Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tutkintapyyntö mallineesta Työkaluvihje[muokkaa wikitekstiä]

Yli vuosi sitten huomasin, että täällä meillä lähdepyyntö-merkintä muuttui hieman toisenlaiseksi. Siihen tuli katkoviiva-alleviivaus ja jotenkin sen ulkoasu hieman toisenlaistui. Tänään tajusin, että ulkoasun pieni muutos johtuikin erään käyttäjän tekemästä muutoksesta mallineeseen Työkaluvihje. Se on apumalline, jota käyttävät meillä ainakin mallineet "Lähde" ja "Selvennä". Uusi koodi kenties kopioitiin sellaisenaan en-wikistä, jonka ohjesivulla taas kerrotaan, että html-koodia "abbr" ei pitäisi käyttää vääriin tarkoituksiin. Kävin kumoamassa muokkauksen, eikä mikään tuntunut heti hajoavan. Voisiko joku osaavampi tutkia mallinetta? Kun se on käytössä varmaan tuhansissa paikoissa alihankintaketjun päässä, ajattelin kohtapuoleen suojata sen muokkauksilta varmuuden vuoksi. Ainakin minusta tuntuu, että Agonyn alkuperäinen koodi on yksinkertaisempaa koodia, ja joku on sanonut, että yksinkertainen on kaunista. --Pxos (keskustelu) 16. huhtikuuta 2020 kello 15.00 (EEST)

Nyt siinä lähdepyyntömallineessa ei näköjään tämänpäiväisen muutoksen takia ole enää kysymysmerkkiä jos laittaa hiiren päälle. Jnovikov (ᛕᛈᛇᛕ∪ᛇᏖᛈᏞ∪) 16. huhtikuuta 2020 kello 19.06 (EEST)
Tein tuon muutoksen reilu vuosi sitten, koska en löytänyt suomenkielisestä Wikipediasta mistään vastinetta abbr-mallineelle eli työkaluvihjeelle katkoviiva-alleviivauksella varustettuna, vaikka kuinka yritin etsiä. Oletin sitten mitään kyselemättä että Työkaluvihje-malline on vastaava kuin abbr, koska siihen linkitetään abbr-mallineen kielilinkeissä (ilmeisesti siis väärin, koska malline on "eri käytössä meillä kuin en-wikissä" @Pxos), mutta siitä jostain syystä vain puuttuivat katkoviivat. En silloin ollut huomannut että Työkaluvihje-mallinetta todella käyttävät myös mm. Lähde- ja Selvennä-mallineet. Nyt sitten huomasin yhteen artikkeliin eilen tehdyn muokkauksen jälkeen että ihan oikea abbr-mallineen vastinekin on ollut olemassa, nimeltään {{Tooltip}}, mutta siihen ei oikein oltu linkitetty mistään. Lisäsin nyt sitten Työkaluvihje-mallineen ohjeeseen linkin siihen niin selkeytetään taas vähän toimintaa. --Zarex (keskustelu) 17. huhtikuuta 2020 kello 07.32 (EEST)
Wikipedian pääongelma on se, että vasen käsi ei tiedä, mitä se tekee. Tuo "Tooltip"-nimi on minun keksimäni näköjään ja malline on ollut alun perin toisenniminen. Lisäksi en-wikissä lienee tehty iso koodimuutos puolentoista vuosikymmenen aikana ja siellä oleva malline on muuttunut toisenlaiseksi kuin täällä. Kielilinkit ovat sitten jääneet, kun Wikipedia ja Wikidata väkisin haluavat aina kielilinkkejä, vaikka mallineet eivät oikeastaan enää suoraan vastaakaan toisiaan. No, se taas tästä haukkumisesta, pitää kääriä hihat ja ryhtyä murjottamaan. --Pxos (keskustelu) 17. huhtikuuta 2020 kello 11.45 (EEST)

Toiminnot:Malline[muokkaa wikitekstiä]

