Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opastuspiste 711-noborder.svg
Chat bubbles.svg
Wikipedia-law.png
Edit-find-replace.svg
Preferences-system.svg
Tekniikka
Copyleft.svg
Newspaper.svg
Nuvola apps filetypes.svg


Näytä diffeinä nappi ei pelaa[muokkaa wikitekstiä]

Elikkä tuossa Toiminnot:Odottavat_muutokset oleva näytä diffeinä nappi lakkasi toimimasta. --Seegge (keskustele) 17. elokuuta 2015 kello 18.19 (EEST)

Täsmennetään vielä, että firefoxia käytän, tosin ei toimi ie:lläkään. Pienoisohjelmista on tuo wiked käytössä. --Seegge (keskustele) 18. elokuuta 2015 kello 00.19 (EEST)
Mulla se toimii. (Firefox). Miten se ettei pienoisohjelma toimi ilmenee? Eli onko se siten, että nappia ei ilmesty vai siten, että kun klikkaa nappia niin mitään ei tapahdu? --Zache (keskustelu) 18. elokuuta 2015 kello 08.19 (EEST)
Nappi näkyy, mutta sitä klikkaamalla ei tapahdu mitään. --Seegge (keskustele) 18. elokuuta 2015 kello 18.51 (EEST)

Erinäisiä käyttöliittymävikoja korjaantui tyhjentämällä tuo vector.js tiedosto, mutta em. ongelma säilyy: screenshotti jossa web console auki: http://postimg.org/image/v6q4hxzep/ --Seegge (keskustele) 30. elokuuta 2015 kello 19.06 (EEST)

Kiitos. Lisää vasemman reunan valikkoon näytä odottavat muutokset -linkin joka näyttää odottavat muutokset diffeinä. -pienoisohjelma ei ollut resourceloader-yhteensopiva niin se ei latautunut. Lisäksi pienoisohjelman koodia käytetään toisaalla siten ettei sitä saanut suoraan korjattua niin poistin tuon pienoisohjelman toistaiseksi pienoisohjelmista. Pienoisohjelman poistamisen jälkeen tuon näytä diffeinä -napin pitäisi toimia joten kokeile toimiiko tuo "näytä diffeinä" -nappi nyt? Jos ei toimi niin pistätkö uuden screenshotin web consolesta. --Zache (keskustelu) 31. elokuuta 2015 kello 05.14 (EEST)
Jeps, thx, nyt tuntuu toimivan taas. Tosin olen eri koneella kuin eilen, mutta vika oli sama molemmilla koneilla. --Seegge (keskustele) 31. elokuuta 2015 kello 23.26 (EEST)

.gif-päätteisten kuvien/tiedostojen näkyminen[muokkaa wikitekstiä]

GIF-tiedostojen näkymisen kanssa näyttää olevan jotain häikkää. Ei koske kaikkia selaimia, kokeilin, että Microsoft Edge -selaimella ne näkyvät normaalisti, mutta pääasiallisesti käyttämälläni Mozilla Firefoxilla ne eivät ole nyt näkyneet (huomasin asian eilen, mutta voi tietenkin olla kauemminkin ollut ongelma). Esimerkkinä vaikkapa artikkeli GIF, tietolaatikossa oleva tiedosto ei näy artikkelin lukutilassa, mutta Media Viewerin kautta se kyllä näkyy. Sama homma koskee muitakin artikkeleita, esim. artikkelin Atlanta Hawks tietolaatikossa oleva kuva ei näy. Ja siltä varalta, että joku kysyy, olen kyllä tyhjentänyt selaimeni välimuistin, mutta sama häikkä jatkui sen jälkeenkin. --Nironen (keskustelu) 24. elokuuta 2015 kello 18.11 (EEST)

Erikoista, häikkä näyttää poistuneen tässä reilun tunnin aikana. Jos joku on tehnyt tässä välillä jotain sen korjaamiseksi, kiitokset hänelle. Itse en tekniikan päälle paljon ymmärrä, joten täysi mysteeri, mistä tämä häikkä (vain .gif-päätteisiä kuvia koskeva ja vain yhdellä selaimella ilmenevä) johtui. --Nironen (keskustelu) 24. elokuuta 2015 kello 19.33 (EEST)

Tämä pelkästään GIF-tiedostoja koskeva ongelma näyttää tulleen takaisin. Ja sen lisäksi, etteivät kuvat näy artikkeleissa, niitä ei näe tällä hetkellä myöskään Media Viewerin kautta (ruutuun tulee teksti "pahoittelut, tiedostoa ei voi näyttää"). No, toivottavasti korjautuu taas itsestään. --Nironen (keskustelu) 28. elokuuta 2015 kello 21.36 (EEST)

Firefox ESR 38.2.1:llä näkyy ainakin tällä hetkellä ilman Media Vieweriä. Lisäosatkaan eivät sinulla liene syynä kun toimii satunnaisesti. Asetus: about:config image.animation_mode normal Joskus laitoin asetuksen once vilkkuvien kuvien häiritessä. --Raid5 (keskustelu) 29. elokuuta 2015 kello 15.33 (EEST)

Please read: a proposal to centralize VisualEditor feedback on www.mediawiki.org[muokkaa wikitekstiä]

VisualEditor-logo-pacifico.svg

Hello. The VisualEditor team would like to inform you of a plan to redirect local pages for VisualEditor feedback to the board on mediawiki.org a few weeks from now. This applies to all the wikis where such pages are inactive or have low traffic, including yours. When this happens, editors will be free to use their own language to write on the mediawiki.org's page - although English is the most popular language there. Even feedback left from within VisualEditor with the built-in tool will be posted to the board on mediawiki.org.

Click on the image to enlarge it: location of the built-in feedback tool in VisualEditor.
Click on the image to enlarge it: screenshot of the new feedback board on mediawiki.org.

Having all the feedback on a single, centralized place mainly means getting faster, more frequent replies and more attention from a higher number of people, including the people who are building the software. It also means chances are high, that editors will find that someone else has already written there about the issues or requests they wanted to post.

Maintaining a local page instead can be cumbersome: it needs to be checked frequently in case someone reports urgent issues. Old threads need to be archived from time to time. Off-topic comments should be removed to keep readability. Feedback left there is sometimes not easily understandable or actionable at all.

If at least one community member per wiki expressly commits to taking care of the local page, the redirect will not be necessary, although we need to establish a clear process with this person as soon as possible so that this person knows when to escalate issues to Phabricator or to Community Liaisons, and can receive useful tips based on our experience. Therefore, if you'd like to volunteer for this task, please leave a message on my talk page within one week. Otherwise, we'll redirect the feedback page and feedback from the built-in tool to mediawiki.org at the given deadline. Thanks for your understanding, Elitre (WMF) 27. elokuuta 2015 kello 22.29 (EEST)

Stryn has already volunteered, so we're not going to redirect the page anymore :) Please do reach out to him if you want to support him in taking care of the page. Best, --Elitre (WMF) (keskustelu) 27. elokuuta 2015 kello 23.17 (EEST)

Muokkauspainikkeet kateissa[muokkaa wikitekstiä]

Tänään katosivat yllättäen sekä ylä- että alarivin muokkauspainikkeet eli näkyvissä ei ole allekirjoitus-, uudelleenohjaus-, varoitus-, viitemallinenappuloita ym. Selaimena Firefox 31.8.0. Onko muilla vastaavankaltaisia ongelmia? --MiPe (wikinät) 28. elokuuta 2015 kello 12.18 (EEST)

