Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opastuspiste 711-noborder.svg
Chat bubbles.svg
Wikipedia-law.png
Edit-find-replace.svg
Preferences-system.svg
Copyleft.svg
Newspaper.svg
Uutiset
Nuvola apps filetypes.svg


Gallen-Kallelan Museon kuvia flickerissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://www.flickr.com/photos/gallen-kallelanmuseo, täältä voi löytyä wikipediaan sopivia kuvia.--Musamies (keskustelu) 2. helmikuuta 2015 kello 07.38 (EET)

Mainitaan vielä, että sivulle Wikipedia:GLAM/Avoimia_aineistoja on koottu noita eri museoiden yms. julkaisemia kuvia-aineistoja. --Zache (keskustelu) 2. helmikuuta 2015 kello 07.45 (EET)
Noista kummastakin saattaisi saada artikkeleihin kuvia. Ja ketä kiinnostaa Aleksanterinkatu Helsingissä, niin sivulta Wikipedia:Wikiprojekti Wiki Loves Maps löytyy tietoja ensi viikonlopun Hackathonista, jossa voi päästä työstämään aiheeseen liittyviä juttuja: kuvia, karttoja ja muita aineistoja. Jos kotiseutuna sattuu olemaan iso paikkakunta, niin pääsee nauttimaan tällaisesta.--Urjanhai (keskustelu) 2. helmikuuta 2015 kello 11.12 (EET)
Ja sinne muuten kaivataan wikipedistejä, ottakaa yhteyttä vaikka Käyttäjä:Susannaanas tai Käyttäjä:Olimar tai Käyttäjä:Artturimatias jos kiinnostaa. (Ilmoittautuminen on kai jo muuten täynnä, mutta wikipedistejä halutaan mukaan enemmänkin.)--Urjanhai (keskustelu) 2. helmikuuta 2015 kello 11.18 (EET)
Ja vielä GLAM-sivuilla taitaa löytyä esim. Edith Södergranin tai Hugo Simbergin ottamia valokuvia. Muitakin löytöjä voi tehdä. --Urjanhai (keskustelu) 2. helmikuuta 2015 kello 11.21 (EET)
Artikkelitoiveena vaikka Niemenlautta.--Urjanhai (keskustelu) 2. helmikuuta 2015 kello 11.27 (EET)

Valokuvataiteen museo avasi I.K. Inhan Helsinki-kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flickristä löytyy nyt uutta avointa kuvamateriaalia Helsingistä. Kuvaajana I.K. Inha ja avaajana Suomen valokuvataiteen museo. --Sanahirviö (keskustelu) 4. helmikuuta 2015 kello 09.44 (EET)

Tai no, uutta ja uutta, noin sata vuotta vanhaa ;) --Sanahirviö (keskustelu) 4. helmikuuta 2015 kello 09.46 (EET)

Gallen-Kallela-hackathon Tarvaspäässä perjantaina ja lauantaina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jälleen sataa mannaa taivaalta pääkaupunkiseutulaisille kotiseutuaiheiden ja taidehistorian harrastajille: Gallen-Kallelan museossa Tarvaspäässä järjestetään huomenna 20.2.2015 klo 13. ja lauantaina 21.2.2015 koko päivän Akseli Gallen-Kallela -aiheinen hackathon. Siellä on mahdollisuus luoda ja täydentää Wikipediaan Akseli Gallelaan liittyviä artikkeleita ja päästä lisäämään yllä mainostettuja Gallenin valokuvia Wikimedia Commonsiin ja Wikipedia-artikkeleihin ja lisäksi vielä, jos on teknisesti suuntautunut, niin vaikka palveluihin http://ajapaik.ee Open historical map ja mitä niitä onkaan. Ja kahvia ja evästä luvataa paikalle saapuneille ja ilmoittautuminen on netissä. Ohjelma, lisätiedot, saapumisohjeet ja ilmoittautuminen ovat tässä: http://www.gallen-kallela.fi/nayttely_tapahtuma/gallen-kallela-hackathon/ --Urjanhai (keskustelu) 19. helmikuuta 2015 kello 12.56 (EET)

Tuo sanan "eväs" käyttäminen on kyllä omituista. Tekstissä mainitaan "unohtamatta eväitä" ja aikataulussa puhutaan eväistä. Eväs on sellaista ruokaa, joka otetaan itse mukaan kun mennään retkelle. Jos museo tarjoaa ruokaa, se ei ole mitään evästä. Noottia sinne tuosta. Jos se kuitenkin tarkoittaa sitä, että tiettyyn kellonaikaan tarjotaan omena ja hernekeittopurkki sekä purkinavaaja, silloin kyseessä lienevät eväät. Koska rähisen nykyään useimmista asioista, niin tuostakin rähisen. Ei tuosta normaali ihminen tiedä, miten siellä pärjää ilman ruokaa. --Pxos (keskustelu) 20. helmikuuta 2015 kello 22.05 (EET)
Voithan jalkautua katsomaan, mikä on tarjoilu. (Ja varalle omat eväät.) Yleensä tämäntapaisissa niin moni tulijoista peruu, että tavallisesti apetta riittää, mutta en voi taata. Voisin arvata, että tuolla on haluttu viitata johonkin täyttä lämmintä ateriaa kevyempään tarjoiluun, jossa hyvinkin voi olla esim paperipussissa voilepä ja hedelmä, tai joku vastaava variaatio.--Urjanhai (keskustelu) 20. helmikuuta 2015 kello 22.12 (EET)
Ai niin tuo onkin siellä Munkkiniemen vieressä. Minä ajattelin koko ajan Hvitträskiä, joka on huhheijaa siellä missä on. Jos Hvitträskiin tulee julkisilla, niin saa mennä lähimetsään laiduntamaan, jos ei muuta ruokaa ole. Tarvaspäästä pääsee vaikka taxxilla pizzalle, jos eväät eivät kelpaa. Karsastan vaan sitä, että sanaa eväs käytetään kertomaan jotain epämääräistä. Onko hotellissa täysihoito? Kyllä evästä riittää. --Pxos (keskustelu) 20. helmikuuta 2015 kello 22.21 (EET)
No eihän sinne ilman ruokatakausta voi tulla, ja eikä se rehu välttämättä kaikille riitä metsässäkään. Muutenkin pelottaisin muut paikalta. Muuten hyvä idea mutta ehkä siitä ois voinu ilmoitaa aikaisemmin. J.K Nakkila (keskustelu) 20. helmikuuta 2015 kello 22.40 (EET)
Pitää näköjään koettaa tehostaa tätä tiedottamisen ripeyttä. Näitä on kyllä tulossa lisääkin, joskin pääasiassa kai toistaiseksi taidemuseoiden järjestäminä (kirjastot, arkistot ja muut museot huom.). Koetetaan muistaa tiedottaa täällä ja sivulla Wikipedia:Ajankohtaista. Museo taisi julkistaa ohjelman 17.2. ja päivämäärä olisi ollut tiedossa jo viikkoa aiemminkin. Facebookissa tieto oli näköjään ryhmässä avoin GLAM 18.2. mutta Facebookin sivulle Wkimedia suomi ja Facebookin ryhmään Wikimedian ystävät (perustettu viime viikolla) kukaan ei näköjään huomannut tätä postata vieläkään.--Urjanhai (keskustelu) 21. helmikuuta 2015 kello 00.11 (EET)
Jos tähän haluaisi osallistua etänä, niin voisi ladata Gallan-Kallela Museon Flickr-sivuilta kuvia Wikipediaan. Helpoiten kuvien kopsiminen Flickristä Commonsiin taitaa onnistua Flickr2Commons-työkalulla joka toimii siten, että menee työkalun sivulle, klikkaa "authorise first!" -linkkiä ja hyväksyy Commonsissa/Wikipediassa työkalun käytön ja täyttää tämän jälkeen kuvan id:n (esim: https://www.flickr.com/photos/gallen-kallelanmuseo/16441917035/ työkalun "OR single Flickr photo ID" kohtaan ja klikkaa run. Tämän jälkeen täytetään description ja uokkatiedot työkaluun ja klikataan siirrä kuvat Commonsiin. --Zache (keskustelu) 21. helmikuuta 2015 kello 10.02 (EET)

