Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Wikipedia:KAHVIUU)
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Wiki Loves Monuments on alkanut![muokkaa wikitekstiä]

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä valokuvauskilpailu Wiki Loves Monuments on alkanut! 1.9. on kilpailun ensimmäinen päivä, ja kuvia voi ladata koko syyskuun ajan.

Kilpailun tarkoituksena on valokuvata suomalaista kulttuuriperintöä vapaasti jaettavaksi ja käytettäväksi, minkä lisäksi Suomen kymmenen parasta pääsevät vielä kansainväliseen loppukilpailuun ja saavat palkinnot myös Suomesta. Kuvat voivat olla otettuja milloin tahansa, mutta ne ladataan Commonsiin syyskuun aikana. Kilpailun nettisivuilla (linkki alla) on ohjeet lataamiseen.

Lisätietoa:

Museoviraston julkaisema tiedote [1] Suomen nettisivut [2] Wikiprojekti:Wiki Loves Monuments

Tiakangaspunta

Jos kiinnostaa lisäillä kuvia artikkeleihin, niin tein sivun Käyttäjä:Fiwiki-tools-bot/Wiki Loves Monuments -kuvalista, johon listataan luokassa Images from Wiki Loves Monuments 2017 in Finland olevat kuvat. Listasta näkee onko kuvaan linkitetyssä Wikidata-kohteessa kuvaa (vaaleanpunainen korostus) ja oikean reunan palstastasta mitä kuvia wikidata-kohteesta kielilinkitetyssä suomenkielisen Wikipedian artikkelissa jo on. --Zache (keskustelu) 4. syyskuuta 2017 kello 04.34 (EEST)

Blogasin Wiki loves monumentsin teknisestä toteutuksesta ja tuli vastaan myös kansainvälisen porukan podcastaus:

--Zache (keskustelu) 9. syyskuuta 2017 kello 12.31 (EEST)

Väliaikatietoja kilpailuajan päättyessä[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoiteltiin Wikimedia Suomen blogiin kiitos osallistumesta -kirjoitus, niin samalla voisi pistää statseja tänne myös. Eli yhteensä ladattiin 2300 kuvaa joista noin 150 oli järjestäjien itse ottamia kuvia. Kuvaajia oli yhteensä 93 ja näistä 60 oli rekisteröinyt tunnuksen joko kilpailun aikana tai juuri sitä ennen. Kaikki maat laskettuna yhteen Commonsiin tallennettiin 240478 kuvaa. Tämä on minusta todella hurja määrä varsinkin kun miettii, että kuvat ovat hyvälaatuisia ja ne ovat sellaisista asioista, että niitä pystyy aika helposti käyttämään Wikipediassa. Eniten olen positiivisesti yllättynyt myös siitä kuinka hyvin tuo sai uusia käyttäjiä tallentamaan kuvia. Itse kilpailun osalta homma jatkuu siten, että tuomaristo lähtee arvioimaan kuvia ja tulokset julkaistaan 31.10. ja voittajakuvat pääsevät kansainväliseen kilpailusarjaan. --Zache (keskustelu) 1. lokakuuta 2017 kello 23.18 (EEST)

Väliaikatietoja arviontiajan päättyessä?[muokkaa wikitekstiä]

En haluaisi hoputtaa, mutta saataiskos myö jotain tietoa voittajien julkistamisen aikataulusta nyt kun 31.10. tuli ja meni? En millään malttaisi odottaa enää... Teevee (keskustelu) 1. marraskuuta 2017 kello 00.51 (EET)