Minulla toimii (Firefox 40), mutta systeemi on ollut hiukan labiili viimeaikoina. Kokeile tehdä seuraavat asiat.
  • Tyhjennä selaimen välimuisti (Ctrl-F5 jollain sivulla)
  • Jos ei auta, niin tarkista on javascript virhelogissa jotain outoa (Ylävalikosta: Tools -> Web developer -> Web Console)
  • Jos sielläkään ei ole mitään, niin kokeile toimiiko napit silloin kun et ole kirjautuneena sisälle.
--Zache (keskustelu) 28. elokuuta 2015 kello 12.27 (EEST)
Ongelma on sama olinpa kirjautunut sisälle tai en ja välimuistin tyhjennys ei auttanut. Virhelogi tarjoaa "Use of "wgNamespaceNumber" is deprecated. Use mw.config instead.", mikä ei ilmeisesti ole kovinkaan hyödyllinen ilmoitus ainakaan tän phabricator-keskustelun perusteella. --MiPe (wikinät) 28. elokuuta 2015 kello 13.10 (EEST)

Malline:Panoraama[muokkaa wikitekstiä]

Mahtaisiko mallineessa Malline:Panoraama olla tai pystyisikö siihen saamaan vaihtoehtoa, että leveällä näytöllä, jos koko sivun levyinen malline jää leveämmäksi kuin siinä oleva kuva, malline lyhenisi yhtä leveäksi kuin kuvan leveys, jolloin kuvan sivulle ei jäisi leveällä näytöllä ikäviä tyhjiä raameja. Esimerkki tilanteesta, jossa tämä ominaisuus auttaisi: [1].--Urjanhai (keskustelu) 28. elokuuta 2015 kello 19.40 (EEST)

Eli että leveällä näytöllä, kun ikkunan leveys ylittää kuvan leveyden, panoraama-mallineen aikaansaama raami näyttäisi leveydeltään tältä: [2]. Mutta ikkunan kavetessa toimisi kuitenkin siten kuin panoraama-malline toimii.--Urjanhai (keskustelu) 28. elokuuta 2015 kello 19.44 (EEST)
Tuon panoraaman korkeutta olisi varaa kasvattaa, ei panoraamoja ole tarkoitettu noin mataliksi. --Savir (keskustelu) 28. elokuuta 2015 kello 20.14 (EEST)
Totta. Tuo ratkaisikin koko ongelman: [3]. --Urjanhai (keskustelu) 28. elokuuta 2015 kello 20.21 (EEST)

Piilotetut luokat näkyvät kumminkin?[muokkaa wikitekstiä]

Käsittääkseni kaikkien luokan Luokka:Yleinen wikiluokitusjärjestelmä alaluokkien pitäisi olla artikkeleissa piilotettuja luokkia (kyseessä on siis lupaavaksi valittujen artikkelien oma luokitus). Kuitenkin useat noista luokista näkyvät artikkeleissa, mutta eivät kaikki. Esimerkiksi Luokka:78.9 Musiikin historia ei näy siihen kuuluvissa artikkelissa, mutta Luokka:72.9 Arkkitehtuurin historia taas näkyy. Luokkasivuilla molemmat on kuitenkin mainittu piilotetuiksi luokiksi, joten kummankaan ei pitäisi näkyä. Olen kiinnittänyt ilmiöön huomiota jo pidemmän aikaa, mutta en ole aiemmin ottanut sitä puheeksi. En ole jaksanut haravoida kaikkia läpi, mutta sanoisin noita näkyviä piilotettuja luokkia olevan melkoisen paljon (kymmeniä, satoja?). Mistäköhän tuo mahtaa johtua? --Risukarhi (keskustelu) 1. syyskuuta 2015 kello 15.22 (EEST)

Joku bugi mediawikissä tai tietokannassa. Luokka:78.9 Musiikin historia -luokan kuokkasivu itse kuvitteli kokoajan olevansa piilotettu luokka (luokkasivun luokat), mutta artikkeleissa se näkyi normaalisti ja kun kertaalleen poistin tuon luokan piilotuksen ja pistin takaisin, niin tieto piilotuksesta päivittyi myös artikkeleihin--Zache (keskustelu) 1. syyskuuta 2015 kello 15.32 (EEST)
Ongelma on siis helposti korjattavissa. Isompi homma on selvittää, mitkä kaikki piilotetuiksi tarkoitetuista luokista näkyvät. Selasin kokeeksi läpi noita taideluokkia. Esimerkiksi luokissa 72 ja 73 kaikki alaluokat ovat näkyviä (paitsi äsken korjattu tapaus). Luokassa 70 pääluokka näkyy, mutta sen alaluokka 70.9 ei näy. Luokassa 72 alaluokat näkyvät, mutta pääluokka ei. Alaluokattomista 71 ja 76 näkyvät. Luokassa 77 kolmesta alaluokasta kaksi on näkyviä, kolmas ei ole. Ja niin edelleen... --Risukarhi (keskustelu) 1. syyskuuta 2015 kello 15.46 (EEST)
Voi olla, että tuo on asia joka korjaantuu itsestään kun mediawiki päivittelee välimuistejaan joten jos ne on näkyvillä vielä huomenna niin sitten asiaa kannattaa pohtia enemmän. --Zache (keskustelu) 1. syyskuuta 2015 kello 15.50 (EEST)
Nuo ovat olleet näkyvillä jo kuukausia, mahdollisesti yli vuoden. En muista milloin ensi kerran huomasin ilmiön, mutta siitä on jo aikaa. --Risukarhi (keskustelu) 1. syyskuuta 2015 kello 15.52 (EEST)
Jos tulee vastaan niin null edit luokkasivulle (muokkaa–tallenna ilman muutoksia, ei tallennu sivuhistoriaan) niin alkaa toimimaan. --Anr (keskustelu) 1. syyskuuta 2015 kello 16.21 (EEST)
Eikö jotain bottia voisi ohjelmoida nollamuokkaamaan luokkasivuja? Jos se ei edes näy muokkaushistoriassa, vaikkakin Wikiaineistossa nollamuokkaukset kyllä useinkin näkyvät sivun alalaidassa olevassa päiväyksessä, niin asia olisi kovin näkymätön? --Pxos (keskustelu) 1. syyskuuta 2015 kello 18.23 (EEST)

Miten parserfunktioon #ifeq saadaan vaihtoehtoja?[muokkaa wikitekstiä]

On ehtolause {{#ifeq: {{NAMESPACE}} | {{ns:4}} | A-tapahtuma | B-tapahtuma}}. Miten tuollaiseen voidaan saada kaksi avaruutta niin, että sekä ns=4 että ns=12 johtavat A:han? Pitääkö rakentaa kaksi peräkkäistä ihqua, vai saako tuohon jonkun loogisen OR-sanan väliin ja miten? --Pxos (keskustelu) 1. syyskuuta 2015 kello 19.23 (EEST)