Hakkerointia kansallisgalleriassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä voi sivuta Wikipediaakin, jos on siihen liittyviä ideoita: [1] Eli Sanna hirvonen kirjoittaa:

"Hack4FI-työskentelyjakso on käynnissä. Kansallisgalleria kutsuu hakkeroitsijoita ja muita avoimesta tiedosta ja aineistoista kiinnostuneita kyläilemään Ateneumin taidemuseoon ke 25.2. klo 16.30-18. Tapaamisessa voi kysyä Kansallisgallerian avoimista aineistoista, kertoa omista sovellusideoistaan, nähdä Daniel Nyblinin ja Hugo Simbergin alkuperäisiä negatiiveja sekä tutustua viime syksyn SibHackissa alkunsa saaneeseen Synaesthesia-teokseen. Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään ma 23.2.!"

--Urjanhai (keskustelu) 20. helmikuuta 2015 kello 12.32 (EET)

Ajankohtaista: uusi sivu ja tapahtumia siellä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyt on uusi sivu Wikipedia:Ajankohtaista/Wikipediassa tapahtuu. Sinne on linkki sivulta Wikipedia:Ajankohtaista. Näiden löydettävyydestä ja käytettävyydestä voinee antaa palautetta. (Tai en tiedä, onko niissä säätö vielä kesken).

Noista varsinkin tuolta Wikipedia:Ajankohtaista/Wikipediassa tapahtuu -sivulta näkee lähiajan tapahtumia lisätietoineen, muissa on näihin lisätietoihin linkki.

Näitä on nyt ke 25.2. 2013 (eli tällä viikolla) Ateneumissa tapaaminen avoimista aineistoista ja aineistojen esittelyä.

Sitten on 4.3. 2015 (siis ensi vikolla) Kotkassa Wikipedia-iltapäivä Merikeskus Wellamossa. Sinne haetaan sekä Wikipedia-kouluttajaa (hakemus välittömästi siellä näkyvälle yhteyshenkilölle, jos kiinnostaa). Lisäksi wikipedistejäkin toivotaan paikalle. - Ylempänä tällä sivulla linkitetyssä Gallen-Kallelan museon hackathonissa oli ainakin ihan mukava olla wikipedistinä mukana ja olla osallaan opastamassa yhdessä varsinaisen kouluttajan (AGK:ssa Käyttäjä:Kulttuurinavigaattori) kanssa todella fiksua ja kiinnostunutta osallistujajoukkoa Wikipedian saloihin. Eli Kotkan suuunnalta oleville tai tai sinne helposti pääseville Wikipedisteille voin suositella.

Ja sitten kolmantena tuossa on Wikitriathlon Kiasmassa Helsingissä la 28.3.2015, johon myös toivotaan apuopettajan rooliin myös kokeneempia wikipedistejä, lisätiedoissa on yhteyshenkilö. Kuulemma matkakulujenkin korvaamisesta on ollut puhetta, kannattaa kysyä tarkemmin jos kiinnostaa.

--Urjanhai (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 15.31 (EET)

