Wikipedia:Medianäkyvyys

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla on lueteltu uutisointeja ja juttuja, joita on julkaistu Wikipediasta suomenkielisessä mediassa tai suomenkielisestä Wikipediasta mediassa.

Huomaathan, että lähteenä käyttäminen merkitään omaan osioonsa, joka on tämän sivun lopussa.

Lehdistölle yhteystiedot haastatteluja tai kysymyksiä varten ovat sivulla Wikipedia:Lehdistölle.
Wikipediaan yleisesti liittyvät uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Kahvihuone (uutiset).
Yleismaalliset uutiset kuuluvat sivulle Wikipedia:Uutisarkisto.

Wikipedia uutisissa[muokkaa wikitekstiä]

  • Suvi Korhonen: Netin tuntematon sankari: vanhempiensa kanssa asuva mies on muokannut kolmasosan Wikipedian artikkeleista Tivi. 27.1.2019. Alma Oy. . Toimittaja kirjoittaa otsikossa, että "...mies on muokannut kolmasosan Wikipedian artikkeleista", ja toteaa jutun alussa, että "Englanninkielisen Wikipedian sisällöstä noin kolmasosa on käynyt yhden ihmisen ruudun ja näppäimistön kautta." Seuraavaksi toimittaja kirjoittaa, että Steven Pruitt on tehnyt yli 3 miljoonaa lisäystä Wikipediaan, jossa on nykyisellään noin 5,7 miljoonaa artikkelia.
  • Leppänen, Veli-Pekka: Yrjö Kallisen mysteerit – kun pasifisti toimi puolustusministerinä. Helsingin Sanomat, 9.2.2019. Artikkelin verkkoversio Viitattu 9.2.2019. Kirja-arvostelussa Yrjö Kallisen elämäkerrasta arvostellaan Wikipedian käyttöä lähteenä: "Katsahdus lähdeluetteloon puhuu karua kieltä: vanhaa ja vanhentunutta, wikipediaa, peräti propagandaa kritiikittä tiedoksi nostettuna."

Wikipedia muussa mediassa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia lähteenä[muokkaa wikitekstiä]