Nyt pystyy muuttamaan Pienoisohjelma/HotCatilla luokkia artikkeleissa. Olisiko mahdollista saada sama mallineille? (Onkohan aiheesta keskustelua jo jossain?) –Anonymous87 (keskustelu) 19. huhtikuuta 2020 kello 02.10 (EEST)

Aiheotsikko on väärä ja harhaanjohtava. Kyse ei ole mistään toimintosivusta lainkaan. Mitähän kysyjä tarkoittaa? HotCat lisää sivun alalaitaan luokkien joukkoon uusia luokkia tai poistaa niitä. Mallineita on useita erilaisia. Jotkut tekevät navigaatiolaatikon sivun alalaitaan, jotkut tekevät henkilötietolaatikon sivun ylämummoon, jotkut muokkaavat leipätekstiä toisenlaiseksi ja jotkut tekevät ihan mitä sattuu. Mallineavaruus sisältää puolet sitä ja puolet sun tätä, joten mallinekutsujen sijoittaminen artikkeleihin jollain ohjelmalla ei varmaan onnistu kovin helposti. --Pxos (keskustelu) 19. huhtikuuta 2020 kello 14.15 (EEST)
Tarkoitin siis navigaatiomallineita. Meni mönkään tuo, mitä varsinaisesti tarkoitin eli: Tynkä-luokkien muutoksille kans pienois/pikaohjelma olis hyvä, joka ehdottais kaikkia käytettävissä olevia tynkä "ryhmiä". –Anonymous87 (keskustelu) 22. huhtikuuta 2020 kello 23.53 (EEST)
Ok. Viestissä ei siis ollutkaan muuta vikaa kuin sen otsikko ja tekstisisältö, jotka olivat molemmat aivan mitä sattuu. Eipä siis vastauksenkaan kannata olla kuin kelvoton. --Pxos (keskustelu) 23. huhtikuuta 2020 kello 13.27 (EEST)

Tarkasta muutos[muokkaa wikitekstiä]

Pystyisikö Tarkasta muutos -nappia saamaan sellaiseksi, että se tarjoaisi muitakin kuin vanhimpia muutoksia seulottaviksi? Nykyään tuo on lähinnä turhauttava, kun samat artikkelit pyörii, joita ei osaa seuloa.--MAQuire (keskustelu) 21. huhtikuuta 2020 kello 20.30 (EEST)

Ei kai ole mikään pakko tyytyä niihin ratkaisuihin, joita joku teknikko on napin ohjelmistoon valinnut. Onhan aina olemassa kokonainen lista kaikista arviointia odottavista muutoksista, josta voi käsin käydä valitsemassa haluamansa artikkelit. Omasta mielestäni on aika luontevaa, että tarjotaan jonossa kauimmin odottaneet ensiksi. --Pxos (keskustelu) 21. huhtikuuta 2020 kello 21.17 (EEST)
Ok.--MAQuire (keskustelu) 21. huhtikuuta 2020 kello 21.23 (EEST)
Tuotahan sitä tulee lähinnä käytettyä seulonnassa ja tarkkailupaneelia. Lähinnä ajattelin, että tuon Tarkasta muutos -napinkin voisi muokata, jos mahdollista, toimivammaksi, kun sitäkin tulee paineltua useampaan kertaa päivässä, mutta lähes aina tulee ne kymmenen kertaa nähdyt muutokset, joita ei pysty taidoillaan seulomaan. En toki tiedä, onko tuo nykyään kuinka tehokas kokonaisuudessaan pienentämään seulontajonoa. Voi ollakin, että tuo toimii tehokkaimmin, kun antaa tarjolle vain kaikista vanhimmat muutokset.--MAQuire (keskustelu) 25. huhtikuuta 2020 kello 17.10 (EEST)
Todellisen tehokkuuden saisi varmaan aikaan niin, että nappula poimisi odottavien muutosten jonosta satunnaiset viisi muutosta ja tarjoaisi niitä seulojalle. Seuloja voisi yrittää hyläksyä [sic] niistä 3–4 päivässä, jolloin päivän hyvä päivätyö olisi tehty, sillä 3–4 arviointia joka päivä tekee noin 1000–1400 arviointia per vuosi eli auringonkukkamerkin verran. Ahkerampi seuloja voisi painaa nappulaa pari kolme kertaa ja saada 10–15 muutosta arvioitavaksi. Mutta tämä on vain hauska idea. En itse osaa nappuloita koodata eikä minulla ole aavistustakaan, kuinka mahdonta tuollaisen toteuttaminen olisi. Tuo nappulakin on kai suomenkielisen Wikipedian maksuton lisäpalvelu, jonka lienee tehnyt Zache aikanaan. Jos ketään etevää koodaajaa ei kiinnosta tutkia ja kehittää apuvälineitä, niin on pärjättävä niillä hehkulampuilla, jotka vielä toimivat. --Pxos (keskustelu) 25. huhtikuuta 2020 kello 18.37 (EEST)
Onhan tuo tyhjää parempi ja en todellakaan kritisoi sen olemassaoloa. Nappula on varmaan saanut useita tuhansia seulontoja aikaan. Tiedustelin lähinnä, että voiko siitä saada kattavamman, koska itse ainakin tykkään napsutella tuota Satunnainen artikkeli -nappulaa ja varmaan useammin tulisi painettua tuota Tarkasta muutos -nappulaakin, jos siellä olisi enemmän artikkeleja, joita osaa seuloa.--MAQuire (keskustelu) 25. huhtikuuta 2020 kello 19.21 (EEST)

