Wikipedia:Wikipedian Aasian kuukausi/2023

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PÄÄSIVU 2023 2022 2021 2020 2019 2018
Wikipedian Aasian kuukausi 2023

Wikipedian Aasian kuukausi on monikielinen muokkauskilpailu, jolla pyritään kehittämään Aasian tuntemusta Wikipedia-yhteisöissä. Tapahtuma kestää koko marraskuun 2023. Tarkoituksena on parantaa Aasian maista ja alueista kertovien artikkelien määrää ja laatua.

Aasian Wikimedia-yhteisöjen ystävyyden symbolina kukin osallistuja, joka luo kilpailun aikana vähintään neljä artikkelia, saa käyttäjäsivulleen erityisesti tätä tapahtumaa varten suunnitellun tähtipalkinnon.

Eniten artikkeleita Wikipedian kussakin kieliversiossa luoneet wikipedistit saavat lisäksi arvonimen ”Wikipedian Aasian suurlähettiläs”.

Säännöt

Säännöt lyhyesti: Luo tai täydennä marraskuussa 2023 Aasiaan liittyviä artikkeleita (ihmiset, paikat, kulttuuri jne.). Uusien artikkelien tai vanhoihin artikkeleihin tehtyjen lisäysten tulee olla pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. Artikkeleissa tulee olla lähteet. Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.

 • Kilpailu kestää marraskuun 2023 ajan. Kilpailussa noudatetaan Suomen paikallista aikaa, joten kilpailuaika alkaa 1. marraskuuta 2023 kello 00.00 ja päättyy 30. marraskuuta 2023 kello 23.59.
 • Artikkelin tulee olla pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. (Sanamäärään ei lasketa tietolaatikkoa, mallineita jne.) Aiemmista vuosista poiketen mukaan lasketaan myös ennen kilpailua luotuihin artikkeleihin tehdyt täydennykset. Näiden tulee myös olla pituudeltaan vähintään 3 000 tavua ja 300 sanaa.
 • Artikkelin tulee täyttää merkittävyyskriteerit.
 • Artikkelissa tulee olla kelvolliset lähteet ja viitteet.
 • Artikkeleita ei saa luoda pelkästään konekääntämällä, vaan kääntämällä luodut artikkelit on vähintään tarkistettava ja korjattava.
 • Artikkelissa ei saa olla suuria ongelmia (esim. tekijänoikeusrikkomuksia).
 • Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.
 • Artikkelin aiheen tulee liittyä johonkin Aasian maista tai alueista.
 • Kilpailun paikalliset järjestäjät tarkastavat luodut ja täydennetyt artikkelit ja hyväksyvät ne mukaan kilpailuun, jos ne ovat sääntöjen mukaisia.
 • Järjestäjän luomat artikkelit tarkastaa toinen järjestäjä.
 • Kun osallistuja on luonut vähintään neljä yllä olevien kriteerien mukaista artikkelia, hän saa Wikipedian Aasian kuukausi -tähtipalkinnon käyttäjäsivulleen.

Osallistu

Osallistu kilpailuun lisäämällä käyttäjänimesi osallistujalistaan alla olevalla painikkeella. Voit tulla kilpailuun mukaan myös marraskuun jo alettua.

Voit ilmoittaa kilpailuun osallistumisesta käyttäjäsivullasi laittamalla sinne käyttäjälaatikon {{Käyttäjä/Aasian kuukausi}}.

Tämä käyttäjä osallistui Wikipedian Aasian kuukausi -kilpailuun vuonna 2023.

Lähetä artikkeleita

Kilpailuun osallistuvat artikkelit lähetetään järjestäjien arvioitavaksi käyttäen Fountain-työkalua. Artikkeleita voi lähettää alla olevan painikkeen kautta.

Mikäli työkalun kanssa on ongelmia etkä saa jostain syystä artikkeleita lähetettyä, voit yrittää lähettämistä myöhemmin. Jos työkalu ei vielä myöhemminkään toimi, voit ilmoittaa ongelmasta kilpailun keskustelusivulla tai ottaa yhteyttä paikallisiin järjestäjiin.

Paikalliset järjestäjät