Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opastuspiste 711-noborder.svg
Chat bubbles.svg
Wikipedia-law.png
Edit-find-replace.svg
Preferences-system.svg
Copyleft.svg
Newspaper.svg
Nuvola apps filetypes.svg


Developer Wishlist Survey: propose your ideas[muokkaa wikitekstiä]

At the Wikimedia Developer Summit, we decided to organize a Developer Wishlist Survey, and here we go:

https://www.mediawiki.org/wiki/Developer_Wishlist

The Wikimedia technical community seeks input from developers for developers, to create a high-profile list of desired improvements. The scope of the survey includes the MediaWiki platform (core software, APIs, developer environment, enablers for extensions, gadgets, templates, bots, dumps), the Wikimedia server infrastructure, the contribution process, and documentation.

The best part: we want to have the results published by Wednesday, February 15. Yes, in a month, to have a higher chance to influence the Wikimedia Foundation annual plan FY 2017-18.

There's no time to lose. Propose your ideas before the end of January, either by pushing existing tasks in Phabricator or by creating new ones. You can find instructions on the wiki page. Questions and feedback are welcome especially on the related Talk page.

The voting phase is expected to start on February 6 (tentative). Watch this space (or even better, the wiki page) - SSethi_(WMF) January 21st, 2017 3:07 AM (UTC)

Developer Wishlist Survey: Vote for Proposals[muokkaa wikitekstiä]

Almost two weeks ago, the Technical Collaboration team invited proposals for the first edition of the Developer Wishlist survey!

We collected around 77 proposals that were marked as suitable for the developer wishlist and met the defined scope and criteria. These proposals fall into the following nine categories: Frontend, Backend, Code Contribution (Process, Guidelines), Extensions, Technical Debt, Developer Environment, Documentation, Tools (Phabricator, Gerrit) and Community Engagement.

Voting phase starts now and will run until February 14th, 23:59 UTC. Click here on a category and show support for the proposals you care for most. Use the 'Vote' and 'Endorse' buttons next to a proposal to do so.

What happens next?
Proposals that will gather most votes will be included in the final results which will be published on Wednesday, February 15th. These proposals will also be considered in the Wikimedia Foundation’s annual plan FY 2017-18 - SSethi_(WMF) (talk) 04:41, 6 February 2017 (UTC)

Wikidatasta tulevan tiedon syrjäyttäminen[muokkaa wikitekstiä]

Onko jotenkin mahdollista syrjäyttää Wikidatasta tuleva tieto yksittäisessä artikkelissa? Esim. artikkeliin Tikkurila on päivitetty väkiluku [1], mutta artikkelissa näkyy Wikidatasta tuleva vanha tieto. Voisihan sen päivittää Wikidataan, mutta jos ei osaa tai on jokin syy miksi halutaan paikallinen muokkaus näkyviin. -kyykaarme (keskustelu) 9. huhtikuuta 2017 kello 21.53 (EEST)

Ei ole mahdollista ylikirjoittaa mallineessa {{kaupunginosa}} vaan se pitäisi päivittää tukemaan tuota, että mikäli tietolaatikossa on parametrina arvo niin se näytetään vakiona. Tuo kaupunginosa lienee ensimmäisiä tietolaatikoita jotka ovat ylipäätänsä näyttäneet jotain wikidatasta ja se on yhä samanlainen kuin millaiseksi se 2014 tehtiin. Voin korjata tuon mallineen jossain välissä. --Zache (keskustelu) 9. huhtikuuta 2017 kello 22.20 (EEST)
Tuo Tikkurila on kyllä poikkeus, sillä suurimmassa osassa kaupunginosa-artikkeleista itse artikkelin koodissa oleva tieto on selvästi Wikidataa vanhempi, eli sitten pitäisi ottaa niistä muista se vanha tieto pois. Niistä ei myöskään helposti näe, että mikä käyttää Wikidataa ja mikä ei. Olisiko mahdollista luokitella ne samalla tavalla kuin ne artikkelit, joihin tulee kuva Wikidatasta? -kyykaarme (keskustelu) 9. huhtikuuta 2017 kello 22.48 (EEST)
Löysin 144 kaupunginosa-artikkelia, jotka käyttävät Wikidatan väkilukua tietolaatikossa. Joissakin tieto olisi artikkelissa uudempaa ja lähteistettyäkin, monissa taas Wikidatan tieto on lähes kymmenen vuotta uudempaa. Meinasin käydä niitä läpi, mutta enpäs ainakaan vielä jaksa kun niitä on niin paljon. Wikidataa käyttävissä artikkeleissa on sellainenkin ongelma, että vaikka Wikidatassa olisikin lähde, niin se ei näy artikkelissa, eikä lähdettä pysty lisäämään suoraan tietolaatikkoon. Lähteenä Wikidatassa on käytetty linkkiä sivustoon http://www.aluesarjat.fi/, josta en kyllä osaa katsoa väkilukua, mutta ehkä en vaan osaa. -kyykaarme (keskustelu) 11. huhtikuuta 2017 kello 18.29 (EEST)
Tulostukseen pystyy pistämään lähteen näkyville jos sellainen on merkitty. Se on vain turhan usein Wikidatassa merkitty siten, että tiedoissa on vain pelkkä linkki johonkin. --Zache (keskustelu) 11. huhtikuuta 2017 kello 18.39 (EEST)
Jos haluat muuten askarrella tämän parissa, niin tuosta {{Kaupunginosa}}-mallineesta voisi tehdä kokonaan uuden version (vaikka nimellä {{Kaupunginosa WD}}. Mallineista {{Videopeli}}, {{Järvi WD}}-ja {{Rakennus WD}} voi katsoa miten tuo yksinkertainen tietolaatikko -systeemi toimii ja videopeli-malline on näistä uusin ja esimerkkinä paras. Parametrit noissa menee siten, että riviN_sisältö kohtaan tulee mallineen parametrina annettu sisältö, riviN_wikidatan_sisältä se koodinpätkä joka hakee wikidatasta jostain ja rivinN_esimerkkisisältö kohtaan tulee se teksti joka näytetään esimerkkitekstinä. Sitten kun tietolaatikko toimii nykyisten parametrien kanssa, niin sen voi kopioida tuon vanhan tietolaatikon päälle. Olin itse aikeissa tehdä tämän jossain välissä, mutta jos sinuna kiinnostaa aloittaa tämä (tai jotakuta muuta) niin siitä vain. --Zache (keskustelu) 11. huhtikuuta 2017 kello 18.56 (EEST)
Aloitin nyt tuon {{Kaupunginosa WD}}:n ja syy sille miksi kirjoitan tuota tietolaatikkoa uusiksi enkä muokkaa vanhaa on, että tuolla aikaisemmalla systeemillä siitä mallinekoodista tulee luku- ja muokkauskelvotonta siinä vaiheessa kun jonkun kentän tulostus monimutkaistuu. {{kaupunginosa}}-mallineessa sen näkee vaikka väkiluvun tulostuksesta. --Zache (keskustelu) 12. huhtikuuta 2017 kello 13.43 (EEST)
Kun nyt olen käynyt noita artikkeleita läpi, niin vähän kummastelen että eivätkö muokkaajat ole huomanneet sitä, ettei tietolaatikon päivittäminen näy artikkelissa. Tiedot ovat olleet Wikidatassa jo vuosia, ja malline on kaiketi käyttänyt niitä jo vuodesta 2014 lähtien. Miten tuo uudistettu malline käyttäytyy, jos artikkelissa ei ole mitään tietoja väkiluvusta, jolloin ne tulevat Wikidatasta, mutta sitten joku päivittää tietolaatikkoon pelkän väkiluvun, tai lähteen tai päiväyksen? Voiko osa tiedoista tulla itse tietolaatikosta ja osa Wikidatasta? -kyykaarme (keskustelu) 13. huhtikuuta 2017 kello 22.28 (EEST)
Aika vaikea sanoa mitä muokkaajat ovat miettineet, mutta ne ketkä ovat enemmän alkaneet tutkia noita ovat varmaan olleet tietoisia vanhemmasta Wikipedia:FMPortal-nimisestä systeemistä jossa noita väkiluku yms muita tietoja on ylläpidetty keskitetysti listojen avulla ja ajatelleet, että tuossa on varmaan ollut kyse siitä tai jostain samantapaisesta. Vastaus tuohon, että voiko tiedosta osa tulla Wikidatasta ja osa ei, niin teknisessä mielessä toki, mutta jos mietitään sitä miten tuo toimii jotenkin tolkullisesti niin ei. Käytännössä ainoa käytön kannalta järkevä tapa on se, että jos tieto on Wikidatasta niin silloin näytetään Wikidatassa oleva lähde ja sen päiväys TAI jos näytettävä tieto on paikallisesti määritelty, niin silloin näytetään paikallisesti määritelty lähde ja päiväys. --Zache (keskustelu) 14. huhtikuuta 2017 kello 01.25 (EEST)
Kävin läpi ne 144 artikkelia, jotka löysin Catscanilla, ja poistin vanhan väkiluvun&/päiväyksen&/lähteen, jos artikkeliin tulee uudempi väkiluku Wikidatasta. -kyykaarme (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 23.22 (EEST)
Löysin vihdoinkin Aluesarjoista väkiluvun, ja vaikka se onkin vain pelkkä linkki, niin olisi hyvä että se näkyy lähteenä. Toinen juttu on väestötiheys, johon en kiinnittänyt mitään huomiota kun kävin artikkelit läpi. Niitä on välillä päivitetty käsin kun väkilukuja on päivitetty, mutta monessa artikkelissa ne on vanhoja. Esim. Tapanilan tiheys on vuodelta 2005 ja väkiluku 2013. Jos mahdollista niin tiheys kannattaisi varmaan laskea automaattisesti niin kuin {{Suomen maakunta}} tekee, ja lisätä samalla sama päivämäärä kuin väkiluvulla. Nyt tiheyksissä ei ole päivämäärää lainkaan, koska ne on vedetty botilla pois kun mallinetta viimeksi päivitettiin. -kyykaarme (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 11.33 (EEST)
Pitäisikö tätä keskustelua jatkaa esim. uuden mallineen {{Kaupunginosa WD}}:n keskustelusivulla, kun ei tämä koske yleisiä asioita? -kyykaarme (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 12.53 (EEST)