Miten tehdä botti?[muokkaa wikitekstiä]

Haluaisin tehdä JamesChudrieBotin niin voisiko joku asiaan perehtynyt kertoa miten se luodaan? Botilla voisin luoda fiwikiin vähäsen (tai vähän enemmänkin) Puolan kyliä, tietysti lähteellisiä. --James Chudrie (ディベート) 25. huhtikuuta 2020 kello 18.32 (EEST)

En haluaisi olla epäystävällisempi kuin olenkaan, mutta botti kai ymmärtääkseni vaatii ohjelmointitaitoa. Jos botti hyväksytään tänne, byrokraatti ja myös koko yhteisö olettaa ja myös odottaa, että sen rakentaja ja ohjaaja osaa sellaista käyttää. Jos käyttäjä joutuu kysymään kahvihuoneessa, miten auton ovi saadaan auki, niin ei häntä kyllä uskalla päästää yksin bussia ajamaan iltapäiväruuhkaan. Lopuksi kuitenkin kerron, että tietotekniikan yleinen kieli on englanti. Siksipä en-wikistä löytää hyvin nopeasti tällaisen ohjesivun. --Pxos (keskustelu) 25. huhtikuuta 2020 kello 18.42 (EEST)
On olemassa myös valmisohjelmia, joilla voi muokata wikipediassa olevaa tietoa ja lisätä sinne tekstiä. Sillä voi myös luoda artikkeleita. Kyseessä on AWB.--J Hokkanen (keskustelu) 5. toukokuuta 2020 kello 11.14 (EEST)

Linking Nobelprize.org[muokkaa wikitekstiä]

Sorry writing in english but we have now spoken with Nobelprize.org people about all the Linkkirutto we have linking them. They have now created an unique id that for every prize winner that we now also store in Wikidata P8024 - Nobel Laureate API ID (P8024) that can be used for linking Nobelprize.org. Dont hesitate to contact me salgo60@msn.com if you have questions

- Salgo60 (keskustelu) 27. huhtikuuta 2020 kello 13.20 (EEST)

global.css vs. common.css[muokkaa wikitekstiä]

Heissan! Syrjäyttääko common globaalin? Jos vastaus on kyllä niin voiko joku ystävällinen poistaa multa tuon commonin? --Palosirkka (keskustelu) 27. huhtikuuta 2020 kello 13.33 (EEST)

