Wikipedia:Medianäkyvyys/2020

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla on lueteltu uutisointeja ja juttuja, joita on julkaistu Wikipediasta suomalaisessa mediassa tai suomenkielisestä Wikipediasta mediassa.

Wikipedia uutisissa[muokkaa wikitekstiä]


Inarinsaamenkielisen Wikipedian perustaminen[muokkaa wikitekstiä]


Wikipedia mainitaan[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia muussa mediassa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia kirjallisuudessa[muokkaa wikitekstiä]

  • Rantala, Jukka et al.: Näinkö historiaa opitaan? Gaudeamus 2020. Tässä koulujen historianopetuksesta kertovassa kirjassa Wikipedia mainitaan neljä kertaa. Esim. sivulla 53: ”Wikipedia oli ylivoimaisesti yleisin sivusto, jota historiantunnilla käytettiin [tiedonhaussa].”
  • Hankamäki, Jukka: Totuus kiihottaa : filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä, Suomen Perusta 2020. Hankamäki arvioi Wikipediaa luvussa ”Vie sinä, minä wikisen!” s. 317–323.
  • Lauri Nurmi: Jussi Halla-aho: Epävirallinen elämäkerta. Into 2020. "Wikipedian artikkeli alkaa elokuussa 2020 toteamuksella, että hän 'varttui Peltolammin kaupunginosassa alkoholistiperheessä'. Henkilöesittelyssä ei kerrota sanallakaan Halla-ahon sukutaustasta, vaikka se on yksi keskeinen tekijä sille, että häneltä on löytynyt ominaisuuksia, jotka ovat mahdollistaneet nousun yhteiskunnan huipulle." s. 19 (Ongelmakohta korjattu 22.10.2020 klo 20.19.)
  • Linda-Maria Roine: Mercedes Bentso: Totuus ja tunnustus. Johnny Kniga 2020. "Kerroin itsestäni ja taustastani aina sen mukaan, mitä kulloinkin halusin ja mikä fiksaatio minulla oli meneillään. Kun luulin löytäneeni poliittisen kotini, uusia sukujuuria tai uskonnollisen vakaumukseni, lörpöttelin kaiken heti haastatteluissa. Nämä tiedot ovat edelleenkin jokaisen saatavilla, Wikipedia-artikkelistani lähtien." s. 55-56.
  • Sysimetsä, Ilkka & Pietarinen, Tommi: Harva meistä on Frederik. Otava 2020.
    • ”Ilmari Sysimetsä ei koskaan kirjoittanut ylioppilaaksi, vaikka Wikipedia niin väittää. Hän yritti kaksi kertaa, mutta reputti reaalikokeessa.” s. 18.
    • ”Wikipedia väittää, että luettuani Vexi Salmen sanoituksen luulin Kung Fun olevan joku henkilö, joten muutin Kung Fu -nimen Kung Fu taistelee -nimeksi. Oletuksen mukaan en ollut huomannut, että 1970-luvun alkupuolella tehtiin noin miljoona kung fu -leffaa.” s. 148.

Wikipedia lähteenä[muokkaa wikitekstiä]