Yliviivasin kirjoituksestasi tuon Kalenterisivun. Se on todo-listalla vielä, mutta tosiaan tuoa wikipediassa tapahtuu sivu on sellainen, että sen alussa oleva teksti näkyy ajankohtaista sivulla ja se on ollut olemassa jo jonkun aikaa. Ajatuksena oli, että väsäisi vielä sellaisen systeemin jossa voisi etukäteen määrittää milloin ilmoitus näytetään ajankohtaista sivulla kun nyt tuo toimii manuaalisen editoinnin kautta. Eli kun haluaa pistää ilmoituksen näkyviin niin editoi sen näkyville ja kun haluaa sen pois niin siirtää ilmoituksen arkistoitujen joukkoon. --Zache (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 15.59 (EET)
Poistin tuon yliviivatun kokonaan, ettei sekoita. Jos ajankohtaista-sivulle saisi vaikka tuon osion otsikon alle vielä myös jotenkin suoran linkin Wikipedisassa tapahtuu sivuun, esim. tekstillä "kaikki tapahtumatr" tms. niin se voisi olla ehkä mukava, koska voi olla mukava päästä myös tarkastelemaan kaikkea suoraan.--Urjanhai (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 16.14 (EET)
Muutin ajankohtaista-sivua. --Zache (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 16.25 (EET)
Mielestäni nuo eivät liity suoranaisesti Wikipediaan, jolloin nimeäminen ei voi olla "Wikipediassa tapahtuu". Huom. tämä on mielipiteeni ja minulla on vapaus ilmaista mielipiteitäni, sillä on sellainen asia kuin sananvapaus, jonka useimpien maiden lainsäädännöt tunnustavat ihmiselle kuuluvaksi. Mielestäni nimeäminen on korjattava, koska nämä ovat oheistapahtumia tai oheisjuttuja, eikä ne liity Wikipediaan 100-prosenttisesti "ydinhommana". --Hartz (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 16.53 (EET)
Olisiko parempi "Wikimedia-yhteisössä tapahtuu" tms. muotoilu? Kumminkin millä tahansa asialla on myös "ulkosuhteensa". Wikimedia-yhteisöä ovat (kai?) kaikki tahot jotka jotenkin toimivat Wikipedian tai muiden Wikimedia-projektien (commons ym. sisarprojektit) parissa joko muodollisesti organisoituneina tai epämuodollisesti. --Urjanhai (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 18.12 (EET)
Nythän meillä on Luokka:Wikipedian sisäiset asiat, johon on luokiteltu mm. Poliisihallituksen lausuntopyyntö ja monenlaista muuta Wikipedian ja wikimedia-liikkeen yhteiskuntasuhteisiin liittyvää, vaikka sisäisiä asioita mielestäni ovat vain sen kaltaiset asiat kuin Wikipedian ylläpitäjien valinta, välityslautakunnat, kommenttipyynnöt, wikipedian ylläpito ja ylläpitäjät jne. Jos haluat auttaa wikipediaa, voit koettaa muokata EDIT: myös tuota luokkaa ja sen sisältöä. --Urjanhai (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 18.12 (EET)
Tuo luokka ei kuulu mitenkään tähän keskusteluun ja on ihan eri asia. Eipä luokassa kovin monta ylimääräistä sivua ole, joten kannattaa varoa sitä, kuinka paljon auttaminen tuottaa vahinkoa. Muuten olen Hartzin kanssa samaa mieltä siitä, että parempi otsikko olisi tarpeen. Hienoja ovat nuo glämmäykset ja hiihtokilpailut, mutta eivät ne Wikipediassa tapahdu. --Pxos (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 19.00 (EET)
Ihan niin kuin osana normaalia toimitustyötä artikkelien nimiä muutetaan paremmiksi, samaa voidaan tehdä Wikipedia-avaruuden sivujenkin kohdalla. Tässä esim. olennaista on tuo sisältö, nimi on väline sisällön esiin tuomiseksi, ja jos nimi on epätarkka, eli toimii huonosti, keksitään parempi nimi samalla kun kehitetään tätä uutta palikkaa muutenkin. Esitin nopeasti yhden ehdotuksen yllä, muitakin voi koettaa esittää. Mutta jos suhtaudut tähän tarkasti, niin miksi et sinä (tai Harz, joka on meidän aiempaan väittelyymme nähden ulkopuolinen, eikä hänellä varmaan siihen, sen paremmin kuin tähänkään ole mitään jyrkän emotionaaalista suhtautumista) suhtautuisi yhtä tarkasti tuohon luokan nimeen, koska yhtä vähänhän poliisiylihallituksen lausunto tai kotuksen palkinto ovat mitään wikipedian sisäisiä. Jos harjoitetaan tarkuutta paikassa a niin miksi ei myös paikassa b. --Urjanhai (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 19.15 (EET)
Luokitusongelmat korjattu. Kotus-palkintoa varten voi perustaa uudelleen luokan Wikipedia-kulttuuri, koska toki tuo ulkopuolisen tahon myöntämä palkinto on olennainen osa Wikipedian kulttuuria, mikä ei taas tarkoita yhtään mitään. --Pxos (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 19.42 (EET)
Luokittelun säädöt ovat isoja projekteja, hyvä että niihin joku ehtii paneutua. --Urjanhai (keskustelu) 23. helmikuuta 2015 kello 19.56 (EET)

SKS:n digikirjasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteeksi ja Aiheesta muualla -osioihin sopivaa aineistoa: SKS:n digikrjasto. --Urjanhai (keskustelu) 26. helmikuuta 2015 kello 18.23 (EET)

[Global proposal] m.Wikipedia.org: (kaikki) Muokata sivuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MediaWiki mobile

Hi, this message is to let you know that, on domains like fi.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!

Thanks and sorry for writing in English, Nemo 2. maaliskuuta 2015 kello 00.32 (EET)

Kiasman Wikitriathlon 28.3. - Tule mukaan muokkaamaan taideartikkeleita tai opastamaan vasta-alkajia![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykytaiteen museo Kiasmassa muokataan taideartikkeleita 28.3. Tässä blogipostauksessa tarkempaa tietoa tapahtumasta.

Tervetuloa mukaan! Muokkaajien lisäksi tapahtumaan kaivataan 5-6 kokenutta wikipedistiä opastamaan aloittelijoita. Jos kiinnostaa, olethan yhteydessä minuun mahdollisimman pian. Kyseessä on vapaaehtoistyö, mutta Wikimedia Suomi korvaa matkakuluja pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville avustajille max 60 e/hlö.

Viime syksyn Tuo kulttuuri Wikipediaan -sarjassa tällaiset vertaisoppimistilanteet olivat mukavia. Mahtaako esim. silloisia apupeja kiinnostaa? (Huom. Olimar, Urjanhai, Zache, Trogain, Tommikovala, Haltiamieli, Lentokonefani, Juha Kämäräinen)

Kulttuurinavigaattori ja Susannaanas ovat mukana myös. Itse olen paikalla talon väkenä ja harrastan yleistä koordinointia. Toivottavasti nähdään näissä urheilullisissa merkeissä!