Yst terv! Oletkin näköjään tehnyt omaan globaaliin css-sivuusi pienen muutoksen ja myös tänään tyhjentänyt kokonaan paikallisen css-tiedostosi täällä finnkinossa, joten voitkin kertoa varmaan muille vastauksen. Jos tyhjäksi vedetyn paikallisen css-sivun sijasta globaalit asetukset toimivat, niin silloin ei tarvitse poistaa omaa common.css-sivua vaan riittää sen tyhjentäminen. Tee testi ja kerro meille. --Pxos (keskustelu) 27. huhtikuuta 2020 kello 14.58 (EEST)
Vaikuttaa siltä että tuo tyhjäkin common estää tuon globaalin, siksi tämä utelu. Kerron lisää tuloksia sen commonin poiston jälkeen! --Palosirkka (keskustelu) 27. huhtikuuta 2020 kello 15.21 (EEST)
Poistin sen nyt. En ole käyttöliittymän ylläpitäjä, joten en voi muokata toisten käyttäjien css-sivuja teknisesti, mutta tosiaan kykenen sellaiset poistamaan normaalisti. Tulipa sekin samalla selvitettyä. --Pxos (keskustelu) 27. huhtikuuta 2020 kello 15.26 (EEST)
Kiitokset. Toistaiseksi ei vieläkään tottele globaalia, mutta ehkä siinä on viive. Hauskaa että minä itse en voinut tietostoa poistaa, mutta sinä saatoit. :) Palaan vielä asiaan jos alkaa toimimaan jossain vaiheessa ja varmaan myös jos ei ala. Nyt siis vielä erilainen kuin vaikkapa commonsissa tai metassa. --Palosirkka (keskustelu) 27. huhtikuuta 2020 kello 16.05 (EEST)
Kupletin juoni sen kun mutkistuu: enkkuwikissä näkyy samalla tavalla kuin meikäläisessä vaikka siellä ei ole (ollutkaan) common.css-filettä. wtf. Pitäneeköhän taipua hulluuteen ja itse kopioida se koodinpätkä sieltä globaalista tänne ja enkkuun commoniin.... --Palosirkka (keskustelu) 27. huhtikuuta 2020 kello 18.39 (EEST)
Jaahas, syyllinen löytyi eli allekirjoittanut... Nyt toimii hyvin. Pahoittelen turhaa vaivaa ja sekaannusta. Kiitokset avusta Käyttäjä:Pxos! --Palosirkka (keskustelu) 29. huhtikuuta 2020 kello 14.26 (EEST)

Tuoreet muutokset[muokkaa wikitekstiä]

Aina välillä kun käy katsomassa tuoreita muutoksia, niin tuorein on jotain puolen tunnin vanha. Päivittämällä sivun saa yleensä päivittymään tuoreeksi. Käyn vain harvakseltaan ip:llä, joten ei voi olla joku oma edellinen, kun sitä paitsi olen tyhjentänyt välimuistit ja historiat siinä välissä. Mietin voiko ylläpitäjät siihen vaikuttaa. Jos sais selityksen.--85.76.136.242 4. toukokuuta 2020 kello 10.26 (EEST)

En usko että tuohon pystyy mitenkään Wikipedian ylläpitäjät (eli esim. minä) vaikuttamaan. En muista tuoreiden muutoksien osalta tuohon törmänneeni, mutta monen muun wikipedia-sivun kohdalla useinkin. Jostain syystä kirjautumattomille käyttäjille ei vain heti tule tuoreinta versiota. --Anr (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 18.19 (EEST)
Saman olen huomannut minäkin, ja myös tuoreiden muutosten kohdalla. --Vyörykkä (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 18.22 (EEST)

Muokkaukseni odottaa arviointia?[muokkaa wikitekstiä]

Mitähän tämä merkitsee? Artikkelin Soidenlampi (Jyväskylä, Taka-Keljo) muutoshistoriassa muokkaukseni on merkitty arviointia odottavaksi, vaikka olen seuloja ja siten myös automaattiseulottu. --Vyörykkä (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 18.01 (EEST)

