Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opastuspiste 711-noborder.svg
Chat bubbles.svg
Wikipedia-law.png
Edit-find-replace.svg
Preferences-system.svg
Copyleft.svg
Newspaper.svg
Uutiset
Nuvola apps filetypes.svg


Wikimedia Sverige loukannut tekijänoikeuksia[muokkaa wikitekstiä]

BBC:n uutisen mukaan Wikimedia Sverige eli Wikimedia-liikettä tukeva, Ruotsissa toimiva paikallisyhdistys on Ruotsin korkeimman oikeuden päätöksen mukaan loukannut tekijänoikeuksia ja joutuu maksamaan korvauksia. Muuta tietoa asiasta ei ole, mutta ajattelin linkittää tiedon tänne uutisena. --Pxos (keskustelu) 8. huhtikuuta 2016 kello 20.56 (EEST)

HD:n päätös Ö 849-15 on tässä. --Pxos (keskustelu) 8. huhtikuuta 2016 kello 21.10 (EEST)


Luulisi Wikimedia Ruotsissa tai sitä lähellä olevan suomen kielen taitoisia ettei tarvitse julkaista konekäännöksiä, mutta ilmeisesti ei. Paheksun syvästi moisen roskan julkaisemista. Ei ihme että tekijänoikeuksiinkin suhtaudutaan löperösti. --Abc10 (keskustelu) 9. huhtikuuta 2016 kello 09.05 (EEST)

Wikimedia Sverige oli kylässä noin vuosi sitten Wikimedia Suomen järjestämässä tapahtumassa. He kertoivat silloin Offentligkonst.se-palvelusta ja oikeusjutusta, ja tässä on tapahtuman suomenkielinen blogipostaus [1].
Oikeusjutussa on kyseessä tekijänoikeuslainsäädännön poikkeus maisemanvapaudesta, joka on jätetty jokaisen EU-maan itse määriteltäväksi. Suomessa on luvallista kuvata vapaasti rakennuksia ja julkaista kuvia, mutta julkiseen tilaan tai sen välittömään läheisyyteen pysyvästi sijoitettuja taideteoksia vain ei-kaupalliseen tarkoitukseen. Ruotsissa täydellinen maisemanvapaus koskee myös julkisia taideteoksia. Tämän tekee mahdolliseksi se, että Ruotsissa valtio kompensoi taiteilijoille maisemanvapautta käyttäen saamatta jääneet tekijänoikeuskorvaukset. Tekijänoikeusjärjestö BUS on vedonnut siihen, että Internet-levitys ei voi olla rinnastettavissa perinteiseen jakeluun, postikorttien painamiseen tms.
Tämä on merkittävä kannanotto ja menee laintulkinnan yksityiskohtiin, en ole itse tutustunut tuomioistuimen perusteluihin. Wikimedia Ruotsi on valinnut tietoisesti polun, jossa he puolustavat lakiin kirjattua maisemanvapautta. Valistunut keskustelu tästä olisi hyvin tervetullutta. Eurooppalaista tekijänoikeuslainsäädäntöä uudistetaan parhaillaan ja nämä ovat siksi tärkeitä ennakkotapauksia. --Susannaanas (keskustelu) 9. huhtikuuta 2016 kello 09.38 (EEST)

Tässä on ruotsalainen uutinen samasta aiheesta.--Urjanhai (keskustelu) 9. huhtikuuta 2016 kello 10.02 (EEST)
Tässä suomalainen uutinen aiheesta.--Urjanhai (keskustelu) 9. huhtikuuta 2016 kello 11.08 (EEST)
Tässä vielä en-wikipedian Signpostin uutinen, jossa on linkitettynä sekä englanninkielisiä uutisia että ruotsalaisia resursseja aiheeseen liittyen.--Urjanhai (keskustelu) 14. huhtikuuta 2016 kello 12.30 (EEST)