Kannattaa tehdä switchillä:
{{#switch:{{NAMESPACE}}
 | {{ns:4}}
 | {{ns:12}} = A 
 | vaihtoehto 3
 | vaihtoehto 4 = tulos jos vaihtoehto 3 tai 4 toteutuu
 | #default = B
}}
Ejs-80 1. syyskuuta 2015 kello 20.38 (EEST)
Jaa, kun nukkui muutaman yön yli ja valvoi viimeisen, äly kiteytyi. Saahan sen tehtyä hieman siistimmin myös sisäkkäisillä ihquilla seuraavasti:
{{#ifeq: {{NAMESPACE}} | {{ns:4}} | A-tapahtuma | {{#ifeq: {{NAMESPACE}} | {{ns:12}} | A-tapahtuma | B-tapahtuma}} }}.
Toisin sanoen ensimmäisen ehtolauseen B-tapahtumakohtaan rakennetaankin toinen ehtolause ja vasta sen jälkeen, jos kumpikaan ehto ei toteudu, mennään B-suunnitelmaan. --Pxos (keskustelu) 5. syyskuuta 2015 kello 13.40 (EEST)
Sen verran lisäystä aiempaan kommenttiini, että nuo vaihtoehtoa 3 ja 4 koskevat rivit voi siis ottaa pois, ne olivat siinä vain esimerkin vuoksi. {{#switch:{{NAMESPACE}} | {{ns:4}} | {{ns:12}} = A-tapahtuma | #default = B-tapahtuma }} tuottaa siis saman tuloksen kuin tuo ifeq-rakenne. –Ejs-80 5. syyskuuta 2015 kello 14.47 (EEST)
Switchillä on se etu, että sillä on helpompi ketjuttaa noita vaihtoehtoja, esim. {{#switch:{{NAMESPACE}} | {{ns:4}} | {{ns:5}} | {{ns:6}} |{{ns:12}} = A-tapahtuma | #default = B-tapahtuma }} veisi A-tapahtumaan tapaukset ns:4, ns:5, ns:6, ns:12. –Ejs-80 5. syyskuuta 2015 kello 14.56 (EEST)

Pari AWB kysymystä[muokkaa wikitekstiä]

@Silvonen: varmaan osaa vastata tähän parhaiten. --Zache (keskustelu) 5. syyskuuta 2015 kello 03.17 (EEST)
Vastausyrityksiä:
  • Kun valitset Source: Special page ja painat Make list -nappulaa, yhtenä vaihtoehtona on Link search.
  • En muista, että typolistaa olisi pystynyt vaihtamaan, mutta kohdassa Find and replace voi luoda omia säännöstöjä. Ne voi sitten tallentaa omalle koneelle XML-muodossa komennolla File > Save settings as... (tai Save settings as default, jos haluaa ajaa aina samaa säännöstöä).
Oletko lukenut ohjetta en:Wikipedia:AutoWikiBrowser/User manual? Se on hieman epätäydellinen, mutta on siinä sentään jotain dokumentoitu.--Silvonen (keskustelu) 5. syyskuuta 2015 kello 08.09 (EEST)
Ei toimi tuo make list noillakaan ohjeilla.. vaikea sanoa mikä tuota riivaa. Asetuksista riippuen välillä make list em. sivulta tuottaa tyhjän tuloksen tai sitten epämääräisen virheilmoituksen. Ainoa toimiva konsti on käyttää tuota 'HTML scraper (advanced regexp)' ((title="(["]+))se keräilee sivulta sitten kaikki linkit mutta myös parikymmentä 'false positiivistä' tulosta. Joskin noi väärät osumat ei sinänsä ole iso ongelma. --Seegge (keskustele) 7. syyskuuta 2015 kello 21.52 (EEST)

Käännösponnahdusikkuna[muokkaa wikitekstiä]

Kun taisin kysyä väärässä kahvihuoneessa niin kysyn täällä, jos olisi parempia vastaajia. Kun tulee koneelle avaa Wikipedian ja aloittaa artikkelin, tulee ruudun eteen häirikköikkuna jossa tarjotaan jotakin käännösohjelmaa. Koska en käännä haluaisin sen pois pysyvästi. Huomasin kyllä nyt että jos sen ottaa käyttöön asetuksista, ikkunaa ei tule. Mutta kun en halua ottaa sitä käyttöön, niin mitä pitäisi tehdä? Mieluummin vastaus kuin vastakysymys, kiitos. --PekkkaN (keskustelu) 8. syyskuuta 2015 kello 14.38 (EEST)

En usko että löytyy parempia vastaajia kuin äskeinen, mahdollisesti samantasoisia. Stryn kysyi lisätietoja, ja kun et ymmärtänyt kysymystä, niin hän muotoili kysymyksen toisin. Odotellaan lisävastauksia, toivottavasti ongelmasi selviää. --Raid5 (keskustelu) 9. syyskuuta 2015 kello 15.28 (EEST)
Vastuunsa myös kysyjällä, ei voi olettaa että kaikilla on ajatustenluvut ja kristallipallot kunnossa niin että osaa maagisesti heti ensiyrittämällä antaa oikean vastauksen. --Anr (keskustelu) 9. syyskuuta 2015 kello 19.37 (EEST)
Voi asian noinkin ilmaista. --Raid5 (keskustelu) 9. syyskuuta 2015 kello 22.18 (EEST)
Jos painan etusivulta punaista linkkiä Bedfordin jaarli, tulee Voit luoda uusia sivua kääntämällä. Haluatko kokeilla Content Translation -betatyökalua?. En viitsisi joka kerta ilmoittaa että en halua vaan haluasin sen pysyvästi pois. Kertokaa ihan vapaamuotoisesti miten te olette saaneet sen säädetyksi niin ettei sitä koskaan enää ilmaannut. Siitähän minä parhaiten opin. --PekkkaN (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 19.17 (EEST)
Vastaan vaikken tiedäkään. Ei mulle ainakaan tuollaista tule, yritin asetuksia vaihdella yms. mutta ei vaan tule. Muistaakseni joskus muinoin käännöstyökalu pomppas kerran tai pari jossain tilanteessa, mutta tietoisesti en ole mitään maagista tehnyt sen poissa pitämiseksi. Pitäis vielä jaksaa testata suoraan laatikosta otetulla tunnuksella ettei kaikenmaailman omat css-viritykset haittaa. --Anr (keskustelu) 12. syyskuuta 2015 kello 19.16 (EEST)

Tämä on sitten sitä vapaan tietosanakirjan salattua tietoa, jota jaetaan vain harvoille ja valituille. --PekkkaN (keskustelu) 12. syyskuuta 2015 kello 18.44 (EEST)