Seulojanoikeuteni kuitenkin toimivat normaalisti: [1] --Vyörykkä (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 18.03 (EEST)
Arviointilokista selviää, eli tuon viimeisimmän muokkauksesi jälkeen olet itse arvioinut tuon toiseksi viimeisen version jolloin viimeisin versio jää odottamaan arviointia, muutokset eivät arvioidu automaattisesti jälkikäteen. --Anr (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 18.06 (EEST)
Juurikin noin. Enkä tiedä olisiko tuota kannattanut hyväksyä seulonnassa, kun vaikuttaa olevan Nenoniel kiertämässä estoaan.--MAQuire (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 18.08 (EEST)
Arvioin siis vahingossa vanhan version? --Vyörykkä (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 18.11 (EEST)
Joo. --Anr (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 18.12 (EEST)
Olen käsittänyt että tuo johtuu vakautuksesta. --Höyhens (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 19.12 (EEST)
"Jag fattar inte just så snart / men det är underbart / hur efteråt blir mig allt så klart!" Paljon on käsitystyötä tehtävänä, ennen kuin voi kutsua itseään asiantajuajaksi. Anr tuossa kertoikin oikean vastauksen, joten väärät vastaukset voi jättää lukematta. Kirjoittamattahan niitä ei voi jättää. --Pxos (keskustelu) 4. toukokuuta 2020 kello 19.55 (EEST)
Kirjoitetaan tähän nyt suomeksi, että tuo EI johdu vakautuksesta tuossa tapauksessa vaan että tosiaan Anr on kirjoittanut täsmälleen oikean selityksen siitä, mistä ongelma johtui ja miten se ratkaistaan. Höyhensin käsitys on väärä – tai jos se sattumalta olisi oikea, se ei kuulu tänne. --Pxos (keskustelu) 7. toukokuuta 2020 kello 10.05 (EEST)

Kieltenväliset linkit tuoreissa muutoksissa[muokkaa wikitekstiä]

Satuin huomaamaan, että tuoreissa muutoksissa näkyvät kieltenväliset linkit kahteen kertaan. Järjestelmäviestit Recentchangestext ja Recentchanges-summary molemmat sisältävät linkit, joten ongelma korjaantunee poistamalla ne toisesta (mieluummin jälkimmäisestä, koska se näkyy vain, jos käyttöliittymän kieli on suomi). 01miki10 (keskustelu) 11. toukokuuta 2020 kello 23.55 (EEST)

Poistin jälkimmäisen. Se oli alkujaankin näköjään tarkoitettu väliaikaiseksi paikaksi kielilinkeille kun jossain oli jotain vikaavikaa (phab:T172461). --Anr (keskustelu) 12. toukokuuta 2020 kello 00.07 (EEST)

Kysymys Wiki-merkinnästä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa kvarkki on seuraava sitaatti:

»Three quarks for Muster Mark!
Sure he has not got much of a bark
And sure any he has it's all beside the mark.»

Wiki-lähdekoodina se näyttää tältä:

{{Sitaatti|''Three quarks for Muster Mark! ''<br/>
''Sure he has not got much of a bark''<br/>
''And sure any he has it's all beside the mark.''}}

Tuossa näkyy selvästi ylimääräinen väli toisen ja kolmannen rivin välillä, eikä ihme, kun selaimeen syntyvä HTML-koodi näyttää tältä:

<blockquote style="width: auto; background: transparent; margin-bottom: .5em; font-size: 100%; text-align:left;">
<p>»<i>Three quarks for Muster Mark! </i><br />
<i>Sure he has not got much of a bark</i><br />
</p>
<p><i>And sure any he has it's all beside the mark.</i>» </p></blockquote>

Kolmas rivi on siis eri <p>-elementissä kuin kaksi muuta. Mutta miksi ihmeessä? JIP (keskustelu) 22. toukokuuta 2020 kello 17.22 (EEST)