Commonsissa on https://commons.m.wikimedia.org/wiki/Wiki_Loves_Monuments_2017_winners Stryn (keskustelu) 1. marraskuuta 2017 kello 00.58 (EET)
Infoan sen verran, että Commonssissa olevat kuvat ovat niitä jotka pistettiin kansainväliseen sarjaan ja olivat ne 10 kuvaa jotka saivat tuomareilta Montage-työkalussa eniten pisteitä. Suomen kansallisen sarjan osalta palkittiin eri kategorioiden mukaan kuten maailmanperintökohteet, rephotography, muinaisjäännökset ja rakennettu kulttuuriperintö ja näiden tulokset eroavat jonkun verran toisistaan, koska esim rephotography sarjassa oli vain muutama kuva ja yksikään top10 kuvista ei ollut maailmanperintökohteista. Joka tapauksessa näidenkin tulos on olemassa, mutta se on tuomareiden ja Tian välisessä sähköpostikeskustelussa ja olin julkaisemassa tuloksia illalla kunnes huomasin etten tiennyt lopullisia valintoja joten jätin tulosten julkaisun suosiolla huomiselle. --Zache (keskustelu) 1. marraskuuta 2017 kello 01.50 (EET)

Nuo kansainväliseen kisaan lähetetyt kuvat ovat hieman hämmentäviä. Kuvat ovat kyllä Wikipedian kannalta arvokkaita, mutta kovin tavanomaisia. Muiden maiden kärkeen verrattuna ero on valtava. Suomen kisassa oli mukana monia todella upeita kuvia. Keräsin niistä esimerkkejä tänne: Käyttäjä:Teevee/Erinomaisia suomalaisia WLM 2017 -kuvia. Onko ihan varma, että tuomaristo on käynyt läpi kaikki kuvat tai että kyseessä ei ole esimerkiksi tekninen virhe pistelaskussa? Teevee (keskustelu) 1. marraskuuta 2017 kello 22.33 (EET)