--Sanahirviö (keskustelu) 3. maaliskuuta 2015 kello 17.16 (EET)

Suosittelen tätä wikipedisteille. Yhdessä tekeminen ja asioitten näyttäminen muille on mukavaa ja palkitsevaa. - Ja varsinkin te ketkä vaikutatte pääkaupunkiseudulla ilman että on tarvetta matkustaa 150 km, on vielä sekin etu, ettei tarvitse matkustaa mihinkään.--Urjanhai (keskustelu) 3. maaliskuuta 2015 kello 17.48 (EET)
Ja varsinkin te jotka ette asu pääkaupunkiseudulla: On vielä sekin etu, että saatte matkustaa ja tavata uusia WP-kasvoja :) Tapahtumaan kannattaisi yhdistää virallisen osuuden jälkeistä pientä vapaamuotoista tutustumissessiota... --Aulis Eskola (keskustelu) 9. maaliskuuta 2015 kello 12.41 (EET)
Huom. myös alempana: Tervetuloa Wikipäiville.--Urjanhai (keskustelu) 9. maaliskuuta 2015 kello 13.38 (EET)

OKM:n rahanhaku menossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämmöinen OKM:n rahanhaku on menossa, deadline 13.3.2015: Avustukset valtakunnallisille hankkeille tekijänoikeusjärjestelmän kehittämiseksi. Wikimedia Suomen piirissä tähän olisi kiinnostusta ja intressiä, viime vuonna täältä haettiin yhdessä OKFFI:n kanssa, mutta ei mennyt läpi. Nyt näyttää kuitenkin, että tähän hakuun ei taida kukaan ehtiä valmistelemaan tässä ajassa mitään. Eli jos nyt olisi täällä Wikimedisteissä joku, joka olisi aiheesta kiinnostunut ja jolla olisi ideoita aiheeseen liittyen ja tilaisuus lähteä valmistelemaan tällaista, niin siihen olisi mahdollisuus. Lisätietoja: Käyttäjä:Tarmo, Käyttäjä:Susannaanas.--Urjanhai (keskustelu) 3. maaliskuuta 2015 kello 22.00 (EET)

Wikipediatutkimusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hesarin Nyt-liitteessä oli Wikipediamaininta 2.3.2015 [2] liittyen mm. Gender gapiin. Alkuperäinen lähde täältä.--Htm (keskustelu) 3. maaliskuuta 2015 kello 22.14 (EET)

Mielenkiintoinen. Linkitin myös Medianäkyvyys-sivulle. --Urjanhai (keskustelu) 3. maaliskuuta 2015 kello 22.23 (EET)
Wikipedia_Signpostissa oli kanssa tutkimuksesta juttua. --Zache (keskustelu) 4. maaliskuuta 2015 kello 08.29 (EET)

Inspire Campaign: Improving diversity, improving content[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

This March, we’re organizing an Inspire Campaign to encourage and support new ideas for improving gender diversity on Wikimedia projects. Less than 20% of Wikimedia contributors are women, and many important topics are still missing in our content. We invite all Wikimedians to participate. If you have an idea that could help address this problem, please get involved today! The campaign runs until March 31.

All proposals are welcome - research projects, technical solutions, community organizing and outreach initiatives, or something completely new! Funding is available from the Wikimedia Foundation for projects that need financial support. Constructive, positive feedback on ideas is appreciated, and collaboration is encouraged - your skills and experience may help bring someone else’s project to life. Join us at the Inspire Campaign and help this project better represent the world’s knowledge!

(Sorry for the English - please translate this message!) MediaWiki message delivery (keskustelu) 4. maaliskuuta 2015 kello 22.01 (EET)

Tervetuloa Wikipäiville 16.3. ja 13.4.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikipäivät on Wikimedia Suomen uusi tapahtumasarja, joka alkaa keväällä 2015. Ajatuksena on aluksi tarjota Helsingin keskustasta tila (Lasipalatsi), johon niin kokeneet kuin aloittelevatkin wikipedistit voivat tulla muokkaamaan avointa tietosanakirjaa yhdessä muiden kanssa. Paikalla on myös kokeneita wikipedistejä, joilta voi tarvittaessa kysyä apua muokkaamiseen. Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin. Tule siis paikalle, yhdessä muokkaaminen on mukavaa!

Ensimmäiseen kokoontumiseen 16.3. kutsumme erityisesti suomenkielisen Wikipedian yhteisön edustajia ideoimaan ja kehittämään tapahtumasarjaa. Mikäli mielit osallistua, merkitse itsesi toki projektisivun osallistujaluetteloon. Kokoontumisille on jo mietitty erilaisia teemoja ja tavoitteita, jotka liittyvät Wikipedian ja Wikimedian muiden palveluiden kehittämiseen. Konsepteja voisivat olla esimerkiksi eduskuntavaalien alla ehdokkaiden artikkelien lähteistykset tai yleisesti lupaavien artikkelien kirjoittaminen. Miksei tilassa voisi kokoontua myös heinäkuun lähdetalkoiden merkeissä tai tavata muita tietyn wikiprojektin osallistujia!

Wikipäivillä on tarjolla ilmaiseksi kahvia. Muokkaamiseen tarvitaan oma tietokone.

Wikipäivien ensimmäinen kokoontuminen 16.3. @ Kaupunkiverstas, Lasipalatsi klo 15–19.

Kysymyksiä saa esittää! Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee ensimmäiselle kerralle paikalle, vaikka tieto tuleekin lyhyellä varoitusajalla – siitä pahoittelut. Jos ensimmäiselle kerralle ei ehdi, merkatkaa kalentereihin jo nyt 13.4.!--Olimar 9. maaliskuuta 2015 kello 13.34 (EET)

Muistutus! Wikipäivä tänään klo 15–19!--Olimar 16. maaliskuuta 2015 kello 10.41 (EET)

Wikimedia haastoi NSA:n oikeuteen.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivän uutisista poimittua. Wikimedia Foundation haastoi NSA:n oikeuteen Yhdysvaltain perustuslain ensimmäisen ja neljännen lisäyksen rikkomisesta. Ensimmäinen lisäys suojaa sananvapautta ja neljäs yksityisyyttä.