Huomautukset mobiilissa[muokkaa wikitekstiä]

Mobiiliversiossa kun avaa kohdan ”sivun huomautukset“, ylhäällä näkyy teksti “Ongelmat“. No onko muka esim. Lupaava artikkeli-ehdotus ongelma? Järkevämpi olisi esim. Huomautukset --Zuissii (Juttusille) 11. huhtikuuta 2017 kello 11.15 (EEST)

Missä siellä on tuo "sivun huomautukset" -kohta? Oletan, että puhutaan www-selaimella käytettävästä mobiilinäkymästä, mutta en ihan suoraan löytänyt tuota kohtaa niin kysyn.--Zache (keskustelu) 11. huhtikuuta 2017 kello 12.29 (EEST)
Joo siellä. Unohdin koko sovelluksen tms. muut mobiilijutut. Mutta siis sitä tarkoitan. --Zuissii (Juttusille) 11. huhtikuuta 2017 kello 14.47 (EEST)
Hei, pystyttäisiinkö tämä korjaamaan? --Zuissii Juttusille? 23. toukokuuta 2017 kello 16.43 (EEST)
Esimerkki: [2]. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 23. toukokuuta 2017 kello 16.48 (EEST)
Mielestäni tätä ei missään nimessä pidä alkaa muuttamaan, jopa "Sivun huomatukset" -tekstin voisi muuttaa muotoon "Sivun ongelmat". Positiivisten huomautusten (LAE, VA-pyyntö, SA/HA-äänestys) määrä on lähes olematon negatiivisiin huomautuksiin, kuten lähdepyyntöihin, verrattuna. Tuo "Sivun huomautukset" teksti on mobiilissa muutenkin liian piilossa. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 23. toukokuuta 2017 kello 19.23 (EEST)
Siellä on varmaan joku systeemi joka tunnistaa muut kuin huomautusmallineet ja käsittelee ne eri tavalla. Jos joku on aikaansaapa, niin voisi ottaa selville. --Zache (keskustelu) 23. toukokuuta 2017 kello 19.28 (EEST)
Englanniksi tuo on "Page issues" -> "Issues". Suomeksi "Sivun huomautukset" -> "Ongelmat". Näköjään olen itse suomentanut aikoinaan molemmat. Voisi tietysti olla molemmat joko huomautuksia tai ongelmia. Täällä voi kääntää mobiilitekstejä. Eihän lupaavissa artikkeleissa edes ole tuota "sivun huomautukset" -kohtaa? Vain silloin lienee, mikäli lupaavassa artikkelissa on myös lähteetön tms. merkintöjä. Stryn (keskustelu) 23. toukokuuta 2017 kello 19.37 (EEST)

Soitinmalline[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Malline:Soitin sisältää parametrit, jotka tyhjiksi jätettyinäkin ilmaantuvat näkyviin artikkelisivulle (esimerkki). Voisiko joku korjata tuon ja samalla vaikka valaista hieman, mistä kiikastaa? /Matkijalintu (keskustelu) 14. huhtikuuta 2017 kello 01.45 (EEST)

Eipä siinä ollut muuta kuin, että tietolaatikko oli vuodelta 2005 ja silloin kun se oli tehty, niin siihen ei ollut laitettu mitään ehdollistusta sen suhteen näytetäänkö tyhjät parametrit vai ei. Pidän mahdollisena, että vuonna 2005 ei edes ollut vielä mahdollista mediawikissä ehdollistaa parametreja joten sitä ei ole siksi silloin käytetty. Joka tapauksessa päivitin tietolaatikon. (diff)--Zache (keskustelu) 14. huhtikuuta 2017 kello 02.29 (EEST)
Kiitos paljon! /Matkijalintu (keskustelu) 14. huhtikuuta 2017 kello 20.26 (EEST)

Pikapoisto-luokan tyhjyys[muokkaa wikitekstiä]

Saako tuota Luokka:Pikapoisto jotenkin päivitettyä, kun siinä ei näy mitään, vaikka jotkin artikkelit ovat luokittuneet siihen merkittävyyskeskustelun jälkeen. Purgettaminen ei auta. -kyykaarme (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 11.14 (EEST)

Purgettaminen pitäisi tehdä artikkelissa, jossa merkittävyyskeskustelun aika mennyt umpeen. Stryn (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 11.16 (EEST)
Olen sitäkin tehnyt ja esim. Juha-Pekka Riihelässä on Pikapoisto-luokka ollut jo ehkä pari päivää, mutta itse luokka on tyhjä. -kyykaarme (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 11.20 (EEST)
en:Wikipedia:Purge#Null_edit on ratkaisu asiaan. Eli artikkelissa napsauttaa "julkaise muutokset" ilman, että muokkaa artikkelia. Stryn (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 11.24 (EEST)
Kiitos. Tämä oli uutta tietoa minulle myös. Kirjoittakaas muuten tuo vaikka luokan-ohjesivulle ylös tai tehkää tänne myös jokin vastaava ohjesivu kuin tuo purge. --Zache (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 11.32 (EEST)
Aloitin WP:Purge, koska tuolle tuntuu aika ajoin kysyntää olevan. Saa laajentaa tai korjata virheitä vapaasti. Stryn (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 13.04 (EEST)

Eikös ollut alun perin niin, että ennen ruostumistaan HarrivBOT oli se keinotekoinen väline, joka kävi siirtämässä noita merkittävyysmallineen sisältäviä sivuja pikapoistoluokkaan? Ne eivät siis siirry itsekseen vaan ilmeisesti botti kävi tosiaan tekemässä tuollaisen muokkauksen, (jota voisi kutsua nollamuokkaukseksi muuten paitsi että nollamuokkaus ei ole nollamuokkaus tietenkään meillä, koska nollamuokkauksessa lisätään aina jotain sisältöä. Ehdotan käteväksi uudeksi termiksi "nollamuokkaus, jota ei kutsuta täällä nollamuokkaukseksi, koska termillä tarkoitetaan muuta kuin nollamuokkausta". Se olisi lyhyt ja selkeä). Jos botti on mennyt osa-aikaeläkkeelle, niin sitten pitää vain ruveta käsin päivittämään, koska olen ymmärtänyt, että ilman tökkäystä sivut eivät siirry pikapoistoluokkaan. --Pxos (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 12.14 (EEST)

Tässä oli kysymys eri asiasta. Eli harrivbot kävi päivittämässä luokkasivua purge:lla joka päivittää välimuistikopion ja ehkä se päivitti myös purgella noita sivuja jolloin sivuilla näkyy oikeat tekstit. Tuo mitä tuo nollamuokkaus tekee on ilmeisesti se, että sivu konkreettisesti tallennetaan uusiksi ja koko tallentamiseen liittyvä tauhka tehdään uusiksi (mm. väärinkäyttösuodattimien ajaminen sun muuta). Versio ei vain päivity tietokantaan uudeksi versioksi, koska jokin vaihe tajuaa että tekstissä mikään ei ole muuttunut. --Zache (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 12.22 (EEST)
Ei se ole mikään nollamuokkaus eikä sitä saa kutsua nollamuokkaukseksi. Kun suomenkielinen Wikipedia ottaa huonoja termejä käyttöön, niin siitä ei pääse enää pahemmaksi kuin rupeamalla käyttämään vääriä termejä väärin. Tuolle muokkaukselle ei ole täällä omaa nimeä. --Pxos (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 12.57 (EEST)
Yliviivasin sanan nolla kommentistani. --Zache (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 13.02 (EEST)
Tulee mieleen, että hihnan päässä touhottavia eläimiä voisi kutsua koiriksi, mutta kun sana "koira" tarkoittaakin yllättäen jotain muuta, niin sitten sanotaan "eläin, joka on englanniksi dog". Ei tuo vielä mitään, mutta kaikkein karmivinta on se, että muokkausyhteisö vastustaa termien korjaamista ja uudistamista. Olen yrittänyt, mutta paikalle tulee vaahtopäitä. --Pxos (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 13.05 (EEST)

Mites merkittävyys-luokka on nyt täynnä haukia? Kävin haamumuokkaamassa paria niistä niin ne hävisivät sieltä. -kyykaarme (keskustelu) 6. toukokuuta 2017 kello 20.41 (EEST)

Muokkauksen laatu (20k otos) -kampanja on avattu[muokkaa wikitekstiä]

ORES muokkauksen laatu kampanja on nyt avattu, ja voit osallistua siihen tältä sivulta: Wikiprojekti:ORES#Kampanjat klikkaamalla ulkoistalinkkiä "Muokkauksen laatu (20k otos)". Kampanjan tavoitteena on tuottaa 5 542 "näytettä" eli oppimisdataa ORES tekoälylle, jota tullaan käyttämään tulevaisuudessa automaattiseen vandalismin tunnistamiseen.

