ilmoittamatta. Wikipedia:Keskustelusivu#IP-osoitteiden_keskustelusivut-käytäntöä voisi tosin ehkä lieventää mobiiliverkkojen osalta. --Otrfan (keskustelu) 2. heinäkuuta 2015 kello 21.18 (EEST)
Entä jos se viestihuomautus näkyisi ip-osoitteille vain vähän aikaa, jotta riehuva vandaali ehtisi sen nähdä, mutta seuraavat saman osoitteen käyttäjät eivät enää. --Savir (keskustelu) 2. heinäkuuta 2015 kello 21.30 (EEST)
Eihän me voida tietää, koska käyttäjä on vaihtunut. Toki muokkaushistoriasta voidaan jotain päätellä, mutta valtavasti lisätyötä siitä tulisi, jos joka ainoaa varoitettua IP:tä pitäisi aktiivisesti vahtia, että koskahan käyttäjä on siirtynyt muuhun osoitteeseen, ettei vahingossakaan huomautus päätyisi väärälle käyttäjälle. Lisäksi ainakin Saunalahti käyttää nattia[5] mobiililaajakaistalle, eli periaatteessa samalla IP:llä saattaa muokata useampikin käyttäjä samanaikaisesti. Botti voisi IP-käyttäjien keskustelusivukäytäntöjen perusteella tyhjennellä keskustelusivuja vanhoista huomautuksista, mutta vaikka käytäntöä lievennettäisiin, niin kyllä ajan pitäisi olla päiviä/viikkoja/kuukausia, eli ei sekään täysin estä varoitusten päätymistä väärillä käyttäjille, mutta vähentäisi kyllä huomattavasti. --Otrfan (keskustelu) 2. heinäkuuta 2015 kello 21.46 (EEST)
Ei kun oletin että ip-käyttäjille näkyy jokin punainen huomautus kun he kirjautuvat, merkkinä keskustelusivulle jätetystä viestistä. Jos heille sellainen näkyy, se voisi näkyä vain esim. tunnin ajan, mutta ei sen jälkeen enää. Keskustelusivun viestit voisivat säilyä normaalisti. --Savir (keskustelu) 2. heinäkuuta 2015 kello 21.50 (EEST)
Joku tekniikan ihminen paremmin tietäisi voisiko ilmoituksen ajastetusti poistaa, mutta poistosta seuraisi, että IP-käyttäjät eivät saisi ilmoitusta kaikista keskustelusivuviesteistään, sillä kuten sanottu, mistäs me tiedetään, koska käyttäjä vaihtuu. --Otrfan (keskustelu) 2. heinäkuuta 2015 kello 21.57 (EEST)

ZacheBot on rikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleisluontoisena ilmoituksena, niin ZacheBot on rikki sen takia, että mediawiki API päivittyi äsken ja nykyisellään botti hakee ainoastaan osan tuloksista. Vika vaikuttaa mm. LA/HA/SA -listojen päivittymiseen. Eli esimerkiksi jos ZacheBot on lisäillyt jollekin sivulle listaan vaikka suositeltu-tähtiä, niin se ei toimi. (täältä lisätietoa syystä) Pyrin korjaamaan vian tänään. --Zache (keskustelu) 3. heinäkuuta 2015 kello 06.15 (EEST)

Miten koordinaatit menevät Wikipediaan?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viime kevään Wiki Loves Maps -hackathonissa mietimme suositeltavaa prosessia, miten parhaat mahdolliset koordinaatit päätyisivät mahdollisimman pikaisesti Wikipediaan. Parhaat mahdolliset koordinaatit ovat luonnollisestikin OpenStreetMapissä (avointa dataa, suoraan karttatiedosta peräisin). WIWOSM on Wikipedian konkarin Kolossoksen tekemä ohjelma, joka on tehty ottamaan OpenStreetMapistä koordinaatit niistä karttakohteista, joille on merkitty joko jonkinkielinen Wikipedia- tai Wikidata-linkki. Tämän tiedon perusteella saadaan koordinaatti myös Wikipediaan. Mutta ei ilmeisesti suomenkieliseen? Nyt OSM:n, erikielisten Wikipedioiden ja Wikidatan koordinaatit voivat kaikki olla erilaisia. Ehdottaisin, että teemme tälle jotain! --Susannaanas (keskustelu) 3. heinäkuuta 2015 kello 11.02 (EEST)