Kommentoin joitain seikkoja näin toteuttajan näkökulmasta. Ensin sen verran taustatietoa, että kuvien arviointi tehtiin Montage-nimisellä ohjelmalla ja tämä oli ensimmäinen kilpailu jossa se oli ns. tuotantokäytössä eli siinä on vielä selkeitä puutteita ja sitä kehitetään koko ajan. Tehty arviointi on ollut aika pitkälti tuomareiden keskenään tekemää enkä tiedä mitä he ovat esimerkiksi keskustelleet tai sopineet äänestysperiaatteista. Jatkoon menneet kuvat olivat suoraan niitä joilla oli Montagessa korkeimmat pisteet.
Teimme järjestäjien toimesta esikarsintakierroksen ja yksi minkä Montagesta huomasin oli se, että siinä on hyvin hankala erottaa eroa huonon korkearesoluutiokuvan ja hyvän korkearesoluutiokuvan välillä. Esimerkiksi jos sinulla on kaksi 4k kuvaa, joista toinen on keskihintaisella kännykällä otettu ja toinen on hyvällä järjestelmäkameralla otettu, niin Montagen ruudulla et välttämättä pysty mitenkään näkemään kuvasta kumpi niistä on parempi esim. kohinan suhteen. Tämä asia oli erityisen paha kun arviointia teki tabletilla (minä käytin tietokoneen lisäksi ipad pro:ta) jossa selaimen oma skaalaus muokkaa kuvaa myös. Montage myös jättää näyttämättä metatiedoista asioita jotka aiheuttaisivat vääristymiä tuloksiin (esim: kameran malli, käyttäjätunnus).
Käytännönratkaisu tähän on käydä katsomassa kuvaa täydellä resoluutiolla Commonsin-puolella ja tähän on Montagen käyttöliittymässä on suora linkki. Tämä on suorasta linkistä huolimatta hitaampaa kuin vain naksutella kuvia läpi Montagessa silmämääräisesti arvioiden, joka on se prosessi jolla kuvia käytännössä käydään läpi kun kuvia on paljon.
Muitakin seikkoja tulee mieleen, mutta tuo on ollut varmaan yksi oleellisimpia ja saman pitäisi näkyä myös muiden Montagea käyttäneiden maiden tuloksissa. Toinen seikka on, että me tehtiin tämä ensimmäistä kertaa ja seuraavaksi tehdään muutamia juttuja eri tavalla. Yksi on se, että tehdään tuomareiden ohjauksella tiukempi esikarsinta jolloin tuomareille päätyy vähemmän kuvia jolloin heillä on enemmän aikaa miettiä mikä kuvista on paras per arvioitava yksittäinen kuva. --Zache (keskustelu) 2. marraskuuta 2017 kello 01.39 (EET)
Kiitos selvennyksestä! Teevee (keskustelu) 2. marraskuuta 2017 kello 20.08 (EET)
Tähän kysymykseen: Onko ihan varma, että tuomaristo on käynyt läpi kaikki kuvat tai että kyseessä ei ole esimerkiksi tekninen virhe pistelaskussa?, niin meillä on tallessa se miten kuvia on äänestetty Montagessa kierroksittain ja sen perusteella kuvat on käyty läpi. En kuitenkaan tiedä miksi kuvia on äänestetty jollain tietyllä tapaa ja olen kuitenkin ollut jo alunperinkin aikeissa haastatella tuomareita kilpailun jälkeen siitä miten heidän mielestään kuvien läpikäynti onnistui ja miten sitä seuraavissa kilpailuissa pitäisi muuttaa jotta se tuomaroinnin kannalta olisi parempi. Saan varmaankin tässä vaiheessa jotain yleisellä tasolla olevia vastauksia. Teknisiin vikoihin liittyen, niin Montagessa VOI hyvinkin olla bugeja (ks. issues). En ole kuitenkaan kuullut tuomareilta tai kansainvälisiltä foorumeilta, että kuvien pisteidenlaskussa itsessään olisi ollut vikoja. Ohjelma on sen verran alkuvaiheessa, että on ihan perusteltua tsekata miksi jokin asia on tuloksissa siten kuin on jos siinä näyttää olevan erikoisuutta. --Zache (keskustelu) 2. marraskuuta 2017 kello 08.45 (EET)
Niin joo, pistetään vielä sellainen ajatus joka jäi pois kun mietin asiaa niin voimakkaasti tekniikankannalta. Kansainvälisesti Wiki Loves Monumentsissa hyvin pärjänneet kuvat ovat usein esteettisesti hyvin värikylläisiä ja kauniita. Kuvia voi arvottaa myös muuten kuin tuon estetiikan kautta ja voisin kuvitella, että tuomaristo on ihan tarkoituksella valinnut tyylillisesti realistisemman näköisiä kuvia. --Zache (keskustelu) 2. marraskuuta 2017 kello 10.34 (EET)

Sellainen kommentti muuten @Makele-90:lle ja miksei myös @Teevee:lle, niin uskoakseni ollaan suomenkielisessä Wikipediassa osallistumassa myös ensi vuonna WLM:ään ja sitä seuraavina myös. Näin siksi, että se ainakin tilastojen valossa vaikutti olevan hyvää outreach-työtä ja siksi, että hyville kuville on käyttöä. Tältä kannalta olisi hyvä etsiä noiden otettujen kuvien joukosta riittävästi sellaisia kuvia joilla olisi meistä ollut mahdollisuuksia pärjätä tuossa kansainvälisessä sarjassa ja katsoa mitä niille tapahtui nykyisen arvioinnin puitteissa eli kuinka pitkälle ne pääsivät Montagessa. Hyville kuville on muitakin käyttötarkoituksia kuten vaikka se, että niitä voisi pistää etusivulle, mutta tämä on yksi nimenomainen asia mikä minua kiinnostaa tämän vuoden WLM:ssä. --Zache (keskustelu) 2. marraskuuta 2017 kello 22.17 (EET)