Wikimedia Suomen hallitus keskusteli asiasta kokuksessaan torstaina. Yritämme saada lisäselvitystä Ruotsin Wikimedialta siihen, mikä tarkkaan ottaen Ruotsin korkemman oikeuden päätöksessä oli se asia ruotsinkielisen Wikipedian julkaisussa, joka rikkoo tekijänoikeuksia? Heillä on runsaasti luetteloita eri Ruotsin kaupunkien julkisesta taiteesta, kuten meilläkin, mutta ilmeisesti rikkomus koskee vain karttaa, johon patsaita on linkitetty, kuten näkyy BBC:n uutisessa olevassa kuvassa. Käytännössä on kyse kolmesta teoksesta, joiden tekijänoikeudet eivät ole rauenneet ja joiden tiedot ja kuva on julkaistu kyseisessä kartassa. Rahallisesta korvauksesta tekijänoikeusjärjestölle julkaistaan erillinen päätös myöhemmin. Viron Wikimedia otti viikolla välittämästi kantaa Ruotsin maanantaiseen päätökseen. Heidän kannaltaan asia koskee tekijänoikeuden maisemanvapautta (Freedom of Panorama) koskevaa mainintaa, josta ei ole sikäläisessä laissa mainintaa ja jota koskevaa lakimuutosta yhdistys on ajanut kevään aikana. Ilmeisesti he katsovat, että Ruotsin päätös saattaa ajaa Viron parlamentaarikot tiukemman maisemanvapauslain suuntaan. Viron Wikimedia katsoo myös, että Ruotsin päätös kirjavoittaa maisemanvapauslain tulkintaa Eurooppassa entisestään ja hämärtää myös tavallisen kaduntallaajankin käsitystä siitä, mitä on sallittua kuvata ja julkaista missäkin maassa ja mikä ei. Wikimedia Suomi harkitsee julkilausuman antamista asiasta. Suunnittelemme, että asiasta keskustellaan myös yhdistyksen kevätkokouksessa keskiviikkona 11. toukokuuta klo 17–20.
Oma käsitykseni on, että Ruotsin päätöksella saattaa olla kansainvälistä ja Wikipedian ja Wikimediaperheen ulkopuolellekin ulottuvaa merkitystä. Ruotsin Wikipedia on maailman toiseksi suurin artikkeleiden määrässä. Näkemykseni on myös, että Ruotsin päätös erottaa yhä voimakkaammin nykytaiteen ja vanhemman, tekijänoikeuksiltaan rauenneen julkisen taiteen ja nuorempien taiteilijoiden julkisten teosten esittelyä yleisölle, jolle varsinkin uudempi taide on tuntematonta. Se vaikeuttaa ja hankaloittaa tietojen välitystä julkisesta taiteesta, sen tyyleistä, tekijöistä, taustoista ja sijainneista verkkojulkaisuissa.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 9. huhtikuuta 2016 kello 12.39 (EEST)
Ja kyseinen sivusto on osoitteessa Offentligkonst.se. Kyseinen Ruotsin HD:n tuomitsema tekijänoikeuden loukkaus ei ole tapahtunut Wikimedia Foundationin ylläpitämällä Wikipedia-sivustolla.--Htm (keskustelu) 9. huhtikuuta 2016 kello 13.12 (EEST)
Alkavatko Wikipedian ulkopuoliset eri kielten Wikimediat tuottaa rinnakkaista aineistoa? Tämä on aika hämäävää, eikä oikeastaan koko keskustelukaan kuulu tänne, kun muistaakseni organisaatio on ainakin Suomessa korostanut erillisyyttään. --Abc10 (keskustelu) 9. huhtikuuta 2016 kello 14.59 (EEST)
Huolestuttavaa olisi ollutkin, jos kannatusyhdistys olisi katsottu vastuulliseksi ja vieläpä korvausvelvolliseksi Ruotsin Wikipediassa olleesta sisällöstä. Siinä mielessä huojentavaa kuulla, että kyse oli jostain erillisestä sivustosta, jota kyseinen järjestö on ilmeisesti ihan itse ylläpitänyt. Vaikka tulkinta lain rikkomisesta olisikin naurettava, niin tässä tapauksessa rangaistu taho on ilmeisesti sentään ollut ihan oikeasti vastuussa kiistan aiheena olevasta toiminnasta (sen sijaan että niitä yhdistäisi esim. pelkästään ruotsinkielisyys ja sana "Wikimedia" yhdistyksen nimessä). --Risukarhi (keskustelu) 14. huhtikuuta 2016 kello 20.44 (EEST)
Tässä Wikimedia Sverigen toiminnanjohtaja Anna Trobergin blogikirjoitus aiheesta. Hän toteaa yhdistyksen toimenpiteistä, että päätöksen vaikutusten arviointi aloitetaan heidän asianajajansa ja Wikimedia Foundationin asiantuntijoiden kanssa lähiviikkoina. He ottavat kantaa myös siihen, katkaiseeko Offentligkonst.se linkit Wikimedia Commonsiin, jossa kuvat ovat. Tähän on hänen mukaansa aikaa vähintään puoli vuotta, koska päätös täytyy palauttaa raastuvanoikeuteen, joka on pannut alulle tuomion. Yhdistys tulee keskittymään tänä aikana myös mielipiteenmuokkaustyöhön ja varsinkin maisemanvapautta koskevaan aiheeseen.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 9. huhtikuuta 2016 kello 14.49 (EEST)
Tämän keskustelun alkupuolella on toetamus, että Wikimedia Suomen kevätkouksessa keskusteltiin tästä tekijänoikeusasiasta. Millaista keskustelua siellä käytiin ja päädyttiinkö asiassa johonkin lopputulokseen?--LCHawk (keskustelu) 12. toukokuuta 2016 kello 22.36 (EEST)
Kevätkokous on siirretty päivälle 30.5. klo 18, ja keskustelu käydään silloin. Tavoitteena on saada videoyhteys Ruotsiin.--Olimar 17. toukokuuta 2016 kello 13.00 (EEST)
Millaista keskustelua kevätkokous kävi tästä asiasta?--LCHawk (keskustelu) 20. kesäkuuta 2016 kello 13.48 (EEST)
Juteltiin videopuhelussa WMSE:n Anna Trobergin ja John Anderssonin kanssa jotka aluksi piti noin 15-20 minuutin esitelmän ruotsin tapahtumista ja tämän jälkeen me esitettiin kysymyksiä. Videopuhelun audiolinkki oli sen verran huono (meidän päässä todennäköisesti kaikui), että se oli yksi puhui kerrallaan juttelua jotta ääni ei puuroutuisi. Kevätkokouksen pöytäkirjaan kirjattiin keskustelusta seuraavaa:

»Wikimedia Ruotsi ry teki julkisesta taiteesta tietokannan joka koostui kartasta jossa oli nuppineuloina taideteoksia ja nuppineulaa klikkaamalla aukesi popup jossa oli pikkukuva teoksesta sekä lisätietoa teoksesta. Teksti tuli Wikipediasta ja kuvat Wikimedia Commonsista joihin niitä klikkaamalla pääsi. Ruotsin kuvastoa-vastaava tekijänoikeusjärjestö Bildupphovsrätt i Sverige (BUS) piti käyttöä ruotsin tekijänoikeuslain vastaisena ja haastoi Wikimedia Ruotsi -yhdistyksen oikeuteen ja huhtikuussa 2016 Ruotsin korkein oikeus antoi päätöksensä jossa se päätyi BUS:n näkemyksen kannalle. Wikimedia Suomi oli kutsunut WMSE:n Anna Trobergin ja John Anderssonin kertomaan ruotsin tilanteesta.

Korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen tapaus siirtyy takaisin ensimmäiselle oikeusasteelle, joka päättää jatkotoimenpiteet. Tätä voi joutua odottamaan jopa kuusi kuukautta. Annan mukaan päämääränä asiassa on muuttaa lakia ja yleinen mielipide on WMSE:n puolella. Vaikka tämä taistelu hävittäisiin, niin sota voitettaisiin. Meneillään oleva oikeusjuttu käsittelee kolmea kuvaa. Oikeuden perustelu sille, ettei WMSE:n saisi käyttää kuvia on, että teoksista muodostuu kokonainen (digitaalinen) tietokanta, jolla on merkittävä potentiaalinen lisäarvo. BUS:n tavoite selviytyä ja saada rahaa.»

