Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Wikidatatyöpajat Aboa Vetus & Ars Novassa 2.3. ja Suomen pelimuseossa 23.3.[muokkaa wikitekstiä]

Tervetuloa Wikidata-työpajoihin Aboa Vetus & Ars Novaan Turkuun lauantaina 2.3. klo 11–18 ja Suomen pelimuseoon (kokoelmakeskukseen Ruskoon) Tampereelle lauantaina 23.3. klo 11–18. Työpajat ovat osa pilottiluontoista Edit: History -hanketta, jossa kokeillaan ilmiölähtöistä ja yhteisöllistä tiedontuotantoa Wikidatan avulla – lähtökohtana museoiden kokoelmat. Työpajoissa opetetaan Wikidatan perusteet sekä opetellaan käyttämään työkaluja, joilla Wikidatan tietoja voi helposti tutkia ja täydentää. Samalla tutustutaan museoiden kokoelmiin ja päästään yleisöltä suljettuihin paikkoihin (esimerkiksi Tampereen museoiden kokoelmakeskukseen).

Ilmoittautua voi seuraaviin sähköpostiosoitteisiin:

  • 2.3. työpaja Turussa: janna.jokela[at]aboavetusarsnova.fi
  • 23.3. työpaja Tampereella: outi.penninkangas[at]tampere.fi

Työpajoihin etsitään myös vapaaehtoisia wikimedistejä, jotka tarvittaessa avustavat ummikkoja. Museot korvaavat matkaliput ja tarjoavat lounaan avustajille. Jos haluat tulla avustajaksi, lähetä minulle sähköpostia.

Pääpaino työpajoissa on käytännön tekemisessä. Tule mukaan! --Olimar 28. tammikuuta 2019 kello 21.31 (EET)

Pelimuseon työpaja lauantaina 23.3.[muokkaa wikitekstiä]

Muistakaahan ilmoittautua lauantain työpajaan! Matkaliput korvataan ja myös lounasta on tarjolla. Mainio tilaisuus päästä tutustumaan kokoelmakeskuksen saloihin (harvoin auki yleisölle) sekä oppia uutta Wikidatasta.--Olimar 18. maaliskuuta 2019 kello 13.51 (EET)

Read-only mode for up to 15 minutes on 19 March 15:00 UTC[muokkaa wikitekstiä]

Hei, a short notice. On 19 March 15:00 UTC your wiki will briefly be in read-only mode. That means that you’ll be able to read it, but not edit. This is because of network maintenance. It will last up to 15 minutes, but probably shorter. You can read more on Phabricator (phab:T217441, phab:T187960), or write on my talk page (in English, på svenska or if very simple suomeksi) if you’ve got any questions. /Johan (WMF) (keskustelu) 5. maaliskuuta 2019 kello 16.43 (EET)

Punaisten linkkien naiset 2019[muokkaa wikitekstiä]

Women in Red logo.svg

Wikimedia Suomi järjestää jälleen vuonna 2019 koko huhtikuun mittaisen Punaisten linkkien naiset -kilpailun, jossa luodaan ja täydennetään artikkeleita naisista. Suomenkielisessä Wikipediassa vain alle 19 prosenttia henkilöartikkeleista kertoo naisista, ja kilpailun tavoitteena on saada kasvatettua tuota osuutta.

Kilpailun kolme parasta saavat palkinnoksi Museokortin, ja lisäksi heille tarjotaan illallinen Wikimedia Suomen kevätkokouksen yhteydessä. Ilmoittautumaan pääsee lisäämällä käyttäjänimensä osallistujalistaan kilpailusivulla, josta löytyy myös tarkempaa tietoa ja apuneuvoja kilpailua varten.

Kilpailuun liittyen järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa 6. huhtikuuta wikitapaaminen, jossa on mahdollista saada apua ja neuvoja muokkaamiseen. Tapaamiseen ovat tervetulleita niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin wikipedistit. Tapaaminen on toisen kerroksen ryhmätilassa numero 8 kello 17–20.

Tervetuloa mukaan tuomaan lisää naisia Wikipediaan!