Tuloksista, niin @Teevee: esitti kysymyksen liittyen noihin kansainväliseen sarjaan menneisiin kuviin, että onko mahdollista esimerkiksi tekninen virhe pistelaskussa? Lähdin tarkistamaan tuloksia osin tuon takia ja myös siksi, että siinä oli minusta erikoisia kuvia tuloksissa ja sain varmistettua, että tulos oli noilta osin virheellinen. Itse tulos ja se mitä tuossa täsmälleen tapahtui selviää kun olen saanut kaikilta tuomareilta vastauksen, mutta jo vastanneiden perusteella tiedän, että tulos olisi ollut eri ja, että kyseessä oli järjestäjien virhe Montagen ilmoittamien tulosten tulkinnassa. --Zache (keskustelu) 3. marraskuuta 2017 kello 13.01 (EET)

Kuuluisiko myös Commonsin Wiki Loves Monuments 2017 winners tyhjentää Suomen osalta? Ja en tiedä koska tämä uutiskirje lähtee maailmalle... Stryn (keskustelu) 5. marraskuuta 2017 kello 14.38 (EET)
Ei koska ne on ilmoitettu jo eteenpäin. --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2017 kello 16.27 (EET)

WLM-kuvat etusivulle?[muokkaa wikitekstiä]

Tuli sellainen ajatus mieleen, että voitaisiin yrittää koota Suomen WLM-kuvista marraskuussa 35 - 70 kuvan otos jonka pistäisi viikoksi etusivulle pyörimään siten, että aina joka päivä olisi 5-10 kuvan setti josta arvottaisiin sivunlatauksen yhteydessä näytettävä kuva. Kuvat sijoitettaisiin tuon viikon ajaksi suositellut laatikon tilalla, koska meille tulee uusia suositeltuja artikkeleita vuosittain vähemmän kuin on viikkoja niin siihen on ihan hyväkin saada puskuria. --Zache (keskustelu) 2. marraskuuta 2017 kello 09.48 (EET)

Tulokset[muokkaa wikitekstiä]

Tässä uusi yritys julkaista tulokset. Eli kuten tarkkasilmäisimmät huomasivat, niin julkaisimme jo kerran tulokset 2.11., mutta huomasimme virheen tuloksissa ja vedimme ne pois. Tässä on tarkistetut tulokset ja ne on korjattu myös kansainväliseen kilpailuun.

Alla on voittajakuvat ja tulokset:

Paras kuva
Voittajana Saandraaa kuvallaan Helsingin kaupunginteatterista. Palkintona kategoriassa on museokortti.
Paras kuvasarja
Voittajana Sampo Kiviniemi kuvillaan Jurmosta. Palkintona kategoriassa on museokortti.
Eniten kohteita kuvannut kuvaaja
Voittajana Mikkoau yhteensä 826 kuvalla. Palkintona kategoriassa on museokortti.
Rakennettu kulttuuriympäristö -kategoria
Voittajina Old Pionear kuvallaan Helsingin tuomiokirkosta ja Jari Kolehmainen kuvallaan Keimiöniemen kalapirtistä. Palkintona kategoriassa on Peilissä Pietiset -kirja.
Muinaisjäännöskategoria
Voittajina Kaj Höglund kuvallaan Täyssinnän rauhan rajamerkistä ja JKorpimies kuvallaan Bembölen myllynpaikasta. Palkintoja kategoriassa on Jääkauden jälkeläiset -kirja.
Maailmanperintökohdekategoria
Voittajajina Eskor123 kuvallaan Sammallahdenmäen pronssikautisesta hautaröykkiöryhmästä, Elili89 kuvallaan Petäjäveden kirkosta ja Jussi Helimaki kuvallaan Pikku-Mustasaaresta. Palkintona kateogriassa on Suomen maailmanperintökohteet -kirja.
Rephotography
kategorian voitti JKorpimies kuvallaan Hangon rautatieasemasta. Kuva oli toisinto vuodelta 2008 otetusta samasta paikasta olevasta kuvasta. Palkintona kategoriassa on Julkinen ja kätketty Suomi -kirja.