--Zache (keskustelu) 20. kesäkuuta 2016 kello 14.00 (EEST)
Ja omasta mielestäni mielenkiintoisimmat asiat olivat tuo millä perusteella BUS voitti oikeusjutun. Se oli, koska digitaalisia tietokantoja käsitellään eri tavalla kuin esimerkiksi kirjoja ja tuo miten homma etenee seuraavaksi. --Zache (keskustelu) 20. kesäkuuta 2016 kello 14.03 (EEST)

Matkastipendihaku Wikimaniaan 2016[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi julistaa haettavaksi kaksi matkastipendiä Wikimaniaan Esino Lariossa, Italiassa. Stipendin suuruus on 640 euroa.

Tapahtuman esikonferenssi on 22.–23. 6., pääkonferenssi 24.–26.6. ja jälkikonferenssi 27.–28.6. 2016.

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään täyttämällä Google-lomake. Viimeinen päivä hakea matkastipendia on 29.5. Päätös stipendien saajista tehdään 30.5.

Wikimedia Suomen hallitus valitsee osallistujat hakemusten mukaan. Valintakriteereinä ovat kokemus Wikipedian muokkaamisessa ja/tai toiminta Wikimediaperheen muissa projekteissa. Stipendiaattien on raportoitava osallistumisestaan jollain tavoin esimerkiksi Wikimedia Suomen blogissa tai Facebookin Wikipedian ystävät -ryhmässä. Raportointitavasta voi tehdä myös ehdotuksia hakemuksessa. Lisätietoa yhdistyksen wikissä.--Olimar 17. toukokuuta 2016 kello 12.55 (EEST)

Muistutus: Sunnuntai 29.5. on viimeinen päivä hakea matkastipendiä!--Olimar 27. toukokuuta 2016 kello 16.11 (EEST)

Wikipedia to the Moon: voting has begun[muokkaa wikitekstiä]

Hello, after six weeks of community discussion about Wikipedia to the Moon, there are now 10 different proposals for content for the mission. Starting today, you can vote for them on Meta-Wiki, and decide what we will work on: a Wikipedia canon, different lists, the Moon in 300 languages, an astronomy editathon, featured articles, articles about technology, endangered things, or DNA-related topics. You can even vote against community involvement. Voting is open until 24 June. Sorry that this message is again in English only, but we are using village pumps to reach as many communities as possible, so that everyone knows they can vote. Best, Moon team at Wikimedia Deutschland 10. kesäkuuta 2016 kello 18.31 (EEST)

Malmilla Wikipedia-talkoot 13. heinäkuuta[muokkaa wikitekstiä]

Tervetuloa kirjoittamaan Wikipediaan uusia artikkeleja tai täydentämään jo olemassa olevia. Aiheina etenkin Malmi ja Akseli Gallen-Kallela. Wikipajassa kokoonnumme yhdessä etsimään tietoa ja tuottamaan uusia kirjoituksia. Ilmoittaudu mukaan alla olevan linkin kautta. Oma kannettava tietokone kannattaa ottaa mukaan. Wikipaja liittyy Tarvaspään museon näyttelyyn Malmin madonna. Yhteistyössä Gallen-Kallelan museo, Wikimedia Suomi ja Malmin kirjasto. [2]

Tiedon kahvihuoneeseen toi WMFI:n puolesta --Jjanhone (keskustelu) 20. kesäkuuta 2016 kello 11.49 (EEST)

Kaksiviikkoinen kirjoitusviikko kulttuuriperinnöstä[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Kaksiviikkoinen kirjoitusviikko koskien kulttuuriperintöä alkaa maanantaina 27. kesäkuuta ja kestää 12. heinäkuuta saakka. Jos olet kiinnostunut kulttuuriperinnöstä, tai muuten vain haluat olla mukana kirjoitusviikossa, lisää nimesi sivulle Wikipedia:Wikiprojekti/Teemaviikko/Kulttuuriperintö/Osallistujat. Lisätietoa löytyy suomeksi sivulta Wikipedia:Wikiprojekti/Teemaviikko/Kulttuuriperintö. --Stryn (keskustelu) 25. kesäkuuta 2016 kello 12.15 (EEST) muokattu. --Stryn (keskustelu) 25. kesäkuuta 2016 kello 15.10 (EEST)