Poistin rivinvaihdon mallineen koodista, mutta sitaatissa rivit vain lisääntyivät. Ovatpahan kaikki rivit nyt samankokoisia, mutta pienempinä olisivat nätimpiä. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 22. toukokuuta 2020 kello 21.57 (EEST)
Paras on varmaan olla käyttämättä rivinvaihtoja ollenkaan, laittaa vaan kaikki samalle riville. --Savir (keskustelu) 22. toukokuuta 2020 kello 22.02 (EEST)
Kiitos korjauksesta. Kiinnostaisi vain tietää mikä tuon oli alun perin saanut aikaan, koska siinä oli rivinvaihto molemmissa kohdissa mutta vain toinen aiheutti tyhjän tilan rivien välille. JIP (keskustelu) 22. toukokuuta 2020 kello 23.26 (EEST)
Miltä se nyt näyttää? --Savir (keskustelu) 22. toukokuuta 2020 kello 23.37 (EEST)
Jos blockquote-tagi on samalla rivillä kuin varsinainen sitaattikoodi, se kasvattaa riviväliä ensimmäisen rivin perässä ja ennen viimeistä riviä. Siirsin blockquotet omille riveilleen, ja nyt riviväli näyttäisi olevan normaali. --Savir (keskustelu) 22. toukokuuta 2020 kello 23.40 (EEST)
Nyt rivivälit ovat yhdenmukaisia. JIP (keskustelu) 23. toukokuuta 2020 kello 00.33 (EEST)

Albumin kansikuvan korjaus[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsin albumin kansikuvan (Tiedosto:Midnight empire amazon.jpg). Sen verran vähän näitä tehnyt, että metsään meni. Voisiko joku käydä sitä korjaamassa/poistamassa, kun en itse sitä pysty tekemään. Kiitos etukäteen. Pekkate (keskustelu) 23. toukokuuta 2020 kello 18.25 (EEST)

Ei siinä mielestäni ollut pielessä muuta kuin käyttöoikeus, joka oli kahteen kertaan. Poistin siitä myös lähdeotsikon, koska mielestäni levy-yhtiön lähteeksi riittää esim. se kuvan lähdelinkki. -kyykaarme (keskustelu) 23. toukokuuta 2020 kello 18.54 (EEST)

common.js ei pelitä[muokkaa wikitekstiä]

Wikisitaateissa common.js-tiedostoni ei toimi. Ongelma on siellä Wikisitaattien puolella, mutta täällä on aktiivisempi muokkaajayhteisö ja saan todennäköisemmin vastauksen. Kopioin tosiaan common.js-tiedoston käytännössä kokonaan fiwikin vastaavasta, mutta silti homma ei toimi. Missä vika? Minulla on common.js myös fiwikissä ja global.js Meta-Wikissä, mutta niiden yhteensopivuuden kanssa ei ole ollut ongelmaa. Olen kokeillut kahdella eri selaimella ja incognito-tilassa. Kun tein global.css-tiedostoon kaksi päivää sitten selkeitä ulkoasumuutoksia aiheuttaneita muutoksia, vaikutus näkyi heti. Minulla on täällä paikallinen common.css ja Metassa global.css ja toisin kuin tuossa vähän ylempänä sanottiin, paikallinen common.css ei fiwikissä mitätöi global.css-tiedostoa minulla. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 24. toukokuuta 2020 kello 08.41 (EEST) EDIT: Korjauttu asiavirhe. --24. toukokuuta 2020 kello 08.42 (EEST)

Asia selvisi. Tyylitiedostossa portletId oli määritetty arvolla, jota ei ole olemassa. Enkkuwikin ohjeessa Osallistuminen-osio on yleisesti p-interaction, mutta tämä on ilmeisesti suomenkielisessä Wikisitaateissa p-Osallistuminen jostain en-tiedä-mistä syystä. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 25. toukokuuta 2020 kello 05.23 (EEST)

Lähdelinkki mallineeseen?[muokkaa wikitekstiä]

Miten mallineen loppuun saa lähdeviittauksen, joka käyttää mallineen toisena parametrinä annettua urlia? --Savir (keskustelu) 24. toukokuuta 2020 kello 21.25 (EEST)