Näytteitä tehdään yksinkertaisuudessaan arvioimalla Wikipediaan tehtyjä muutoksia web-käyttöliittymästä valitsemalla onko muutos haitallinen, ja onko muutoksen tekijä ollut hyväntahtoinen. Ennen kuin voit arvioida muutoksia tulee sinun kirjautua sivulle MediaWiki tunnuksellasi, ja sen jälkeen pyytää "tehtäväaineistoa" klikkaamalla sivulla olevaa nappia "pyydä tehtäväaineistoa". Sen jälkeen saat 50 muutosta arvioitavaksi. Jos et ole täysin varma että onko muutos haitallinen, tai hyväntahtoinen voit pistää "Epävarma?" ruutuun ruksin.

Lisätietoa ORES:ista ja kampanjan edistymisestä löydät ORES:in Wikiprojektisivulla Wikiprojekti:ORES. Jos on kysymyksiä liittyen kampanjaan tai ORES:iin, niin minä ja Zache yritetään vastata niihin. --4shadoww (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 16.30 (EEST)

Kävin läpi 50 tarjottua muokkausta. Pari nopeaa huomiota: 1) Intuitiivisesti olisi parempi, jos Kyllä-vaihtoehto tarkoittaisi molemmissa tapauksissa jotain hyvää. Nyt pitää aina vastata toiseen "Ei" ja toiseen "Kyllä", jos haluaa kertoa, että muokkaus on jees. Sininen väri onneksi auttaa, mutta on tuo silti huonosti toteutettu. Toinen on sitten se, että täällä on paljonkin seulojia, jotka kumoavat kaiken minkä näkevät. Se voi aiheuttaa arviointivääristymää, jos tuolla käydään merkkaamassa haitallisiksi sellaisia muokkauksia, jotka ovat lähteettömiä tai joissa on kirjoitusvirhe tai jotka eivät ole täsmälleen oikein. Näin tekevät liian monet seulojat jo täällä, joten jos tuosta aineistosta tulee koneoppimisen peruskoulu, voidaan saada vinouma. --Pxos (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 17.06 (EEST)
Vedin yhden tehtäväaineiston läpi ja olen ansainnut kahvitauon. Haitalliset ja hyväntahtoiset erotti kyllä, mutta joutui sitä epävarma-nappiakin käyttämään parissa kohtaa... Itse ainakin annoin vihreää valoa, jos joku muokkaus ei ollut ihan tip top wikiohjeiden mukainen tai pilkulleen oikein lisätty. Helpompi ne on siitä korjata, kun jos niitä ei olisi tehty ollenkaan. --OneMember (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 17.47 (EEST)
Ei lähteettömän muokkauksen tai vähän väärää/epäluotettavaa sisältävän tiedon kumoaminen ole huono asia. Jos LA/HA/SA-tasoisiin artikkeleihin lisätään lähteetöntä tietoa, se pitääkin kumota. Mikäli muokkaus sisältää paljon hyvää ja jotakin todella huonoa, se on mielestäni parempi kumota kuin hyväksyä. Hyväntahtoisia mutta huonoja muokkauksia ei tule hyväksyä vain sen takia, ettei kenellekään tule paha mieli. Seulojia on muutenkin ihan liian vähän (välillä jopa 500 odottavaa), joten epävarmoissa tilanteissa muokkaukset on parempi kumota. Lähteettömän mutuilun lisääminen ei paranna Wikipediaa tai sen mainetta tippaakaan. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 15. huhtikuuta 2017 kello 17.53 (EEST)
Nyt puhutaankin siitä, että pitää opettaa koneälylle joitain shakkisiirtoja, joista se sitten rakentaa Frankensteinin portsarin, joka panee hanttiin. Smaugin mielipide jotenkin todistaa mainitsemani kauhukuvan oikeaksi. Tuossa tehtäväaineistossa tuli vastaan aika monta lähteetöntä muutosta. Jos kone oppii, että niitä ei kaivata, niin enpä tiedä, kannattaako täällä olla enää ihmisenä ollenkaan. --Pxos (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 19.27 (EEST)
Ainakin aluksi tuo pelkästään värittää muutoksia ja siinä näkyviä väärin menneitä arviointeja korjaamalla systeemiä voidaan opettaa lisää eli ainakaan näkemättä lopputulosta ei kannata hirveästi stressata siitä, että on arvioinut juttuja väärin. --Zache (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 19.40 (EEST)
Minua pelottavatkin ihmiset, jotka arvioivat asiat oikein. Eikös tuo testaus ole osa oppimisketjua? --Pxos (keskustelu) 15. huhtikuuta 2017 kello 20.24 (EEST)
Tarjotuissa muokkauksissa on paitsi artikkeliavaruuden, myös Wikipedia-avaruuden muokkauksia. Jopa hiekkalaatikon muokkauksia. Sen järki ei oikein aukene. Hiekkalaatikossa nyt voi tarkoituksensa mukaisesti kokeilla sellaisia muokkauksia, jotka muualla olisivat ilman muuta sotkentaa. Jos hiekkalaatikon "sotkenta" merkitään ei-haitalliseksi, niin tuleeko siitä opetusaineistoa jonka mukaan samanlainen sotkenta on OK yleisestikin Wikipedia-avaruudessa? --Jmk (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 19.22 (EEST)
Ainakin tämän vastauksen perusteella siellä on tarkoituksella muokkauksia eri nimiavaruuksista ja käsittääkseni tässä vaiheessa kerätään eri datasettiä jota voidaan käyttää noiden luokittelijoiden opettamiseen ja testaamiseen. Se miten ja mitä osaa datasetistä käytetään on sitten kiinni siitä mistä luokittelijasta on kyse. Jos asia kiinnostaa enemmän, niin metassa voi kysellä asiasta tarkemmin kampanjan tekijöiltä, että miten he kerättyä dataa käyttävät. --Zache (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 08.16 (EEST)
Onko tässä mitenkään rajattu, ketkä saavat arvioida noita näytteitä? En nyt pidä mitenkään todennäköisenä, että joku vandaali kävisi tahallaan arvioimassa näytteitä väärin, mutta onhan se mahdollista, jos niitä saa arvioida ihan kuka tahansa. --Outilein (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 11.19 (EEST)
Ei ole. Yes! Anyone with an account on the wiki in question (and in good standing) can submit. Through the use of mw:Extension:OAuth, all labels submitted via Wiki labels are associated with on-wiki identities., FAQ Noita arviointeja on kuitenkin tehnyt aika rajallinen määrä muokkaajia (fiwikissä 14 tähän mennessä) niin aika äkkiä mahdolliset sotkijat sieltä on tseakttu siinä vaiheessa kun kampanja on valmis. --Zache (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 11.34 (EEST)
Sain juuri arvioitavaksi muutoksen, joka on piilotettu: [3] Tämä ei ensinnäkään ole mielestäni kovin tarkoituksenmukaista ja toiseksi tuossa käyttöliittymässä näkyi vain yhteenveto "kiroitusvirheitä korjailin" ja diffin kohdalla "Ei mitään eroa". Tuon piilotuksen näin vain, koska klikkasin nähdäkseni tarkemman diffin. Jos noita kuitenkin arvioisi nopeasti, niin hyvinkin saattaisi klikata "ei haitallinen" ja "hyväntahtoinen", kun kerran versioilla ei ole mitään eroa. Ilmeisesti ORES ei myöskään näe tuota versiota? En oikein tiedä, pitäisikö robotille opettaa, että muokkaus on ok, koska muutosta ei ole, vai että muokkaus on haitallinen eikä hyväntahtoinen, koska se on piilotettu. --Outilein (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 12.40 (EEST)
Varmaan tuo kannattaa merkitä haitalliseksi, koska siinä on yhteenveto joka ei kuvaa tuossa datasetissä olevaa muokkauksta. (ts. kirosanojen korjailua ja tyhjä muokkaus). Noin muuten, niin ei kannata suhtautua noihin vertailtaviin muutoksiin siten, että ne on jotain mitä ORES näkee tai ei näe vaan siten, että siinä arvioidaan tiedostoa/kokoelmaa diffeistä. ORES todennäköisesti näkee muokkaukset sellaisia mitä ne on silloin kun ne tehdään eivätkä ne ole vielä piilotettuina, mutta systeemiä varmaan voidaan pyytää myös arvioimaan muutoksia jälkikäteen jolloin se ei näe enää muokkausta, koska muokkauksen sisältö on piilotettu. --Zache (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 12.51 (EEST)
Tein tuosta, että systeemi antoi arvioitavaksi muutoksen joka oli poistettu bugi-ilmoituksen. --Zache (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 13.01 (EEST)
Ja tiketti on näemmä phab:T161102--Zache (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 13.32 (EEST)

Tila päivitys 1.[muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellä 42,7 prosenttia eli 2369 muutosta arvioitu tehtäväaineistosta, ja sen arvioimiseen on tähän mennessä osallistunut 14 eri käyttäjää. Kampanja on ollut 5 päivää avoinna, eli jos arviointi jatkuu samaa tahtia, niin vajaassa kahdessa viikossa saadaan kampanja loppuun. En keksi muuta sanottavaa tähän tila päivitykseen. --4shadoww (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 20.18 (EEST)

