Wikipedia:Medianäkyvyys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla on lueteltu uutisointeja ja juttuja, joita on julkaistu Wikipediasta suomalaisessa mediassa tai suomenkielisestä Wikipediasta mediassa.

Huomaathan, että lähteenä käyttäminen merkitään omaan osioonsa, joka on tämän sivun lopussa.

Lehdistölle yhteystiedot haastatteluja tai kysymyksiä varten ovat sivulla Wikipedia:Lehdistölle.
Wikipediaan yleisesti liittyvät uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Kahvihuone (uutiset).
Yleismaalliset uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Uutisarkisto.

Wikipedia uutisissa[muokkaa wikitekstiä]

Inarinsaamenkielisen Wikipedian perustaminen[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia mainitaan[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia muussa mediassa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia kirjallisuudessa[muokkaa wikitekstiä]

  • Rantala, Jukka et al.: Näinkö historiaa opitaan? Gaudeamus 2020. Tässä koulujen historianopetuksesta kertovassa kirjassa Wikipedia mainitaan neljä kertaa. Esim. sivulla 53: ”Wikipedia oli ylivoimaisesti yleisin sivusto, jota historiantunnilla käytettiin [tiedonhaussa].”
  • Hankamäki, Jukka: Totuus kiihottaa : filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä, Suomen Perusta 2020. Hankamäki arvioi Wikipediaa luvussa ”Vie sinä, minä wikisen!” s. 317–323.
  • Lauri Nurmi: Jussi Halla-aho: Epävirallinen elämäkerta. Into 2020. "Wikipedian artikkeli alkaa elokuussa 2020 toteamuksella, että hän 'varttui Peltolammin kaupunginosassa alkoholistiperheessä'. Henkilöesittelyssä ei kerrota sanallakaan Halla-ahon sukutaustasta, vaikka se on yksi keskeinen tekijä sille, että häneltä on löytynyt ominaisuuksia, jotka ovat mahdollistaneet nousun yhteiskunnan huipulle." s. 19 (Ongelmakohta korjattu 22.10.2020 klo 20.19.)

Wikipedia lähteenä[muokkaa wikitekstiä]