--Zache (keskustelu) 10. maaliskuuta 2015 kello 15.52 (EET)

Voi luoja, tuohon kaivoonhan menevät sitten kaikki säätiön rahat. –Kotivalo (keskustelu) 10. maaliskuuta 2015 kello 15.59 (EET)
Ei välttämättä. "We are joined by eight other organizations and represented by the American Civil Liberties Union (ACLU)." Ei siis yksin ja 100% omalla kustannuksella. --Hartz (keskustelu) 10. maaliskuuta 2015 kello 16.04 (EET)
Yhdysvaltalaisen organisaation palkkalistoilla olevien lakimiesten perusammattitaitoon kuuluu selvittää oikeudenkäyntien mahdolliset kuluriskit ennen kuin mitään kannetta laitetaan vireille. Luulisin, että oikeudenkäynti ei tyhjennä kahvikassaa ja lisäksi on aina mahdollista, että tällaista vapaan tiedon aatetta ja – sitä kautta tai varta vasten – tuota oikeudenkäyntiä saapuu tukemaan lahjoittajia dollarinkuvineen. Toisaalta lienee myös Wikimedia-säätiön päätösvallassa laittaa kaikki rahansa johonkin hankkeeseen niin halutessaan, jolloin vintti pimenee sitten kun rahat loppuvat. Kaiketi totuus on se, että Wikipedian pyörittämiseen (servereiden huolto, sähkö, tekninen henkilöstö ja muu infrapallomeri) kuluu nykyään hyvin pieni osuus säätiön liikevaihdosta. --Pxos (keskustelu) 10. maaliskuuta 2015 kello 18.47 (EET)

Ja tänään Hesarissa--Htm (keskustelu) 12. maaliskuuta 2015 kello 07.15 (EET)

Yhdistetyn kirjautumisjärjestelmän (SUL) viimeistelyä koskeva tiedotus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen otsikko: SUL finalization update

Hi all,apologies for writing in English, please read this page for important information and an update involving SUL finalization, scheduled to take place in one month. Thanks. Keegan (WMF) (talk) 13. maaliskuuta 2015 kello 21.45 (EET)

Käännös

Heippa kaikki, sori että kirjoitan englanniksi, olkaa hyvät ja lukekaa tämä sivu [englannin kielellä], jotta saatte tärkeää tietoa ja pysytte ajan tasalla käyttäjätunnusten yhdistämisprosessin viimeisestä vaiheesta, joka tullaan suorittamaan kuukauden kuluttua. Kiitti. Keegan (WMF). Suomeksi naputellut --Pxos (keskustelu) 13. maaliskuuta 2015 kello 23.12 (EET)

Myös kyseisen ilmoituksen suomennos on saatavilla. –Ejs-80 14. maaliskuuta 2015 kello 04.26 (EET)
Tekisi mieleni vielä selventää, että ilmoituksessa oleva järjestetty luettelo (kohdat 1−5, viidentenä kohtana ylläpitäjä) on järjestys, jonka perusteella ohjelmistoskripti tekee automatisoidun päätöksen siitä, kenelle tietty käyttäjänimi kuuluu järjestelmänlaajuisesti, jos on olemassa useita samannimisiä paikallisia tunnuksia. Esimerkiksi jos ptwikissä on osoitepaljastaja nimeltä ABC ja enwikissä ylläpitäjä nimeltä ABC, järjestelmänlaajuisen käyttäjänimen ABC saa ptwikin osoitepaljastaja ja enwikin ylläpito-oikeuksilla varustettu tunnus siirretään nimelle ABC~enwiki, ellei sitä ole ehditty tunnuksen haltijan toiveesta nimeämään jollekin toiselle nimelle ennen skriptin ajamista. Ilmoituksen sisältämä käyttöoikeuksien luettelo ei siis tarkoita sitä, että vain mainituilla oikeuksilla varustetut käyttäjät saisivat viestin aiheesta, vaan jokainen uudelleennimettävä käyttäjätunnus saa nimeämisestä kertovan viestin keskustelusivulleen. –Ejs-80 14. maaliskuuta 2015 kello 14.36 (EET)

Käyttäjänimenvaihtopyyntöjä voi jättää seuraavien linkkien kautta (mikä tahansa alla mainituista käy):

Pyyntöjä pystyvät toteuttamaan ylivalvojat sekä järjestelmänlaajuiset nimeäjät. Suomenkielisen Wikipedian käyttäjistä ensin mainittuun ryhmään kuuluu Stryn ja jälkimmäiseen minä, joten meiltä voi tarvittaessa kysyä aiheesta. –Ejs-80 14. maaliskuuta 2015 kello 15.05 (EET) Tekstiä parannellut Pxos (keskustelu) 15. maaliskuuta 2015 kello 18.48 (EET).

Niksi: linkin Special:Centralauth kautta voi tarkistaa, onko jokin tunnus järjestelmänlaajuinen. Järjestelmänlaajuisten tunnusten tapauksessa ainoastaan ne paikalliset tunnukset, joiden kohdalla lukee ”ei liitetty” (engl. not attached) tullaan nimeämään uudelleen.

Sen, joutuuko tietty paikallinen tunnus toimenpiteiden kohteeksi, voi tarkistaa menemällä selaimella osoitteeseen
https:///fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:UsersWhoWillBeRenamed&offset=VAIHDA
jossa teksti VAIHDA on korvattu tiedonhaun kohteena olevalla käyttäjänimellä (jos suomenkielisen Wikipedian sijaan tietoja halutaan vaikkapa Wikiaineistossa sijaitsevasta tunnuksesta, on yo. linkissä wikipedia korvattava tekstillä wikisource). Jälkeenpäin lisätty huomautus: ko. osoitteeseen menemisen jälkeen on syytä tutkia myös ”Edellinen sivu” (engl. Previous page) -linkin kautta avautava näkymä, koska tunnus voi löytyä sieltä. Mikäli omaa tunnusta ei näy luettelossa, sitä ei aiota siirtää toiselle nimelle. Jos joku kuitenkin löytää itsensä listalta, hänen kannattaa napsauttaa linkkiä Special:MergeAccount, jolloin tunnusten yhdistämisen myötä saa käyttöönsä oman tunnuksen nimellä varustetun järjestelmänlaajuisen käyttäjätunnuksen, mikäli se ei jo ole jonkun muun hallussa. Toisaalta jos järjestelmänlaajuinen tunnus on jo jonkun muun hallussa, oman tunnuksensa voi pyytää nimettäväksi uudelleen jollain yllä mainituista tavoista (esim. käyttämällä toimintoa Special:GlobalRenameRequest) – silloin välttää tunnuksensa joutumisen Koikkalainen~fiwiki -tyyliselle hännälliselle nimelle. Nimenvaihtopyynnön voi jättää myös sen jälkeen, jos/kun oma tunnus on päätynyt edellä mainitun kaltaiselle nimelle. –Ejs-80 14. maaliskuuta 2015 kello 22.43 (EET) EDIT: –Ejs-80 14. maaliskuuta 2015 kello 22.57 (EET)