Tai sitten erittäin paljon todennäköisempi vaihtoehto on vain tylsästi se, että kenelläkään muulla, ainakaan sellaisella joka osaisi vastata, ei ole vastaavaa ongelmaa, eikä näistä kukaan viitsi arvailla tai lisätietoja kysellä kun siitäkin itketään. --Anr (keskustelu) 12. syyskuuta 2015 kello 19.16 (EEST)
Voitko sitten paljastaa tälle itkijälle, mitä olet tehnyt silloin kun sellainen ikkuna ilmestyi kun aloitit uuden artikkelin? --PekkkaN (keskustelu) 12. syyskuuta 2015 kello 20.12 (EEST)
En muista, varmaankin sen kummemmin ajattelematta painoin sen pois jostain nappulasta. Tuskin mitään niin ihmeellistä ettet itsekin olisi kenties jotain vastaavaa jo tehnyt. Eli siis kohdallasi lienee joku erikoisempi ongelma. --Anr (keskustelu) 12. syyskuuta 2015 kello 20.28 (EEST)
Outoa. Nappulaa minäkin olen painanut. On tässä nyt joku salaisuus jota ei haluta paljastaa. --PekkkaN (keskustelu) 12. syyskuuta 2015 kello 21.09 (EEST)
Kävin yöllä Helsingin Tähtitorninmäellä neuvottelemassa Salaisuuksien Vartijoiden (Very Illustrious Brothers) kanssa ja sain luvan paljastaa tämän asian kuolevaisille. Wikipedia tallentaa tiedon tuon ponnahdusikkunan haluamisesta evästeeseen nimeltään cx_campaign_newarticle_hide. Kun ponnahdusikkunassa painaa nappulaa "Ei kiitos", tieto markkinointikiellosta tallentuu evästeen arvoksi 1. Kun eväste hävitetään esimerkiksi välimuistin tyhjentämisen yhteydessä, tuo ilmoitettu tieto katoaa ja kampanja tarjoaa yhä uudelleen tuota ponnahdusikkunaa. Koska evästeen nimessä on sana "campaign", on luultavaa, että kyseessä on säätiön ylätasoilla päätetty mainoskampanja, jonka tarkoitus on tuputtaa käyttäjille uusia hommeleita. Ratkaisuja on nyt monia: 1) sietää ponnahdusikkunan ilmestyminen hintana siitä, että omat evästeet poistetaan; 2) olla tyhjentämättä välimuistia; 3) odottaa, jos vaikka mainoskampanja loppuisi joskus; 4) kirjoittaa jonnekin metakonttoriin, että mainoskampanjan olisi syytä jo loppua. Saan itsekin aina tuon ilmoituksen, kun olen tyhjentänyt välimuistin. Oma suhtautumiseni asiaan on toistaiseksi vaihtoehdon yksi mukainen. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseen edes osittain. --Pxos (keskustelu) 15. syyskuuta 2015 kello 06.23 (EEST)
Kiitos. --PekkkaN (keskustelu) 15. syyskuuta 2015 kello 22.21 (EEST)
Vielä jatkokysymys jollekin joka tietää, muiden ei tarvitse täyttää tyhjää tilaa: millä css-virityksellä sen ponnahdusikkunan saa pois? --PekkkaN (keskustelu) 15. syyskuuta 2015 kello 22.30 (EEST)
Sen verta tympeää ollut ongelmaan paneutumaan lähteneiden kohtelu, että tekisi mieli ihan sen takia jättää vastaamatta. Mutta vastaampa nyt kuitenkin ja vieläpä ohi kysymyksen, silläkin uhalla, että sanomistahan siitäkin tulee. CSS:llä en saanut tuota äkkiä luotettavasti toiminaan, mutta JavaScriptillä tuntui onnistuvan seuraavalla loitsulla:$('.cx-campaign-newarticle').parents('.cx-callout').hide(); --Gonnagle (keskustelu) 16. syyskuuta 2015 kello 15.05 (EEST)
Itsekin ihmettelin outoja vastauksia vaikka joku olisi voinut heti käydä siellä Tähtitorninmäellä. Kiitos kuitenkin että vaivauduit vastaamaan. Mustasukkainen tietojen panttaaminen täällä vapaassa tietosanakirjassa on aika ristiriitaista. --PekkkaN (keskustelu) 16. syyskuuta 2015 kello 17.14 (EEST)
Tietojen panttaaminen ei johdu mustasukkaisuudesta vaan pahansuopaisuudesta. Piruuttani nyt vastasin vain saadakseni kysyjälle pahan mielen. Enää en vastaa, jotta tulisi vielä pahempi mieli. Koita pärjätä. --Pxos (keskustelu) 16. syyskuuta 2015 kello 20.39 (EEST)
Kohdasta 2) ei taida olla iloa, jos käyttää Wikipediaa vaihtuvilta tietokoneilta. Tuo huippuärsyttävä mainosikkuna on viime aikoina ollut taas minunkin riesanani. Jos tuollaista nyt yleensäkään mihinkään tarvitaan, sen kytkeminen pois saisi olla sidottu käyttäjätunnukseen eikä selaimeen (kuten muuten kaikki muutkin Wikipedian toiminnot saisivat olla, samasta syystä). --Risukarhi (keskustelu) 16. syyskuuta 2015 kello 17.23 (EEST)
Ai niin, vuolaiden kiitosten sijasta haluan vastaukseksi seuraavaa: "Miksei kysymykseeni vastattu jo aikaisemmin? On se merkillistä, että täällä ei kyetä vastaamaan asiallisesti vaan vastaus sisältää pääosin lapsellista vinoilua ja käsittämätöntä teknistä koodia. Luulisi, että helppoon kysymykseen saisi helpon vastauksen." Tuollainen lämmittää aina kattilaani. --Pxos (keskustelu) 15. syyskuuta 2015 kello 06.32 (EEST)

Wikipedian logon kuvanlaatu[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko Wikipedian logon vaihtaa tarkempaan kuvaan? Olisiko se hankala toimenpide? Nykyinen näyttää epätarkalta verrattuna esimerkiksi venäjän- tai englanninkieliseen Wikipediaan. --Raid5 (keskustelu) 9. syyskuuta 2015 kello 12.37 (EEST)

Noissa muissa Wikipedioissa logo on ilmeisesti toteutettu vektorigrafiikkalla. En huomaa eroa Firefox-selaimen ”oletuslähennystasolla”, mutta suurentaessa lähennystä kyllä. Jonkun pitäisi siis luoda uusi versio kuvasta, tallentaa kuva ja käpistellä jotain asetustiedostoa. Stryn varmaankin tietää jälkimmäisestä enemmän? –Kooma (keskustelu) 9. syyskuuta 2015 kello 13.43 (EEST)
Tai no vektorikuvasta generoitu png sielläkin taitaa olla. Jotenkin noin kuitenkin. –Kooma (keskustelu) 9. syyskuuta 2015 kello 13.54 (EEST)
Ei ole mikään iso asia, varsinkin jos on hankala vaihtaa. Näytön resoluutio tai muu sellainen voi vaikuttaa kuvan näkymiseen epätarkkana. --Raid5 (keskustelu) 9. syyskuuta 2015 kello 15.22 (EEST)
Nykyinen logo on tämä, vanhempi joskus käytössä ollut logo taas oli Tiedosto:Wiki.png. Joku lista kaikista Wikipedia-projektien logoista löytyy sivulta meta:Wikipedia_logo_in_each_language. En-wikin User:Nohat (ei näytä olevan kovin aktiivinen) kuulemma tekee pyynnöstä uusia logoja. Jos joku tekee paremman logon, niin sen käyttöönottamista voi pyytää sitten Phabricatorissa. --Stryn (keskustelu) 9. syyskuuta 2015 kello 19.14 (EEST)
Tämä logo näyttää ainakin minulla tarkemmalta: Wikipedia-logo-v2-fi.svg. [4] --Raid5 (keskustelu) 5. lokakuuta 2015 kello 19.53 (EEST)

Kuvat, ikonit ym. kateissa[muokkaa wikitekstiä]

Mikä hemmetti on kun esim. wikipedia-logo ei enää näy mulle sivun yläkulmassa? Samoin erilaiset ikonit lakanneet näkymästä (esim. "stop hand nuvola" sun muut vastaavat). Monet artikkelien kuvatkaan ei enää näy, vain pelkkä pystyviiva. Sama ongelma on mulla kaikissa wikeissä. Sv.wikissä captcha-kuva ei näkynyt jne. En.wikissä on jotkut muutkin raportoineet samasta ongelmasta. Olen kokeillut ottaa adblockin pois, ei ole auttanut. Välimuisti on tyhjennetty useaan kertaan, ei apua. Mulla on firefox ja windows 7, mutta eipä näy chromessakaan toimivan esim. wikipedian logo. En tajua enää yhtään mitään. Tämän kuun aikana nämä ongelmat ovat ilmaantuneet.87.93.114.115 10. syyskuuta 2015 kello 17.06 (EEST)