Kiitämme myös museokortilla Teeveetä hänen upeista kuvistaan sekä hänen huomioistaan kilpailun järjestämiseen liittyen. Erityisesti siitä, että hän tällä sivulla selkeästi sanoi tuloksiin liittyvästä mahdollisesta virheestä.

Virhe johtui siitä, ettemme osanneet huomioida sitä ettei Montagesta saatu tulos ollut yksiselitteinen vaan se, että oliko yksittäisen tuomarin käyttämä tulosjärjestys ollut nouseva vai laskeva jäi siinä auki ja asia olisi pitänyt varmistaa tuomareilta tulostenlaskennan yhteydessä. Alunperin palkitut kuvat olivat myös kaikki finaalissa ja annamme palkinnot myös niille kuvaajille, jotka valitettavasti jäivät korjauksen seurauksena pois voittosijoilta. Pahoittelemme syvästi virhettä.

--Zache (keskustelu) 10. marraskuuta 2017 kello 17.36 (EET)

Hienoa että saatiin kuvat oikeaan järjestykseen! Onnea matkaan kansainväliseen kisaan lähteville! Teevee (keskustelu) 10. marraskuuta 2017 kello 21.59 (EET)

Wikimedia Movement Strategy phase 2, and a goodbye[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

As phase one of the Wikimedia movement strategy process nears its close with the strategic direction being finalized, my contractor role as a coordinator is ending too. I am returning to my normal role as a volunteer (Tar Lócesilion) and wanted to thank you all for your participation in the process.

The strategic direction should be finalized on Meta late this weekend. The planning and designing of phase 2 of the strategy process will start in November. The next phase will again offer many opportunities to participate and discuss the future of our movement, and will focus on roles, resources, and responsibilities.

Kiitos, SGrabarczuk (WMF) (keskustelu) 1. lokakuuta 2017 kello 00.30 (EEST)

Yhteisön toivelistakysely 2017[muokkaa wikitekstiä]

Hei kaikki,

Yhteisön toivelistakysely on menetelmä, jossa Wikimedia-yhteisön jäsenet päättävät minkä kanssa Wikimedia Foundationin Community Tech -tiimin pitäisi työskennellä seuraavan vuoden aikana.

Community Tech -tiimi on keskittynyt kehittyneille Wikimedia-muokkaajille suunnattuihin työkaluihin. Voit jättää tekniset ehdotuksesi 20. marraskuuta saakka. Yhteisöt äänestävät ehdotuksia 28. marraskuuta – 12. joulukuuta välisenä aikana. Lisätietoa vuoden 2017 sivulla Metassa. /Johan (WMF) (keskustelu) 8. marraskuuta 2017 kello 22.24 (EET)

Changes to the global ban policy[muokkaa wikitekstiä]

Hello. Some changes to the community global ban policy have been proposed. Your comments are welcome at m:Requests for comment/Improvement of global ban policy. Please translate this message to your language, if needed. Cordially. Matiia (Matiia) 12. marraskuuta 2017 kello 02.34 (EET)

Wikimedia Suomi yhdistyksen syyskokous 25.11.2017[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomen syyskokous pidetään 25.11.2017 Maria01:n tiloissa Lapinlahdenkatu 16, Helsinki kl 13. Kokoukseen on etäosallistumismahdollisuus ja linkki löytyy virallisesta kokouskutsusta Wikimedia Suomen sivuilta. Syyskokouksessa esitellään talous- ja toimintasuunnitelma, päätetään jäsenmaksusta sekä valitaan hallitus ja puheenjohtaja. Virallisen ohjelman jälkeen esitellään vuonna 2017 tehtyjä asioita ja suunnitellaan vuoden 2018 toimintaa. Kokous on avoinna kaikille eli mikäli toiminta kiinnostaa, niin osallistuakseen syyskokoukseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.