Menetin pääsyn erään wikimedia-projektin tunnukseeni kun sähläsin sanan kanssa ja asetuksissa oli vanha lakannut sähköpostiosoite. Kun en kykene tuota yhdistämään, niin tunnus saanee peränsä hännän. Vapauttuko minulle silloin samalla sen seurauksena pääsy ko. wikipedia-projektiin hännättömänä yhdistetyllä globaalilla tunnuksellani, joka minulla jo on yhdistettynä aiemmin niiden kaikkien projektien osalta, joissa yhdistäinen onnistui?--Urjanhai (keskustelu) 15. maaliskuuta 2015 kello 17.49 (EET)
Joo, täsmälleen noin käy eli Wikisitaattien käyttäjätunnus Urjanhai nimetään (huhtikuun puolenvälin tienoilla, jos aikataulu pitää kutinsa) nimelle Urjanhai~fiwikiquote, minkä jälkeen pystyt toimimaan myös Wikisitaateissa järjestelmänlaajuisella tunnuksellasi Urjanhai. Vastaavasti Urjanhai~fiwikiquote kykenisi operaation jälkeen toimimaan kyseisellä käyttäjänimellä missä tahansa Wikimedia-wikissä, jos ko. tunnusta joku pystyisi käyttämään. –Ejs-80 16. maaliskuuta 2015 kello 09.42 (EET)
Tuon kohdalla painoin vahingossa painiketta jolla tuli salasana sähköpostiin tilanteessa jossa tilille annettu sähköpostitili oli expiroitunut ja uusi sähköposti jäänyt lisäämättä asetuksiin. Että painoin nappia, kai taas johtui siitä että salasanan vaihtamisesta kertoneen tekstin suomennos oli tuolloin kai juuri jotenkin muuttunut hämäävästi tai sitten vain muuten hosuin. Tästä kuitenkin herää jatkokysymys: kun hiljattain vaihdoin salasanaa jossain muussa palvelussa (en muista enää missä) niin siinä muistaakseni ilmoitettiin, että salasanan vaihto sähköpostitse expiroituu jossain viikon tms. määräajassa siten, että sen jälkeen pääsee vanhalla salasanalla (jos sen pystyy löytämään uudestaan) normaalisti kirjautumaan. Wikipediassa kuitenkin lienee niin, että vastaavassa tilanteessa, jos sähköpostitse lähetettyä uutta salasanaa ei aktivoida, salasanan alustus jää voimaan, eikä vanhasta salasanasta ole enää apua. Jos näin on, niin kummallakin vaihtoehdolla varmaan on puolensa.--Urjanhai (keskustelu) 16. maaliskuuta 2015 kello 10.07 (EET)
Wikipedian ja muiden Wikimedia-hankkeiden tapauksessa sähköpostitse lähetetyn salasanan yhteydessä tulee seuraava viesti: ”Tämä väliaikainen salasana vanhentuu 7 päivän kuluttua. Kirjaudu sisään nyt ja valitse uusi salasana heti. Jos joku toinen teki tämän pyynnön tai jos muistitkin vanhan salasanasi etkä halua enää muuttaa sitä, voit jättää tämän viestin huomiotta ja jatkaa vanhan salasanasi käyttämistä.” Sähköpostin kautta tuleva salasana on siis väliaikainen ja vanhenee viikossa. Sen sijaan käyttäjän omavalintaista vanhaa salasanaa voi käyttää edelleen, jos käyttäjä ei ole itse käynyt sitä muuttamassa. –Ejs-80 16. maaliskuuta 2015 kello 10.55 (EET)
Hmm, silloinhan periaatteessa vanha salasana, jonka löysin myöhemmin, voisi ehkä vielä toimiakin, ja voisin pystyä yhdistämään tunnukset, jos se olisi oikea. Tai jos olen sotkenut voimaan jääneen salasanan jotenkin, niin sitten ei onnistu.--Urjanhai (keskustelu) 16. maaliskuuta 2015 kello 11.01 (EET)
Ilmeisesti jotain yhdistämiskokeiluja oli menty tekemään luvatta jo 17.-18.3.2015, ilman että käyttäjillä olisi tästä kerrottu (erilaiset kahvipöydät eivät ole riittävää käyttäjätiedotusta) tai heille olisi annettu aikaa uudelleennimetä/ poistaa käyttäjätunnuksiaan täällä fiwikissä ennen moisia hölmöyksiä? Kirjasin uusiin, yksityisyyteni suojaa loukkaaviin tunnuksiin pikapoistopyynnöt nyt niin puolaksi, hollanniksi, valkovenäjäksi, espanjaksi, ranskaksi, enkkumedioihin ilmeisesti englanniksi, vaikkei noita oikein osaakaan. Ja kirjaan häirikkösivuille poistopuunntöt tms merkinnät jatkossakin. Ai että miksikö yksityisyyttä loukataan? No järjestelmä loggaa käyttäjän sisään vieraisiin wikiehin vaikka niistä etsii ainoastaan tietoa, jos fiwiki sattuu olemaan auki. Minusta se ei kuulu kenellekään, jos millä sivuilla käyttäjä:XYZ käy, eikä käyttäjää tule kirjata sisälle (autologin) wikiin ilman hänen lupaansa, ellei hän muuta sivuston sisältöä, vaikka hän olisi editoimassa artikkelia jossain toisessa wikissä. --Paju (keskustelu) 18. maaliskuuta 2015 kello 05.16 (EET)
Jos tulisikin julki, että tuntematon henkilö, joka käyttää nimimerkkiä Paju, käy jollakin tietyllä wikipediasivulla, niin miten tämä loukkaa kyseisen tuntemattoman henkilön yksityisyyttä? Jäitä hattuun. Eri asia tietysti voisi olla, jos olet mennyt jossain yhdistämään todellisen henkilöllisyytesi nimimerkkiisi. -Ochs (keskustelu) 18. maaliskuuta 2015 kello 16.42 (EET)