Tässä tapauksessa (esim. [2]) ongelmana tuo url jossa =-merkki, eli mallinetta käytettäessä täytyy käyttää muotoa 2=http.... --Anr (keskustelu) 25. toukokuuta 2020 kello 13.12 (EEST)
Kiitos, mutta mitä itse mallineen koodiin pitää laittaa, jotta näkyville saa annettuun urliin linkitetyn sanan Lähde? --Savir (keskustelu) 25. toukokuuta 2020 kello 13.26 (EEST)
Muuttujia ei pystykään käyttämään ref-tagien sisällä, kiersin refn-mallineella. Tuollaisenaanhan tuota mallinetta ei nyt voi käyttää kuin tuossa yhdessä tarkoituksessa kun se tyrkkää tuon saman suomennoksen tuonne aina. --Anr (keskustelu) 25. toukokuuta 2020 kello 14.53 (EEST)
Kiitos taas ja kiitos myös Pxosille. Täydensin koodia niin että lähde näkyy nyt viitelistassa selkokielisenä. Malline on tosiaan luotu tätä yhtä tekstiä varten ja se on mahdollisimman tiivis ja helppokäyttöinen. Jos siitä halutaan monikäyttöinen, siihen voisi lisätä valinnaisen parametrin toiselle käännökselle ja toiselle lähteen nimelle, tai sen voisi nimetä uudelleen ja varata tämä lyhyt nimi yleismallineelle. --Savir (keskustelu) 25. toukokuuta 2020 kello 15.11 (EEST)
Yleisellä tasolla kerron, että on myös olemassa erillinen mallinekoodin esikatselu. Kun mallinetta muokkaa, niin löytyy kenttä, jonka otsikko on "Esikatsele sivua tätä mallinetta käyttäen". Sitten panet kohdesivun nimen siihen kenttään ja muutat mallineen koodia ja katselet kohdesivua. Näin näet muutosten vaikutusten sivulla, joka ikään kuin kutsuu mallinetta, ja ei tarvitse jokaista epäonnistumista tallentaa sivuhistoriaan. --Pxos (keskustelu) 25. toukokuuta 2020 kello 13.40 (EEST)

Some CSS for Vector has been simplified[muokkaa wikitekstiä]

Hei!

I'd like to make a double-check about a change that was announced in Tech/News/2020/21.

Over-qualified CSS selectors have been changed. div#p-personal, div#p-navigation, div#p-interaction, div#p-tb, div#p-lang, div#p-namespaces or div#p-variants are now all removed of the div qualifier, as in for example it is #p-personal, #p-navigation …. This is so the skins can use HTML5 elements. If your gadgets or user styles used them you will have to update them. This only impacts the Vector skin.

On this wiki, this impacted or still impacts the following pages:

How to proceed now? Just visit all these pages and remove div before these CSS selectors if it hasn't been removed so far.

Kiitos! SGrabarczuk (WMF) (keskustelu) 25. toukokuuta 2020 kello 14.47 (EEST)

Nopea pääsy Wikidataan[muokkaa wikitekstiä]

Joku päivitys tässä ihan hiljattain poisti sivupalkista 'muokkaa linkkejä' -painikkeen Wikidataan niiltä artikkeleilta, joista ei ole artikkelia toisella kielellä. Onko enää mitään kätevää keinoa päästä sellaisen artikkelin Wikidata-sivulle? --Vnnen (keskustelu) 26. toukokuuta 2020 kello 22.13 (EEST)

Vasta se äsken siellä oli, ilmeisesti jokin bugi. Kai sinne voi mennä etsimällä sen googlella tai täällä on monessa paikkaa linkkejä Wikidataan, ja sieltä etsiä sivun johon haluaa liittää fi-wikin sivun. --Linkkerpar 26. toukokuuta 2020 kello 23.00 (EEST)
Pitäisi korjaantua torstaina. Stryn (keskustelu) 26. toukokuuta 2020 kello 23.02 (EEST)
Poissa ainakin nyt artikkelia tehdessä niiltäkin, joista on muualla artikkeli, mutta kun menee jonkin toisen artikkelin linkin kautta toisenkieliseen Wikipediaan, sieltä pääsee Wikidataan eikä tarvitse vaivata hakukoneita. --Abc10 (keskustelu) 27. toukokuuta 2020 kello 09.21 (EEST)