Mä voisin lisätä vielä sen verran, että muokkauksia pääsee arvioimaan tästä. Lisäksi niille ketkä eivät huomanneet uutiset kahvihuoneesta, niin 24 huhtikuuta tulee betatestiin uudet tuoreiden muutosten suodattimet joihin kuuluu myös vandalismintunnistus kunhan saadaan vain se päälle. Suodattimia ja ORES:ia voi kokeilla esimerkiksi puolankielisessä wikipediassa siten, että kirjautuu sinne sisälle, vaihtaa käyttöliittymän kieleksi asetuksista englannin ja betaominaisuuksista New filters for edit review kohdan päälle ja siirtyy sitten tuoreisiin muutoksiin. --Zache (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 22.08 (EEST)
Kiitos vinkistä! Kävin testailemassa ja vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta. --Outilein (keskustelu) 21. huhtikuuta 2017 kello 11.23 (EEST)

Tila päivitys 2. kampanja suljettu[muokkaa wikitekstiä]

Saimme näköjään tänään tehtäväaineiston tehtyä, ja kampanja on nyt suljettu. Tehtäväaineiston tekoon osallistui loppujen lopuksi 16 eri käyttäjää, kiitokset heille. Seuraavana on ilmeisesti vuorossa suomentaa wikiprojektisivulla olevat eri-rcfilters, rcfilters, ja ores-rcfilters listat. Kampanjaan liittyviä phabricator tikettejä löytyy projektisivulta, ja niistä voi myös seurata tilanteen etenemistä. --4shadoww (keskustelu) 24. huhtikuuta 2017 kello 09.41 (EEST)

Saako noista nyt mitään tietoa? Tämä vaikuttaa taas sellaiselta, että "tehkää pojat listan mukaan asiat, niin ne tulevat tehtyä" ja vasta vuosien kuluttua ruvetaan miettimään, mitä tuli tehtyä. Nyt on mutteriportsarille syötetty siemenvettä myllyyn ilmeisesti ja se, mikä on haitallista, perustuu kuudentoista randomistin näkemyksiin. Näinkö? --Pxos (keskustelu) 24. huhtikuuta 2017 kello 15.47 (EEST)
Käsittääkseni tuon läpikäydyn datasetin saa ladattua joskus jostain jos se on sitä mitä kysyit. Käytännössähän tuon systeemin kyky arvioida jotain voi olla yhä tuonkin setin arvioinnin jälkeen vielä jotain huonon ja kelvottoman välillä ja se lähtee paranemaan vasta sitten kun sille aletaan merkkaamaan mitkä sen ennustuksista meni väärin ja mitkä oikein. --Zache (keskustelu) 24. huhtikuuta 2017 kello 16.39 (EEST)
Tuo on vielä todella pieni aineisto suhteessa siihen miten paljon dataa tuo systeemi tarvitsisi, että toimisi hyvin. 100 000 näytteellä pääsisi jo hyviin tuloksiin, mutta luulisin että tuollakin reilulla 5000 pääsee jotenkin alkuun tietysti riippuen miten tuo on toteutettu. --4shadoww (keskustelu) 24. huhtikuuta 2017 kello 16.56 (EEST)
Juu, CluebotNG:n aineisto taitaa olla 100000 diffiä jotka on vähintään 2 henkilö arvioinut samalla tavalla ja arvioitavat diffit ei ole satunnaisia vaan painottuneet sotkemisentunnistamiseen ja virheisiin. --Zache (keskustelu) 24. huhtikuuta 2017 kello 17.00 (EEST)
Mutteriportsarille ei ole vielä syötetty tuota aineistoa, mutta se varmaan tapahtuu tässä lähipäivinä. --4shadoww (keskustelu) 24. huhtikuuta 2017 kello 16.56 (EEST)

"Chart"-malline suomenkieliseen Wikipediaan?[muokkaa wikitekstiä]

Tämä kysymys on siirretty tänne sivulta Keskustelu Wikipediasta:Etusivu. --Pxos (keskustelu) 18. huhtikuuta 2017 kello 13.11 (EEST)

Englanninkielisessä Wikipediassa "Chart"-malline (https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Chart) toimii hyvin, mutta miksei suomalaisessa? Vaikka kopioin kokonaisen sukupuun englanninkielisestä artikkelista kaikkine aloitus- ja lopetusmerkkeineen, se ei näy suomenkielisessä Wikipediassa ollenkaan; vain virheilmoitus ilmaantuu: "Malline:Chart top Malline:Chart/start Malline:Chart Malline:Chart Malline:Chart Malline:Chart Malline:Chart Malline:Chart/end Malline:Chart bottom". Mitä teen – vai saako joku huikean paljon taitavampi tehtyä jotakin? --Jtuohini (keskustelu) 18. huhtikuuta 2017 kello 07.37 (EEST)

Ainakaan nimellä Chart ei ole suomenkielisessä Wikipediassa mallinetta, mutta täältä löytyy {{Sukupuu}}, {{Esivanhemmat}} ja ties mitä virityksiä tuohon sukupuun tekoon. Tuonhan Chart mallineen varmaan voisi tuolta en-wikistä tuoda tännekkin, mutta en tiedä sitten mitä mieltä muut ovat. --4shadoww (keskustelu) 18. huhtikuuta 2017 kello 19.49 (EEST)
Toimisi varmaan kun toisi myös en:Module:TreeChart ja muut tarvittavat sivut fiwikiin. Ihan hyvin voi luoda, jos kerran tarvetta tuollaisille on. Stryn (keskustelu) 18. huhtikuuta 2017 kello 20.10 (EEST)
Kiitos vastauksista. Sen verran hankalalta tuo "Sukupuu"-malline kuitenkin näyttää, etten ymmärrä alkuunkaan, miten sillä saisin tehtyä sukupuun (kokeiluni ei tuottanut mitään toimivaa). Onko jollain sivulla sitä menestyksellisesti käytetty, jotta voisin kopioida pohjaksi? Vastaavasti jos joku tuon "Chart"-mallineen toisi, niin toki kelpaisi minulle, kun sen rakenne näyttää helpommin tajuttavalta. --Jtuohini (keskustelu) 18. huhtikuuta 2017 kello 22.02 (EEST)
Hei! Täältä löytyy sivut, missä Sukupuu-mallinetta on käytetty. –Samoasambia 18. huhtikuuta 2017 kello 22.15 (EEST)
Kiitos! Tuosta löytyikin sopivia "pohjia", joten sain nyt väännettyä suunnilleen haluamani (ulkoasu ei vielä ihan ihanteellinen, mutta aina voi parantaa). --Jtuohini (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 08.50 (EEST)
Chart malline on nyt tuotu tännekkin. Se löytyy nimellä {{Puukaavio}}, ja en-wikistä kopioitu sukupuu pitäisi toimia pelkästään muuttamalla vain mallinen nimen oikeaksi. --4shadoww (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 20.23 (EEST)
Kiitos tästäkin! Kaksi sukupuuta ehdin jo väsäämään tuon aiemmin mainostetun pohjalta. Seuraavan kohdalla pitää tutkailla, kumpi lopulta on helpompikäyttöisempi. --Jtuohini (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 22.35 (EEST)

Content translation[muokkaa wikitekstiä]

Minne tämä beeta-ominaisuus on kadonnut Wikipediasta? Viime aikoina se ei ole toiminut, vaan näkynyt pelkkänä harmaana. Nyt sitä ei lödy ollenkaan. Minulla oli vielä julkaisemattomia käännöksiä sinne tallennettuna.--Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 20. huhtikuuta 2017 kello 17.05 (EEST)

Otettiin hetkeksi pois käytöstä, koska aiheutti jotain ongelmia. Lisätietoa sivulla phab:T163344. Stryn (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 18.46 (EEST)
Kiitos tiedosta --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 20. huhtikuuta 2017 kello 19.03 (EEST)

Mallineen siirto?[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Mallineen siirto toiselle nimelle ei ilmeisesti onnistu eikä siinä liene mitään "järkeä"? Siispä kopioin olemassa olevan toiselle nimelle ja käyn korjailemassa artikkeleissa mallineen nimet. Niinkö? --Huhdanjo (keskustelu) 23. huhtikuuta 2017 kello 10.06 (EEST)

Näyttäisi onnistuvan ainakin minulla. En sitten tiedä, vaatiiko mallineiden siirtäminen yp-oikeudet vai mikä on vikana. Mistä mallineesta on kyse ja mille nimelle se pitäisi siirtää? --Lentokonefani asiaa? | syntilista 23. huhtikuuta 2017 kello 10.12 (EEST)
Kyseessä on runsaan 10 Italian entistä maakuntaa koskevan kuntaluettelon siirtäminen uudelle nimelle. Siirto on yksinkertainen toimi ja onnistuu minultakin, mutta "massasiirtoa" kannattaa hetki miettiä. Valmius siirtoon on olemassa tässä: Rooman maakunta -> Rooman metropolikaupunki. Lähinnä pelkään jälkiseurauksia: joissakin tilanteissa siirrosta on seurannut (minulle) odottamattomia seurauksia. --Huhdanjo (keskustelu) 23. huhtikuuta 2017 kello 10.25 (EEST)
Tuo näyttää sen verran simppeliltä navigaatiomallineelta, että siirrolla ei pitäisi olla mitään kummallisia sivuvaikutuksia. Luulisin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 23. huhtikuuta 2017 kello 10.53 (EEST)

Span[muokkaa wikitekstiä]