No nyt, erinäisen cleaner ja reload-sähläyksen jälkeen, kuvat ja ikonit näkyvät, mutta vasemman yläkulman wikipedia-logo ei edelleenkään näy ja captcha-ongelmat eivät poistuneet nekään. Mikään adblock-asetus (vaikka poistaisi koko roskan käytöstä ei näihin ongelmiin ainakaan vaikuta). 37.33.75.200 10. syyskuuta 2015 kello 18.05 (EEST)
Näkyykö logo näin suoraan? --Anr (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 18.11 (EEST)
Ei näy kuin teksti "logo" (jota klikkaamalla en pääse mihinkään) 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 18.21 (EEST)...Päivitystä: Paitsi, että IE:llä näkyy logo eikä ole captcha-ongelmiakaan. Sen sijaan firefoxilla ja chromella on edellä kuvatut ongelmat. Ajattelin, että ongelma voisi olla jossain viime aikojen windows-päivityksessä, mutta josko sittenkään? 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 18.26 (EEST) P.S. Ja sori kun ip muuttuu koko ajan mutta käynnistelen tässä konetta uudestaan aina putsausoperaatioiden ja muiden kokeilujen vuoksi...
Myöskään esim. infoboksien audioklipit eivät toimi mulla firessä ja chromessa mutta kylläkin explorerissa. Olen ymmälläni. 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 18.37 (EEST)
Kokeile toimiiko ne "Private window" -ikkunassa Firefoxissa tai Incognito modessa chromessa. --Zache (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 18.43 (EEST)
Eivät toimineet kummassakaan. 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 19.23 (EEST)
Minulla on Firefox ESR 38.2.1 joka toimii (Adblock Plus, NoScript…), tosin versionumerolla ei välttämättä ole vaikutusta. Kannattaa kokeilla uudella profiililla (vanhasta ensin varmuuskopio), vakioasetuksilla, ilman lisäosien asennusta. --Raid5 (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 19.33 (EEST)
Sellainen tuli mieleen, että onkohan tehty jotakin muutoksia ohjelmistossa, mallineissa tai jossakin. Eräs malline toimi kummallisesti, mutta saattoi johtua omasta virheestäni. --Raid5 (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 19.39 (EEST)
Näkyykö logo esim. tästä linkistä firefoxilla tai chromella? Toi on suora linkki välityspalvelimelle jonka mulle arpoi, ja pelkkä http, ei https. Näkisitkö jostain miltä välityspalvelimelta selain tuota logoa yrittää hakea? Ehkä joku httpheader-lisäosa selaimeen, tai sitten komentoriviltä vaikka wgetillä, se kertoo (ainakin linuxissa) normitulosteessaan mistä ip-osoitteesta tiedoston imuroi. --Anr (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 19.49 (EEST)
Kyllä tosiaan näkyy logo tuosta linkistä kummallakin selaimella. Asensin tuollaisen httpheader-lisäosan (HTTP Header 1.1.1.1-signed), mutta ilmeisesti se ei toimi, koska ei näytä mitään tietoa, vaikka mahdollistin popupit ("The HTTP responses are shown in a pop-up window, displayed on the top right corner of the current page.") En ole oikein näiden juttujen asiantuntija. :) 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 20.29 (EEST)
Samasta ongelmasta raportoi IRC:issäkin tech-kanavalla eräs käyttäjä (ShakespeareFan00), keskuteluloki löytyy sivulta http://bots.wmflabs.org/~wm-bot/logs/%23wikimedia-tech/20150910.txt. Yrittänyt vaikka mitä, mutta edelleenkään ei toimi kuten pitäisi. --Stryn (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 18.52 (EEST)
Phab:T112110. --Stryn (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 19.33 (EEST)
Sama juttu tässäkin keskustelussa. Raportoijan mukaan ongelma alkoi syyskuun 1. tai 2. päivän jälkeen: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Village_pump_%28technical%29#Images_not_displaying_.28moved_from_Help_desk_to_VP.29
Omalta osaltani palaan asiaan huomenna ja kerron mitä olen mahdollisesti keksinyt. 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 19.42 (EEST)
Onko koneellasi McAfee-virustorjuntaohjelmaa? Luin jostain, että se oli aiheuttanut joillakin kuvien lataamisongelmia (ei Wikimedia-sivustoilla). --Stryn (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 20.05 (EEST)
Ei ole (ilmainen Avast). Ajattelin, että poistelen tässä (tänä iltana tai huomenna, aikaaviepää hommaa) yksi kerrallaan jotain päivityksiä ja kokeilen onko sillä vaikutusta, vaikka en kyllä oikein tiedä miten sillä olisi vaikutusta. 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 20.14 (EEST)
Ok, sitten ongelmaan lienee jonkinlainen ratkaisu täällä. Eli disable HTTPS scanning (avastUI > Settings > Active Protection > Web Shield > Customize - disable HTTPS scanning). Tai voit lisätä poikkeuksen https://*.wikipedia.org/* ym. wikimedia-sivustot. Eli ongelma lienee Avastin puolella. --Stryn (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 20.50 (EEST)
No nyt on sitten sellainen juttu Firefoxissa, että jos suljen selaimen ja avaan sen uudestaan ja tulen jollekin wikipedian sivulle niin logo näkyy, mutta jos painan reloadia, niin logo häviää, eikä tule takaisin vaikka lataisi sivun kuinka monta kertaa uudestaan. Jos sitten taas sulkee selaimen ja palaa samalle sivulle, on logo taas paikallaan. Chromessa ei edelleenkään näy lainkaan. 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 20.54 (EEST)
Reloadin jälkeen selain luultavasti lataa sen välimuististaan, tai ainakin yrittää. --Anr (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 20.56 (EEST)
ONGELMA RATKAISTU! Kiitoksia Stryn. Eli edellistä kirjoittaessani olikin tullut ratkaisu asiaan. Otin Avastin pois päältä ja kaikki toimii. Täytyy nyt vain lisätä tuo poikkeus sen asetuksiin. Mahdollisesti muillakin tästä asiasta valittaneilla on nimenomaan Avast. Hieno, että asia saatiin kuntoon. 188.67.212.90 10. syyskuuta 2015 kello 21.04 (EEST)

Tein mallinnen, mutta se ei toimi[muokkaa wikitekstiä]

Tein mallinnen Mallinne:Eurajoen vesistö ja laitoin sen artikkelin sivulle kaksien aaltosulkujen sisälle, mutta sivulle tulostuu vain punaisella teksti "Mallinne:Eurajoen vesistö". Lisäksi se aakkostuu "Suomen navigaatiomallineet" sivulla M-kirjaimen (ei E-kirjaimen) kohdalle. Jokin meni vikaan, mutta mikä? --J Hokkanen (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 19.35 (EEST)

Siirsin oikeaan nimiavaruuteen, eli ”malline:”. --Anr (keskustelu) 10. syyskuuta 2015 kello 19.40 (EEST)