Kannattaa ottaa huomioon, että omalle keskustelusivulle mahdollisesti tullut ilmoitus tunnuksen uudelleennimeämisestä voi olla jopa turha (pari tapausta: Ville Siliämaa, Tbone) ja aiheutua esimerkiksi siitä, että tunnus on nimetty täällä aiemmin uudelleen ja että vanhalla nimellä varustettu tunnus on olemassa. Siinä tapauksessa vanhalla nimellä varustetun tunnuksen nimeämisestä varoittava viesti tulee ohjaussivun takia omalle keskustelusivulle. Siksi kannattaa tarkistaa, mikä käyttäjänimi siinä viestissä oikein esiintyy. Jos se ei ole oman tunnuksen nykyinen nimi, viestin voi jättää huomiotta. Esimerkiksi minä, Stryn tai joku muu aiheen tunteva voi tarkistaa, mistä on kysymys, jos et itse ole asiasta varma. –Ejs-80 18. maaliskuuta 2015 kello 14.01 (EET)

Jotakuta saattaa kiinnostaa, kuinka monen tunnuksen keskustelusivulle uudelleennimeämisestä kertova viesti jätettiin suomenkielisessä Wikipediassa. Katsoin juuri, että ennen viestien lähettämistä MediaWiki message deliveryn muokkausmäärä fiwikissä oli 496, ja nyt homman valmistettua täällä sillä on muokkauksia 26 545. Näin ollen yli 26 tuhatta keskustelusivua käytiin meillä läpi. –Ejs-80 19. maaliskuuta 2015 kello 10.16 (EET)

Järjestelmän viimeistely ja siihen liittyvät tunnusten nimeämiset on aloitettu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjautumisjärjestelmän uudistuksen vuoksi suoritettava noin 1,46 miljoonan tunnuksen nimeämisprosessi aloitettiin vähän aikaa sitten. Valistuneen arvauksen mukaan se saadaan valmiiksi viikon tai parin kuluttua. Käyttäjille suunnattujen viestien (jotka koskivat yli 2,8 miljoonaa tunnusta) jälkeen yli 1,34 miljoona paikallista tunnusta saatiin yhdistettyä järjestelmänlaajuiseen tunnukseen, joten niitä ei nimetä uudelleen. Sen lisäksi yli 10 000 tunnusta uudelleennimettiin käyttäjien toiveiden mukaisesti, joten nekin ovat nyt järjestelmänlaajuisia. Blogikirjoituksessa Single-User Login provides access to all wikis kerrotaan aiheesta lisää. –Ejs-80 16. huhtikuuta 2015 kello 09.30 (EEST)

  • SUL-järjestelmän viimeistelyyn liittyvät nimeämiset saatiin tuokio sitten tehtyä suomenkielisen Wikipedian osalta, ja Toiminnot:UsersWhoWillBeRenamed ei enää listaa tunnuksia. –Ejs-80 18. huhtikuuta 2015 kello 05.11 (EEST)

Yllä linkitetyssä blogikirjoituksessa mainittu Jimbo Walesin viesti maaliskuulta 2001 on mielenkiintoista luettavaa: saksankielisen Wikipedian osoitteeksi otettiin näköjään aluksi deutsche.wikipedia.com, katalaaninkielisen Wikipedian perustamiseen ensimmäisten joukossa vaikutti halu välttyä erään käyttäjän huonon englannin kielen taidon vaikutuksilta (siis ainakin vitsillä) ja lopuksi mietittiin, miten esimerkiksi japanin hienojen kirjainten ongelmaa tulisi lähestyä (Clifford Adamsin lisäpohdintaa). –Ejs-80 16. huhtikuuta 2015 kello 10.53 (EEST)

Miksi ei jätetä ohjaussivuksi vanhaa nimeä ja kaikkia alasivuja? Aika moni linkki mennyt rikki, esimerkiksi keskustelusivun arkistolinkit ovat punaisia, esim Keskustelu käyttäjästä:J~fiwiki. –Makele-90 (keskustelu) 18. huhtikuuta 2015 kello 09.13 (EEST)
Jossain vaiheessa kysyin siitä, kun järjestelmänlaajuiset nimeäjät eivät pystyneet sallimaan ohjausten luomista, ja sain vastauksen, että olisiko kyseessä sittenkin bugin sijaan ominaisuus ja että toistaiseksi on parempi jättää ohjaussivujen luonti sikseen, koska ohjaussivut sotisivat SUL-viimeistelyn tarkoitusta vastaan. Ajatuksena tuossa on kai se, että kunkin käyttäjäsivun sekä keskustelusivun pitäisi olla niihin liittyvän järjestelmänlaajuisen tunnuksen haltijan käytettävissä. Olen kyllä manuaalisesti lisännyt jonkin verran ohjauksia jälkikäteen itse hyväksymieni nimeämisten kohdalla, jos olen huomannut uudelleennimetyllä käyttäjällä olleen erityisen paljon muokkauksia paikallisessa wikissään. Täysin järjestelmänlaajuisissa nimeämisissä, joissa tunnus on globaali jo alun perin eikä ponnahda paikallisesta liittämättömästä tunnuksesta eri nimellä varustetuksi globaaliksi tunnukseksi, ohjaussivut muodostuvatkin automaattisesti (siis näin käy, jos globaali tunnus nimetään uudelleen sen sijaan, että yksittäinen paikallinen tunnus nimetään uudelleen ja siitä tulee samalla globaali). –Ejs-80 18. huhtikuuta 2015 kello 10.12 (EEST)
Detalji: kiinankielisessä Wikipediassa laukaisin väärinkäyttösuodattimen, kun yritin luoda ohjausta, joten se jäi tekemättä. –Ejs-80 18. huhtikuuta 2015 kello 10.26 (EEST)