Olin aloittamassa viitteiden korjausta artikkelissa Idries Shah mutta ainakin minun silmässä se on yhtä sotkua enkä uskaltanut alkaa poistamaan span-tekstejä viitteistä. Mitä ne ovat, voiko ne poistaa? --Tpe1 (keskustelu) 27. huhtikuuta 2017 kello 14.33 (EEST)

Se copypastea jostain wikipediasta, mutta voi poistaa, mutta sinun pitäisi löytää joku wikipedia josta saat copypastetettua nuo samat jutut mallineina. --Zache (keskustelu) 27. huhtikuuta 2017 kello 14.38 (EEST)
En taida alkaa. Iso työ, ja jos tulee virheitä koska en ymmärrä, tulee turhaa sotkua. --Tpe1 (keskustelu) 27. huhtikuuta 2017 kello 14.52 (EEST)

Odottavat muutokset tuoreissa muutoksissa ei näy[muokkaa wikitekstiä]

Mulla näkyy kaikki muutokset tuoreissa muutoksissa ihan kuin ne olisi arvioitu, vaikka ne ei ole. Onko tää vain mun ongelma? -kyykaarme (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 13.02 (EEST)

phab:T164049 , tullut ilmeisesti viime yönä ja ongelma koskee muitakin wikejä. Sen voi väliaikaisesti kertää valitsemalla tuoreet muutokset sivulla " Piilota arvioidut muutokset" päälle.--Zache (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 13.17 (EEST)
Lisäsin ensiapuna Asetuksiin (pienoisohjelmat -> seulojatyökalut -> Näytä partioimattomien muutosten huutomerkit) pienoisohjelman joka muuttaa CSS-tyylisääntöjä sen verran, että partioimattomien muutosten huutomerkit tulevat näkyville tuoreet muutokset -sivulla. Käytännössä tuo tarkoittaa odottavia muutoksien ja ensiarvioimattomiin artikkeleihin kohdistuneiden muokkausten kohdalla on punainen huutomerkki rivin alussa. --Zache (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 13.52 (EEST)
Se auttaa, kiitos. Tässä kun on samalla ollut muutakin pientä häikkää mulla, eli Navigation popups ei aina näytä esikatselua ja muokkausikkuna latautuu välillä jotenkin huonosti niin, että sen alla ei näy käyttäjähuomautukset ynnä muut painikkeet. -kyykaarme (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 14.38 (EEST)
Pienoisohjelmien määritykset on vanhentuneet eli siellä on juttuja joissa pitäisi täsmällisesti kertoa, että halutaan käyttää ominaisuutta X. Ainakin mw.util on sellainen (esimerkki muutoksesta diff) (@Stryn: ehditkö katsoa tätä tänään, mä olen menossa junalle just))--Zache (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 15.20 (EEST)
pienoisohjelmat jotka käyttävät mw.util:ia. Zache (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 15.23 (EEST)
Täytyy kokeilla tuota alla mainitsemaasi jos ongelma toistuu. Voi olla että nämä ongelmat johtuvat jotenkin omasta selaimesta tai asetuksista. Wikipedian hakukin on tökkinyt, enkä saanut sitä toistettua toisella selaimella. Stryn on muuten wikilomalla, jos et ole huomannut. -kyykaarme (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 15.58 (EEST)
Vika korjataan maanantaina 8 toukokuuta kl 1300 UTC tulevalla päivityksellä. --Zache (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 09.10 (EEST)
Lisäsin vasemman reunan osallistumispalkkiin tuoreet muutokset linkin yläpuolelle linkin tuoreet odottavat. Mikäli odottavien muutosten seuraaminen on tuoreet muutokset sivun avulla mielekkäämpää, niin voisin lisätä tähän tuon odottavien määrän ja korvata linkillä sen alemman odottavat muutokset linkin.--Zache (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 05.48 (EEST)

Tiketillä oli ilmoitus, että tämän korjaus vietiin nopealla aikataululla tuotantoon tänään aamull samalla kun korjattiin bugi phab:T164096 (tuo alla oleva "Seuloessa muutosten hylkääminen aiheuttaa errorin") --Zache (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 09.49 (EEST)

Muokkausikkunan työkalupalkki ei lataudu[muokkaa wikitekstiä]

Nopea korjaus siihen, että Wikipedian käyttöliittymä on rikki on klikata asetuksista linkkiä Palauta kaikki oletusasetuksiin (kaikissa osioissa). Mikäli jutut ovat jollakulla tuonkin jälkeen rikki, niin ilmoittakaa siitä. --Zache (keskustelu) 28. huhtikuuta 2017 kello 15.45 (EEST)

Luokka: AC with 16 elements[muokkaa wikitekstiä]

Olen viime päivinä lisäillyt muun muassa suomalaisten akateemikkojen artikkeleihin auktoriteettitunnisteet-mallinetta. Mikäli henkilöllä (tässä vaiheessa en vielä ole lisäillyt tunnistetta organisaatioille tai alkuaineille, mitä myös näkyy tehdyn jonkun verran) ei ole ollut wikidatassa vähintään kahta auktoriteettitunnistetta, olen sellaisia etsinyt ja nämä pyrkinyt wikidataan lähteistäen lisäämään. Alvar Aallon kohdalla tämän auktoriteettitunnisteet-mallineen lisääminen aiheutti punaisena näkyvän lisäluokan "AC with 16 elements" generoitumisen alapalkkiin. Kommentoimalla auktoriteettimallineet pois, tuon lisäluokan saa häviämään, mikä todistaa yhteyden lisättyyn mallineeseen.

Mistäköhän tässä olisi kysymys? Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen virheilmoitus tai vastaava. Eivätkö kaikki auktoriteettitunnisteet enää mahdu suunniteltuun tilaan, vai mitä? Mitä asialle pitäisi tehdä? - Huomiona totean, etta eri kielten auktoriteettitunnisteiden palkkeja vertaamalla voi huomata, että tunnisteiden kokoa ja huomaamattomuutta on voitu säädellä esimerkiksi lyhentämällä tunnisteen merkkikenttää niin, että dynaamisessa linkissä näkyy vain tunnisteen lyhenne. --Paju (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 12.13 (EEST)

Siirsin lisäämäsi auktoriteettitunnisteen paikkaa. [4] --raid5 (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 12.36 (EEST)
Kiitos ohjeesta, en ollut tuota aiemmin (tai ainakaan pitkään aikaan) huomannut. "AC with 16 elements" näkyy ainakin mulla yhä alapalkissa punaisena.--Paju (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 12.56 (EEST)
En-wikissä on sama: en:Category:AC with 16 elements. Heti ekana näkyy Alvar Aalto. Siellä on myös AC with 15...20 elements -luokat. Täällä ei vaan sitä luokkaa ole olemassa niin se näkyy punaisena. -kyykaarme (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 13.10 (EEST)
Moduuli:Authority_control, tuolta tulee, kun yli 13 tunnistetta. Vois kai poistaa kokonaan. --Anr (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 13.49 (EEST)
Poistin. --Anr (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 14.30 (EEST)
Kiitokset asian selvittelystä ja ratkaisusta! --Paju (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 20.27 (EEST)

Historian siirto tai kopiointi eri Wikimedia-projektista?[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Risto hot sir on luonut Wikisitaatteihin luetteloja musiikkikappaleista kunnittain ja maakunnittain. Wikisitaattien kahvihuoneessa keskusteltiin, sopisivatko ne pikemminkin Wikipedian puolelle, koska ne ainakaan nykymuodossaan eivät sisällä sitaatteja vaan ovat luetteloja musiikkikappaleista. Nytkin Wikipediassa on Luettelo Helsinki-aiheisista kappaleista aivan samalla periaatteella (mutta osaksi eri sisällöllä,, jolloin Wikipedia-artikkelin sisältö täydentyi Wikisitaaeissa olevan luettelon sisällöstä). Nyt kysyisin täällä lähinnä kopioinnin teknisen menettelyn kannalta, että pystyykö noita eri Wikimedia-projektien välillä kopioimaan historioineen (tai onko se edes tarpeen tai suotavaa) vai onko mahdollista (tai suotavaa) vain mahdollinen kopiointi copypastella? Muutoksiahan voi tulla rippuen eswim. siitä miten sisältö järjestetään tai lajitellaan jne.--Urjanhai (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 16.34 (EEST)