Wikipedia to the Moon: invitation to edit[muokkaa wikitekstiä]

Three weeks ago, you were invited to vote on how to take Wikipedia articles to the Moon. Community voting is over and the winning idea is to send all ‘’featured articles and lists’’ to the Moon. This decision means that, starting today, Wikipedians from all language communities are warmly invited to intensively work on their best articles and lists, and submit them to Wikipedia to the Moon. The central site to coordinate between communities will be Meta-Wiki. You will find an overview and more information there. Hopefully, we will be able to represent as many languages as possible, to show Wikipedia’s diversity. Please feel kindly invited to edit on behalf of your community and tell us about your work on featured content!

Best, Moon team at Wikimedia Deutschland 1. heinäkuuta 2016 kello 17.10 (EEST)

Suomen pelimuseon wikikokoontumisia syyskuussa[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

Suomen pelimuseon wikiprojektiin liittyen: Wikicafe on perjantaina 2. syyskuuta klo 15-17 ja Wikipaja lauantaina 24. syyskuuta klo 11-18.

Wikicafessa suunnitellaan wikiprojektin tulevaisuutta museon tarjotessa kahvit. Ja lauantain Wikipajassa taas muokkaillaan Suomen pelimuseon kannalta tärkeitä peliaiheisia artikkeleita.

Tapahtumapaikkana on siis Tampereella sijaitseva Museokeskus Vapriikki.

Pistäkäähän päivät jo ylös kalenteriin. Varsinkin tuonne lauantain tapahtumaan kannattaa tulla kauempaakin. Mukavaa kesää ja tavataan syyskuussa!

--Stryn (keskustelu) 2. heinäkuuta 2016 kello 20.58 (EEST)

Open call for Project Grants[muokkaa wikitekstiä]

IEG barnstar 2.png

Please help translate to your language:

Greetings! The Project Grants program is accepting proposals from July 1st to August 2nd to fund new tools, research, offline outreach (including editathon series, workshops, etc), online organizing (including contests), and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers.
Whether you need a small or large amount of funds, Project Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.
Also accepting candidates to join the Project Grants Committee through July 15.
With thanks, I JethroBT (WMF) 5. heinäkuuta 2016 kello 18.25 (EEST)

Compact Links coming soon to this wiki[muokkaa wikitekstiä]

Please help translate to your language

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Hello, I wanted to give a heads up about an upcoming feature for this wiki which you may seen already in the Tech News. Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). This will be enabled as a feature in the coming week for all users, which can be turned on or off using a preference setting. We look forward to your feedback and please do let us know if you have any questions. Details about Compact Language Links can be read in the project documentation.

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. The main announcement can also be translated on this page. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk)--8. heinäkuuta 2016 kello 14.46 (EEST)

Compact Language Links enabled in this wiki today[muokkaa wikitekstiä]

Please help translate to your language

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). Based on several factors, this shorter list of languages is expected to be more relevant for them and valuable for finding similar content in a language known to them. More information about compact language links can be found in the documentation.

From today onwards, compact language links has been enabled as the default listing of interlanguage links on this wiki. However, using the button at the bottom, you will be able to see a longer list of all the languages the article has been written in. The setting for this compact list can be changed by using the checkbox under User Preferences -> Appearance -> Languages

The compact language links feature has been tested extensively by the Wikimedia Language team, which developed it. However, in case there are any problems or other feedback please let us know on the project talk page. It is to be noted that on some wikis the presence of an existing older gadget that was used for a similar purpose may cause an interference for compact language list. We would like to bring this to the attention of the admins of this wiki. Full details are on this phabricator ticket (in English).

