Wikipedia:Medianäkyvyys

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tällä sivulla on lueteltu uutisointeja ja juttuja, joita on julkaistu Wikipediasta suomenkielisessä mediassa tai suomenkielisestä Wikipediasta mediassa.

Huomaathan, että lähteenä käyttäminen merkitään omaan osioonsa, joka on tämän sivun lopussa.

Lehdistölle yhteystiedot haastatteluja tai kysymyksiä varten ovat sivulla Wikipedia:Lehdistölle.
Wikipediaan yleisesti liittyvät uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Kahvihuone (uutiset).
Yleismaalliset uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Uutisarkisto.

Wikipedia uutisissa[muokkaa wikitekstiä]

elokuu
  • Määttänen, Juuso: Kouvola on Suomen karuin kesäkaupunki – tämän vuoksi se on niin rakastettava Nyt. 29.8.2016. ”Kouvola-taustaisten julkisuuden ihmisten tavoittaminen on senkin takia vaikeaa, että – toisin kuin lähes kaikilla muilla suurilla suomalaisilla kaupungeilla (esimerkiksi Porilla) – Wikipediassa ei ole artikkelia tunnetuista kouvolalaisita henkilöistä.” Viitattu 29.8.2016.
heinäkuu
toukokuu
maaliskuu
helmikuu
  • Viljanen, Kaisa: Wikipediasta puuttuu valtavasti naisia, ja nyt asia aiotaan korjata – kerro tässä, kuka nainen tietosanakirjaan pitää saada. Helsingin Sanomat, 24.2.2016. Artikkelin verkkoversio Viitattu 16.1.2016.
  • Salonen, Aino: Naiset puuttuvat Wikipediasta – suomalaiset ryhtyivät kapinaan. Me Naiset, 5.2.2016. Artikkelin verkkoversio Viitattu 16.1.2016.
  • Snårbacka, Jennifer & Tarvasaho, Maria: Hundra kvinnor till Wikipedia Smocka. 4.2.2016. Social- och kommunalhögskolan vid Helsingfos universitet. (ruotsiksi)
tammikuu
  • Viikon puheenaihe. Luotatko Wikipedian tarjoamaan tietoon?. Helsingin Sanomat, 16.1.2016, s. C7. Artikkelin verkkoversio Viitattu 16.1.2016. Kysymys on esitetty kolmelle haastateltavalle: Suomalaisen yhteiskoulun äidinkieleopettaja Tuula Uusi-Hallila: ”Luotan, että nimet, vuosiluvut ja muut nippelitiedot ovat oikein. Artikkeleista saa yleensä hyvän kokonaiskuvan asiasta. Varsinaiseen opiskeluun tarvitaan asiantuntijoiden kirjoittamia tietokirjoja. Wikipedia voi toimia parhaimmillaan kiinnostuksen herättäjänä. Oma kokemus on, että sen tiedon luotettavuus on parantunut.” Kuvataiteilija Timo Brendenberg:” Luotan yleisesti ottaen. Väärää tietoa en ole juuri kohdannut. Kannattaa olla lähdekriittinen: Wikipedian työkaluilla pystyy katsomaan, kuka mitäkin on milloinkin kirjoittanut.” Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström: ”Arvostan tekijöitä. Journalistin tiedonhankintaan tai faktantarkistukseen Wikipedia ei riitä. Journalistin pitäisi aina tarkistaa tietonsa alkuperäislähteistä tai asiantuntijoilta. Olen löytänyt Wikipediasta työtä tehdessäni lukuisia ihan selviä virheitä.”
  • Huusko, Jukka: Koulusurmat vetivät eniten muokkaajia suomenkieliseen Wikipediaan Helsingin Sanomat. 15.1.2016. Viitattu 16.1.2015.
  • Huusko, Jukka: Wikipedia täytti 15 vuotta – Verkon vapaan tietosanakirjan muokatuin artikkeli käsittelee George W. Bushia Helsingin Sanomat. 15.1.2016. Viitattu 16.1.2015.


Wikipedia muussa mediassa[muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuu
Maaliskuu
  • Sata naista Wikipediaan. MTV3 Huomenta Suomi, 8.3.2016 (video 5 min 30 s). Haastattelussa Sanna Hirvonen Kiasmasta.
Tammikuu

Wikipedia lähteenä[muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa wikitekstiä]