--Lentokonefani asiaa? | syntilista 8. maaliskuuta 2019 kello 10.37 (EET)

Read-only mode for up to 30 minutes on 11 April[muokkaa wikitekstiä]

8. huhtikuuta 2019 kello 13.56 (EEST)

Ei näytä koskevan suomenkielistä Wikipediaa tämä muokkaustauko. Stryn (keskustelu) 8. huhtikuuta 2019 kello 16.25 (EEST)

Wikimedia Foundation Medium-Term Plan feedback request[muokkaa wikitekstiä]

Please help translate to your language

The Wikimedia Foundation has published a Medium-Term Plan proposal covering the next 3–5 years. We want your feedback! Please leave all comments and questions, in any language, on the talk page, by April 20. Kiitos! Quiddity (WMF) (talk) 12. huhtikuuta 2019 kello 20.35 (EEST)

Wikimedia Suomen kevätkokous 2019[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomen kevätkokous ja iltapäiväseminaari pidetään sunnuntaina 26.5.2019 Helsingissä Keskustakirjasto Oodissa, Ryhmätilassa 7. Kokous alkaa klo 13.00 ja seminaari on klo 14–16. Kokous on avoin kaikille.

Kevätkokouksessa esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto, sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Kokoukseen on mahdollisuus osallistua etänä (linkki kokouskutsussa). Kokouksen jälkeen on keskustelutilaisuus, jossa keskustellaan tulevasta toiminnasta.

Keskustelutilaisuudessa jaetaan Punaisten linkkien naiset -kirjoituskilpailun palkinnot, kerrotaan yhteistyöstä pohjoissaamenkielisen Wikipedian kanssa ja Helsinki rephotography -projektista. Klo 16 kokouksen jälkeen järjestämme jälleenvalokuvausretken Oodin ympäristössä. Kokoukseen osallistujille tarjolla kahvia ja pullaa.

--Zache (keskustelu) 12. toukokuuta 2019 kello 19.32 (EEST)

Matkastipendihaku Wikimaniaan 2019[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi julistaa haettavaksi kaksi avustusta Wikimaniaan Tukholmassa, Ruotsissa. Wikimania järjestetään 14.–18. elokuuta 2019. Avustus maksetaan todellisia kustannuksia vastaan ja on suuruudeltaan max 750€.

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään Google-lomakkeella. Viimeinen päivä hakea matkastipendia on 3. kesäkuuta. Päätös stipendin saajista tehdään 10. kesäkuuta. Wikimedia Suomen hallitus valitsee osallistujan hakemuksen perusteella. Valintakriteereinä ovat kokemus Wikipedian muokkaamisessa ja/tai toiminta Wikimediaperheen muissa projekteissa ja/tai toiminta avoimen tiedon parissa.

Avustuksen saajan on ilmoitettava nimensä ja tilitietonsa Wikimedia Suomelle avustuksen maksua varten. Hänen on myös raportoitava osallistumisestaan jollain tavoin. Kirjoittaa voi esimerkiksi matkastaan täällä Wikipediassa, omassa blogissaan, Wikimedia Suomen blogissa tai Wikipedian ystävät -Facebook-ryhmässä.

Muuta Wikimaniaan liittyvää[muokkaa wikitekstiä]

Rekisteröinti

TÄRKEÄÄ: Wikimanian early bird rekisteröinti loppuu 31.5.

Tapahtuman osallistumismaksut ovat seuraavia:

  • Esikonferenssi 14.–15. elokuuta early bird: $100; normaali: $150 USD (noin 90€ / 135€)
  • Wikimania 16.–18. elokuuta - early bird: $175; normaali hinta: $225 USD (noin 170€ / 200€)
  • Perjantai: $75 USD (noin 70€)

Huom: Vapaaehtoiset jotka avustavat vähintään yhden päivän ajan (8h) pääsevät konferenssiin ilmaiseksi (lisätietoja)

Yhteinen laivamatka

Wikimedia Suomi on mukana järjestämässä yhteistä laivamatkaa Viking Linellä Helsinki-Tukholma-Helsinki välille ja mahdollisesti koordinointia majoituksen osalta. Paluumatkan yhteyteen ( 20.8.) on toivottu opastettua Helsinki-kierrosta jonka WMFI on luvannut järjestää jos sille on tulijoita. Jos näistä on kiinnostuneita, niin Zacheen, voi olla yhteydessä tai kirjoittaa tähän kommentiksi.

Keskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Eli minä kirjoitin ylläolevan tekstin. --Zache (keskustelu) 20. toukokuuta 2019 kello 15.30 (EEST)