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk)-15. heinäkuuta 2016 kello 05.26 (EEST)

Tämä on aivan hirveä. Pohjois- ja Etelä-Amerikka: Hollanti. Lähi-itä: Venäjä. Suuret kielet: Ido. Joo varmasti tavallaan totta, mutta ihan tosissaanko noin. Mikä ihmeen ero on "yleisillä kielillä" ja "suurilla kielillä"? Jos on ihan pakko ryhtyä piilottamaan linkkejä klikin taakse, olisiko mahdollista aloittaa yksinkertaisesti näyttämällä ensin vakiona muutamat halutuimmat ja sitten koko lista klikattaessa. Saisiko tämän jotenkin kokonaan pois päältä? --Epiq (keskustelu) 15. heinäkuuta 2016 kello 22.31 (EEST)
Toteutus kusee eikä ihan vähän. Siinä joutuu sompaioeman ihan turhaan jos haluaa noita vähän harvinaisempia kieliä. En itse kaipaa noita kieliä, mutta toteutus on silti aivan hirveä. -- Cimon Avaro 15. heinäkuuta 2016 kello 22.39 (EEST)
Paikallisesti sen saa pois päältä asetuksista ja globaalisti esimerkiksi luomalla globaalin css-tiedoston metaan (esim: meta:User:Zache/global.css) --Zache (keskustelu) 15. heinäkuuta 2016 kello 22.57 (EEST)
Parempi tapa korostaa itselle tärkeitä kielilinkkejä olisi varmaan se, että ne olisivat heti kielilinkkilistan alussa, eikä mitään piiloteta. Itselläni on käytössä skripti, joka kokoaa ymmärtämäni kielten (suomi, englanti ja ruotsi) linkit linkkilistan alkuun keltaiseen laatikkoon, ja koko lista on sen alla normaalisti. En tulisi enää toimeen ilman sitä. --Savir (keskustelu) 16. heinäkuuta 2016 kello 10.04 (EEST)
Ihan röyhkeän arsyttävä muutos. Lisää klikkauksia siihen, missä ennen niitä ei tarvittu. 0/5, ei jatkoon. --Louhikärmes (keskustelu) 16. heinäkuuta 2016 kello 10.05 (EEST)
Muutoksen taustalla on varmaan se, että yli puolet lukijoista tulee mobiililaitteista tällä hetkellä ja ne ovat "työpöytäversiossakin" iso osa lukijoista ja niitä käytettäessä muutos on fiksumpi. Näytettyjen kielilinkkien valinta on kyllä vähän hoopo ja se, että systeemiä ei saa säädetty keskitetysti asetuksista on kanssa vähän huono juttu. Tuolla mun metaan pistettävällä css-koodilla jonka linkitin tuossa yllä systeemin saa kuitenkin pois päältä kaikissa wikeissä kerralla. --Zache (keskustelu) 16. heinäkuuta 2016 kello 10.14 (EEST)
En tarkoittanut pois itseltäni, vaan pois kaikilta wikin lukijoilta, koska tämä on niin tajuttoman surkeasti toteutettu. Mihin tästä pitää valittaa (tästä ei ole tainnut olla mitään keskustelua etukäteen)? Minulla mobiiliversio toimii ihan hyvin – ensin on "ehdotetut kielet" listan yläosassa, ja sitten kaikki muut perässä. Tämä on ihan ok, ja kaikki kielet ovat kuitenkin näkyvillä. Miksi työpöytäversiota ei toteutettu samoin?! --Epiq (keskustelu) 16. heinäkuuta 2016 kello 12.26 (EEST)
Tiketillä T136677 on perusteluita toteutukselle ja kielivalintojen taustalla on se, että listan on tarkoitus olla oppiva ja palautetta voi pistää ominaisuuden keskustelusivulle ja bugeista tänne. Sellainen huomio, että onhan tuo ollut beta-ominaisuutena valittavana vuodesta 2014, mutta harvempi noita seuraa tai sitä mitä vaikka uutiskirjeissä kirjoitellaan. --Zache (keskustelu) 16. heinäkuuta 2016 kello 13.01 (EEST)