Ensivuoden toiminnasta, niin varmaan oleellisimmat seikat ovat, että tehdään alkuvuodesta Kansallismuseon kanssa projekti jossa viedään museon esihistorianäyttelyn koululaisille suunnattua tukiaineistoa Wikikirjastoon. Tämä aineistoa joka heillä on ollut aikaisemmin verkossa josta tuli niin paljon kyselyitä, että he päättivät päivittää sen vuoden 2017 näyttelyn myötä ja palauttaa sen näkyville. Yhdistys tukee myös muuten opastamalla ja auttamalla Perusopetuksen Wikiloikka -projektin aktiiveja. Muita isoja ensi vuoden suunniteltuja isompia projekteja ovat Wiki Loves Earth ja Wiki Loves Monuments -valokuvakilpailujen järjestäminen Suomessa sekä Suomen julkiset taideteokset ja muistomerkit Wikipediaan -wikiprojektin vieminen eteenpäin.

Virallinen kokouskutsu
https://fi.wikimedia.org/wiki/Syyskokous_2017

Tervetuloa toivottaen. --Zache (keskustelu) 16. marraskuuta 2017 kello 20.51 (EET)

New print to pdf feature for mobile web readers[muokkaa wikitekstiä]

CKoerner (WMF) (talk) 21. marraskuuta 2017 kello 00.07 (EET)

Wikimedia Suomi ry:n yhdistyksen kokous ja uusi hallitus[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomen syyskokous käsitteli lauantaina 25.11.2017 yhdistyksen ensi vuoden toimintaa (linkki toimintasuunnitelmaan). Kokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi käyttäjän Kulttuurinavigaattori. Hallituksessa jatkavat Minna Turtiainen, Olimar ja Teromakotero sekä uusina jäseninä hallitukseen valittiin Htm ja Haltiamieli.

Wikimedian hallitus palkitsi käyttäjät Htm, Risukarhi, Aulis Eskola, Haltiamieli, petri.lassi ja Tappinen ansiokkaasta työstä Wikipedian ja Wikimedian hyväksi.

Tiakangaspunta (keskustelu) 27. marraskuuta 2017 kello 11.51 (EET)

Mitä ne palkinnot olivat? Kuka ne rahoitti? Täällä Wikipedian todellisesti tekevä rahvas seuraa järkyttyneenä kun Wikimedia-suomi palkitsee toisiaan varmaan Wikimedia-säätiön rahoilla. Mistä Eskola palkittiin? --85.76.71.87 27. marraskuuta 2017 kello 17.48 (EET)
Kunniakirja.
Palkinnot olivat kehystettyjä kunniakirjoja. Ne rahoitettiin Wikimedia Foundationin myöntämällä toiminta-avustuksella. Yhden hinta on 8,48 €, johon kuuluu kehys ja paspis. Kunniakirjan tulostus tehtiin yhdistyksen värilaserilla A4-paperille, kunniakirjan suunnittelu ja muu kehystystyö vapaaehtoistyönä. Hallitus päätti palkita Aulis Eskolan ahkeruudesta Julkisen taiteen ja muistomerkkien luettelot -projektisssa. Ennen kuvaussafareita hän kokosi runsaasti patsaiden sijainteja, jonka takia saatiin koordinoitua ja jouduttaa kuvaamistapahtumia. Hän myös osallistui itse patsaiden valokuvaamiseen. Aulis Eskola kehitti mm. seurantataulukon projektin sivulle, jonka avulla on helpompi seurata ja arvioida projektin edistymistä.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 27. marraskuuta 2017 kello 19.04 (EET)
Kuva kunniakirjasta lisätty.--Htm (keskustelu) 27. marraskuuta 2017 kello 20.04 (EET)

Wikimedia luikertelee yhä syvemmälle Wikipedian sisuksiin, vaikka sen piti olla erillinen projekti. --85.76.69.162 7. joulukuuta 2017 kello 18.28 (EET)

