Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Wikimedia Suomi etsii wikiteknikkoa[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi ry etsii osa- ja määräaikaiseen työsuhteeseen teknistä tukihenkilöä, jonka tehtäviin kuuluvat yhteisön tukena toimiminen sekä auttaminen, neuvominen ja palveleminen ja teknisten ratkaisujen tekeminen Wikimedia-ympäristössä.

Vastuu
  • Wikidatan käytön levittäminen ja fasilitointi eri suomenkielisissä Wikimedia-projekteissa
  • Ranskankielisen Wikipedian tietolaatikkojärjestelmän lokalisointi ja käyttöönotto suomenkielissä Wikimedia-projekteissa
  • Wikimedia Suomen projekteissa teknisen tuen antaminen.
Pätevyys
  • Wikimedian laaja tuntemus, erityisesti Wikidata ja siihen liittyvät taustatekijät
  • Ohjelmointitaito
  • LAMP-alustan, Mediawiki API:n, Javascriptin, Pythonin ja SPARQL-kielen tuntemus katsotaan eduksi.

Tehtävässä tarvitaan suomen ja englannin hyvää kirjallista hallintaa.

Työaika on 16 tuntia viikossa ja palkkaus 23 euroa tunnilta. Työ alkaa 1. tammikuuta ja päättyy 31. joulukuuta 2018.

Lähetä hakemuksesi ja CV osoitteeseen tia.kangaspunta(at)wikimedia.fi 18. joulukuuta klo 16.00 mennessä. Laita otsikkoon ”Työhakemus wikiteknikko”.

Lisätietoja antaa yhdistyksen varapuheenjohtaja Tero Toivanen (+358 50 5734127) ma 13.30 alkaen, ke 15.30 alkaen, to koko päivä, pe 13.30 alkaen, la ja su koko päivä viikoilla 49 ja 50.

Yhdistyksen puolesta. --Olimar 7. joulukuuta 2017 kello 15.47 (EET)

Kimmo Virtanen wikiteknikoksi[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomen wikiteknikoksi valittiin Kimmo Virtanen. Hän toimii yhdistyksen teknisenä asiantuntijana, joka on vastuussa projektien teknisistä valinnoista, toteutuksesta ja niiden tarvitsemasta teknisestä tuesta. Vuoden 2018 tärkeimpiä projekteja ovat Wikiloikka, Wiki Loves Monuments, Wiki Loves Earth ja teknisen kehitysohjelman toteutus. Alla vielä tarkemmat kuvaukset projekteista ja toimenkuvasta niihin liittyen.

Wikiloikka
  • Wikiloikka on peruskoulun opettajille suunnattu projekti, jossa tuotetaan peruskoulun oppimateriaalia Wikikirjastoon. Vuoden 2018 päämääränä on viedä Kansallismuseon esihistorianäyttelyn tukimateriaalia Wikikirjastoon sekä tutustuttaa opettajia wikin muokkaamiseen ja avoimiin sisältöihin.
Wiki Loves -kipailut
  • Wiki Loves Monuments ja Wiki Loves Earth ovat Wikimedian vuosittaisia valokuvakilpailuja, joissa päämääränä on kuvien saamisen lisäksi liittää kuvat olemassa oleviin julkishallinnon tietokantoihin. Yhteistyökumppanina Wiki Loves Monumentsissa on Museovirasto.
Tekninen kehitysohjelma
  • Teknisessä kehitysohjelmassa on tarkoitus lokalisoida edellä mainittujen projektien tarvitsemat Wikidata-, graafi- ja kartta-työkalut Wikimedia Foundationin suomenkielisiin wikeihin. Ranskankielisen wikipedian Wikidata-moduulit lokalisoidaan käyttökelpoisiksi, ja niitä varten tuotetaan suomenkieliset ohjeet ja esimerkit.

--Olimar 22. tammikuuta 2018 kello 23.14 (EET)

User group for Military Historians[muokkaa wikitekstiä]

Greetings,

"Military history" is one of the most important subjects when speak of sum of all human knowledge. To support contributors interested in the area over various language Wikipedias, we intend to form a user group. It also provides a platform to share the best practices between military historians, and various military related projects on Wikipedias. An initial discussion was has been done between the coordinators and members of WikiProject Military History on English Wikipedia. Now this discussion has been taken to Meta-Wiki. Contributors intrested in the area of military history are requested to share their feedback and give suggestions at Talk:Discussion to incubate a user group for Wikipedia Military Historians.

MediaWiki message delivery (keskustelu) 21. joulukuuta 2017 kello 12.46 (EET)

Ympäristöaiheinen Wikipedian muokkaustilaisuus Oulussa[muokkaa wikitekstiä]

Oulun pääkirjastolla järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 24. ja 25. helmikuuta klo 12-15.45 ympäristöaiheinen Wikipedian muokkaustilaisuus. Tapahtuman tarkoituksena on kartoittaa puuttuvia tai täydennystä vaativia aiheita ja artikkeleita ympäristöaiheista Wikipediassa.

Kulttuurinavigaattori ja Wikimedia Suomi ry:n puheenjohtaja Heikki Kastemaa tulee Ouluun kertomaan Wikipedian muokkauksesta. Tekniikan tohtori ja arkkitehti Kimmo Kuismanen Oulusta puhuu ympäristöaiheista. Myös Kaupunginkirjasto on mukana tapahtuman järjestämisessä.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 25. tammikuuta 2018 kello 23.53 (EET)

Wikipedia tekoälyn luetunymmärtämisen testissä[muokkaa wikitekstiä]

Stanfordin yliopistossa kehitetty tekoälyn luetunymmärtämistä testaava testi käyttää Wikipedian artikkeleita. Testissä tekoälyn tulee lukea 500 artikkelia ja niistä esitetään kysymyksiä joihin tekoälyn tulee vastata https://rajpurkar.github.io/SQuAD-explorer/ Tätä pidetään nyt parhaana testinä, se on kattavampi kuin aikaisemmat. Artikkeli Alibaban ja Microsoftin tekoälyjen testituloksista https://www.cnet.com/news/new-results-show-ai-is-as-good-as-reading-comprehension-as-we-are/ --Hartz (keskustelu) 26. tammikuuta 2018 kello 09.28 (EET)