Pakosta uudelleennimetyille käyttäjille tullaan ilmeisesti jossakin vaiheessa lähettämään viesti m:Single User Login finalisation announcement/Post-rename notice. Itselleni jäi kuitenkin epäselväksi, että miksi viestissä translatewiki:MediaWiki:Wikimedia-sulrenamewarning-usenew/fi sanotaan, että "sinun tulee kirjautua sisään käyttäen uutta käyttäjänimeäsi". Onko se niin, että ensimmäisellä kerralla voi kirjautua vielä vanhalla nimellä, mutta jatkossa vain uudella? --Stryn (keskustelu) 18. huhtikuuta 2015 kello 11.51 (EEST)

Sain tuohon vastauksen: uutta käyttäjänimeä pitää käyttää siinä todellisessa kirjautumisessa joka ainoa kerta, mutta jos joku käyttää vanhaa nimeä ja vanhaa salasanaa, tulee tuollainen ilmoitus, jotta käyttäjä tietäisi mitä tehdä. –Ejs-80 18. huhtikuuta 2015 kello 13.14 (EEST)
Aiemmin saamani yllä yliviivattu vastaus olikin väärä: kirjautuminen onnistuu kyllä vanhoilla tiedoillakin (vanha tunnus + salasana), jolloin käyttäjä ohjautuu automaattisesti Wikipediaan nimellä Tunnus~jokuwiki. Infoviesti tunnuksen nimen vaihtumisesta näytetään käyttäjälle joka kerta, kun hän käyttää kirjautumisessa vanhaa käyttäjänimeään. Sen sijaan uudella käyttäjänimellä kirjautuessa se ei tule näkyviin. Tämä vastaus on systeemin kehitystyössä ja Wikimedia Foundationin palkkalistoilla olevan henkilön antama. –Ejs-80 18. huhtikuuta 2015 kello 22.42 (EEST)

Filosofian tietosanakirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällainen filosofian tietosanakirja auttaa luultavasti kehittämään hyvin wikipedian artikkeleita. --Urjanhai (keskustelu) 16. maaliskuuta 2015 kello 09.57 (EET)

Tässä on vielä linkki Logos-ensyklopediaan. --Zache (keskustelu) 16. maaliskuuta 2015 kello 10.03 (EET)
Wikipediassahan Logos-ensyklopedia on esitelty jo viime syksynä. --Abc10 (keskustelu) 18. maaliskuuta 2015 kello 15.32 (EET)
Hyvä niin, harva asia täällä varmaan jää kahteen kertaan esittelemättä.--Urjanhai (keskustelu) 18. maaliskuuta 2015 kello 16.31 (EET)

Wikipäivät 13.4. Kaupunkiverstaalla Lasipalatsissa Helsingissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikipäivien seuraavan kerran teemana on paikkatieto: Wikipedian artikkeleiden paikat, kartat Wikipediassa, julkiset veistokset, rakennusartikkelit, luontokohteet, puretut rakennukset, historialliset paikat ja alueet. Tapahtuma on juuri ennen eduskuntavaaleja, joten sitäkin aihetta voimme käsitellä yhdessä.

Wikipäivien idea on yhdessä oppiminen. Tapahtumassa voi olla luento teeman aiheesta, ja teemme sen jälkeen artikkeleita tai muita Wikipedian tietoa yhdistäviä tekeleitä yhdessä ja erikseen. Kutsumme mukaan myös muita: museoväkeä, koodareita ja karttaihmisiä. Tapahtuman sivulle voit jättää puumerkkisi, niin muistutamme tapahtumasta joka kerta hyvissä ajoin.

Kerro myös, mikä aihe sinua kiinnostaisi jatkossa. Tai jos tapahtuman voi järjestää omalla paikkakunnallasi.

Tehdään Wikipediasta isompi, parempi ja kauniimpi! --Susannaanas (keskustelu) 19. maaliskuuta 2015 kello 13.28 (EET)

Tänään Wikipedia-ilta Merikeskus Vellamossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kotkassa järjestetään tänään Wikipedia-ilta osana Tietoherkku-luentosarjaa. Suomen merimuseo on avannut hienoja kuva-aineistoja viime vuoden aikana, ja nyt pääsemme kokeilemaan miten kuvat rikastavat WIkipediaa ja kuinka Wikipedian tieto lisää kuviin ulottuvuuksia. Tai mitä tarvitsisi tehdä, että näin olisi.

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne järjestetään keskiviikkoisin Merikeskus Vellamossa/Tietokeskus Vellamossa, Tornatorintie 99, 48100 Kotka, katutaso tai Vellamon auditoriossa. Jos viime hetkellä haluaisit tulla mukaan, pääsee Helsingistä autokyydillä n. puolenpäivän aikaan Rautatientorilta, ja paluu on n. klo 22. Ota yhteyttä Susanna Ånäsiin aamun aikana! --Susannaanas (keskustelu) 25. maaliskuuta 2015 kello 01.05 (EET)

Tilaa Wikimedia Suomen kuukausittainen uutiskirje![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi aloittaa kuukausittaisen uutiskirjeen julkaisemisen. Uutiskirjeessä on ajankohtaista tietoa yhdistyksestä ja tulevista tapahtumista sekä lyhyitä raportteja menneistä tapahtumista. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi! Huhtikuun uutiskirje on luettavissa täällä; jatkossa uutiskirjeet julkaistaan myös yhdistyksen kotisivuilla.--Olimar 31. maaliskuuta 2015 kello 15.33 (EEST)

Lisätään tähän vielä, että uutiskirje pistetään myös Wikiin ja pyritään lisätä botilla tilattavaksi muiden Wikin uutistiedotteiden tapaan jahka olemme saaneet tekniset yksityiskohdat sumplittua. --Zache (keskustelu) 31. maaliskuuta 2015 kello 15.52 (EEST)
Mihin wikiin? --Pitke (keskustelu) 16. huhtikuuta 2015 kello 12.16 (EEST)

Stewards confirmation rules[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hello, I made a proposal on Meta to change the rules for the steward confirmations. Currently consensus to remove is required for a steward to lose his status, however I think it's fairer to the community if every steward needed the consensus to keep. As this is an issue that affects all WMF wikis, I'm sending this notification to let people know & be able to participate. Best regards, --MF-W 10. huhtikuuta 2015 kello 19.12 (EEST)