Wikipedia:Medianäkyvyys

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla on lueteltu uutisointeja ja juttuja, joita on julkaistu Wikipediasta suomenkielisessä mediassa tai suomenkielisestä Wikipediasta mediassa.

Huomaathan, että lähteenä käyttäminen merkitään omaan osioonsa, joka on tämän sivun lopussa.

Lehdistölle yhteystiedot haastatteluja tai kysymyksiä varten ovat sivulla Wikipedia:Lehdistölle.
Wikipediaan yleisesti liittyvät uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Kahvihuone (uutiset).
Yleismaalliset uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Uutisarkisto.

Wikipedia uutisissa[muokkaa wikitekstiä]

  • Turku innostui Wikipedia-aloitteesta. Turun Sanomat, 13.2.2018, s. 5. : "Turun konserniviestintään tuleva työllistettävä sekä tulevat kesätyöntekijät ja työllistettävät saavat tehtäväkseen Turku-artikkeleiden teon Wikipediaan ja mahdollisesti muihin palveluihin. Aiheesta tehtiin vuosi sitten kuntalaisaloite" Linkki aloitteeseen, Käsittely kaupunginhallituksessa
  • Sandqvist, Jaakko: Robottien kirjoittamia artikkeleita; Punaisten linkkien naisista halutaan eroon. (Helatorstai-liite, kaksi eri juttua joista ensimmäinen käsittelee tekniikkaa ja jälkimmäinen on sama kuin 7.5. verkossa ilmestyny gendergapia käsitellyt juttu.) Iltalehti, 10.5.2018.
  • Sida 725/1 ("Wikigap ordnades i Helsingfors - ska minska könsglappet på Wikipedia Wikigap ordnades på Tankehörnan vid Helsingfors i förra veckan. Evenemanget samlar skribenter för att minska informationsglappet om kvinnor på Wikipedia. Det har redan ordnats i 50 länder.) Yle Text-TV. Viitattu 15.5.2018.


Wikipedia muussa mediassa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia lähteenä[muokkaa wikitekstiä]

  • Karttakeskus mainosti maaliskuussa 2018 lisättyyn todellisuuteen perustuvaa painettua tiekarttaa, josta on mahdollista ilmaisella mobiilisovelluksella karttaa skannaamalla saada esiin kartan kohteista lisätietoja, joita on julkaistu muun muassa Wikipediassa.
  • Kansanedustaja Huhtasaari on kopioinut mielipidekirjoituksensa ensimmäisen kappaleen suoraan Wikipediasta (lähdettä mainitsematta).
  • SKS:n julkaiseman Saamelaisten mytologia -kirjan luvusta plagiointiepäilyjä. "Aihe oli minulle kutakuinkin tuntematon, joten otin Wikipedia-tekstin raakapohjatekstiksi, jota rupesin täydentämään, pilkkomaan, muokkaamaan ja tekemään siitä omaa tekstiä. Nyt sitten näyttää, että se on ilmeisesti jäänyt jollain tavalla puolitiehen ja tekstiin on jäänyt näitä ilmaisuja.", kertoo kirjoittaja.