wikiquote:fi:Toiminnot:Vie_sivuja ja Toiminnot:Tuo sivuja. Ei kuitenkaan normikäyttäjät pysty tuomaan sivuja, vain lähinnä ylläpitäjät. Stryn (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 17.07 (EEST)
Ok. Tuo on kuitenkin hyvä tietää, jos päädytään siirtämään.--Urjanhai (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 17.16 (EEST)
On hyvä tietää, että Wikipediaan ei voi tuoda mitään eikä Wikisitaatteihinkaan. Tuonti (import) on mahdollinen vain, jos tuonti-toiminto on kytketty päälle. Se ei ole finskihankkeissa päällä kuin Wikiaineistossa ja vissiin Wikiuutisissa Wikiopistossa. --Pxos (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 19.44 (EEST) Lisäys: Kävi myös toisessa kahvihuoneessa ilmi, että tiedostoavaruuden tiedostoja ei voi tuoda, vaikka muuten maahantuonti olisikin sallittu. Siksi paras vaihtoehto on se, että Risto itse tallentaa sivut uudestaan sinne, mihin ne halutaan. --Pxos (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 19.45 (EEST) Lisäys 2: LocalSettings.php:stä käy ilmi, että tuonti on päällä vain Wikiaineistoon ja Wikiopistoon. --Pxos (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 19.51 (EEST)
Mutta Phabricatorin kautta pyytämällä onnistuu. Stryn (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 19.58 (EEST)
Joo, mutta siis tuonti-toiminnon pysyvä avaaminen eikä vain yksittäinen siirto. Jos importin avaa, pitää myös määritellä ne projektit, joista tuonti on sallittu, koska nekin pitää muistaa aina määritellä. Pitäisi siis keskustella siitä, mitkä sisarprojektit ovat sellaisia, että niistä pitäisi sallia aineiston tuonti Wikipediaan. --Pxos (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 20.01 (EEST)
Tämä on selkeästi yksittäistapaus, kun on luotu sarja sivuja (muutama kymmenen luettelosivua), jotka mahdollisesti sopisivat paremmin Wikipediaan kuin Wikisitaatteihin. Satunnaisesti tällaisia voisi kuvitella syntyvän joskus, mutta en lähde määrittelemään, minkä muiden projektien välillä ja missä tilanteissa tällaisia muutoin voisi syntyä.--Urjanhai (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 20.09 (EEST)
Helpoin tapa on nyt, että ylimääräistä työtä välttävä käyttäjä hetkellisesti ryhdistäytyy ja tallentaa itse tarvittavan materiaalin oikeisiin projekteihin. Näin ei tarvitse muiden käyttäjien nähdä jatkuvaa vaivaa koko ajan siitä, että on olemassa joku, joka ei vaan jaksa välittää tarpeeksi. --Pxos (keskustelu) 1. toukokuuta 2017 kello 13.37 (EEST)
Yliviivasin tuon edellisen ja kirjoitan uuden kommentin. Tuonti-toiminto on siitä hyvä, että ei sitä tarvitse käyttää, vaikka se on olemassa. Vaikka tässä puhutaankin yksittäisestä tapauksesta, niin voihan sen toiminnon kuitenkin pyytää avattavaksi, jos vastaavia tapauksia tulee pari kertaa vuosikymmenessä. Minun nähdäkseni on olemassa kolme sellaista projektia, joista voisi mahdollisesti tuoda sivuja Wikipediaan, ja ne ovat tällä hetkellä Wikiaineisto, Wikisitaatit ja Wikiuutiset. Wikisitaatit on jo perusteltu ylempänä. Tasapainon vuoksi on hyvä sallia tuonti Wikiaineistosta Wikipediaan, kun kerran tuonti Wikipediasta Wikiaineistoon on jo mahdollista. On myös teoriassa mahdollista, että jokin tällä hetkellä Wikiaineistossa oleva luettelo (esim. tämä) tuotaisiin Wikipedian artikkeleiksi. Wikiuutiset voi olla mukana varmuuden vuoksi, mutta oikeammin pitäisi avata tuontimahdollisuus täältä sinnepäin. Olen itse haluton tekemään Phab-pyyntöä, mutta ehkä joku jaksaisi sellaisen tehdä. Tarkemmin sanottuna koodimuutokset alla: --Pxos (keskustelu) 1. toukokuuta 2017 kello 15.54 (EEST)

Nykyinen koodi (# wgImportSources)

  'fiwikisource' => [ 'OldWikisource', 'w', 'b' ],
  'fiwikiversity' => [ 'b', 'q', 'n', 's', 'wikt', 'w', 'betawikiversity' ],

Muutokset koodiin:

  'fiwiki' => [ 'q', 'n', 's' ],
  'fiwikinews' => [ 'w' ],
  'fiwikisource' => [ 'OldWikisource', 'w', 'b', 'q' ],
Mielelläni tallennan luettelot Wikipediaan jos ne sinne halutaan. Mutta minne? Urjanhai on ansiokkaasti muokannut Lauluja Varsinais-Suomesta paikkakuntien mukaan, joten sama työ kenties pitäisi tehdä muidenkin maakuntien osalta. --Risto hot sir (keskustelu) 1. toukokuuta 2017 kello 16.33 (EEST)
Sisältökysymykset kuuluvat muualle. Tässä puhutaan tuonti-toiminnosta ja myös siitä, kannattaako tehdä toimenpidepyyntö vai eikö kannata perustuen tähän yksittäistapaukseen. Näyttää siltä, että tässä tapauksessa ei tarvitse, mutta jos tällaisia on enemmäkin ja kun kerran ei ole mitään haittaakaan ylimääräisistä työkaluista, niin keskustellaan seuraavaksi, onko Phab-pyyntö tarpeellinen. --Pxos (keskustelu) 1. toukokuuta 2017 kello 17.44 (EEST)
Sekalaista-kahvihuoneessa on ilmennyt uusi tarve import-toiminnon käyttöönottoon, tällä kertaa Wikipediasta Wikikirjastoon. Nyt ei onnistu. Siispä lienee syytä avata tuonti-toiminnot useissa projekteissa, joten voisimme tehdä Phab-pyynnön ja sitä ennen määritellä tarkasti tarpeen. --Pxos (keskustelu) 6. toukokuuta 2017 kello 11.55 (EEST)

Seuloessa muutosten hylkääminen aiheuttaa errorin[muokkaa wikitekstiä]

Joka menee siis näin: -Artikkeli+editti jota yritän kumota https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Mako_Mermaids&diff=cur&oldid=16446242
Tuohon kun kirjailen perustelun ja painaan "hylkää" nappia niin aukeaa se varmistushomma, jossa valitsen "vahvista näiden muutosten hylkääminen". Tämän jälkeen on nyt pari kertaa (eilen ekan kerran) tullut semmonen geneerinen "wikimedian serverillä on häiriö" ilmoitus ja nyt kun yritän samaa uudestaan niin aukeaa tyhjä sivu.

Tuo kävi ekan kerran eilen ja nyt toistamiseen, tuo ei kuitenkaan tapahdu joka artikkelissa vaan satunnaisemmin. Tuota yllämainittu olen nyt yrittänyt tässä kymmenen minuutin aikana 4-5 kertaa kumota eikä pysty. Toisessa välilehdessä (toinen artikkeli) tuntui toimivan normaalisti. --Seeggesup? 1. toukokuuta 2017 kello 17.51 (EEST)

Vakautetut artikkelit tekevät tuota.--MAQuire (keskustelu) 1. toukokuuta 2017 kello 17.54 (EEST)
Ilmeisesti kyseessä on sama kuin phab:T164096. Stryn (keskustelu) 1. toukokuuta 2017 kello 19.28 (EEST)
Kiitos, jos/kun tämä tulee vastaan, niin ottakaa kuvankaappaus tai jotenkin muuten tiedot ylös siitä virheilmoituksesta niin pistän tiedot tiketille. --Zache (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 03.35 (EEST)
Tiketillä oli maininta, että bugi löytyi korjaus vietiin tänään aamulla tuotantoon. --Zache (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 09.47 (EEST)

Muokkauksia kadoksissa Tuoreissa muokkauksissa[muokkaa wikitekstiä]

Tänä aamuna on ilmennyt odottamaton ja outo tilanne, kun katson mitä Wikipediassa tuoreita muokkauksia kaikkia ei näykään. Esimerkiksi omat muokkaukseni ovat näkymättömissä samoin kuin eräiden muiden ylläpitäjien ja rekisteröityneiden käyttäjien. Kokeilin painella tuoret muokkaukset sivulla olevaa painiketta "piilota/näytä omat muokkauset" ja sillä ei ollut mitään vaikutusta. Mitään vaikutusta ei ollut myöskään oletusasetusten palauttamisella tai välimuistin tyhjenyksellä. Kun kirjauduin ulos, kaikki muutokset näkyivät normaalisti, mutta kun kirjauduin jälleen sisään muokkauksia oli taas kadonnut. Tämä on tapahtunut yhteiskäytössä olevalta koneelta, en ole tutkinut mikä tilanne on omalla koneellani. Selain on Firefox 45.9.0. --MiPe (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 10.01 (EEST)

Äh, tsekataan yksinkertaisin selitys ensi. Klikkasit "tuoreet muutokset" -linkkiä, etkä "tuoreet odottavat" -linkkiä tuossa vasemmassa reunassa? Tein tuollaisen linkin viime yönä siihen. --Zache (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 10.04 (EEST)
Katos vaan, no ongelman syy löytyikin ja se oli tuo. --MiPe (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 10.08 (EEST)
Jos ongelman taustalla oleva bugi on korjattu, voidaanko tilapäisratkaisut poistaa käytöstä ja palauttaa takaisin aiemmat vekottimet? --Pxos (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 10.12 (EEST)
Linkki on olemassa yhä, mutta poistin sen näkyviltä (käytännössä toteutumisessa voi olla viivettä). Sen voisi jättää olemassa jotta halukkaat voivat testata sitä ja jos tuoreiden muutosten kautta seulominen tuntuu paremmalta, niin voidaan vaihtaa odottavat muutokset linkki osoittamaan tuolle sivulle. Odottavat muutokset saa näkyville lisäämällä seuraavan css-säännön käyttäjäkohtaiselle css-sivulleen. (esim)
#n-Tuoreet-odottavat {
  display:inherit;
} 
--Zache (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 10.22 (EEST)

Uudenlainen rollback-painike[muokkaa wikitekstiä]

En itse ole rollbacker, mutta ehdottaisin silti, että rollbackereille annettaisiin uusi rollback-painike nimellä palauta vandalismina. Käytettäessä ko. toimintoa tulisi muokkausyhteenvetoon teksti:

Käyttäjän XXX (keskustelu) vandalismi kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän XXY tekemään versioon.