No Wikimedia Foundation omistaa Wikipedian, ja Wikimedia Suomi on WMF:n jaosto, laske siitä kuinka kaukainen projekti se voi olla. Stryn (keskustelu) 7. joulukuuta 2017 kello 21.25 (EET)

Viikon kilpailussa aiheena Suomi[muokkaa wikitekstiä]

Ensi viikon maanantaina (4.12.) alkaa itsenäisyyspäivän ja Suomi 100 -juhlan kunniaksi järjestettävä kahden viikon mittainen Viikon kilpailu, jossa aiheena on Suomi. Tervetuloa juhlistamaan satavuotiasta Suomea muokkaamisen ja leikkimielisen kilpailun merkeissä! Mukaan voi ilmoittautua kilpailusivulla. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 28. marraskuuta 2017 kello 23.31 (EET)

Wikimedia Suomi etsii wikiteknikkoa[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi ry etsii osa- ja määräaikaiseen työsuhteeseen teknistä tukihenkilöä, jonka tehtäviin kuuluvat yhteisön tukena toimiminen sekä auttaminen, neuvominen ja palveleminen ja teknisten ratkaisujen tekeminen Wikimedia-ympäristössä.

Vastuu
  • Wikidatan käytön levittäminen ja fasilitointi eri suomenkielisissä Wikimedia-projekteissa
  • Ranskankielisen Wikipedian tietolaatikkojärjestelmän lokalisointi ja käyttöönotto suomenkielissä Wikimedia-projekteissa
  • Wikimedia Suomen projekteissa teknisen tuen antaminen.
Pätevyys
  • Wikimedian laaja tuntemus, erityisesti Wikidata ja siihen liittyvät taustatekijät
  • Ohjelmointitaito
  • LAMP-alustan, Mediawiki API:n, Javascriptin, Pythonin ja SPARQL-kielen tuntemus katsotaan eduksi.

Tehtävässä tarvitaan suomen ja englannin hyvää kirjallista hallintaa.

Työaika on 16 tuntia viikossa ja palkkaus 23 euroa tunnilta. Työ alkaa 1. tammikuuta ja päättyy 31. joulukuuta 2018.

Lähetä hakemuksesi ja CV osoitteeseen tia.kangaspunta(at)wikimedia.fi 18. joulukuuta klo 16.00 mennessä. Laita otsikkoon ”Työhakemus wikiteknikko”.

Lisätietoja antaa yhdistyksen varapuheenjohtaja Tero Toivanen (+358 50 5734127) ma 13.30 alkaen, ke 15.30 alkaen, to koko päivä, pe 13.30 alkaen, la ja su koko päivä viikoilla 49 ja 50.

Yhdistyksen puolesta. --Olimar 7. joulukuuta 2017 kello 15.47 (EET)

Invitation to Blocking tools consultation[muokkaa wikitekstiä]

Hello all,

The Wikimedia Foundation's Anti-Harassment Tools team invites all Wikimedians to discuss new blocking tools and improvements to existing blocking tools in December 2017 for development work in early 2018.

How can you help?

  1. Share your ideas on the discussion page or send an email to the Anti-Harassment Tools team.
  2. Spread the word that the consultation is happening; this is an important discussion for making decisions about improving the blocking tools.
  3. Help with translation.
  4. If you know of previous discussions about blocking tools that happened on your wiki, share the links.

We are looking forward to learning your ideas.

For the Anti-Harassment Tools team SPoore (WMF), Community Advocate, Community health initiative (talk) 8. joulukuuta 2017 kello 01.23 (EET)

Wiki Loves Monuments -kilpailun kansainväliset tulokset[muokkaa wikitekstiä]

Tänään julkaistiin Wiki Loves Monuments -kilpailun kansainväliset tulokset. Kilpailun tulossivuilla on selostettu pidemmin kuvien sisältöä kuin mitä kuvien kuvateksteissä.

Linkkejä

--Zache (keskustelu) 14. joulukuuta 2017 kello 21.01 (EET)