Silmäilty ja katsottu voisi korvata huomioitu ja seulottu[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsi vasemman sivupalkin Odottavat muutokset-lukema (punaisella), tuntuu nalkuttavan käyttäjälle että "sinulla on nyt tehtävänä 50+ arviointia sinulla ja vain sinulla", näin minä sen koin. Mutta nyt kun tuli tehtyä muutama arviointi tms. niin tuo punainen lukema aukeni --Pasixxxx (keskustelu) 13. syyskuuta 2015 kello 20.06 (EEST)

Enpä saa mitään selvää otsikosta enkä tekstistä, joten en myöskään ymmärrä kirjoittajan tarkoitusta. Hyvä kun aukeni ja hyvää syksyä sinulle! --Pxos (keskustelu) 13. syyskuuta 2015 kello 20.19 (EEST)
Leikin ymmärtäväni otsikon: arviointitaso "silmäilty" pitäisi muuttaa sanaksi "huomioitu" ja laatutaso "katsottu" sanaksi "seulottu". Niinkö? Ei pitäisi muuttaa. --Pxos (keskustelu) 13. syyskuuta 2015 kello 20.24 (EEST)

Olin liian innokas arvostelemaan systeemiä josta en tiedä mitään. Eilen ja tänään tuli kokeiltua pari tuntia seulomista. --Pasixxxx (keskustelu) 13. syyskuuta 2015 kello 21.12 (EEST)

Malline: Autojen eurooppalaiset kokoluokat[muokkaa wikitekstiä]

Loin eilen kyseisen navigaatiomallineen. Se toimii tekniikaltaan kuten pitääkin, mutta minua häiritsee se, kuinka tekstikenttä menee hieman sivuun avattaessa mallineen. Osaisisko joku auttaa? ComradeUranium (keskustelu) 21. syyskuuta 2015 kello 21.17 (EEST)

Muokkausyhteenvedon riittämättömyys IPv6-osoitteiden kanssa[muokkaa wikitekstiä]

Esimerkiksi palautettaessa IPv6:sta tullutta muokkausta muokkausyhteenvetoon kirjautuu teksti "Käyttäjän 2001:14BA:14FA:7E00:41D8:50CF:6AF5:FF3F (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käytt...", joka siis katkeaa kesken. Tämä johtuu siitä, että muokkausyhteenvedossa on niin paljon linkkitekstiä ja koodi on oikeasti seuraavanlainen: Käyttäjän [[Toiminnot:Muokkaukset/2001:14BA:14FA:7E00:41D8:50CF:6AF5:FF3F|2001:14BA:14FA:7E00:41D8:50CF:6AF5:FF3F]] ([[Keskustelu_käyttäjästä:2001:14BA:14FA:7E00:41D8:50CF:6AF5:FF3F|keskustelu]]) muokkaukset kumottiin – –. Ehdotan, että järjestelmäviestiin tehtäisiin paikallinen muutos, missä automaattisesta palautusyhteenvedosta poistetaan tuo keskustelusivulinkki, jotta yhteenvedosta ei tule niin pitkää. Siihen jää linkki IP-muokkaajien muokkauksiin tai tunnusten omille käyttäjäsivuille, joiden kautta pääsee aina myös keskustelusivuille. Onko järkee vai ei? --Pxos (keskustelu) 23. syyskuuta 2015 kello 17.21 (EEST)

Vanhanaikaisten IP-osoitteiden ja kohtuupituisten käyttäjänimien kanssa ei ole ongelmaa. IPv6:n kanssa olen tehnyt niin, että jätän suurin piirtein tekstin "muokkaukset kumottiin" ja laitan oman yhteenvedon jatkoksi. Joskus on tullut vähän lyhennettyä automaattitekstiä vapaamuotoisesti, kun muuta ei voi. Ongelma ei ole kauhean suuri, suurin piirtein samaa luokkaa kuin viive merkittävyyskeskustelusta lipsahtanaiden artikkeleiden siirtymisessä pikapoistoluokkaan.--Htm (keskustelu) 23. syyskuuta 2015 kello 17.28 (EEST)
Kuriositeettina mainittakoon, että viikon kilpailun pistelaskurobotti etsii yhteenvedoista tekstiä "kumottiin", "kumottu" ja "palautettiin", eikä anna pisteitä tällaisista. Lähinnä idea on, että yhteenvedossa olisi edelleen tärkeimmät tiedot, joita mielestäni ovat: 1) mitä tehtiin: kumottiin ja palautettiin; 2) ketä vastaan toimittiin: käyttäjää X; 3) mikä oli lopputulos: sivu palautettiin versioon, jonka on tehnyt A. Vähäarvoisin juttu tuossa on vandaalin keskustelusivulinkki, joka on tosin kätevä, mutta ei välttämätön. Kyse on nyt siitä, onko keskustelusivulinkki tärkeämpi säilyttää kuin tieto siitä, kenen käyttäjän versioon sivu on palautettu tai sitten kumoamistoiminnossa kumoamisen syy, joka ei mahdu yhteenvetoon, jollei sitä käsin typistä. --Pxos (keskustelu) 23. syyskuuta 2015 kello 17.35 (EEST)
Toinen vaihtoehto on, että phabriikista pyydettäisiin muokkausyhteenvedon merkkimäärän (250 tai 255 merkkiä) suurentamista, jos se on mahdollista. Strynille nakkia muusilla tästä? --Pxos (keskustelu) 23. syyskuuta 2015 kello 17.40 (EEST)
Epic: Increasing the length of the edit summary ja Rollback of one IPv6 address to another IPv6 address's edit needs shorter edit summary ja muutama muukin vastaava, eli toivelistalla on, mutta ei todennäköisesti lähiaikoina tule muuttumaan, koska aika hiljaista tuossa "epicissäkin" on. Paikallinen fixaus olisi toki väliaikainen ratkaisu, mulle ainakin kävisi aloitusviestissäsi ehdottama. --Stryn (keskustelu) 23. syyskuuta 2015 kello 17.52 (EEST)

Saisko meillekin työkalun Free Image Search Tool?[muokkaa wikitekstiä]

Oikeassa yläkulmassa oleva työkalu [5], saisiko sen meillekin niin että se olisi niillä sivuilla missä ei ole kuvaa niin voisi etsiä helpommin kuvia--Musamies (keskustelu) 2. lokakuuta 2015 kello 08.31 (EEST)

Symbol support vote.svg Kannatan Tämä on yksi Magnus Mansken hienoista työkaluista ja mielestäni tarpeeksi vakiintunut ollakseen näkyvissä kaikille käyttäjille. Sen varmaan saa asennettua ainakin itselleen, mutta kaikelle kansalle olisi vielä parempi. --Susannaanas (keskustelu) 5. lokakuuta 2015 kello 12.57 (EEST)

Flow-keskustelulisäosan aktivointi testisivulle[muokkaa wikitekstiä]

Flowta on rakennettu pitkään ja hartaasti. Se on WMF:n kehittämä keskustelulisäosa, joka muuttaa Wikipedian sisäiset keskustelut nykyaikaisemmiksi siinä mielessä, mitä tavanomaiselta verkkokeskustelulta voisi odottaa: Flow mm. automaattisesti allekirjoittaa viestit, portaistaa ne ja lähettää käyttäjien inboxiin huomautuksia. Se on sekä toiminnallisesti että käyttöliittymältään nykyaikainen, ja sen tarkoituksena on paitsi tehdä keskustelusta helpompaa uusille käyttäjille myös tehostaa kokeneiden käyttäjien keskustelua. Projekti ei ole vielä(kään) valmis, mutta nyt on mahdollista hakea lisäosaa testaukseen jollekin yhteisön keskustelusivulle (esim. jonkin wikiprojektin keskustelusivulle). Siihen pitäisi olla yhteisön konsensus. Haluammeko ottaa Flown testaukseen suomenkielisessä Wikipediassa yhdellä keskustelusivulla? Resursseja