Vartta vasten vandalismin torjunnan apukeinoksi, kun perus-rollback on sopiva muuhunkin hommaan, niin vandalismi-rollback olisi yksinomaan vandalismin torjuntaan.--2001:14BB:41:1204:481E:8512:57D8:4844 2. toukokuuta 2017 kello 18.11 (EEST)

Täällä on muistaakseni joskus ollut tuollainen tai tuon kaltainen painike. linkki--2001:14BB:41:1204:481E:8512:57D8:4844 2. toukokuuta 2017 kello 18.12 (EEST)

Käyttäjä:Str4nd/vandaalityökalut.js, tuolla tuo. --Anr (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 18.29 (EEST)
Mitenkäs nuo saa toimimaan? Minulla on jo tuo olemassa, mutta en ole löytänyt näitä työkaluja vielä mistään. Missä niiden pitäisi näkyä, kun ne ovat käytössä?--Sentree (Walituksia) (Tarkkaile minua) 2. toukokuuta 2017 kello 22.22 (EEST)
Monobook.js on monobook-ulkoasulle, jos (ja todennäköisesti kun) käytät jotain muuta ulkoasua (asetukset->ulkoasu) niin kokeile lisätä vastaavaan js-tiedostoon. Se on sitten eri asia toimiiko tuo vandaalityökalut.js, vanha kun on. --Anr (keskustelu) 3. toukokuuta 2017 kello 12.21 (EEST)
En kannata varsinaista ideaa, vaikkakin kunkin käyttäjän omat viritykset voivat ehkä olla sellaisia kuin on. Jos idea otettaisiin käyttöön, niin sillä korostettaisiin vandalismin kumoamista rollbackillä erotuksena tavanomaisesta pikapalauttamisesta. Nyt ollaan vähitellen siirtymässä siihen, että rollback on joillekin vain kätevämpi kumousnappula vaikka sen käyttöön onkin selkeät säännöt. Muutos toisi kategoriat 1) "palauta vandalismina" ja 2) "palauta muokkaus, kun voit sen tästä nappulasta tehdä ilman yhteenvetokentän rasittavaa täyttämistä". Ei tuollaista. Kumoamisen perustelut ovat tärkeitä, ja niiden ilmoittamatta jättämiseen ei pidä kannustaa. --Pxos (keskustelu) 3. toukokuuta 2017 kello 12.28 (EEST)

Kirjoitus ei onnistunut käyttäjän keskustelusivulle[muokkaa wikitekstiä]

Halusin huomauttaa käyttäjän Gopase+f väärästä yhteenvedosta artikkelissa Sariini. Gopase+f kirjoitti yhteenvetoon että muokkaus on lähteen mukaan mutta ei kuitenkaan ole. Onko käyttäjän sivu suojattu kirjoittamiselta vai mikä vika on, koska en onnistunut tekemään sinne mitään? Voiko keskustelusivun tehdä sillä lailla suojatuksi ettei sinne joku/kukaan voi kirjoittaa? --85.76.74.219 4. toukokuuta 2017 kello 10.26 (EEST)

Ei ole suojattu. Mitä tapahtui kuin yritit tallentaa muokkausta? Tuliko jotain virheilmoitusta tai muuta. --MiPe (keskustelu) 4. toukokuuta 2017 kello 10.28 (EEST)
Meni vaan sotkuksi, vähän niin kuin jos vertaa eri versioita eli kaksi versiota mutta ei kuitenkaan ihan samannäköinen vaan sotkuinen. Voitko huomauttaa häntä jos onnistuu sinulta? --85.76.75.12 4. toukokuuta 2017 kello 10.41 (EEST)
Huomautus käyttäjän Gopase+f sivulle ei olekkaan tarpeen. Tiedot oli otettu TM:n leipätekstistä eikä lopussa olevasta luettelosta kuten ensin luulin. Työpaikalla nopeasti katsottuna ei huomaa kaikkea.--85.76.86.59 4. toukokuuta 2017 kello 11.01 (EEST)
Mulle tuli äsken useita kertoja Wikipedian 500 server error -sivu eli jotain on jossain häikkää. Todennäköisesti tuossa on kyse samasta. --Zache (keskustelu) 4. toukokuuta 2017 kello 10.43 (EEST)
Hyvä tietää, pelkäsin jo pahinta. --85.76.86.59 4. toukokuuta 2017 kello 11.01 (EEST)

Luokan ulkoiset työkalut[muokkaa wikitekstiä]

Luokkien sivuilla olevissa luokan ulkoisissa työkaluissa vaikuttaisi olevan jotain häikkää, sillä minkä tahansa toiminnon valitseminen antaa virhekoodin "404 - Not Found". Mikä mahtaisi olla vikana? – ComradeUranium (keskustelu) 7. toukokuuta 2017 kello 00.15 (EEST)

Systeemi muuttui Tool labs:n päässä ja otin scriptit sitä varten siellä pois käytöstä. Palauttelen niitä jossain välissä ja kommentoin nuo luokan työkalut pois näkyviltä siksi aikaa. Kiitos ilmoituksesta joka tapauksessa. --Zache (keskustelu) 7. toukokuuta 2017 kello 05.29 (EEST)
Sinne jäi pikku pätkä: {{Luokan työkalut}}. -kyykaarme (keskustelu) 7. toukokuuta 2017 kello 10.25 (EEST)

Fiwikin muokkauspainikkeissa ongelmia[muokkaa wikitekstiä]

Muokkauspainikkeissa on jotain häikkää, lisäksi en pystynyt lisäämään sivulle Dyrosauridae kielilinkkejä. Linkki-nappula ei toiminut kunnolla, laajennettu, erikoismerkit ja ohje-palkit eivät toimi eikä sivuille voi lisätä linkkejä. Muissa kieliversioissa ei mitään ongelmaa. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 7. toukokuuta 2017 kello 18.26 (EEST)

Todennäkäköisesti kyse oli tästä samasta. Kävin nyt aamulla nuo pienoisohjelmat läpi ja nyt kaikkien pitäisi toimia ainakin tuon mw.util:n osalta. Kaikkien pienoisohjelmien pitäisi myös latautua siten etteivät ne riko käyttöliittymään.
Jos tulee jatkossakin vastaan muuten vikoja joissa kielilinkit eivät lataudu, muokkausikkuna ei toimi tai muuten Wikipedian valikot ovat rikki, niin niistä saa mielellään ilmoitella. Lisäksi jos tuntuu ettei kukaan reagoi niihin, niin niistä saa myös muistuttaa ylläpitäjien ilmoitustaululla tai jollekin teknisemmälle käyttäjälle suoraan, koska todennäköisesti tuolloin voi olla jotain sellaista rikki joka vaikuttaa suureen joukkoon käyttäjiä. --Zache (keskustelu) 8. toukokuuta 2017 kello 08.40 (EEST)
Minulla on pitkään ollut sellainen ongelma, että pienoisohjelmat ja muokkauspalkit eivät tule esiin, jolloin joudun päivittämään sivun. Lukeminen ja muokkaaminen onnistuu, mutta ilman työkaluja. Päivittäessä sivu yleensä alkaa toimia, mutta joskus pitää toistaa tämä moniakin kertoja. Olen vain ajatellut että vika on antiikinaikaisessa Firefoxissa, enkä ole asiasta ilmoitellut. Oliko sama ongelma jonka korjasit kun "kaikkien pienoisohjelmien pitäisi myös latautua siten etteivät ne riko käyttöliittymään"? --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 8. toukokuuta 2017 kello 14.58 (EEST)
Nyt ei ainakaan ilmennyt ongelmia vaikka yritin. Kiitos, tämä helpottaa työtäni täällä! --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 8. toukokuuta 2017 kello 15.53 (EEST)

JPEG (tai JPG) -> SVG?[muokkaa wikitekstiä]

Onko olemassa mitään taikatemppua miten saisi jiipekit svgksi? Kysyn, koska usea logo on JPEG vaikka niiden olisi parempi olla svg. --Zuissii (Juttusille) 7. toukokuuta 2017 kello 18.36 (EEST)

en:Comparison of raster-to-vector conversion software --Geohakkeri (keskustelu) 7. toukokuuta 2017 kello 20.05 (EEST)
Commonsin c:Help:SVG#Editors sivulla on lista tuohon sopivista ohjelmista. Luulen, että Inkscape ja LibreOffice on noista käytetyimmät... Googlella osui myös silmään "Online SVG image converter", mutta en ole itse kokeillut sitä. Onko kenelläkään tietoa kuinka toimiva tuo on? --OneMember (keskustelu) 11. toukokuuta 2017 kello 08.14 (EEST)

Asetusmuutos viiitteiden ulkoasussa[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin että viitteet eivät ole enää vieritettävän laatikon sisällä lähteiden osiossa. Myöskään asetuksista en löytänyt sille valintaa. Voisiko tämän hyödyllisen toiminnon saada jotenkin takaisin? --raid5 (keskustelu) 11. toukokuuta 2017 kello 19.14 (EEST) edit --raid5 (keskustelu) 11. toukokuuta 2017 kello 19.16 (EEST)