Kuten Zache jo sanoi, lista mukautuu jokaiselle käyttäjälle (eli eri käyttäjät eivät näe välttämättä samoja kieliä) ja muistaa aikasemmat valinnat ja suosii niitä. Lisäksi ”Yleiset kielet” nimetään uudelleen ”Ehdotetut kielet”, koska tämä on aiheuttanut väärinymmärryksiä ja on yhtenäinen mobiiliversion kanssa. ”Suuret kielet” on huono käännös termille ”Worldwide”. Onko jollakulla ehdottaa parempaa? --Nikerabbit (keskustelu) 18. heinäkuuta 2016 kello 16.04 (EEST)
Joskus puhutaan ”suurista maailmankielistä”, eli ”maailmankielet”? --Louhikärmes (keskustelu) 18. heinäkuuta 2016 kello 18.23 (EEST)
Kaikkien kielilinkkien täytyisi olla automaattisesti näkyvissä, kuten ennenkin. --Raksa123 (keskustelu) 20. heinäkuuta 2016 kello 17.23 (EEST)
Tee itsellesi tälläinen sivu metaan meta:User:Zache/global.css (pääset myös tuolle sivulle asetusten kautta kohdasta ulkoasu → Yhteinen CSS/JavaScript kaikkiin wikeihin: Käyttäjäkohtainen CSS-tyylisivu). --Zache (keskustelu) 20. heinäkuuta 2016 kello 17.30 (EEST)
Mutta defaulttina nykyään aivokuollut pelleily jossa kielilinkkejä joutuun kissojen ja koirien kanssa metsästämään. Ei hyvä. Miksi nykyään kaikki muutokset wikipedian toiminnallisuuteen on huononnuksia? -- Cimon Avaro 20. heinäkuuta 2016 kello 17.34 (EEST)
Kaikenlaisten kivojen keksintöjen parissa on hauska askarrella ja tuntea itsensä tärkeäksi. Tuleeko muuten Amerikassa asuvalle englanninkielisen Wikipedian käyttäjäksi rekisteröityneelle käännöstyökalutarjous kun hän aloittaa uuden artikkelin kirjoittamisen? --Abc10 (keskustelu) 20. heinäkuuta 2016 kello 17.46 (EEST)
No siis näen asian siten, että Wikipedian ja mediawikin ylipäätänsä pakko kehittyä alustana, koska muuten se työkaluna vanhenee käsiin. Se, että asioita muutetaan väistämättä tarkoittaa sitä, että osa muutoksista on käyttäjien mielestä hyviä ja osa huonoja, mutta vaikka jokin muutos toimisi alussa huonosti, niin sekin on parempi kuin se ettei tehtäisi mitän. Esimerkiksi tuo kielilinkkimuutos ainakin fiilispohjalta on sellainen, että uskoisin sen olevan ihan hyvä muutos kunhan saavat systeemin tarjoamat kielet kohdilleen ja jos systeemi etenee siihen suuntaan, että se osaa painottaa tarjottuja kieliä myös kohdekielen artikkelin sisällön perusteella niin se alkaa olla jo aika iso parannus verrattuna siihen, että artikkeleita pitäisi yksi kerrallaan klikkailla läpi. --Zache (keskustelu) 20. heinäkuuta 2016 kello 18.21 (EEST)
Mutta kysymys jäi vastaaamatta: Tuleeko Amerikassa asuvalle englanninkielisen Wikipedian käyttäjäksi rekisteröityneelle käännöstyökalutarjous kun hän aloittaa uuden artikkelin kirjoittamisen? --Abc10 (keskustelu) 20. heinäkuuta 2016 kello 18.46 (EEST)
Eihän tuo liity tähän ominaisuuteen mitenkään. Vastauksen voin kuitenkin antaa: kyseistä ehdotusta ei näy englannin tai saksankieliessä Wikipediassa. --Nikerabbit (keskustelu) 20. heinäkuuta 2016 kello 18.51 (EEST)
No jos huonoja kehittelyjä löytyy niin tämä on yksi ja siis fi.wikin erikoisuus? Miksi? --Abc10 (keskustelu) 20. heinäkuuta 2016 kello 19.06 (EEST)
Ei ole sentään fi-wikin erikoisuus. Ainakin ru-wikissä on (ainakin ollut) sama, katso asiaan liittyvä Phab. Ilmeisesti myös muun muassa pl-wikissä (kokeilin juuri). ¬Antilope 20. heinäkuuta 2016 kello 19.24 (EEST)
Suosittelen lukemaan yllä linkitetyn sivun, mikäli kiinnostaa pidempi selitys siitä miksi tämä ominaisuus on kehitetty. --Nikerabbit (keskustelu) 20. heinäkuuta 2016 kello 17.55 (EEST)