Kokeilunhaluisesti.--Olimar 4. lokakuuta 2015 kello 14.04 (EEST)

Kokeilussa ei ole vikaa, mutta olen nyt sitä mieltä, että Flow pilaa koko keskustelusivun idean. Keskustelusivu ei oikeastaan ole pelkkä keskustelusivu vaan se on artikkelin kääntöpuoli, eräänlainen metasivu, johon voi sijoittaa kaiken sen metatiedon, joka ei sovi artikkelisivulle. Flow pilaa koko sivun ja pakottaa sen pelkäksi jutteluksi, joten en kannata enää Flow'ta yleisesti. Kokeiluna jonnekin sellaiselle sivulle, johon on tarkoitus tulla ainoastaan keskustelua eikä koskaan mitään muuta tietoa, tuo sopii. Pitäisi vain löytää sellainen sivu. --Pxos (keskustelu) 4. lokakuuta 2015 kello 14.08 (EEST)
Ei varmaankaan ole järkevää ottaa sitä käyttöön kaikilla sivuilla. Mutta aluksi sitä voisi testata jollakin yhteisösivulla (esim. wikiprojekteissa), jolla halutaan tehdä vuorovaikutus käyttäjien välillä helpommaksi. Tosin miksei Flowssa voisi säilyttää metatietoja kuten nykyisellä keskustelusivulla? Voihan keskustelusivuille tehdä esim. bannerin alkuun (kuten enwikin keskustelusivuilla), jos haluaa jonkin näkyvän paikan metatiedoille.--Olimar 4. lokakuuta 2015 kello 14.18 (EEST)
Flowhan muuttaa koko sivun keskustelusivuksi, jonne ei voi mitään omaa wikikoodia väkertää. Nyt keskustelusivulle voi kirjoittaa ennen keskusteluja laatikon, jossa on vapaamuotoinen teksti. Ei onnistu Flow'n kera. Ai niin, tiedoksi vaan, että Flow on muuten haudattu projekti, jota ei enää kehitetä ollenkaan ja säätiön pääkonttorissa on hylätty koko idea, joten tavallaan olemme ostamassa kuollutta hevosta nyt. --Pxos (keskustelu) 4. lokakuuta 2015 kello 14.25 (EEST)
Toistaiseksi kehitys on tauolla, sillä tiimi keskittyy Workflowsin kehittämiseen. Flow'n bugeja siti fiksaillaan. Ei tässä mitään kuollutta hevosta olla ostamassa, kehitys on tosin kestänyt jokseenkin kauan, joten kritiikki on paikallaan. Mitä metatietoihin tulee, niin onhan Flow-keskustelusivulla oikeassa reunassa muokattava kuvaus-laatikko (esimerkki). Flow'n tulevaisuudesta riippumatta sitä voisi silti testata, ja sitten yhteisönä miettiä haluammeko ottaa sen esimerkiksi käyttöön joillain tietyillä sivulla.--Olimar 4. lokakuuta 2015 kello 14.33 (EEST)
Kehitys ei ole tauolla vaan se on päättynyt. "Flow is not in active development. The team won't be adding new features, but will continue to fix bugs, and make sure that people who are using Flow continue to have a good experience." Tuo lause tarkoittaa, että emme enää kehitä meidän automerkkiämme ollenkaan, mutta korjaamme siinä esiintyviä vikoja edelleen. Itse ostaisin toista merkkiä, jos kuulisin tuollaisen ilmoituksen autotehtaalta. Joka tapauksessa en vastusta kokeilua. Parhaimmillaan Flow sopisi keskustelusivulle, jonne odotetaan paljon uusien tai satunnaisten muokkaajien viestejä, joita he eivät osaa sisentää tai allekirjoittaa. Ilmeisesti myös jonkun tietyn wikiprojektin keskustelusivuksi tuo sopisi yhtä lailla. --Pxos (keskustelu) 4. lokakuuta 2015 kello 14.51 (EEST)
Löysin en-wikin keskustelusta seuraavan huolestuttavan kommentin: "Hi all. Investigation is ongoing into a data-loss that was reported yesterday (phab:T95580), which seems to have been caused by a maintenance script updating the database. This affects all topic titles and post contents on this board prior to 11 February 2015." (Kursivointi minun.) Enpä ole kuullut, että olisi vielä koskaan nykyisten keskustelusivujen sisältö hävinnyt, kun sivu on oikeastaan pelkkää tekstiä. Flow taas on käyttöliittymä, joka voi tehdä erilaisia temppuja, mikä tekee siitä luonnollisesti haavoittuvan, kun se kaatuu. Flow myös latautuu hitaasti kun se ei ole tekstiä vaan monimutkainen vekotin, joka latailee niitä viestejään osa kerrallaan pikku hiljaa. Kaikki kestää, kun tietoa siirtyy. Nykyinen tekstiä sisältävä keskustelusivu on kovin yksinkertainen eikä sitä saa helposti rikottua. --Pxos (keskustelu) 4. lokakuuta 2015 kello 15.06 (EEST)

Mikä sivu kohteeksi?[muokkaa wikitekstiä]

Tulkitsen, että yllä olevan keskustelun perusteella on saavutettu konsensus siitä, että Flow'ta pyydetään tänne yhdelle kokeilusivulle. Mikä olisi hyvä sivu?

  • Jos tarkastellaan vaikkpa sivulle kirjoittavia sellaisia käyttäjiä, jotka ovat satunnaisia muokkaajia, joilla ei ole aavistustakaan allekirjoittamisesta, sisentämisestä tai ylipäänsä wikikoodin käyttämisestä mihinkään, paras vaihtoehto olisi mielestäni sivu Wikipedia:Väärinkäyttösuodatin/Virheet, jonka käyttämistä Flow saattaisi helpottaa huomattavasti.
  • Jos taas kokeiluun halutaan sellainen sivu, jossa on hieman yleistäkin liikennettä, sopiva koekenttä voisi kenties olla Neuvonta-kahvihuone.

