Wikipedia:Medianäkyvyys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla on lueteltu uutisointeja ja juttuja, joita on julkaistu Wikipediasta suomalaisessa mediassa tai suomenkielisestä Wikipediasta mediassa.

Huomaathan, että lähteenä käyttäminen merkitään omaan osioonsa, joka on tämän sivun lopussa.

Lehdistölle yhteystiedot haastatteluja tai kysymyksiä varten ovat sivulla Wikipedia:Lehdistölle.
Wikipediaan yleisesti liittyvät uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Kahvihuone (uutiset).
Yleismaalliset uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Uutisarkisto.

Wikipedia uutisissa[muokkaa wikitekstiä]

  • Suvi Korhonen: Netin tuntematon sankari: vanhempiensa kanssa asuva mies on muokannut kolmasosan Wikipedian artikkeleista Tivi. 27.1.2019. Alma Oy. . Toimittaja kirjoittaa otsikossa, että "...mies on muokannut kolmasosan Wikipedian artikkeleista", ja toteaa jutun alussa, että "Englanninkielisen Wikipedian sisällöstä noin kolmasosa on käynyt yhden ihmisen ruudun ja näppäimistön kautta." Seuraavaksi toimittaja kirjoittaa, että Steven Pruitt on tehnyt yli 3 miljoonaa lisäystä Wikipediaan, jossa on nykyisellään noin 5,7 miljoonaa artikkelia.
  • Haavisto, Ilkka: Politiikan pudotus - Valtioon luotetaan mutta poliittisia toimijoita epäillään. (tiedote) eva.fi, 4.4.2019. Elinkeinoelämän valtuuskunta. ISSN 2342-074X. Artikkelin verkkoversio (pdf). Evan kyselytutkimus siitä miten suomalaiset luottavat eri toimijoihin. Wikipedia oli luotettavampi kuin kotimaiset poliitikot, mutta vähemmän luotettu kuin EU.
  • Laura Friman: Laura Friman (Jenni Janakka kertoo Muijii Wikipediaan tapahtumasta (kohta 00:30)) Radio Helsinki. 26.4.2019. Radio Helsinki.
  • Pelkonen, Tanja: Mitä tasa-arvoinen työelämä merkitsee sinulle?. (Tanja Pelkosen vastaus kertoi Redlandin kanssa pidetystä Lisää naisia Wikipediaan -tapahtumasta ja siitä miksi he olivat järjestämässä sitä) E> - Erton jäsenlehti, 2019, nro 2/2019, s. 34.

Wikipedia mainitaan ohimennen[muokkaa wikitekstiä]

  • Leppänen, Veli-Pekka: Yrjö Kallisen mysteerit – kun pasifisti toimi puolustusministerinä. Helsingin Sanomat, 9.2.2019. Artikkelin verkkoversio. Kirja-arvostelussa Yrjö Kallisen elämäkerrasta arvostellaan Wikipedian käyttöä lähteenä: "Katsahdus lähdeluetteloon puhuu karua kieltä: vanhaa ja vanhentunutta, wikipediaa, peräti propagandaa kritiikittä tiedoksi nostettuna."


Wikipedia muussa mediassa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia kirjallisuudessa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia lähteenä[muokkaa wikitekstiä]