Otin pois käytöstä sitä varten, että siirrytään käyttämään mw:Editing/Projects/Columns for references ominaisuutta kunhan saadaan vietyä asiaa eteenpäin. Täällä on keskusteltu tuosta muutaman kommentin verran. @Stryn: --Zache (keskustelu) 11. toukokuuta 2017 kello 19.18 (EEST)
Kiitos linkeistä. Eräs syy miksi muokkaan ja luen Wikipediaa käyttäjätunnuksella, on mahdollisuuteni vaikuttaa ulkoasuun ja käyttäjäasetuksiin. Osittain harmillista kehitystä. --raid5 (keskustelu) 11. toukokuuta 2017 kello 20.01 (EEST)
@Raid5: Se on nyt takaisin pienoisohjelmissa, mutta pistin sen listassa testattavien alle ja se on siellä alimpana. Todennäköisesti se pitää tehdä uusiksi sitten kuin siirrytään käyttämään tuota dynaamista viitteiden palstoitusta. Sen verran voisit muuten kertoa on, että tuliko tuo automaattisesti takaisin päälle kun palautin sen pienoisohjelmiin vai tarvitseeko se kytkeä erikseen takaisin päälle? --Zache (keskustelu) 15. toukokuuta 2017 kello 11.35 (EEST)
Oikein hienoa, toiminto oli valmiiksi päällä. Ilmeisesti tulevat muutokset vaikuttavat siten, että ei kannata enää lisätä viitteisiin palstoitusta? --raid5 (keskustelu) 15. toukokuuta 2017 kello 19.01 (EEST)

Vasemman reunan otsikoissa jotain[muokkaa wikitekstiä]

Sisäänkirjautumissivun vasemmassa reunassa on ennen kuin on kirjautunut sisään, jotain häikkää. Siinä on kaksi otsikkoa "Tuoreet odottavat muutokset" ja "Tuoreet muutokset" ja molemmat menee tuoreisiin muutoksiin. --85.76.76.187 11. toukokuuta 2017 kello 19.15 (EEST)

Sen pitäisi olla CSS:llä piilotettuna ja se todennäköisesti onkin. Syy sille, että se näkyy on varmaan se, että säätiön välimuistipalvelimet cachettaa sellaista versiota jossa se näkyy, mutta ilmiön pitäisi kadota jossain vaiheessa. Voisin kuitenkin varmistaa asian muutamalla kysymyksellä. 1.) Ilmeisesti linkki ei näy joka sivulla? 2.) jos klikkaat sisäänkirjautumattomana tätä linkkiä, niin tuota "Tuoreet odottavat muutokset" -linkkiä tai "Tuoreet odottavat" -linkkiä ei näy? --Zache (keskustelu) 11. toukokuuta 2017 kello 19.27 (EEST)
Ja itseasiassa näin tarkemmin ajatellen, niin voi olla, että kyseiset linkit näkyvät aina asetus-sivuilla ja sisäänkirjautumissivulla, koska näillä sivuilla ei ajeta ylimääräisiä javascript tai CSS-tiedostoja joten niissä piilotus ei ole päällä. Pitää tutkia asiaa lisää. --Zache (keskustelu) 11. toukokuuta 2017 kello 19.30 (EEST)
Pistetään tähän muistiin, että jos tuon login-sivun ja asetukset sivun ylimääräisen linkin haluaa muuttaa sellaiseksi ettei sitä näy vakiona, niin sitä pitäisi pyytää phabissa. --Zache (keskustelu) 15. toukokuuta 2017 kello 12.04 (EEST)

Odottavat muutokset[muokkaa wikitekstiä]

Sohlasin jotain seulojabot:n kanssa ja se ensiarvioi äsken vahingossa joukon vanhoja artikkeleita jonka takia odottavien muutosten joukossa on paljon vanhoja artikkeleita. Yritän selvittää juuri mitä asialle pitäisi tehdä ja paljonko artikkeleita tuli ensiarvioiduksi. Arvioidut muutokset ovat seulojien/automaattisesti seulottujen tekemiä joten sikäli sen suhteen tuo toimi kyllä, mutta ei ollut tarkoitus arvioida vanhoja artikkeleita ja siten kasvattaa odottavien muutosten määrää. --Zache (keskustelu) 15. toukokuuta 2017 kello 13.31 (EEST)

Arvionnit voi myös poistaa, joten botti pitää ohjelmoida poistamaan virheelliset arvioinnit ja kirjoittamaan myös yhteenvetoon, mitä tapahtui. --Pxos (keskustelu) 15. toukokuuta 2017 kello 15.00 (EEST)
Niitä tuli loppujen lopuksi vain joitain 200-300, niin ne voi arvioida normaalisti odottavina muutoksina jolloin asia hoituu sillä. . --Zache (keskustelu) 15. toukokuuta 2017 kello 15.03 (EEST)
Ihmettelinkin eilen kun odottavien muutosten alla luki ainakin 107496h. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 15. toukokuuta 2017 kello 15.13 (EEST)

New notification when a page is connected to Wikidata[muokkaa wikitekstiä]

Hello all,

(Please help translate to your language)

The Wikidata development team is about to deploy a new feature on all Wikipedias. It is a new type of notification (via Echo, the notification system you see at the top right of your wiki when you are logged in), that will inform the creator of a page, when this page is connected to a Wikidata item.

You may know that Wikidata provides a centralized system for all the interwikilinks. When a new page is created, it should be connected to the corresponding Wikidata item, by modifying this Wikidata item. With this new notification, editors creating pages will be informed when another editor connects this page to Wikidata.

Screenshot Echo Wikibase notification.png

This feature will be deployed on May 30th on all the Wikipedias, excepting English, French and German. This feature will be disable by default for existing editors, and enabled by default for new editors.

This is the first step of the deployments, the Wikipedias and other Wikimedia projects will follow in the next months.

If you have any question, suggestion, please let me know by pinging me. You can also follow and leave a comment on the Phabricator ticket.

Thanks go to Matěj Suchánek who developed this feature!

Kiitos! Lea Lacroix (WMDE) (talk)

Puuttuva tekijänoikeusmalline[muokkaa wikitekstiä]

{{PD/Tekstilogo}} -malline puuttuu tallenna tiedosto-toiminnon tekijänoikeusvalikosta. En tiedä kuka pystyy noita osioita muokkaamaan, mutta voisiko se joku tehdä sen. --Zuissii Juttusille? 23. toukokuuta 2017 kello 16.41 (EEST)

Siistejä juttuja Wikimedia Hackathonista[muokkaa wikitekstiä]

Pistän tähän muutamia siistejä juttuja joita on tullut Wikidata Hackhatonissa vastaan ja yhden vanhemman. Nämä eivät ole erityisen valmiita vielä, mutta toimivat ainakin jotenkin.

Prove It -pienoisohjelma

Pienoisohjelmissa on ollut joulukuusta Prove It niminen pienoisohjelma, joka lisää wikimuokkausikkunan alareunaan napin jolla pystyy muokkaamaan artikkelissa olevia viitteitä. Lisäsin nyt sen rinnalle valinnan Muokattu ProveIt -viitteenlisäystyökalu., joka on sama pienoisohjelma, mutta tukee visuaalisen muokkaimen käyttämää viitteiden automaattitäydennystä. Siihen siis pystyy luomaan uuden viitteen antamalla siihen linkin ja se täyttää viitteen kentät automaattisesti.

KartoEditor

KartoEditor -scripti Commonssisa on ohjelmanpätkä jolla pystyy piirtämään interaktiivisen kartan päälle asioita ja tallentamaan sen Commonsiin tai vaihtoehtoisesti kopioimaan työkalusta GeoJSON-pätkän jonka voi kopioida suomenkieliseen Wikipediassa olevaan karttaan tai sitten viitata commonsiin tallennettuun karttaan. Ohjeet työkalun käyttöön löytyy Commonsin sivulta.

Commonsiin tallennettuja karttoja voi käyttää viittaamalla näin.

<mapframe width=200 height=200 zoom=1 latitude=46.974 longitude=14.725>
{
 "type": "ExternalData",
 "service": "page",
 "title": "Sandbox/0x010C/test2.map"
}
</mapframe>
Wikidatan CiteTool

Wikidatan CiteTool:lla viitteiden lisäyksen saa saman automaattitäydennyksen kuin mitä visuaalinen muokkain käyttää. Sen saa päälle kun kopioi github:ssa olevan koodin pätkän Wikidatassa omalle common.js-sivulleen, menee vaikka Wikidatassa hiekkalaatikkoon lisää jollekin ominaisuudelle lähteen ja siinä valitsee "lähde-URL" ja tämän jälkeen klikkaa siinä olevaa "autofil" -nappia. @Stryn: --Zache (keskustelu) 23. toukokuuta 2017 kello 19.58 (EEST)

Tosi hyvä tuo Muokattu Proveit. Teen kaikki viitemallineet visuaalisen muokkaimen automaattitäytöllä vaikken sitä muuten käytäkään, ja nyt ei enää tarvitse vaihtaa muokkainta edestakaisin. Tuolla uudella vempaimella on myös helppo lisätä sellaisia kohtia, jotka eivät täyty automaattisesti tai jos haluaa lisätä esim. selitteen. -kyykaarme (keskustelu) 23. toukokuuta 2017 kello 21.47 (EEST)
Kannattaa kuitenkin tarkastaa automaattisesti luodut viitteet. Jonkun aikaa sitten, kun kokeilin uutta ISBN-toimintoa, tekijäksi tuli kuvittaja sekä suomentaja - muttei toimittajaa. Hyvä apuväline kuitenkin, varsinkin pitkille lehtiviitteille. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 23. toukokuuta 2017 kello 22.03 (EEST)