On huomattava, että ylläpitäjien ilmoitustaulu ei käy, koska Flow ei sallisi siellä sivun alussa olevan suuren ja kattavan informaatiolaatikon käyttämistä eikä Flow:n kanssa yhteen sovi myöskään wikikoodista rakennettu estopyyntö-linkki. Sivun pitää lähinnä olla sellainen, jonka tarkoitus on vastaanottaa allekirjoittamatonta jorinaa ja muuta taustakohinaa. --Pxos (keskustelu) 8. lokakuuta 2015 kello 12.48 (EEST)

Neuvonta tai Kysy vapaasti kahvihuoneesta voisivat olla hyviä. En kuitenkaan vastusta väärinkäyttösuodattimen virheet-sivuakaan. (Tulevaisuudessa ylläpitäjän ilmoitustaululle saattaa löytyä vaihtoehto kokeiltavaksi workflowsista, mutta en tiedä tarkemmin sen aikataulusta ja sovelluksista.)--Olimar 8. lokakuuta 2015 kello 13.41 (EEST)
Eniten koeajoa varmaan saataisiin tosiaan "Kysy vapaasti" -sivusta, koska siellä on liikennettä paljon eikä siellä juuri koskaan tarvita mitään wikikoodia. Siispä sinne voisi Flow'n tilata. Ennen tilausta pitäisi vielä selvittää, miten Flow'n saa pois ja saako sivun keskustelut enää palautettua entiseen muotoon, vai onko tämä muutos pysyvä. Lisäksi pitää miettiä sekavuutta, minkä saa aikaan se, että täällä on muuten normaali keskustelujärjestelmä, josta on hyvät ohjeetkin olemassa, mutta sitten yhdellä sivulla on aivan ihmeellinen laitteisto. Kokeen edellytyksenä olisi tosiaan se, että kokeen voi myös vähin vaurioin päättää ja palata vanhaan. En oikein usko, että se on mahdollista. Varmaan koko Flow on suunniteltu sellaiseksi, että vanhaan ei ole enää paluuta. Etenkin, kun kehittäjiä ei varmaan asia enää kiinnosta juuri ollenkaan, tai pikemminkin he eivät saa enää käyttää aikaansa Flow'n suurten ongelmien parissa, kun heidät on käsketty muualle. Siksi uskon, että kuollut hevonen tänne tilataan. --Pxos (keskustelu) 9. lokakuuta 2015 kello 17.00 (EEST)
Voin tiedustella näitä vielä ennen hakutoimenpiteitä, ja muiden mielipiteitä odotellessa. --Olimar 12. lokakuuta 2015 kello 22.32 (EEST)

Piiloyhdysmerkkejä[muokkaa wikitekstiä]

Eräässä artikkelissa on piiloyhdysmerkkejä, jotka näkyvät vain Wordissa. Mitähän hyötyä niistä on? Toisaalta onko niistä haittaa, eli jos etsii jotakin sanaa, niin tulevatko nämä piiloyhdysmerkilliset sanat näkyviin? Poistin niitä manuaalisesti, mutta onko jotakin keinoa saada ne kerralla pois, jos niistä todennäköisesti on enemmän haittaa kuin hyötyä? --Harriebarn (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 13.19 (EEST)

Pehmeä tavuviiva, tavuttaa tarvittaessa. Ei liene ainakaan haitaksi. --Anr (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 13.27 (EEST)
Miten se lisätään kun sitä ei näy missään? --Harriebarn (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 13.39 (EEST)
On siitä muuten haittaa, sillä jos siirtää Wordiin tekstin jossa noita merkkejä on, haku ei löydä niitä, vaikka Wikipediassa löytääkin. Pitkää tekstiä on helpompi käsitellä Wordissa. --Harriebarn (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 13.44 (EEST)
Taitaa olla Wordin ”ominaisuus”, siis vika. --Anr (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 13.58 (EEST)
Eikös linkittäminen täällä myös epäonnistu jos linkitettävässä sanassa on piilomerkkejä? --Savir (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 13.48 (EEST)
Joo. --Anr (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 13.58 (EEST)
Ei se minusta Wordin wika ole, koska siinä on ylimääräinen merkki. Niin, siis miten se merkki lisätään? --Harriebarn (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 14.00 (EEST)
Wordin omituisuus että se käsittelee sitä väkisin näkyvänä merkkinä, monet muutkin ohjelmat nykypäivänä osaavat jättää sen huomiotta. Se on oma merkkinsä ja omalla taikatemppukoodillaan niitä saa aikaiseksi, ”Unicodessa U+00AD” mainitaan Viivamerkit#Viivat_tietokoneella, mitä toi nyt tarkoittikaan, en muista. --Anr (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 14.07 (EEST)
Saksankielisestä Wikipediasta opin, että varsinkin jos kuvateksteissä on pitkiä yhdys­sanoja, niihin kannattaa merkitä tavutus­vihje (yksi tai useampia) mutta näkyvällä HTML-merkinnällä ­ esim. ”ympäristön­suojelu­rikkomus”. --Mlang.Finn (keskustelu) 12. lokakuuta 2015 kello 22.11 (EEST)

Luokka:Commonscat-linkki sama kuin Wikidatassa[muokkaa wikitekstiä]

Onko tuo apuluokka Luokka:Commonscat-linkki sama kuin Wikidatassa todella tarpeen? Zache on wikilomalla, mutta kysyn tätä koko yhteisöltä. Kun katselee luokkarakennetta erityisellä työkalulla, näkymä on hirveä hässäkkä [6] kun kaikki alaluokat kuuluvat tuohon apuluokkaan, jota ei ollut olemassa ennen vuotta 2015. Haitta on kovin pieni, mutta jos hyöty on yhtä pieni, voisiko luokan siirtää kohti vesilintua? --Pxos (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 22.37 (EEST)

No otin luokituksen pois nyt, kun otin sen pois. Jos jollekulle tulee ikävä vanhaa luokitusta, niin. --Pxos (keskustelu) 6. lokakuuta 2015 kello 23.16 (EEST)

Mistä sivu taikoo käyttöoikeuden[muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Tiedostot ilman koneellisesti luettavaa lisenssiä luokassa on kuvia joissa näyttäisi olevan logo-käyttöoikeus mutta kun avaa kuvan tiedot, {{Logo}} merkkijonoa ei ole--Musamies (keskustelu) 7. lokakuuta 2015 kello 08.35 (EEST)

{{Logon tiedot}} --Anr (keskustelu) 7. lokakuuta 2015 kello 08.46 (EEST)

Virheilmoitus viitteissä[muokkaa wikitekstiä]

Useaan artikkeliin on ilmestynyt lähiaikoina (?) virheilmoitus "Viittausvirhe: Invalid <ref> tag; name "viitteennimi" defined multiple times with different content". Artikkelissa on siis samalla nimellä erilaisia viitteitä. Se on esim. mallineessa Malline:Suomen kunta ja sitä kautta kaikissa artikkeleissa, jotka käyttävät mallinetta. Tämmöisen löysin phabricatorista. --Whitetabor (keskustelu) 8. lokakuuta 2015 kello 23.14 (EEST)

1) Yksinkertaisimmillaan virheilmoitus tulee siitä, että kahden viitteen sisällöt ovat muuten täysin identtiset, mutta niissä on eri määrä tai eri kohdissa olevia välilyöntejä. En tiedä oliskohan näiden läpikäymiseen jotakin fiksumpaa keinoa, kuin tihrustaa niitä paljain silmin?
2) Joissakin artikkeleissa on Malline:Viite, ja siitä tulee aina virheilmoitus, vaikka samoja viitteitä olisi vain yksi. Esim. Vapaus käteen jää. (Nylon Beatin artikkelissa virhettä ei ole, koska viite on tehty väärin.) En ymmärrä kyseistä mallinetta lainkaan, mikä sen idea on? (Luin ohjeen, en ymmärrä.)
3) Suomen kunta -mallineeseen virheilmoitus tulee ehkä näistä kahdesta mallineesta: Malline:Suomen kunta/demografia0-14 & Malline:Suomen kunta/muunkieliset. Niissä on molemmissa kieliviite-niminen viite, jossa on linkki Tilastokeskuksen tilastoon vähän eri parametreillä tjsp. Jos joku haluaa yrittää korjata tj. --Whitetabor (keskustelu) 14. lokakuuta 2015 kello 00.12 (EEST)